Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Zauważyliście słabą forme Samoa Joe? może najwyższy czas by schudnał , ponieważ lata lecą a na stawach odbija się to niesamowicie ( chodzi mi o walki ze znaczącą nadwagą ). Myślę , że jakby stracił z 20 - 25 kg < to możliwe w ciągu roku , ja tyle byłem w stanie > to wyszło by mu to na dobre , a i fanom by nie zaszkodziło.

Samoa Joe problemy z wagą ma gdzieś od 2010 roku. Wówczas dostał nawet od TNA kilka tygodni wolnego, aby uporać się z nadwagę. Joe wrócił chudszy, ale potem znowu przybrał na wadzę. On nic już z tym nie zrobi. M.in. dlatego WWE nie jest nim zainteresowane. Dobrze, że chociaż nie wygląda tak jak Chris Hero...

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/513/#findComment-359488

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Android

Bastian, może i nie miał on dobrych runów z pasem do tej pory. Lecz popatrz na CM Punka, jego pierwsze główne złoto w WWE także sprawilo że stał sie bezpłciowy. Ja bym dał jeszcze raz szansę Andersonowi, bowiem on się zdecydowanie wyróżnia z tłumu. Czy to gdy był w Asach czy nawet teraz, nie jest on zwykłym facetem w gaciach, dla mnie jest to poziom takich ludzi jak Bully Ray, Bobby Roode czy Austin Aries

Anderson to ringowy zamulacz z dobrymi mic skillsami i nic więcej. Wg mnie dawanie mu Złota u Dixie było błędem i jego runy tylko to potwierdziły. Ja Ex-Kennedy'ego nie widzę powyżej mid cardu bo jest na to najzwyczajniej za krótki, zwłaszcza w Fedce, która jeszcze do niedawna podkreślała, że stawia na wrestling a nie na "sportową rozrywkę". Stawianie go obok Roode'a, Ariesa czy wspominanego CM Punka to wręcz szaleństwo, bo każdy z nich wciąga go dupą, tak w ringu jak i nawet na majku.

No nie wiem, Gallows, Hoyt, Benjamin, Hart Smith, Rob Conway czy Shelley to tylko ludzie z NJPW. Federacja ta sprowadzała nawet na swoje gale Wesa Brisco, więc sądzę że Ken nie miał by problemu by się tam dostać.

Sęk w tym, że Anderson zajebiście nie pasowałby do japońskiego szablonu. Skosy cenią albo ringowych wirtuozów, albo wielkich chłopów (ich narodowy syndrom Godzilli) - dlatego też zawodnicy pokroju Gallowsa są tam mile widziani - a Anderson nie potrafi porwać ani w ringu ani też swoimi gabarytami. Ex-Kennedy podchodzi bardziej pod szablon Vince'a (z tym, że musiałby najpierw zrobić pałkę Ortonowi, na zgodę) niż ten dalekowschodni.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/513/#findComment-359491

• Reputacja:   1

Nie przesadzajmy że zamulacz. Anderson nie jest geniuszem, ale potrafił wykręcić z doświadczonym przeciwnikiem elegancką walkę jak chociażby Steel Cage na Lockdown 2010 z Kurtem.

Rzuciła mi się w oczy nieobecność The Menagerie. Czyżby zarzucono projekt? Przecież byli całkiem nieźli wizualnie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/513/#findComment-359493

Nie przesadzajmy że zamulacz. Anderson nie jest geniuszem, ale potrafił wykręcić z doświadczonym przeciwnikiem elegancką walkę jak chociażby Steel Cage na Lockdown 2010 z Kurtem.

Kurt Angle dobrej walki nie wykręcił chyba tylko z Wesem Brisco rok temu na PPV Lockdown. Z takim Gunnerem np. z którym pewnie lada moment Anderson będzie feudować, uśpią publiczność tak jak Ken zrobił to z Samuelem Shawem. Anderson to ten sam typ wrestlera, co John Cena - słaby z innym słabeuszem, niezły z wirtuozem.

