Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

The Lethal Lockdown match at TNA Lockdown will be a Team Garett Bischoff vs. Team Eric Bischoff match. Team Garett will be Garett himself, Austin Aries, AJ Styles, Ken Anderson and Rob Van Dam, facing off against Team Eric which is Bully Ray, Christopher Daniels, Kazarian and Gunner and a fifth competitor who could end up being Eric Bischoff.

Szczerze mówiąc, nie spodziewałem się innego meczu, ważne że Lethal Lockdown w ogóle znajdzie się na tym pay-per-view, bo patrząc na TNA, bałem się kolejnego debilnego ruchu ze strony federacji. Składy nie są zaskakujące, choć ostatni zawodnik w teamie Erica to zawsze zaskoczenie, mam nadzieję że ogłoszą to dopiero na Lockdown. Trudno liczyć na jakieś głośne nazwisko, ale zawsze pozostaje iskierka nadziei.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/306/#findComment-283759

• Reputacja:   1

ostatni zawodnik w teamie Erica to zawsze zaskoczenie, mam nadzieję że ogłoszą to dopiero na Lockdown. Trudno liczyć na jakieś głośne nazwisko, ale zawsze pozostaje iskierka nadziei.

Nie tak dawno w newsach mówiono o możliwości pojawienia się syna Hogana właśnie na Lockdown po stronie Erica. Niestety, ale obawiam się że to właśnie młody Bolea może okazac się tym tajemniczym piątym zawodnikiem.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/306/#findComment-283762

Nie tak dawno w newsach mówiono o możliwości pojawienia się syna Hogana właśnie na Lockdown po stronie Erica. Niestety, ale obawiam się że to właśnie młody Bolea może okazac się tym tajemniczym piątym zawodnikiem.

Przecież to był prima aprilisowy żart Ceglaka :D

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/306/#findComment-283775

• Urządzenie:  Windows

* - Choc zawieral nadmiar informacji, to poczatkowy segment byl taki... kiczowaty. Wszyscy stoja przy ringu, gdy nowy GM przemawia. Problem w tym, ze gdy on mowi, ja mam wrazenie, ze cofam sie o te 20lat. Hulkster mial parcie na zamykanie ludzi w klatce. "Crimson, Morgan, zamykam Was w klatce". "Kurt nie mozesz juz uciekac - "zamykam Cie w klatce". Juz widze, ze wolalem Stinga na tym stanowisku.

* - "Jadlem skrzydelka wieksze od Ciebie" - Bully Ray rlz. Jego program z Ariesem moze byc ciekawy pod wzgledem mikrofonu, co udowodnil dzisiejszy segment.

* - Powrot MMG bez fajerwerkow. Jeszcze trzeba poczekac, zeby Sabin wrocil do formy. Zapamietalem ich z szybszego tempa.

* - Patrzac na stypulacje walki Lethal Lockdown, musimy wszyscy kibicowac druzynie Erica.

* - Poza tym, cholernie mi sie podobala postawa Roode'a przez caly show. Obecnie jest perelka TNA, i kolejny raz powtorze - nie powinien tracic tytulu na LockDown. Stormowi na zdrowie wyjdzie pogoń za pasem.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/306/#findComment-283858

Niestety Hogan na IW to będzie teraz częsty obrazek i trzeba się do niego przyzwyczajać. Zaczął sypać walkami niczym Teddy Long. Dwie z nich mnie ucieszyły: Angle vs Hardy (Kurt ma okazję trzeci raz z rzędu wykręcić najlepszą walkę Lockdown) oraz starcie drużyn Bischoffów (lepsze wrzucenie Gunnera i Garetta do teamów niż kolejny 1na1 zamulacz tej dwójki).

Cieszy mnie, że "Calfzilla" dalej jest rozpisywany na zabijakę. Atak Ariesa nie zrobił na nim wrażenia i cisnął nim o matę z taką siłą, że aż mi kiszki podskoczyły. To będzie feud, który wywinduje "A Double" do Main Eventów, tylko jest jeden problem - pas X Division. Musi go ktoś przejąć, bo powtórzy się sytuacja z Kazarianem (był skupiony na Fortune i nie bronił go regularnie).

