Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Chciałbym napisać coś o AJ'u Stylesie, który według newsów, prawdopodobnie opuścił federację Dixie na dobre. Nigdy nie darzyłem tego wrestlera specjalną sympatią, dlatego jego odejście nie będzie mi pewnie przeszkadzało. Jednak to co powinno niepokoić fanów TNA, to fakt, że coraz więcej osób odchodzi z Dixielandu. Mimo wszystko uważam, że odejście Jeffa Hardego to nie work, i ten już stopy w TNA nie postawi. Jak wiemy kończy mu się kontrakt na początku tego roku, i zważywszy na to, że TNA bardzo oszczędza, a stawki Jeffa pewnie są wysokie, to nie spodziewałbym się jego powrotu do tej organizacji. Hardy to wrestler, który według mnie u Dixie się już wypalił, a jego postać w TNA powoli zaczęła mnie nużyć.

Kolejny na liście jest Hulk Hogan, który odszedł z TNA (z czego się cieszę), jednak swoją postacią przyciągał marków, i zarabiał na TNA. Hogan mimo wieku to nadal nazwisko, i mimo, że smarci go nie chcieli to z pewnością odmienne zdanie miała Dixie.

Z tego co wiem, to za jakiś czas kończy się także kontrakt Stinga, i Bobbego Rooda. O ile Sting jest mi obojętny, to Bobby Roode jest najjaśniejszą postacią w Dixielandzie. Jeśli nie zdecyduje się podpisać kontraktu, to będzie to kolejna wielka strata dla TNA. Sting jak mówiłem jest mi obojętny, nie wiem dlaczego, ale nie jara mnie ta postać, pewnie dlatego, że za późno zacząłem oglądać wrestling.

Co do nowego mistrza - Magnusa, to ten nie przekonuje mnie zbytnio. Nie pamiętam by kiedykolwiek dał jakiś dobre promo. Poza tym publika względem niego jest zupełnie obojętna, co mnie smuci, ponieważ mistrz powinien wywoływać jakąkolwiek reakcję. Jeśli TNA nagrywa swoje galę z miesięcznym wyprzedzeniem, to niech chociaż edytują tą reakcję na niego, przynajmniej lepiej jego entrance by się oglądało.

Mam nadzieję, że w 2014 roku tytuł wagi ciężkiej zdobędzie James Storm. Mam wrażenie, że TNA przegapiło moment, w którym można było mu dać WHC title. Zasługuje na niego jak nikt inny - ma sylwetkę, mic-skille i jest przyzwoity w ringu. Z perspektywy czasu, zaryzykowałbym stwierdzenie, że był nawet lepszą częścią Beer Money. Gościem, który o pas powinien się również otrzeć jest Austin Aries, który nie wiadomo z jakiego powodu kisi się w X Division. Mam chociaż nadzieję, że pas "X'ów" zostanie odebrany Sabinowi i dany Ariesowi, może to wpłynie jakoś na jego promocje.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/466/#findComment-339453

• Urządzenie:  Windows

Matex, moim zdaniem Jeff Hardy nieprędko odejdzie z TNA, no chyba, że spełni się lansowana na Attitude teoria, że Dixieland rozpadnie się w 2015 roku. O ile mnie pamięć nie myli i nie straciłem poczucie czasu to Hardy podpisał z TNA nowy kontrakt. Poza tym jeśli Jeff odejdzie to należy postawić sobie pytanie - jaka federacja będzie następnym przystankiem w jego karierze? WWE? Nie sądzę, mając na uwadze fakt, że ,,Charismatic Enigma" nie będzie pracował na pełnych obrotach, tj. występował na większości live eventów. Poza tym na przykładzie obecnej twarzy federacji Vince' a mcMahona widać, co dla teścia HHH' a liczy się najbardziej - poświęcenie. John Cena występuje, choć kontuzji ma więcej niż tytułów WWE Championship na swoim koncie. Jeff Hardy ma swoje za uszami, a raczej w nosie (patrz Victory Road 2011) i wątpię czy tak wytrawny gracz na rynku biznesowym jak mcMahon ryzykowałby angaż Hardy' ego kosztem ewentualnego skandalu. Inne federacje nie wchodzą w grę, ponieważ młodszy z braci też się ceni. To mistrz świata zarówno w TNA jak i w WWE, więc nie sądzę, aby postawił na występy w federacjach niezależnych.

