Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   258
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

Jeffrey Nero napisał/a:

Co Ty na to: Ivelise Felez dostaje kontrakt i mocny początek w TNA w postaci feudu z Velvet?

Mi to moze odpowiadac, ale jest to malo prawdopodobne. Musze przypominac, gdzie koncza Ci z Gut Checka? :wink:

Wszyscy poprzedni z Gut Checka byli odsyłani do OVW bo większość to młokosy, którzy muszą się jeszcze uczyć. York był już doświadczony i od razy dostawał walki z gwiazdami federacji Hardy, Roode, RVD. A Ivelise to kobieta a wiesz jak do tego podchodzą nie ma takiego stracha jak przed wprowadzeniem jakieś gościa do rosteru i do walki o pas od razu.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/397/#findComment-312682

• Reputacja:   0

Segment z udziałem Bully'ego i Hardy'ego mi się podobał. Faktycznie ten title shot dla Ray'a jest mocno z dupy, bo przecież były 4 walki, z których Hulkster miał wybrać przeciwnika dla Hardy'ego, a wybrał kogoś całkiem innego. Hardy nadal nie poprawił mic skilla... Charyzma nie polega na wykrzykiwaniu ostatnich sylab wyrazu...

Gdy na ring przyszli Bad Influence było tylko lepiej. Pomysł z wypluciem appletini, a następnie oblanie nim Danielsa wyszło całkiem fajnie. Takiego Bully'ego lubię oglądać.

Magnus coraz bardziej przekonuje do siebie. Mam nadzieje, że ten jego push nie zakończy się zbyt szybko tylko pójdzie za ciosem i zdobędzie jakiś pas. Aktualnie najbardziej prawdopodobnym wydaje się być TV Title. Może, gdy on go będzie miał to z tym pasem będzie się coś działo? I gdzie jest ta zasada Hulka, że walka o pas TV będzie na każdym Impactcie?

Walka KO niestety na słabym poziomie. Widać, że TNA szykuje Terrell do walki w ringu.

Aries na początku fajnie wkręcony w pojedynek z Hernandezem. Sama walka również źle nie wypadła. Mimo tego krótkiego czasu to panowie pokazali kilka ciekawych akcji. Dobrze, że wygrał Aries. Już nie mogę się doczekać walki o pasy TT na LockDown, bo zapowiada się naprawde zacnie.

Walka Xów pozytywnie mnie zaskoczyła. Już myślałem, że trzeba będzie postawić krzyżyk na tej dywizji, ale Kenny King może podniesie jej poziom. Chciałbym, aby powalczył troszkę z Rockstar Spud'em i może z Joey Ryan'em, który ostatnio gdzieś zaginął. On z Morganem i tak nic nie osiągnie, bo Morgan powinien być takim samotnikiem, a Ryan w X Division by się przydał. Nie spodobało mi się zakończenie walki, bo widać było, że walka została przypadkowo przedłużona. Gdyby tego było mało to RVD jakoś specjalnie nie pomógł Kingowi, aby to zakończenie wyszło dobrze.

Devon nie może uwierzyć, że Sting stworzy ekipę, która ich pokona? Przecież sam Sting ich rozwalał.... Team Stinga wygląda całkiem dobrze mimo tego, że brakuje tam Kurta. Dobrze, że Sting wybrał Magnusa, ale troszke dziwnie wyglądał obok Joe, z którym to miał feud i bez żadnych wyjaśnień wrócił jako face. Eric Young jest sporym zaskoczeniem, ale ostatnio pojawiły się takie informacje o tym, że to właśnie Eric może być ostatnim członkiem Team TNA.

Gut Check mi się podobał. Dużo lepsze wrażenie na mnie zrobiła Ivelisse Velez, która widać, że potrafi walczyć. Tapa przy niej wyglądała jak jakiś mutant. :D Mam nadzieję, że TNA wybierze właśnie Velez, bo z chęcią widziałbym ją w TNA.

