Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Madison w ciąży, to pewnie jej trochę nie będzie :razz:

Mam nadzieję, że coś zrobią z KO bo przecież i Tara sobie zrobiła wolne..

Dixie do roboty :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/402/#findComment-314032

Impact obejrzany.

Na początku lekkie zaskoczenie, bo widać tych samych kibiców przy ringu. Mogliby pozmieniać im miejsca, bo to głupio wyglądało :???:

Walka Tag Team dobra, kilka ciekawych akcji ale ogólnie bez fajerwerków. Interwencja Bad Influence, czy będzie co oglądać na następnych Impactach (oby bez Meksykańców, chociaż szkoda byłoby Hernandeza).

X division - walka zdecydowanie za krótka. Dutt pokazał się z dobrej strony, ale popełnił ze 2 błędy. Co do nowych zasad to dobry jest limit wagowy (akcja będzie szybsza) ale to, że będą 3 osoby to już nie. I jeszcze te spinowanie. Będziemy oglądać Mistrza, gościa niespinowanego i kogoś nowego. Mogliby co innego wymyślić, może to się szybko znudzić :mad:

Taryn i Gail pogadały, ale mało się wsłuchiwałem - zauroczony byłem Gail :twisted:

Brooke "zatrudnia" Taryn, czekam na jej pierwszy mecz. Bully wychodzi, pokazuje się Hoganowej i tyle.. :???:

Segment ze AJ, i nic się nie wyjaśnia. Ani nie atakuje Storma, nic nie mówi, nie odpowiada Tazz'owi.

Walka o pretendenta mi się nie podobała. Za mocno rozpisany Hardy, który dla mnie zaczyna być ponownie mdły. Jedynie co mnie cieszy to obecność Magnusa i Joe. Fani skandowali Joe, byłaby to jakaś nowość a tu znów to samo... Asy załatwcie Jeffowi jakąś przerwę - nie da się go oglądać :P

Ogólnie Impact słaby..

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/402/#findComment-314259

- początkowy segment z Hoganem i zapowiedź walki o pretendenta. Wchodzi Hardy i ... już nie muszę oglądać tego pojedynku. Oczywistym jest, że Jeff musi otrzymać rewanż za Lockdown - jestem tylko ciekaw, czy historia pomiędzy Ray'em, a Hardasem skończy się wcześniej, niż na czerwcowym PPV.

- walka o pasy TT wyszła świetnie. Hernandez rozpisany na niszczyciela i zmagający się sam z dwoma rywalami jednocześnie trochę zakrawa o granice absurdu, chociaż to jest wrestling ;) Interwencja Kaziarana i Danielsa to kontynuacja niekończącej sie ich przygody z pasami TT.

- w międzyczasie dostajemy również świetne wstawki z prezydentem A&E przedstawiającym całą historię tej stajni z jego mową. Świetnie to się prezentuje.

- segment z Hoganem i Stingiem - nic ciekawego. Może czas zwolnić wszystkich ze stajni, zamiast zastanawiać się jak odebrać Bully'emu pas? :lol:

- no i mamy speech naszej pięknej sędziny. Gail zachwyca w tej sukience. Niestety, to co wizualnie było świetne, dźwiękowo już nie zachwyciło. Dobrze, że pojawiła się Hoganówna i skończyła całe to zamieszanie. Pozostaje czekać na ringowy debiut Taryn.

Tylko po co tam Bully? Laski mogły dostać swój czas i dowidzenia - tym bardziej, że jego pojawienie się nie było żadnym wstępem do segmentu z jego udziałem.

- mamy i zapowiedzianą tydzień temu walkę Morgana z Parkiem. Przewinąłem - rezultat nie dziwi.

- mamy i wywiad ze Styles'em. Początkowo wyglądał, jakby komentator miał ucierpieć w tym segmencie. Oferta Taza, aby AJ został Prospectem? Nie kupuję tego - on mógłby zostać członkiem Asów tylko w spektakularny sposób, niż po prostu zwykłe przyjęcie kamizelki. Pojawienie się Storma jest dla mnie zapowiedzią feudu pomiędzy tymi Panami. Nie będę narzekał.

- main-event obejrzałem już wcześniej, przed walką Helda. Wyszło świetnie, ale rezultat był do przewidzenia.

