Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

to nie jest moje prywatne zdanie, stwierdzam fakty.

Tak samo jak inteligentnie napisałeś w temacie newsy o ratingu, że ludzie odeszli od teleodbiorników na ostatni segment, bo znali już wynik main eventu.

wynika z tego że odeszli wtedy sami internetowi markowie...

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/253/#findComment-261184

Wielu ludzi obejrzało ten IMPACT z prostego i oczywistego powodu. Po BFG zrobił się szum o TNA, więc wszyscy chcieli zobaczyć co dalej z tym będzie, jak się to wszystko potoczy. O tym że Storm zdobył pas i w jaki sposób to zdobył było już wiadomo chyba 2 dni przed IMPACTem. Czy znając praktycznie cały przebieg ME, ta walka była jakaś super atrakcyjna dla tych fanów? To tak jakby właśnie przed BFG TNA podało do wiadomości że Sting wygra walkę z Hoganem, a Kurt wygra z Bobbym, to czy to by się nie przełożyło na zainteresowanie tą galą?
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/253/#findComment-261185

Po BFG zrobił się szum o TNA

aaaaaaa ten szum że Angle jest mistrzem dalej... Bo Hogan chuj ludzi interesuje. Widać to po ratingach z ostatnich dwóch lat.

Nawiązując do oglądająych - skoro nie oglądali to nie są prawdziwymi fanami TNA, czyli rating jest delikatnie mówiąc przekłamany i jego prawdziwe oblicze powinno być na poziomie właśnie tego 1.28 czyli ileś tysięcy fanów mniej, gładko licząc poniżej dwóch milionów. I rest my case, bye bye.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/253/#findComment-261187

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

Przecież to jest wrestling, chodzi w tym o to żeby fanów zaskakiwać, przynajmniej ja tego oczekuje.

Jeżeli chodzi o element zaskakiwania fanów (pomijam już, czy jest to zaskakiwanie "in plus", czy "in minus"), to właśnie to tak hejtowane przez Ciebie WWE wciąga TNA nosem. Oglądam tak jeden Fed jak i drugi od lat i wystarczy zobaczyć na typera, gdzie w kwestii TNA ZAWSZE do tej pory byłem w pierwszej piątce, a co do WWE to mój wynik często jest mizerny, ale zawsze jakoś mnie to cieszy, bo jest to wynikiem tego, że McMahon - jaki jest, taki jest - ale nadal potrafi zaskoczyć nawet takiego "weterana" tej rozrywki jak ja.

Nie zastanawia Cię np. dlaczego multum ludzi w typerze BfG pomyliło się tylko w kwestii main eventu? Cała reszta była przewidywalna jak pogoda latem na Kanarach, a Ty tu pitolisz jakie to TNA jest zaskakujące w przeciwieństwie do WWE :roll:

Chodzi o to że w amerykańskim wrestlingu mogło się zdarzyć dosłownie wszystko, napieprzali się krzesłami,

Hmmm... nie wiedziałem, że w WWE nie uświadczymy chair shotów. Czy Ty aby wiesz o czym mówisz?

wyzywali,

- A teksty jakie sobie walili Cena z Rockiem Ty słyszał? :roll:

sędzia nieraz oberwał

- A Ortona przypierdalającego Sędziemu z premedytacją, aby zachować tytuł dzięki DQ, Ty widział? :roll:

Proponuję abyś jednak skupił się na TNA, a WWE zostawił w spokoju, bo nie masz bladego pojęcia co się dzieje w tej Federacji (zresztą skąd masz wiedzieć, skoro jak sam przyznajesz - nie oglądasz McMahonlandii, co jednak nie przeszkadza Ci wypowiadać się z maniera eksperta na jej temat). Już samo Twoje stwierdzenie, że WWE wyłamuje się spod definicji wrestlingu mainstreamowego - powinno być wystarczającym powodem, aby skończyć z Tobą rozmowę na ten temat.