AJ Styles wygląda jak jakiś menel... Nie wiem do czego to prowadzi, ale oby nie do kolejnej walki z Danielsem.

Bro Off wypadło średnio, ale ich walka na LockDown jest prawie pewna. W sumie wolę, aby ta walka pojawiła się na LD niż coś co w ogóle nie jest poparte żadną historią.

ME na dobrym poziomie. Widać, że nie będzie żadnych spięć na lini Hardy - Ray i w sumie dobrze. Wolę obejrzeć walkę dwóch face'ów zamiast na siłe szukać jakieś zaczepki. Mam wielką nadzieję, że to właśnie Bully wyjdzie z klatki z pasem.

Jestem bardzo ciekaw kim okaże się być VP. Cały czas byłem przekonany, że jest to D-Lo Brown, bo nawet podczas jednego segmentu wykonał jego ruchy, ale tutaj było widać biały nadgarstek. Nie mam pojęcia kim może być VP.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/397/#findComment-312686

Ten Impact momentami oglądałem z bólem. Na dzień dobry zapowiedzieli słodkopierdzący main event, gdzie fejsowy Bully Ray wraz ze swoim fejsowym rywalem Jeffem "Majka Nie Ogarniam" Hardym mieli skopać tyłki genialnemu Danielsowi i Kazowi, zatem od razu zrzedła mi mina. Feud Hardy vs. Daniels zamiast zgniatać jaja okazał się krótkim przystankiem w runie z pasem tego pierwszego. Tego, że Fallen Angel złota nie wywalczy spodziewałem się od początku, ale liczyłem na jakiś ciekawy storyline, w którym pretendent przynajmniej majkowo poturbowałby mistrza. Tak samo liczyłem na feud Bully'ego Raya z Hoganem. A powędrowało to wszystko w całkiem innym kierunku. Z jednej strony fajnie, że Ray dostanie w końcu pas (nie mam wątpliwości, że Bully został niejako namaszczony na mistrza poprzez storyline z Hoganówną), ale z drugiej strony szlag mnie trafia jak pomyślę w jakich okolicznościach się to dzieje. Przecież Bully mógłby po złoto sięgnąć jako heel, rozkurwiając system jak za dobrych czasów sprzed faceturnu. A zamiast tego słodzi sobie z Hardasem jak jakaś ciota. Jak dla mnie - porażka. Zawsze można mieć nadzieje, że to tylko cisza przed burzą (Siłą rzeczy powinien wyjść z tego jakiś heelturn, np. Bully może okazać się zdradzieckim skurwielem, który przygruchał sobie Hoganównę, żeby wywalczyć złoto, ściemnia z tą miłością i jest członkiem A&E. Stąd prosta droga do walki z Hoganem), ale na razie jest jak jest.

Walka knockoutek słaba. Dla odmiany późniejszy pojedynek Ariesa z Hernandezem całkiem, całkiem. No i dobrze, że ten pierwszy tryumfował.

RVD traci pas. Z jednej strony chciałoby się powiedzieć "nareszcie!", a z drugiej pojawia się refleksja na temat X-Dywizji. Po Austinie Ariesie następców nie widać. Dzisiaj Iksy formalnie są, ale tak naprawdę gówno znaczą. No i gwiazd z prawdziwego zdarzenia brakuje. Tyle radochy, że czasami obejrzy się dobrą walkę.

Fejsi TNA vs. Asy i Ósemki. Jeżeli bookerzy będą konsekwentni, to ekipa pod przewodnictwem Stinga powinna samym pierdnięciem wysłać członków tej "straszliwej" stajni do sąsiedniego stanu. Przecież Sting czy inny Hogan rozwalają ich z palcem w dupie w pojedynkę. Po co więc Bordenowi taka ekipa (a propos - ale "jebnięcie" z wejściem do teamu Erica Younga, hura... :roll: ), żeby rozwalić kilka popierdółek?

