Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Ten Robbie E to obecnie zjada takiego Zacka Rydera na starcie, mimo iż to on zgapił gimmick od pana z WWE

Jak coś to Raczej obaj zafascynowali się tym samym kolesiem

Tutaj sprawa wygląda nawet ciekawiej. Zanim Roobie E pojawił się w TNA, Zack Ryder występował już dość długo w WWE jednak w gimmicku nie powiązanym bezpośrednio z Jersey Shore. Pomysłodawcą wprowadzania w TNA konceptu nazwanego na początku The Shore (Robbie E, Cookie) był sam Vince Russo, który zachwalał produkt oglądany przez swoją córke :smile: Podobno WWE było wściekłe ponieważ planowali to dla Rydera a TNA ich uprzedziło (tak jak pisałem Ryder miał podobny gimmick, ale nie bezpośrednio powiązany z Jersey Shore). WWE koniecznie chciało coś zrobić z Jersey Shore i udało im iśe na Wrestlemani, ale wg. mnie pojawienie się Snookie na WMce było również zemstą WWE w stylu - uprzedziliście nas, ale to my mamy ich największą gwiazdę. Pewnie tego nie łykniecie bo większości z was uważa, że WWE nie widzi w TNA konkurencji :wink:

Jak już jestem w temacie Vince'a Russo... rating Impact 0.89. Russo wróć !

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/346/#findComment-296068

• Urządzenie:  Windows

-Bully musi przedłużyć kontrakt. Chciałbym oglądać gościa częściej, w ważniejszych feudach. A A88A - dobry myk ze zniekształconym głosem, ale jakość... Czasem ciężko coś zrozumieć.

-RVD oczywiście wygrał z Magnusem. Wolałbym, żeby pushowali raczej tego drugiego. Chcę Magnusa z pasem TV, gladiator broniący pasa co tydzień byłby ciekawy. A w RKK dawał radę z tytułem.

-Bishoff i Devon mają shota na pasy TT? Buhahahaha. I nawet słowa nie powiedzieli o obronach pasa TV przez Devona. Złe fakty najlepiej przemilczeć, co nie?

-Robbie nawet mnie śmieszył, jak ekscytował się swoimi 5 punktami, ale i tak go nie kupuję i wolałbym, żeby nie miał kontraktu z TNA. Hardy na stole - nie wiem, czy wygra 4-waya w niedzielę, ale na pewno skopie tyłem panu E.

-Styles i Angle jak zawsze dają nam dobry pojedynek. Tylko że chciałbym AJa w górnej części tabeli Series.

Poza tym - Joe pojawił się tylko na chwilę, ale nie zmarnował czasu - oby zdobył te 20pkt!

-W niedzielę ostatnie starcie Roode'a i Ariesa. Nie można mieć pewności, kto to starcie wygra - gratulacje. Ciekawi mnie jeszcze, z kim zawalczy mistrz na NS, ktokolwiek nim będzie.

-ME przewinąłem, ta dwójka jakoś mi do siebie nie pasuje. Ray na celowniku Asów i Ósemek? Kolejna ciekawa rzecz. Ogólnie - ładnie podbudowali to PPV.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/346/#findComment-296120

Początkowy segment wypadł dość dobrze. Chciałbym, aby Bound for Glory wygrał James Storm, aby na BFG zdobyć pas i później prowadzić długi feud z Bully Rayem, w którym ten drugi zdobyłby złoto. Widać było podczas tego segmentu, że obaj są w stanie wygłosić dobre promo, na które reaguje publika, a w ringu również sprawują się dobrze przez co ich feud mógłby być jednym z lepszych. Ciekawy motyw również z A&E, ale mam złe przeczucie.

Pierwsza walka dość średniawa. Obu stać na znacznie więcej, ale dostali tylko 4 minuty, więc zbyt dużo czasu nie mieli, aby zaprezentować się jakoś lepiej. Idąc teorią " jeśli wygrywasz na ostatnim impactcie, przegrywasz na PPV " to cieszę sie z tego wyniku, bo jest szansa, że RVD nie zgarnie 20 pkt na Hardcore Justice, bo prawdopodobnie tyle samo tauntów by wykonał....

Walka TT nawet dobra patrząc na to, że brali w niej udział Devon i Bischoff. Jestem ciekaw czy zostaną połączeni na dłużej, czy był to tylko jednorazowy wypad na pasy TT, aby ludzie sobie przypomnieli, że o te pasy również się jeszcze walczy w TNA.

Robbie E mnie zaskoczył i to w dodatku pozytywnie. Nigdy nie widziałem, aby ktoś się tak cieszył z 5 pkt, podczas gdy jego rywale mają po 50 :D To tak jakby się jarać tym, że się w szkole dostało 1, a cała klasa 5. Ale miny Robbiego naprawde świetne, jemu by się przydał bardziej komediowy gimmick. Troszke przypomniał mi Crimsona w tym segmencie, podczas gdy cała publika buczy on jest szczęśliwy :D

BFG Series- Kurt Angle vs AJ Styles - walka jak zawsze na poziomie. Chyba nie było jeszcze takiej walki, w której zmieżyli się ze sobą i ta walka byłaby słaba. Obaj mieli lepsze i gorsze momenty w walce, ale świetnie wykorzystali ten czas jaki dostali i mamy naprawde dobrą walkę, jak na standardy tygodniówek jest to nawet bardzo dobra walka.