Co do Jamesa Storma to sam go lubię i uważam, że mid card to dla niego za niskie progi. Zgadzam się, że ma charyzmę, mikrofon mu nie przeszkadza i nie usypia widza walcząc. Jego sylwetka natomiast jest ewidentnym dowodem na to, że utożsamia się po części ze swoim gimmickiem kowboja - piwosza. :D

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/466/#findComment-339457

WWE? Nie sądzę, mając na uwadze fakt, że ,,Charismatic Enigma" nie będzie pracował na pełnych obrotach, tj. występował na większości live eventów. Poza tym na przykładzie obecnej twarzy federacji Vince' a mcMahona widać, co dla teścia HHH' a liczy się najbardziej - poświęcenie. John Cena występuje, choć kontuzji ma więcej niż tytułów WWE Championship na swoim koncie. Jeff Hardy ma swoje za uszami, a raczej w nosie (patrz Victory Road 2011) i wątpię czy tak wytrawny gracz na rynku biznesowym jak mcMahon ryzykowałby angaż Hardy' ego kosztem ewentualnego skandalu.

Trudno się nie zgodzić, jednak Jeff Hardy = kasa. Po pierwsze koszulki Jeffa sprzedawały by się zapewne świetnie. Mało, który wrestler jest tak unikatowy jak Jeff Hardy. Po drugie, sądzę, że Hardy swoje problemy z narkotykami ma za sobą, i jeśli Vince miałby go przyjąć, to go przyjmie. Nikt przecież nie mówi o pozycji Main Eventera. Byłby świetnym jobberem dla upper midcarderów, czyli chodzi o promowanie młodych.

Jak powiedziałem, nie spodziewam się powrotu Hardasa do TNA. W sumie to promo pożegnalne przypomniało mi trochę to promo z 2009 roku. Główną przyczyną mojego przekonania co do jego odejścia jest fakt, że ostatnio dużo osób odchodzi z TNA i chodzi mi po głowie, że ten mógłby być następny. Oczywiście, może to być jakaś część dużego story, które rozpocznie się za kilka miesięcy, ale na ten moment uważam, że Hardy już nie wróci do Dixielandu.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/466/#findComment-339461

Twoje argumenty do mnie przemawiają, jednak moim zdaniem Jeff Hardy prędzej uzna, że pora skończyć z poważnym wrestlingiem i całą swoją uwagę skoncentruje np. na swoim projekcie o nazwie OMEGA. Jeff jak wiadomo miewał w swoim życiu szalone pomysły. :D
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/466/#findComment-339463

Hardy w WWE? Szybciej uwierzę w ten upadek TNA w 2015 :wink: Tym bardziej, że po swoim odejściu Jeff walczył już na ONO Old School a jego facjata widnieje w rosterze. Na szybko sprawdziłem, że w 2013 podpisał z TNA kontrakt na 2 lata czyli jak co roku robi przerwę na UK tour. Sprawa wygląda jasno - Hardy wróci zapewne w marcu/kwietniu. I dobrze bo facet w ostatnim czasie zostawia sporo zdrowia w ringu.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/466/#findComment-339465

• Reputacja:   1

I dobrze bo facet w ostatnim czasie zostawia sporo zdrowia w ringu.

W ostatnim czasie ? :D A kiedy nie zostawiał zdrowia w ringu ? Ostatnio jest on coraz starszy i już jego walki nie stoją na tym poziomie co dawniej. Mimo wszystko nadal nie które ogląda się bardzo fajnie, ale regres w ringu w jego wykonaniu jest widoczny.

Tylko nie wiem czy po wygaśnięciu kontraktu nadal TNA będzie na niego stać, nie oszukujmy się to jest spore nazwisko. I on za worek ziemniaków i pół litra wódki nie będzie walczył.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/466/#findComment-339467

W ostatnim czasie ? :D A kiedy nie zostawiał zdrowia w ringu ?

Cóż, Jeff nie schodzi poniżej pewnego poziomu, ale w obecnym Hardym widzę o wiele większy zapał niż chociażby w 2010. Wtedy odnosiłem wrażenie, że mu się nie chce a teraz? Sabin, Roode, Magnus wszystkie jego ostatnie pojedynki naprawdę przyjemne dla oka. Nawet za mikrofonem słucha się go lepiej niż w 2010 (nie licząc okresu po transformacji w antychrysta).

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/466/#findComment-339468

Hardy w WWE? Szybciej uwierzę w ten upadek TNA w 2015 :wink:

Myślisz, że TNA utrzyma się przez najbliższy rok ? :P

Od jakiegoś czasu przestałem oglądać TNA. Po prostu storyline'y w TNA mnie mdlą i nudzą.

Abyss i Joseph Park, to co zrobili z Asami, Dixieland, tracenie zawodników, którzy akurat przewijają się przez główne programy po przez niedopilnowanie kontraktów. Nie mam w sobie tego "TNA-patriotyzmu".