Fajna walka Stylesa ze Stormem. Chcieli pokazać, że znają się dobrze i te uniki przed popisową akcją rywala o tym świadczyły. Mamy powtórkę z przygotowań Roode'a do BFG (filmy z rodziną, walki z twarzami federacji). Nie chcę już teraz widzieć zmiany mistrza, bo jak pokazał ten odcinek, z Roode'a można jeszcze dużo wycisnąć. Mam na myśli znieważenie gwiazd country i rozbicie butelki na głowie Andersona (wyglądał jakby po

nim walec przejechał).

Guns znowu w akcji! Czekałem cały Impact właśnie na nich. To nie jest jeszcze ta sama drużyna, słynąca z szybkich i zespołowych akcji. Finisher trochę im nie wyszedł (a może Shelley specjalnie spadł na nogi Anarqui żeby wziąć rewanż za kontuzję Sabina), ale powoli zaczną się rozkręcać. MCMG vs Joe & Magnus - tyle narzekaliśmy na poziom dywizji TT to teraz dostaniemy wspaniały feud i (mam nadzieję) lepsze czasy dla dywizji.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/306/#findComment-283872

• Reputacja:   51
  • Urządzenie:  Android

Znowu muszę to napisać. Bully Ray jest genialny. Jego tekst o skrzydełkach i odpowiedź na atak Ariesa mistrzostwo świata. Jedyne co mnie martwi to, że Bully zapewne ostatecznie przegra z AA. Choć z drugiej strony pokazuje to jego wielkość. Mimo iż wielokrotnie był już podkładany to nadal go kupuje w 100%.

Tak na marginesie - myślę, że był to dobry odcinek aby pokazać ludziom w PL, którzy nie oglądają produktu Dixie, czym jest TNA.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/306/#findComment-283883

Jako, że jest to ten odcinek co zostanie wyemitowany poraz pierwszy w Orange Sport to jestem bardzo zadowolony z niego.

Początkowy segment wyszedł średnio. Hulk nawet sprawdza się w roli GMa, bo ma to co jest najbardziej potrzebne - charyzme. Ale to ciągłe wchodzenie mu w dupe to troche przesada. Nie pamiętam, żeby przy przyjmowaniu posady GMa przez Stinga zebrał się wokół ringu cały roster. Bobby Roode wychodzi na gebialnego heela, który ma gdzieś wszystkie zasady i wykorzystuje to, że jest WHC. Mam nadzieje, że Roode obroni pas na LockDown, co zrobi z niego jeszcze większego heela. Zersztą na to się zanosi, przecież mamy to samo co przed BfG ( te filmiki o Stormie ), więc tutaj bym się nie zdziwił, gdyby wygrał Roode.

Walka Kurta Angle z Jeffem Hardym byłą super. Widać chemie między tymi zawodnikami co widać w ringu. Obaj spisali się świetnie i jak na opener to byłą bardzo dobra walka. Mam nadzieje, że TNA dalej będzie tak prowadziło Hardy'ego, czyli jest jedną z głównych postaci, ale nie miesza się do WHC. Oby jego feud z Kurtem potrwał jeszcze troche, chociaż na LockDown mogą zrobić super zakończenie ich feudu.

Bardzo dobry segment z udziałem Bully Raya i Austina Ariesa. Bully na micu jest świetny co pokazuje za każdym razem. Genialnie wyszedł też ten Running Powerbomb. Na LockDown pewnie zobaczymy starcie AA vs Bully Ray i pomimo różnicy między nimi napewno będzie to dobry pojedynek.

Knockouts Championship Challenge jak dla mnie na plus. Każda z pań pokazało się w miare z dobrej strony. Oczywiście było też sporo chaosu, ale to jak zawsze w takich walkach. Dobre zakończenie z tą wymianą finisherów, wszystkie KO wykonały swoje bez większych zastrzeżeń. Tak jak kiedyś mówiłem, na LockDown mamy Gail Kim vs Velvet Sky i to pewnie Velvet opuści klatke z pasem.

James Storm vs AJ Styles to kolejna dobra walka na tym Impactcie. Dobre tempo walki, sporo akcji, podobało mi się również to jak unikali ciosów rywali co pokazało, że się dobrze znają. Zwyciezca był oczywisty, ale obaj panowie spisali się tutaj bardzo dobrze. Mam nadzieje, że z postacią AJ Stylesa wreszcie coś ruszy.

