Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

EC3? O jego potencjale świadczy kariera, jaką zrobił w WWE...

.

Mówi Ci coś "Stone Cold" ?

Resztę sam sobie dopowiedz jeśli znasz trochę historii wrestlingu, a jeśli nie to już twoja sprawa czy będziesz chciał poszerzyć swą wiedzę.

Sorry, ale stawianie w jednym szeregu Austina (w jakimkolwiek wcieleniu, nawet wczesnym) i ex-Batemana jest po prostu obraźliwe dla tego pierwszego. No chyba, że naprawdę widzisz w EC3 żywe złoto, które zaszachuje wszystkich... ja nie.

P.S. Tak, wiem, źle się wyraziłem - pisząc o karierze w WWE miałem raczej na myśli to, co tam pokazywał. Czyli niewiele. Większość pewnie to zrozumiała, czepianie się pojedyńczych zwrotów jest jednak takie łatwe...

Peace.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/468/#findComment-339627

Większość pewnie to zrozumiała, czepianie się pojedyńczych zwrotów jest jednak takie łatwe...

Peace.

Dalej nie pojąłeś o co się "czepiam". Twierdzisz, że "pojedyńczych" zwrotów, a Ty bagatelizujesz problemy po prostu.

Jakby kilka lat temu w WWf rządził, ktoś twego pokroju to legenda Stone'a Cold'a nigdy by się nie narodziła.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/468/#findComment-339638

• Reputacja:   1

Nie rozumiem jak można narzekać na takiego gościa jak Sam Shaw. Mieliśmy z nim dwa segmenty i jeden pojedynek w ringu a tutaj już wiesza się na nim psy.

Bo on jest di dupy, dostaliśmy z nim dwa filmiki, na jednym pokazali jak mieszka, a na drugim chciał się bić z kelnerem. Co mi dała jego walka ? Uświadomiłem sobie tylko to że najlepiej dla federacji było by gdyby Sam odszedł z innymi beztalenciami z Gut Checka podczas czystek w lato. Ktoś ogarnięty może mi powiedzieć dlaczego zwalniamy dobrego Crimsona a zostawiamy sobie człowieka który obniża poziom Impactów ?

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/468/#findComment-339644

Ktoś ogarnięty może mi powiedzieć dlaczego zwalniamy dobrego Crimsona a zostawiamy sobie człowieka który obniża poziom Impactów ?

Bo jak widać ktoś go lubi(Samuela), choć to chyba kwestia gustu. Osobiście, tak jak pewnie większość nie potrafię tego zrozumieć. A trzymanie takich ludzi jest najpewniej kwestią pieniędzy, bo oni wystąpią za najniższą stawkę, a takiemu Crimsonowi jednak trzeba było zapłacić więcej. Wydaje mi się że z upływem czasu i odpływem kasy TNA będzie coraz częściej zastępowało lepszych i droższych zawodników tanimi i kiepskimi. Ale jak widać ktoś jednak będzie ich oglądał.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/468/#findComment-339645

Hmm mi nie podoba się fizyka kwantowa, ale gdybym ją rozumiał to kto wie :wink: Krytykujecie postać, której w ogóle nie rozumiecie. Samuel Shaw to nie jest jakiś amant, który chce poderwać Christy Hemme. Gość chce ją przeciąć na pół, pokroić a zwłoki umieścić w lodówce bądź beczce w piwnicy. Taki tam rodzinny gimmick :smile: Ciężko tego nie zauważyć bo osoba odpowiedzialna za te filmiki dawała tyle wskazówek, że się w głowie nie mieści. W pierwszym filmiku to jak pokazywał Christy swoje prace i przerwał kiedy zaczynały się te krwawe rysunki. Albo poprawianie notesu i długopisów po jej wyjściu (zaburzenia obsesyjno-kompulsywne). Drugi filmik był chyba jeszcze bardziej dosadny. Ja rozumiem, że jak ktoś jest przyzwyczajony do płytkich gimmicków z WWE może tego nie zauważyć, ale wynieść z pierwszego filmiku, że Shaw pokazywał jak mieszka to lekka przesada. Żeby było jasne - jego osoba jest wzorowana na takich postaciach jak Patrick Bateman (American Psycho) czy Dexter Morgan (Dexter). Jak dla mnie bomba, gimmick miażdży całe to Jersey Shore i innych tancerzy, których ostatnio wysyp. Co najważniejsze Sam bardzo dobrze gra swoją rolę. Bardzo proszę, oglądajcie uważnie produkt, który krytykujecie.

