Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

X-Division - Styles/Daniels

O właśnie, Daniels mógłby przejąć pas. Ostatnio ktoś (chyba Ceglak) podsunął pomysł zrobienia feudu Fallen Angela z Ariesem właśnie o to najdłuższe trzymanie pasa X Division. Na IW 12 kwietnia pokazali już, że mają chemię ringową. Dostali 7 minut, a mimo tego wykręcili bardzo dobrą walkę. Dać im 20 minut na PPV i wykręcą walkę roku w TNA. Najlepiej gdyby Aries w takim pojedynku stracił pas po mega kancie, np. po ataku Bully'ego i wtedy rozkręciliby swój feud na dobre. Aries zakręci się wokół ME, a Daniels dostanie nowego rywala. Fallen Angelowi coś się należy, bo od heel turnu wtapia wszystko (przegrane feudy ze Stylesem, RVD, porażki w Lethal Lockdown i teamie z Kazem).

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/312/#findComment-287063

• Urządzenie:  Windows

Ludzie z TNA sprawili nam małą niespodziankę. Na ich kanale YT wrzucili WSZYSTKIE PPV od początku w 2004 do No Surrender 2010.

Inna sprawa, że na każdym filmie wyskakuje "Tego filmu obecnie nie można wypożyczyć. Przepraszamy za usterki.", ale doceniam chęci i liczę na to, że będzie się dało obejrzeć starsze gale :P

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/312/#findComment-287261

• Reputacja:   66

Ludzie z TNA sprawili nam małą niespodziankę. Na ich kanale YT wrzucili WSZYSTKIE PPV od początku w 2004 do No Surrender 2010.

Inna sprawa, że na każdym filmie wyskakuje "Tego filmu obecnie nie można wypożyczyć. Przepraszamy za usterki.", ale doceniam chęci i liczę na to, że będzie się dało obejrzeć starsze gale :P

Zapewne będzie dało się nie długo to obejrzeć ale wątpie by za darmo....

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/312/#findComment-287340

aRo93 napisał/a:

Inna sprawa, że na każdym filmie wyskakuje "Tego filmu obecnie nie można wypożyczyć. Przepraszamy za usterki.", ale doceniam chęci i liczę na to, że będzie się dało obejrzeć starsze gale

Zapewne będzie dało się nie długo to obejrzeć ale wątpie by za darmo....

Można obejrzeć za drobną zapłatą 0,99 $ i można wtedy oglądać te gale przez cały tydzień. Według mnie jest to dobry interes i ludzie napewno będą chętnie kupować.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/312/#findComment-287342

* - Za dwa tygodnie Roode bedzie zawodnikiem, ktory najdluzej posiadal WHC Title? Niezle osiagniecie. Szybko ten czas nam zlecial, ale pytanie, czy TNA mu na to pozwoli. Nie wiem, kto obecnie jest na szczycie tej listy, ale moze oficjele beda chcieli tak to pozostawic. Moze beda zdania, ze i tak ciagneli Bobbyego jako mistrza zbyt dlugo. Na Sacrifice szans na zmiane nie widze. Wrecz mam nadzieje, ze do niej nie dojdzie.

* - Bully Ray wie jak zaklepac sobie miejsce. Zaraz po Ariesie, trafi na wielkoluda Morgana. Juz nie wspominajac o historii z Abyssem. Facet dziala na TRZY fronty. Co wazniejsze, ta czesc gali udowodnila, ze Crimson potrafi gadac, i robi to wystarczajaco dobrze, zeby pchnac go wyzej.

* - Jesli A-Double zamierza ruszyc za osilkiem, to pozniej smialo go mozna rzucac na starcia z wiekszymi. W X-Division osiagnal wszystko w bardzo krotkim czasie. Najwyzsza pora zmienic championa, bo ta dywizja znow gdzies ginie.

