Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Joe będzie w narożniku Stinga w ME. Czy to początek jakiegoś pushu na ważnego babyface'a, czy po prostu brak innych sensownych kandydatów?

Walka o walizkę... Jedna rzecz - niech Storm już nie próbuje hurricanran. Druga sprawa - sposób, w jaki się to starcie skończyło, niestety przeciągnie feud i Gunner może być na straconej pozycji. Niech wykorzysta tego shota póki może.

X-Div Championship Match był dobry, motyw z misiem też, tylko te notoryczne zmiany mistrzów muszą się w tym momencie zakończyć.

Promo Wilków na plus, choć zalatuje mi filmami The Shield.

Roode miał wcześniej fajniejszy szlafrok :P

Walka w klatce mnie nie powaliła. Moonsault zamiast ucieczki jeszcze przeboleję[bo to zawsze fajny spot], ale Bobby 2 razy leżący na schodkach[no na bank by nie zdążył wyjść...] - booking taki se. Końcowy wyścig to było coś nawet OK. I Angle wreszcie wygrał. Co dalej?

British Dream :D Segmencik Spuda i EC3 - dobra rzecz.

Stop the pain! #BadAnnoyingPromo - dawno się tak nie zgadzałem z Tazem. Dalej chcecie Bromansów jako mistrzów?... Jedynie Ion mi tu pasował, jak na rasowego Xa to coś umie powiedzieć.

A szopka z Abyssem nadal trwa...

Joe masakrujący Spuda to dobra telewizja :D

ME to coś podobnego do walki z AJem. Mnie się podobało. Może i to się skończy jak zwykle, czyli walką dwóch grup, ale póki co niszczenie wszystkich face'ów i to, jak się rozwija to story, jest ekstra. Nie ma czego hejtować na siłę - zostawcie siły na Lethal LockDown :D

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Niezły Impact, choć takie kwiatki jak walka Rockstar Sput’a z Joe mogliby sobie odpuścić, bo wynik z góry jest wiadomy i tylko czas niepotrzebnie marnujemy.

Walka Stinga z Magnusem wyglądała podobnie jak ta, w której poległ Styles. Dużo interwencji, ale przynajmniej tym razem face miał kogoś u swojego boku, choć finalnie mu to nie pomogło i wtopił.

Inteligentne zasady w TNA są widoczne kolejny raz. Bo walka Gunnera ze Stormem powinna mieć swój koniec już wtedy, gdy James miał walizkę w rękach. A to że wymyślono sobie że trzeba chwilę potrzymać walizkę oznacza, że wcale nie trzeba jej było nigdzie zawieszać, tylko Gunner mógł z nią wejść do ringu i mogli toczyć walkę do momentu, aż ktoś nie potrzyma jej dość długo.

Kolejny raz pas X division zmienia posiadacza, napijając konto Ariesowi. Choć tym razem jest to podbudowane dość przyjemną historią i niezłymi walkami. Tak w ogóle to Velvet wyglądała super na tym filmiku przed walką i nie poznałem jej na początku. No i nie przyniosła pałki swojemu facetowi^^

28054889252fa02dfba372.jpg

Walka o walizkę wprowadziła niewiele do całej historii. Nie lubie zasady mówiącej o posiadaniu przedmiotu, a ta końcowa szarpanina nie wyglądała za dobrze. Gunner broni i... czekamy na heel turn Storma? Oburzy się chłop wreszcie? Czy po prostu skończą to story ot tak, jak to mają w zwyczaju?

Aries odbiera tytuł :shock: Wow! To dopiero nabijanie rekordów. Czekamy na coś - cokolwiek - w tej historii. Pozwólcie mi uwierzyć, że robienie z tytułu zabawki, miało jakiś sens.

Inwestor ujawni się za tydzień? To znowu będą przeciągać wszystko na upartego do Bound for Glory, a i LockDown musi mieć dwie wyraziste stajnie. Ach, TNA, TNA, znowu to samo. Ciekawe jak ten gość ma się do wycieku o debiucie MVP. Ktokolwiek by to nie był, jak przyjdzie tu jeszcze kilka perełek Indy, to Impact nabierze kolorkow na jakiś czas - to znaczy do czasu aż wszystko popsują.

Kurt wreszcie wygrał. Spoko, ale emocji w tym niewiele. Nie było to żadne zamknięcie historii, wiec spodziewajmy się kontynuacji.

EC3 & Rockstar Spud - coraz fajniejszy duet, przyćmiewający championa i szefową.

Zgodnie z przewidywaniami, Sting przegrywa po mocnym zamieszaniu i odchodzi z TNA - oby na zawsze. Spekulacje o WMce czas zacząć... ... teraz!

50608915156a3743c1fa34.jpg

Znajac logike i booking w TNA okaze sie, ze to Sting jest tym tajemniczym inwestorem :D
I always tell the truth... Even when I lie...