Czytam jeszcze raporty z gal i jak faktycznie jest coś ciekawego, to zobaczę dany fragment, ale to również rzadko.

Naprawdę chciałbym, żeby ta fedka się podniosła, ale marnie to widzę.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/466/#findComment-339476

Beer Money One Time Only Reunion? Shit just got REAL. Jeden z lepszych pomysłów typowo ringowych w ostatinm czasie courtesy of TNA. Podobało mi się to jak Storm współpracował z machlojkami Roode'a - swoją drogą liczę że Cowboy jakoś wróci do tytułowego obrazka

Sabin odzyskał pas? O cholerę chodzi w tym story? Po co znowu nabijają staty?

Samuel Shaw debiutuje - po zaciętym, pełnym near-falli pokonuje Norva Fernuma - można śmiało powiedzieć że nerd był blisko zwycięstwa .... Traktowałem to walkę jako zaprezentowanie movesetu - Backbreaker Ortona i Arm Triangle Choke w stójce (jeśli dobrze rozczytałem) - narazie szału to nie robi.

Prostota Bully Raya jest świetna - z drugiej strony brakowało mi w TNA ognia :twisted:

Editing w TNA zawsze dawał wiele do życzenia ... ale dzisiaj zostałem zgnieciony w ceremonii. Sama ceremonia w wykonaniu mistrza nie była błyskotliwa - ale nie było zawodu. AJ w końcu sie odnalazł - ok, mi pasuje.

Dixie + mikrofon = IQ wielkości 0 - Carterówna nie powinna dostawać mikrofonu - ktoś powinien dać jej bana, a jej pi*rdolenie podczas speechu dwóch mistrzów tylko utwierdził mnie w przekonaniu jak wielkim beztalenciem ona jest. Ktoś powienien zamknąć jej ryja, nie mogłem się skupić nad tym co mówił AJ

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/466/#findComment-339480

"Z Wielkiej Brytanii, co znaczy, że jest Brytyjczykiem"?! Co ten gość wygaduje przy tym intro :shock: Był to porównywalny szok do hymnu Górniakowej z 2002.

Cała koronacja zdecydowanie za długa. Taki przerost formy nad treścią. Dobrze, ze AJ to przerwał. Źle, że stoi na przegranej pozycji w tym story (I have some BAD NEWS!) "How dare You... how dare You... how dare You" - genialne aktorstwo Pani Carter.

Kurt rzucił kolejne wyzwanie Roode'owi zdecydowanie za szybko. Atmosfera nie została podgrzana, za Anglem się nikt nie zdążył stęsknić. Samo ogłoszenie klatki też pozostawia wiele do życzenia. Zrehabilitowali się po części tym tag team matchem, gdzie Storm przyszedł do Bobby'ego z ofertą. Akurat tego lepiej się nie dało rozegrać.

Open Challenge Kim zmarnowany. Tutaj mogła zadebiutować jakaś nowa Knockout. Zaczełaby od mocnego uderzenia. Nie trzeba pompować balonika powracającej gwiazdy. A jak juz miała wygrać, to mogła wygrać tej nocy, kiedy wracała do federacji.

Kolejne zamieszanie wokół pasa z Sabinem w roli głównej. Czemu służyło zwycięstwo Ariesa? Wciąż czekam na rozwój sytuacji, ale obawiam się, że może być podobnie do pasa WHC. Plan za tym nie stoi żaden. Ot, jednego tygodnia im się ubzdurało, że zmienią mistrza, żeby ludzie ich oglądali...

Samuel Shaw jest inny, ma potencjał. Miejmy nadzieje, ze nie bedzie skazany na obijanie Fernuma i Barnesa przez kilka nastepnych tygodni.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/466/#findComment-339481

Mam głęboką niczym Bajkał nadzieję, że Steel Cage Match na Genesis zakończy feud Bobby' ego Roode' a z Kurtem Angle, choć nie zdziwi mnie kontynuacja tego programu aż do Lockdown...

Tajemniczy list do Dixie Carter? Czyżby od AJ' a?

Gail Kim kontra Madison Rayne

Walka nie była zła. Gail Kim znowu pokazała kilka ciekawych akcji. Wygrana Madison Rayne oznacza, że następne spotkanie obu pań w ringu będzie prawdopodobnie meczem o tytuł...