* - Kaz dawal sie sterowac, tylko po to, zeby teraz sie wahac? Zdjecia zdecydowanie nie byly warte takiego oczekiwania. Storyline sie ciagnal miesiacami, a wszyscy juz byli przekonani, ze calujaca sie para beda Daniels i Kazarian.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/312/#findComment-287432

chciałbym zobaczyć w końcu walkę AJ z Danielsem. segment na ostatnim impact'cie mówiąc szczerze wciągnął mnie najbardziej.

fatal 4 way

mimo że od początku wiedziałem że wygra RVD bardzo emocjonowałem się walką.

nareszcie Abyss wrócił i skończą się segmenty z płaczącą rodzinką Yes ! Yes ! Yes !

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/312/#findComment-287441

Nawet przez moment nie uwierzyłem, że Anderson lub Hardy wygrają i któryś z nich zapewni sobie title shota. Ich walka została zapowiedziana już podczas prezentowania karty na PPV, więc wiadome było, że tylko RVD jest w stanie zwyciężyć w Fatal 4 Way. Fajnie, że pozwolili Bobby'emu zapowiedzieć pobicie rekordu Stylesa. Wystarczy pokonać pana ego na Sacrifice.

W końcu przypomnieli sobie o X Division, ale to była kolejna walka z jasnym wynikiem. Aries nie mógł przegrać przed batalią z większym Rayem. Bully Ray z kolei jest chyba najbardziej zapracowaną osobą w TNA. Segmenty z JB, segmenty z Parksem, segmenty z Bischoffem, brawle z Ariesem, a teraz zniszczenie Morgana. Facet jest genialny i mimo ciągłej obecności na wizji mi się nie przejadł. Zwycięstwo z taką postacią wybije Double A do Main Eventów (nie będzie to długi feud, bo powrócił Abyss, a Morgan nie pozostanie obojętny na atak na jego osobę). Niech TNA pójdzie śladem konkurencji, którzy pozwolili się wybić mniejszym - Punkowi i Bryanowi.

Bonkol może śmiało zaktualizować swoją listę "wrestlingowego syfu w TNA". Tyle miesięcy ciągnęli ten storyline żeby totalnie udupić AJ'a, który na 10 rocznicę federacji, jako jej największa gwiazda, powinien dostać coś wielkiego. Jeśli do tego jeszcze wyjdzie na jaw, że romans trwa od lat to okaże się, że wszystkie sukcesy - w tym rekordowy title run - zawdzięcza robieniu dobrze szefowej, a nie umiejętnościom. Brawo TNA. Chyba Russo ma jeszcze dojścia.

Po co było to całe śledztwo? Abyss sam się znalazł i zastanawia mnie, jak oni zrobią segment z "braćmi" (o ile do niego dojdzie). Włosy doczepił, wyjął dolne uzębienie, ale mógł sobie jeszcze zarost zrobić. Ogolony Abyss dziwnie wygląda. Pewnie wyjdzie na to, że Parks zwariował i myśli, że ma dwie osobowości. Niech się poradzi Edwarda Nortona, jak dobrze zagrać postać z rozdwojeniem jaźni :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/312/#findComment-287442

Średni początek impactu, Bobby Roode przy mikrofonie jest dobry i jako mistrz spisuje się z każdego impactu na impact coraz lepiej. Wkurzające było to, że wszyscy, którzy tydzień temu oberwali od Roode'a wbiegli na ring, ale wiadomo musiało tak być, aby Hogan ogłosił ME.

Podobał mi się segment z KO w szatni, Rayne chyba nawet nie musiała grać tylko była poprostu sobą :D

Walka KO była słaba. Ale czy jest ktoś kto widząc skład tej walki spodziewał się czegoś lepszego? Dobrze, że walka nie była zbyt długa i oczywiście Gail Kim, która interweniuje. Jak dla mnie jest aktualnie najlepszą zawodniczką i nie ma szans, aby na Sacrifice straciła pas KO.

