Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Założenie masz bardzo dobre - bo tak, zdecydowanie powinien zostac w tym momencie ulubieńcem publiki. Jednakże nie dano mu na to szansy, ponieważ na jego miejsce wpadł Storm. Gdyby Bobby dostał swój rewanż to zebrał by gigantyczną reakcję. Jednak, ten rewanż przypadł Stormowi i to on dostał wszystko to co miał miec Roode. Tak więc Kanadyjczyk został zepchnięty w cień i po chwili znowu wystawiony na słońce, jednakże w tym momencie bohaterem był już Storm, więc Bobby nie miał szans na zebranie popu. Nie takiego jak James.

Podobna sytuacja z WWE została rozegrana dużo lepiej, ponieważ przekręcony w pewien sposób mistrz(Christian) dostał swój rewanż, gdy został przekręcony i w nim dostał kolejną szansę i zbierał coraz solidniejszy pop.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/260/#findComment-263517

• Reputacja:   0

To jak splunął na Storma i postawił swoją nogę na nim w geście zwycięstwa było po prostu genialne.

to akurat było gówno warte co opisałem wcześniej. W żaden sposób nie można tego przecież sensownie wytłumaczyć. Natomiast inny wariant opisałem również wcześniej i miałby on ogromny sens.

No chyba że jesteś w stanie wytłumaczyć, dlaczego opłuł najlepszego przyjaciela? Kogoś z kim tworzył tag od paru lat i nie było między nimi ŻADNYCH, ale to ŻADNYCH scysji, nawet kiedy staneli naprzeciwko siebie w ringu pare tygodni temu, ani nawet gdy chciał poróżnić ich Kurt.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/260/#findComment-263529

To jak splunął na Storma i postawił swoją nogę na nim w geście zwycięstwa było po prostu genialne.

to akurat było gówno warte co opisałem wcześniej. W żaden sposób nie można tego przecież sensownie wytłumaczyć. Natomiast inny wariant opisałem również wcześniej i miałby on ogromny sens.

No chyba że jesteś w stanie wytłumaczyć, dlaczego opłuł najlepszego przyjaciela? Kogoś z kim tworzył tag od paru lat i nie było między nimi ŻADNYCH, ale to ŻADNYCH scysji, nawet kiedy staneli naprzeciwko siebie w ringu pare tygodni temu, ani nawet gdy chciał poróżnić ich Kurt.

Właśnie mam nadzieję, że to wszystko zostanie wyjaśnione, ja już to wcześniej pisałem, że ten heel turn powinien się opierać na tym że Roode nie będzie mógł przeboleć tego że on sam tyle się namęczył żeby zdobyć ten pas, a Storm zdobył go sobie od tak z marszu. No że po prostu to Roode zawsze najciężej pracował, a i tak zawsze laury zbierał Storm. To co zrobił Roode czyli splunął z pogardą na Storma i położył na nim nogę może oznaczać ze powiedział dość, że zemścił się za to wszystko, że teraz to Roode jest w blasku chwały.

To jest ogólnie bardzo fajny motyw na heel turn, ale mi się zupełnie nie podoba to jak TNA to rozegrało. Nie zmienia to faktu że jestem strasznie podjarany heel turnem Bobbyego bo na to przecież liczyłem, wydaje mi się że Roode na prawdę może zrobić karierę, mam nadzieję że po pół roku nie przejdzie znowu face turnu, bo to by było po prostu żałosne. Jak dla mnie to Bobby powinien zostać heelem na długie lata, jako ten prawda bezwzględny kanadyjski sukinsyn.

Nie będę ukrywał że marzy mi się powrót Team Canada.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/260/#findComment-263536

Ale powiedz za co miał się mścić na przyjacielu? Storm nie był niczemu winien, ba mało tego wspierał go czały czas i co najważniejsze: ODDAŁ PAS NA RĘCĘ BOBKA ZARAZ POTEM JAK GO WYGRAŁ - kolejny przykład nonsensu, skoro Bobek tak bardzo pragnął tego pasa, że musiał teraz splunąć na Storma, to zabrałby go już wtedy skoro James mu go chciał oddać. No i przecież to Kurt wyjaśnił na czym polegał trik w niemożliwości dania mu rewanżu(klauzula w kontrakcie). I czemu tak nagle to się stało?