Rzuciła mi się w oczy nieobecność The Menagerie. Czyżby zarzucono projekt? Przecież byli całkiem nieźli wizualnie.

The Menagerie pojawili się nawet na ostatniej gali Impact Wrestling w tłumie face' ów wiwatujących na widok Dixie Carter leżącej na zgliszczach stołu. TNA chyba w chwili obecnej nie wie, w jaki sposób wykorzystać face' owych komediantów. Crazzy Steve niepotrzebnie plącze się w X Division jako kompletnie nieśmieszna postać, Knux i The Freak pewnie będą jobbować ekipom, które będą chciały iść w górę, a Rebel ma ładnie wyglądać. Obecnie trenuje w OVW. Jak coś z niej wyjdzie to może zasili roster Knockouts, choć ja nie pamiętam, kiedy TNA wrzucając kogoś do OVW, wyciągnęło go z powrotem jako dobrego wrestlera...

Edytowane przez Bastian
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/513/#findComment-359495

Bastianie, a Ladder Match z Hardym na Against All Odds 2011? Street Fight z Bullym na Bound For Glory 2011? Wydaje się, że Anderson potrzebuje czegoś aby zamaskować niedoskonałości - jakiegoś gimmick matchu.

A co do starć z Samuelem, nie przepadam za jego postacią, jedynie Carter-Salinas dał mu wpadający w ucho, bajkowy theme.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/513/#findComment-359497

choć ja nie pamiętam, kiedy TNA wrzucając kogoś do OVW, wyciągnęło go z powrotem jako dobrego wrestlera...

Gunner ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/513/#findComment-359498

Bastianie, a Ladder Match z Hardym na Against All Odds 2011? Street Fight z Bullym na Bound For Glory 2011? Wydaje się, że Anderson potrzebuje czegoś aby zamaskować niedoskonałości - jakiegoś gimmick matchu.

Napisałem przecież, że z ringowym wirtuozem Anderson nie zginie. Jeff Hardy walczyć potrafi, a na dodatek panowie dostali do dyspozycji przedmioty, tak jak i we wspomnianym przez Ciebie Street Fight. Problem w tym, że TNA 2014 to nie TNA 2007-2008, gdzie innowacją na galach był Single Match. Anderson nie na każdej gali będzie walczyć z Austinem Ariesem czy Samoą Joe i nie każdy jego mecz będzie mieć gimmick... :)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/513/#findComment-359499

• Reputacja:   228

W gimmick match'ach to nawet Jachu wypada całkiem nieźle. Dla mnie main eventer w fedce, która niby stawia na ring skillsy (a TNA przez długi czas tak się przedstawiała, jako opozycja do WWE) powinien być wrestlerem, który innych podciąga w ringu, a nie którego to inni muszą wyciągać, dlatego za cholerę Anderson nigdy mi nie pasował jako ten, który gra główne skrzypce i targa najważniejszy pas.

I wcale nie trzeba też tu być od razu Kurtem Angle. Taki Bully Ray w ringu też jest co najwyżej przyzwoity, ale w potrafi w chuj nadrobić świetna psychologią ringową i sprzedawaniem historii podczas walki, co Andersonowi wychodzi na maksa przeciętnie.

Edytowane przez -Raven-
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/513/#findComment-359500

choć ja nie pamiętam, kiedy TNA wrzucając kogoś do OVW, wyciągnęło go z powrotem jako dobrego wrestlera...

Gunner ;)

Gunner w czasie feudu z Jamesem Stormem dużo zyskał w moich oczach, zmazał obraz słabiutkiego ochroniarza i członka Immortal. Według mnie to on, a nie Eric Young powinien odebrać Magnusowi TNA World Heavyweight Championship. Storm i Gunner toczyli naprawdę dobre mecze, jednak miały one gimmick. Wrestlingowy chleb poprzedni to kilkanaście minut walki bez krzesła w ręku i stołu w ringu. Gunner z 2010 w ringu był słabiuteńki, a Gunner 2014 w ringu jest przeciętny. Postęp Gunner osiągnął, ale ringową czołówką federacji nie został...

