Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

A teraz pokaż na laleczce, gdzie dotykał cię Russo.

Gratulacje :spoko:

Jako, że James E. jest złym człowiekiem, którym nie można się podpierać w dyskusji to może ktoś z Wrestling Observera, kto ma podobny tok rozumowania do mnie będzie akceptowalny. Komentarze typu "Observer chce zniszczyć TNA" są równie prawdziwe co "Entertainment doesn't have to make sense" pani Carter. Gdy wrestling ma się dobrze, czyli gdyby TNA robiło rating 5.0, WWE robiło 5.0 Observer/Figure Four zarabiałby dużo większe pieniądze.

PS. Polecam nie zatrzymywać się na końcu recenzji Impactu, bowiem recenzja Raw również jest świetna.

http://w735.wrzuta.pl/audio/1BMo9dfIhaC/bryan_alvarez_-_april_7_bryan_vinny_show~

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/30/#findComment-190560

BRKSTRM, to nie tak ze Jimmy to zły człowiek. I to właśnie ludzie z BTR czy LAW(nie pamiętam dokładnie, raczej BTR) stwierdzili fakt, że Jimmy by tak nie jeździł w ten sposób po TNA, gdyby mu sie tam nie podobało i nie stracił czegoś na czym mu zależało(za przykład podam, że jednak wytrzymał z Russo baaaardzo długi czas). A to co Jimmy mówi, to bardzo często mocno podkoloryzowane rzeczy, może bliżej im do prawdy niż kłamstwa, ale za bardzo bierzesz jego słowa za pewne, bez reflesji.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/30/#findComment-190564

Ceglak, to w Wrestling Observer Radio jak pojawiła się ta sprawa z listem powiedzieli, że Jim lubił pracę w TNA, lubił wszystkich ludzi poza jedną osobą i teraz od czasu do czasu strzela promo na Russo/TNA. Nie biorę wszystkiego bez refleksji za pewnik. Nie znam jego opinii o tym jak TNA traktuje swoich wrestlerów, ale nie spodziewam się, aby była zbyt dobra.

I to nie jest tak, że jadę po Russo, a wszyscy inni są wybieleni. Ostatnio przeczytałem jakiś wywiad z Zachem Gowenem, w którym mówił, że zamiast zrzucenia go przez Lesnara ze schodów, chcieli na początku zrobić akcję ze zrzuceniem go z tej pięści. McMahon się zgodził, nie martwił się o zdrowie Gowena, a jedynym zastrzeżeniem jakie miał to "jak wytłumaczymy jak oni weszli na tę pięść". :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/30/#findComment-190565

idąc tym tokiem rozumowania, nie ma federacji na świecie, która by chroniła swoich zawodników. Tak gloryfikowane przez wszystkich ECW - akcje podwyższonego ryzyka to chleb powszedni. Japonia - choćby RVD stwierdził, że gdyby tam miał spędzić swoją karierę to byłaby krótsza o jakieś 5 lat lekko. Lucha - nikt mi nie wmówi ze high flyin` jest bezpieczny i kolana nie dostają w ogóle w dupe.

Ten shoot z Zackiem też słyszałem, no co zrobić, czasem głupota wszystko powala.

A ten rant który wrzuciłeś szybko mi się przypomniał, bo już kiedyś go słuchałem. I kiedyś i teraz wyłączyłem go szybko bo to był rant dla rantu. Panowie chcieli sobie użyć na antenie i tyle.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/30/#findComment-190571

Ale widzisz, w ECW robili różnego rodzaju nie do końca normalne rzeczy, ale robili to goście dość młodzi, bez kłopotów ze zdrowiem. Poza tym robili to w latach 90 gdzie na niechronione chairshoty nikt nie zwracał uwagi. Tymczasem gdy wiadomo co te chairshoty robią TNA planuje rozwalić krzesło na głowie Terry'ego, a niedługo po tym połamany Angle z połamanym Andersonem walczą w ladder matchu, w którym każdy spot z udziałem drabiny, nie tylko ten o którym pisałem, ale suplexy na drabiny, rzucanie tymi drabinami, coś bez czego nie obejdzie się ladder match, jest dla Angle'a czy Andersona niebezpieczne. Więc tu mogę winić Creative Team i jego głowę. AJ Styles vs RVD w ladder matchu - jak najbardziej! Angle vs Anderson - już nie.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/30/#findComment-190579

Poza tym robili to w latach 90 gdzie na niechronione chairshoty nikt nie zwracał uwagi.

to nie zmienia faktu ze mówimy o tym samym, niewiedza nie usprawiedliwia.

Taki przyklad ode mnie: Co zrobił Elix Skipper swego czasu(kiedy przeszedl po krawedzi klatki)? przeciez nawet road agents nie wiedzieli co on planuje. Duzo jest sytuacji nie do konca zaplanowanych i nie mozemy calego zła swiata podpinać pod jedna czy dwie osoby.