Gut Check nawet wciągający. Po pierwsze podoba mi się Velez. Ta szczęka co prawda trochę za duża, ale i tak bym Portorykanką nie pogardził. Swoją drogą - wyjaśni mi ktoś dlaczego wrestlerki mają takie rozbudowane szczęki? Pomijając sprawę urody, to jednak nie byłej uczestniczce Tough Enough kibicowałem. Kciuki ściskałem tak naprawdę za jej wielką, brzydką i pokraczną rywalkę. Tak sobie pomyślałem, że Tapa musiała mieć nieźle przejebane za młodu (małolaty potrafią być okrutne). Dzisiaj próbuje sił jako wrestlerka, a że fizjonomię ma jaką ma, to nie mogła trafić lepiej. Tylko że musieliby zrobić z niej jakiegoś monstera w stylu Kharmy, a jak ją na dzień dobry podkładają, i to jeszcze sięgającej jej do pasa zawodniczce, to raczej jakiegoś potencjału w niej nie zobaczyli. Tapa na ringu - łagodnie mówiąc - nie zachwyciła.

Jestem fanem Robbiego E. Śmiałem się jak głupi podczas segmentu, gdy przywalił Robbiemu T swoim plakatem. Strauss to jeden z niewielu kolesi z komediowym gimmickiem, którego lubię, kupuję i z którego numerów naprawdę mogę się śmiać.

Segment z Kurtem Angle'm niezły. Nie jestem fanem Asów i Ósemek, ale wydarzenia w finale Impactu były intrygujące.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/397/#findComment-312764

Przecież to jest oczywiste że Bully używa Hoganówny żeby się dobrać do pasa... zjem cały internet jeśli prędzej czy później nie okaże się to prawdą.

iMPACT! momentami świetny - Bully Raymond, naked pictures of Brooke on twitter itd Daniels i Kaz to potęga, Robbie E nie walczący to Robbie E jakiego można oglądać do bólu, panie w gutchecku na pewno dały lepszy pojedynek niż Velvet i Tara, mimo iż są zielone do bólu, szczgólnie siostrzenica Barbariana ma potencjał, oby systematycznie trenowała bo ma naturalną charyzmę i świetne warunki. Kenny King świetny na mikrofonie, ba nawet Jefferson nie spierdolił swoich kwestii na poczatku. Aries wiadomo klasa sama w sobie. Ciekawy segment ze Stylesem - zarośnięty jak wpieprz na gigantycznym motorku, trochę w stylu A&8, daje to myślenia.

No i iMPACT! momentami kiepski - Biczof w drużynie A&8, powinni zostawić jedno wolne miejsce, niespodzianka i wtedy zaskoczyć wszystkich, może jakiś nowy kontrakt, może ktoś niespodziewany ze strony TNA(vide WCW i Bash z roku 1996). A z drugiej strony Showtime, no i już wiem żeby nie nastawiać się na jakieś spektakularne widowisko. Za mało skupienia na gigantach - DOC i KNOX od początku powinni mieć gimmick potwórów, jesli przegrywać to kiedy partnet ich zostawia, a przed takim Lockdown skupiać się powinno, że ich łączna waga i wzrost to liczba równa, ale aż 3 odpowiednikom w drużynie Stinga ;P

Spieprzona końcówka walki King/RVD, coś ta improwizacja za nic im nie wyszła, a przecież to było coś tak prostego.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/397/#findComment-312917

• Urządzenie:  Windows

Dlaczego Wes Brisco, ma zawsze płaczący wyraz twarzy, gdy stara się grać tego złego? Mniejsza z tym. Przeceniliśmy czarny kolor skóry D'Lo. Gdy wszedł do ringu, okazał się wystarczająco blady, by być VP. Czy to dobra decyzja? Hell No. Odkrycie Brisco i Bischoffa, było większym wydarzeniem. Odkrycie Taza, było większym wydarzeniem. Kurde, odkrycie DOCa, wspominał będę lepiej. Brown nie jest ani dobrym mówcą, a do ringu nie wiem, czy chcę wracać. Po co on tam? Tylko wiedzą kreatywni. SCUM > Shield > Aces & 8s
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/397/#findComment-313075

Aries vs Hardy IV - ME BFG 2012 na otwarcie tygodniówki. Niezły pomysł i wyszło im to całkiem dobrze. Aries to zawodnik wart każdego złota, co potwierdził tutaj swoją nieprzeciętną grą i parodiowaniem oponenta. Morgan pomęczył się z Ryanem i powraca do tego, co przyszykowali mu na powrót. Takiego Blueprinta chcę oglądać.