Pod względem walk, podobało mi się. Jestem jednak zawiedziony, że Asy odeszły na dalszy plan i nie było ich tutaj wcale - chętniej zobaczyłbym powtórkę sprzed tygodnia, kiedy to stajnia otwierała i zamykała event.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/402/#findComment-314265

Storyline z Asami i prowadzenie postaci AJ'a powoli zaczyna mi zalatywać sytuacją w WCW przed Starcade 97, gdzie Sting przeszedł metamorfozę, nie wiadomo było czy opowie się za nWo czy przeciw (face'owi koledzy mu nie ufali), aż w końcu stał się tym, który potrafił rozjebać całe nWo samemu.

Czy to chcą zrobić z AJ'em? Gdzieś jakieś zierenko marka wewnątrz, które wychowało się na tamtym storyline'ie i zaczęło wtedy przygodę z wrestlingiem, cieszyłoby się na taki przebieg sprawy.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/402/#findComment-314275

Niezła tygodniówka, kilka wniosków...

Dirty Heels zgodnie z przewidywaniami obronili pasy i z miejsca dano im kolejnych przeciwników. Rywalizacja na linii Dirty Heels vs Bad Influence zapowiada się konkretnie pod każdym względem, pogratulować pomysłu! ;)

Bardzo dobrze, że budują emocje wokół AJ'a... tak to ma wyglądać. Dostał propozycję od Asów, z czasem dostanie pewnie od Hogana, przez jakiś czas będzie samotnikiem i w najbardziej odpowiednim momencie opowie się po którejś ze stron... ja to kupuję.

Świetny zlepek 3 prom Raya, które ukazały w całości storyline na linii Hogan vs Bully... jeżeli dalej to w tak uporządkowany sposób pociągną to z miejsca uznam to za najlepszą historię bieżącego roku, brawo!

Przyzwoity ME, wygrana Hardasa przewidywalna... Ray na którejś z tygodniówek pojedzie jeszcze raz Enigmę i wtedy dopiero zaczniemy doszukiwać się nowego pretendenta. Nie zdziwię się jak pierwszym gościem, który będzie ratował TNA przed panowaniem obecnego mistrza będzie Sting, przynajmniej tak podpowiadają w sposób subtelny segmenty z Hoganem na zapleczu.

Dobra tygodniówka... nie trzeba przewijać, a to świadczy przede wszystkim o jakości serwowanej nam telewizji.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/402/#findComment-314276

Impact był dobry natomiast odniosę się tylko do kilku rzeczy

- AJ będzie nowym Stingiem, oni pójdą tą drogą, najważniejsze jest to że nie będzie za dużo musiał mówić. Segment był bardzo dobry.

- "The Rise of Bully Ray" to bardzo dobrze sklejony zlepek tych 9 miesięcy męczarni. Storyline który wydawał się bez sensu nagle ten sens odnalazł. Na plus pojawienie się Bully'ego w segmencie Brooke (aczkolwiek widziało mi się to że na titantronie pokaże się Bully i zacznie dzwonić do Brooke, ale tak też nie było źle)

- Four Way był niezły, ale wynik ..... Pół żywy Hardas jest w stani pokonać 3 rywali, a na początku mówi że nie jest w pełni sił? Jak dla mnie conajmniej do BfG nikt inny nie może już walczyć o pas, bo wg logiki TNA to ledwo żyjący Hardas będzie sprawował się lepiej niż Joe czy Angle

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/402/#findComment-314278

Zdziwiło mnie to, że ostatni Impact był przepełniony Asami i Ósemkami, a w tym tygodniu ( nie licząc tych wstawek video ) ich nie było. Jedynie Bully wyszedł na rampe i tyle. Ogólnie Impact wydawał mi się taki średni.

Pierwszy segment wypadł średnio. Hulkster przedstawił nam 4 osoby, które zawalczą o miano pretendenta do tytułu WHC. Fajnie, że w tym zestawieniu pojawił się również Magnus i mam nadzieje, że nie tylko przez to, że był w Teamie Stinga na LockDown, ale kreatywni mają na niego jakiś ciekawy pomysł. W Main Evencie wygrywa Hardy co raczej nikogo nie dziwi, bo przecież musi dostać rewanż, a takto go to podbudowało po porażce z Bullym na PPV. Samoa Joe nie ważne czy jest w formie czy nie, ludzie i tak go kochają.

Walka Tag Team nawet mi się podobała. Bobby Roode i Austin Aries jako TT sprawują się dobrze, ale liczyłbym na więcej takich zachowań jak ostatnio, bo tutaj zbyt dobrze ze sobą współpracowali. Zdziwiło mnie pojawienie się Bad Influance, ale to tylko zwiastuje nam ich feud z mistrzami, który może stać na naprawde wysokim poziomie.