Nie skłaniałbym się ku temu że to Sting byłby inwestorem (wystarczy że był " wysłańcem network" ... chociaż z drugiej strony to kto ich tam wie ...), ale jedna rzecz wydaje się być pewna - TNA nie pozwoli sobie na wypuszczenie Stingera - on jest ich priorytetem. Postawili jego sprawę ponad AJ-a, więc jestem skłonny powiedzieć że ta opcja się nie uda, już teraz.

http://www.youtube.com/watch?v=elxzczAoE9E

Zastanawia mnie to video. Czy to nie dziwne, że widzieliśmy tutaj zdjęcia Stylesa, Jarretta, Hardy'ego i Stinga? Po co o nich wspominać skoro zostali zwolnieni?

1 miejsce w typerze TNA w 2011 r

http://total-nonstop-action.blogspot.com/ --> najlepszy blog o TNA

Fan wrestlingu od 25.02.2005r

Reprezentant TNA Originals

• Reputacja:   25

Z Magnusa starają się robić kogoś więcej niż tylko papierowego mistrza. Szkoda tylko, że zamiast wygrywać czysto, fika w gadce...Gimmick dzisiejszej walki wieczoru sugerował jej przebieg.

James Storm kontra Gunner

Przeciętna walka z pomysłową końcówką wydłużającą konflikt, choć lepiej byłoby, gdyby Gunner po prostu szybciej dopadł do upuszczonej przez Stroma walizki...

TNA X Division Championship Match

Szkoda, że Chris Sabin musi grać tchórzliwego heela. W ten sposób marnowany jest potencjał walki z udziałem dwóch świetnych zawodników. Pomysł z podmianą prezentu przez Velvet Sky był średni, choć swoim komentarzem ubarwił go Taz mówiąc o Handicap Matchu - Austin Aries & Teddy Bear kontra Chris Sabin :D . Co ciekawe rywalizują ze sobą wrestlerzy, którzy wykorzystali ,,opcję C". Kolejnej zmiany mistrza w najbliższym czasie nie przewiduję.

Nowy inwestor już za tydzień? Jeff Jarrett? Mam wrażenie, że można było potrzymać fanów w niepewności nieco dłużej...

Steel Cage Match

Obaj panowie na początku darowali sobie techniczne popisy i od razu przeszli do konkretów. To była kolejna dobra walka z udziałem tego duetu. Angle Slam z lin czy też Moonsault ze szczytu klatki były spodziewane, ale zawsze są przeze mnie mile widziane. Ciekawa końcówka. Kurt Angle nie mógł wygrać przez Ankle Lock, jeśli ma dojść do kolejnej walki w ramach tego i tak za długiego feudu. Coś mi się wydaje, że Angle zbyt długo w TNA nie zabawi. Prawdopodobnie na PPV Slammiversary przyjmie w końcu tytuł Hall of Fame i odejdzie...

Segment z EC3 i Rockstar Spudem nawet zabawny. Szkoda tylko, że w komedii toną ludzie będący pupilami rzekogo złowrogiej pani prezydent...

Z ostateczną iluminację Josepha Parka z Abyssem jest jak z UFO - każdy czeka, że prędzej czy później zostawią ewidentny znak o swoim istnieniu...

Samoa Joe kontra Rockstar Spud

Wychodzi na to, że po Stingu to Samoa Joe będzie głównym oponentem ekipy Dixie Carter przez najbliższe tygodnie. Wolę heelowego Joe, ale myślę, że ze swoją posturą będzie wiarygodnym oponentem dla Carterów i Brytyjczyków...

TNA World Heavyweight Championship Match

Taz znowu błysnął, tym razem swoim ,,Samoa Air" :D. W tej walce Sting był mniej bohaterski niż AJ Styles. Magnus niestety stał się jeszcze bardziej wiarygodny jako papierowy mistrz, bowiem tym razem nie dość, że nie poradził sobie sam to na dodatek klepał po Scoprion Death Lock. O jego słabej pozycji niech świadczy fakt, że tytułu bronił na nagrywanej części Genesis. Za chwilę znowu zacznie się akcje ,,Sting kontra The Undertaker na WM". Znowu kluczową rolę odegrał Bobby Roode, która logicznie podchodząc do tematu powinien dostać duuużą nagrodę za wygranie dwóch walk dla Dixie Carter...

TNA zaserwowało niezłą galę. Za tydzień zapewne znowu Dixie i jej ludzie będą świętować, a do akcji wkroczy Samoa Joe...

70800448856fb97a41e5eb.jpg

• Reputacja:   3

Nie wiem czemu, ale lekko zamarkowałem przy promo Młodych Wilków. Rebelianci wchodzą do Fedki i olewają Dixie. Póki co wygląda to fajnie, ale pewnie skończy się sztampowo. Promo fajnie wykonane od strony technicznej, a i chłopaki z ROH pomimo, ze jeszcze niewyrobieni do końca to wyczuwam it-factora. Aczkolwiek Edwards dość odstaje od Richardsa pod względem prezentacji i swobody przed kamerą.

Aczkolwiek Edwards dość odstaje od Richardsa pod względem prezentacji i swobody przed kamerą.

