Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

No więc iMPACT! zaliczam na plus, fajny segment otwierający galę. Wszystkie walki nawet dobre, ale strasznie zawiodłem się na walce Joe vs Styles. Myślałem że będzie najlepsza na iMPACTcie, a okazała się jedną z gorszych. Oczywiście wszystko przez najgorszy gimmick w TNA, (błagam, nie przypominajcie mi o Orlando Jordanie) który posiada AJ. Jako cipkowaty heel, któremu nic nie wychodzi jest strasznie nijaki. Abyss podszedł do Taza. Jak pamiętamy, Taz dawniej walczył w ECW. To może mieć związek z inwazją. Main event średni, i chyba mamy rozwiązanie sytuacji z feudem Pope vs Anderson. Hardy oskarży Kena o uderzenia krzesłem, ten przejdzie heel turn, będą mieli walke, a następnie Anderson wróci do feudu z Dinero. Ogólnie było troche lepiej niż średnio, ale do ideału brakuje duuuużo.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/26/#findComment-189630

Szczerze, to musi ten wątek byc zajebiscie poprowadzony, i w nazwie tej paczki nie moze sie pojawic nazwa "ECW". zapewne bedzie to cos na wzór nWo, co prawda bylo the Band, ale nie oszukujmy sie, the Band to bylo .......... w gruncie rzeczy nie wiem jak to nazwac.... żerowanie na legendzie ? nWo odstawialo różne numery, a the Band, to chyba idealnie ukozywalo to, z jakich się członków składało, czyli dorobienie do emerytury................

wracająd do skłądu ECW, co mysli potecjalny emerykanin słyszać te nazwe? " a to ta fedracja co upadła około milenium?" dlatego ECW kojazy sie z upadkiem, a tu mamy do czynienia z MainStr. więc przedewszystkim bedzie się liczył pomysł z ich wprowadzeniem. może wysadzą auto Dixie? Kazdy wie co powiedział "Chiczkocz" najpierw mocne udeżenie, a później musi trzymać w napięciu.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/26/#findComment-189631

• Urządzenie:  Windows

Jestem tez ciekaw co teraz planuja dla Big Keva, a na pewno cos jest na rzeczy. W zeszlym tygodniu rozmowa z Ericiem.. o ile dobrze pamietam o tym, ze nie chce Big Sexy go w to mieszac. Wczoraj został spławiony z zebrania Dixie, Hogan i Bischoff. Coś kombinując, ale na razie ciezko wysnuwac teorie. Dobre w TNA jest to obecne prowadzenie i zostawianie tych niewiadomych. Oby nie wyszlo, ze to wszystko .. to jeden wielki storyline......
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/26/#findComment-189638

Minusem ostatniej tygodniówki była bez wątpienia walka Joe z AJem. No przecież kiedyś, to się w ringu działo, skakało, latało, rzucało, kopało. A teraz? No sorry, że porownuje z przeszłością, jednak ta walka nie porywała. Bardziej dla tej całej idei Fortune istotne będzie pojedynek Kazarian- Styles i wokół tej rywalizacji będa jakieś emocje.

MCMG wygrali pojedynek z punkami, lecz czy dostaną pusz na tytuły? To pytanie juz odnośnie PPV. Co do samego pojedynku, pojawienie się Raya, tylko ile ta historia może się ciągnąć?

Jobbnięcie Desmonda było słabym rozwiązaniem. TA niepewność Chelsea ma tłumaczyć to, że władze TNa mają Wolfe'a w dupie i każą mu podkladać się Kendrickowi? Kiepsko to widzę.

Dobrze, że powrócil Pope, lecz chyba będzie skazany na podłożenie się Kurtowi.

Lethal zbiera kolejne triumfy, a Hernandez tylko czeka na spotanie w klatce.

Main event nie był tak ciekawy, jak zakończenie tygodniówki, czyli błąd Andersona i szał Abbysa.