P.S. Nie zastanowiło Cię, że skoro nawet Ceglak - który ogólnie jest uważany za osobę mocno optymistycznie nastawioną do Dixielandu i często dość fanatycznego obrońcę TNA - stwierdza, że ostatnie zagrania TNA to zwykłe gówno i zjebanie sprawy (z czym trudno się nie zgodzić), to jednak nie przemawia przez niego hejterstwo TNA (kurwa, w tym przypadku to tak jakbyś nazwał Kaczyńskiego "anty-prawicowcem" :roll: ), ale trzeźwy osąd sytuacji?

W kwestii dania pasa Stormowi po 2 minutowej walce z Kurtem (i takim też jobie Angle'a), oraz zagrywką TNA (a raczej Hogana) z Roodem - wypowiadałem się już w temacie związanym z tym, konkretnym Impactem, ale powtórzę tylko:

Cieszy pas dla Storma, bo dla mnie James jest na tyle kompletnym zawodnikiem, aby być bardzo dobrym Champem, ale z drugiej strony... Jaki był sens mega promować jego tag-partnera, aby później z dupy (sorry, ale James - pomimo, że mnie to cieszy - tak właśnie dostał ten tytuł) dać najważniejszy pas Piwoszowi? W tym wypadku śmierdzi mi to ewentualnie heel turnem Roode'a, który może nie będzie mógł w dalszej perspektywie zaakceptować faktu, że to jego kumpel a nie on sięgnął po złoto. Byłaby to jednak kolejna bzdurna decyzja ze strony TNA, bo to akurat Storm ma bardziej pasujący do heela gimmick, a ostatnimi czasy Fed stawał na jajach, aby z Roode'a zrobić baby face'a.

Pożyjemy - zobaczymy. Fakty jednak są takie, że TNA znowu zmienia właściciela pasa na gali zamiast na PPV i to - z tego co czytam - po jakiejś ekspresowej walce (taaak ArthurWF - zapewne tytuł zyska przez to na wartości :twisted: ), na dokładkę dając go osobie średnio - delikatnie mówiąc - do tego wypromowanej (sorry, ale jeżeli ktoś twierdził, że Roode nie był gotowy i odpowiednio wypromowany, aby dostać tytuł na BfG, to jak na to był przygotowany Kowboj?).

Tak, czy siak - cieszy mnie pas dla Storma (jak dla mnie - chłopak poradzi sobie w nowej roli), choć decyzja jest delikatnie mówiąc typowo w stylu TNA, czyli zrozumiała tylko dla nich. Zastanawiam się tylko, co wciągają osoby zarządzające tym Fedem, bo na trzeźwo takich bzdur wymyślić się nie da (uper midcarder pokonuje w 2 minuty killera Angle'a i kroi go z pasa? Niewypromowany Storm dostaje shota "z kapelusza", zdobywa tytuł, żeby mieć podwaliny do feudu z Roode'em? Kolejna zmiana pasa na tygodniówce? Zajebiście wypromowany Bobik traci swoje momentum, bo Hulkster "ma przeczucie"? Geeez, kurwa Lynch by takiego surrealizmu nie zmontował...).

ArthurWF, czasami nie dziwię się, że Twoje posty wzbudzają w ludziach agresję i wyciągają z nich "Pana Hyde'a" :twisted: Jeszcze niedawno pisałeś, że TNA to taki "poważny Fed" w którym to nie pas promuje Mistrza, ale Champ powinien promować pas. Teraz zaś masz po raz kolejny amnezję i piejesz z zachwytu, że pas został wykorzystany do zmontowania jakiegoś tam (jaki by zajebisty nie miał być. Pas i nowy Mistrz nie powinni być podwalinami klecenia feudu, bo tylko to ich - a zwłaszcza tytuł - deprecjonuje) Feudu pomiędzy Forsiastymi Piwoszami. Olewasz też poziom wypromowania Storma, który w porównaniu do Bobika jest niemal żaden (to już Mistrz nie musi promować pasa?), a rozpisali mu pokonanie w 2 minuty samego Angle'a... Trudno się rozmawia z kimś kto ma permanentne zaćmy pamięci. Reasumując: TNA dało pas "z dupy" niewypromowanemu Stormowi, aby zmontować pewnie feud pomiędzy członkami B&M (jakby bez pasa nie dało się tego zrobić), a Ty - pomimo tego co wcześniej wypisywałeś (o tym jak wypromowany powinien być Champ, oraz o "powadze Mistrzów i pasa w TNA") odwracasz kota ogonem i jeszcze twierdzisz, że było to zajebiście przemyślane zagranie... Gdyby w bajce o Pinokiu był choć cień prawdy, to miałbyś kichawę większą niż wacka, kolego :lol:

Edytowane przez -Raven-
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/253/#findComment-261188

Dobra, ArthurWF - potraktuj to jako oficjalne ostrzeżenie. Jeżeli nie przestaniesz zalewać tego tematu swoim trolowaniem, obrażaniem innych użytkowników, którzy się z Tobą nie zgadzają oraz wypisywaniem swoich fanatycznych poglądów to możemy się pogniewać. Problem polega na tym, że postujesz tu w takim tempie, sprzeczając się z KAŻDYM, odbierasz tylko innym przyjemność i chęć do jakiejkolwiek dyskusji. Bo niby po co mam tutaj coś pisać skoro tylko nadzieje się potem przez to na 5 Twoich postów, w których mi udowodnisz jak bardzo nie mam racji?
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/253/#findComment-261189

Mi się już nawet nie chce mu odpisywać, bo albo odpowiada bardzo wybiórczo, albo wypowiada się o WWE, którego w ogóle nie ogląda ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/253/#findComment-261197

Mam trochę % ( znów :D ) we krwi, ale naszła mnie myśl, że skoro TNA jest kierowane do "inteligentnych" odbiorców ( nie wiem jak w USA, ale w PL każdy uważa, że jest najmondzrejszy ) to ratio winno być porównywalne z FLN :)

i dygresja nr. 2: skoro 2 największe ratio w ciągu 2 lat to "przegadane" show.

To możę TNA winno kręcić serial z wrestlerami ? Pomysł idiotyczne, ale coś czuje, że WWE niedługo zacznie taki projekt.

Dzięki za uwagę :)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/253/#findComment-261382

WWE juz planuje reality show ze swoimi gwiazdami.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/253/#findComment-261405

i dygresja nr. 2: skoro 2 największe ratio w ciągu 2 lat to "przegadane" show.

To możę TNA winno kręcić serial z wrestlerami ? Pomysł idiotyczne, ale coś czuje, że WWE niedługo zacznie taki projekt.

Pamiętacie jak było za czasów Main Event Mafii? Wtedy 10 min akcji w ringu to była norma, a ratingi regularnie kręciły się wokół 1.2-1.3.

Ostatnio słyszałem że Bruce Prichard chce o ileś tam wydłużyć średni czas każdej walki na IMPACTcie. Jak na razie tego nie widać, jednak na następny IMPACT mamy zapowiedziane 5 walk.

Wydaje mi się że fani jednak wolę obejrzeć ciekawy segment zamiast nudnej walki.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/253/#findComment-261411

Ostatnio słyszałem że Bruce Prichard chce o ileś tam wydłużyć średni czas każdej walki na IMPACTcie. Jak na razie tego nie widać, jednak na następny IMPACT mamy zapowiedziane 5 walk.

Wydaje mi się że fani jednak wolę obejrzeć ciekawy segment zamiast nudnej walki.

A mi się wydaje że na wrestlingowej tygodniówce powinno być przynajmniej 30 min walk... Wiem że PPV jest od walk, jednak segmenty przez 80 min mogą zanudzić... Trzeba znaleźć złoty środek między walkami i segmentami. Albo rozłożyć 90 min na połowę, jedna na walki druga na segmenty itp lub ewentualnie 30 min na walki a 60, na segmenty itp.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/253/#findComment-261422

Impact oglądnięty, pokrótce wrażenia:

- Immortalsi wyglądają obecnie na rozbitą zbieraninę krążącą wokół Bischoffa który nie ma już chyba ? żadnej władzy i Flaira. Stracili władzę, odszedł Hogan i wykopali Abyssa. Nie wiem czy się rozwiążą ostatecznie po jakimś laniu od Hulka, Stinga i Abyssa, czy będą trwali nadal, co przy tej drugiej wersji wymaga przebudowania i wzmocnienia grupy. Póki co trzymają się razem żeby nie oberwać a i tak średnio im to wychodzi.

