Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Oprócz tych dwóch ostatnich IMPACTÓW z 31 i 7.02, ile jeszcze TNA planuje nagrać odcinków w UK?
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/395/#findComment-312211

• Reputacja:   0

Są juz nagrane dwa epizody w Londynie
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/395/#findComment-312213

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

Pogawędka zięcia i teścia całkiem, całkiem... Aczkolwiek martwię się o to jak się to wszystko dalej potoczy. Bez walki Bully Ray vs. Hulk Hogan, to cała ta historia jest o kant dupy - równie miałka co main event tego Impactu, czyli Wymalowani Panowie vs. Asy i "Chętnie dzisiaj komuś jobbniemy" Ósemki.

Mam dziwne przeczucie, że któryś z nich okaże się Asem w Bandzie Motocyklowych Joberów i finalnie zmierzą się ze sobą na którymś PPV, bo tylko takie rozwiązanie (walka tatusia z gachem córeczki) ma jakikolwiek sens w tym angle'u. Ciekawe tylko który przejdzie heelturn... Największe pierdolnięcie by było gdyby padło na Hogana (choć ja wolałbym Bałwanka Bully'ego), tym bardziej że śmierdziało by to NWO (a Ray przecież niedawno się turnował), a TNA lubi takie... "sprawdzone" :D zagrania :wink:

Chociaż z drugiej strony... Bully tak robi pałę Hoganowi na każdym kroku, że trudno mi uwierzyć, że prędzej czy później nie pokaże swojego prawdziwego oblicza i nie dokopie Terry'emu, a Hoganówne przeciągnie za sobą na ciemną stronę mocy (i ten scenariusz podoba mi się bardziej).

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/395/#findComment-312217

Hoganówne przeciągnie za sobą na ciemną stronę mocy (i ten scenariusz podoba mi się bardziej).

Do tego po turnie niech zacznie się ubierać w czarny latex + wyzywający makijaż taki a 'la bitch i może się poprawi odbiór Brooke, bo póki co to się rzygać chce od jej cukierkowatości.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/395/#findComment-312258

Kolejny Impact w Anglii średni, ale przynajmniej zerwali z tradycją ostatnich lat że przygotowują dla Angoli walki jak na PPV.

Segment otworzyli moi dwaj ulubieńcy i nadzieje tag teamów wrestlingu XXI wieku, czyli Bischoff który dostał chyba pierwszy raz mikrofon i... powiedział dwa zdania że publika jest be, oraz Brisco, który w swej płomiennej mowie, ekscytująco przedstawił powód swojego dołączenia do Aces. Szczególnie epicki moment to przypomnienie Hoganowi kto mu kiedyś zawiązał sznurowadło. Podsumowując, na tej całej stajni punkty zbiera jedynie Devon, który ma pole do treningu przy micu. Przy Bullym gadał jedno zdanie, a tu na bezrybiu i rak ryba więc nasz czarny charakter śmiało sobie poczyna.

Drugi warty odnotowania moment, tym razem ze względu na walkę, to zdobycie pasów przez Rooda i Ariesa. Niezła walka i dość długa jak na Impact, ale trochę chaotyczna. Wolałbym żeby nowi mistrzowie jednak lepiej współpracowali ringowo, bo nadużywanie ich gimmicków w ringu wprowadza za duży bajzel. Mam nadzieję że to nie pierwsze pasy które zdobywają.

Co do main eventu to nawet nieźle jak na ostatnie czasy zaprezentował się Sting.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/395/#findComment-312293

• 3 tygodnie później...

Ostatni Impact w UK i już za tydzień wracamy do szarej rzeczywistości Impactu w Orlando, na szczęście będą tylko 2 Impacty o ile mnie pamięć nie myli.

Impact rozpoczął jak zawsze nieśmietelny Hulkster, który przedstawił nam przeciwnika Hardy'ego na LockDown. Bully Ray, kto by się spodziewał... Wiadome było, że jak zaakceptuje go jako wybranka swej córki to dostanie dość szybko shota. Mam nadzieje, że wykorzysta go na LockDown i będziemy mieć nowego mistrza WHC, który będzie mógł się pokazywać w innych krajach, a przede wszystkim będzie w stanie walnąć jakieś promo. Six man tag team match wygląda obiecująco, ale A&E wtapia wszystko jak leci, więc nie ma szans, aby czysto wygrali pojedynek, w którym będzie Sting i Hogan.

