Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Ostatni Impact przed Lockdown obejrzany...

Zacznę od ślubu... bolą takie segmenty w wrestlingu, ale niektóre motywy mnie tutaj rozjebały, chociażby Eric niczym Flair w samych skarpetach! :D Nie wiem co mi odjebało, ale na miejscu Erica też wybierałbym ODB... :D

Pisałem, że dla Ariesa nie ma przeciwnika, który mógłby go pozbawić pasa... a zapomniałem o Danielsie! Austin pozbawił go tytułu najdłużej panującego, naciągane podwaliny już mamy. Panowie dostali dzisiaj dosłownie kilka minut, a urywali jajca płynnością i chemią w ringu. Dać im na jakiejś większej gali 20-25 min, a dostaniemy walkę roku. Austin mógłby przegrać jakimś mega chamskim kantem, potem gdzieś na tygodniówce zniszczyć Danielsa i pójść w spokoju w stronę ME. Chociaż tak jak pisałem, pas X Division, Aries i Main Eventy w tercecie mi nie przeszkadzają... ;)

Przyzwoita walka AJ vs Bully, bardzo dobrze, że nie ponieśli się na wygraną Stylesa, bo facet obecnie nic nie znaczy w federacji, a szkoda... oby plotki o tytule dla Raya się potwierdziły, bo jak nikt zasługuje na ten tytuł.

Lethal Lockdown w tym roku za dużo nie znaczy, ale nie było innego feudu, który można byłoby przekształcić na starcie drużyn... składy są okej, wszystko jest okej, mam nadzieję, że i rezultat w niedzielę będzie okej, TNA przejrzało na oczy i ex sędzia więcej się nie pojawi w telewizji.

Ktoś jakiś czas temu pisał o chantach "YES" w TNA... no to proszę! :D Może nie były z tyłka i nie oznaczały głupoty TNA, ale ludzie tauntujący jak Bryan i krzyczący "YES!" podczas ślubu Erica się pojawili, cholerna epidemia... :D

Końcowy segment okej, ale powiem wam, że tak jak nie czułem magii pojedynku The Rock vs Cena tak nie czuję jej tutaj. Cholera, nie rusza mnie ten feud, a powinien mi zmiażdżyć cycki... mam chociaż nadzieję, że sama walka nie będzie odpowiednikiem ME z Miami i nas bardzo pozytywnie zaskoczy.

Niezły Impact, tak to trzeba ująć w skrócie... ;)

Edytowane przez E_9
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/307/#findComment-284677

Witam może to pytanie już padło za co bardzo przepraszam ale mam dzisiaj zamiar obejrzeć o 18 TNA IMPACT,czy transmisja jest na bieżąco czy też opóźniona o miesiąc tak jak WWE na Extreme Sport.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/307/#findComment-284678

Witam może to pytanie już padło za co bardzo przepraszam ale mam dzisiaj zamiar obejrzeć o 18 TNA IMPACT,czy transmisja jest na bieżąco czy też opóźniona o miesiąc tak jak WWE na Extreme Sport.

Opóźnienie jest bodajże tygodniowe, do obejrzenia na OE będzie odcinek z tamtego tygodnia... ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/307/#findComment-284680

• Urządzenie:  Windows

* - Druzyna starego Bischoffa nie zachwycila. Gunner ma push "w kratke" (raz jest, raz go nie ma). Daniels i Kaz nigdy nie rozpedzili ostatniego storyline'u. Jedynie Ray trzyma fason, ale nie powinien lizac tylka Erica na starcie Impactu. Przeciwnicy byli oczywisci po wejsciu pierwszych, to oznacza, że sklad tego Lethal Lockdown mnie grzeje tak samo jak familiada rodzinki Bischoffów... Poszerzenie skladow niewiele pomoglo. Wrecz zepsulo te resztke nadziei, ktora mialem.

