Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Impact całkiem dobry, na plus:

- niezły poziom walk,

- Flair pobił młodego Erica,

- początkowe promo Storma,

minusy:

- za dużo bischoffów i oby tego nie ciągnęli,

- robbie e znowu w akcji

- nie wiem po co ten segment z Joe i czemu miało to służyć.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/256/#findComment-262243

Plusy:

- Podobał mi się początkowy segment. Ci ludzie co byli na ringu powinni być głównymi zawodnikami TNA, ich walki dobrze się ogląda i są w TNA już dość długo. Sting w nowej roli spisuje się rewelacyjnie.

- Dobry segment z udziałem pań i późniejsza walka Gail vs Tara. Gail Kim wydaje się być w dobrej formie i z pewnością podniesie poziom walk w dywizji KO. Mam tylko nadzieje, że nie dadzą jej zbyt szybko pasa KO, bo Velvet zasłużyła sobie na bycie mistrzynią.

- Wreszcie pas TV wraca na ring. Ludzie bardzo dobrze reagują na Eric Younga. Sama walka była dość średnia.

- Poziom walk był na dobrym poziomie. Szkoda jedynie, że tak mało tych walk było.

- Christy Hemme wyglądała bardzo ładnie :D

Minusy:

- Za dużo Bishoffa dzisiaj było. I niestety zmierza to w kierunku feudu ojca z synem...

Ogólnie 4/6

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/256/#findComment-262261

Flair is God! Jedyna chyba osoba dzięki której iMPACT! był przyjemny. No przesadziłem, dziewczyny w ringu, przepraszam kobiety pokazały naprawdę świetną walkę. Szkoda że nie była z dwie minuty dłuższa. Widać było olbrzymie doświadczenie w ringu i dobrą robotę!

PLUS dla KnockOuts więc.

Dalej, Chris Daniels i jego komentarze, w szczególności "Bob Van Dam." Na mikrofonie Daniels jest niesamowity.

Young i Robbie w ringu też nie byli powodem do płaczu. Jak to walki z Erickiem, zabawne i szybkie.

Teraz już gorzej:

NIECH MI KTOŚ WYTŁUMACZY CZEMU MAIN EVENT NIE BYŁ MAIN EVENTEM? I dlaczego moment po walce jak Storm patrzy na Roode`a nie zamykał show?

CZY KTOŚ PRZY ZDROWYCH ZMYSŁACH ODMÓWI MI RACJI JEŚLI POWIEM ŻE TAK WŁAŚNIE POWINIEN ZAMKNĄĆ SIĘ iMPACT!?

Zamiast tego otrzymaliśmy w finale Bischoffów. Jestem tak bardzo "zafascynowany" postacią Garreta, że nie mogłem od tego oderwać zwroku. No ludzie, czy ktoś tam jeszcze myśli?

Jeszcze raz też zobacze jak Jarretta i Hardego rozdziela ochrona i zrobi mi się niedobrze. W ogóle co za nieporadna ochrona...

Smialiśmy się nieudanego Swantona Andersona na BfG, ale to co zrobił Hardy to była wręcz czołówka z tirem. Co za pajac!

Do tego podoba mi się pomysł BITCHoffa z ODBUDOWĄ Cruise... przepraszam X-Division. To kolejny iMPACT! bez akcji Iksów. Jak tak dalej pójdzie zapomnę kto to Austin... no ten, Austin coś tam, już mi ciężko...

Kolejny pomysł Bischoffa to słyszałem nowy chwytliwy tekst promujący X-Division. W sumie niewiele różni się od starego i brzmi: "the are limits."

Edytowane przez Ceglak
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/256/#findComment-262289

Smieliśmy się nieudanego Swatona Andersona na BfG, ale to co zrobił Hardy to była wręcz czołówka z tirem. Co za pajac!
WHAT ?? Po pierwsze jak można uznać, że Swanton Hardyego był bardziej nietrafionym niż ten Andersona. Po drugie to że facet ze swoim Swantonem wylądował o 10cm za blisko nie znaczy że masz od razu nazywać go pajacem. Już na prawdę nie masz wyładować gdzie agresji. Come on,..
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/256/#findComment-262328

Ogólnie IMPACT całkiem fajny. Cowboy jako mistrz jest po prostu genialny, złośliwi pewnie by powiedzieli że to taki Steve Austin dla ubogich, ale ja nadal podtrzymuje swoje zdanie że Storm to jeden z największych talentów TNA ostatnich lat.