Zdziwiłem się widząc Kurta Angle przechadzającego się po Impact Zone. Jeżeli ktoś poznał skrywaną tajemnicę i na dodatek znajduje się na naszym terenie, bierzemy go do niewoli. Proste. A&8's sami dopuścili do ujawnienia tożsamości VP. D'Lo Brown nie powinien być dla nikogo niespodzianką, bo spodziewaliśmy się tego już podczas jednego z Gut Check, kiedy wszedł do komisji w zastępstwie za Snowa i wprowadził do rosteru swojego człowieka. D'Lo to wciąż nie jest lider. Muszą mieć jeszcze coś w zanadrzu, bo nie chce mi się wierzyć, że woleli ujawnić tożsamość ostatniego członka gangu na zwykłej tygodniówce, mając w zanadrzu swoje PPV z "wielkiej trójki". Dlatego coś musi się wydarzyć, jak nie w Lethal Lockdown, to w walce o WHC.

Szykuje się ciekawy storyline ze Stylesem. Można zauważyć, że koleś, z którym rozmawiał, miał na sobie kamizelkę znanego nam gangu motocyklowego, albo specjalnie miała ona podobny wzór, żeby wzbudzić podejrzenia. Co by to nie było, AJ nie powróci jako babyface.

Gut Check z kobietami przewinąłem, ale werdykt trzeba skomentować. Odrzucili zwyciężczynię bezpośredniego starcia, co wzbudziło zdziwienie pewnie nie tylko u mnie. Warunki fizyczne tej drugiej musiały zadecydować i mogą chcieć zrobić z Tapy monster heela wśród kobiet. Velez możemy jeszcze zobaczyć, bo nie dawaliby jej wygrać, żeby za chwilę ją odrzucić.

Ostatnio zacząłem się zastanawiać nad zwycięstwem A&8's w Lethal Lockdown. Szybko zostało to rozwiane. To drużyna TNA straciła przewagę na Lockdown, to drużyna TNA sprawia wrażenie rozbitej i niepewnej. W klatce sobie odbiją ostatnie niepowodzenia, a heelowa stajnia w jakiś sposób się odbuduje, co czyniła już wielokrotnie. Jeżeli walki ułożą się w ten sposób, że LL będzie tuż przed starciem o pas, pozwolą zatriumfować TNA tylko na chwilę, żeby w ME Bully Ray przeszedł na stronę wroga jako mistrz i ten storyline wrzuci następny bieg. W innym wypadku będę mocno rozczarowany początkiem roku w TNA.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/397/#findComment-313078

• Reputacja:   1

Zaraz, jakim cudem Brown może być szefem tej stajni? Przecież przed BFG był segment z prawdziwym liderem tej grupy. Przypominacie sobie porwanie Hogana i Stina? Jak nie to proszę.

http://www.youtube.com/watch?v=0QQ0Bvc724g&feature=player_detailpage

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/397/#findComment-313081

Zaraz, jakim cudem Brown może być szefem tej stajni?

D'Lo to VP (Vice President). Szef wszystkich szefów - Eric Bischoff - brał udział tylko w tej, wyzej wspomnianej, akcji.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/397/#findComment-313082

Japier, co TNA wyprawia. Nie chodzi mi tu o D'Lo. Chodzi o wyeliminowania Ivelisse, oni sobie chyba żartują. Wygrała przecież pieprzony mecz. Ostatnią rzeczą jaką potrzebuje TNA to zawodniczka bez urody, z dziwnym ring namem i nie pasująca do reszty. Sposób na strzelenie sobie w stopę by TNA.