* - MMG dali o sobie przypomniec na polu mikrofonowym. Cieszy rowniez fakt, ze Magnus nie odstawal. Brytyjczyk sie rozwinal, i moze byc za pare... lat... znaczaca sila w TNA - oh it's real. Jesli juz o tych gadkach mowa, to Hardy uspil, i nie wiem po co mu ta klatke opuszczali.

* - Rosita w tych wlosach, i Sarita - ktora wygladala szczuplej - na dokladke ? Awooooo ! Szkoda, ze bylo to zwiazane z przykrym wydarzeniem. Kiedys wyplynela teoria, ze sluby sa jak pogrzeby, i chyba ta strata czasu antenowego to potwierdza. Wspolczuje tym obecnym na arenie, bo oni nie mieli opcji przewiń

* - Segment konczacy mi sie podobal. Nie dosc, ze czuc bylo emocje, to jedna kwestia jest bardzo ciekawa. Żaden nie zniszczyl drugiego, zeby podgrzac atmosfere. Zostali przedstawieni jako rowni sobie zawodnicy, i tam nie mam zadnego "przecieku", ze ktos prawdopodobnie sie zemsci i zgarnie "W" na PPV. Autentyczne brawa dla TNA, bo myslalem, ze ten Impact jest stracony - za duzo biszkoptow i kwiatow w klatce

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/307/#findComment-284796

Jak Aries ma stracić pas, to niech mu dają feud z Danielsem. Wykręcili świetną walkę, tylko szkoda, że dość krótką. Ich 20-30min starcie na PPV mogłoby urwać jajca :D I jakies tam podłoże pod feud jest[Daniels stracił tytuł najdłużej panującego champa].

Składy na Lethal Lockdown? Team Garett wygląda fajnie[poza "Taunt" RVD "Taunt"]. Gorzej z drużyną Erica, nie wierzę, że mogą wygrać, ale i tak zagłosuję na nich w typerze. Nie chcę oglądać młodego Bischoffa w ringu po tej gali.

Fajny segment z TT, walka będzie fajna, ale nie wierzę w tak szybką zmianę posiadaczy pasów. Może za miesiąc, dwa. Co do mic skilli Magnusa/Joe, jeszcze raz polecę Xplosion, bo tam wygłosili lepsze promo, niż na IW.

Ślub - wiedziałem, że będzie kiepsko, ale jeśli w takich momentach mają się pojawiać Rosita/Sarita w takich strojach, to ja chcę więcej shitowych segmentów.

Końcowy segment bardzo fajny. Szkoda, że nie podbudowali tego starcia lepiej na poprzednich tygodniówkach. Jedno świetne promo zaraz przed galą to za mało.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/307/#findComment-284871

Drugi Impact z rzędu, który według mnie wychodzi bardzo dobrze ! Co zresztą pokazuje rating 0,99 a wszyscy dobrze wiemy, że im show TNA lepsze tym rating słabszy :D

Początkowy segment był raczej średni. Bully Ray jak zawsze trzymał swój dobry poziom i to on głównie ciągnął ten segment. Podobało mi się, że zawodników Teamu Garetta nie zobaczyliśmy od razu tylko spokojnie podczas show dochodził kolejny zawodnik. Zawsze to jakaś nutka tajemniczości :D

Walka Anderson z Gunnerem jak najbardziej na plus. Nie wiem czemu, ale Gunner mnie w zupełnoście przekonuje i ja osobiście bym go przypushował jeszcze bardziej. Koleś ma świetne warunki fizyczne i zachowuje się jak prawdziwy psycho heel. Pojedynek ogólnie wypadł dobrze, kilka ciekawych akcji.

Walka pomiędzy Austinem Ariesem a Christopherem Danielsem była poprostu świetna. Widać wielką chemię pomiędzy tymi zawodnikami i w ringu było to widać. Panowie sprawiali wrażenie jakby znali się bardzo dobrze i walka im się bardzo ładnie kleiła. Mam wielką nadzieje, że dojdzie do tego o czym mówiłem jakiś miesiąc temu. Feud pomiędzy tymi panami o pas X Division, podłoże mają świetne, bo Daniels może wyzwać Ariesa za to, że odebrał mu tytuł najdłużej panującego mistrza X Division. Taki feud mógłbym nawet oglądać pół roku :D

Bully Ray vs AJ Styles również na dobrym poziomie. Niestety do ich walki Last Man Standing dużo brakowało, ale to wkońcu tylko tygodniówka.

MCMG przypomnieli o sobie na mikrofonie ! Jak zawsze wyszło im to dobrze, a w dodatku dostailśmy Magnusa, który również mic skilla posiada. Dobry pomysł z tym wyeliminowaniem MA, co tylko pokazuje, że te dwa teamy są najlepsze. Już się nie moge doczekać ich walki na LockDown, która zapowiada się ciekawie, a ringowo powinna zachwycić nawet tych wybrednych widzów.

Ślub Erica Younga z ODB to raczej strata czasu, ale Sarita i Rosita na olbrzymi plus ! Rosita jest poprostu cudna, świetne ciało, ładna buźka. Sarita również zaprezentowała się dobrze, chociaż gorzej niż jej " kuzynka ".

Walka KO średnia, wygrana Velvet Sky przepowiada jej wygraną na LockDown, czyli prawdopodobnie sprawdzi się mój scenariusz wyznaczony na początku roku.

Na koniec rewelacyjne podgrzanie atmosfery przed walką o pas WHC na LockDown. Obaj panowie spisali się świetnie przy mikrofonie i co najważniejsze obaj byli na rozstawieni na równi przez co ich walka może mieć różny wynik. Osobiście stawiam na wygraną jakimś kantem Roode'a, ale teraz coraz mniej w to wierze. I bardzo dobrze, bo pewnie znowu będzie można wczuć się w pojedynek i przypomnieć sobie stare czasy, gdy się jarało wrestlingiem !

Ogólnie Impact na 5/6

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/307/#findComment-284892

• Reputacja:   621

Pierwszy segment w sumie ok, było krótko i treściwie. Dobrze, że nie marnowali tutaj czasu, bo i tak drużyny z Lethal Lockdown miały się jeszcze spotkać na tym impakcie.

MCMG za mikrofonem nie zawiedli, a także z bardzo dobrej strony pokazał się Magnus. Mexican America wypada blado przy tych dwóch drużynach, więc cieszę się, że zostali odstawieni na boczny tor. Pojedynek o pasy tag team to na pewno jedna z ciekawszych walk na Lockdown. Feud tych dwóch drużyn powinien nam wynagrodzić czasy kiedy to z pasami biegali Meksykanie.

Hardy wiele się nie nagadał. Mogli to zrobić w zasadzie na backu, ale tak też nie było źle.

Ślub Erica i ODB o dziwo mi nie przeszkadzał. Oczywiście nie był to segment wysokich lotów, ale nie narzekałem. Plus do tego było na co popatrzeć, więc mogłem przymknąć oko na poziom tego segmentu. Swoją drogą Eric nie ma szczęścia do storyline'ów, bo ostatni poważny jaki pamiętam to ten w którym przewodził World Elite bodajże. Od jakiegoś czasu przyległa do niego łatka komediowa i chyba już tak zostanie na długi czas. Szkoda, bo Eric spokojnie mógłby walczyć o jakiś pas TV czy np. pasy tag teamowe, ale panów.

Best of three przewidywalne. Walki były na poziomie tygodniówek, ale one nie były najważniejsze. Gdy Eric miał znaleźć 5 zawodnika do swojej drużyny to niestety pomyślałem od razu o tym, że jest Flair i to pewnie on dołączy do walki. Tak też się stało. Byłem też pewny, że Hogan nie będzie walczył. Dostaliśmy Van Dama, którego obecność jest mi w zasadzie obojętna. Składy wyglądają dosyć ciekawie, ale drużyna Erica pozostaje w cieniu rywali.

