Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

* - Austin dal bardzo dobre promo na poczatku - wreszcie widze w nim mistrza, a nie czlowieka z pasem - ktore utrzymal mimo najscia Hardy'ego i Raya - pukanie do osilka bezcenne.

* - Sam juz nie wiem, czy wole sluchac Claire, czy Brooke Hogan. Jej wystep przy Madison byl obdarty z jakichkolwiek emocji. Wyrecytowala tekst i zeszla ze sceny.

* - Jest mozliwosc, ze TNA zwinie interes z dzieckiem AJa jeszcze przed Bound for Glory. To by byla piekna informacja dla nas - brak Claire na BfG i brak walki Styles vs Daniels po raz 234 - ale i przyznanie sie do wpadki kreatywnych - storyline byl do dupy, skoro koncza go na tygodniowce.

* - Roode zaczyna przechodzic wewnetrzne melodramaty. To moze byc mala zapowiedz dla niedowiarkow o face-turnie. Czyzby mial heroicznie wrocic, gdy zdecyduja sie na Storma jako lidera A&8? Zobaczymy

* - Eh, Brooke wraca zapowiadac czyjs debiut. Czyz to nie moment pelen emocji? Lubilem Tiffany, ale jej wejscie bedzie wspominane tylko ze wzgledu na przewrocenie sie Hoganowej :twisted: Dziwi tylko, ze nie wstrzymali sie z tym do BfG. tam by Tessmacher mogla odzyskac zloto.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/347/#findComment-296744

Nie wiem czemu, ale jakoś przypadł mi do gustu ten odcinek. Tylko dziwnie postąpili z tym atakiem na JS, bo to powinno wykluczać go jako przywódcę Aces & 8es. Bardziej skłaniam się ku Roode'owi, który powiedział coś w stylu "i co teraz?" i odłożył mikrofon (tyle, że też został zaatakowany...). Dla mnie to zapowiedź, że nie można go skreślać z listy kandydatów do roli lidera tej stajni. Ponadto fajnie, że inwestują w Bully'ego - abstrahując, czy jest to spowodowane negocjacjami w sprawie kontraktu czy realną oceną jego (wysokich) możliwości, ale mnie to cieszy (w końcu przegrana po roll upie tak nie boli :wink:).

Sensu dla ex-Tiffany nie widzę żadnego, ale zgodzę się, że najjaśniejszym punktem jej debiutu było to, jak Brooke o mały włos nie poleciała z rampy :D Do tego ta rozmowa Stinga z Hoganem biła dla mnie dużą sztucznością. Wyglądało to tak, jakby: a) uważali fanów za kretynów i nalegał, by Hogan oznajmił swój powrót, powtarzając to parokrotnie. Lub b) chcieli w ten sposób wywołać jakąś reakcję na hali.

Tak czy inaczej - był to pierwszy epizod od naprawdę dawna, który bardzo mi się spodobał. Cieszę się zwłaszcza z tego, że zmierzają do końca temu bullshitowi z Claire (lub w ogóle już to zakończyli), bo to zdecydowanie nie była dobra telewizja.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/347/#findComment-296747

Otwarcie gali na duży plus. Ostatnio kilku forumowiczów narzekało na Ariesa, to teraz po tym bardzo dobrym promie powinni zmienić o nim zdanie. Roode również dał radę ze swoimi rozterkami i kolejnym podkreślaniem, jak ważny jest dla niego pas. Końcówka ich walki na HJ powinna zaprowadzić do kolejnej, tym razem faktycznie tej ostatniej, najlepiej w stypulacji. Chciałbym ich znowu zobaczyć 1na1.

Joe vs Magnus - bardzo fajna walka byłych mistrzów tag team, w której Angol nie wyglądał gorzej od Samoańczyka. No to już wiemy, kim zajmie się Joe, jeśli nie wygra BFG Series.

Daniels vs Styles - znowu walka tej dwójki i po raz kolejny świetnie się spisali. Tym razem poszli w wymianę submissionów i to właśnie w nich lubię - z każdej walki chcą zrobić coś innego. Nieźle pomyśleli nad końcówką, kiedy wygoniony wcześniej przez sędziego Kazarian wrócił i próbował uwalić Stylesa. Nareszcie doczekamy się zakończenia tego debilnego story (choć na BFG nie pogardziłbym kolejną walką, bo to gwarancja wysokiej jakości) i najprawdopodobniej to Daniels okaże się być ojcem.

