Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Od kiedy EY ma cycki i waginę? A już myślałem, że show nabiera sensu. Może Russo zostawił to w testamencie. A może to jakiś genialny pomysł, żeby pozbyć się tych gówno wartych pasów. Oby to ostatnie.

Tak w ogóle nie zdążyl uderzyc żadnej Nokałtki, chociaż nie oskarżą nikogo o znęcanie się nad kobietami.

"Brat" Abyssa pyta o brata każdego tylko nie Raya. A może wypadałoby spytać o to ich ojca - Ojca Mitchela? Może wie... Ehh kolejna bzdura.

A Double powiedział na wizji to co tysiące myślały na temat dania walki na tygodniówce, pomiędzy nim i Ionem.

Co tam dalej, Sting oszalał, pół biedy. Mistrz świetny w odgrywaniu swojego gimmicku, Ray podobnie. Storm w końcu postawił na swoim.

Crimson i Morgan znowu o pasy... nuuudaaaaaaaa. I tak dostaną w pipę po raz kolejny w tym samym zakończeniu walki co zwykle.

AJ z Assholem wprowadzili trochę ożywienia i akurat to miało sens.

Main Event - miej nas panie w swojej opiece jak tak dalej ma być.

Show zassało pałe niesamowicie, parę przebłysków geniuszu wrestlerów - nie bookingu, nie zmienia za wiele i tyle w temacie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/299/#findComment-280816

Impact bardzo fajny, przynajmniej w mojej ocenie. Danie pasa knockouts tag team Youngowi jeszcze przeżyje, gdyż ta decyzje podjął swirniety Sting. Mieliśmy tez 2 walki heel vs heel i obydwie wypadly bardzo dobrze. Właśnie chyba jakość walk wpłynęła na moja ocenę IW... Oczywiście poza ME. Tydzień temu ME mi sie bardzo podobał tak dzisiaj to było dno. Garret, wy... pieprzaj. Z pozytywow jeszcze dodam ciekawa sytuacje z Josephem Parksem (dobrze, ze te zniknięcie -budzą z wizji nie pozostało bez echa), segment Danielsa, Kazariana, AJaxi powrót Andersona. I mam nadzieje, ze Crimson po heel turnie bd mocno rozpisywanyn heelem (mam cd niego dobre myśli).

Widzę, ze większość zakłada zdobycie pasa przez Storma na Lockdown. Ja pewności nie mam, imho prawdopodobne jest, ze Rokde retains, a na Slammi Hardy zgarnie tytuł. Anyway w ME potrzebne jest jakieś odswiezenie...

Sorry, ze tak nieskladnie i chaotycznie, ale zmęczony jestem. :grin:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/299/#findComment-280817

Abyss bez maski szuka siebie jako swój brat - podsumowanie gówna TNA w jednym zdaniu.

Takie fajne było kilka ostatnich Impactów, ten mocno było czuć łajnem. Zacząłem robić klasyczne dla mnie notatki w czasie show, ale zrezygnowałem po pierwszych kilku segmentach. Mam nadzieję, mam wielką nadzieję, że to tylko wypadek przy pracy, małe potknięcie ekipy bookingowej i za tydzień wrócimy do tego, co mogliśmy oglądać przez kilka ostatnich tygodni, że wrócimy do poukładanego bookingu i tworzenia show z głową. Co z tego, że Austin Aries błyszczy? Jeden człowiek, jeżeli nie nazywa się Dwayne Johnson, Michael Hickenbottom albo Mark Callaway, nie uratuje całej gali.

Ten show zaliczam mocno na minus, ale wierzę, że kolejny Impact odbije się od dna. 1+/6 za Ariesa.

http://www.impactwrestling.com/news/item/3405-Mr-Joseph-Park,-Esq-Searches-For-His-Brother-Abyss-Have-You-Seen-Him :bowdown: :rotfl2:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/299/#findComment-280828

Rating 1.03 i 1,401,000 widzów.

IMPACT pnie się do góry, nie ma co.

PG rządzi, to jest to czego brakowało TNA, co nie Ceglak?

Jedna wielka kompromitacja co się teraz dzieje, nuda, nuda i jeszcze raz nuda. Mam tylko nadzieję że ktoś tam w końcu zmądrzeje i powróci do tego co było przed erą Pricharda.

