Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

radiomagnetofon, ok. Ale ani Rockstar Spud, ani Samuel Shaw nigdy nie wejdą nawet na moment do Main Eventu. Ja nie mogę ich oglądać gdy są low midcarderami, napisałeś w jednym z postów że w TNA są wyraziste postacie a w WWE są faceci w gaciach. Nie chcę tutaj nikogo faworyzować, ale jeśli porównam postać Braya Wyata, oraz postać Samuela Shawa między sobą to wyjdzie mi że Shaw nadaje się do zwolnienia. Bo możesz mi uwierzyć że za około miesiąc będzie on zwykłym jobberem.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/469/#findComment-339690

• Reputacja:   0

Obecnie RAW oglądam na przewijaku w 30 min, Smackdown i resztę tej tandety omijam z daleka.

Wiem, że to temat o Impactach, ale musze się do tego fragmentu odnieść przynajmniej w jednym zdaniu.

SD prezentuje nieraz owiele lepszy poziom od RAW... wiec nie wyjeżdżaj mi tu, że niebieska tygodniówka jest tandetą.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/469/#findComment-339705

radiomagnetofon, ok. Ale ani Rockstar Spud, ani Samuel Shaw nigdy nie wejdą nawet na moment do Main Eventu. Ja nie mogę ich oglądać gdy są low midcarderami, napisałeś w jednym z postów że w TNA są wyraziste postacie a w WWE są faceci w gaciach. Nie chcę tutaj nikogo faworyzować, ale jeśli porównam postać Braya Wyata, oraz postać Samuela Shawa między sobą to wyjdzie mi że Shaw nadaje się do zwolnienia. Bo możesz mi uwierzyć że za około miesiąc będzie on zwykłym jobberem.

A kto powiedział, że każda nowa postać ma być main eventerem? Wystarczy, że z nowych osób raz na 3-4 lata ktoś trafi do main eventu. Sting i Angle co prawda niedługo przejdą na emeryturę, ale taki Roode, Magnus czy Aries jeszcze spokojnie powalczą. Jeśli TNA zacznie normalnie traktować Storma czy Joe to chętnych do main eventu robi się jeszcze więcej. Ja nie chcę żeby Shaw czy Spud (hehe) byli main eventerami. Chcę żeby dostarczyli mi swoją obecnością rozrywki i obaj wywiązują się z tego zadania.

Tyle w temacie przewidywania upadku TNA :lol:

Takich tematów jest multum. TNA upada co roku począwszy od 2002. Rzeczywistość jest jednak taka, że przetrwali wszystkie te lata i istnieją dłużej niż ECW czy WCW. Restrukturyzacja, zwolnienia, zawirowania personalne, powrót do Orlando to nie jest wstęp do upadku. Takim wstępem byłaby tylko i wyłącznie rezygnacja Spike TV z pokazywania TNA. Wróble ćwierkają, że podobno Vinnie Mac jest zainteresowany emisją Smackdown na tej stacji więc.. :wink:

Czasem odnoszę wrażenie, że sporo osób czeka na upadek TNA i jeśli tak się stanie to społeczność wrestlingowa (a przynajmniej jej część) odetchnie z ulgą. Vince będzie miał wtedy już totalny monopol co jak pokazuje historia pozytywnie wpłynie na poprawę jego programu :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/469/#findComment-339709