Hardy vs Ray - bardziej od walki interesowały mnie wydarzenia po niej no i jestem zniesmaczony takim obrotem spraw. Roster zaczynał się jednoczyć przeciwko A88A i już nie tylko Roode podejrzewał Storma. Dzięki temu nie miało się odczucia, że Bobby ściemnia i tylko chce dokończyć niezałatwione sprawy z byłym przyjacielem. Teraz już jest wszystko jasne, a szkoda, bo mogli to pociągnąć nawet do BFG.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/347/#findComment-296748

Kurcze no, trochę śmierdzi mi ten segment z Roodem. Wyglądał on trochę jak ten ze Stormem po Lockdown gdy robił sobie przerwę. No ale Bobby nie pójdzie na urlop bo przecież niedługo BfG. Nie wiem co mam o tym myśleć. Może rzeczywiście tak jak wspomniał N!KO, Roode przejdzie face turn. Nie pogardziłbym ponowną reaktywacją Beer Money, chodź wiem, że zaraz zebrało by się xxx zwolenników, którzy byliby skłonni oddać życie za WHC dla Storma.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/347/#findComment-296750

Tiffany nie jest czasem z Drew McIntyrem? Jeśli tak to pushu nie dostanie już w ogóle/
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/347/#findComment-296752

Witam, to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość :D

Po obejrzeniu najnowszego TNA Impact! naszła mnie pewna myśl i chciałbym wiedzieć co o niej sądzicie. Otóż jak już wiemy James Storm raczej nie jest liderem Aces & Eights i po dzisiejszym zakończeniu pomyślałem sobie, że jeżeli ktoś z TNA miałby być tym liderem to być może jest nim... Jeff Hardy.

Jeff nie był chyba atakowany jeszcze przez A&8, dzisiaj też najpierw chcieli zaatakować Bully Raya a następnie zaatakowali Storma nie ruszając przy tym Jeffa. Jak myślicie moja teoria ma jakieś szansę aby się ziściła? Nie ukrywam, że postać Jeffa i oczywisty przy tym hellturn sporo mogłaby wnieść ożywienia.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/347/#findComment-296753

Tiffany nie jest czasem z Drew McIntyrem? Jeśli tak to pushu nie dostanie już w ogóle/

Wzięli rozwód z tego co pamiętam. Nawet jeśli by z nim była to co to ma do jego pushu? Przecież ona regularnie nago pozowała do Playboy'a i o tym sporo osób wiedziało.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/347/#findComment-296754

Witam, to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość :D

Po obejrzeniu najnowszego TNA Impact! naszła mnie pewna myśl i chciałbym wiedzieć co o niej sądzicie. Otóż jak już wiemy James Storm raczej nie jest liderem Aces & Eights i po dzisiejszym zakończeniu pomyślałem sobie, że jeżeli ktoś z TNA miałby być tym liderem to być może jest nim... Jeff Hardy.

Jeff nie był chyba atakowany jeszcze przez A&8, dzisiaj też najpierw chcieli zaatakować Bully Raya a następnie zaatakowali Storma nie ruszając przy tym Jeffa. Jak myślicie moja teoria ma jakieś szansę aby się ziściła? Nie ukrywam, że postać Jeffa i oczywisty przy tym hellturn sporo mogłaby wnieść ożywienia.

Widze, że kolega równie rozpaczliwie doszukuje się turnu Hardasa. Jeśli w najbliższym czasie rzeczywiście miałby sturnowac, to lepszej okazji niż objęcie dowodzenia nad A&8 nie będzie. Szkoda, że to mało realne. Niestety :(

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/347/#findComment-296758

Teraz już jest wszystko jasne, a szkoda, bo mogli to pociągnąć nawet do BFG.

Czyli kto jest liderem ? Bo ja obstawiam JJ, a tych co teraz mamy to jego "bodygardy".

Co do IW

- jaki był sens dawać Rayne pas na 5 dni ? Co to ma podkreślić ? Ze Brook'e jest taka dobra czy to, że bez pomocy Hebnera Madison nic by nie ugrała ? Kretynizm jak dla mnie.

Swoją drogą to pani sędzina chciała być za bardzo w obiektywie kamer y.

- "Mówisz Bobby Roode, myślisz mistrz świata wagi ciężkiej" ( czy jak to tam było ). Tu się w pełni zgadzam, gracja, i dostojność to, to co charakteryzowało zachowanie Bobyego jako mistrza, nawet pas jakby nabierał na znaczeniu gdy dzierżył go Bobby ;)

- kończymy debilne story Aj & Kaz & Fa. Może Aj jednak wystąpi w walce o pas na BfG

- Jak Bróke weszła do ringu pomyślałem, że świat się kończy, ale na szczęście pojawili się A88A ( ciekawe czy jakby to Russo bookował to by były jakieś próby gwałtu :twisted: )

btw. wie ktoś czy są jakieś plany na powrót Karen ?

- podobały mi się słowa kierowane przez Bullyego do Hardego w otwierającym IW segmencie ( cały segment na + )

Crimson cofnięty do OVW! Wystąpił na gali i pokonał Randy Royala. Wygłosił też promo w którym powiedział, że pas OVW wagi ciężkiej jest jego 1 priorytetem.