8 man tag team match. Uwielbiam walki z dużą ilością zawodników, bo każdy dostaje szanse, aby się pokazać, a przede wszystkim dużo się dzieje. Aries i Roode nadal na swoim poziomie, w środku walki wyszli sobie jak gdyby nighy nic. Zwycięstwo face'ów było pewniakiem.

Rockstar Spud Vs. Robbie E tylko po to, aby Rockstar się pokazał i zobaczyć rozłam Robertów. Nie wiem czego nauczył się większy z Robertów w OVW, ale może po tych kilku miesiącach będzie można na niego patrzeć w walce przeciwko Robbie E.

Four-Way Elimination Match for the TNA Knockouts Title nawet dobry. Fajnie, że postanowili zrobić z tego elimination match, a nie zwykły 4 way, bo oglądało się to znacznie lepiej. Zdziwiło mnie, że Tara została wyeliminowana jako pierwsza, ale dzięki temu było więcej emocji w walce, a jako mistrzyni stanowczo się przejadła. Wyeliminowanie Tessmacherki było kwestią czasu, bo od początku wiedziałem, że wszystko rozstrzygnie się na lini Kim vs Sky. Velvetka zgarnia złoto co również było do przewidzenia, ale ja osobiście jestem bardzo zadowolony z tego. Liczę na jakiś ciekawy i długi title run.

Samoa Joe Vs. Garett Bischoff tylko po to, aby podgrzać atmosferę przed LockDown i zapowiedzianą walką Angle vs Brisco. Walka Xów jakoś mnie nie zaciekawiła, bo tą walkę oglądamy już kilka razy. Czekam na moment, w którym RVD straci ten pas i dywizja wreszcie ożyje.

Po Main Evencie spodziewałem się czegoś lepszego. Hulkster nawet nie pojawił się w walce. Sama walka zbyt ciekawa nie była. Pod koniec, gdy Sting i Ray mieli przewagę okazało się, że Brooke i Hulkster zostali porwani przez A&E. Po reakcji Bully'ego bardziej myślę o jego heel turnie i tym, że jest członkiem Aces & Eights. Perfinie olał Stinga, gdy reszta bandy go obijała i nic nie zrobił, a oni przecież uciekali przed nim już kilkakrotnie.

Ogólnie Impact średni.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/395/#findComment-312531

Napiszę tylko o nowym pretendencie - bullshit. Na miejscu ósemki walczących o szansę na shota wparowałbym tam i skopał i Hulka i Raya. London Screwjob. Nie byłoby tragedii, gdyby nie robili tych walk o szansę na pretendenta. Poza tym... Ray jako face jest mdły - to raz. Boryka się z kontuzją - to dwa. Zostaje jeszcze fakt durnoty wszystkiego, co dzieje się z nim od rozpoczęcia romansu z Brooke, ale i bez tego wygląda to źle.

A poza tym - polecam czasem oglądać Xplosion. Tydzień temu Joe vs Daniels, tym razem Ion vs King w Xscape Matchu. Nie są to powalające starcia, ale gdyby pojawiły się na IW, to byłyby raczej zaliczane do plusów.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/395/#findComment-312572

Powrócili do Orlando i czar prysł, dobrze, że to tylko 2 tygodnie. Kilka faktów...

Ależ botchamania w końcówce walki KK vs RVD... Szatkowski nie wie kiedy odkopywać? Nie wie jak przyjąć finisher Kinga? Nie potrafi pomóc przy podejściu do finishera? I jak takiego gościa nie hejtować? :roll: Dobrze, że panowanie Pana PPV dobiegło końca, szkoda tylko, że na Lockdown dostaniemy pewnie jeszcze jedną odsłonę tego "feudu".

Słodko-pierdzący Bully w towarzystwie Hardasa na początku gali to nic dobrego dla moich przymykających się powiek po przepracowanej nocy. Do tego Ray tańczący w Main Evencie zmusza mnie do rozpaczy nad jego postacią. Próbujący namieszać na zapleczu Aries oraz brak jakichkolwiek spięć na linii mistrz-pretendent na pewno tego "feudu" nie uratują.