Pewnie będę oryginalny ale powiem że połączenie "małego" Roba z "dużym" Robem bardzo mi się podoba. Robbie E jeśli nie kręci się wokół X Dywizji to jest na prawdę ok, dopóki dwóm Robertom nie zamarzą się pasy Tag Team to wszystko powinno być dosyć fajne, ja bym ten cały feud z Youngiem pociągnął jeszcze przez dłuższy czas. Swoją drogą to EY z tą brodą to wygląda jak Puszkin. Zdecydowanie wole go w takim komediowym gimmicku niż za czasów World Elite, nie jest przesadnio sztuczny w tym co robi, dzięki czemu ogląda mi się to nawet przyjemnie, a co najważniejsze nie jest jakiś mega dziecinny, jak np. jego odpowiednik z konkurencji.

Co do końcówki no to muszę się zgodzić że została zepsuta. Z całym szacunkiem do Bischoffa, to jednak uważam że ich feud jednak nie jest najważniejszym feudem w tej federacji. Na prawdę wiążę z tym feudem duże nadzieje, liczę że to będzie ciekawe, że to będzie miało sens, ale trochę zaczynają z tym przesadzać. Ja już chyba pół roku temu na konkurencyjnym forum, którego nazwy nie pozwolę sobie wymienić, wróżyłem taki feud, tyle tylko że ja w takim feudzie widziałem również klan Russo, bo jak wiemy w TNA pracuje, no pracuje to za dużo powiedziane, powiedzmy że uczy się syn Vinca Russo i ja wtedy snułem sobie takie plany że młody Russo i młody Bischoff się zbuntują i będą chcieli przejąć władzę w federacji, w tamtym czasie kiedy IMMORTAL miało władzę, a Russo był head bookerem miało by to sens. W całej tej spieprzonej końcówce jest jeden plus, znowu sobie przypomniałem że IMPACT bez Flaira to nie IMPACT.

A i jeszcze jedno: POLISH POWER!!!!!

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/256/#findComment-262333

Po drugie to że facet ze swoim Swantonem wylądował o 10cm za blisko nie znaczy że masz od razu nazywać go pajacem. Już na prawdę nie masz wyładować gdzie agresji.

10cm za blisko? Toż mi tu brakuje emotikonek żeby to wysmiać.

Ze spotu Andersona można wyjść z twarzą, po prostu przeliczył się, można potem coś zaimprowizować.

Ale Hardy nawet nie wykonał go poprawnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Rozumiesz?

Mógł swoim nieodpowiedzialnym/niedopracowanym finisherem(tak, finisherem, czymś co powinien mieć dopracowane do perfekcji) doprowadzić Raya do kontuzji. Bo na pewno Ray nie spodziewał się czegoś tak nieudanego! No chyba że spodziewał się że Hardy ma wszystko w dupie i nie zależy mu żeby jego praca w ringu była nie tylko łądna dla oka, ale i bezpieczna dla innych.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/256/#findComment-262334

• Reputacja:   1

Po drugie to że facet ze swoim Swantonem wylądował o 10cm za blisko nie znaczy że masz od razu nazywać go pajacem. Już na prawdę nie masz wyładować gdzie agresji.

10cm za blisko? Toż mi tu brakuje emotikonek żeby to wysmiać.

Ze spotu Andersona można wyjść z twarzą, po prostu przeliczył się, można potem coś zaimprowizować.

http://www.youtube.com/watch?v=3b0OYSdVD4Y. Teraz to mi brakuje emotikonek, żeby to wyśmiać.

Ale Hardy nawet nie wykonał go poprawnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

,,Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości" - Terry Pratchett

Mógł swoim nieodpowiedzialnym/niedopracowanym finisherem(tak, finisherem, czymś co powinien mieć dopracowane do perfekcji) doprowadzić Raya do kontuzji. Bo na pewno Ray nie spodziewał się czegoś tak nieudanego! No chyba że spodziewał się że Hardy ma wszystko w dupie i nie zależy mu żeby jego praca w ringu była nie tylko łądna dla oka, ale i bezpieczna dla innych.

Hardy wielokrotnie ze swym Swantonem lądował w ten sposób, i to nawet w WWE, w czasach swej świetności. Owszem, było to niebezpieczne, ale za to wyglądało naprawdę świetnie, jak Hardy całym ciężarem dojebał Bully'emu.

Poza tym ten facet dopiero wrócił do ringu, po półrocznej nieobecności. Nie oczekujmy cudów. Był Swanton, był Leg Drop, był Whisper in the Wind, było Twist of Fate... Mi tam podoba się to, że Jeff w ogóle jeszcze ,,lata''. Niewielu wrestlerów w jego wieku wykonuje na tyle ryzykowne akcje.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/256/#findComment-262382

Z botchu Andersona sam się śmiałem, więc pośmiejmy się razem, dzięki za przypomnienie.

Ale przynajmniej nie zrobiłby krzywdy Ray`owi swoim nieodpowiedzialnym zachowaniem. Conajwyżej sobie.

Argument że Hardy (prawie)nigdy nie potrafił go dobrze wykonać skłania do wniosku że powinno mu się go zabronić, proste, albo przynajmniej sam powinien to zrozumieć.

No i oczywiście, Swanton wyglądał świetnie. Jeszcze trochę na prawo i zdemolowałby twarz Raya, wtedy dopiero by mu "dojebał" i swanton byłby jeszcze bardziej udany co?

Wrócił po pół roku? I nie potrenował do wielkiego comebacku? No to musi mieć wszystkich w głębokim poważaniu.

Za powodzenie tej walki w dużej mierze doceniłbym Raya i tyle.

Podsumowując. Niewiele się zmieniło, Jeff może i nie ćpa, ale kandydat na twarz federacji z takim podejściem marny.

p.s.

moje wykrzykniki, moja sprawa :) Inaczej mówiąc: "wyjeb... w cytat pana Pratchetta" - cegła :)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/256/#findComment-262397

Z botchu Andersona sam się śmiałem, więc pośmiejmy się razem, dzięki za przypomnienie.

Ale przynajmniej nie zrobiłby krzywdy Ray`owi swoim nieodpowiedzialnym zachowaniem. Conajwyżej sobie.

Argument że Hardy (prawie)nigdy nie potrafił go dobrze wykonać skłania do wniosku że powinno mu się go zabronić, proste, albo przynajmniej sam powinien to zrozumieć.

No i oczywiście, Swanton wyglądał świetnie. Jeszcze trochę na prawo i zdemolowałby twarz Raya, wtedy dopiero by mu "dojebał" i swanton byłby jeszcze bardziej udany co?

Wrócił po pół roku? I nie potrenował do wielkiego comebacku? No to musi mieć wszystkich w głębokim poważaniu.

Za powodzenie tej walki w dużej mierze doceniłbym Raya i tyle.

Podsumowując. Niewiele się zmieniło, Jeff może i nie ćpa, ale kandydat na twarz federacji z takim podejściem marny.

p.s.

moje wykrzykniki, moja sprawa :) Inaczej mówiąc: "wyjeb... w cytat pana Pratchetta" - cegła :)

Gdyby było wszystko tak jak ty piszesz, to wrestling nie byłby wrestlingiem, idąc twoim tokiem rozumowania, to powinniśmy zabronić wszystkich spotów, wszystkich ryzykownych akcji, bo to jest niebezpieczne. No ale przecież na tym polega wrestling. Hardy od zawsze był znany z tego ze robił coś niemalże niemożliwego, nawet w WWE, gdzie wielokrotnie nawet mnie szokował, pamiętam jak z wysokiej drabiny raz chyba zrobił swanton bomb na chyba Punku leżącym na stole komentatorskim, to chyba było na którymś Summer Slam, ale ręki sobie nie dam uciąć. Mnie takie coś ja na ostatnim IMPACTcie w oigóle nie bulwersuje, bo Hardy w taki sposób już wielokrotnie wykonywał swanton bomb i wiecie co? Bardzo mi się to podoba, bo to jest po prostu mówiąc kolokwialnie mocne.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/256/#findComment-262400

idąć twoim tokiem, no na pewno nie rozumowania bo do tego ci daleko, to kazda spieprzona mocno ryzykowna akcja jest swietna.

Polecam ci przyjac piledrivera na cement tak zeby twoja glowa pierwsza uderzyla. Jednego głąba mniej, a my bysmy mogli sie nacieszyc tym co widocznie teraz sie tak tobie podoba.

Może dużymi literami napisze zeby kazdy zrozumial: PO TO KAZDA AKCJA MA BYC POPRAWNIE WYKONANA, ZEBY OGRANICZYC RYZYKO KONTUZJI.

Jak zwykle nie wiesz o czym piszesz i zabierasz glos. Nie zabraniam nikomu ryzykownych akcji! Tyle ze swanton z trzeciej liny nie jest jakoś specjalnie ryzykowny i WYMAGAĆ należy żeby był wykonywany POPRAWNIE.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/256/#findComment-262401

Jeszcze raz napiszę, to jest wrestling, ryzyko jest w to wkalkulowane, ty napisałeś że powinno się Hardyemo zabronić wykonywania Swantona, no to dlaczego nie powinniśmy zabronić wykonywania innych dużo bardziej niebezpiecznych akcji?