Walki KO niestety stają się coraz gorsze. Gdzie odeszły te czasy, w których KO robiły dobre pojedynki i dostawały czas na jakieś promo.

Podpisywanie kontraktu na walke przeważnie zaczyna się spokojnie, a kończy jakąś bijatyką. Tutaj od razu Roode nie wytrzymał co dodało lepszego efektu. Widać, że pas jest dla niego najważniejszy i zrobi wszystko by go zdobyć. Dobry motyw z tą stypulacją, ale co się stanie z Ariesem gdy przegra? Aktualnie nie widać dla niego jakiegoś dobrego przeciwnika, z którym mógłby pogadać i zrobić dobrą walke zostając tym samym w pobliżu ME.

ME wypadł dobrze. Obaj panowie pokazali kilka ciekawych akcji, nie wiało nudą, więc jest ok. Martwi mnie jedynie to, że A&E mają zaatakować Bully'ego na Hardcore Justice. Według mnie jest to takie zabezpieczenie ze strony TNA na wypadek, gdyby Bully nie przedłużył kontraktu. Dzięki temu Ray zniknie z TV, a A&E zyskają na tym. Mam wielką nadzieję, że jednak Bully przedłuży kontrakt, bo naprawde szkoda by było tracić takiego zawodnika jakim on jest.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/346/#findComment-296140

• Reputacja:   1

Trochę się pobawiłem w rozszyfrowywanie członków Aces & Eights. Pierwszy mówca nie był możliwy do identyfikacji, drugiego również nie udało mi się po oczach rozpoznawać. Aczkolwiek ostatni z nich to był na 80% Mike Knox. Mogliby tylko tego Wes'a Brisco schować bardziej jeżeli zależy im na nutce tajemniczości. Jego to by nawet ślepy rozpoznał, tymbardziej, że 2 tygodnie temu pokazał się w pełnej krasie.

Poza tym filmikach od Anonimowych to nic nie zwróciło specjalnie mojej uwagi.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/346/#findComment-296209

W wiadomości od A88A na koniec programu rzuciła mi się w oczy ta szklanka z wodą na ramieniu postaci w centrum kadru. Czyżby ma to sugerować, że jednak Roode stoi/współpracuje z A8A a biorąc pod uwagę stypulację walki o złoto nabiera to sensu.

Ta szklanka jest trochę inna niż ta co była na ringu, chyba, że sugerujesz coś innego?

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/346/#findComment-296251

Przede wszystkim ten Impact skupił się na promocji nadchodzącego PPV. I dobrze. Przyznaje, że spodziewam się dobrej gali. Z rzeczy, które warto odnotować:

1. Dobry pierwszy segment i ciekawy pomysł z przemową zamaskowanych A88A. Szkoda tylko, ze ich wypowiedzi były mało wyraźne.

2. Robbie E mnie rozwalił ze swojej radości z posiadania 5 punktów :lol: Chyba naprawdę wierzy, że jest w stanie wygrać swoją walkę na Hardcore Juistice... Ale wypadł dzisiaj jak dla mnie pozytywnie.

3. Bardzo dobra walka Kurta z AJ-em. Trzymała w napięciu. Kocham takie walki na zwykłych tygodniówkach.

4. No i ciekawy segment przy podpisywaniu kontraktu. Obaj panowie naprawdę odwalają świetną robotę na micu.

Reszty gali nie chce mi się opisywać bo były to zwykłe średniaki, przy których czasem łapałem się nawet, że nie koncentruję się na tym co oglądam. Jednak liczę na dobre PPV i kolejne Impacty.

PS. Jak większość z Was mam nadzieje, że Bully przedłuży kontrakt. Roster bardzo ucierpi przy jego stracie, jest on naprawdę dobrym heelem.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/346/#findComment-296266

sory za mały offtop ale nurtuje mnie pewna sprawa. Na gut check Taeler Hendrix powiedziala że ma raka, macie moze jakies informacje o tym? na necie nie moglem znaleźć
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/346/#findComment-296445

sory za mały offtop ale nurtuje mnie pewna sprawa. Na gut check Taeler Hendrix powiedziala że ma raka, macie moze jakies informacje o tym? na necie nie moglem znaleźć

Też szukałem swojego czasu informacji na ten temat i jedyne co wygrzebałem to (uwaga), Pani Hendrix nie ma wcale raka a historia była stworzona, żeby widzowie łatwiej kupili jej osobę. Ot taka ckliwa historyjka, żeby każdy ją z miejsca polubił i kibicował. Nie wiem ile w tym prawdy bo informacja nie pochodziła z wiarygodnego źródła.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/346/#findComment-296452

Jak to prawda, to murzyński członek w dupę tej pani... Nie ma to jak wykorzystywać ludzkie nieszczęścia do promocji własnej osoby.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/346/#findComment-296455

Poszukałem jeszcze raz i znalazłem dodatkowo informację, że rzeczywiście u Taeler wykryto raka ale była to błędna diagnoza. Oczywiście ile w tym prawdy - nie wiem.