No i dlaczego AJ i RVD tak w ladder matchu? To ze nie sa/nie byli tyle razy kontuzjowani ile Anderson czy Kurt nie zmienia faktu ze sa tak samo podatni na wszelkie mozliwe kontuzje. A juz szczegolnie jesli chodzi o wstrzasy mozgu.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/30/#findComment-190581

A ja kiedyś myślałem że za te ekstremalne akcje kochamy ten sport... może jednak VM ma racje z 4kids?

To jest wrestling! każdy ryzykuje i każdy zna cenę decyzji, a Russo jak i Balcerowicz to nie człowiek który winny jest wszystkiemu!

Z resztż wieści do Dreamerze i Heymanie są coraz ciekawsze:D

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/30/#findComment-190623

• Reputacja:   1

Z resztż wieści do Dreamerze i Heymanie są coraz ciekawsze:D

Oj, racja, ciekawe czy na najbliższym PPV coś się wyjaśni w tej sprawie. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/30/#findComment-190629

To ze nie sa/nie byli tyle razy kontuzjowani ile Anderson czy Kurt nie zmienia faktu ze sa tak samo podatni na wszelkie mozliwe kontuzje.

Patrząc na ilość przebytych kontuzji chyba jednak Angle jest na nie bardziej podatny od AJ'a czy RVD. Szczególnie kontuzje kręgosłupa. AJ walczy w bardziej niebezpiecznym stylu, RVD z jego przygodą z ECW mówi sam za siebie. Angle po prostu ma problemy z karkiem i częściej coś mu jest. Anderson ma problemy ogólnie z kontuzjami.

DOG, a ja myślałem, że kocham wrestling za wrestling. Ekstremalne akcje - tak. Ale to jest Kurt Angle. Może jeszcze wrzućmy Nasha z chorymi kolanami i Hogana z protezami połowy ciała do Ultimate X i wtedy będzie extreme. Naprawdę nie chciałbym, żeby nagle przez suplex na drabine czy botchnięty z niej upadek zakończyła się kariera tak wspaniałego wrestlera jak Kurt.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/30/#findComment-190631

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

BKRSTM, wydaje mnie się, że zbytnio przesadzasz. Nie czyń z Vincea Russo sadysty, który w imię osobistego sukcesu byłby gotowy zepchnąć każdego wrestlera z krawędzi, prosto w przepaść. Wbrew pozorom, to właśnie sami zawodnicy bardzo często wymyślają wszystkie te niebezpieczne spoty, a wszelakiej maści oficjele i bookerzy muszą ich od tego podtrzymywać. Bo to nie wspomniany Heyman wręczył Dudleyom ciekłą parafinę i zapalniczkę, by podpalili stół, przez który przeleciał Balls. Lecz właśnie wymieniona trójka wpadła na ten pomysł. To nie Vince Mcmohan powiedział Foleyowi, by spadł z klatki na KOTR'98, czy przyjmował na swoją głowę kolejne chairshoty od Rocka na RR'99. Autorem tych pomysłów był sam Foley. Dlatego sądze, że Kurt ma na tyle trzeżwy umysł, by właściwie ocenić sytuację i własne możliwości, by w właściwym momencie powiedzieć stop. A co do Kurta, to osobiście sądże, że Foley właśnie posunął się bardziej w karkołomnych akcjach wykonanych dla ekscytacji fanów. No i drażni mnie takie wywyższanie przez Ciebie Kurta do rangi kogoś, komu krzywda zdarzyć się nie ma prawa, a całą ekipę z ECW Arena traktujesz jak mięso armatnie, które można rzucać z drabin przez stoły. To też są ludzie...
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/30/#findComment-190636

Patrząc na ilość przebytych kontuzji chyba jednak Angle jest na nie bardziej podatny od AJ'a czy RVD. Szczególnie kontuzje kręgosłupa. AJ walczy w bardziej niebezpiecznym stylu, RVD z jego przygodą z ECW mówi sam za siebie. Angle po prostu ma problemy z karkiem i częściej coś mu jest. Anderson ma problemy ogólnie z kontuzjami.

dobrze wiesz ze tu starczy chwila nieuwagi. Powiem inaczej, Hogan, czy Nash nie zrobilliby sobie zadnej krzywdy bo nie byliby w stanie nawet wejsc po drabinie... A na powaznie: jesli zawodnicy porzadnie zaplanuja swoje spoty i ogranicza bardzo ekstremalne elementy beda zyli dlugo i szczesliwie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/30/#findComment-190641

To nie Vince Mcmohan powiedział Foleyowi, by spadł z klatki na KOTR'98, czy przyjmował na swoją głowę kolejne chairshoty od Rocka na RR'99. Autorem tych pomysłów był sam Foley.

