Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Russo ma tendencje do przesadzania i nie zna sie na tym biznesie. Bronienie go to naprawde wyzwanie. Jednak skoro jestesmy w temacie TNA i Vince'a R. to wypada sie troche cofnac w czasie do tego wydarzenia podsumowujacego debate... Zreszta ciezko by mi bylo podsumowac osobe Russo lepiej niz jeden z najlepszych (dla mnie najlepszy) mowcow w historii biznesu

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/29/#findComment-190358

SixKiller, więc nie jestem w swojej "russofobii' sam. Bryan Alvarez(redaktor Observera), Jim Cornette, Roddy Piper, nawet Jerry Jarrett nie pozostawiają suchej nitki na tym co robi Russo. Na tym, że nie dba o bezpieczeństwo pracowników.

Ale nie ten Vince, o którym myślisz - moralną odpowiedzialność za to ponosi Vince McMahon.

Hm. Wiedziałem, że napisałem w tym, że obaj Vince'owi są współwinni.

Nie, winny był Russo i jego debilne pomysły na przyciągnięcie widowni. Winny był Vince, który nie uznał tego pomysłu za głupi(nie mówię już o tym co by było u Dixie, która akceptuje wszystko co powie Russo, bo od niego nauczyła się czym jest wrestling...)

Dalej. Sting nie miał obaw przed tym, że coś się stanie. Zauważ, że Sting wypinał się już jak był na dole. Owen miał użyć jakiegoś mechanizmu, który szybko otwiera zamek i miał spaść na ring. Owen bał się wprowadzenia tego "genialnego" pomysłu w życie ze względu na wysokość.

Można też stworzyć listę "samobójców". Undertaker, który jest nakręcony jak Angle, żeby stworzyć show zostaje na ONS 2008 przez Hayesa/Gewirtza/Laganę/kogokolwiek kto wtedy pisał SD zabookowany do upadku z drabiny przez kilka stołów. Gdyby Undertaker, który ma za sobą tyle kontuzji kolan ile Angle karku coś sobie zrobił odpowiedzialny byłby head booker SD i Vince. Angle i Taker są jak najbardziej zdolni do myślenia, ale zrobią wszystko, żeby to co dzieje się w ringu wyszło jak najlepiej.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/29/#findComment-190359

Kurt miał już ostrą sytację związaną z ladder match, walka z Aj o Medal Olimpijski kurta.

Aj popchnął drabinę która uderzyła w głowę kurta , po czym kurt zaczął mocno krwawic ;] .. Wnioskując Russo to idiota , nie dbający o zdrowie wrestlerów , tyle.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/29/#findComment-190364

nie wiem czego SixKiller nie rozumie w zdaniu "Kurt zrobi wszystko żeby wypaść jak najlepiej"

Rozumiem to zdanie doskonale, pytanie jest inne: czego Ty nie rozumiesz w każdym z dziesiątek moich zdań, że wysnułeś tak bzdurny wniosek. Pomijam to, że też postrzegasz Kurta jak idiotę, o którego zdrowie powinni dbać wszyscy, tylko nie on sam.

N!KO, bronię Russo przez zarzutami, że jest winny śmierci Owena i chce wpędzić do grobu Kurta. Nie bronię jego bookingu.

BRKSTRM, przyjmijmy, że w sprawie Owena mamy odmienne zdania, bo nie mogę się sprzeczać z argumentem, że "miał obawy". Natomiast bronienie ponad 40-letniego Kurta jako tego, który chce dobrze i daje się wykorzystywać to nieporozumienie. Angle jest najbardziej odpowiedzialny za swoje zdrowie, a skoro piszesz, że głupotą jest bookowanie go w ladder matchu, to może idź dalej i napisz pełną listę walk i akcji, których nie może przyjmować i wykonywać. Wyjdzie z tego drugi Bret, przy czym on jest od Kurta mądrzejszy, bo przynajmniej wie, że coś jest dla niego niebezpieczne.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/29/#findComment-190365