I teraz mamy jeszcze jedną niewiadomą- co ze Stingiem i jego postawą, statusem w federacji i zawieszeniem?- Nuda, nie mają na Ikonę pomysłu, to mu dadzą miesiąc spokoju, robiąc miejsce antenowe pod obecność innych emerytów, tych z ECW.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/26/#findComment-189647

Przyznam, że iMPACT! nie był najlepszy. Początek gali nawet ciekawy, Abyss rzuca krzesłami na ring, a tu wchodzi Hogan, już się mają bić, ale wpada ochrona i ich rozdziela, potem jeszcze Bischoff który najpierw nie chce aby oni się bili, a potem krzesłem w Abyssa :D Potem już przyszedł Hardy, na koniec Twist of Fate i Swanton Bomb. Jakoś szybko się Abyss po tym otrząsnął, mógł jeszcze trochę poleżeć na ziemi. Jak już mówił kolega wyżej, walka Samoa Joe vs AJ Styles była słaba. Jedyne co tam widziałem to chopy w wykonaniu Stylesa, które nie były w ogóle skuteczne. Może za tydzień w walce Kazarian vs AJ będzie coś ciekawego. Lethal vs Morgan, walka taka sobie... Jak zwykle przychodzi Hernandez i Low Blow :D Muszę koniecznie oglądać PPV, a dokładnie te starcie w klatce Hernandeza i Morgana. Co tam jeszcze było ? Segment na bs jak Abyss robi sobie broń :D Dobra, mniejsza z tym, czas na ME. Walka słaba, mogli się bardziej postarać. Hardy na początku ostro zaatakował. RVD sędziował, szkoda, że nie był to No DQ Match bo z pewnością zobaczylibyśmy cios tym kijem z gwoździami, ale po co aż tak bardzo narażać wrestlerów na kontuzje przed PPV. Na koniec jeszcze nietrafiony Chairshoot Mr.Andersona i poleciało na Hardyego. Domyślam się co zobaczymy na następnej gali, z pewnością będzie starcie Hardy vs Anderson.

Co do samego PPV to czekam i zobaczę co im wyjdzie. Dobry ME F4W Match o World Heavyweight Title, na pewno raczej wygra RVD bo pas ma krótko, ale jeden ma dłużej (AJ Styles), a drugi krócej (czyli być może RVD), Hardy tytułu raczej nie zdobędzie chociaż kto wie ? Może Abyss ? Też mi nie pasuje raczej, chociaż może by to dobre było, dominuje cały czas na impactach, rozwala wszystko i do tego jeszcze by miał pas, ciekawe by to było. Pas do Andersona mi raczej nie pasuje, jest bardzo dobry, ale ja widzę go jako Global Championa.

To tyle ode mnie, pozdrawiam.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/26/#findComment-189650

Jednak by nie tracić czasu to będe sobie chyba czytał co sie dzieje na impactach na www.tnawrestlinenews.com bo obecny impact obejrzałem do momentu jobbnięcia Wolfe Kendrickowi. Ogólnie żal TNA. Nuda, Nuda, Nuda, Hogan, WCW 15 lat temu. Zero jakichkolwiek konsekwencji. Hogan ma przejść operacje pleców a na ring wpada i z Abyssem chce sie napierdzielać. No prosze. Czy on potrafi choć jeszcze podnieść tą noge czy tylko samymi punchami będzie straszył i "You". Następnie już mają sie napierdzielać kiedy na ring wbiega ochrona w ilości 2.... powtórze....DWÓCH osobników i ich roździela. Czasem na roździelenie mniejszych kozaków przychodzi armia ochrony a tu tylko 2jka :shock: Myśle sobie, że to może jacyś "lepsi" ale nie Abyss posyła ich do piachu 1 piąchą. Walka Tag w miare dobra. Gdy w ringu byli Gunsi i Moore to jeszcze uszło ale jak Neal to ciężko strawnym widowiskiem się pojedynek stawał. Starali sie ale Neal nadal jest zielony. Ja chce wiedzieć kto ustala wkońcu mecze w TNA. Hogan ustawia main event Abyss vs Hardy. Chwile później AJ wyzywa Kaza na pojedynek w przyszłym tygodniu tylko po to by wg. tnawrestlingnews.com