Walka Xów mi się podobała. Aktualnie brakuje kogoś takiego jak Sonjay Dutt, który byłby w stanie wynieść tą dywizję z dołka. Koleś w ringu potrafi zrobić naprawde sporo efektownych akcji i mi osobiście ogląda się go z wielką przyjemnością. Jestem ciekaw czy będziemy widywać go częściej. Może jeśli nie na stały kontrakt to płacić mu za występ, ale używać go często :D

Brooke Hogan zwalnia Taryn Terrell. Jak to usłyszałem od razu byłem pewny, że zaraz zapowie, że od dziś Taryn staje się jedną z KnockOuts i się nie myliłem. Tak więc storyline Gail Kim i Taryn nadal trwa, a mistrzyni pewnie będzie musiała zrobić sobie wolne, bo wątpie, aby miały być 2 programy KO jednocześnie.

Morgan powinien spokojnie poskładać Parka. Joseph nie jest jeszcze taką osobą, która może mieć przewagę z takim wrestlerem jak Morgan. Co prawda Matt też nie jest jakoś super wypromowany, ale jak mają robić ten "duży storyline" i Matt ma eliminować rywali to niech to robi jak prawdziwy terminator.

Wywiad z AJem niewiele nam wyjaśnił. Ja stawiam na jego feud ze Stormem, który to pozbawił Stylesa możliwości title shota aż do Bound for Glory.

Edytowane przez Tupak
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/402/#findComment-314281

TT Championship - fajny opener, kilka powtórzonych motywów z Lockdown i atak Bad Influence. Szykują się killerskie segmenty z udziałem dwóch najlepszych tagów w TNA i dobre walki. Będzie co oglądać.

X Division Championship - czekałem na kolejny występ Dutta od No Surrender 2012. Koleś już po Destination X powinien dostać stały kontrakt, a nie pojawiać się, kiedy akurat jest potrzeba. Zepsuł dwie akcje, ale ogólnie swój występ może zapisać na plus i sama walka też była całkiem niezła. Takich zawodników jak Dutt dywizja potrzebuje. Natomiast nowe reguły jakoś do mnie nie przemawiają, szczególnie jeśli z powodu braków w rosterze będziemy dostawać takie same składy. 3-Wayom mówię nie. 1na1 też chciałbym oglądać.

Świetne były te filmiki z komentarzami Bully'ego wyjaśniające krok po kroku działania Asów i rolę każdego ich członków w niszczeniu TNA. W dwa tygodnie naprawili grzechy popełniane przez dziewięć miesięcy.

W kwestii Stylesa niewiele się w tym odcinku wyjaśniło, ale dalej mi się to story podoba. Przypomina to sytuację Stinga z nWo, czy próbę zwerbowania Christiana w szeregi Team Canada. Story ze Stylesem będą budować powoli z finałem na BFG, ale już teraz jest on dla mnie kandydatem na zbawcę TNA.

Hardy wciąż będzie się kręcił wokół pasa. Mogliby się postarać o jakieś odświeżenie. Każdy inny wybór byłby dobry, nawet Magnus, któremu od kilku miesięcy kibicuję i TNA konsekwentnie pcha go wyżej. Angol sporo był w tej walce w ofensywie, ale jak to często ma miejsce - finalnie pin zgarnął Hardy. Swój rewanż musi dostać, a Ray mógłby niszczyć kolejnych pretendentów, jak Roode podczas swojego panowania. 4-Way dobry, ale zdecydowanie za krótki. Ile oni walczyli, 8 minut? Zdecydowanie za mało. TNA, po zlikwidowaniu gal, ma okazję na Impaktach robić walki jakości PPV, jak ten 4-Way, ale wypadałoby, żeby były one dłuższe.

Impact gorszy od tego zeszłego tygodnia, ale przyzwoity poziom zachował. Szczególnie walki były miłe dla oka. Publika już nie tak energiczna, ale rozumiem to. Mieli prawo odczuwać zmęczenie po kolejnych dwóch godzinach.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/402/#findComment-314283

• Reputacja:   51
  • Urządzenie:  Android

Impact obejrzany.