Jeff Hardy nie powinien walczyć z Ariesem, nie łączy ich nic, a lepiej byłoby dać dla mistrza odpocząć. Austin powinien być wmieszany w podbudowę walki na Lockdown.

Wybranie D'Lo to jakaś koszmarna klapa, wydaje mi się, że wszyscy spotkali się i kreatywni strzelali: O ty będziesz VP. Na prawdę jestem zawiedziony, choć od dawna było pewne, że to on.

Uważam, że powrót AJ'a za tydzień jest zbyt wczesny ale możliwe, że jest zamieszany w Asy i Ósemki, wtedy to nawet wskazane by popchać ten feud.

Doszedłem do wniosku, że Matt Morgan jest drętwy, ale jego broda jest najlepszą rzeczą jaką zrobił w tym roku.

Dziękuję też, że przypomnieli o zwycięstwie Kenny'ego, bo serio o tym zapomniałem.

Ogólnie słabizna, o podbudowie main eventu nie wspomnę..

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/397/#findComment-313085

• Reputacja:   1

D'Lo jednak jest zbyt jasnej karnacji jak na murzyna, więc nasze nadzieje się ulotniły. Już pomijam fakt zerowego zaskoczenia, ale ktoś taki jak on to słaba opcja jako VP i ogólnie nawet jako członek. Wciąż się łudziłem, że znajdzie się tam Raven, no ale cóż.

Wes Brisco to obok Romana Reignsa i Big E. Langstona najbardziej stresujący się wrestler w mainstreamie. Trochę szkoda, bo gdyby nie ten czynnik to młody zawodnik mógłby w miarę przyzwoicie wypaść za mikrofonem. Tylko niestety ta ekspresja twarzy, mimika...ehh...

Myślałem, że jurorzy wybiorą Ivelise, a nie jej większą koleżankę. Obie Panie są ciekawe na swój własny sposób, ale myślałem, że rozegrają to tak: była uczestniczka Tough Enough zostaje wybrana oficjalną drogą, a Tapa się wkurwia i próbuję dostać się do Fedki siłą. W TNA przyda się monster heel w dywizji kobiet, taka odpowiedniczka Awesome Kong czy Beth Phoenix. Tak czy inaczej, obie dziewczyny powinny zasilić roster.

Ciekawa sprawa z tym Aj Stylesem. Po jego dość agresywnym zachowaniu i nagłym zamiłowaniu do środowiska motocyklistów można wywnioskować, że wkrótce może wypełnić szeregi Asów. Poza tym dawno nie był tym złym. Liczę również, że znajdzie się tam Bully Ray.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/397/#findComment-313089

Ja proponuję zrobić tag team: Matt Morgan's Beard & Wes Briscoe's Facial Expressions
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/397/#findComment-313091

Nie rozumiem początku. Kurt Angle dostał się do siedziby Aces & Eights, zdemaskował ich VP i co później się z nim stało? Tak poprostu sobie wyszedł? Powinni go jakoś przetrzymywać w tym pokoju i w połowie Impactu mógłby im jakoś uciec i wbiec na ring oznajmiając kim jest VP lub zrobić taką akcje, że TNA wezwałoby policję, która by go uwolniła.

Gdzie jest Bobby Roode? Pierwsza walka wyszła bardzo dobrze. Austin Aries i Jeff Hardy potrafią zrobić dobry pojedynek i pokazali to również tym razem. Wkurza mnie to, że ta walka również przebiegała tak samo jak poprzednia ( z wyjątkiem zakończenia ). Hardy jest obijany, aby na koniec zniszczyć rywala. Zdziwiło mnie, że w walce interweniował Matt Morgan. Jestem ciekaw czy już zaczną tą jego promocje, bo Hulk raczej zakończy już z Bully'm, więc czas brać się za Morgana.