Że tak się tylko wtrącę, Foley mówił o 1,2 chairshotach (o ile możemy to po Polsku odmieniać), a to Rocka wtedy podniosło. Przynajmniej mi się taka wersja tej historii przypomina.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/30/#findComment-190669

Ta rozmowa nie ma sensu, dopóki BRK nie przestanie traktować Kurta jako ofiarę systemu, czy personalizując - ofiarę Russo. "Ale to jest Kurt Angle" - zabrzmiało to jak oburzenie wiernej słuchaczki Radia Maryja, która w odpowiedzi na krytykę o. Rydzyka mówi: "Przecież to ksiądz, jak można tak o nim mówić". BRK nie dopuszcza myśli, że Kurt, jak każdy wrestler, może improwizować na ringu i zrobić sobie krzywdę z własnej głupoty. Jednocześnie bagatelizuje ryzyko wrestlerów ECW, pisząc, że byli młodzi i zdrowi. W tej chwili nasuwa się jedno nazwisko: Terry Funk.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/30/#findComment-190671

Drunk Terry Flunk :)

Miolli dobrze sobie przypominasz, tak było, to Rocka poniosło i 2-3 chairshoty zmieniły się w całą serię.

a słynna walka Undertaker-Mankind? Liczba przypadkowych zdarzeń jakie tam wynikły i dodatkowo zaszkodziły Foley`owi jest długa, a przeciez nikt ich nie planował.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/30/#findComment-190674

A ja żeby odejść trochę od tematu Russo, podsumuję to co mogę oglądać ostatnio na Impactach:

- dywizja KO's nigdy nie była w takim kryzysie jak teraz, w odstępie 2 miesięcy z federacji odeszły 3 kobiety, które jeszcze niedawno stanowiły główną siłę tej dywizji (Kong, ODB, Tara), TBP bez Angeliny traci 75% atrakcyjności (nie chodzi o walory estetyczne, tylko to, z jaką ciekawością oglądam ich występy). Dywizji znowu brakuje tej jednej, najmocniej błyszczącej gwiazdy (coś w stylu Gail Kim), mam nadzieję, że Tara jakoś wróci do federacji, bo cholera zastój jest. Oby Taylor i Sarita cokolwiek zyskały na tym feudzie (dajcie Taylor do walk o pas do cholery!)

- Kendrick zaczyna mi się cholernie podobać. Po debiucie w styczniu federacji prawie wcale nie zadbała o jakiekolwiek przedstawienie jego postaci, dlatego nie chciałem oglądać go w ringu. Teraz coraz chętniej patrzę na wyczyny Briana, a jego gimmick i zajebista maniera wokalna sprawia, że gość wyróżnia się w X Dywizji (można tam zrobić charakterystycznych gości? Można!), ale i tak wolę, żeby Doug jakoś zatrzymał pas. Nie podoba mi się tylko stypulacja ich walki...

- Czuję, że i tym razem Motor City mogą jobnąć dla Piwoszy. Dlaczego od Sacrifice do tamtego Impacta nie pokazano nawet Kałachów na ringu? Niech Motor City wreszcie nie będzie bagatelizowane, bo tag z nich zaiste świetny, ale przydałoby się to czasem w ringu pokazać. A Piwosze są w Fortune, to i warto ich jeszcze podkreślić.

- Styles powoli odwraca się od Flaira. Cóż, długo ten okres raczej nie potrwa, TNA jakoś boi się na dobre zmienić status Stylesa. Pomimo iż AJ powoli wyrabiał się jako heel, to jego pierwszy run jako ten zły był wg mnie najlepszy (2002 rok - Styles gra trochę niepokornego młodziaka, który swoimi wyczynami w ringu pokazuje, że może walczyć o wszystko i nie czuje do nikogo respektu - dosyć wiarygodnie odegrana rola przez Allena). Zobaczymy jak się to rozkręci.

- Lethal i Kaz - już o nich pisałem - cieszę się, że dostają czas w telewizji, co do Lethala to serio uważam, że gość po odpowiednim promowaniu (nie po tym co teraz, gdy Jay jest tylko sensacją, która na fali konfliktu z Riciem pokonuje wszystkich, gdyby udałoby się z kimś innym wykręcić feud po Flairze), to czemu nie myśleć o mistrzostwach? :shock:

- Joe - pushować go, pushować, niech w jakiejś części wróci ten stary Joe, może warto mu dać jakiś feud?

- Abyss - Heel turn może być zbawieniem dla Parksa, tyle, że przez to jak jego osoba była prowadzona przez te 2 lata, obecny Monster to zdecydowanie nie to co przed rozstaniem z Mitchellem. Może inwazja ECW będzie czymś zbawiennym dla tej federacji, wreszcie na gali pokazują się Raven, Rhino, jakaś innowacja od czasów Hulka. Żeby tylko ten pomysł wypalił. Gdy widzę pomysły Dreamera, które cholernie dobrze wyglądają na papierze, teraz tylko zobaczymy jak to się zderzy z Hoganem i Bischoffem.

To tyle na razie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/30/#findComment-190688