TNA X Division Championship Match

Szkoda, że Chris Sabin musi grać heela wysługującego się swoją dziewczyną. Przez to cierpi poziom jego walk; zwłaszcza, gdy jego rywalem jest Austin Aries. Całkowite zignorowanie Ariesa i ciągłe ujęcia kamery na Velvet Sky (nie żebym miał coś przeciwko :D ) sugerowało, że Velvet pomoże Sabin' owi wygrać walkę. Ciekaw jestem tylko, kiedy przyjdzie heel turn, bo to jest chyba nieuniknione...

Samual Shaw kontra Norv Fernum

Co to miało być? Shaw chciał udowodnić, że jest tak dobry i może walczyć w zwykłych klamotach? Słaba walka, słaby finisher i chyba jeszcze słabsza historia z Christy Hemme w perspektywie...

Tag Team Match

Zaskakujący i ciekawy pomysł na chwilową reaktywację Beer Money. Sama walka była średnia, w przeciwieństwie do sposobu prowadzenia konfliktu Jamesa Storma i Gunnera. W tej chwili właściwie nie wiadomo, który jest tym dobrym, który tym złym i chyba tylko ta wątpliwość sprawia, że ich feud mnie nie nudzi, w przeciwieństwie do rywalizacji Bobby' ego Roode' a i Kurta Angle. Gunner ma walizkę na TNA World Heavyweight Championship należące do heelowego Magnusa i nie zdziwię się, jeśli to ,,The Cowboy" finalnie przejdzie heel turn...

Szopka w wykonaniu EC3 trwa...Myślę, że rzucono mu Stinga za szybko.. Carter mógł dostać jeszcze program z jakimś mid carderem. Widać, że w niego wierzą. Oby tylko TNA starczyło konsekwencji i cała historia nie skończyła się zniszczeniem Ethana...

Bully Ray kontra Joseph Park

Nie wiem, po co było mieszać Josepha Parka w historię Bully Raya z Mr. Andersonem? Niech prawnik w końcu stanie się Abyssem i niech nikt nie odwleka przemiany w czasie, angażując go w bezsensowne ,,walki". Bully Ray jest jednak genialny - nic nie mówiąc jest równie dobry jak z mikrofonem w ręce...

Koronacja Magnusa wypadła blado. Nikt nie popisał się przy mikrofonie. Po jaką cholerę pojawił tam się Gunner? Powrót AJ Styles' a ożywił ten drętwy segment. Zdziwiło mnie, że Magnus rzucił wyzwanie wbrew woli Dixie Carter. Szefowa znowu została zignorowana, dzięki czemu Dixie nadal nie jest złą szefową, której wszyscy się boją. Sytuacja AJ' a chyba zdradza, co wydarzy się za tydzień...

Rok 2014 w TNA rozpoczął się od słabej gali Impact Wrestling. Walki były słabe, a ponadto nie było czuć klimatu, że oto dziś TNA przedstawi światu swojego nowego mistrza. Mimo dzisiejszej mizerii z zaciekawieniem będę oglądał kolejne gale...

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/466/#findComment-339486

"From the United Kingdom...that mean his British" - no shit, Sherlock! Początek Impaktu i już pierwsze , a dalej wcale nie było lepiej.

Angle vs Roode part 4, tego można się było spodziewać. Kariera Kurta w TNA została postawiona na szali? Biorąc pod uwagę ostatnie odejścia czołowych gwiazd nie można wykluczyć kolejnego triumfu Bobby'ego. Bardziej od walki - choć jej poziom na pewno będzie na wysokim poziomie - czekam na jej rozstrzygnięcie, bo to trochę rozjaśni sytuację. Te wszystkie ostatnie odejścia siedzą mi w głowie od dłuższego czasu i mimo napływu niepokojących informacji wciąż mi to wygląda na jeden wielki storyline, w który może zostać włączony także Kurt Angle.

X Division to jakaś farsa. Nabijanie statystyk level: TNA. Story Parka przeciągają miesiącami, a teraz wałkują do pierwszych rzygów smutną Velvet. Już to przerabiają od dłuższego czasu i nie było potrzeby przerzucać pasa z rąk do rąk. To było głupie i pozbawione sensu. A najgłupsze jest to, że Aries był niepokonany w X Division i w taki marny sposób spuścili w klopie cały jego reign z lat 2011-2012.

Rzucasz mi kłody pod nogi, to ja ci się odwdzięczę. Beer Money reunion było strzałem w dziesiątkę i choć walka nie stała na wysokim poziomie, to cieszą takie dobre pomysły na podgrzanie storyline'ów.

EC3 pokazał, że przynajmniej jeden z Carterów potrafi gadać. Sting ma już wpisane w CV zablokowanie drogi Danielsa do Main Eventów oraz zniszczenie Abyssa-Monstera. Nie spieprzcie tego w tym przypadku.