Łoł, czyżby już TNA tak bardzo się odkupiło że wracają kłótnie o tym że TNA jest lepsze od WWE? Łaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaał... bo dla mnie to jest dalej bullshit. Jak już pewnie gdzieś napisałem (bądź nie), produkt TNA idzie w górę, fedka podejmuje dobre drogi i produkt staje się ciekawszy jednak jeśli chcecie mi powiedzieć że TNA jest lepsze od WWE to łezka mi się będzie kręcić w oku. Trwale stoje przy stwierdzeniu iż ostatni raz TNA było ciekawsze od WWE w okresie Destination X 2012 gdy Aries zdobywał tytuł wagi ciężkiej. Co z tego że mamy dobrego Rockstar Spuda? Co z tego że jest EC3 i że ciekawie zapowiada się Samuel Shaw? Co z tego że na szczycie pojawia się Magnus? Wiecie jaka jest prawda? Kto na podium ten pod obstrzałem, co by WWE nie zrobiło spadnie fala krytyki. Mimo że ostatnie Raw było naprawdę dobre czytam jak to trzygodzinny produkt przewinęliście w pół godziny. Przepraszam bardzo w takim razie nie obejrzeliście całego powrotu Lesnara czy walk Daniela z Wyattami w Gauntlet Matchu przez wasze stereotypowe "WWE to gówno". Gdyby TNA było szczytową federacją a WWE byłoby na drugim miejscu, opinie by były odwrotne. I może taka jeszcze jedna prawda moralna... zarówno TNA i WWE to federacje MAIN STREAMOWE co oznacza że trafiają do szerszego grona fanów i muszą nam dać ENTERTAINMENT nie tylko w postaci walk. TNA i WWE reprezentują to samo, jest to mieszanka wrestlingu a także programu familijnego, jednej federacji jedno wychodzi lepiej, drugiej co innego wychodzi lepiej, jednej coś wychodzi gorzej i drugiej coś wychodzi gorzej. Stwierdzenia "TNA jest lepsze" są głupie. Osobiście wkurwiaja mnie kłótnie marków jednej federacji i dlatego stwierdzam obiektywnie, oglądam tygodniówki obydwóch federacji BEZ PRZEWIJANIA (chyba że segmenty div i komediowe, to to przewijam w obydwóch fedkach ;]) i na przestrzeni 2013 WWE wzięło TNA bez masła bo gdy po stronie Carterównej trwała wojna A&E z MEM, WWE rozpoczęło rewolucje Daniela Bryana, The Shield zdominowało federacje, Randy Orton odświeżył się dzięki przez wielu upragnionemu heel turnowi i zadebiutowało Wyatt Family. Jeśli TNA faktycznie ma teraz lepszy okres, to jest to spowodowane świątecznym babraniem się WWE, akcjami jak Slammy Awards itp. A z resztą, czwartkowy Impact od Raw wcale lepszy nie był. TNA niech się pogodzi że jest na drugim miejscu a wy jesli chcecie oceniać Main Streamowy Wrestling róbcie to rzetelnie a nie na zasadzie "Przewijam tygodniówki WWE bo są gówniane", w taki sposób z obejrzanego Raw nic nie wynosicie a TNA zostaje wynoszone na szczyt.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/469/#findComment-339710

Wow... jestem adwokatem TNA całym sercem jako duchowego spadkobiercy WCW ale...wow, to było słabe. :???:

Od jakiegoś czasu Impakty przelatuję w kwadrans oglądając jedną,góra dwie walki które są zdatne do przetrawienia i czasem jakąś scenkę rodzajową. Ale robi się popelina.

Jeśli odejście AJ'a jest 100% prawdą, Kurt myśli, żeby odpuścić a WWE faktycznie robi Stingerowi dobrze pod stołem coby tylko przeszedł na Ciemną Stronę Mocy do Vince'a to słabo widzę przyszłość Dixielandu.

Nie chcę być złym prorokiem ale nie wiem czy 2014 nie ujrzy schyłku fedki. Game over man, game over... :sad:

Tak... JJ odszedł bo zła Dixie chce po swojemu bawić się zabawką TNA, w ślad za nim AJ odchodzi bo zrozumiał że Tytanic tonie, a dalej to już lawina - Hardas widząc co się dzieje ucieka, a Kurt z niecierpliwością wyczekuje lata, aby odejść do WWE i tam w blasku chwały zmierzać ku końcowi kariery... I złamie się nawet Sting, który zakończy karierę na WM z Takerem, a TNA bez ich wszystkich obróci się w pył...

1. Skoro Jarrett odszedł ustępując złej Dixie, to po co trzyma udziały - logicznym byłoby jakby się ich pozbył, przecież skoro nie widzi tam przyszłości...

2. Sting to legenda i są tacy co będą oglądać show ze względu na niego, chociażby miał 1-2 segmenty w szatni, ale od niego nie ma sensu cokolwiek już teraz wymagać. Nawet wypromowania kogokolwiek, bo co za wyczyn pokonać emeryta, nawet z takim nazwiskiem. Niemniej warto go mieć w składzie choćby ze względu na promocję, gadżety, możliwość pochwalenia się nim publice. Ale nic się na nim już nie zbuduje.