Flair zrobil z nich TAGTEAM

. TNA oglądam mniej wiecej od przybycia Christiana do Federacji (tak jakos sie złożyło bo wielkim markiem CC nie jestem i raczej nie byłem) i moim zdaniem od jakiegoś roku TNA sie zesrało i teraz w tym gówienku pływa i nie potrafi sie wydostać. Dywizja X praktycznie nie istnieje, Knockouts ? TBP i 1 może 2 inne zawodniczki pozatym kapa i jeszcze planują roździelić Sarite z Taylor. Najważniejszy pas fedu mają dać staremu dziadowi. Quo Vadis TNA ? Jak tak dalej pójdzie to nawet Vince nie bedzie zainteresowany kupnem pozostałości po tej federacji.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/26/#findComment-189654

Oczywiście znowy nikt nie wspomina o Knockouts :)

Wujek Brejver więc co nieco napisze :) No więc znowu tylko jedna walka. Mistrzyni Madison rayne vs była mistrzyni Taylor Wilde. Żal patrzeć na to, że ejszcze rok temu Taylor walczyła jak równy z równym z Gail, Kong i Love. Potem musiała walczyć w nędznym teamie z Saritą, która teraz z niczego atakuje ją... Bez sensu:/ Ani ten feud żadnego podkładu nie ma ani nic. Tak się nie robi. Poza tym podczas walki pojawili się chłopaki z ECW (ale mi inwazja :P Tylko Dreamer do tej pory nie był w TNA :P ) co totalnie zepsuło smak oglądania tej walki. Czekam na finał czyli Love vs Madison i może wtedy coś się zacznie dziać w federacji...

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/26/#findComment-189664

Rozpad teamu Sarita/Taylor pokazuje tylko jaką wartość ma pas TT w Knockouts. Żadną. Kto obecnie składa sie na tą dywizje ?

- TBP (Velvet, Madison, Lacey)

- Angelina Love

- Taylor

- Sarita

- Daffney.

jak jakąś kobitkę pominąłem to sorry.

Całe 7. Z czego tylko Love, Wilde, Sarita potrafią sklecić niezłe widowisko. Daffney na emeryturke mimo iż bumpy przyjmuje niezłe

(może ona bedzie w inwazji ECW ? Choć TNA w swoim geniuszu chce tam jakoś wkleić powracającą Tare - czyżby podbicie WWE sie nie udało ? LOL)

a TBP mogą spokojnie udać się do wujka Vince, choć niewiem bo Div to on ma pod dostatkiem. Lubie oglądać segmenty z laskami z TBP ale ringskille u nich są na poziomie Roba Terry. Miałkie choć Madison robi jakieś tam postępy.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/26/#findComment-189669

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Windows

Ten iMPACT! pod względem walk był fatalny,jednak pod względem show był genialny.Ani trochę się nie nudziłem kiedy go oglądałem.Początek zapowiadał się bardzo interesująco,nareszcie do TNA powrócił prawdziwy Abyss,a nie jakaś lalka barbie.Ogólnie początek na wielki plus.Jednak wielkim zaskoczeniem było gdy Abyss podszedł do Taz'a,już myślałem że zaraz zacznie robić się ciekawie,jednak jak to bywa w takich momentach TNA ostudziło mnie reklamami.Jednak wydaje mi się że ta cała akcja z Taz'em nie jest przez przypadek,wydaje mi się że może on mieć coś wspólnego z tą inwazją ECW która wreszcie pojawiła się w TNA.O ile początek był dobry to jak już mówiłem walki na tej gali to porażka,MCMG vs Ink Inc. Mogła być z tego genialna walka jednak TNA to zjebało żeby rozwinąć konflikt między 3D.Porażka :( .Walka AJ'a z Joe to samo dwóch świetnych wrestlerów a walka??Lepszą by już zrobił Orlando Jordan :P .Jednak mam nadzieje że zapowiedziana walka na następny iMPACT! będzie o wiele lepsza, AJ vs Kaz.Może być ciekawie jeśli nikt się do niej nie wtrąci. Wielkim plusem jest zawieszenie Stinga,gdyż już nie mogłem patrzeć jak walczy z kontuzją, ogólnie dobrze TNA to rozwiązało,ciekawe jaki będzie powrót,może jako face?? Walka Wolfa pominę bo robienie z niego Jobbera mnie dobija :cry: .Kolejny wielki plus to powrót Popa,który jak zwykle wypadł świetnie przy majku i już się nie mogę doczekać jego walki z Kurtem,gdyż to na pewno będzie jedna z najlepszych walk na gali.Walka Jay'a z Matem Morganem to też porażka,zwykła kontynuacja feudu z Hernandezem.O walce Taylor z Madison też nic nie mogę powiedzieć dobrego, oprócz tego że na hale weszli byli zawodnicy ECW.I to już na 100% potwierdziło że będzie stajnia ECW.Po walce mała niespodzianka Sarita atakuje Taylor?? WTF??Trochę bez sensu ale cieszy mnie że Sarita powróciła i że nareszcie zacznie się coś więcej dziać w dywizji knockouts niż tylko Lancy,Valvet,Madison,Angelina.No i nareszcie Main Event Jeff vs Abyss całą walkę sędziuje RVD.Walka też słaba,robiona pod show,jednak i tak największy minus to to że Abyss nie użył swojej nowej zabawki.