Patrick Bateman

http://www.empireonline.com/images/features/100greatestcharacters/photos/40.jpg

Dexter

http://www.blastr.com/sites/blastr/files/styles/media_gallery_image/public/images/dexter_morgan.jpg?itok=luwm4cMP

Samuel Shaw

http://www.impactwrestling.com/images/stories/roster/samshaw/img_7119.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/468/#findComment-339661

Radiomagnetofon jeśli to faktycznie jest taki gimmick to boję się myśleć co będzie dalej, Sam uwiedzie Christie. Po kilku miesiącach porwie ją by ją zabić u siebie w piwnicy, na pomoc bohatersko ruszy Kurt Angle, uwolni on Christie. Ale sam ucierpi, tym samym jego postać zniknie z TV a sam Angle pójdzie do WWE.

Nie zdziwię się jak TNA właśnie tak rozwiąże jego odejście :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/468/#findComment-339663

Przyznam, że jest to ryzykowny gimmick i łatwo zepsuć jego postać. Ale znowu - nie ma co krytykować czegoś co nawet dobrze się nie rozpoczęło. Poczekajmy i jeśli pomysł okaże się klapą sam przyłączę się do krytyki.

Podoba mi się, że TNA stawia na bardzo wyraziste albo wręcz przerysowane gimmicki, dzięki czemu unikam oglądania "kolesi w gaciach". Nawet jeśli taki wrestler prezentuje mizerie w ringu mam przyjemność z jego oglądania o ile potrafi opowiadać swoją historię. Z tych nowych projektów najmniej podoba mi się o dziwo Bully Ray. Trójca EC3, Spud, Shaw to dla mnie złoto (póki co). O ile TNA nie skrzywdzi ich story w stylu Josepha Parka i będzie potrafiło sprawić aby ich charaktery nie straciły świeżości to chłopaki dostarczą jeszcze dużo rozrywki. Największy plus - są młodzi.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/468/#findComment-339667

Trójca EC3, Spud, Shaw to dla mnie złoto (póki co). O ile TNA nie skrzywdzi ich story w stylu Josepha Parka i będzie potrafiło sprawić aby ich charaktery nie straciły świeżości to chłopaki dostarczą jeszcze dużo rozrywki. Największy plus - są młodzi.

Sorry ale gdzie ty to widzisz ? :shock: Dobry jest tam tylko Ethan Carter, Shaw to drewno i jakiego byś mu nie dał gimmicku to zawsze będzie drewnem. A Rockstar Spud ? Jedyne dobre segmenty z jego udziałem to były scenki gdzie szukał Stylesa w jego mieście, wspomniałeś że są młodzi. Serio ? Mają ponad 30 lat, Magnus ma 27. Samuel i Rockstar powinni polecieć jako pierwsi z federacji, jeden do Anglii a drugi do OVW. Co do Cartera zobaczymy jak wyjdzie jego feud i walka ze Stingiem.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/468/#findComment-339669

Czas na adwokata diabła - arkao, skończ.

Każdy z tych zawodników jest młody - jeśli tacy wrestlerzy jak Daniels, Bully Ray czy Goldust swoje najlepsze lata mają dopiero teraz, kiedy są po 40-tce. Z całym szacunkiem do twojej osoby, ale nigdy nie śmiej mówić że zawodnik będzie zawsze drewnem - wrestling to biznes w którym można albo bardzo szybko dojrzeć, albo bardzo późno, ale nigdy, przenigdy, nie mów że to niemożliwe

Samuel Shaw - nie można gościa oceniać po 2 promach i jednej walce - jest powoli wprowadzany, trzeba cierpliwości.

Rockstar Spud - materiał na menedżera - a ci są wiecznie młodzi. On nie musi się pchać do ringu by dać rozrywkę.

O EC3 nie zamierzam nic mówić - chłop nie zawodzi i to jest nie do podważenia.

Naprawdę nie wiem co chcesz żeby pokazywali po 2-3, max 4 występach. Rozumiem że żyjemy w czasach w których zawodnicy powinni rzucać na kolana już podczas pierwszego występu, ale takich - jest na tym świecie niewielu.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/468/#findComment-339674

• Reputacja:   51
  • Urządzenie:  Android

Dziwne, że teraz jak TNA w końcu stawia na nowych ludzi i o dziwo robią to dobrze to jest krytyka i przewidywanie upadku.

Sorry, ale jak sobie przypomnę Shawa na początku, a teraz to jest niesamowity progres. W końcu jest jakąś wyrazistą postacią, a to dopiero początek.

Ethan mnie irytuje na maxa, ale to plus dla niego. Dostał Stinga, który prawdopodobnie mu się podłoży. Zobaczymy jak się będzie prezentować dalej, na razie jest koncertowo prowadzony.