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/513/#findComment-359501

Problem w tym, że TNA 2014 to nie TNA 2007-2008, gdzie innowacją na galach był Single Match.

Śmiem twierdzić że to dziś jest rarytas taki Single Match. Spójrzmy co mieliśmy ostatnio - Hardcore War, sporo Tables Matchów, Monsters Ball, Ultimate X... jestem przejedzony produktem TNA. Nie mają pomysłu na to w którą stronę pójść a to po prostu czuć podświadomie. Może i storyline oraz jakość się poprawiła, ale nie ma tego czegoś. Tego pazura które miało TNA w 2009 i 2010 roku. Wtedy eksplodowało tempem, młodością, innowacjami, potęgą. A teraz? Cieszą się jak Hammerstein Ballroom wypełnią.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/513/#findComment-359503

Ringowo Anderson byłby idealny do main eventu, gdyby ktoś wymyślił PPV "Sweet Dreams" z drewnami w roli głównej. Facet ma ponadprzeciętne mic skille, charyzmę połowy rosteru razem wziętej, genialny gimmick i praktycznie zero skilla. Ciężko ogląda mi się jego walki, wróć. Od jakiegoś czasu przewijam. Dobry finisher to jeszcze nie wszystko. Śmiało mogę powiedzieć, że Ken to taka większa, silniejsza i sto razy wiarygodniejsza kopia Spuda pod względem użyteczności, z tym, że Kennedy może kogoś podpromować "bo wygrał z tym gościem od darcia mordy", a przegrana ze Spudem byłaby równoznaczna z dnem jobberki dla jobberów jobbujących jobberom. Niecały rok temu przedłużył kontrakt na warunkach TNA, zarabia pewnie jak na możliwości federacji zdrowe pieniądze, swoją robotę na impactach robi, nie straszy, że "jak pasa nie dostanie to pójdzie i tyle go zobaczą", jest znakomitym entertainerem, czego chcieć więcej? Bill Shankly kiedyś powiedział, że:

A football team is like a piano. You need eight men to carry it and three who can play the damn thing.

I z tym biznesem jest podobnie. Potrzeba paru ludzi do main eventu, paru do rozkręcenia show w trakcie. Anderson to idealny przykład tego drugiego typu. Szkoda by go było wywalać, kiedy obu stronom jego rola jest po prostu wygodna.

Porównywanie chłopa do Bobby'ego, czy Ariesa to lekko mówiąc historyczne nieporozumienie. Jeszcze wiarygodniejsi, z jeszcze lepszymi mic skillami, w ringu wyglądający jak Mercedes C klasa prosto z salonu przy wracającym od magika, który się poddał jak zobaczył uszkodzenia Chinquecento. Nie ta półka, nie ta liga, nie ta galaktyka.

Anderson vs Gunner? Nie, chyba nawet ichniejszy creative team nie jest w stanie wpaść na tak niemożliwie idiotyczny pomysł...

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/513/#findComment-359504

Śmiem twierdzić że to dziś jest rarytas taki Single Match. Spójrzmy co mieliśmy ostatnio - Hardcore War, sporo Tables Matchów, Monsters Ball, Ultimate X... jestem przejedzony produktem TNA.

Piszesz jakbyś w lipcu zaczął oglądać TNA pierwszy raz od kilku lat :D . Taki im się trafił okres - Destination X + tapingi w hali kojarzonej z ECW. Musieli im się przypodobać tymi gimmick meczami. Wrócą do Orlando i 95% walk będzie rozgrywana klasycznie...

Anderson vs Gunner? Nie, chyba nawet ichniejszy creative team nie jest w stanie wpaść na tak niemożliwie idiotyczny pomysł...