3. Kurt najlepsze lata ma za sobą, jest w fedce bodajże z 7-8 lat. Przychodził jako gwiazda i przez pierwsze lata powinien był być jednym z tych co ciągną fedkę na swoich plecach, a potem wypromować porządnie ze 2-3 zdolnych wrestlerów i wrócić do WWE gdzie, nie ukrywajmy, na pewno jeszcze się pojawi bo jest dzieckiem tej federacji a przy jego wieku i stanie zdrowia ten moment nieuchronnie się zbliża. Od TNA zależy co jeszcze z niego wycisną. Ale nie będzie tu siedział do 50-tki.

4. Odejście AJa to osłabienie, ale przecież to wszystko o czym się ostatnio pisze to szansa dla innych. To szansa aby odświeżyć roster i naprawdę poprawić produkt. To szansa aby zawodnicy którzy już weszli w wiek dojrzały wreszcie zaczęli stanowić o sile tej federacji i stanęli się jej twarzami. Trzeba się na coś zdecydować. Myślę tu o Joe, Roodzie, Ariesie, a nawet Bullym i Danielsie. O dywizji kobiet bardziej licznej, gdzie nawet można jakąś stajnię założyć. O dywizji X z prawdziwego zdarzenia z pojedynkami jak sprzed lat - gdzie można było z konkretną stypulacją wrzucić kilku zdolnych do ringu i były walki które zapierały dech. Bo jeśli jest to nawet storyline z tymi odejściami itp. to co dalej - nagle wszyscy wrócą jako pewnie face i do czego to będzie prowadziło? Do odzyskania władzy przez Jarretta mającego u boku Stinga i Hardasa?

Co do ostatnich Impactów - ten cały ECIII to żadna rewelacja, ja przy jego promach się nudzę, a granie takiej postaci nie jest niczym wybitnym. Gość w ringu jest jako-taki, ale ja go na main eventera nie widzę. Przy Magnusie chociażby wygląda jak połowa gościa, a nie mając 2 m wzrostu i 120 kg wagi trzeba czymś innym się wyróżniać. Ja u niego nie widzę tego czegoś.

Sam Shaw - gimmick wzięty z jakiegoś dreszczowca klasy B, no i nawet może i ok, może i przykuje uwagę raz czy dwa razy, może i przeciągną historyjkę z panną Christy, ale co dalej? Mimo wszystko widzę w nim większy potencjał jak w ECIII, tylko musi ten gimmick dobrze ugruntować i pokazywać coś konkretnego w ringu - konkretnie jakiś swój ciekawy zestaw tak jak w przeszłości mieli Big Poppa czy Bret Hart. I jak nabierze jeszcze masy i doświadczenia to za 2-3 lata materiał może wyjdzie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/469/#findComment-339731

jesli chcecie oceniać Main Streamowy Wrestling róbcie to rzetelnie a nie na zasadzie "Przewijam tygodniówki WWE bo są gówniane", w taki sposób z obejrzanego Raw nic nie wynosicie a TNA zostaje wynoszone na szczyt.

Ale zauważ, że takich "rzetelnych" fanów jest masa i nie tylko tacy, którzy WWE przewijają, a TNA nie. Znacznie więcej jest takich, którzy TNA przewijają, a WWE oglądają z wypiekami na twarzy, ale na takich nie mówi się fan boy, bo taka naklejka zostaje przyklejana głównie fanom TNA.

Zgodze się w 100 % z tym, że jeśli już coś oceniamy to oglądajmy cały produkt. Co mi z tego, że obejrze sobie RAW czy Impacta w 30 minut? Przecież to tylko kawałek tego co dostałem. Później właśnie znajdzie się jeden z drugim, który będzie coś krytykował, albo będzie mówił, że coś nie ma sensu, a zostało to wyjaśnione w tym czasie, gdy on się bawił w przewijanie.

Nawet ja jeśli już oglądam coś od WWE to nigdy nie przewijam. Takie oglądanie mija się z celem.

Ale ani Rockstar Spud, ani Samuel Shaw nigdy nie wejdą nawet na moment do Main Eventu.

A kto mówi, że to mają być main eventerzy? Rockstar Spud jeśli zdobędzie pas TT to będzie dla niego szczyt. Nie rozumiem również czemu pastwisz się nad Samuelem Shaw'em. Koleś dostał dopiero 2 krótkie segmenty i jedną walkę. Żeby ocenić go w pełni należy poczekać aż jego postać się rozwinie. Tak samo jak ostatnio czytałem ( nie pamiętam czy tu czy gdzieś indziej ), że Magnus jest ch***wy jako mistrz. Żeby było ciekawiej ktoś to napisał po Impactcie, na którym dopiero zdobył pas... Dajcie się rozwinąć tym psotacią i dopiero wtedy je oceńcie, a nie już przy debiucie mówić, że ktoś jest słaby i nic nie osiągnie.