Wes Brisco... Że tak zacytuję " co to kurwa było ? "

Koleś przy mikrofonie jest chyba gorszy od Garretta... Non stop gada o ojcu i wujku, a żeby było milej to wygląda jakby miał płakać. Jak ktoś taki może grać heela? Całe szczęście, że szybko tą parodię przerwał Kurt Angle. Jeśli chodzi o VP to nie było tu żadnej niespodzianki. Nie wiem czemu, ale wydawało mi się, że D-Lo jest czarniejszy. D-Lo jest VP, więc teraz czekamy na prawdziwego szefa, którym pewnie okaże się AJ Styles.

Walka Stinga z Devonem według mnie zakończyła się wcześniej, gdyż Sting za mocno walnął w narożnik. Widać było, że dość mocno krwawił i podczas pinu coś do siebie mówili.

Kolejną walkę oglądało się nawet przyjemnie. Ale dzięki tej walce jestem pewny, że na LockDown to LAX v3 zostaną przypięci, a Velvet Sky wygra z Gail Kim.

Kolejna walka była głównie po to, aby jakoś pogodzić Joe i Magnusa przed Lethal LockDown matchem. Przecież Magnus feudował z Joe i nagle zniknął, a w UK pojawił się jako face bez żadnego wyjaśnienia. Mimo wszystko fajnie było zobaczyć ich wspólne akcje.

Main Event stanowczo za krótki i wynik do przewidzenia. Pewne było, że to drużyna heeli będzie mieć przewagę liczebną, ale pojedynek i tak wygra drużyna face'ów. O ile mnie pamięć nie myli to wszystkie LLM wygrywała drużyna face'ów.

Ray i Hardy jak zawsze słodko. Bully nigdy nie był z siebie dumny? Koleś, który jest kojarzony z najlepszym TT na świecie nigdy nie był z siebie dumny? Oj mocno naciągane słowa. Jestem pewny, że na LockDown Bully zgarnie pas, jedyna niewiadoma to czy okaże się członkiem A&E.

Na koniec zostawiłem sobie Gut Check.

Co za kretyn wpadł na pomysł, aby Ivelisse Velez od razu odpadła? W walce pokazała się znacznie lepiej niż jej rywalka, zmusiła Lei'd Tape do poddania, ale jak widać to za mało...

Fajne zachowanie Al Snow'a, gdy Prichard został przedstawiony :D Pokazywał fanom, aby go bardziej wybuczeli i to był jedyny pozytyw tego Gut Checka. Publiczność dobrze reagowała na Tape, sam bym ją wybuczał. Jej promo było słabe, nie wiem za co dostała ten kontrakt. Chyba tylko za to, że jest drugim pokoleniem w rodzinie... Najgorszy Gut Check!

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/397/#findComment-313101

- Hardy wciąż z dwoma pasami a ten prawdziwy przerzucony przez ramię w stylu Włóczykija... Walka z Ariesem niezła, co ważne AA nie przegrał i jednocześnie przypomnieli nam o Morganie. Joey Ryan gdzieś zaginął? Jako opener może być. 2 tydzień brakuje Rooda a szkoda bo mogliby dać fajne segmenty z Bad Infuence i podgrzać nieco atmosferę przed walką o pasy.

- Wes był zagubiony. Ale to tak maksymalnie zagubiony jakby po tygodniowej libacji znalazł się gdzieś w obcym miejscu. Wodził wzrokiem po całej sali, wręcz uciekał od kamer (inspiracji szukał?) i bardzo sztucznie to wyszło. Poziomem było podobne go młodego Bischoffa jeżeli nawet nie było gorsze...

- Więc Brown... W sumie to jego nadgarstki jakoś strasznie czarne nie są :P Wcześniej wydawał się bardziej opalony :D

- Devon zwycięża po interwencji fana co dziwi bo kilka tygodni temu Sting z Bullym ośmieszali całą stajnie asów.

