Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

dlatego też piszę że każdy kto kupuje PPV może czuć się wyruchany w dupsko. Jak można oczekiwać że ludzie tłumnie kupią PPV, skoro na nastepnej bezpłatnej gali rozwiązuje się wszystkie problemy, a nie na PPV, za który płaci się gruba kasę. Więc z góry zakładam że PPV nie generuje wykupień, które by kogokolwiek satysfakcjonowały. Przez to rozumiem zarobienie kasy, bo charytatywnie nikt tego nie robi.

racja, ale może TNA więcej zysków generuję program TV niż PPV? I to może dlatego ich uwaga skupia się bardziej na Impact niż na PPV. Wiem, że można jednocześnie robić dobre TV bez zakończeń feudów i generować zyski z PPV właśnie poprzez rozstrzyganie sporów tam, ale TNA wybiera inaczej. Jakiś powód musi w tym być, bo wątpię aby nie znalazł się tam nikt na tyle mądry by to zobaczyć i podsunąć lepsze rozwiązanie.

odniosłem się do Twoich wypowiedzi, typu

ujko napisał/a:

Co nie oznacza, że buyrate był tragicznie słaby.

poprzez post Damiana.

Można to było tak zrozumieć, jednak mi chodziło o to, że Damian nie ma faktów na potwierdzenie swojej tezy i może być zupełnie na odwrót niż on napisał.

I proszę Cie nie pisz o dobie internetu i takich tam, bo jeśli tak zakłądasz to TNA nie ma praktycznie żadnych swoich fanów, skoro nikomu nie zależałoby żeby wykupić PPV(albo też przyjśc na live event) i dać im zarobić...

No ale nadal się tacy ludzie znajdują bo ktoś te PPV wykupuję i ktoś na te live eventy chodzi, tyle, że gdyby nie rozwój internetu to takich ludzi pewnie byłoby jeszcze więcej.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/287/#findComment-273795

No ale nadal się tacy ludzie znajdują bo ktoś te PPV wykupuję i ktoś na te live eventy chodzi, tyle, że gdyby nie rozwój internetu to takich ludzi pewnie byłoby jeszcze więcej.

Ci którzy kupują to niedobitki, maksymalni hardkorzy, którzy są na dobre i na złe. Może to wszyscy pracownicy Pandy mają nakaz kupna, albo dostają od firmy w ramach świadczeń socjalnych, ciężko powiedzieć.

Powiem szczerze, gdyby mnie było stać i mieszkałbym w stanach pewnie bym kupował PPV, ale tylko do czasu, bo takimi działaniami jak teraz tylko by mnie wkurwiali.

No i skoro Tv generuje im większe zyski to po co w ogóle robić PPV udając że tam się zakończy jakikolwiek sensowny feud? Lepiej dać tam cała dywizję X, czyli zrobić jeden 4way, albo dwa single i mamy jeden triple iron man match, albo dwa podwójne pojedynki ironman :P

Można to było tak zrozumieć, jednak mi chodziło o to, że Damian nie ma faktów na potwierdzenie swojej tezy i może być zupełnie na odwrót niż on napisał.

kapewu

Wiem, że można jednocześnie robić dobre TV bez zakończeń feudów i generować zyski z PPV właśnie poprzez rozstrzyganie sporów tam, ale TNA wybiera inaczej. Jakiś powód musi w tym być, bo wątpię aby nie znalazł się tam nikt na tyle mądry by to zobaczyć i podsunąć lepsze rozwiązanie.

Dlatego właśnie powtarzam, że jest to normalna potwarz dla ich fanów, którzy jeszcze to kupują. Kiedyś mieli tygodniowe PPV, więc śmiało można powiedzieć że jedli prawie z każdego koryta, a jednak rozumu im nie przybyło...

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/287/#findComment-273796

No i skoro Tv generuje im większe zyski to po co w ogóle robić PPV

Czytałem nie tak dawno na zagranicznych forach, że TNA jest związane jakimiś umowami z różnymi producentami i musi wydawać 12 PPV na rok. Ponoć Bischoff odkąd przybył do TNA dąży do tego aby zmienić format PPV(4/6 na rok?nie pamiętam dokładnie), jednak póki co blokują ich te umowy. W sumie to chyba Arthur już tu kiedyś o tym pisał. Jeżeli tamte informacje były prawdziwe, to jest to ostatni rok z tak duża ilością PPV.

