Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Tylko idioci czytają spoilery. Bez obrazy dla nikogo, ale takie jest moje zdanie. To tak jakbym przykładowo przed obejrzeniem nowego odcinka swojego ulubionego serialu przeczytał sobie, co się w nim wydarzyło. Głupota totalna zabierająca całą przyjemność z oglądania. Odbyła się taka walka, chciałem podzielić się swoimi typami na walizki i to zrobiłem. A to, że tapingi już się odbyły mnie nie interesuje.

Ale ja nie pisałem do nikogo prywatnie, pisałem ogólnie że ktoś przeczytał spoilery a teraz chwali się swoją przewidywalnością, nie chodziło mi np, o ciebie ani o nikogo innego. A co do idiotów to jeśli ktoś chce czytać spoilery to niech to robi i to jest osobna sprawa.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/463/#findComment-337645

• Reputacja:   0

Śmieszy mnie to jak wiele osób piszę na forum jakie ich zdaniem walizki trafią w czyjeś ręce. A jestem pewien że chociaż 1/4 tych osób czytała już spoilery i doskonale wie jak to się skończy. Potem takie osoby będą mogły szpanować że trafiły

Odbyła się taka walka, chciałem podzielić się swoimi typami na walizki i to zrobiłem. A to, że tapingi już się odbyły mnie nie interesuje.

A czy czasem to nie było tak, że walka była na Impakcie nagranym, a za tydzień jest Final Resolution, które będzie LIVE?

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/463/#findComment-337646

• Urządzenie:  Windows

A czy czasem to nie było tak, że walka była na Impakcie nagranym, a za tydzień jest Final Resolution, które będzie LIVE?

Tygodniówki są ponoć nagrane aż do 9 stycznia, zdziwiłbym się jakby FR poszło LIVE.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/463/#findComment-337648

• Reputacja:   1

Nie, FR było także nagrywane szybciej.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/463/#findComment-337652

• Reputacja:   257
  • Urządzenie:  Android

Styczniowe Genesis poleci live.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/463/#findComment-337657

Tygodniówki są ponoć nagrane aż do 9 stycznia, zdziwiłbym się jakby FR poszło LIVE.

To słyszałem, ale jestem zdziwiny, że "Super Impact" lub jak kto woli "darmowe PPV" jest nagrane dużo wcześniej.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/463/#findComment-337672

To słyszałem, ale jestem zdziwiny, że "Super Impact" lub jak kto woli "darmowe PPV" jest nagrane dużo wcześniej.

Ja jestem zdziwiony że w ogóle można nagrywać flagowe tygodniówki[pomijam że TNA innych nie ma, Xplosion nie liczę] na miesiąc do przodu :P I weź tu unikaj spoilerów. Coś już przypadkiem wyczytałem na YT i mam nadzieję że część to trolling, bo trafiłem te komenty w niespodziewanych miejscach.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/463/#findComment-337682

Podoba mi się jak prowadzą feud Angle vs Roode. Obaj panowie są świetni za mikrofonem, a w ringu dobrze się rozumieją i są w stanie dać nam bardzo dobrą walkę. Dodatkowo Bobby Roode znów pokazuje jak powinien wyglądać heel i dominuje w tym feudzie. Nie mogę się doczekać ich walki na Final Resolution, bo bardzo lubie oglądać 2 out of 3 Falls Matche.

Storyline z Parkiem nabiera sensu i co ważniejsze jest to już końcówka. Wszystko układa się w jedną całość. Czekam na jakieś wyjaśnienie dlaczego Joseph stał się Abyssem 11 lat temu i będę zadowolony.

Ethan Carter III znów wybiera sobie "trudnego" rywala. Wmieszanie w to Stinga to bardzo dobry pomysł. Wreszcie EC3 będzie mógł się wykazać z kimś w dłuższej walce i jego rywalem będzie ktoś kto coś osiągnął. Jestem ciekaw jak to się potoczy, bo kontrakt Stingera dobiega końca i nie wiadomo czy go przedłuży, a EC3 nadal jest niepokonany.

Cieszy mnie powrót Madison Rayne. Od czasów jej początku w Beautifull People do jej solowej kariery zrobiła spory postęp. Dodatkowo ma historię z Gail Kim i można to ładnie wykorzystać. Pozostaje tylko pytanie, czy Madison Rayne powinna przejąć pas od Gail Kim? Według mnie nie i niech Gail trzyma ten pas nawet do Slammiversary.