Cholera, wielka ta baba z GC... co do Ivelisse, nie wiem czy to przez markowanie Danielsonowi z czasów sceny niezależnej, ale cholernie mi się podoba jej styl w ringu, strasznie lubię łączenie wrestlingu i MMA w jedną parę. U Vince'a w NXT tego nie zauważyłem... cieszy wygrana Portorykanki.

Zamaskowany olbrzym z A&8 zdemaskowany... po reakcji Kurta domniemam, że był to ktoś "swój", czyli wspominany wcześniej D'Lo Brown.

Słaba tygodniówka... wracajcie na duże hale, bo biło tu biedą i nędzą.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/395/#findComment-312612

Ta, a ci dalej potrafią tylko narzekać...............

Nie cieszycie się, że Kenny King pokonał czysto :shock: :shock: :shock: :shock: Roba Van Dama ? Dla mnie to jest mega sensancja, ale pozytywna. Kolejna sprawa to feud Raya z Hardym. Narzekacie na słodko pierdzenie, ale to wszystko prowadzi do zdrady Ray'a na Lockdown, zdobycie tytułu i zasilenie A&E. Nie pomyśleliście o tym ?

Co do zdemaskowania członka. Fajnie to wyglądało jak Kurt wpadł do meliny gangu :) Nie spodziewałem, się, że ten gruby lider zostanie zdemaskowany na zwykłym Impakcie. Dziwi mnie natomiast to, że nie pokazali jego twarzy :roll: Po co mu ściągnął maskę ? A może to w cale nie jest Brown tzn. był tam, ale może chcą dać tam kogoś innego o podobnej posturze tylko jeszcze nie wiedzą kogo :twisted: ?

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/395/#findComment-312613

Kompletnie mi sie nie podoba, jak pretendent z mistrzem się klepią po tyłkach. Bully smucący, że nie zasługuje na szanse, to jakiś ponury żart, w którym niestety jest sporo prawdy. Po co były te walki "zaimponujcie mi", na jednym z poprzednich Impactow, jak Ray w nich nawet nie uczestniczyl?! Cały Impact do kosza. Jeśli Ray nie dołączy do Asów, podczas LockDown, będzie ostra lipa. To dobry moment na zwrot akcji, bo jakiś zwrot być musi. Chyba, że chcą ciągnąć ten familijny trójkącik Hogana, Hoganówki i "Osiłka" w nieskonczonosc...

Kenny King wreszcie dostał to, na co zasłużył, odkąd porzucił RoH dla TNA. Teraz niezbędna jest zmiana tego irytującego theme songu. W każdym bądź razie, utrata złota przez RVD na tygodniowce, to spore zaskoczenie. Mogli odłozyc to na LockDown.

"Empty dreams, broken necks, and shattered dreams" - ślicznie DeVon, ślicznie. Ekipa TNA, wcale nie imponuje, jakos szczegolnie, ale EY'em zaskoczyli. Powroty zwykle ciesza, choc akurat ten po mnie szybko splynie. Nigdy goscie nie lubiłem, ale lepszy on niż Parks.

Zamaskowany olbrzym z A&8 zdemaskowany... po reakcji Kurta domniemam, że był to ktoś "swój", czyli wspominany wcześniej D'Lo Brown.

Może i tak, ale w takim razie, w tym segmencie brał udział ktoś inny. Rękaw się podwinął, a pod nim biała skóra.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/395/#findComment-312614

Bully Ray ze skurwiela pomiatającym całym TNA zamienił się w pierdzącego tęczą przyjemniaczka, walącego żółwiki z rywalem do złota. Sytuacja niebywała i jeśli nie skończy się to wykiwaniem teścia i całej federacji, będę przybity obecnym prowadzeniem jego postaci. Ktoś chyba zwrócił uwagę Hardasowi na jego proma, bo tutaj wreszcie nie wykrzykiwał końcówek swoich kwestii, tylko mówił normalnie.

Aries vs Hardy - A Double ładnie popracował w ringu a'la Eddie Guerrero i kontynuuje winning streak. Dobrze, że nie podkładają mistrzów na Impaktach. Tak prowadzony powinien być team Kaz/Daniels podczas swojego reignu.

King vs RVD - Finally! To był właściwy moment na zmianę mistrza, bo po tym, co RVD wyprawiał w tej walce, bałbym się obejrzeć kolejne jego "popisy". Facet o mały włos sam sobie nie zrobił krzywdy podczas wykonywania suplexa i spalił końcówkę, przez co King musiał go "dobijać" finisherem i tutaj znowu No Job Rob źle to sprzedał (dwa tygodnie temu było to samo). Przynajmniej King wreszcie zgarnął pas i dostaliśmy mistrza z prawdziwego zdarzenia.

Skład drużyny TNA na Lethal Lockdown do przewidzenia, jedynie EY można uznać za zaskoczenie. Cieszy mnie to, bo z dwójki Young-Park lepszy ten pierwszy. Mniejsze zło.

AJ nieźle się zapuścił . Przemiana i nagrania video z najbliższymi w stylu historii Roode'a. Jestem ciekaw jak to się potoczy.

Był Arnold-Terminator, jest Angle-Rozpierdalator. Zastanawia mnie, jak Kurt znalazł melinę A&8's, a jeśli jej lokalizacja nie była trudna do odgadnięcia, to dlaczego nie uderzył na nich wcześniej większą grupą. Niemniej Kurt poznał tożsamość VP, czyli prawdopodobnego lidera, i sądząc po jego reakcji, jest to ktoś z rosteru. Myślę, że specjalnie nie pokazali jego twarzy, bo wciąż nie zdecydowali się, kogo tam wstawić. Na Lockdown powinniśmy poznać prawdę.

Kurnik nie tętni życiem, jak publika z UK (szczególnie ta z Londynu), ale po beznadziejnym zeszłotygodniowym IW, ten wypadł zdecydowanie lepiej. Odpuściłem sobie walki kobiet, reszta obejrzana i mogę napisać, że miło spędziłem czas. Bodaj jeszcze następny epizod będzie w Orlando, a po nim żegnamy się z kurnikiem na dobre.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/395/#findComment-312620

• Reputacja:   258
  • Urządzenie:  Android

N!KO jak się okaże, że to D'Lo choć nie oglądałem jeszcze wczorajszego Impactu to chce dziką kartę do finału lub pół finału versusa :twisted:

Za takie przewidzenie należy się coś ekstra od "firmy" panie prezesie :D .

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/395/#findComment-312625

• Reputacja:   1

Wkurwię się jak liderem okaże się być D-Lo Brown, ale najprawdopodobniej tak będzie. Wciąż mam nadzieję, że wstawią na to miejsce Ravena. Innych kandydatów nie widzę.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/395/#findComment-312627

Jeżeli jest tak jak pisał N!KO, a zamaskowany był "białasem" to możemy mieć niezłą zagadkę... albo TNA niezłą lipę w przypadku spostrzegawczości większej ilości fanów.

Jeżeli liderem okaże się D'Lo Brown to widzowie z dobrym wzrokiem śmiało mogą najechać na TNA... jeżeli jednak jest to ktoś z białej rasy, to kto? Reakcja Angle'a wyraźnie wskazuje na "swojaka", propozycje? Mógłby to być właśnie Bully Ray, ale skoro chwilę wcześniej uczestniczył w ME to jego kandydatura raczej odpada. W takim razie kto inny? Morgan? Za chudy. Park? Bez przesady. Nie widzę nikogo innego...

Chciałbym jakiejś niespodzianki, ale to niemożliwe... zawsze można oczekiwać Steena (heh), ale to tak samo jak czekać na debiut "anonimowego" w WWE. Tylko i wyłącznie D'Lo Brown, nikt inny nie przychodzi mi do głowy.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/395/#findComment-312635

No rzeczywiście jak dobrze się przyjżeć to ten koleś miał białą skórę. Widocznie tak jak wcześniej pisałem TNA nie jest zdecydowane kogo tam dać. MUSZĄ znaleźć kogoś podobnego posturą do D'Lo Brown'a, jeśli na tego się nie zdecydują.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/395/#findComment-312636