To znaczy to drugie pytanie to oczywiście nie do ciebie, tylko do TNA, które w swojej głupocie turn Bobbiego zrobiło praktycznie w 2 minuty, zanim dać wszystkim do niego dojrzeć w miesiąc czy dwa. Tzn sam moment turnu genialnie rozpisany, ale wszystko o pare tygodni za szybko, bo tu jeszcze coś czego zapomniałem dopisać po iMPACT! James Storm stracił tytuł ani razu bawet nie wygrywając w jego obronie... kolejna głupota.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/260/#findComment-263540

To znaczy to drugie pytanie to oczywiście nie do ciebie, tylko do TNA, które w swojej głupocie turn Bobbiego zrobiło praktycznie w 2 minuty, zanim dać wszystkim do niego dojrzeć w miesiąc czy dwa. Tzn sam moment turnu genialnie rozpisany, ale wszystko o pare tygodni za szybko, bo tu jeszcze coś czego zapomniałem dopisać po iMPACT! James Storm stracił tytuł ani razu bawet nie wygrywając w jego obronie... kolejna głupota.

W 100% się z tobą zgadzam, sam już wcześniej pisałem że to powinno się pociągnąć o wiele dłużej i że stopniowo Bobby powinien być upokarzany, że ta ich przyjaźń powinna być ciągle wystawiana na próbę, aż w końcu Bobby pęknie, tyle że Bobby pękł zanim zdążył się napompować i to jest ból.

Jestem niezmiernie ciekaw jak to TNA rozwiąże, może po prostu puści jakąś bajkę która tą całą sytuację wyjaśni. Jedyny plus tego jest taki że zrobiło się arcy ciekawie, niby dno i wodorosty, ale ja sam jestem tak zamieszany że już nie mam pojęcia co dalej, to znaczy jak TNA sprzeda ten heel turn.

Ale powiedz za co miał się mścić na przyjacielu? Storm nie był niczemu winien, ba mało tego wspierał go czały czas i co najważniejsze: ODDAŁ PAS NA RĘCĘ BOBKA ZARAZ POTEM JAK GO WYGRAŁ

Gdyby Storm był czemuś winien to właśnie on by przeszedł heel turn, a nie Bobby, sek w tym że heel przeważnie robi wszytko wbrew rzeczywistości, między innymi dlatego ludzie go nie lubią.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/260/#findComment-263541

nie nie, heel nie robi czegoś wbrew rzeczywistości tylko IDZIE NA ŁATWIZNĘ.

Dla przykładu: chociażby dołącznie mistrzów do Immortal żeby mieć "plecy," uciekanie się do sztuczek poniżej pasa zeby mieć więcej asów w rękawie.

To właśnie face`owie działają wbrew rzeczywistości: wpadają jeden na pięciu złych(w normalnym swiecie to się źle kończy), są naiwni wbrew logice itd

Więc ponawiam pytanie, czym tak strasznie zawinił mu Storm że tak to rozpisano, że został opluty i poniżony? Jesli tylko dlatego, bo Bobby tak chciał tytuł to przecież mógł go sobie wziąć jak go dostał do ręki. Więc co było w tym takiego genialnego że go znieważył?