Podsumowując iMPACT! mnie zawiódł gdyż oprócz dobrego show lubię pooglądać walki na dobrym poziomie.

Ocena iMPACT!'u :6/10

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/26/#findComment-189671

Impact, Impact, Impact... może nie zachwycił, ale mam teraz lepszy temat.

Teraz Budyń pociśnie małą ciekawostką. Wiecię ile widzów miał House Show na Brooklynie? Mogło nawet dobić do 6000 (napewno 5500+, sprawdzałam w paru źródłach). I tu będzie punkt zwrotny TNA i sygnał, że MUSZĄ wyjść z Orlando, na co mam nadzieję, szczególnie, że chyba im się w Nowym Jorku spodobało (2 HS zapowiedziany na tamte okolice). I druga ciekawostka, wyniki HS:

In a Monster's Ball Match, Jeff Hardy defeated Abyss after a sunset-flip powerbomb onto thumbtacks followed by a swanton bomb.

Monster Ball? OMG WTF?

Sunset Flip Powerbomb? Are you fucking kidding me? On to umie wogóle?

Holy Shit, chyba Kreatywni TNA rzeczywiście wprowadzają więcej hardkoru, bo nigdy nie przypuściłabym, że Dżeffuś będzie się bawił pinezkami po pobycie w WWE4kids! I to jeszcze w monster ballu! Rosną szanse na show a la ECW... i coś mi się widzi, że jak to tego dojdzie, to będzie to miało ratingi jak ok. 1.5-2.0, albo nawet lepiej...

A i jeszcze jedno, takie małe pytanko, jakby ktoś był na tyle oświecony:

Angelina Love (with Paul Rosenberg, Hot 97 DJ) defeated Madison Rayne after a lights out.

Kto to do cholery jest ten Hot 97 DJ? Cute Kip V2?

@edit

@Pan na Dole

To, że stadion, to nie znaczy, że nie może byc fajerwerek ;] Nie mówiąc o tym, że raczej ilość sprzedanych biletów nie ma nic do tego, ze to był stadion. Jak TNA znajdzie dobrą halę, to tam też 5k da radę wycisnąć.

Edytowane przez Rei Ashikaga
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/26/#findComment-189762

TNA sprzedało 6000 biletów bo house show odbył się na stadionie do baseballa

I tu będzie punkt zwrotny TNA i sygnał, że MUSZĄ wyjść z Orlando

Pewnie TNA może przeprowadzić sie na stadion, ale czy tego chcemy. Nie sądze by fani chcieli oglądać tylko dużą publike i zero oświetlenia, fajerwerków i całej tej otoczki.