Motorcity Machine Guns vs Mexican America - po pierwsze nie potrzebnie podali, że z MA zmierzą się MCMG, bo takto mogli zaskoczyć fanów. Po drugie walka stanowczo za krótka, chociaż przez te 5 min MCMG byli w stanie pokazać pare dobrych akcji. Bardzo się cieszę, że wreszcie Sabin wrócił do zdrowia i już nie mogę się doczekać ich feudu z Samoa Joe i Magnusem.

Kolejny segment z udziałem Hogana i Bischoffa ucieszył mnie, gdy powiedzieli jaka jest stypulacja walki. Mam wielką nadzieje, że Team Erica wygra, bo dzięki temu nie będziemy oglądać tego beztalencia w ringu.

ME należał raczej do tych średnich walk, ale końcówka walki była bardzo dobrze obmyślona. Roode wygrywa kantem przez co publika jeszcze bardziej go nienawidzi. Niestety Hogan musiał się w to wszystko wmieszać, żeby Impact zakończył się happy endem.

Ogólnie Impact mi się bardzo podobał, walki na wysokim poziomie, powrót MCMG. Ogólnie -5/6

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/306/#findComment-283951

A ja uważam że pchanie Austina wyżej niż pas X division to błąd. Facet nie ma warunków na kręcenie się wokół pasa WHC. Nie przesadzajmy, koleś jest świetny i sam jestem jego fanem, ale to kolejny wrestler z rosteru promowany wysoko i zawsze będzie się to odbywało kosztem kogoś. Kogo? No właśnie niech mi tu kilka osób odpowie na to pytanie, bo zaczyna brakować już rosteru. Obecni main eventerzy to Roode, Storm (obaj jeszcze niedawno w mid cardzie), Sting, Hardy, Angle. A przecież co rusz powraca temat dlaczego nie jest w centrum uwagi AJ i Joe? A jeszcze niedawno wokół pasa kręcili się Anderson i Morgan oraz niepokonany Crimson. Były już głosy że Daniels jest niedocenianym wrestlerem, podkładanym niesłusznie najlepszym, a ostatnio także czytałem tu posty promujące Kazariana. Ciągle wielu apeluje o pas WHC dla Bullego, natomiast Doug Williams i Pope ostatnio się nie pokazują, ale jak się pojawiali to też były głosy o tym że powinno się ich docenić (czytaj: pushować). A gdzież ten mid card? Bo jobberów już chyba od kilku lat nie ma...
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/306/#findComment-283970

A gdzież ten mid card? Bo jobberów już chyba od kilku lat nie ma...

Aż musiałem przejrzeć roster na stronie... Faktycznie, żadnych jobberów. Najbliżej tego miana są chyba Haskins/Nese/Williams, ale jeszcze bym ich tak nie nazwał. To jest chyba problem...

A przy okazji przeglądania rosteru na stronie TNA dowiedziałem się, że Devon jest mistrzem TV od 18 marca 2011r.. Najdłużej panujący champ w TNA xD Taki mały babol, a ile zmienia.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/306/#findComment-284064

Impact ogólnie mi się podobał, nie był jakiś zajebisty, ale nie był jakiś zły. Na duży plus nie wrzucanie 2 feudów do jakiegoś tt matchu, czego nie lubię.

Co mi się nie podobało - inaczej bym widział walkę Stylesa ze Stormem. Dałbym jakąś ppv quallity, trwającą przynajmniej 15 minut, zakończenie takie jak na IW. AJ nie powinien przegrywać w 5 minut...

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/306/#findComment-284068

Kilka smaczków z Impactu...