Gość cierpi na to samo, co jego partner z Dojo Bros. Ma gumisiową, pocieszną buźkę, która jest dość ograniczona, jeśli chodzi o mimikę :wink: Proponuje, żeby to Davey był Ambrosem, a Edwards Reignsem - jeśli chodzi o czas mikrofonowy

50608915156a3743c1fa34.jpg

TNA próbuje z kolejnym ,,wielkim'' storylinem . Po Immortal i Asach przyszedł czas na tajemniczego ,,inwestora'' . Na razie wygląda to obiecująco (jak zawsze :neutral: ) , ale i tak wiemy jak to się skończy - kolejną porażką ze strony TNA .

Jestem ciekaw kto dołączy do Wilków . Fajnie byłoby zobaczyć trochę perełek z Indy , Elgina ,Ricocheta, może nawet Jaya Lethala , choć to brzmi trochę jak ,,mrzonki'' .

A co do Inwestora po tym promie Wilków wpadła mi do głowy myśl , że może tym tajemniczym inwestorem jest Desmond Wolfe , choć to podobnie jak debiuty Elgina czy Ricocheta jest niemożliwe .

Kto wie , może nawet to nie Jeff Jarret , a jego żona Karen . Mielibyśmy bój kobiet o władzę w TNA :D

Roode pomaga Dixie i Magnusowi ponownie . I tu mi się wydaje , że Dixie nic nie da w zamian Bobby'emu , a ten po prostu się wkurzy i przejdzie na ,,jasną stronę mocy '' . Niewykluczone jest , że może Roode będzie za parę miesięcy walczył z Magnusem o pas w TNA .

13315742274f3f94ee33a37.jpg

Zastanawia mnie to video. Czy to nie dziwne, że widzieliśmy tutaj zdjęcia Stylesa, Jarretta, Hardy'ego i Stinga? Po co o nich wspominać skoro zostali zwolnieni?

Nie doszukuj się tu drugiego dna. Dixie wspomniała o nich w kontekście tego by te zdjęcia wywalić, więc miało to pokazać po prostu, że Dixie ma ogromną władzę i to, że oni zostali przez nią pokonani. Co innego jakby przeszli obok tych zdjęć bez komentarza, wtedy można by domyślać się, że TNA chce nas naprowadzić na jakieś interpretacje. ;)

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Nie doszukuj się tu drugiego dna. Dixie wspomniała o nich w kontekście tego by te zdjęcia wywalić, więc miało to pokazać po prostu, że Dixie ma ogromną władzę i to, że oni zostali przez nią pokonani. Co innego jakby przeszli obok tych zdjęć bez komentarza, wtedy można by domyślać się, że TNA chce nas naprowadzić na jakieś interpretacje. ;)

Miałem napisać: "skąd wiesz, że to że właśnie kazali zdjąć te zdjęcia nie ma na celu pokazania, że są w fedce [nie ma ich tylko storylinesowo] ale nie tak bardzo ewedentnie." Wtedy jednak przypomniałem sobie, że to TNA, więc rzeczywiscie - nie ma co szukać drugiego dna.

• Reputacja:   1

Wszyscy wielcy fani talentu Magnus (którego on nie ma) mogli zobaczyć na gali jak ten człowiek jest słaby. Rockstar Spud wypadł w dwu minutowym segmenciku lepiej niż on przez ponad miesiąc bycia mistrzem.

#British Deam :D

To co zrobili w walce Ariesa z Sabinem to jest parodia, jak można robić takie coś z pasem o który kiedyś walczono w Main Eventach PPV (a jedna z walk o ten tytuł była 5 Star Matchem) ? Ok, Aries jest genialny, ale połączenie go do feudu z Sabinem ringowo będzie dobre. Tylko że zmienianie pasa co dwa tygodnie jest tak samo głupie postać Saumela Shawa.

Brawo dla Roode'a i Kurta, Angle jest wręcz niesamowity. Wykonywać wiele takich akcji w tym wieku ? Brawo ! To chyba nie koniec tego feudu, pewnie przeciągną go do Lockdown.

Walka o pas była słaba, być może Sting odchodzi do WWE ? Byłoby to ciekawe, wszyscy mówią o walce Lesnar vs Taker a może to Sting będzie rywalem nieśmiertelnego ?

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

Wtedy jednak przypomniałem sobie, że to TNA, więc rzeczywiscie - nie ma co szukać drugiego dna.

Pomijając ten, wg połowy populacji Attitude niepodważalny argument ( :roll: ) , to można też sięgnąć do przeszłości. TNA na przestrzeni lat średniawo wnikało w to, żeby unikać tematu zwolnionych. Don West krzyczał w swoim shopzonie na stronie TNA o odejściu Christiana. Z kolei na rzeczywistym zwolnieniu Lethala TNA zbudowało jeszcze angle w X Dywizji. Tak więc te zdjęcia nie muszą niczego oznaczać.

Z cyklu "pierdoły, które mało kogo interesują": nowy theme Samuela Shawa to "Wanting You", a śpiewa to nie kto inny, tylko... Christy Hemme. Na stronie shopTNA jest jej nowa płyta i można posłuchać urywków wszystkich 7 piosenek, ale akurat ten utwór mi się wydał dziwnie znajomy :)

Na płycie jest jeszcze nowy theme song Brooke Tessmacher.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg