Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Według Wrestling Observer TNA rozważa walkę na Bound for Glory. ma to być walka z udziałem KO, a co ciekawsze nie chodzi o walkę o pas ( chyba, że w niedalekiej przyszłości pas zmieni posiadaczkę ), ale o:

Madison Rayne vs Brooke Hogan

Podobno jest to spowodowane checią rozgłosu, na który liczy TNA promując pierwszą walkę Brooke Hogan.

Co o tym myślicie? Dojdzie do tej "walki" ? Jak dla mnie to by był strzał w stope patrząc z punktu widzenia fana, ale może dać TNA lekkie rozgłos, ale czy na długo i czy opłaca się ?

Z pewnością w tym momencie federacja poszła by w tą właściwą stronę. Promujmy Brooke Hogan czyli córkę Hogana, ojciec nie sprowadza fanów to może córunia da radę, ale czym? Twarzą, cyckami, dupą, ring skillami, mic skillami? No po prostu niczym. Wiem jedno zobaczylibyśmy w tej walce dwie panie, które buzią nie zachęcają. Choć co do skoków z rampy niczym RVD na Hardcore Justice Hoganówna prawie już robi. Teraz przekonuję już sam siebie, chcę tej walki w stypulacji Taipei Deathmatch. Dave da five stara i 1 mln fanów zcznie oglądać Impact, to daje nam rating około 2.0! Tego chcemy! :roll:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/349/#findComment-297239

Podpis pod tym zdjęciem mnie rozwalił:

http://i.imgur.com/Of9EH.gif

Pewnie wraca z powrotem na ranczo. (motyw Storma)

Brooke jest do dupy, ssie totalnie, chciałem nie brać opinii z tego forum do siebie, żeby lepiej mi się ją oglądało, ale jak wzięła za mikrofon to przewinąłem ten segment.

Następny Impact - Open Fight Night, GutCheck z gościem który raczej nie dostanie kontraktu(bo mi się osobiście nie podoba i właśnie dlatego), Sting & Hogan vs A&8s. Dobrze się zapowiada. Może jakiś tytuł będzie broniony jak wcześniej, że będą szukali pretendenta, ale nie wiadomo czy na to czasu starczy, szkoda, że ktoś jak Hardy czy Anderson nie ma pasa telewizyjnego, bo byłby to wtedy ciekawy pas.

Na ostatnim Impakcie dobry był TV Title match tylko nie pamiętam kto wygrał.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/349/#findComment-297253

Mam prośbę do fanów fedki Dixie. Jako, że moja ukochana federacja w ostatnim czasie mnie załamuje, chciałbym wrócić do oglądania TNA, tak na próbę od września. Mógłby mi ktoś jakoś ładnie wyjaśnić, co się tam właściwie dzieje w tym momencie? Najważniejsze feudy, kto reprezentuje jasną a kto ciemną stronę mocy i tak dalej. Byłbym wdzięczny.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/349/#findComment-297255

że ktoś jak Hardy czy Anderson nie ma pasa telewizyjnego, bo byłby to wtedy ciekawy pas.

przy takich ciekawych projektach jak BfG series pas Tv jest całkowicie zbędny. Oczywiście turniej się skończy i wtedy może taki pas wroci do łask, jednak lepiej żeby była to metoda promująca młode gwiazdy, bo po co ma trzymać pas Tv Hardy? Jakoś lepiej już mi tam Styles pasuje jak coś.

Najważniejsze feudy, kto reprezentuje jasną a kto ciemną stronę mocy i tak dalej. Byłbym wdzięczny.

Najważniejszymi obecnie rzeczami są ataki Asów(niezidentyfikowani jak do tej pory) na najważniejszych wrestlerów TNA i oczywiście Bound for Glory Series, które w tym roku ma formę turniejową - każdy z każdym.

Roode(h) ma/miał program z Ariesem(f) o tytuł mistrza wag ciężkiej.