Dziwne, że teraz jak TNA w końcu stawia na nowych ludzi i o dziwo robią to dobrze to jest krytyka i przewidywanie upadku.

Typowe. :D Ja mam wrażenie, że co by TNA nie zrobiło ( i niech nikt mi tu nie wyskakuje, że według mnie nie popełniają błędów, bo robią ich sporo ) i tak wyjdzie, że robią błąd. Były stare dziadki to było źle, bo nie ma czasu dla młodych. Młodzi są wprowadzani to od razu jest źle. Siedzieli w Orlando to było gadanie, że są do dupy, bo nigdzie nie wyjadą, a jak wyjechali to były wpisy, że tak jest źle i powinni wrócić do Orlando. Nie zdziwie się jak teraz zaczną się hejty, że TNA opuszcza Orlando i idzie prawdopodobnie do Nashville. Albo niektórzy nie wiedzą co chcą oglądać i zmieniają zdanie jak kobieta w ciąży, albo szukają najmniejszego potknięcia, aby pohejtować. Jakby TNA upadło to by pewnie była wielka imprezka i wszyscy moglibyśmy się spuszczać nad jednym prawowitym produktem.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/469/#findComment-339749

Koleś dostał dopiero 2 krótkie segmenty i jedną walkę.

No dobrze, ale jak ty sobie wyobrażasz gimmick osoby która jest psychopatą, rozpierdala ludzi siekierą i chowa ich głowy w lodówce ? :shock: :D Bo po jego wyglądzie właśnie wygląda na to że tak to będzie wyglądało, Sama Shawa widzieliśmy już w tym roku. Zawalczył on nawet na Slammiversary, tylko że ja jestem pewien że nic z tego nie będzie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/469/#findComment-339785

Jakby TNA upadło to by pewnie była wielka imprezka i wszyscy moglibyśmy się spuszczać nad jednym prawowitym produktem.

Ja uważam, że życie nie znosi pustki (a rynek amerykański monopolu), po krótkim okresie dominacji WWE miejsce TNA zajęłaby więc inna federacja. Sądzę, że lepsza, mądrzejsza bowiem o (liczone w setkach) błędy Dixielandu.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/469/#findComment-339805

Czy zdajesz sobie sprawę ile czasu zajęłoby nowo powstałej federacji dojście do miejsca, w którym znajduje się teraz TNA? Biorąc pod uwagę, że branża dołuje od dłuższego czasu byłoby im jeszcze trudniej. Obecne nie ma już opcji wyciągnąć z rękawa Stinga czy Angle'a więc musieliby oprzeć federację na swoich projektach, a to są lata świetlne w dojściu do jakiegokolwiek znaczenia na rynku. Nie wspominam nawet o kontrakcie z telewizją krajową. Jest już za późno na taką opcję, chyba że trend się odwróci i popularność wrestlingu znacznie wzrośnie (na co się nie zapowiada) lub znajdzie się milioner chcący pompować kasę w niepewny interes (również nikłe szanse). Jako wyznacznik wystarczy podać trzecią federację na rynku - ROH, która mimo startu w tym samym czasie co TNA jest oddalona od nich tak jak TNA jest oddalone od WWE. Wiadomo, że w momencie upadku TNA miano drugiej federacji zajmuje ROH.

...po krótkim okresie dominacji WWE miejsce TNA zajęłaby więc inna federacja...

Co znaczy "krótki okres dominacji WWE"? Przecież ich dominacja trwa już ponad 15 lat i to się nigdy nie zmieni. Gdyby ten post był napisany w połowie lat '90 wtedy bym przytaknął, ale mam 2014 rok. Długie lata zajmie jakiejkolwiek federacji dojście do miejsca w którym jest TNA, o jakimkolwiek zagrożeniu dla WWE nawet nie wspominam...