Mam wrażenie, że "Dixieland Match" to pomysł Jeffa Jarretta. Od czasu zwolnienia Hogana widać sporą poprawę w TNA i mam nadzieje, że to się utrzyma w najbliższych miesiącach.

Austin Aries mistrzem X Division? Sama walka jakoś mnie nie porwała i mam dziwne wrażenie, że będzie to kolejny raz, gdzie Chris Sabin szybko odzyska tytuł nabijając sobie statystyki. Do czasu aż będzie przy jego boku Velvet Sky taki scenariusz według mnie jest najbardziej prawdopodobny. Ciekawi mnie czy postanowi odejść od Chrisa czy może przejdzie heel turn?

Main Event wypadł nawet ok, ale widziałem już lepsze FoF matche. Tutaj i tak najciekawsze jest to, co który zawodnik ma w swojej walizce. Mam nadzieje, że Gunner będzie miał title shota na pas WHC, a reszta już mnie troche mniej obchodzi.

RockStar Spud tym razem na wielki plus. Bardzo podobało mi się jak próbował znaleźć dom Stylesa, a nawet się do niego włamał. Segment w barze jak śpiewał również na plus.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/463/#findComment-337756

Czy tylko ja mam wrażene że Hardy się stresuje na Mic'u? Pop od fanów w jego strone chyba jest podkładany.Wogóle nie powinni mu dawać mikrofonu
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/463/#findComment-337839

• Reputacja:   51
  • Urządzenie:  Android

"Zagraniczne portale donoszą, że AJ Styles jest już po negocjacjach z TNA, w których podobno podpisał kontrakt. Parę dni temu Styles napisał oficjalne oświadczenie, że jest wolnym agentem co prawdopodobnie było workiem. Wszystko wskazuje na to, że odejście Stylesa to tylko storyline. Prawdopodobnie AJ zawalczy na kilku galach na scenie niezależnej, aby podgrzać atmosferę przed swoim powrotem do TNA."

Jeżeli to się potwierdzi, a wszystko na to wskazuje to WWE niech się patrzy i uczy jak się robi dobrą robotę. A nie jakieś zwolnienia, odejścia i powroty dwie tygodniówki później.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/463/#findComment-337872

Wartość całej inicjatywy by drastycznie spadła, gdyby kolejny raz Hardy sięgnął po tytuł. zgodnie z przewidywaniami, mamy Angielskiego championa w TNA. Ten sam rycerz królowej pokazał na starcie show, że... ... ... na ten pas niekoniecznie zasługuje. TNA bardzo chciało zrobić z Magnusa gwiazdę, i nie zrozumcie mnie źle, ciesze się, że chłop dostał szansę. Jeśli jednak mam oceniać jego umiejętności, czy też postać jaką odgrywa, albo jak radzi sobie na mikrofonie, to sami słyszycie/widzicie jak jest. Poza swoim krajem, publiki ten Pan nie porwie. Może niewiele po Brytyjskim tournee, federacja zrewiduje swój pogląd. Mistrz nie może być trzeciorzędnym graczem. Magnus to wciaż przyzwoity "midcard act". Co do Dixieland Matchu, to życze sobie i wszystkim - tak świątecznie - żeby więcej nikt w tym nie uczestniczyl, i zebysmy nie musieli tego oglądać :*

Kurt dalej jest pogrążony w rozpaczy. Porażka z Roodem jest zaskakująca. Budowa, jak i rodzaj walki, wskazywał raczej na triumf. Feud musi być kontynuowany, a sam Angle może dostanie trochę przerwy, która storyline'owo byłaby teraz najlepsza.

