Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Szacun dla geniusza kilka postów wyżej! Krytykujesz TNA = jako, że na pewno jesteś dzieckiem WWE, czekaj do poniedziałku, bo tam nie lepiej. Naprawdę, ktoś chciałby, by o TNA wypowiadało się dobrze lub w ogóle, a na szczęście tak to nie działa.

Ale żeby nie było to takie off-topicowe, to powiem, że o ile podbudowa pod Slammiversary jest bardzo słaba (jak na galę promowaną jako jubileuszową), to tak naprawdę mogą być dwa pojedynki, które mimo lepszej lub gorszej promocji będą w stanie spełnić oczekiwania (Kaz/Daniels vs. Angle/Styles i Joe vs. AA). Jedną uwagę mam - dlaczego TNA robi coś od razu lub w ogóle? Już wyjaśniam: niedawno było tak, że mistrz zmieniał się co PPV. Teraz wpadli na pomysł, by praktycznie trzy najważniejsze obecnie pasy w federacji pobijały jakieś rekordy. Aries już jest najdłużej panującym mistrzem X Division, Roode - TNA, a i Gail trzyma już tytuł bardzo, bardzo długo. Wydaje mi się, że za dużo naraz chcą zrobić (żeby nie było - nie mam nic do mistrzów, bo są chyba najlepsi możliwi).

Druga sprawa... co z tym Crimsonem? Koleś, który jest od półtora (?) roku niepokonany nie domaga się title shota? Wiem, że jest jeszcze niegotowy do tego, ale z logicznego (a więc znowu odwołuję się do tej zasady panującej rzekomo w TNA) punktu widzenia chyba powinien, przynajmniej przebąkiwać o title matchu. Inną sprawą jest to, że jego walka z Ariesem chociażby nie pokazała takiego dominującego, niepokonanego człowieka...

Ubolewam też nad tym, że trochę to się zapętla. Był Styles, Hardy, Storm, RVD i jakoś zaczął i teraz kończy to Sting. Brakuje mi czegoś długofalowego - jakiegoś feudu, który mógłby naprawdę "urwać jaja". Tak, to Roode po kolei broni pas z każdym i co? Za chwilę zacznie się od nowa, a więc pojawi się Styles i tak dalej? Jego konfrontację z Hardym na przykład mogliby spokojnie pociągnąć dłużej, bo tak naprawdę nie ma już sensownego pretendenta i dlatego muszą znowu chwytać się Stinga, który - przynajmniej w mojej ocenie - złota nie powinien dostać. Może Angle? Kurt pokazał, że potrafi zrobić z kimś dłuższy, dobry program - tego mi właśnie brakuje. Szkoda też, że Roode jest ośmieszany na tygodniówkach i odgryza się na PPV... Brakuje mi troszeczkę jakiegoś rozsądku w tym.

Niewesoło też ma się ta dywizja kobiet. Jeśli się nie mylę, to Ceglak nie jest fanem Velvet, jako możliwej wybawczyni dywizji knockouts spod panowania Gail. Ja bym do tego dodał Brooke, która jest dla mnie równie mało interesująca. Zamiast znowu wracać do motywu z Brooke, nie mogli np. rozdzielić Gail i Madison? Przecież Rayne i tak leci na Robbiego (jeśli się nie mylę, pogubiłem się z tym trochę), więc trzymanie ją w duecie z Gail jest bezproduktywne, skoro obie i tak się nie pojawiają (no chyba, że już się rozdzieliły, to przepraszam).

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

11985408557829e91eb351.jpg

Nie oglądam TNA, ale strzelam, że pierwszym TNA Hall of Fame'rem będzie Hogan :P Co do Charyzmatycznego Kapitana to raczej stawiałbym na to, że będzie on wprowadzającym, a niżeli wprowadzanym. Po prostu dziwnie wyglądałby fakt, że w jednej federacji wprowadzają go do Hali Sław, a w drugiej targa midcardowy belt i regularnie walczy. :)

Najlepsze jest to że TNA sobie zamyka potencjalnie drogę do ponownego zatrudnienia Christiana - a przecież, wszystko jest możliwe (każdy wrestler po za Ceną i resztą z czołówki w każdej chwili może się pożegnać z fedką, nawet Orton nie jest "nietykalny") i gdzie się szuka pracy po rozstaniu z WWE...tak szukamy pracy w TNA, no i co Cage ma pracować jako Menager? u Dixie :roll:

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

• Reputacja:   297
  • Urządzenie:  Android

Najlepsze jest to że TNA sobie zamyka potencjalnie drogę do ponownego zatrudnienia Christiana - a przecież, wszystko jest możliwe (każdy wrestler po za Ceną i resztą z czołówki w każdej chwili może się pożegnać z fedką, nawet Orton nie jest "nietykalny") i gdzie się szuka pracy po rozstaniu z WWE...tak szukamy pracy w TNA, no i co Cage ma pracować jako Menager? u Dixie :roll:

Po tym jak Edge zakończył karierę a Jericho wraca tylko na jakiś czas i też pewnie niedługo skończy karierę to Christian został jako ostatni z generacji świetnych kanadyjskich wrestlerów i uważam, że WWE raczej nigdy nie pozbędzie się Christiana tym bardziej, że ma dopiero 38 lat i kilka ładnych lat może jeszcze powalczyć.

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

Christian został jako ostatni z generacji świetnych kanadyjskich wrestlerów

Porównywanie pozycji Jericho i Edga z Christianem jest nie na miejscu :-)

Tak jak mówię każdy jest do zastąpienia i każdy może zmienić organizacji w każdej chwili, ktoś by się spodziewał ze Sting będzie prawię dogadany z WWE po tylu latach? A jednak był blisko. Oczywiście ja również uważam ze na tą chwilę Christian będzie długo w WWE (długo to pojęcie względne) ale co jak odejdzie?, to jest pytanie.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

• Reputacja:   297

Porównywanie pozycji Jericho i Edga z Christianem jest nie na miejscu :-)

Tak jak mówię każdy jest do zastąpienia i każdy może zmienić organizacji w każdej chwili

Nie porównywałem wyżej wymienionej trójki tylko stwierdziłem, że Christian należy do starszej generacji wrestlerów kanadyjskich, którzy powoli się wykruszają. Zgodzę się, że każdej chwili ktoś może odejść, ale obiektywnie patrząc w obecnym rosterze WWE z zawodników którzy zaczynali kariery przed 2000 rokiem nie zostało wielu. Taker walczy tylko na WM, Tryplak okazjonalnie, Kane,Big Show i Henry też pewnie długo nie pociągną a na kimś te przyszłe gwiazdy trzeba promować, więc odejście w obecnej sytuacji Christinana z WWE graniczy z zdobyciem przez Polskę mistrzostwa Europy w piłce nożnej.

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

Jedna osoba napisała, że segment z Dixie, po ostatnim iMPACT! i ten czwartkowy ssały i reszta bije w ten sam dzwon...

Co prawda to prawda. Poczekajcie poniedziałkowego RAW wtedy będzie można podziwiać samego mistrza overactingu Vinnie McMahona.

Akurat Vince jest jednym z najlepszych authority figure w tym biznesie, ma rózne trademarkowe zagrywki (power walk, YOU'RE FIRED!), spisuje się zarówno jako okrutny heelowy szef, jak i dobry, wyrozumiały, dający publiczności to czego zechce. No i ma całkiem niezłego mic skilla, potrafi wczuć się w graną rolę.

Akurat Vince jest jednym z najlepszych authority figure w tym biznesie, ma rózne trademarkowe zagrywki (power walk, YOU'RE FIRED!)

Tutaj nie przeczę, ale niektórzy chyba takich power walk albo innych cudów oczekują od Dixie która nie jest McMahonem czy innym Bischoffem. Storyline AJ/Dixie jest jedną z lepszych rzeczy jakie można ostatnio oglądać w mainstreamie mimo, że zapowiadał się delikatnie mówiąc słabo. Jest w tym też zasługa Dixie, która bardzo dobrze odgrywa swoją rolę i sprawdziła się na dwóch ostatnich Impactach. Co do Vince'a to nie lubię go za zagrywki z przeszłości ale nie zaprzeczam, że jest dobry w tym co robi. Ostatecznie i tak uważam, że Dixie mimo miernych umiejętności aktorskich i tak jest bardziej naturalna od McMahona, który często przesadza z wyrażaniem emocji poprzez krzywienie twarzy, ale to już kwestia gustu. Nie ma też co porównywać tej dwójki bo McMahon ma olbrzymi bagaż doświadczeń a dla Dixie to drugi (po przejęciu federacji przez duet Hogan/Bischoff) ważny storyline. McMahon był świetny jako heelowy właściciel federacji i chciałbym zobaczyć panią Carter w takiej roli wtedy miałbym jakieś odniesienie do porównania :wink:

Ostatecznie i tak uważam, że Dixie mimo miernych umiejętności aktorskich i tak jest bardziej naturalna od McMahona, który często przesadza z wyrażaniem emocji poprzez krzywienie twarzy, ale to już kwestia gustu.