Co i tym sądzicie? 8-)

Zależy jak na to patrzeć :

dla Crimosna jako Tommy 'ego Mercer 'a to dobre posunięcie

dla Crimsona jako gimmicku wg. mnie oznaczą to swoistą śmierć kliniczną tej postaci.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/347/#findComment-296775

Nie no narazie na heel turn Jeffreya możemy liczyć tak samo jak na heel turn Johna Ceny... Jego merch sprzedaje się bajecznie, przyciąga on do kurnika stado wygłodniałych lasek, zysk to przekreśla. Aczkolwiek według mnie sam ten pomysł jako lider Aces & Eights trochę z dupy bo ani to motywu żadnego nie ma ani nic.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/347/#findComment-296797

A ja skolei na Lordsofpain przeczytalem wsrod komentow ze liderem mogłby być Matt Morgan. debilizm. ale im dluzej nam tym mysle tym bardziej mialoby to sens. Nie zadowolenie z pozycji w TNA i wpisy na twitterze mogly byc zasłoną dymną by go zdjąc z wizji a ostatni jego wpis ze zdjeciem ze walić impact idzie na wojne czy jakos tak mogloby oznaczac liderowanie A88A. Jezeli to oznaczaloby wkoncu pas dla Morgana to loozik ja jestem ZA.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/347/#findComment-296799

Nie zadowolenie z pozycji w TNA i wpisy na twitterze mogly byc zasłoną dymną by go zdjąc z wizji a ostatni jego wpis ze zdjeciem ze walić impact idzie na wojne czy jakos tak mogloby oznaczac liderowanie A88A.

Tylko, ze ten obrazek byl piekny, bo czesc druga kojarzyla sie z RAW, a dokladnie z RAW is WAR, jak to sie kiedys nazywalo. Nawet czcionka mnie od razu naprowadzila. Licze na odswiezenie Morgana w WWE - jakkolwiek by mialo nie wygladac.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/347/#findComment-296801

Wersja z Morganem była by świetna ale na to nie liczę pewnie i tak dostaniemy Jeffa Jarreta jako lidera stajni
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/347/#findComment-296802

• Reputacja:   1

Wersja z Morganem była by świetna ale na to nie liczę pewnie i tak dostaniemy Jeffa Jarreta jako lidera stajni

Dla mnie to nawet i lepiej że dostaniemy Jarretta. I wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują Jarrett vs Sting na Bound for Glory - Jarrett w zemście za to, że to Sting jest wprowadzany do TNA Hall of Fame. Jak można to lepiej wypromować? Dwie legendy.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/347/#findComment-296804

-Austin miał chwilę za majkiem i dobrze mu poszło. Do tego przypomniał się po wejściu dwóch uczestników dzisiejszego ME - no i całe szczęście, już myślałem, że go oleją. Aries i Ray na plus, Hardy - jak zwykle.

-Joe i Magnus mieli fajną, ale ciut za krótką walkę. I możemy dostać jakiś ich feud po zakończeniu turnieju. To może być mały spoiler oznaczający brak Joe w ME BFG.

-Brooke to kolejny przykład na to, że z nazwiskiem można zajść tam, gdzie bez niego w życiu nie trafisz. Gadać nie umie, do tego pokazała "umiejętności aktorskie", udając strach przed Asami.

A za tydzień sprzymierzenie przeciw A&E. Zdziwi mnie, jeśli tak szybko dojdzie do spotkania dwóch grup.

-Pierwsza zasada TNA: AJ jeden na jednego wygrywa z Danielsem. On to ma chyba zapisane w kontrakcie :twisted:

Walka, jak zwykle między nimi, dobra. A wynik może dać nadzieje na szybsze zakończenie feudu. Chyba, że tym testem AJ załatwi sam siebie i faktycznie okaże się ojcem xD

[teraz mnie to śmieszy, ale to niestety możliwe...]

-Roode dał ładne promo i aż mi go było żal. Dla niego na 100% znajdzie się coś na BFG. Powinien to być Storm, który w związku z tym nie może wygrać Series.

-Na Gut Check będzie kolejny skrzywdzony przez los. Zobaczymy jak się spisze w ringu, ale nie wiążę z nim nadziei i może będzie drugim bez kontraktu. Za to ten pierwszy powinien znów się pojawić i przypomnieć o sobie.

-Brooke zalicza glebę :lol: Sędzina całkiem niezła. Ale to walki nie uratuje. Po co Rayne dostała pas na 4 dni?

-ME średni, nie licząc kobiet - chyba najgorsza walka na gali, ale skoro to jest na ostatnim miejscu, to znaczy, że poziom na IW był wysoki.

Atak na Storma... Jeśli już musiało do tego dojść, to było czekać. Jak na mój gust, trochę za wcześnie z tym wyszli.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/347/#findComment-296831