Crimson vs Matt Morgan - wiedziałem, że nie może to być finałowe starcie, gdyż TNA przyzwyczaiło nas do takich walk i jak się okazywało po tygodniu był rewanż ( np Kurt Angle vs Jeff Jarrett ). Crimson pokazał, że można na niego stawiać, bo z mikrofonem sobie dobrze radzi, chętnie bym zobaczył jego walkę z Bobby Roode'm. Ciekawi mnie również, czy Morgan będzie później feudował z Bully Ray'em. Jeśli tak to możemy być pewni, że będzie się pojawiał co tydzień, a nie tak jak do tej pory.

Walka Xów jak zawsze stała na dość dobrym poziomie, ale to co się aktualnie dzieje z tą dywizją jest straszne. AA bronił pasa chyba pierwszy raz od ostatniego PPV. Xowie aktualnie są strasznie zaniedbani i nie dostają zbyt wiele czasu, aby się wykazać. Mam nadzieje, że jeszcze przed Slammiversary coś z nimi ruszy, bo chyba po Slammi będzie Destination X, w którym mam nadzieje dostaniemy powtórkę z poprzedniego roku, czyli święto X Division.

Dobry segment AJa, Kazariana i Christophera Danielsa. Daniels na micu jest dobry i powinni mu częściej go dawać. Styles ma romans z Dixie Carter, więc możemy się spodziewać, że niedługo pani Carter pojawi się w TV. Jestem ciekaw jak dalej pociągną ten feud, bo coś wkońcu ruszyło i może być ciekawie.

Walka o pas TV była głównie po to, aby zobaczyć coś co będziemy widzieć na PPV. Gdzie tu logika?

Ciekawy filmik o Jamsie Stormie. Uwielbiam tego gościa i mam nadzieje, że za niedługo zobaczymy go znów w akcji i będzie to jego pogoń za Roodem, aby następnie zdobyć WHC. Storm ma wszystko by być dobrym mistrzem, mic skill, ring skill i przede wszystkim gimmick cowboya, która mnie przekonuje w 100%.

Kolejny dobry segmencik na tym Impactcie z udziałem Josepha Parksa i Bully Ray'a. Abyss w swoim drugim wcieleniu jest przekonujący i fajnie mu wyszło to wytykanie porażek Bully'emu. Jak widać Abyss sprawdza się w różnych wcieleniach.

ME średni i troche za mało pokazane było w TV. Wiadomo, że wszystko miało na celu podgrzanie atmosfery przed Sacrifice. RVD przypina mistrza, więc wątpie aby na PPV było tak samo.

Jestem ciekaw co będą chcieli teraz zrobić z Abyssem i jego bratem. Przecież walki nie stoczą :D Może jakiś segment, w którym widzimy jak Abyss się nad kimś znęca, a później podpala kogoś :D Mogłoby być ciekawie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/312/#findComment-287509

-Pewne było, że nie zakończą story[kiepskiego] Morgana i Crimsona na tygodniówce, spodziewam się raczej końca na Slammiversary.

-Bully Ray się napracował, może nie wygrywa walk, ale jest go pełno i nie nudzi. Musi kiedyś sięgnąć po jakiś singlowy pas, jakikolwiek.

-Aries vs Ion - było nieźle. Ostatnio coś strasznie mało Xów, liczę na jakieś wieloosobowe starcie na Slammi, a potem wiadomo - Destination X.

-Rozmyślając nad koperta z sekretem AJa, uznałem, że jedynym sensownym motywem byłby romans z Dixie.... i trafiłem. Może i to "syf" jak niektórzy tu uważają, ale to da się pociągnąć dalej i zrobić coś ciekawego.

-Storm na Slammi rusza po złoto. Chciałbym KotM, ze składem Roode-RVD-Anderson-Hardy-Storm-???. AJ raczej będzie miał co robić, więc postawiłbym na powrót Jarretta. Co jak co, ale Mr.KotM powinien się pojawić na tej gali.