Pomijam to, że też postrzegasz Kurta jak idiotę, o którego zdrowie powinni dbać wszyscy, tylko nie on sam.
nie ma co pomijać, tak właśnie uważam, dla niego ważniejsze jest to żeby ludziom się podobało niż to czy jest to dla niego ryzykowne, znając sytuację Russo powinien mieć trochę oleju w głowie, niestety jest idiotą.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/29/#findComment-190391

Albo obaj są idiotami, albo żaden z nich (w tym kontekście). Bo jeśli Russo coś bookuje, to niezależnie od tego, że na ogół nic z tego nie wychodzi, przyświeca mu jeden cel - aby fanom się podobało. Posiada więc tę samą cnotę, którą przypisujesz Kurtowi. Jeżeli więc obaj chcą dobrego widowiska, to pozostaje kwestia zdrowia Angle'a. Russo o nie nie dba, tak? Przyjmijmy, że tak jest - ale Kurt też nie przykłada do tego wagi, o czym świadczy np. dużo starsza niż ladder match historia z WWE, kiedy to skrócił sobie okres rekonwalescencji po WM 19. W tamtym czasie Russo był w TNA, ale rozumiem, że idiotą jest osoba, która pozwoliła Angle'owi wrócić na ring (choć to on się tego domagał), bo przecież on sam jest kryształowy i z powodu powszechnego szacunku za poświęcenie nie wypada mu wytykać braku instynktu samozachowawczego. Nic dziwnego, że mając tak bezkrytyczne stanowisko wobec Kurta, obwiniasz o jego stan innych. Tzn. oskarżasz Russo, ale jak widać - tych idiotów jest więcej. Tak więc jest wielu idiotów i jeden mądry Angle.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/29/#findComment-190470

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Android

BRKSTRM - nie można winić za wszystko Russo. Vinnie R. ma swoje za paznokciem, ale nie jest on jakimś Doktorem Evil, którego misją jest zatruwanie wrestlingowego świata :D

Przykład z Kurtem jest totalnie nietrafiony. Angle ma już tak wyrobioną pozycję, że mógłby odmówić wykonania niemal wszystkiego, co by mu nie pasowało i na dokładkę - nie martwić się że go wyleją z tego powodu. Wspominasz o ambicji, oddaniu, dawaniu z siebie 110% przez Kurta... Podam Ci przykład - gdybym przyszedł do Ciebie i zaproponował żebyś skoczył na bańkę do pustego basenu (bo np. kolesiom z dzielnicy pospadają gacie z wrażenia jak zobaczą taką hardcore'ową akcję) a Ty byś dał się namówić i skoczył - kto byłby winny Twojego kalectwa? Ja - bo wyskoczyłem z jakimś głupim pomysłem, czy może jednak Ty - bo jak kretyn go podłapałeś? :D Z wrestlingiem jest podobnie, Russo może sobie proponować pewne obarczone ryzykiem zagrania, ale to wrestler ostatecznie zgadza się na to lub nie (jeżeli obawia się o zdrowie lub życie i powie "nie" - w najgorszym wypadku może stracić push lub pracę, o ile nie ma statusu "superstar" oczywiście), zwłaszcza jeżeli jest to zawodnik o statusie mega-gwiazdy, jak Angle. Jeżeli zgodzi się - jego ryzyko i to on poniesie skutki oraz odpowiedzialność, jeśli przeceni swoje możliwości. Zawsze może odmówić, nikt mu pistoletu do potylicy nie przykłada.

Sprawa z Owenem, to był ewidentny wypadek i też trudno winić tu Russo. Równie dobrze Michaels mógł się spierdolić mając swoje sławetne "wejście" (zjazd na linie) przed Iron Man Match'em z Hitmanem. Sting także nie raz zjeżdżał na linie. Każdy z nich (Owen, HBK, Sting) podejmował w tych chwilach jakieś ryzyko, które ogólnie nie było zbyt wielkie (myślę, że łatwiej zrobić sobie kuku wykonując w ringu akcje podwyższonego ryzyka niż spieprzyć się z dobrze zabezpieczonej "uprzęży" przy zjeżdżaniu na dół z wysokości), ale w przypadku Rocketa zadziałał czynnik ogromnego pecha i skończyło się tragedią. Przypadek Owena to jak z lataniem samolotem - teoretycznie ryzyko jest niewielkie, większość ludzi lata całe życie i nic się im nie dzieje. Ktoś inny jednak wsiądzie pierwszy raz na pokład i akurat dojdzie do katastrofy. Niestety, shit happens...