Daniels(h) przeżywa drugą/trzecią/czwartą młodość, jest po prostu geniuszem w tym co robi, a pod jego okiem rozkwita Kaz(h) - jako charakter, a obaj mają program ze Stylesem(f), w którym coraz to nowe głupstwa wymyślają żeby mu utrudnić życie.

"Podobno" trwa rekonstrukcja X-Dywizji.

Pojawił się Chavo Guerrero(f) i taguje z Hernandezem tworząc coś na wzór LAX w wersji face. Ich naturalnymi przeciwnikami stali się Kash(h) i Gunner.

Bully Ray(h) jest Bylly Ray`em i podobnie jak Daniels jest genialny w każdej nadrobniejszej rzeczy jaką robi.

Storm(f) jest posądzany o koneksje z Asami, a przynajmniej był do ostatniego segmentu ostatniego iMPACT! w którym to spuścili mu wpierd...

Brooke Hogan(f) prowadzi dywizję Knockouts w glebe, ale jest całkiem śmieszny program z Earlem Hebnerem i Madison(h).

Papież(t) złamal obojczyk i nie będzie go dłuższy czas, co da innym w turnieju zapewne zwycięstwa przez DQ, albo Count Out, albo sam nie wiem jak to rozwiążą.

Edytowane przez Ceglak
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/349/#findComment-297262

jednak lepiej żeby była to metoda promująca młode gwiazdy, bo po co ma trzymać pas Tv Hardy

Po to, żeby podpromować pas. I dopiero po dobrej promocji tego tytułu przejmuje go od takiego Jeffa czy Andersona jakiś młokos. To chyba lepsze dla kogoś nowego, pokonać Jeffa czy innego gościa z nazwiskiem i przejąć coś znaczący pas niż zdobyc od byle kogo, nic nie ważny tytuł.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/349/#findComment-297294

I już widzę jak Hardy ma rozpisane jobbowanie Kenny Kingowi w starciu na szczycie :) Stawiajmy sobie realne cele. Pobujać się z takim pasem obecnie - no po BfG series, mógłby Magnus, w zależności od konieczności utrzymywania tagu Kaz, Daniels, Hernandez, Pope, albo nawet Chavito. Hardy, Anderson czy RVD niech lepiej jobbują Main Eventerom.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/349/#findComment-297298

I już widzę jak Hardy ma rozpisane jobbowanie Kenny Kingowi w starciu na szczycie :) Stawiajmy sobie realne cele. Pobujać się z takim pasem obecnie - no po BfG series, mógłby Magnus, w zależności od konieczności utrzymywania tagu Kaz, Daniels, Hernandez, Pope, albo nawet Chavito. Hardy, Anderson czy RVD niech lepiej jobbują Main Eventerom.

Załóżmy Hardy ma pas i dostaje za przeciwnika heela w co-main evencie jakiejś PPV i wtedy ten go robi w ch*** albo jego menadżer i przejmuje pas, po jakimś czasie jakiś młody face przejmuje pas i się promuje. Dla Hardego bardziej pasowałby pas TT lub X Division(nie mam wiedzy czy on tam pasuje, ale zrobiłby sobie kolejne osiągnięcie w TNA).

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/349/#findComment-297300

Dla Hardego bardziej pasowałby pas TT lub X Division(nie mam wiedzy czy on tam pasuje, ale zrobiłby sobie kolejne osiągnięcie w TNA).

Pchanie go do tagów to tylko upychanie go w jakąś dziurę. W obecnej Dywizji X z kolei nie nadążyłby za małpkami. Z resztą bez sensu dawanie jest tytułów ot tak dla

zrobiłby sobie kolejne osiągnięcie w TNA
w momencie, gdy nie jest to mu do niczego potrzebne. Zajmowałby tylko miejsce innym, którzy potrzebują właśnie świateł skierowanych na nich. Hardy jest osobą, która nie potrzebuje pasa by błyszczeć i jednocześnie też nie promowałby raczej żadnego tytułu, bo do promocji potrzeba nie tylko solidnej postawy w ringu(która i tak u niego szwankuje), ale i odpowiedniej gadki na mikrofonie, a Jeff i mikrofon to jak jazda po pijaku.

p.s.