Zawartość walizek pocieszająca. Chavo idzie do domu, Gunner podgrzewa atmosfere konfliktu ze Stormem, a Zema i EC zgarneli ochłapy - ewentualnie bym ich miejscami zamienił, gdzie Ion podłożyłby się swoim królom parkietu.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/463/#findComment-338032

Magnus na tle Hardy'ego wypadł całkiem dobrze, ale czy to było promo godne mistrza? Czegoś w tym wszystkim niestety brakowało. Podobało mi się to, że Magnus od początku chciał pokazać Hardy'ego w złym świetle przywołując chociażby BFG 2010. Jak się później okazało to on sprzedał dusze diabłu. Mam nadzieje, że w UK publika będzie lepiej reagowała na Magnusa jak również liczę, że dostanie on jakiś ciekawy feud, w którym będzie się mógł wykazać. Przydałoby mu się też coś charakterystycznego co odróżniałoby go od zwykłych facetów w gaciach.

Kurt Angle Vs. Bobby Roode in a 2 OUT OF 3 FALLS MATCH. Był to dobry pojedynek, ale troche za szybko skończony. Mogli przeznaczyć im te 5 minut więcej przez co lepiej mogliby sprzedać kolejne pin falle. Podobało mi się to, że było dużo finisherów i submissionów, a Angle nawet wykonał submission swojego rywala. Cieszy zwycięstwo Bobby Roode'a. Teraz możnaby pomyśleć nad krótką przerwą dla Kurta w ramach storylinu, a następnie kontynuację ich walk aż do LockDown lub może Slammiversary ( chociaż tu mam nadzieje, że wróci KotM i Roode będzie walczył o pas ).

Podobał mi się segment EY z Parkiem. Nie było to tak świetne jak EGO HoF, ale było dobre. Mam nadzieje, że za tydzień w Monster's Ball matchu Joseph użyje przedmiotów, które dostał na gwiazdkę i przede wszystkim, że wkońcu zmieni się w Abyssa na stałe. Ewentualnie, żeby nadal był sobie Parkiem, ale w ringu walczył od początku jak Abyss, a nie tylko po zobaczeniu krwi.

Feast or Fired. Obyło się bez większych szokerów co po części smuci, bo można było troszke pomieszać i żeby np EC3 dostał title shota na pas X, a Zema na TT przeciwko swoim bracholom. Cieszy mnie to, że Gunner dostał title shota na WHC. Przyda się lekkie odświeżenie w okół tego pasa, a dodatkowo przez kilka najbliższych miesięcy będziemy mieć feud Gunner vs Storm. Zwolnienie dla Chavo było do przewidzenia, bo nie było na niego pomysłu. Teraz pytanie - co będzie z Hernandezem? Solowa kariera czy może dajemy mu kolejnego TT partnera? Jeśli ma tworzyć z kimś znów TT to niech to nie będzie Meksykanin, bo ile można. :D Podobało mi się wejście Stinga i jestem ciekaw jak dalej potoczą się jego losy. Kontrakt dobiega końca, a Vince pewnie kusi niezłą sumką.

Main Event: Jeff Hardy Vs. Magnus in a DIXIELAND MATCH for the vacant TNA World Heavyweight Title. Już myślałem, że dostaną ok 25 minut na walkę, ale oczywiście Hardy i Dixie musieli sobie pogadać. Sama walka wypadła dobrze. Obaj mieli swoje "5 minut", w którym pokazali się z dobrej strony. Ci co myśleli, że ta drabina będzie bezużyteczna, bo przecież nikt nie spadnie chyba zapomnieli, że w tej walce był Hardy. :D Brawa dla niego za WHISPER IN THE WIND z klatki ! Czy w TNA zobaczymy kiedyś Dixieland match? Raczej wątpie, bo było to zrobione głównie pod turniej o pas.

Ogólnie Impact na dobrym poziomie i widać, że do tych specjalnych Impactów się przygotowują. Niech jeszcze główne PPV zaczną dobrze promować i będzie ok.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/463/#findComment-338046

2/3 falls match wydawał się odpowiednim momentem do zakończenia feudu, ale to Roode pokonał Kurta dwukrotnie jednego dnia. Niemałe to było dla mnie zaskoczenie. Cóż, konflikt potrwa dalej i nie będę z tego powodu ubolewał, bo ta dwójka gwarantuje dobre show.

EY nie bez powodu przywołał Monter's Ball. Przywrócą potwora w jego koronnej walce, co będzie miało sens. Tylko szkoda, że ucierpi na tym najlepszy team w TNA, bo zapowiada się na ich porażkę nawet mimo liczebnej przewagi.