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/29/#findComment-190472

-Raven-, odwróćmy Twoją analogię. Jeżeli poszedłbym do gościa, o którym wiedziałbym, że jest zdolny do wszystkiego, że na pewno zrobi to co mu zaproponuję i powiedział mu, żeby zrobił to o czym pisałeś czy nie znalazłby się ktoś kto nazwałby mnie idiotą, bo kazałem skoczyć na główkę na beton gościowi z opinią samobójcy? Angle ma fioła na punkcie wrestlingu i w tym sensie mogę go nazwać wariatem. Jest wariatem wrestlingowym. Dobry szef wiedząc, że ma kogoś takiego w ekipie nie wrzuca go do ladder matchu na nic nie znaczącym Impakcie. Nie posyła go przez stół komentatorów z 3-4 metrów w Falls Count Anywhere w nic nie znaczącej walce na PPV. Dobry szef nie posyła wariata w każdym aspekcie(Jefafa Hardy), żeby przyjął fireballa, którego i tak nie pokazali, a który spalił mu brwi. Niczym amerykańscy marines służący ojczyźnie, Kurt Angle jest gotów zrobić wszystko dla TNA. Marines posłani na beznadziejną misję nie zakrzykną SIR, NO, SIR(odpowiedzialność spada na dowódcę, ciekawe). Tak samo Angle. Dlatego Russo jest idiotą. Idiotą, który wiedząc, że w TNA pracują w większości nakręceni ludzie, którzy kochają ten sport. Wiedząc, że najbardziej nakręcony Angle ma za sobą złamany kark i inne problemy zdrowotne. Wiedząc to posyła jego i innych do wszelkiego rodzaju electrified ladder barbed wire christmas tree 10,000 tacks first blood cage matchy. Ale cóż, dla niego to jest serial, a on jest scenarzystą. A jak wiadomo w serialach nikomu nie dzieje się krzywda.

Wina spada też na Dixie, która zatrudnia gościa, który pierwszą galę na żywo widział gdy pisał pierwszą galę dla WWF. Gościa, który jest nieodpowiedzialny. Cytując Jamesa E. "Fuck you TNA! Fuck you Dixie Carter! Fuck you Vince Russo!"

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/29/#findComment-190486

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Android

-Raven-, odwróćmy Twoją analogię. Jeżeli poszedłbym do gościa, o którym wiedziałbym, że jest zdolny do wszystkiego, że na pewno zrobi to co mu zaproponuję i powiedział mu, żeby zrobił to o czym pisałeś czy nie znalazłby się ktoś kto nazwałby mnie idiotą, bo kazałem skoczyć na główkę na beton gościowi z opinią samobójcy?

Takiego faceta należałoby ubezwłasnowolnić a nie dawać fuchę we wrestlingu. Nie przesadzajmy z tym, że Kurt to jakiś samobójca, który nie wie co czyni. Kurt jest zdolny do wielu poświęceń, ale nie popadajmy w przesadę z oceną jego podejścia do tematu. Skoro Angle nie ma żółtych papierów, to sam odpowiada za swoje czyny i jeżeli się godzi na zbyt wiele, to ewentualne pretensje może mieć tylko do siebie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/29/#findComment-190488

Wina spada też na Dixie, która zatrudnia gościa, który pierwszą galę na żywo widział gdy pisał pierwszą galę dla WWF.

BRKSTRM, nie zapędzaj się, ja nie mam zamiaru bronić Russo, ale w powyższym zdaniu skłamałeś.

A powoływanie się na Jamesa E. Cornette, nie jest akurat najlepszym pomysłym, bo Jimmy to największy hater w biznesie i jak na początku było śmieszne, że jeździ po Russo, to ostatnio przegina cisnąc Dixie, Hogana i ogólnie całe TNA. Rację miał ktoś kto powiedział, że Jimmy jednak trochę ubolewa z powodu z tego że nie ma już sympatycznej posadki w TNA, bo mu się tam mimo wszystko bardzo podobało.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/29/#findComment-190495

Russo

A teraz pokaż na laleczce, gdzie dotykał cię Russo.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/29/#findComment-190515

A ja także popieram akcję antyRusso.