- 6 man mixed tag team był dobry. Fajne tempo, kilka nowych akcji, płynność a to wszystko bardzo dobrze rokuje na Lockdown gdzie naprawdę może dojść do bardzo dobrego meczu. Z pewnością będzie to show stealer

- AJ, motory i koleś w kurtce podobnej do asów to duża sugestia. Ciekawe za ile nagrań przejdą do meritum. Już wiadomo, że Styles jest po złej stronie mocy, więc teraz powinno coś z tego wyniknąć.

- Joe i Magnus pokonują Doca i Garretta swoim dawnym finisherem co miało pokazać, że ich prywatne animozje muszą ustąpić miejsca sprawie wyższej rangi. Ich współpracy można także się spodziewać na PPV.

- KK dużo gada ale nawet walki nie miał. RVD jako tako od czasu do czasu się pojawiał w TV i mam nadzieję, że King także będzie miał taką szansę.

- Po co dali szansę temu monstrum? Nazwijcie mnie szowinistą, seksistą czy po prostu wzrokowcem ale dla Felez oglądałbym Knockouts ale tego samego nie mogę powiedzieć o Tapie. Ivelise byłaby cennym nabytkiem dla Knockouts. Ten babochłop jest gorszy od Felez pod każdym względem (oprócz strasznego wyglądu), przegrała swoją walkę a na micu to była tragedia kompletna. Idiotyczna decyzja, dobrze, że publika ją wybuczała.Ten Gutcheck to jeden wielki BULLSHIT. Na pocieszenie zostaje mi to, że szybko jej nie zobaczę. Ivelise WRÓĆ!

- Storm okazuje się najsłabszym ogniwem (przez cały odcinek był nieco nieobecny) a Asy znów wygrywają przed samym PPV. Trochę późno na promocję...

- Końcówka była tak słodka, że coraz bardziej wierzę, że Buly wypnie się na TNA i ich przekręci. Oby!

Impact w skali szkolnej oceniłbym na 3+. 2 Fajne walki (opener i mixed tag team), asy były dziś mocniej rozpisane (wcześniej przegrywali prawie wszystko jak leci a dziś buli całkiem odmienieni). Fakt, że za późno się za to wzięli bo dziś w 2 godziny pokonali chyba więcej zawodników niż przez ostatni miesiąc :P Na duży minus Wes (oby w ringu z Kurtem coś pokazał to może się jakoś obroni) i na wielki minus Gutckeck.

Nieco wzięli się za promocję PPV ale zdecydowanie za późno. Tylko 2 może 3 pojedynki mają jakąś poważniejszą podbudowę: Lethal Lockdown, WHC i tag teamy (brak Rooda zaszkodził trochę całej sytuacji). Wes Brisco vs. Kurt Angle przez segmenty na micu tego pierwszego straciło momentum (jak można 2 razy o tym samym mówić w tak samo zły sposób?) Divy i technoboye - coś tam się działo. O X Division będzie nieco powtórka - Zema Ion vs. Kenny King vs. Christian York - było niedawno o # 1 Contendera jeżeli pamięć mnie nie myli. Trudno o coś nowego jak ma się tak mało zawodników w dywizji. No i wisienka na torcie :D Joey Ryan vs. Joseph Park. Skąd to, jak dlaczego to nie wiem :roll: Żeby nie było, że z kapelusza to wziąłem: sprawdźcie sobie na oficjalnej stronie http://www.impactwrestling.com/lockdown