-Abyss daje radę w dwóch rolach. Jego pojawienia się na koniec IW chyba nikt się nie spodziewał. Nie mam pojęcia, jak to dalej pociągną, ale może być ciekawie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/312/#findComment-287521

• Reputacja:   260
  • Urządzenie:  Android

* - Za dwa tygodnie Roode bedzie zawodnikiem, ktory najdluzej posiadal WHC Title? Niezle osiagniecie. Szybko ten czas nam zlecial, ale pytanie, czy TNA mu na to pozwoli. Nie wiem, kto obecnie jest na szczycie tej listy, ale moze oficjele beda chcieli tak to pozostawic. Moze beda zdania, ze i tak ciagneli Bobbyego jako mistrza zbyt dlugo

Tak za 2 tygodnie Bobby pobije rekord A.J. Stylesa, który wynosi 211 dni. Oby nie byli zdania, że już za długo ciągną go jako mistrza bo pas powinien stracić na rzecz Storma na Slammiversary.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/312/#findComment-287554

Chyba mamy powód ataku na Morgana - ta storyline'owa kontuzja miała uzasadnić jego brak w TV, bo... kończy mu się kontrakt i prawdopodobnie nie ma zamiaru go przedłużyć.

W takim razie dlaczego to Crimson nie spowodował kontuzji? Pogratulować pomysłu...

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/312/#findComment-287557

* - Za dwa tygodnie Roode bedzie zawodnikiem, ktory najdluzej posiadal WHC Title? Niezle osiagniecie. Szybko ten czas nam zlecial, ale pytanie, czy TNA mu na to pozwoli. Nie wiem, kto obecnie jest na szczycie tej listy, ale moze oficjele beda chcieli tak to pozostawic. Moze beda zdania, ze i tak ciagneli Bobbyego jako mistrza zbyt dlugo

Tak za 2 tygodnie Bobby pobije rekord A.J. Stylesa, który wynosi 211 dni. Oby nie byli zdania, że już za długo ciągną go jako mistrza bo pas powinien stracić na rzecz Storma na Slammiversary.

Ja jestem za tym by Roode pas stracił na rzecz Storma dopiero na BfG :D

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/312/#findComment-287578

W temacie BfG:

As of now, TNA’s June Slammiversary pay-per-view from Arlington, Texas is the last TNA pay-per-view or TV show outside of Orlando until 2013. Because TNA can’t make money on a live gate, even this year’s Bound For Glory pay-per-view will be held at the Impact Zone

Czyli wygląda na to że najlepsza gala roku może być ozdobiona świetną i żywą atmosferą kurnika :roll:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/312/#findComment-287598

As of now, TNA’s June Slammiversary pay-per-view from Arlington, Texas is the last TNA pay-per-view or TV show outside of Orlando until 2013. Because TNA can’t make money on a live gate, even this year’s Bound For Glory pay-per-view will be held at the Impact Zone

Nie wierz we wszystko co czytasz, szczególnie gdy dotyczy to TNA. A wytłuszczony tekst to największa brednia powtarzana przez niektórych niczym pacierz :smile:

TNA Bound For Glory will be on the road after all. The TNA office has confirmed to Prowrestling.net that the show will be held outside the Impact Zone despite the Universal Studios listing.

Ah, jak ja kocham te newsy od ludzi, którzy mają tyle wtyków w TNA a szczególnie od Pana Meltzera, który to na house showach TNA widzi po 100-200 osób :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/312/#findComment-287721

• Reputacja:   51
  • Urządzenie:  Android

“We are excited to take IMPACT WRESTLING Live! all summer long, and have our first Live! summer show launch our new 8:00pm/ET time slot,” says TNA President Dixie Carter. “Summer of 2012 is going to be remembered as the most momentous time in our company's history-to-date. Stay tuned."
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/312/#findComment-287928