Załóżmy Hardy ma pas i dostaje za przeciwnika heela w co-main evencie jakiejś PPV i wtedy ten go robi w ch*** albo jego menadżer i przejmuje pas, po jakimś czasie jakiś młody face przejmuje pas i się promuje.

na przyszłość(niekoniecznie dla mnie) prosiłbym bardziej zrozumiale.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/349/#findComment-297302

Dlaczego według was pas musi posiadać były zawodnik World Wrestling Entertainment? Dla mnie fana TNA pasowałby do tego pasa Joey Ryan, "The Pope" D'Angelo Dinero, Alex Silva i byle jaki uczestnik Gut Checka i ogólnie nowa postać. Nie potrzeba dawać tytułu dla kogoś znanego, wystarczy danie mu mikrofonu, popisu na tygodniówce, ppv i mamy po miesiącu/dwóch dobrego, podobającego się mistrza.

Wraca się ciągle do tej dyskusji czemu pasa nie ma jakiś zawodnik, który nie ma szans na world heavyweight championship. Jakimś dziwnym trafem jest tak, że ten tytuł mają totalne wyrzutki. Robbie E, Devon? To osoby bez przyszłości. TNA posiada 3 tytuły single'owe męzczyzn: TV, Hvt. i X. Wiadomo każdy mierzy w tytuł wagi ciężkiej bo jest najbardziej prestiżowy, X division title jest dla "skaczących" małpek, a TV dla kogoś. Właśnie te kogoś rozczarowuje bo z chęcią zobaczyłbym feud o pas TV pomiędzy np. Ryanem i Silvą czy np. Popem i Stylesem. Wszystko da się zrobić. Wydaje mi się, że booking federacji jest w trakcie ustabilizowania i może kiedyś coś się ruszy. Co raz więcej inwestycji w kraje zagraniczne. Czekam na ppv w Anglii 8-)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/349/#findComment-297303

• Urządzenie:  Windows

Dlaczego według was pas musi posiadać były zawodnik World Wrestling Entertainment? Dla mnie fana TNA pasowałby do tego pasa (...) "The Pope" D'Angelo Dinero

The Pope D'Angelo Dinero był wcześniej znany z WWE, jako Elijah Burke.

TV Title na razie charakteryzuje sie tym, ze jego mistrzowie - paradoksalnie - z tej telewizji znikaja. Idea o bronieniu go na kazdym Impactcie byla niezla, ale sie szybko znudzila. Ja jestem zdania, ze ktokolwiek by tego nie posiadal, nalezy tego bronic wylacznie w TV. Trzymac z daleka od PPV - szczegolnie, gdy maja to byc niezapowiedziane walki DeVona.

Idealny feud o pas TV? Dinero vs Anderson. To sie nie moze nie udac. Wystarczy dac im mikrofon. Problem w tym, ze TNA samo nie chce inwestowac czas w ten tytul. To zbedna zabawka pokroju kobiecych pasow Tag Team. Mieli patent, ale teraz juz sami nie wiedza co dalej. Poszli troche w mysl zasady: Sprobujmy, zobaczymy co z tego wyjdzie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/349/#findComment-297304

Tv title powinien kreować kogoś kto ma talent, ale jeszcze nie ma nazwiska. Powinno to się przekładać na pokazywanie talenciaka na wizji z pasem, który nie niesie jakiegoś brzemienia. Nie powinna na takim osobniku ciążyć żadna odpowiedzialność za rating itd.

Pas Tv powinien kreować gością, którego chcemy budować z tygodnia na tydzień, a nie od razu rzucać go do main eventów.