Co do Lockdown to sprawa jak dla mnie jest oczywista, Roode powinien pojechać Storma w jego rodzinnym stanie, niekoniecznie czysto. Ale powinno się to przeciągnąć do Slammiversary i tam powinni zrobić walkę między nimi w jakiejś ciekawej stypulacji.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/299/#findComment-280838

PG rządzi, to jest to czego brakowało TNA, co nie Ceglak?

nie, krew była lepsza! I flaki na macie! 1,3mln-1,5mln widzów bywało normą za czasów Russo, czy może masz amnezje? A nie zapomniałem, ty tylko wybierasz pasujące ci fakty.

i tam powinni zrobić walkę między nimi w jakiejś ciekawej stypulacji.

Tak stypulacje rządzą! Tutaj bym proponował "Beer Bottle on a Pole match."

i wszystko w temacie twojego wpisu

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/299/#findComment-280842

PG rządzi. WCW będąc w 100% PG (lata 97-99) wymiatało. Zresztą nigdy nie uświadczyłeś tam większej ilości krwi, bluzgów czy cycków. Swoją drogą nie wiem czy mi się wydaje, ale jak wcześniej iMPACTy były ładnie poukładane tak od zniknięcia Russo niezły syf się dzieje a i ratingi nieznacznie spadły.. bring back Russo! :grin:
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/299/#findComment-280843

YYYy...szczerze, czuję się dość dziwnie wchodząc w tym tygodniu na nasze forum i zaglądając do tego tematu, gdyż tygodniówka z 8 marca 2012 bardzo mi się podobała. Oczywiście minusem tej gali był main event z udziałem byłego sędziego, dość sil nie rozpisanego, no i to chodzenie Abyssa bez maski.

Jednakże, gra aktorska Stinga powala, trzy szybkie walki wymyślone przez niego niby na poczekaniu mnie powaliły. Po raz kolejny brawa dla komedianta jakim jest Eric. Mnie jego romans/narzeczeństwo z pijaczką rozwala na plecy.

Bully vs mistrz- całkiem dobra walka, oczywiście musiała być interwencja cowboya, który ma na pieńku z obydwoma heelami.

No i w sumie chłopaczek z lakierem przechytrzył mistrza :P to spowodowało jakieś małe podbudowanie przed walka na PPV, iż Filipińczyk może okazać się sprytniejszy od dominującego mistrza X division

Na plus oczywiście powrót Asshole'a...jego powrót może zdynamizować nudny feud starych przyjaciół z dywizji X i Fortune.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/299/#findComment-280844

Kurwa mać! Już nawet nie chce mi się opisywać co mi się podobało, a co nie, ale czy z Abyssem szukającym Abyssa nie mogli wyskoczyć zanim skończyłem tekst o syfie w TNA? :lol:
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/299/#findComment-280846

PG rządzi. WCW będąc w 100% PG (lata 97-99) wymiatało. Zresztą nigdy nie uświadczyłeś tam większej ilości krwi, bluzgów czy cycków.

Później przyszło WWF z tym wszystkim i puściło WCW z torbami.

Co do Abyssa to nie wiem dlaczego uważacie to za totalny bezsens, na razie to nie wiadomo o co chodzi. Może z tego być bardzo fajna, ciekawa historia, przynajmniej coś nowego, a nie kolejny powrót Abyssa monstera.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/299/#findComment-280849

I znowu to gadanie o PG... kur*a, przecież WWE będąc pro-dziecięce potrafi czasem skleić fajne show, w które można się wkręcić. Krew? Tak jak pisałem to jest tylko dodatek do specjalnych walk, ważnych momentów/ataków. W codzienności wrestlingowej być jej nie powinno i tyle. Co do samego show...

Aries dał dobre promo i jak zwykle kawałek "rozrywki". Jednak tak jak sam Austin powiedział, po jakiego grzyba ta walka przed PPV? Nie można było jeszcze raz kogoś podłożyć "modelowi ze sprejem" i w taki sposób to podbudować?

Bully i Roode kontynuują dobrą robotę, szkoda tylko, że mistrza budują jako totalną cipę, która najpierw sprzedaje płaskiego, a potem prawie płacze. Cwaniacki, skurwysyński i podstępny Bobby jest o wiele lepszy i takiego go uwielbiam.