Koronacja Magnusa się dłużyła i dopiero nadejście Stylesa rozruszało segment. Gdyby nie było to nagrywane na tygodnie przed wyemitowaniem, cieszyłbym się z takiej walki, a tak to zwycięstwo Magnusa jest pewne tak samo jak to, że dzisiaj mamy piątek 3 stycznia.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/466/#findComment-339490

Bardzo fajnie było zobaczyć powrót starego Beer Money. Także mam nadzieję, że Storm wróci do walki o główny tytuł TNA. Nie wiem, czy wskazana jest walka między Kurtem a Bobbym na Gennesis, i to w klatce. Najdziwniejsze jest to, że to Roode jest agresorem tego feudu, mimo, że wygrał z Anglem już kilka razy.

Nawet nie wiedziałem, że Aries posiadał pas X-Division. To niestety, jednak pokazuje, jak ta dywizja jest słaba. Na minus to, że tytuł zdobył Sabin, który jest nudny jak flaki z olejem. W dodatku gra aktorska Velvet jest gorsza niż katastrofalna.

Nie wiem do czego zmierza do story z Bullym Ray'em, ale początek jest obiecujący.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/466/#findComment-339491

• Reputacja:   1

Ale to było do dupy :D Cały Impact Wrestling nadaje się do tego by o nim zapomnieć, od początku do końca. Od początkowego filmu z Magnusem do ostatniego segmentu nic nie było dobre, feud Kurta z Bobbym robi się powoli nudny. Ok, reaktywacja Bear Money na jedną noc wypadła ok, ale już sama walka była do dupy. Ktoś może mi powiedzieć dlaczego Aries stracił pas ? Na jaką cholerę dają mu go dwa tygodnie temu, by dzisiaj Sabin odzyskał "złoto" ? Samuel Shaw ? Co to k*rwa było ? Co to było ? Jeśli Gail Kim straci pas na rzecz Madison Rayne to mnie chyba krew zaleje :) Czy ten cały Open Challenge nie miał prowadzić do końcowego feudu Kim z Lei'd Tapom ? Bully Ray ma nowy gimmick, Anderson ratuje Josepha, nie mogą zrobić z niego już Abyssa ?

Kończący segment był do dupy, było to za długie, nie potrzebnie pojawiał się Gunner. A nie mogłem się skupić na oglądaniu Stylesa z Magnusem bo Dixie cały czas gadała, a poziom jej mikrofonowych umiejętności jest od dawna znany.

I tak chyba wiadomo kto wygra tą walkę, nie oszukujmy się chyba Styles na prawdę odszedł z federacji. Stosunki między RoH a TNA nie są najlepsze, więc wątpie by poszli na taką współpracę.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/466/#findComment-339499

Na Genesis Angle zawalczy z Roodem w klatce. Oby to był koniec ich sprzeczek. Co za dużo to niezdrowo.

Madison Rayne wygrywa Open Challenge? Jak zwykle, fajny pomysł został słabo zakończony. Oby ona nie wygrała pasa i wracamy do zawodniczek spoza rosteru.

"Shelley is better" :twisted: Aries i Sabin zrobili niezłą walkę, ale to zakończenie... Po pierwsze, Velvet nie zrobiła praktycznie nic i wyszło to słabiutko. Po drugie - muszę cytować sam siebie: zmiany mistrzów znaczą tyle, co ta dywizja - NIC.

American Psycho "debiutował" w ringu. Za wiele nie pokazał, ale wypadł ciekawie. A theme Fernuma niestety utkwił mi w głowie :D

Nie mogli odpalić theme songu Beer Money? Walenie głową o narożnik w wykonaniu Gunnera to pierdoła, która mi się spodobała :D Czekałem na taunta BM i się nie doczekałem. Czemu wspominam o takich rzeczach? Bo sama walka nie była za ciekawa.

EC3 nieźle dzisiaj wypadł. I w końcu ma jakieś story, a nie tylko obijanie jobberów. Sting promuje nowe gwiazdy, brawo. Ucz się, panie HH.

Wraca stary theme Bully'ego! Ray nadal mało robi, a i tak jest najciekawszą postacią w fedce.

Za tydzień odchodzi AJ, to pewne. Dobrze że pojawił się już na tym IW i naprawił końcowy segment. A, Magnus też dobrze wypadł. Tylko Dixie mogłaby się zamknąć. Jej słabe gadki jestem w stanie przeboleć, ale niech się tak nachalnie i mało sensownie nie wpieprza innym w zdanie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/466/#findComment-339508