Człowiek który przyznaje, że nie obchodzi go ten udawany wrestling i tylko ludzie bez zainteresowań mogą mierzyć podczas udawanego show wrestlngowego długość udawanych walk. Koleś nie rozumie, że TNA to właśnie moje zainteresowania? Czemu mam szanować kogoś kto nie szanuje mnie, pomimo, że jestem potencjalnym klientem?

Za śmierć Harta, także ponosi pewną odpowiedzialność, za sporą głupotę w wrestlingu itp.

Akurat w tym temacie popieram Cornetta w 100%. I co z tego, że ma heat? Ma go bo mówi co myśli.

Panowie z góry znają zapewne stronę którą podam, chyba nie zrobię konkuręcji Attitude. whosslammingwho.podomatic.com jest miedzy innymi świetny cotygodniowy Cornette's Commentary, z którego można wyciągnąć kilka fajnych historii o Russo i innych ;-)

Polecam.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/29/#findComment-190522

Panowie z góry znają zapewne stronę którą podam, chyba nie zrobię konkuręcji Attitude. whosslammingwho.podomatic.com jest miedzy innymi świetny cotygodniowy Cornette's Commentary, z którego można wyciągnąć kilka fajnych historii o Russo i innych

Polecam.

nie wszystko co mowi Cornette trzyma sie prawdy, więc nie podawałbym tego jako źródła "prawdy." Tym bardziej ze w Jimmym często odzywa się mimo wszystko ból tego że odszedł tylko z powodu Russo z federacji, która mu się bardzo podobała i z tego powodu trochę demonizuje Russo.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/29/#findComment-190523

Demonizuje Russo tak. odszedł bo Dixie Carter zatrudniła Russa. Nie lubią się więc Cornett musiał opuścic TNA. Russo ponosi odpowiedzialnóśc moralną za śmierc Owena , to jest oczywiste to był jego pomysł , Owen to przyjął , bo wiedział że to się będzie podobac fanom , co do wypowiedzi SixKillera , ci ludzie są nakręcenie oni to kochają , wiedzą że mogą się zabic , ale to robią bo to ich życie a Russo niech dba o to żeby to życie się nie skończyło na ringu. według mnie Russo to totalny Idiota -.-
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/29/#findComment-190524

Nie lubią się więc Cornett musiał opuścic TNA. Russo ponosi odpowiedzialnóśc moralną za śmierc Owena , to jest oczywiste to był jego pomysł , Owen to przyjął , bo wiedział że to się będzie podobac fanom , co do wypowiedzi SixKillera

Owen podobno przyjął tą propozycję , gdyż wcześniej odrzucił jakiś storyline związany z "związkiem" z jedną z panienek z WWF.

Poza tym to nie było tak, że Cornett opuścił TNA po przyjściu Russo. Przecież panowie współpracowali ze sobą dość spory kawałek czasu. Odejście Jima bardziej zbiegło się w czasie z przyjściem Eda Ferrary (który też, bardzo często jest jakoś pomijany a jest zwyczajnym skur@##!@ za naśmiewanie się z choroby J. Rossa).

Czy Jim nie mówi prawdy? Pewnie, że przekoloryzuje fakty, ale nie posądzałbym go o kłamstwo związane z faktami. Owszem, zdarza mu się wydawać kontrowersyjne opinie, ale gdy mówi o tym co było to w moim odczuciu oczywiście trzyma się faktów.

Trzeba pamiętać, że Cornett zarobił spore pieniądze na wrestlingu i nie musi już robić rzeczy których nie chcę, zresztą wielokrotnie podkreślał, że sam by się zwolnił z TNA bo nie chciał współpracować z Easy E i Hoganem.

Ale to oczywiście taka dyskusja, nie do rozstrzygnięcia bo opiera się na opiniach co do jednej osoby i jej wiarygodności, więc na jakieś wspólne wyciągnięcie wniosków to raczej bym nie liczył. :razz:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/29/#findComment-190525