Ja w ogóle nie rozumiem twoich pretensji, już nawet zostawię tego swantona, którego uważam za niepoprawnego, ale za to jak to napisałem mocnego. W tym biznesie dużo jest takich akcji które pozornie źle wykonane sprawiają że fani jeszcze bardziej są usatysfakcjonowani. To jest wrestling, ja akurat trochę bawię się w backyard i mniej więcej wiem o co chodzi, błędy się zdarzają, to wszystko nie jest takie proste, nieraz po prostu nie wyczujesz odległości, czy siły odbicia i cała akcja idzie w pizdu. Możliwe że Hardyemu brakuje obecnie jeszcze takiego właśnie wyczucia, jednak nie uważam że to jest jakiś karygodny błąd który go dyskwalifikuje w ogóle z dalszej pracy w TNA. Ja sam niejednokrotnie zrobiłem coś źle, lub ktoś zrobił na mnie źle akcję, ale nie płaczę z tego powodu, bo to jest wrestling.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/256/#findComment-262406

piszesz takie bzdury że tego nie można ogarnąć, czytałes mój wpis, ale go nie zrozumiałeś. W sumie to w ogole watpliwe jest czy ty w ogole cokolwiek czytasz co pisza poprzednicy tylko skupiasz sie na swoich durnych wpisach.

Nie zabraniam nikomu ryzykownych akcji!

Tyle ze swanton z trzeciej liny nie jest jakoś specjalnie ryzykowny i WYMAGAĆ należy żeby był wykonywany POPRAWNIE.

Wrestlerzy wykonuja praktycznie swego rodzaju zawod, wiec jeden od drugiego powinien wymagac, by ryzyko kontuzji ograniczyc z kazdej strony.

To że jakiś głąb będzie usatysfakcjonowany z powodu akcji ktora spowoduje czyjąć kontuzje nie czyni tego biznesu lepszym.

p.s.

widać ze rzobili na tobie niejedna akcje zle bo masz powazne problemy z glowa

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/256/#findComment-262407

• Urządzenie:  Android

To jest wrestling, ja akurat trochę bawię się w backyard i mniej więcej wiem o co chodzi, błędy się zdarzają, to wszystko nie jest takie proste, nieraz po prostu nie wyczujesz odległości, czy siły odbicia i cała akcja idzie w pizdu. Możliwe że Hardyemu brakuje obecnie jeszcze takiego właśnie wyczucia, jednak nie uważam że to jest jakiś karygodny błąd który go dyskwalifikuje w ogóle z dalszej pracy w TNA. Ja sam niejednokrotnie zrobiłem coś źle, lub ktoś zrobił na mnie źle akcję, ale nie płaczę z tego powodu, bo to jest wrestling.

Yyyy, z tego co wiem, to Hardy jest w tym biznesie od niespełna 20 lat (17-18). Jeżeli przez te niespełna 20 lat nie potrafi nauczyć się wyczuwać odległość jego sztandarowej akcji, to może powinien zmienić zawód. Ty siebie i swoje poletko backyardowe porównujesz do prawie 20-letniego doświadczenia takiego zawodnika, jakim jest Jeff Hardy? Really? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/256/#findComment-262408

spokojnie, dajmy chlopakowi dokonczyc jego ring z katownikow i uzbierac 30tyś to nas jeszcze zaskoczy.

I przepraszam ze dyskutuje z gosciem, ktory ma tak bogate doswiadczenie w backyardzie.

Wydaje mi sie ze nawet widzialem wasza(chyba wasza) gale "trolle w smietniku." fajna gala hardcorowa...

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/256/#findComment-262409

• Urządzenie:  Android

Arthur, mimo wszystko należy odróżnić amatorski backyard od profesjonalnego wrestlingu w światłach jupiterów, co innego gdy błąd wykonasz przy kumplach, a co innego gdy wykonasz go przy kilku tysiącach ludzi. Mimo wszystko rozumiem, że Jeff jest tylko człowiekiem, miał duże kłopoty, półroczną przerwę, to też ma wpływ. Oglądając całą walkę z Bullym można było dostrzec pewien brak płynności - niby większość swoich spotów Jeff wykonywał poprawnie, ale nie układały się one w pewną większą całość. Myślę, że jak Jeff Hardy się spręży, to wróci do formy z 2009. Swoją drogą ten zbotchowany Swanton bardzo dobrze wyglądał, niesamowicie dewastująco.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/256/#findComment-262411