Powiem tak, jak się gra aktorsko to nie można być naturalnym, czyli wychodzi na to, że Vince potrafi bardziej oddać emocje i coś zagrać, a Dixie pokazała ostatnim Impactem, że zero w tym aktorstwa, dlatego ten segment mnie nie kupuje, ale jak ktoś tak mocno ceni naturalność to mogło mu się to podobać.

Powiem tak, jak się gra aktorsko to nie można być naturalnym

to trochę niedorzeczne stwierdzenie. Świetna gra aktorska właśnie polega na tym, że oddaje się swobodnie pewne zachowania, które dla danej osoby na pewno nie zdarzają się na codzień.

I wyjątkowo Dixie akurat w segmencie po przedostatnim iMPACT! była po prostu przekonująca.

Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

11779036984f6668615c651.jpg

http://www.impactwrestling.com/news/item/3542-TNA-WRESTLING-IMPACT-Every-Thursday-Night-LIVE-on-SpikeTV-At-8-7c

W tym roku też będzie Bound For Glory Series. Myślę, że to dobra wiadomość.

Tutaj też trochę o zmianie zasad w stosunku do tamtego roku: http://www.cagesideseats.com/2012/6/13/3083471/tna-announces-bound-for-glory-series-2012-with-format-changes

BOBBY ROODE - LONGEST REIGNING TNA WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPION

17298674fa58df4e3b7a.jpg

• Urządzenie:  Windows

Zauważyłem to info na reklamie kolejnego IW. Niby fajnie, ale nie wyobrażam sobie innego zwycięzcy od Storma.

Bardziej ciekawi mnie co zobaczymy na Destination X. Reklama tej gali wg mnie jest świetna, zobaczcie na YT.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Oto powód, dla którego trzeba zobaczyć dzisiejszy impact

http://www.impactwrestling.com/media/k2/items/cache/91a2cbd3734d991ccf6d588c0cf42602_XL.jpg?t=1339650851

"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

Zdecydowanie tak. Będzie nieźle. Główny powód dla, którego obejrzę live impact to ta walka. Ciekawi mnie feud AJ and Dixie, więc to nie jedyny powód. Chciał bym na Slamiversary obejrzeć chociaż by walkę Sabin vs Ion a dostaliśmy Park vs Ray. No trudno...

Dzisiejszy impact będzie okraszony zajebistym pojedynkiem i trzeba się cieszyć. :D

19384684484c3629eed1c1a.jpg

Juz widzę Main Event Bound for Glory :

The winner of BFG Series Garett Bischoff vs Champion Bobby Roode

Garett Bischoff zasługuje na szansę, żeby walczyć o pas mistrzowski TNA. Całą karierę pracował, aby mieć swój czas w walce wieczoru na najważniejszym PPV w roku. Jeżeli Garett wygrałby pas to niech go trzyma przez rok co najmniej. Trzymam kciuki za niego w Bound For Glory Series.

PS: Just kidding.

Typem wielu jest James Storm - mi też jest trudno teraz uwierzyć, że ktoś inny jest w stanie odebrać pas Bobbyemu, ale może też TNA nas zaskoczy. Chociaż, gdyby nie ta liga to James Storm nie powracałby do gry. Bound For Glory Series ma na celu wykreować kolejną gwiazdę. James Storm jest obecnie niszczycielem i pokonuje każdego, więc nie miałbym nic przeciwko jakby to on to wygrał, ale chciałbym mieć smak, że ktoś inny może tego dokonać i trochę dramaturgii do tego nie zaszkodzi.

Bobby Roode trzyma pas już dosyć długo, a ostatnie jego 2 zwycięstwa nie były tak efektywne jak być powinny, więc liczę, że na Hardcore Justice dadzą nam przeciwnika bądź przeciwników i będziemy mieli wrażenie, że naprawdę Bobby może stracić ten pas przed BFG. W sumie TNA może zaskoczyć dając inny main event, bo już widzieliśmy walkę Roode vs Storm wiele razy, ale ktoż inny jak nie Storm miałby przejąć pas. Nie obraziłbym się jakby on byłby następnym posiadaczem.

BOBBY ROODE - LONGEST REIGNING TNA WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPION

17298674fa58df4e3b7a.jpg