Spud - koleś bez warunków fizycznych, nawet do X się prawdopodobnie nie nadaje. Za to odgrywanie przydupasa, z wątkami komediowymi jak do tej pory na plus.

Joseph Park - za długa i nudna historia, która teraz jednak w końcu nabrała trochę tempa. Finish tej historii może być niezły.

Gunner - wygrał walizkę, raczej jej nie wykorzysta, ale dla mnie koleś ma charyzmę, wygląd i w ringu też daje radę. Udowodnił to już kiedyś wygrywając z czołowymi postaciami czyt. Sting czy Anderson.

Storm - nie jestem jego fanem, a raczej fanem gdy jest facem. Natomiast jako heela kupuje go od razu. Utwierdził mnie w tym jego czwartkowy występ z Roodem. Od razu lepiej mi się go oglądało.

Magnus - stworzyli od podstaw swojego champa. Gadane ma, walczyć potrafi. Czego chcieć więcej?

Daniels i Kaz wiadomo. Roode też. Sting, Angle, Hardy cały czas do wykorzystania. Bully przeżywa trzecią już młodość. Wydawało mi sie, że po upadku Asów może przestać błyszczeć, jednak nadal jest genialny i co najważniejsze inny.

Ciągle słyszałem, że w rosterze nie ma jobberów. Teraz jak jest tych dwóch chuderlaków to też są narzekania.

Ktoś tam pisał, że nagroda dla tych co dają radę oglądać bez przewijania. Dawaj tę nagrodę ziom. Obecnie RAW oglądam na przewijaku w 30 min, Smackdown i resztę tej tandety omijam z daleka. Kiedyś to było nie do pomyślenia. A przypomnę, że jesteśmy w okresie na 4 miesiące przed WM.

I zaznaczam, że piszę to jako fan wrestlingu, a nie poszczególnej federacji. Wychowałem się na czasach WCW i WWF. To co wyprawia fedka Vinca od dłuższego czasu to jest dożywocie dla tego starego piernika. Na chwilę obecną gdyby nie produkt TNA to pewnie bym sobie odpuścił wrestling, bo stara gwardia pojawiająca się raz na jakiś czas i dająca więcej emocji niż obecnie "topowe gwiazdy" pokazuje jak źle się dzieje u McMahona.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/468/#findComment-339675

• Urządzenie:  Windows

wspomniałeś że są młodzi. Serio ? Mają ponad 30 lat, Magnus ma 27.

Rzeczywiście starość, nie radość. Szczególnie w wrestlingu, gdzie średnia wieku jest dość mocno zawyżona w porównaniu do tzw. prawdziwych sportów.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/468/#findComment-339678

Ktoś tam pisał, że nagroda dla tych co dają radę oglądać bez przewijania. Dawaj tę nagrodę ziom. Obecnie RAW oglądam na przewijaku w 30 min, Smackdown i resztę tej tandety omijam z daleka. Kiedyś to było nie do pomyślenia. A przypomnę, że jesteśmy w okresie na 4 miesiące przed WM.

Ja tak samo mam RAW oglądam na przewijaku w 30 min, kiedyś oglądałem wwe z ciekawością teraz mnie strasznie nudzi a iMPACTY oglądam całe i są one dla mnie ciekawe.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/468/#findComment-339679

I zaznaczam, że piszę to jako fan wrestlingu, a nie poszczególnej federacji. Wychowałem się na czasach WCW i WWF. To co wyprawia fedka Vinca od dłuższego czasu to jest dożywocie dla tego starego piernika. Na chwilę obecną gdyby nie produkt TNA to pewnie bym sobie odpuścił wrestling, bo stara gwardia pojawiająca się raz na jakiś czas i dająca więcej emocji niż obecnie "topowe gwiazdy" pokazuje jak źle się dzieje u McMahona.

Ludzie piszą o Shawie, a tutaj, w temacie TNA błyskawicznie przechodzisz do WWE.

W dzisiejszych czasach, jest nieco inne spojrzenie na wrestling, niż kiedyś. A recepta jest prosta - oglądaj to, co lubisz. Ja mam podobnie, ale w drugą stronę - bardzo często oglądam właśnie TNA na przewijaku, czego jeszcze dwa lata temu nie robiłem :smile: Dożywocie dla pani Carter? - jak najbardziej :-)

Co do tego Shawa, to nie oglądałem jego winietek, ale na pierwszy rzut oka prezentuje się dosyć spoko. Nie wiem do czego prowadzi jego story z czerwonowłosą konferansjerką, jednak mam nadzieję, że nie zostanie to zepsute.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/468/#findComment-339680

Wow... jestem adwokatem TNA całym sercem jako duchowego spadkobiercy WCW ale...wow, to było słabe. :???:

Od jakiegoś czasu Impakty przelatuję w kwadrans oglądając jedną,góra dwie walki które są zdatne do przetrawienia i czasem jakąś scenkę rodzajową. Ale robi się popelina.