Roode vs. Storm. Bardzo dobry segment, gdzie w końcu było widać emocje. Czekam z niecierpliwością na ich walkę na ppv i chciałbym aby wygrał ją Storm, który na to zasługuje. Roode miał już swoje 5 minut, tak więc czas na zmiany. Jeśli jeszcze nie na tej gali, to pewnie w najbliższym czasie Roode straci pas.

Impakt wypadł dobrze, nie narzekałem na nudę. Czekam na Lockdown. :-)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/307/#findComment-284998

Gdy Eric miał znaleźć 5 zawodnika do swojej drużyny to niestety pomyślałem od razu o tym, że jest Flair i to pewnie on dołączy do walki. Tak też się stało.

Niestety (albo stety dla tych, którzy mają dość krwawiącego Flaira) do drużyny Bischoffa seniora dołączył sam Eric.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/307/#findComment-285083

A ja sie tak zastanawiam czy do niskiego Ratingu nie przyczynił sie Scotty Steiner i jego Tweety odnośnie tego by przełączać kanał gdy Hogan i Bischoffy są na wizji :D
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/307/#findComment-285142

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Android

cóż, nigdy nie widziałem sensu w robieniu ślubów we wrestlingowym świecie. Mimo, że Eric jest zabawny i lubię jego komediowy gimmick, to jednak ten segment to strata czasu. Było ciekawie po pojawieniu się Rosity i Sarity, trochę liczyłem że uda im się przeszkodzić w tym małżeństwie, jednak 'miłość' wygrała i wszystko dobrze się skończyło. Oznacza to tylko iż sytuacja z tą jakże niecodzienną parą będzie się jeszcze jakiś czas ciągnąć i na tą chwile nie widze sensownego zakończenie tego angle'a - no chyba że latynoskie piękności nie odpuszczą i w końcu EY wymięknie... i jeszcze jeden wniosek - ten storyline pokazuje jak bardzo bezużyteczne i niepotrzebne są drużynowe pasy kobiet w dzisiejszym TNA.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/307/#findComment-285145

sprawdzam newsy i przez przypadek natrafilem na nowe zdjecie Roode`a, ściął włosy, nie tak jak Kaz - do zera, ale znacznie obciął, stracili pomysł na kolejny angle, gdzie mógł stracić włosy poprzez jakąś stypulację. Ogólnie jestem przeciwny udziwnionym stypulacjom, ale takie to wręcz klasyka wrestlingu. Banda bezmózgów!

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/307/#findComment-285344

sprawdzam newsy i przez przypadek natrafilem na nowe zdjecie Roode`a, ściął włosy, nie tak jak Kaz - do zera, ale znacznie obciął, stracili pomysł na kolejny angle, gdzie mógł stracić włosy poprzez jakąś stypulację. Ogólnie jestem przeciwny udziwnionym stypulacjom, ale takie to wręcz klasyka wrestlingu. Banda bezmózgów!

Już widzę ten shoot Cornetta denerwującego się na kolejny zmarnowany potencjał. Mogą przecież wycisnąć ze swoich wrestlerów dużo więcej. Wszystko idzie w dobrą stronę i mam nadzieję, że zaczną też zwracać uwagę na takie rzeczy.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/307/#findComment-285353

Dobry kierunek się wykoleił na Lockdown już w pierwszej walce - o ile Eric jest dobrą postacią w tv, to chuja wartą na zapleczu(jego synek pewnie w obu kwestiach jest do dupy), a tymczasem zdjęto go z anteny, a wzmocni się jego rola na zapleczu. Reszta tego PPV też wołała o pomste do nieba poza paroma wyjątkami.

Mam powoli już powyżej dupy te wciskanie do wszystkiego mordy Hogana. Jego i wujcia Erica rewolucyjne pomysły, zaczynają mnie nieziemsko wkurwiać.

Stracone potencjały na niezłe story z udziałem Kaza czy Roode`a w kwestii włosów to raczej brak wyciągania wniosków z poprzednich lat.