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/397/#findComment-313118

Ja tu czegoś nie rozumiem. Ja tu czegoś nie rozumiem! Kto pozwolił temu całemu Ariesowi w ogóle wyjść do ringu? Jak on śmiał wyzwać Jeffa na pojedynek? Przecież Mistrz TNA nie powinien dać sobie pomiatać takimi beztalenciami jak Austin Aries. W tej kwestii wrestler TNA bardzo przypomina mi Daniela Bryana, beztalencie z drugiej dużej federacji. Chyba coś niedługo będę musiał o tym napisać, bo nie mogę już patrzeć na te miernoty. Ale przechodząc do walki: No i co sobie ten Aries myślał?! Toż to zupełny brak szacunku do mistrza! Jak go niedługo nie zwolnią to będę zły. Gdybym był na jego miejscu przez głowę by mi nie przeszło, by zaatakować Mistrza. Wracając do walki: Aries nic w ringu poza brudnymi zagrywkami nie umie, to i nawet taki wirtuoz jak Hardy nic dobrego z nim nie uczynił. Jeff by go poskładał, gdyby nie ten… Morgan. Co innego Bully Ray! I to ja rozumiem! I to ja chcę oglądać! Szacunek do rywala! Przyjaźń! Dlaczego tego jest tak mało w obecnym wrestlingu? Wielkie brawa dla Bully’ego! A Morgan to mój następny kandydat do zwolnienia. Za niesubordynację.

Piękne przemówienie Stinga. Tak cieplej się w serduchu robi jak się słyszy takie słowa, prosto z serca.

Angle pięknie mówił. Ale tych 3 co przybiegli rozdzielić Kurta z Wesem to ja bym zwolnił. Jak by Wes trochę oberwał to może by zmądrzał i przestał być taki łobuzowaty. No ale i tak go to nie ominie. Tylko ja mam jeszcze jedno pytanie. Gdzie była ochrona? Czemu nikt nie aresztował tego D’Lo Browna? No ja się pytam czemu?! Ja tam chyba muszę napisać do TNA, bo coś jest nie tak!

No nie. No nie! Ja tu oglądam wrestling żeby się pobawić, a nie denerwować! Kto tego fana tam wpuścił?! Gdzie była ochrona?! Co jest nie tak z tymi ludźmi! No i łobuz wygrywa.

O Mixed Tag Team Match’u się nie wypowiem. Źle się dzieje w TNA, oj źle…

Ładnie to wyglądało jak Bully wyszedł z Brooke. Panowie pięknie sobie pogadali. Kulturalnie, z szacunkiem dla przeciwnika. Już to pisałem, ale… taki wrestling chcę oglądać! To jest to! Ta pasja Bully’ego, charyzma Hardy’ego, głos Hogana… Piękna scena na koniec. Dobzi pokonali chuliganów i wszystko się dobrze skończyło.

Reasumując: Impact był średni. W oczy rzuciła mi się dominacja łobuzów i brak ochrony. Ale końcowy segment… Nie było tak źle.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/397/#findComment-313120

Aries i Hardy na start dali naprawdę fajne show. Takie walki chciałbym oglądać na tygodniówkach. No i ten smaczek, kiedy Austin pokazał co myśli o tym "Megatron Title". Na koniec pojawia się Morgan. Może wreszcie zobaczymy ten plan, który go przekonał do kontraktu :twisted: Inna sprawa - gdzie zniknął Ryan?

Brisco się nie popisał na majku. Ale całkiem fajnie pokazali ujawnienie VP Asów. Mnie tam D'Lo pasuje, lubiłem gościa. Szkoda tylko, że nie usłyszę Danger At The Door :P

6 Person Tag był dobry. Liczę na porządne widowisko z Tagami w roli głównej na LockDown. Powiedzcie mi tylko, co się stało z Roodem?

AJ - było widać, że gadał z kimś od Asów[albo miał coś podobnego do ich logo na plecach]. Nie chcę go znowu widzieć jako heela. Chyba że wypadnie tym razem lepiej.

Gut Check - chciałbym, żeby obie panie dostały się do TNA. Ale oficjalnie na wizji powinniśmy zobaczyć tryumf Ivellise. Tyle w temacie.

Kenny King walnął sobie z tyłu głowy logo X-Div. Jak go nie lubić?

Dobry pomysł z Best of 3 o przewagę w klatce. Tyle że zwycięzca tej walki jest niemal pewny...

Słodzenie sobie dwóch panów z ME LD to trochę przesada. Musi być ten heel turn Raya, bo będzie kiepsko.

ŻEGNAMY ORLANDO!

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/397/#findComment-313147