Jeśli odejście AJ'a jest 100% prawdą, Kurt myśli, żeby odpuścić a WWE faktycznie robi Stingerowi dobrze pod stołem coby tylko przeszedł na Ciemną Stronę Mocy do Vince'a to słabo widzę przyszłość Dixielandu.

Nie chcę być złym prorokiem ale nie wiem czy 2014 nie ujrzy schyłku fedki. Game over man, game over... :sad:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/468/#findComment-339683

Sorry ale gdzie ty to widzisz ? :shock: Dobry jest tam tylko Ethan Carter, Shaw to drewno i jakiego byś mu nie dał gimmicku to zawsze będzie drewnem. A Rockstar Spud ? Jedyne dobre segmenty z jego udziałem to były scenki gdzie szukał Stylesa w jego mieście, wspomniałeś że są młodzi. Serio ? Mają ponad 30 lat, Magnus ma 27. Samuel i Rockstar powinni polecieć jako pierwsi z federacji, jeden do Anglii a drugi do OVW. Co do Cartera zobaczymy jak wyjdzie jego feud i walka ze Stingiem.

Historia pokazuje, że najlepsze lata dla wrestlerów to wiek 35-40 lat. Taki Bobby Roode ma 37 lat a wg. mnie wrestlerem kompletnym stał się stosunkowo niedawno. Ethan Carter ma duży potencjał i przede wszystkim odpowiedni gimmick. Rockstar Spud jako mały trol i przydupas Dixie sprawdza się świetnie - właściwie każdy segment z zaplecza w którym jest to dla mnie gwarancja rozrywki. Samuel miał dopiero jeden występ, który był ok - nic poza tym. Segmenty z nim, w których pokazywał swoją maniakalną osobowość były bardzo dobre. Każda z tych osób prezentuje wyrazisty charakter i posiada chociaż w małym stopniu swoją psychologię postaci. Taki Ethan Carter ma przeciętnego człowieka za bydło, brzydzi się przybijać piątki fanom, nie chce mieć do czynienia z plebsem. Rockstar Spud irytuje swoim zachowaniem, jest małym tchórzem jednak zachowa się niczym lew jeśli trzeba stanąć w obronie królowej Dixie, czasem woli jednak ratować się ucieczką. Samuel Shaw skrywa jakąś tajemnicę i zdecydowanie nie jest stabilny emocjonalnie. Interesuje go Christy Hemme, ale w chwili obecnej nie wiemy czy chce ją przelecieć czy zrobić w lodówce trofeum z jej głowy :wink: Przyznasz, że takie postaci prezentują sobą więcej niż kilka kroków tanecznych?

Co do odwiecznego tematu WWE/TNA. Staram się unikać takich porównań kiedy nie jest to niezbędne. W większości wypadków podsyca to tylko kłótnię, której wygranie jest niemożliwe dla obydwu stron (na zasadzie każdy lubi coś innego). Mam taką zasadę, że oglądam całość programu albo wcale. Dlatego też musiałem zrezygnować z WWE. Dla mnie ciekawe charaktery to chyba najważniejsza rzecz we wrestlingu i pod tym względem TNA zaspokaja moje potrzeby w 100%. Kiedyś dałem takie porównanie o którym nie pisałem chyba na forum, że z WWE i TNA jest jak z dwiema kobietami. Ta z północy jest bardzo seksowna, ponętna, przyciąga wzrok pierwsza. Jednak kiedy podchodzisz i rozmawiasz okazuje się, że jest pusta w środku i nie ma do zaoferowania nic poza efektownym wyglądem. Dziewczyna z dalekiego południa nie jest zbyt urodziwa, ma piegi i trochę krzywe nogi, ale kiedy zaczynasz z nią rozmawiać to wszystko inne przestaje istnieć a ty odpływasz w miejsce, które najbardziej lubisz. A na forum - jak to w życiu młodsi wybierają tą z północy, a starsi tą z południa (chociaż nie jest to regułą). Zaznaczam, że jest to tylko moja opinia i można się z nią nie zgadzać, ale warto rozważyć czy nie ma w tym ziarnka prawdy :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/468/#findComment-339685