Lubię Erica gdy gra idiotę... ale nie cierpię jak pajacuje i robią z niego coś na wzór Marelli. Bądź co bądź, uwielbiam ODB, więc połączenie prawdziwego Erica-idioty i ODB-pijaczki mogłoby być zajebistym, komediowym motywem. Puki co w większości przypadków mnie to nie śmieszy.

Abyss zniknął? Za przeproszeniem, kogo to obecnie jebie? :roll:

Asshole wrócił i oby rozruszał trochę ten konflikt...

Obecny James Storm mnie nie rusza i nie chce żeby wygrał na Lockdown... chcę prawdziwego "cowboya". Skoro facet naturalnie jest pro-amerykański to czemu tego nie wykorzystać? Przecież takie postacie sprzedają się najlepiej, a Storm mając przy tym charyzmę i umiejętności na majku oraz w ringu mógłby stać się najważniejszym "dobrym" w TNA.

I tyle... ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/299/#findComment-280855

Mark Callaway, nie uratuje całej gali.

O ten pan, to na pewno uratuje każdą galę zarówno w ringu jak i na micu. :twisted:

IMPACT pnie się do góry, nie ma co.

IW z stałą widownią to coś złęgo dla Cię?

fakt, widownia była by wyższa jakby nie "future of buisnes" ( syn twego idola, aby nie było niedomówień )

Później przyszło WWF z tym wszystkim i puściło WCW z torbami.

WcW zniszczyli twoi 3-ej przyjaciele.

w jakiejś ciekawej stypulacji.

stypulacji czy gimmick match 'u ?

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/299/#findComment-280862

Siadłem wczoraj do 2 ostatnich epizodów z myślą, że większość i tak przewinę, a tu wciągnąłem się jak nigdy. Nie wiem czemu, ale produkt który nam teraz serwują jest jakiś ciekawszy. Nie chce mi się wymieniać wszystko co mi się podobało, ale pojawił mi się uśmiech na twarzy słysząc "Asshole". Nigdy nie byłem jakimś wielkim fanem Andersona, ale cieszę się, że w ogóle wrócił.

Dopiero po waszych komentarzach doszło do mnie, że Abyss gra swojego brata. Gdybyście o tym nie napisali pewnie nie wpadłbym na to.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/299/#findComment-280863

Dopiero po waszych komentarzach doszło do mnie, że Abyss gra swojego brata. Gdybyście o tym nie napisali pewnie nie wpadłbym na to.

I pewnie wielu ludzi na to nie wpadnie. Abyss bardzo się zmienił, ogolił się, obciął włosy, założył okulary, chyba nawet doprawił zęby. Jak dla mnie ten storyline na serio zapowiada się dosyć ciekawie. Nie wiadomo do czego to ma niby prowadzić, prawdopodobnie do całkowitej zmiany gimmicku, ale czy Abyss na pewno sprawdzi się w diametralnie innej osobowości? Ogólnie jest to cholernie ciekawe, bo to coś nowego, a nie w kółko Roode, Hardy, Ray, Storm i cała dyskusja polega na tym że jeden ma pas a wszyscy inni mu zazdroszczą, zero jakiegoś głębszego pomysłu. To samo z tą cała grupką z Danielsem i AJem na czele, mi się już pomału chce rzygać od tego, ciągnie się to wszystko już od wiosny ubiegłego roku i dalej mnie to nie porywa, nic się w tym nie dzieje. Jeśli TNA na serio chciało by coś zarobić na tym programie, to na pewno nie zrobią tego przy pomocy Andersona, ale powinni trochę tutaj polecieć Attitude Erą to znaczy przenieść ten cały konflikt trochę na życie prywatne, jakieś brawle w domu, po hipermarketach, ogólnie coś wymyślić żeby to nabrało większego sensu i agresji. Może nawet jakiś wątek kryminalny? Jest tysiące różnych pomysłów które mogły by jakoś uatrakcyjnić ten program, bo takie oglądanie w tydzień w tydzień kłótnie w ringu tych panów, no to to się robi strasznie nudne.