Jestem zadowolony z takiego rozdzielenia title shotów jak i rozegrania całego segmentu. Przytrzymali moment ujawnienia zawartości ostatnich walizek wciskając tam Stinga, przez co na myśl przyszło mi zwolnienie Cartera. Oczywiście ciocia Dixie zaraz by go przywróciła, ale takim zagraniem mogliby doprowadzić do feudu Ethana z Bordenem, który za wszystko by go obwinił. Jednak to Chavo wylatuje i jestem ciekaw, co z nim będzie dalej. Widzieliśmy już prawdziwe zwolnienia (Bashir), jak i te prowadzące do zmian w czyjeś postaci (Daniels). Limit pomysłów na Guerrero jednak już się wyczerpał i raczej był to jego pożegnalny występ w TNA. Tag Team title dla Cartera to też nie jest najgorsza opcja. Stworzenie przez niego drużyny ze Spudem wydaje się zbyt oczywiste, dlatego liczę na trochę kreatywności w rozegraniu tego. Gunner ściągający koledze sprzed nosa szansę na główne złoto może, a nawet musi doprowadzić do feudu o walizkę. Ion z szansą na X Division Championship to była najprostsza z opcji.

Skupili się na Jeffie przypominając mu o grzechach przeszłości, żeby odciągnąć uwagę od Magnusa, aby ten mógł przejść na ciemną stronę mocy. Stary numer. O ile walka w klatce była przyzwoita, tak jej druga część nie zdała testu i mam nadzieję, że nie będę musiał tego oglądać kolejny raz. Rampa dłużyła się zawodnikom. Wyglądało to tak, jakby musieli się spinać pod górę, bo tak wolno zbierali się do drogi. Triumf Magnusa można było przewidzieć już przed rozpoczęciem turnieju, ale mnie cieszy taki wybór. Wreszcie TNA ma mistrza, którego sami sobie wychowali i to tak młodego (27 lat to jak na standardy niewiele). Na pewno taki ruch był dla TNA opłacalny z uwagi na zbliżającą się trasę po UK, a czy na dłuższą metę postawili na dobrego konia, czas pokaże. Ja trzymam kciuki za Angola.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/463/#findComment-338048

Final Resolution rozpoczęło się od dobrego wystąpienia Magnusa. Brytyjczyk nie wspominał dziesięć razy, że to jego najważniejsza walka w karierze, a przy tym umiejętnie zaczepił ,,nieskazitelnego" Jeffa Hardy' ego. W promach brakuje mi często nawiązań do przeszłości. Wypominanie rywalowi grzechów z przeszłości wskazywało jednak finał dzisiejszej gali...

2 out of 3 Falls Match

Bardzo dobra, szybka walka z zaskakującą końcówką. Wycięcie muzyki wejściowej Bobby' ego Roode' a oraz przebieg walki wskazywał, że Kurt Angle wreszcie dopnie swego. Tymczasem Roode znowu okazał się lepszy. Taki wynik powinien oznaczać koniec ich konfliktu, ale sposób zdobycia drugiego pinfallu przez Roode' a wskazuje, że ta historia będzie trwać nadal i to Angle zacznie odnosić zwycięstwa...

Segment z prezentami dla Josepha Parka był niezły, może oceniłbym go lepiej, gdyby nie był on elementem tego nużącego storyline' u. Mam głęboką niczym Bajkał nadzieję, że Monster' s Ball Match wyzwoli w końcu Abyssa z Josepha Parka, a dla mnie otyły jegomość z Rovaniemi dostarczy świąteczny prezent w postaci zakończenia tej dennej historii. Eric Young najbardziej rozrywkowym gościem w wrestlingu? W takim razie przerzucam się z wrestlingu na curling, a komedie zamieniam na musicale...

50 % skuteczności w typowaniu...Zema Ion przyda się w X Division, choć tak jak przewidywałem prawdopodobnie skończy się na przegranej szansie. Gunner z walką o TNA World Heavyweight Championship? Czuję, że szansę otrzyma również James Storm. Obydwaj raczej jej nie wykorzystają...Zwolnienie Chavo Guerrero było do przewidzenia, ponieważ on jako jedyny ze zwycięzców od dłuższego czasu nie występował na galach TNA. Ethan Carter III z szansą zdobycia TNA World Tag Team Championship i kręcący się wokół niego Sting każe przypuszczać, że być może obaj staną naprzeciw Bro - Mans i mając na uwadze pozycję mistrzów i prawdopodobnych pretendentów nie zdziwi mnie zmiana posiadaczy pasów. W grę wchodzi także tandem EC3 / Rockstar Spud...