Jak to prawda, to murzyński członek w dupę tej pani... Nie ma to jak wykorzystywać ludzkie nieszczęścia do promocji własnej osoby.

To co dla Ciebie jest niemiłe dla Taeler może oznaczać wielkie szczęście :wink: Zresztą nie sądzę, żeby sama Hendrix wyszła z tym pomysłem, jak już to kreatywni TNA. Z drugiej strony jeżeli zdiagnozowano u niej raka, nawet jeśli później okazało się to błędną diagnozą to musiała przeżyć swoje i nic dziwnego, że mówiła o tym w promie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/346/#findComment-296457

Mam wrażenie że TNA niezwykle mocno promuje No Surrender. Już miesiąc wcześniej pojawił się filmik promujący, reklamy trzymają graficzny poziom, strona internetowa nie straszy (choć żal tapet, których już nie robią...), zainwestowali w rozpoznawalny utwór muzyczny (ze Zmierzchu)... Nie zdziwię się jeżeli No Surrender będzie miało podobną ilość wykupień co wielka trójka/Destination X.

A wracając do IMPACT! zapowiedziano dwie walki

-AJ Styles vs Daniels

- Jeff Hardy vs Bully Ray

Czyli Ray na 100% przedłużył kontrakt.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/346/#findComment-296501

Crimson cofnięty do OVW! Wystąpił na gali i pokonał Randy Royala. Wygłosił też promo w którym powiedział, że pas OVW wagi ciężkiej jest jego 1 priorytetem.

Co i tym sądzicie? 8-)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/346/#findComment-296651

• Reputacja:   228

Crimson cofnięty do OVW! Wystąpił na gali i pokonał Randy Royala. Wygłosił też promo w którym powiedział, że pas OVW wagi ciężkiej jest jego 1 priorytetem.

Co i tym sądzicie? 8-)

Po tym jak frajersko złamali mu streak, TNA dało jasny sygnał, że nie wiąże większych planów z Karmazynowym. Ot, konsekwencja w pushowaniu zawodnika :?

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/346/#findComment-296670

Przyznaję, że nie jestem zdziwiony tą sytuacją. Od kiedy oglądam TNA, nie widziałem żadnej ciekawej historii z rudzielcem w roli głównej. Ewidentnie nie ma niego pomysłu, a i sam wrestler do pierwszoligowych zawodników nie należy. Gdyby był lepszy na mikrofonie, to dałoby się jakoś ukryć jego ringowe braki, gdyż nadrabiałby charyzmą i kontaktem z publiką (coś a’la John Cena). Niestety, koleś jest na majku co najwyżej poprawny, co moim zdaniem z miejsca go przekreśla. Czy całkowicie? Raczej nie – facet ma wygląd gwiazdy, a niewykluczone, że w OVW popracuje nad doskwierającymi brakami i powróci w odświeżonym gimmicku, by po raz kolejny spróbować wdrapać się na szczyt federacji z Florydy.

Crimson jest młody (27 lat to tyle, co nic w tym biznesie), dlatego wierzę, że jego najlepsze dni dopiero przed nim. A jak go zwolnią, to płakał nie będę.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/346/#findComment-296671

Przyznaję, że nie jestem zdziwiony tą sytuacją. Od kiedy oglądam TNA, nie widziałem żadnej ciekawej historii z rudzielcem w roli głównej. Ewidentnie nie ma niego pomysłu, a i sam wrestler do pierwszoligowych zawodników nie należy. Gdyby był lepszy na mikrofonie, to dałoby się jakoś ukryć jego ringowe braki, gdyż nadrabiałby charyzmą i kontaktem z publiką (coś a’la John Cena). Niestety, koleś jest na majku co najwyżej poprawny, co moim zdaniem z miejsca go przekreśla. Czy całkowicie? Raczej nie – facet ma wygląd gwiazdy, a niewykluczone, że w OVW popracuje nad doskwierającymi brakami i powróci w odświeżonym gimmicku, by po raz kolejny spróbować wdrapać się na szczyt federacji z Florydy.

Crimson jest młody (27 lat to tyle, co nic w tym biznesie), dlatego wierzę, że jego najlepsze dni dopiero przed nim. A jak go zwolnią, to płakał nie będę.

Gdy debiutował był ciekawszy, nie było widać braków moim zdaniem w ringu. Wniósł coś nowego, a co do umiejętności przy mikrofonie to nie należy do tych słabszych. Pokazał to z dwa razy przed zniknięciem z TV.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/346/#findComment-296675