Na początku lekkie zaskoczenie, bo widać tych samych kibiców przy ringu. Mogliby pozmieniać im miejsca, bo to głupio wyglądało :???:

Ludzie wykupili za własne pieniądze konkretne miejsca i mają się po przesiadać, bo tydzień wcześniej widziałeś ich na tych samych krzesełkach? Użyj czasami mózgu, bo się załamać można, czytając takie brednie.

Co do Styles'a i Asów to faktycznie pachnie to story Stinga i NWO. Jeżeli to mądrze poprowadzą to nie mam nic przeciwko aby na BFG AJ stał się zbawcą TNA.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/402/#findComment-314289

Impact obejrzany.

Ludzie wykupili za własne pieniądze konkretne miejsca i mają się po przesiadać, bo tydzień wcześniej widziałeś ich na tych samych krzesełkach? Użyj czasami mózgu, bo się załamać można, czytając takie brednie.

Co do Styles'a i Asów to faktycznie pachnie to story Stinga i NWO. Jeżeli to mądrze poprowadzą to nie mam nic przeciwko aby na BFG AJ stał się zbawcą TNA.

Sam użyj mózgu. Impact leci na żywo w telewizji, a oglądający Amerykanie mają wierzyć że 2 razy z rzędu tacy sami goście oglądają, tak samo ubrani i w takim samym miejscu ? To czysty kretynizm, tylko się ogłupiają.

Mogliby nie sprzedawać biletów na od razu 2 Impacty, bo już na 2 gali mało reagowali.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/402/#findComment-314291

• Reputacja:   51
  • Urządzenie:  Android

Impact obejrzany.

Sam użyj mózgu. Impact leci na żywo w telewizji, a oglądający Amerykanie mają wierzyć że 2 razy z rzędu tacy sami goście oglądają, tak samo ubrani i w takim samym miejscu ? To czysty kretynizm, tylko się ogłupiają.

Mogliby nie sprzedawać biletów na od razu 2 Impacty, bo już na 2 gali mało reagowali.

Jesteś sercem kapusty, przykro mi.

Wygaśnie

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/402/#findComment-314293

Okey, wielkie dzięki. Najlepiej nie odpisać konkretnie, tylko sobie dopisać jakąś głupotę

:lol:

W Chicago i okolicach mieszka gdzieś ze 4 miliony ludzi, to mogli sobie darować nagrywanie Impactów w jeden dzień. Na drugi dzień by nagrali Impact, przyszli by nowi ludzie i zapłacili kasę. A przecież gość idący na 2 z rzędu zapewne dostał jakiś bonus - załóżmy 10% taniej. Nagrywając Impact na następny dzień mogliby wziąć kasę jak za normalną galę. A i by jeszcze nowych, żywszych fanów mieli.

Pozdro 8)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/402/#findComment-314294

Impact leci na żywo w telewizji, a oglądający Amerykanie mają wierzyć że 2 razy z rzędu tacy sami goście oglądają, tak samo ubrani i w takim samym miejscu ? To czysty kretynizm, tylko się ogłupiają.

A ty oglądasz Impact żeby zobaczyć walki i to co się dzieje w ringu czy jak są ubrani i gdzie siedzą kibice?

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/402/#findComment-314295

Impact leci na żywo w telewizji, a oglądający Amerykanie mają wierzyć że 2 razy z rzędu tacy sami goście oglądają, tak samo ubrani i w takim samym miejscu ? To czysty kretynizm, tylko się ogłupiają.

A ty oglądasz Impact żeby zobaczyć walki i to co się dzieje w ringu czy jak są ubrani i gdzie siedzą kibice?

Oglądam dla walk i widowiska, ale jeżeli widzę takich samych ludzi przy ringu - jest to dla mnie ewidentny błąd.

TNA się niestety ośmieszyło w tym momencie - moje zdanie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/402/#findComment-314297

Oglądam dla walk i widowiska, ale jeżeli widzę takich samych ludzi przy ringu - jest to dla mnie ewidentny błąd.

TNA się niestety ośmieszyło w tym momencie - moje zdanie.

Panowie, nie szukajcie problemu na siłę... przecież każdy oglądający wie, że Impact! co drugi tydzień nie jest na żywo, a informacje dotyczące nagrywania gali są dostępne każdemu. Żadnego ośmieszania się, czy głupoty tu nie widzę... rzecz normalna. WWE też nagrywa NXT po kilka gal pod rząd i nikomu to nie przeszkadza... ba!, zdarzają się odcinki, w których para komentatorska i publika co walkę jest inna (mieszanie odcinków), więc takie przypadki to raczej normalka.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/402/#findComment-314304