Za jakiś czas, jakby heelem był już dłuższy czas, takie zachowanie byłoby w moim przekonaniu fajne, ale tak od razu to bzdura najwyższych lotów, bo jest wzięta z nikąd.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/260/#findComment-263542

Wiesz są różne rodzaje heelów, jeden idzie na łatwiznę, drugi ciągle ucieka a jeszcze inny po prostu robi źle. Na tym rzeczy polega że Storm jako tako w niczym nie zawinił, a Bobby się na nim mści itp. wiesz z reguły jest tak że jeśli kogoś nie lubimy to nie lubimy go za to jak się zachowuje czy też za to jaki ma pogląd na daną sprawę. Bobby robi źle, Storm mu ufał, wierzył w niego, nawet mu chciał oddać pas, a Bobby postąpił jak ostatni skurwiel że tak go nazwę. Fani mogą powiedzieć, "oj chłopcze tak się nie robi". w taki sposób też można zrobić z kogoś heela. Po mojemu to TNA specjalnie chciało jakby wyczyścić Storma, on w niczym nie zawinił, robił wszystko dla dobra jego i Bobbyego, a ten po prostu go zdradził, osobiste ambicje wzięły górę. Zobaczymy jak TNA to pociągnie, bo jakoś muszą to rozwiązać i wytłumaczyć.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/260/#findComment-263544

tyle że znieważając Storma zamknięto właściwie sprawę, można się jedynie spodziewać głupiego wytłumaczenia typu: dla tytułu, ale tytuł miał już w ręku, więc bzdura.

Natomiast to co pisałem wcześniej, użycie butelki, potem próba wytłumaczenia tego, aż koniec końców całkowite przejście na "ciemną stronę" dałoby temu feudowi wiele ciekawych walk i możliwości.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/260/#findComment-263545

Zobaczymy jak TNA to pociągnie, bo jakoś muszą to rozwiązać i wytłumaczyć.

I tego się właśnie boję. Rozwalili jeden z najlepszych tagtemów obecnie w biznesie, dali pas jednemu i drugiemu, przy czym to ten drugi był lepiej wypromowany. Teraz przy bookingu TNA to maja rozwiązać. Łaską są tylko umiejętności ringowe i słowne obydwu panów. Lecz i tak ten feud może być wielki...lub totalnie zjebany, pozdrowienia dla creative teamu z Orlando!

A tak, na Impact pojawiły się babole typu Ronnie oraz rywalizacja Bischoffów. Błagam, bleee.

Zmiany pasów dla piękności Kim i Rayne. Wooow. tak to trochę nuda.

Poza tym, feud Morgan i Crimson w ogóle mnie nie kręci, błagam. MAtt zostanie zjobbowany mniejszemu, z mniejszymi umiejętnościami. EEe, to ja podziękuję.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/260/#findComment-263552

James Storm stracił tytuł ani razu bawet nie wygrywając w jego obronie... kolejna głupota.

W tym przypadku się zgadzam, ale z drugiej strony to już się robiło do bólu przewidywalne, że mistrz który np. zdobył pas na jednym PPV, bronił go przez 2-3 następne. Ja rozumiem sens, logikę, wartość pasa itp. Ale przy takim działaniu (a jeszcze do niedawna był to standard) w zasadzie pierwsze dwa PPV po zmianie pasa to był jedynie dylemat "kto się podłoży mistrzowi".

Tak na marginesie, ciągle mam wrażenie że TNA ma kompleksy własnej wartości. Poza kurnikiem działają na zasadzie pokazywania wszystkiego co mają, wszystkie gwiazdy, walki o pasy itp. bo inaczej pewnie ludzie nie przyjdą. Porównajcie prestiż i jakość walk w Orlando i na wyjazdach. Wiadomo że jak tylko zrobią 2-3 gale pod rząd poza kurnikiem to zaraz jest jakiś przewrót, zmiana pasa itp.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/260/#findComment-263595

Ja bym się chciałem jeszcze odnieść do feudu Bischoffów, bo przeczytałem gdzieś bardzo trafny komentarz. Czasami zalatuje tutaj, ale i ogólnie w środowisku fanów TNA lekką hipokryzją. Ja wiem ze dla niektórych jeśli ktoś nie jest wrestlerem to w ogóle nie jest potrzebny, no ale ja mam odmienne zdanie na ten temat.