No i właśnie tutaj ten storyline z Abyssem mi się podoba ponieważ za cholerę nie jestem w stanie odgadnąć o co w tym chodzi i jak się to skończy, do czego to prowadzi itp. A bardzo sobie cenię gdy federacja mnie zaskakuje, dla mnie to jest bardo ważna sprawa. Nawet najlepszy storyline jest gówno wart skoro od początku do końca można przewidzieć co się stanie i jak się to zakończy.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/299/#findComment-280895

@Icon, no przecież napisałem, że jeżeli nie nazywa się Callaway to nie uratuje. A Taker nazywa się Callaway :)

I pewnie wielu ludzi na to nie wpadnie.

Facebook TNA pozdrawia - pod statusem o poszukiwaniach Krzysia wszyscy poza trzema osobami już przyznali, że to Abyss, po zobaczeniu zdjęć wrzucanych w owych komentarzach.

Poza tym skończ gadać o PG, bo zaczynam się chylić ku stwierdzeniu, ze to nie ty jesteś popieprzony, tylko wariaci Arthurowaci. WCW było PG w swoich najlepszych latach, WWF było PG podczas boomu w latach 80, wrestling był PG przez kilkadziesiąt lat i radził sobie dobrze. Właściwie można argumentować nawet w drugą stronę - po tym, jak ludzie zobaczyli wszystkie flaki, krew, seks, dragi i urzynanie łbów w WWF Attitude Ery i ECW zniknęła ta mgiełka tajemniczości i nietykalności wrestlingu i teraz nic nie rusza widzów, widzieli wszystko, nie będą oglądać, jeżeli nie da się im gwiazdy typu The Rock. Jak chcesz krwi i walk na śmierć i życie na targu rybnym w rodzinnym mieście Abyssa to kup sobie zestaw najlepszych filmów gore. Jak chcesz kryminalnych zagadek to włącz sobie AXN w czwartek, a wrestling zostaw w spokoju w takiej formie, w jakiej istniał przed rewolucyjnym Russo i bezmózgim Bitchoffem - Jestem facem/heelem, chcę skopać dupę złemu heelowi/słodkiemu face'owi i w końcu to zrobię, bo mam do tego jasny powód i jestem dobry w tym co robię.

I na koniec prośba, niech Twoim następnym idolem zostanie Werter.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/299/#findComment-280898

Facebook TNA pozdrawia - pod statusem o poszukiwaniach Krzysia wszyscy poza trzema osobami już przyznali, że to Abyss, po zobaczeniu zdjęć wrzucanych w owych komentarzach.

IMPACT ogląda średnio 1.5 mln ludzi, nie wszyscy są aż tak wtajemniczeni że bez trudu poznali Abyssa

Jeśli chodzi o PG to na pewno ma swoje zalety, a także wady jednak historia pokazała że "inność" się opłaca. Dlaczego WCW osiągnęło sukces? Dlatego że było inne niż WWF, że postawili na nieco poważniejszy wrestling, że zrobili coś nowego. Dlaczego WWF zrównało z ziemią WCW? Bo WWF stało się inne, postawili na coś innego, coś czego w WCW próżno było szukać. Więc nie uważam że TNA tworząc identyczny produkt co WWE odniesie sukces, a fakty są takie że produkt TNA i WWE poza tylko X Dywizją w ogóle się nie różni, gdyby wymienić wrestlerów to pewnie wiele osób by powiedziało że to ta sama federacja.

Już to pisałem kilka razy, ale TNA musi mieć wszystko czego niema WWE, a to że WWE jest w głębokim PG i dzięki temu zniechęca do siebie pewną grupę fanów, to TNA powinno to wykorzystać. Jak już kiedyś mówiłem, wystarczyło zostawić tą samą politykę co przed erą Pricharda i tylko bardziej dopracować show, żeby zrobiło się trochę bardziej sensowne, a z biegiem czasu fanów by przybywało. 3 spośród 4 najlepszych wyników oglądalności IMPACTa w historii TNA uzyskało w 2011 roku, ten pozostały jeden to IMPACT z debiutem Hogana. Ja spokojnie czekam co TNA pokaże w tym roku, ale jeśli nawet się nie zbliżą do tego poziomu to nie pozostawię suchej nitki na Prichardzie i jego fanach. Po mojemu to ten gość wpędzi tą federację do grobu, ale poczekam, daj Boże żebym się mylił.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/299/#findComment-280900