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/469/#findComment-339819

Nie ma możliwości by w dziesięć lat po upadku po TNA powstała by równie duża federacja, to są faktycznie lata świetlne. Bo 90 % z zawodników z Main Eventu, Uppermidcardu a nawet Midcardu od razu dostało by mnóstwo propozycji. Kurt Angle, Sting czy Jeff Hardy poszli by do WWE, nie oszukujmy się tam ich przyjmą bo oni wycisną jeszcze z tych ludzi pieniądze. Ludzie tacy jak Joe, Aries, Sabin, Manik albo pójdą do federacji jak PWG, RoH lub do Japonii. Pewnie taki Bobby Roode, James Storm czy MR Anderson nie poszli do WWE, bo mają już swoje lata. Ich miejscem jest Japan, bo w ringu prezentują sporo a skoro nawet Doc tam poszedł to wiadomo. Ethan Carter, Magnus czy Rockstar Spud też by nie mieli problemów, jest mnóstwo federacji Indy np. House of Hardcore, a w obiegu zostaje właśnie rynek Azjatycki lub Europejski. I na kim by była budowana nowa federacja ? Na Samuelu Shaw ? Nowa organizacja musiała by sama wytworzyć nowe gwiazdy od nowa, ale to potrwa wiele lat i pochłonii mnóstwo kasy.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/469/#findComment-339827

Może i tak, ale ja wciąż mam nadzieję na lepsze czasy. Chyba po prostu zmęczenie dominacją WWE i stagnacją TNA sprawia, że markuję...
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/469/#findComment-339847

No dobrze, ale jak ty sobie wyobrażasz gimmick osoby która jest psychopatą, rozpierdala ludzi siekierą i chowa ich głowy w lodówce ?

Skoro Undertaker umarł już ze 3 razy to jaki problem byłoby, żeby "zabić" kogoś ponownie? :D Nie chodzi o to, że koleś ma chodzić i rąbać ludzi siekierą.

Ja uważam, że życie nie znosi pustki (a rynek amerykański monopolu), po krótkim okresie dominacji WWE miejsce TNA zajęłaby więc inna federacja. Sądzę, że lepsza, mądrzejsza bowiem o (liczone w setkach) błędy Dixielandu.

Wtedy ich miejsce z miejsca zajmie ROH.

I na kim by była budowana nowa federacja ?

Według mnie dokładnie na tym samym na czym budowane były inne federacje - na zawodnikach indy. Przecież nic nie stoi na przeszkodzie, żeby w takiej federacji pojawili się ludzie, którzy walczą w PWG czy innych federacjach indy.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/469/#findComment-339866

No dobrze, ale jak ty sobie wyobrażasz gimmick osoby która jest psychopatą, rozpierdala ludzi siekierą i chowa ich głowy w lodówce ? :shock: :D

Że się wtrącę.

Jak to już N!KO powiedział w AM tak i ja uważam. Pierwszy feud Samuela Shawa powinien się opierać na kimś zarywającym do Christy, wtedy by się pierwszy raz tak trwalej ukazała psychopatyczna strona Shawa. A co dalej... kto powiedział że Samuelowi uda się zaciągnąć Christy do domu? TNA jest TV 14, nie pozwolą sobie raczej na pokazanie Shawa, całego w krwi Christy i jej "zwłok" w koszu na smieci. Po pierwszy promach wyglądało to tak jakby Christy była zainteresowana Samem ale na ostatnim Impacie już nie do końca. Hemmy pewnie zacznie go unikać a sytuacja się będzie nasilać o jeszcze bardziej "głodnego" Samuela. Gorzej będzie z tym, co jak story się skończy? Postać Shawa niestety wygląda mi na gimmick jednowymiarowy i mimo że pomysł na tego bezbarwnego Sama z Gut Checka jest, to jest to pomysł na jedno story.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/469/#findComment-339867

Gorzej będzie z tym, co jak story się skończy? Postać Shawa niestety wygląda mi na gimmick jednowymiarowy i mimo że pomysł na tego bezbarwnego Sama z Gut Checka jest, to jest to pomysł na jedno story.

Właśnie, Samuel ma całkiem dobre umiejętności ringowe. Więc może zamiast dawać mu bezsensownego gimmicku który się nie sprzeda przez ograniczenia wiekowe może wrzucić go do X Division ? Ma on nie złe umiejętności ringowe, więc po co dawać mu bez sensowny gimmick który znudzi się za dwa tygodnie ? Nie mam pojęcia.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/469/#findComment-339892