Knockouts Tag Team Match

Słaba walka, której nie rozruszała nawet Gail Kim. Nagłe ściągnięcie najbrzydszej z członkiń Beautiful People może świadczyć o tym, że TNA nie jest zadowolone z dotychczasowego rozwoju Lei d'Tapy, a raczej jego braku. Madison Rayne jest wariantem bezpieczniejszym: fani ją znają, a ona jadła już chleb z mistrzowskiego pieca...

TNA World Heavyweight Championship Match

Czy Jeff Hardy rzeczywiście potrzebował tyle czasu do namysłu na ripostę? :twisted: To miało być niesamowite według fanów lub montażystów TNA? W klatce walka odbywała się według schematu - jeden leży, drugi próbuje opuścić klatkę i na odwrót. Sama idea Dixieland jest słaba, ponieważ opuszczenie klatki nie jest żadną bonifikatą. Równie dobrze możesz wyjść z niej drugi i zwyciężyć. TNA należy pochwalić za mądry ruch biznesowy. Istnieje duże prawdopodobieństwo, że na tournee do Wielkiej Brytanii przyjadą z mistrzem pochodzącym właśnie z Wysp Brytyjskich. Magnus będzie tam co prawda raczej występować jako heel, ale to może wiązać się z interesującymi reakcjami fanów przy okazji walk i segmentów. Obawiam się, że po tym co zobaczyłem i niepewnej przyszłości AJ Styles' a, federacja planuje uczynić Jeffa Hardy' ego tym, który powstrzyma Dixie Carter i prędzej czy później odbierze jej mistrzostwo świata wagi ciężkiej...

Reasumując - Final Resolution skoncentrowane było na jednym wydarzeniu, tj. wyłonieniu nowego mistrza świata wagi ciężkiej. Został nim Magnus, który był lepszą opcją niż Jeff Hardy. Kolejne gale Impact Wrestling zapowiadają się ciekawie. Co zrobi oszukany Hardy i jak do nowego mistrza odniesie się...równoległy czempion AJ Styles? Wkrótce wiele się wyjaśni...

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/463/#findComment-338053

Jak ktoś jeszcze miał wątpliwości - Magnus potrafi gadać. I wg. mnie jest to materiał na mistrza. Mimo że to Brytol, jego akcent mnie nie razi!

2 out of 3 falls powinno dostać więcej czasu, żeby było bardziej emocjonująco, niestety długość tygodniówki na to nie pozwala. Starcie niezłe, choć publika je trochę zabiła. Było parę bardzo ładnych przejść między akcjami, jednak oni siedzieli jak na pogrzebie. Obudzili się dopiero pod koniec.

Już zapomniałem że Rayne i Kim to były kiedyś kumpele :D

Mam nadzieję że Monster's Ball za tydzień zakończy szopkę z Abyssem.

Walizki... Nieźle wyszło, może bym zamienił walizki Cartera i Iona, ale i tak jest ciekawie. Zema ma mniej ciekawą opcję niż z Tagami, ale ciągle dobrą. Gunner pasa WHC pewnie nie zdobędzie, ale podkręci to jego program ze Stormem. ECIII - będzie feudował ze Stingiem, do tego ten TT Title shot - ciekawe z kim go wykorzysta[Fernum? :twisted: ]. No i Guerrero wylatuje, będzie ktoś tęsknił? :P Tak poza tym rozwalił mnie jeden tekst: Chavo niczego nie dostał na tacy. Really?

Madison Rayne wróciła do ringu. A wraz z nią, niestety, jej theme song.

Ten cały Dixieland Match wyszedł w porządku. Trochę przekombinowany, ale niezły. Highlighty - próba ucieczki z klatki przez dziurę dla kamery i oczywiście Whisper of the Wind ze szczytu klatki - zajebisty spot. Jak się ta walka zakończyła? Hardy screwed Hardy :P Magnus nowym champem. Zobaczymy co dalej.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/463/#findComment-338060