Zaznaczam jeszcze raz, to musiałby być ktoś z talentem i przyszłością, a feudowac powinien właśnie z gościami, którzy umieliby go poprowadzić, mieli by też odpowiednio nazwisko, dzięki któremu przeciwnik by coś zyskiwał w przypadku zwycięstw, a oni sami nic by na tym nie tracili, bo może już nie dla nich main eventy i marzenia o największym tytule. Stąd też pojawiali się we wczesniejszych moich wpisach Daniels, Kaz, Hernandez, Chavo.

Devon powinien w ciągu najbliższego miesiąca rozpocząć feud powiedzmy z Gunnerem i przegrać na koniec z hukiem.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/349/#findComment-297305

Aby pas TV miał jakiś prestiż i coś znaczył w TNA naprawde nie trzeba sporo robić. Wystarczy, aby o ten pas walczyli osoby, które w przyszłości będą gwiazdami TNA. Chodzi mi o takich zawodników jak Magnus, The Pope czy Joey Ryan. Trzymając taki pas mogliby sie sporo nauczyć, ale TNA musi im dać szanse i dawać im walki jak i segmenty, w których będą mogli się wykazać.

Bo co da np jak Hardy będzie miał ten pas i będzie się pokazywał tylko na PPV dostając walkę z dupy? Dalej nic, tutaj trzeba poprostu dać się wrestlerom wykazać przy tym pasie. A aktualnie mamy Devona, który pomimo, że całość swojej kariery przesiedział w TT to jednak doświadczenie ma i mógłby bardzo dobrze wprowadzić jakiegoś młodego zawodnika, który mógłby się sporo od niego nauczyć i podszlifować swoje umiejetności.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/349/#findComment-297324

• Urządzenie:  Android

Oto nowe zestawienie po live evencie, na którym AJ pokonał RVD (pin + 7 pkt).

1. James Storm 66 points (6-2-2) 10 MATCHES

2. Samoa Joe 61 points (7-2) 9 MATCHES

3. Rob Van Dam 55 points (5-3) 8 MATCHES

4. AJ Styles 50 points (4-3-1) 8 MATCHES

5. Kurt Angle 48 points (6-4) 10 MATCHES

Bully Ray 48 points (4-4) 8 MATCHES

7. Jeff Hardy 42 points (6-3) 9 MATCHES

8. Mr. Anderson 40 points (5-4-1) 10 MATCHES

9. Daniels 33 points (5-6) 11 MATCHES

10. Magnus 28 points (4-7) 11 MATCHES

11. The Pope 7 points (1-7) 8 MATCHES

12. Robbie E 5 points (1-9) 10 MATCHES

Kurt Angle z jedna walka do końca pozostaje prawdopodobnie poza zasięgiem pierwszej czwórki. Wygląda na to, że wszystko rozstrzygnie się pomiędzy Stormem, Joe, RVD, Stylesem i Ray'em.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/349/#findComment-297340

• Urządzenie:  Windows

Kurt Angle z jedna walka do końca pozostaje prawdopodobnie poza zasięgiem pierwszej czwórki. Wygląda na to, że wszystko rozstrzygnie się pomiędzy Stormem, Joe, RVD, Stylesem i Ray'em.

To akurat mnie dziwi, bo przyjmuje wersje, ze Roode i Storm pojda swoja droga, ktora nie bedzie miala glownego pasa w obrazku. Aries potrzebuje w takim razie kogos z nazwiskiem. W to miejsce idealnie pasowal Angle. Teraz nabiera kolorow postac AJ'a, ktory - wraz z pozbyciem sie Claire - moze namieszac w BfG Series. Juz nie jest "skazany" na Danielsa, ktory spokojnie moze isc bronic pasow druzynowych na najwiekszej gali w roku - ... pewnie przegrywajac z Chavo i Hernandezem :roll:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/349/#findComment-297341

• Urządzenie:  Android

Jak dla mnie czwórka - Storm, Joe, Styles i Ray na No Surrender byłaby odpowiednia. Nie chcę tam w żadnym wypadku widzieć RVD.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/349/#findComment-297343