Może TNA chcę odstraszyć fanów od PPV żeby mieć powód do zerwania umów o 12 PPV rocznie :twisted: .

Ta sprawa jednak ma się podobnie jak sprawa wykupień PPV. To tylko plotki, więc ciężko coś stwierdzić.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/287/#findComment-273800

pamiętajmy że ArthurWTF(albo jak woli się nazywać Credible, czyli wszystko czym nie jest) i Eric to prawie że wyrocznie i można ich traktować jako pewne źródła :)
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/287/#findComment-273808

pamiętajmy że ArthurWTF(albo jak woli się nazywać Credible, czyli wszystko czym nie jest) i Eric to prawie że wyrocznie i można ich traktować jako pewne źródła :)

Kolejne małe nieporozumienie. :) Ja Arthura w tym wypadku jako źródło nie traktowałem. Po prostu on już kiedyś tu przytoczył tą sprawę dlatego wspomniałem o nim. Nawet Eric nie jest tu brany pod uwagę jako źródło bo informacje, które swego czasu pojawiły się w sieci pochodziły od osób pracujących w TNA/związanych z Ericiem a nie od samego Bischoffa. Na ile to wszystko wiarygodne chyba może sobie odpowiedzieć każdy sam.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/287/#findComment-273813

tak samo wiarygodne jak wpisy na twitterze Hogana :)
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/287/#findComment-273814

Ja już od dawna mówię że iPPV to przyszłość tego biznesu. Odkąd TNA zaczęło tak mocno promować TNAonDemand to znacząco spadła ilość wykupień tradycyjnych PPV.

Pamiętam jak BFG chyba 2010 miało 50 albo 60 tys wykupień, ostatnie jak wy tutaj mówicie miało w granicach 25 tys.

Rok 2011 był najlepszym rokiem w historii TNA, ich średni rating był najwyższy w historii bo 1.17, przekroczyli granicę 2 mln widzów na IMPACTcie, ani razu nie spadli poniżej 1.0 i nikt mi nie wmówi że przez rok stracili połowę ludzi którzy wykupują PPV. To jest po prostu niemożliwe, jedyne wytłumaczenie jest takie że coraz więcej ludzi zaczyna się przekonywać do systemu TNAonDemand, który oferuje nie tylko oglądanie gal PPV on line na całym świecie, nie tylko w Stanach, ale także daje dostęp do obszernego archiwum federacji.

Popatrzmy też na taki praktyczny aspekt, PC to PC a wiadomo jak w każdym domu jest z TV, każdy chce oglądać swoje, oglądanie na kompie on line w wielu amerykańskich rodzinach może się okazać po prostu praktyczniejsze. Po co np. mąż ma się z żoną użerać że on chce sobie obejrzeć PPV TNA, a ona jakąś Luz Marię, jak on sobie pójdzie na kompa i ma w dupie.

Wcale bym się nie zdziwił jeśli by się okazało że TNA na iPPV łoi więcej kasy niż na tych zwykłych PPV, możliwe iż będą chcieli całkowicie z nich zrezygnować. Co do ilości gal PPV to w 100% zgadzam się z Bischoffem że jest ich po prostu za dużo.

TNA ma tylko jeden program tygodniowo i muszą w ciągu miesiąca zrobić te min 7-8 walk na PPV. WWE ma dwa programy więc mają na promocję walk dwa razy więcej czasu.

Myślę że 8 PPV to jak na TNA powinno być max.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/287/#findComment-273828

Popatrzmy też na taki praktyczny aspekt, PC to PC a wiadomo jak w każdym domu jest z TV, każdy chce oglądać swoje, oglądanie na kompie on line w wielu amerykańskich rodzinach może się okazać po prostu praktyczniejsze.

a jaka jakość! normalnie nie HD, ale super HD! Nie zapominajmy, że buforowanie pewnie omijają jakimiś magicznymi sztuczkami i nigdy nie ma problemów, a serwery mają najlwydajniejsze na świecie.

Wcale bym się nie zdziwił jeśli by się okazało że TNA na iPPV łoi więcej kasy niż na tych zwykłych PPV

a pewnie, 4 dolary to kupa kasy!

podejrzewam, że te 50 tyś do 80tyś ludzi ogląda to na ondemand i się śmieje z biednych klientów, którzy dali się nabrać na klasyczne PPV.