- Hogan odmieniony w pełnej krasie się promuje. Trochę to wszystko przesłodzone. "Żal" było trochę okrążonego Kurta.

- i wreszcie na koniec - fatalna zagrywka ze zmianą pasa, na pierwszej tygodniówce po największej gali. Roode był promowany tygodniami, pokonał wielu przeciwników by dostąpić zaszczytu walki o pas na gali w main evencie. I przegrał. Po dobrej walce która na pewno uwiarygodniła dwóch zawodników w miejscu w organizacji które obecnie zajmują. Po czym na pierwszej z rzędu tygodniówce ni stąd ni zowąd klepie się walkę o pas, gdzie mistrz przegrywa w 2 min po pierwszym kopniaku. Zrobili krzywdę Roodowi, zrobili teraz krzywdę Stormowi, który wyraźnie pas dostał trochę "z zaskoczenia" i niestety ale pogrzebali pół roku promocji zawodnika i samego pasa WHC. Widać było że zmiana pasa rozpisana była naprędce. Można to było zrobić dużo wiarygodniej i lepiej. Stormowi pas się należał. Ale nie w taki sposób.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/253/#findComment-261445

?

Jak dla wyszedłeś na shmatę.

A kiedy to miało być widać ?

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/253/#findComment-261455

pół roku promocji zawodnika

nie przesadzajmy z tym poł roku. Jesli mówić o ogólnej promocji Roode`a to byli obydwaj na równi ze Stormem promowani odkąd założyli Beer Money.

Jednakże bardzo konkretny singlowy ma od max 3 miesięcy, z podkreśleniem ostatnich dwóch w szczególności.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/253/#findComment-261459

A tak strzeliłem pół roku, bo ten cały turniej BFG mniej więcej wydawało mi się że tyle trwał. Fakt jest taki że jakby Roode wygrał pas na BFG to na pewno z zaciekawieniem czekałbym na dalsze jego losy - feudy, przeciwnicy w obronie pasa. Tworzyłoby to nową jakość - zawodnik z tzw. TNA Orginals zdobywa pas w najbardziej wiarygodny sposób jaki w tej chwili można to zrobić w TNA. Nowa gwiazda, nowy main eventer, nowy mistrz. Natomiast Storm jako postać w TNA nie był na tą chwilę przygotowany na zdobycie pasa i sposób w jaki to uczyniono powoduje że każdy będzie na niego patrzył jak na tego który pas dostał nie wtedy co trzeba i jakby "w rezerwie".
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/253/#findComment-261472

Co gorsza Petter każdy inteligentny, oglądający TNA będzie wiedział, że dostał ten pas tylko i wyłącznie z powodu kontuzji Angle'a. O czym dobitnie świadczy "długość" ME ostatniego impacta. Naprawdę można było to rozwiązać na kilkanaście różnych sposobów i to w bardziej przemyślany i ciekawy sposób. Aż puszczę wodzę fantazji (co jest w tym wątku częste) i powiem że widziałbym to tak... (skoro Kurt i tak ma kontuzję, która na dodatek się pogłębiła) Bobby zdobywa pas na BFG przy pomocy Storma, który pomaga mu w jakimś heelowym zagraniu (od low blowa, po piwo w oczy, które sprawdziło się w walce z Bullym i spowodowało stratę na finał Storma). Bobby oczywiście jako ten good guy nie może się z tym pogodzić i spokojnie można powoli rozpisywać feud pomiędzy tag partnerami.

Ale to tylko takie moje gdybanie :P Jak było każdy wie. Co będzie? To jak się zdaje wiedzą tylko nieliczni :P

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/253/#findComment-261485