Za czasów Russo praktycznie każdy z wrestlerów został tak spłaszczony i pozbyty jakiegokolwiek star poweru, że teraz nikt nic nie znaczy! Bezsensowne przegrane, turny co show, brak logiki w bookingu zbiera poteżne żniwo w ciągu ostatnich lat, a szczególnie ostatnich miesięcy, kiedy to postanowiono trochę 'wzmocnić' pewne postacie. Postanowiono kreować je tak, żeby coś znaczyły, żeby heel był heelem, a face facem, żeby można było się do nich emocjonalnie przywiązać. Niestety ludzie już chyba nie są w stanie w produkt TNA uwierzyć.

Doszło do tego, że nawet jak tygodniówki są sensowne to ludzie nauczeni bezmyślnością Russo czepiają się, że jest za mało niespodzianek, że show jest przewidywalne. NO I KURWA NIC DZIWNEGO, BO NIESPODZIANKI POWINNY GŁÓWNIE POJAWIAĆ SIĘ NA PPV, BO ZA TO FAN PŁACIŁ EXTRA. No ale skoro praktycznie zabiło się przemysł PPV to czego na nich można szukać?

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/307/#findComment-285356

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Android

NO I KURWA NIC DZIWNEGO, BO NIESPODZIANKI POWINNY GŁÓWNIE POJAWIAĆ SIĘ NA PPV, BO ZA TO FAN PŁACIŁ EXTRA. No ale skoro praktycznie zabiło się przemysł PPV to czego na nich można szukać?

I właśnie dlatego przestałem oglądać PPV TNA (Lockdown to wyjątek od paru miesięcy) - bo nie dość, że dostajemy kiepskie, żeby nie powiedzieć słabe gale, do tego ze śpiącą notorycznie publicznością (to zauważyłem już bardzo dawno temu), to jeszcze przestały się dziać na nich jakieś niespodziewane sytuacje. Brakuje jakichś spektakularnych turnów, odwracania się jednego od drugiego. Impacty są o niebo ciekawsze od PPV i będąc Amerykaninem na pewno bym nie wyłożył złamanego grosza za wykupienie gali.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/307/#findComment-285384

* - Krecone wlosy Roode'a wygladaly bardzo w porzadku. Wchodzac z pasem robil wrazenie. Teraz wyglada jak lokalny jobber pomieszany z Brianem Cagem Taylorem (PWG) :grin: Ziggler tez zrobil niedawno mala wycieczke do innego wizerunku, ale szybko wrocil na stare smieci. Oby tutaj bylo podobnie. Wypada go jednak pochwalic za zachowanie przy klotni Andersona z Hardym, bo to najjasniejszy punkt poczatkowego segmentu.

* - Sliczne promo Garetta Bischoffa. Dawno nie widzialem, zeby ktos sie tak zawiesil. W tak mlodym wieku niewypada, bo to nie ten status gwiazdy, zeby botche za mikrofonem walic. W ogole mnie naszla mysl, ze dadza mu na przestrzeni tego roku pas TV. On i tak nieznaczy za wiele, a sprzedadza to jako zloto dla "wielkiego" underdoga.

* - To cale "Open Fight Night" mi sie nawet podoba. Przynajmniej bede mial gwarancje, ze zobacze kogos nowego na tygodniowce. W ogole juz sie nasmiewalem, ze TNA pokazalo gdzie u nich stoja druzynowe pasy kobiet, ale okazalo sie, ze zakochance sa na miesiacu miodowym... ... Czemu to pokazuja w TV :(

* - RVD No1 Contenderem - to najwiekszy dramat ostatnich miesiecy. Slyszalem, ze maja go pushowac, ale czy zawsze musi wjezdzac na gore ekspresem? Niedawno wrocil, i juz ma byc wiarygodnym przeciwnikiem Roode'a? Dobrze, ze jestem dosc pewny zwyciestwa Roberta, ale sam fakt - prawdopodobnie - przewinietego main eventu Sacrifice mnie nie cieszy.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/307/#findComment-285507