Ehhh jakby to powiedział Mike Tenay w 2002, "i don`t care about opinions, facts only."

PPV w TNA jest dla skończonych frajerów wychodzi na to, to po co w ogóle się na nie starać? Niech wraca Puppet i rzuca wyzwanie Hornswoggle`owi na najbliższym PPV!

WWE ma dwa programy więc mają na promocję walk dwa razy więcej czasu.

widać że nie oglądasz WWE, bo mają podział na dwa rostery wiesz? Czaisz, nie? dwa razy więcej wrestlerów, pasów i takie tam nic nie znaczące dla ciebie fakty

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/287/#findComment-273831

Z tego co ja wiem to chyba PPV na TNAonDemand kosztuje tyle samo co normalne.

Nie uważam że się nagle wszyscy rzucili na to TNAonDemand, ale że spadek wykupień tradycyjnych gal PPV należy upatrywać w tym że pewna część osób jednak przerzuciła się na iPPV.

Po prostu nie wmówisz mi że mimo iż liczba fanów TNA rośnie, to jednak maleje.

Samo to że poprzez TNAonDemand na żywo daną galę mogą oglądać fani z całego świata zdecydowanie działa na korzyść TNA.

Icon chyba ma tam konto, to najlepiej żeby on co nieco o tym powiedział.

widać że nie oglądasz WWE, bo mają podział na dwa rostery wiesz? Czaisz, nie? dwa razy więcej wrestlerów, pasów i takie tam nic nie znaczące dla ciebie fakty

Dwa razy więcej wrestlerów, to żeś teraz palną, policz sobie ilu wrestlerów w obu rosterach ma WWE a ilu w jednym TNA.

TNA ma 4 albo 5 IMPACTów żeby zrobić 8 walk na PPV, a WWE ma 4 albo 5 RAW i tyle samo Smackdown żeby zrobić te 8 walk na PPV, czyli TNA ma 4 albo 5 gal żeby wypromować 8 walk na PPV, a WWE ma 8 albo 10 gal żeby wypromować 8 walk na PPV, co ty liczyć nie umiesz czy co??

Edytowane przez Arthur Credible
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/287/#findComment-273832

Podałem liczby najbliższe faktów, ale okej. Poza tym faktem jest na pewno, że różnica liczby wykupień między BFG 2011 i 2012 była ogromna i dlatego dlatego była to w moim mniemaniu ogromna porażka dla federacji, która przecież SZUMNIE ZAPOWIADAŁA, ŻE BĘDZIE KONKUROWAĆ Z WWE, a zostali zmieceni w poniedziałki, nie mają nawet połowy ich ratingów, a o wykupieniu PPV już nie wspominamy, bo było to wałkowane tysiąc razy. TNA albo stoi w miejscu albo robi małe kroczki. Z takim tempem to mogą konkurować z WWE, jak na czele Mcmahonlandu będą wnuki VKM :twisted:
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/287/#findComment-273833

33 wrestlerów na RAW

34 na SmackDown

7 na NXT

43 wrestlerów w TNA, z czego ok 6 w ogóle nie wiadomo gdzie przebywa i czy w ogóle jest jeszcze na kontrakcie(np. Haskins, Kendrick, Jackie.)

Wszędzie liczyłem w miare AKTYWNE osoby, bez menadżerów i jakichś tam Langów, Hectorów czy innych komentatorów. Ty pewnie liczyłeś SoCal Val i Hemme.

Nie dość, że z języka polskiego jesteś ograniczony to jeszcze z matematyką masz poważne problemy.

Nie uważam że się nagle wszyscy rzucili na to TNAonDemand, ale że spadek wykupień tradycyjnych gal PPV należy upatrywać w tym że pewna część osób jednak przerzuciła się na iPPV.

I teraz pytanie na logikę, kto w Stanach(bi temat tyczy się Stanów jeszcze) wybierze PPV klasyczne, a kto IPPV, wiedząc że przed telewizorem siada i ma wszystko cacy, a poprzez IPPV musi się liczyć z masą niedogodności... To pytanie oczywiście nie jest dla ciebie, bo nie myslisz ani logicznie, ani czasem nawet jak małpa nie potrafisz za kimś czegoś prostego powtórzyć, no z wyjątkiem Erica i Hogana, tam małpowanie idzie ci świetnie.