Edytowane przez Majtas17
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/26/#findComment-189766

co mysli potecjalny emerykanin słyszać te nazwe? " a to ta fedracja co upadła około milenium?" dlatego ECW kojazy sie z upadkiem

Co Ty pleciesz... ECW to jedna z najbardziej rozpoznawalnych marek, a fakt, że ta federacja upadła jeszcze bardziej zwiększa jej wartość, bo na pierwszy plan wysuwają się sentymenty. Jeżeli z czymś ma się kojarzyć, to z hardcorem, za którym fani mojego pokolenia tęsknią, a fani, którzy nie pamiętają oryginalnego ECW, chcieliby zobaczyć. Obecnie ECW budzi prawie wyłącznie pozytywne emocje.

[ Dodano: 2010-07-03, 22:11 ]

Pewnie TNA może przeprowadzić sie na stadion, ale czy tego chcemy. Nie sądze by fani chcieli oglądać tylko dużą publike i zero oświetlenia, fajerwerków i całej tej otoczki.

Abstrahując od tego, że "wyjście z Orlando" raczej nie przyniesie przełomu (tak jak nie przyniósł np. dwugodzinny czas antenowy - a miał), to mylisz się bardzo co do stadionów jako aren wrestlingowych. Przykład pierwszy z brzegu, WM 24 odbyła się na stadionie futbolowym w Orlando, a oprawą nie ustępowała galom, które odbywają się w hali. Gdyby nie ryzyko związane z pogodą, prawdopodobnie gale byłyby częściej organizowane na otwartej przestrzeni.

Dżeffuś

Rozumiem młodzieńczą fascynację, ale please, nie piszmy jak nastolatki pod zdjęciem Justina Timberlake'a gdzieś na Pudelku. Cenimy kobiecy punkt widzenia, tym bardziej, że zawsze nam go tu brakowało, jednak staramy się piętnować taką pisownię od kiedy mieliśmy wysyp "Dżonów Sina" itp.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/26/#findComment-189795

Obecnie ECW budzi prawie wyłącznie pozytywne emocje.

Niekoniecznie bo niektórzy mogą sobie kojarzyć ECW które było w WWE a to raczej dobrych emocji nie wzbudza.

i coś mi się widzi, że jak to tego dojdzie, to będzie to miało ratingi jak ok. 1.5-2.0, albo nawet lepiej...
Niestety nie ma co się łudzić jak impact dojdzie i będzie utrzymywał 1.3 to będzie super.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/26/#findComment-189806

jobniecie czyste Abyssa w main evencie?? kto the fuck wrote this shit?? Troche oslodzilo to ze zdemolowal wszystkich na sam koniec, ale jak mogli go czysto jobnac...

na poczatku tez wpada Hardy i sadzi mu Twist of Fate po czym nasi face`owie rodosnie schodza z ringu i dopiero Abyss reaktywacja cos tam zmienia ten obraz nedzy i rozpaczy.

Delaney Wolfe, znaczy Desmond Wolfe, doceniam Twoja psyche, ale szkoda mi Cie nieprzecietnie chlopie. Nie rozumiem czemu z niego zrobili totalnego jobbera.

Joe - AJ, nienajgorsza jak na iMPACT! ale ich potencjalne kolejne starcia traca przez takie nic nie znaczace spotkania po drodze.

Sarita chyba miala okres na wizji, inaczej nie mozna wytlumaczyc tego turnu.

Sting i Dixie, dobry segment - po interwencji Erica i owczesniejszym wbijaniu przez niego i hulkiego jej na banie o Stingum juz wiem na 100% ze cos kombinuja i koniec koncow to Sting wyjdzie na tego dobrego.

iMPACT! poza drobnymi uchybieniam(te zawsze musza byc, w koncu to TNA) trzymal poziom.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/26/#findComment-189813

Niekoniecznie bo niektórzy mogą sobie kojarzyć ECW które było w WWE a to raczej dobrych emocji nie wzbudza.

Nie wzbudza - dlaczego? Właśnie ze względu na nadużycie, jakim było wykorzystanie legendarnej nazwy do firmowania brandu, który w ciągu kilku miesięcy zupełnie odciął się od oryginalnego ECW (a przecież powstał na fali popularności DVD Rise and Fall of ECW i gali ONS). Najgorętszymi krytykami "WWECW" byli więc fani, którzy znali federację z Filadelfii, bo dla reszty był to po prostu "another brand in WWE".

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/26/#findComment-189819