Cholernie się cieszę, że wpadli na pomysł feudu Ariesa z Bullym. Obaj są świetni na majku, obaj są jacyś, obaj mogą nam zagwarantować rozrywkę. Wielu się obawiało, że Austin dużo straci na graniu tego "dobrego", a puki co facet nadal rozgrywa niezłe partie i oby tak dalej. Nie wiem jak wam, ale dla mnie jego przypadek bardzo przypomina ten Punka... turn niby miał go okroić, a rozwija go w niezłym tempie, mam nadzieję, że doprowadzi to do Main Eventów i po jakimś czasie pasa. Takie pytanie, dlaczego wielu chce go tak szybko pozbawić pasa X Division? Raz, że nie widać puki co kandydata do odebrania mu pasa, a dwa miło byłoby go zobaczyć z dwoma najważniejszymi w oczach smarta pasami na ramieniu, zajebiście podkreśliłoby to fakt, że jest on tym "najwspanialszym facetem".

btw. szkoda, że TNA niektórym zawodnikom serwuje kiczowate koszulki, które wyglądają niczym te serwowane przez ruskich na białostockich rynkach... z chęcią przeznaczyłbym pieniążki na coś fajnego od Ariesa.

Głupie bookowanie WHC Champa... raz bookują go na skurwysyna lub skurwysyńskiego cwaniaka (np. motyw z butelką i Anderson), a po chwili facet staje się typową dla obecnych czasów w wrestlingu piczką. Boli, bardzo boli, bo facet ma ogromny potencjał...

Tak jak podoba mi się mistrz, tak samo nie kręci mnie obecnie najbliższy kandydat do pasa... Kolejny wrestler z gimmickiem, który może osiągnąć cuda, a TNA nie wykorzystuje tego fantu w 100%. Szkoda, bo obecna pogoń za pasem mnie kompletnie nie interesuje, a postać Storma jest mi kompletnie obojętna. Zmianie pasa mówię stanowcze NO... NO! NO! NO! NO!

btw. Styles przegrywa w 5min? Może nie jest obecnie na szczycie, ale wyrobiona marka do czegoś zobowiązuje writerów i takich rzeczy się nie robi... Motyw z pokonywaniem tych zajebistych przez Storma powinni według mnie wykorzystać jako wyżej wspomniana pogoń za pasem na PPV, fajnie wyglądałoby pokonywanie tych najlepszych w zajebistych meczach na ważnych galach, co z czasem zaowocowałoby szansą na walkę o pas.

Hogana jako menago i pomysłu na ME Lockdown komentować nie będę... nie rusza mnie to kompletnie.

Podsumowując... czy tylko mnie tak smali rura po niedzieli?! :|

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/306/#findComment-284252

a po chwili facet staje się typową dla obecnych czasów w wrestlingu piczką

bo uciekł z ringu gdy zmierzał do niego Storm i Hogan? Czy to na serio czyni go "piczką"? Przecież to heel, jakby był taki twardy i nie dawał się top babyface'owi z dodatkową dwójką w ringu(Hogan, Anderson) to ludzie woleliby go niż np. Cowboya. A chyba chodzi o to, żeby ludzie na niego buczeli.

Takie pytanie, dlaczego wielu chce go tak szybko pozbawić pasa X Division? Raz, że nie widać puki co kandydata do odebrania mu pasa, a dwa miło byłoby go zobaczyć z dwoma najważniejszymi w oczach smarta pasami na ramieniu, zajebiście podkreśliłoby to fakt, że jest on tym "najwspanialszym facetem".

Proszę Cię... Czy ty poważnie uważasz, że Aries to materiał do dzierżenia tych dwóch pasów jednocześnie? Wg. mnie raczej nie. Ba, ja bym nawet nie widział go z głównym złotem, a przynajmniej na pewno nie w najbliższym czasie, gdy na pas czekają tacy zawodnicy jak Storm, Bully Ray, a w dalszej kolejce ustawia się już np. Magnus, Morgan może i nawet Crimson. Jedyna sytuacja w jakiej widzę Ariesa z głównym pasem to taka w jakiej obecnie można by dać tytuł Ray'owi czyli po kilku latach solidnej pracy w ramach nagrody. Aries to dla mnie taki typ zawodnika jak Jeff Hardy. Może się kręcić po ME i nawet dostawać pojedynki o pas, ale zdobyć go to już nie. Nie widzę go jako tego "top guy".

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/306/#findComment-284267

bo uciekł z ringu gdy zmierzał do niego Storm i Hogan? Czy to na serio czyni go "piczką"? Przecież to heel, jakby był taki twardy i nie dawał się top babyface'owi z dodatkową dwójką w ringu(Hogan, Anderson) to ludzie woleliby go niż np. Cowboya. A chyba chodzi o to, żeby ludzie na niego buczeli.