Bym zapomniał, że tak świetnie się rozwijają, że na live eventy przychodzi max 1.500 osób, a część tapingów w innych lokalizacjach niż Orlando wypełniają ludźmi za free. W orlando za to mamy bandę nieogarniętych turystów i nic dziwnego, że czasem przed eventami muszą ich tresować jak zwierzęta, kiedy klaskać, a kiedy buczeć.

Jakiś rozwój jednak jest, ale jak pisał Damian, małymi kroczkami, niestety zbyt małymi. A czasami jest też tak że po jednym małym kroczku do przodu zrobią dwa w tył - tak jak obecnie czynią z PPV, gdzie te eventy są szmacone, a ludzie za to płacący sa policzkowani. I to obojętnie którzy, Ci przed telewizorami i klasycznym PPV i przed komputerami przed iPPV, bo przecież płacą podobnie zielone pieniądze.

Edytowane przez Ceglak
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/287/#findComment-273834

33 wrestlerów na RAW

34 na SmackDown

7 na NXT

43 wrestlerów w TNA, z czego ok 6 w ogóle nie wiadomo gdzie przebywa i czy w ogóle jest jeszcze na kontrakcie(np. Haskins, Kendrick, Jackie.)

Wszędzie liczyłem w miare AKTYWNE osoby, bez menadżerów i jakichś tam Langów, Hectorów czy innych komentatorów. Ty pewnie liczyłeś SoCal Val i Hemme.

To i tak nie jest dwa razy więcej, z NXT też występują na PPV? ale liczba wrestlerów tutaj nie jest najważniejsza. Najważniejszy jest czas antenowy. WWE ma dwa razy więcej tego czasu antenowego by wypromować te tyle samo walk na PPV co TNA.

I teraz pytanie na logikę, kto w Stanach wybierze PPV klasyczne, a kto IPPV, wiedząc że przed telewizorem siada i ma wszystko cacy a poprzez IPPV musi się liczyć z masą niedogodności... To pytanie oczywiście nie jest dla ciebie, bo nie myslisz ani logicznie, ani czasem nawet jak małpa nie potrafisz za kimś czegoś powtórzyć, no z wyjątkiem Erica i Hogana, tam małpowanie idzie ci świetnie.

Jeśli w pakiecie mają też do dyspozycji całe archiwum TNA, no to nie jeden by się zastanowił. Ja nie wiem jak to działa, nie oglądałem tam żadnego PPV, może akurat jest to w miarę znośne i da się to oglądać.

Bym zapomniał, że tak świetnie się rozwijają, że na live eventy przychodzi max 1.500 osób, a część tapingów w innych lokalizacjach niż Orlando wypełniają ludźmi za free.

Z tego co ja pamiętam to przed erą Hogana na live eventy przychodziło max 800 widzów.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/287/#findComment-273836

Tyle, że na ppv od Raw/SD są może z 4 walki, lub mniej a od IW powinno być jakieś 7, 8.. jak nie więcej.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/287/#findComment-273837

33+34+7=74 - WWE

37 z 43 licząc naprawdę aktywnych - TNA

jak dla mnie stosunek 1 do 2, a nawet jak nie idealnie 1 do 2 to różnica minimalna.

a więc

WWE ma dwa razy więcej tego czasu antenowego by wypromować te tyle samo walk na PPV co TNA
bzdura bzdura i jeszcze raz bzdura. No, ale zapomniałem jak sprawnie omijasz fakty i chowasz głowe w tyłek szukając tam innych nowinek.

ty masz naprawdę problemy, ale to już nie moja sprawa. Oby cię kiedyś na wypłacie nie orżnęli, bo sobie tego ringu z kątowników nie złożysz.

może akurat jest to w miarę znośne i da się to oglądać

a ja mam prawie całe archiwum na dyskach twardych, to po co miałbym przepłacać...

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/287/#findComment-273838

Odbiegając od toczącej się dyskusji Dixie podała ciekawą informację

TNA Wrestling President Dixie Carter announced Monday on Twitter that the annual Lockdown pay-per-view event will be held April 15, 2012 in Nashville, Tennessee at the Municipal Auditorium

James Storm nowym mistrzem w swoim mieście? :smile:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/287/#findComment-273858