Choć sam uważam że ten cały feud Bischoffów nie jest jakoś prowadzony w idealny, porywający sposób, to jednak sadzę że jest to potrzebne. Już od ładnych kilku lat, słyszę ciągle narzekanie na to że TNA nie promuje młodych, że same stare dziady tam siedzą, jednak gdy TNA już zaczyna coś działać w kwestii "zmiany warty" to prawie każdemu się coś nie podoba.

Osobiście uważam że promowanie Garretta Bischoffa jest w 100% dobrym pomysłem, zobaczymy co z tego tak na prawdę wyjdzie, ale jest to kolejny przedstawiciel młodego pokolenia który w TNA może odrywać różnego rodzaju rolę. Jak już kiedyś pisałem wolał bym żeby ten feud miał miejsce wtedy gdy Bischoff miał jakąś władze w federacji.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/260/#findComment-263600

więc spytam tak: Kim jest Garett Bischoff, albo inaczej, co takiego w życiu zrobił żeby być odpowiednią osobą do zmiany warty?

Jest nikim na w tym momencie wysoko eksponowanym miejscu, ponad wieloma gwiazdami(otrzymuje więcej czasu antenowego).

To o czym piszesz czyli zmiana warty powinna się tyczyć TYLKO I WYŁĄCZNIE WRESTLERÓW, jeśli mówimy o działaniach na wizji.

W ogóle jakim młodym talentem jest Garett?

Przemyśl następnym razem cokolwiek zanim znowu zaczniesz włazić w dupe Bischoffom i będziesz pisał innym o jakiejkolwiek hipokryzji...

p.s.

ludzi nie interesuje kto jest nowym szefem federacji bardziej niż to kto jest jej mistrzem. Albo inaczej mówiąc - Nie to przynosi zyski.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/260/#findComment-263601

Nie ma co ukrywać że gdyby Garrett nie nazywał się Bischoff to nawet by nie pracował w TNA, no ale tak już jest że w pewnych federacjach pracują całe rodziny.

Nie uważam że zmiana warty powinna się tyczyć tylko wrestlerów, w TNA mamy takich dinozaurów jak Hogan, Flair, Bischoff, ktoś w końcu musi zając ich miejsce. Już wcześniej pisałem że z chęcią bym obejrzał konflikt z udziałem młodego i starego Russo.

Uważam że z Garretta można coś ciekawego zrobić, na razie to wygląda tak jak wygląda, ale wierzę w to że w przyszłości może coś z tego być. Czy w WCW nie był potrzebny ktoś taki jak Eric Bischoff, czy w WWF nie był potrzebny ktoś taki jak Vince McMahon? To jest po części show, rozrywka i tacy ludzie mają to fanom zagwarantować. Na ostatnim IMPACTcie kwadrans w którym był segment z Bischoffami uzyskał rating 1.39, więc coś w tym jest.

A swoją droga to jacyś frajerzy z Algierii zhakowali stronę TNA.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/260/#findComment-263603

Garett bedzie tym kto rozwali streak Crimsona a pozniej zdobywa pas TNA Heavy. I znowu morale w szatni padną na pysk. Bo tak po prawdzie ten feud ojciec konta syn prowadzi do nikąd. Chociaż ? Hmm pomyślmy... Wiadomo, ze w ostatecznym rozrachunku syn pokona ojca i co dalej ? No chyba nie po ty tyle czasu im poświęcą by syn znow był sędzią w ringu. Czyli co ? Zostanie czynnym zapaśnikiem, który zostanie niezle podpromowany i ktoremu beda sie podkładać AJ i ferajna ? Cool.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/260/#findComment-263604

• Reputacja:   258
  • Urządzenie:  Windows

Bo tak po prawdzie ten feud ojciec konta syn prowadzi do nikąd. Chociaż ? Hmm pomyślmy... Wiadomo, ze w ostatecznym rozrachunku syn pokona ojca i co dalej ?

Wtedy być może pojawi się syn Rica Flaira. I taki program byłby ciekawszy od tego obecnego.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/260/#findComment-263606