Czyżby? Mr. Anderson nie trawi Samuela Shawa, którego resocjalizować chce Gunner. Ostatnia gala nawet pokazała, że TNA planuje stworzyć z Shawa kość niezgody między Andersonem, a Gunnerem. Samuel nawali kilka razy, Ken wścieknie się, że Gunner nie ciągle wierzy w Shawa i nadal nie wyprowadził go na prostą, spięcia, ataki i heel turn gościa z Green Bay gotowy. Gunner też może przejść na ciemną stronę mocy będąc zirytowanym brakiem wiary Kena w Samuela. Wiem, że nie zapowiada się to dobrze w ringu, ale możliwe jest. TNA uzna to pewnie za niezły element karty tokijskiego Bound for Glory...

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/513/#findComment-359505

• Reputacja:   41

Dobrze, że chociaż nie wygląda tak jak Chris Hero...

Dobrze, że chociaż Hero nie ma formy Joe :P

Przynajmniej narazie :P

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/513/#findComment-359516

Ostatnie transfery TNA są moim zdaniem , zupełnie nie trafione. O ile można zaakceptować takiego Devona czy nawet przełknę Low Ki'ego to już sam Homicide jest... eh.... jeszcze rozumiem taką decyzje gdyby w rosterze ich widniał Herandez < swoją droga , jedna z największych głupot tna pozbywać się hernandeza, o niebo lepszy niż rob terry w ringu, latający powerhouse , mało takich > . Wiadomo , może to są tani zawodnicy , ale jeśli oni chcą naprawdę odbudować dywizje x , to powinni sięgnąć po Pete'ya Whiliamsa,bo Sonjay Dutt < nie wiem czy dobrze piszę > to zawsze był zawodnik z potencjałem i ... nic więcej. Moim zdaniem , TNA powinno na uszach stanąć by wykupić Colta Cabane ( marzenie ściętej głowy ), ale propozycje powinni mu wysłać.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/513/#findComment-359533

Ostatnie transfery TNA są moim zdaniem , zupełnie nie trafione. O ile można zaakceptować takiego Devona czy nawet przełknę Low Ki'ego to już sam Homicide jest... eh.... jeszcze rozumiem taką decyzje gdyby w rosterze ich widniał Herandez < swoją droga , jedna z największych głupot tna pozbywać się hernandeza, o niebo lepszy niż rob terry w ringu, latający powerhouse , mało takich >

Ja bym powiedział, że szczytem absurdu było trzymać w rosterze Hernandeza i nie mów zakontraktować Homicide, po czym zwolnić chłopa na parę miesięcy przed stałym powrotem tego drugiego w sytuacji, kiedy wprowadzają plan "dobra, reaktywujemy prawie martwą dywizję tag teamową, mamy mega mistrzów to podłożymy im mega legendy". Gdyby ktoś odważny wpadł na to, żeby na BFG zrobić Ultimate X o pasy z: Wilkami, Dudleyami, Hardasami i LAX to star power zamknąłby twarze nawet największym hejterom. Inna sprawa, że tak by i tak nie było, bo Jeffo od BFG w Tokio raczej chyba na pewno ma wakacje.

Wiadomo , może to są tani zawodnicy , ale jeśli oni chcą naprawdę odbudować dywizje x , to powinni sięgnąć po Pete'ya Whiliamsa,bo Sonjay Dutt < nie wiem czy dobrze piszę > to zawsze był zawodnik z potencjałem i ... nic więcej. Moim zdaniem , TNA powinno na uszach stanąć by wykupić Colta Cabane ( marzenie ściętej głowy ), ale propozycje powinni mu wysłać.

Poczekaj, policzę ludzi, którzy są na ich poziomie, lub z jakichś przyczyn lepsi: Aries, Ion, King, Low Ki, Perkins. Na siłę można dołączyć do nich Sanadę i Joe. Siedem chłopa. Nie wiem po co Ci kolejni, skoro nawet tych nie zawsze jest gdzie upchnąć. Gdyby pas Xów stanowił z WHC równorzędność, bądź był ważniejszy (początki TNA), to jasne, ładujmy te uzdolnione mega talenty z indysów do ciężarówki i skupujmy na kilogramy ile wlezie, ale póki prestiż pasa jest tak mega niski, darujmy sobie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/513/#findComment-359534