Sama ucieczka może i nie... ale to jak spierdala czyni go taką. Można z ringu wyjść spokojnie, usuwając się dyskretnie, a nie spierdalać jak małe rumuńskie dziecko, które ukradło młodemu polakowi rower. Facet nie ma postury np. Danielsona i nie musi tak chamsko uciekać przed przeciwnikami wcale nie większymi od siebie. Błaganie Raya o litość w ringu też nie jest objawem pizdowatości? Please... :)

Proszę Cię... Czy ty poważnie uważasz, że Aries to materiał do dzierżenia tych dwóch pasów jednocześnie? Wg. mnie raczej nie. Ba, ja bym nawet nie widział go z głównym złotem, a przynajmniej na pewno nie w najbliższym czasie, gdy na pas czekają tacy zawodnicy jak Storm, Bully Ray, a w dalszej kolejce ustawia się już np. Magnus, Morgan może i nawet Crimson. Jedyna sytuacja w jakiej widzę Ariesa z głównym pasem to taka w jakiej obecnie można by dać tytuł Ray'owi czyli po kilku latach solidnej pracy w ramach nagrody. Aries to dla mnie taki typ zawodnika jak Jeff Hardy. Może się kręcić po ME i nawet dostawać pojedynki o pas, ale zdobyć go to już nie. Nie widzę go jako tego "top guy".

Skoro Punk się sprzedaje jako ten "najlepszy" to i Aries się by pewnie sprzedał jako ten "najwspanialszy". Nie każdy musi być wielki w tym biznesie żeby być mistrzem WHC... :)

Co do tej utraty pasa, źle to ująłem, bo nie chodziło mi o to żeby zdobycie pasa WHC miało miejsce już teraz. Bardziej miałem na myśli to, że do ME spokojnie może wejść z pasem X Div i nie trzeba na siłę szukać osoby, która mu go może odebrać. Bądź co bądź, nie ma takiej osoby obecnie... A pas X Division i WHC jednocześnie to był objaw "mark mode", jednak bardzo bym tego chciał.

btw. Magnus i Crimson to chyba jednak przesadzone kandydatury na Contendera...

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/306/#findComment-284404

Na ostatnim Xplosion Magnus&Joe dali naprawdę fajne promo i mamy oficjalnie dodaną walkę na LockDown o pasy TT, oczywiście z Gunsami. O poziom ringowy chyba nie ma się co martwić :)
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/306/#findComment-284627

Hogan tydzień temu zmieniał werdykt walki po nieprzepisowym ataku. Dlaczego teraz tego nie zrobił? Zamiast tego wolał "ukarać" Team Erica dodaniem 5 zawodnika. U RVD bez zmian. Wciąż tauntuje kilka razy na minutę. Zobaczymy czy chociaż popracował nad formą. Takie składy na Lethal Lockdown były do przewidzenia. Podobało mi się, że drużyna face'ów nie została ujawniona od razu, jak Team Erica, tylko byli prezentowani pojedynczo.

Ostateczne starcie Storma z Roodem mnie nie porwało. Powspominali czasy Beer Money, przekomarzali się, kto kogo pokonał, pokrzyczeli i tyle. Mogli chociaż zakończyć to brawlem, szczególnie po wspomnieniu o zmarłym ojcu Storma.

Miałem nadzieję, że do ślubu EY z ODB jednak nie dojdzie. Niestety, musiałem jakoś te 15 minut się pomęczyć. Przynajmniej były cycki (Sarita ma boskie ciałko). Teraz niech pojadą na miesiąc miodowy do Las Vegas i przeżyją podobną historię do bohaterów filmu, z tą różnicą żeby się w ogóle nie odnaleźli.

Mało było walk w tym tygodniu, ale nie liczy się ilość, tylko jakość. Styles vs Ray - bardzo dobra walka, Aries vs Daniels - świetna. Jak na tygodniówkę to była zdecydowanie najlepsza walka na Impakcie w tym roku. Szkoda, że nie dali im 5 minut więcej. Aries faktycznie jest "The Greatest Man That Ever Lived". A jeszcze rok temu chciał podobno kończyć karierę.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/306/#findComment-284662