Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

To, że Jeff jest niestabilny nie jest najgorsze w obliczu jego powrotu.

Najgorsze jest to, że będzie facem i zapewne na wejściu straci fajny gimmick Antychrysta. No, chyba, że zrobią z niego jakiegoś tweenera, który stanowczo odetnie się od Immortal i przeszłości ulubieńca dzieciarni z WWE. Taki Hardy byłby strawny dla moich oczu.

Poza tym, sądzę, że TNA jako zabezpieczenie połączy go z kimś sprawdzonym - np. Anderson (obu ich wydymali Immortal) czy "przyjaciel" RVD...

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/234/#findComment-254727

Gdybym to ja był powiedzmy prezesem TNA, to nie dość, że bez odwyku Hardaso nie dał kolejnej szansy, to bym go obciążył dodatkowo jakąś jebitną karą, za to co miało miejsce na PPV, ale TNA jest zabardzo w niego zapatrzone.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/234/#findComment-254728

TNA jest zabardzo w niego zapatrzone.

Może dlatego, jakby nie patrzeć to Jeff jest obok Kurta, Stinga, Hogana, Flaira, RVD jedną z największych gwiazd w federacji. Jeśli TNA dała kolejną szansę dla Jeffa, który nie przeszedł odwyku, to coś tu jest nie tak. Z newsów wynika, że tego odwyku nie przeszedł. Drugą sprawą jest, Jeff zapewne już nie będzie w gimmicku Antychrysta. Szkoda bo był to świetny gimmick.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/234/#findComment-254735

• Reputacja:   258
  • Urządzenie:  Android

Jeff zapewne już nie będzie w gimmicku Antychrysta. Szkoda bo był to świetny gimmick.

Zgadzam się w 100% gimmick Antychrysta był najlepszym pomysłem TNA od momentu pojawienia się Hogana.

Jeff powróci jako face, więc raczej mało prawdopodobne jest, że będzie występował w gimmicku Antychrysta. Wszedł przy starym themie modest.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/234/#findComment-254742

ostatni iMPACT! najlepsza walka Stinga od 15 lat. Kurt is GOD!

Daniels i AJ na dokładkę!

Ludzie którzy bukowali te walki powinni zająć się całym show. Tyle w temacie

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/234/#findComment-254958

Ciekawe kto bookował te walki, Heymana nie zatrudnili, na pewno nie Russo, może Eric? Można gdzieś zobaczyć aktualny CT Team TNA?
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/234/#findComment-255022

W TNA jako tako za jakość show odpowiedzialny jest Vincent, to on jest head bookerem i praktycznie wszystko pisze. Z tego co ja wiem to Bischoff raczej koncentruje się na sprawach organizacyjnych, a także jest odpowiedzialny za kontakty z Spike TV. Hulk to już sam nie wiem co on tam robi. Jednak logicznie myśląc to nie wierzę że taki Hogan, Kurt, Sting, Flair itp. robią dokładnie krok po kroku to co sobie wymyśli Russo. Ja osobiście podejrzewam że w TNA istnieje coś podobnego co istniało w WCW. Można by to było dzisiaj nazwać "grupa trzymająca władzę".
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/234/#findComment-255033

• Reputacja:   258

Można gdzieś zobaczyć aktualny CT Team TNA?

Vince Russo i bodajże Matt Conway.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/234/#findComment-255038

Jeff Hardy WRESZCIE (to już dwa lata!) przyznał się do kilku zarzutów związanych z narkotykami (reszta został w zamian za to wycofana) i zapłaci grzywnę 100 000 dolców, do tego ma do odsiedzenia 10 dni w pace. Chodzą też plotki o odwyku. Jeśli znowu ujawni się jego problem z narkotykami, pójdzie do paki z powrotem. Myślę że to bardzo łagodny wyrok, ale mam nadzieję, że Jeff poradzi sobie ze swym narkotykowym problemem i znowu będzie w tak dobrej formie jak w 2009 gdy zostałem jego fanem.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/234/#findComment-255173

Plusy:

- Gunner wygrywa 4 Corners Match, dzięki czemu szanse Bobby'ego na zwycięstwo w niedzielę wzrastają.

- Finały BFG Series są obecnie priorytetem i będzie się czym emocjonować na No Surrender. Świadczy o tym fakt, że było to ważniejsze wydarzenie od WH Matchu, który był gdzieś w środku karty.

Minusy:

- Szykuje się dłuższy program o pas TV. Robbie E ze swoim nowym przydupasem będą się teraz częściej pokazywać na wizji. Trzeba będzie to jakoś strawić.

- Zapraszanie gwiazd w ten sposób nie ma sensu. Alvarez powinien pojawić się na titantronie i zostać przedstawiony publice, jak to robi WWE. Tak to dali mu krótki segment w szatni, skomentowanie jednej walki i tyle. Nawet nie zauważyłem kiedy się ulotnił i w połowie gali zapomniałem, że ktoś taki w ogóle się pojawił.

Na razie jestem daleki od entuzjazmu z powodu powrotu Hardasa. Facet wiele stracił w oczach fanów i niech wykorzysta daną mu szansę. Szkoda tylko, że będzie towarzyszył mu stary theme song "Modest".

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/234/#findComment-255230

Puki co obejrzałem tylko ostatni segment i powrót Hardasa... który mnie ogólnie ucieszył. Widać było wzruszenie na mordce (aktorsko raczej nigdy świetny nie był, więc było to raczej naturalne) i koleś możliwe, że na prawdę chce się ogarnąć, czego mu życzę.

Szkoda jedynie utraty gimmicku Antychrysta, ale jeżeli dobrze go poprowadzą to narzekać nie będziemy... ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/234/#findComment-255235

Plusy:

-Gunner wygrywa, i chyba zmierza w stronę faceturnu i programu z Bullym.

-Speech Andersona. Czyżby szykowała nam się koalicja Sting Anderson i Hardas, która "odda" federacie z powrotem w ręce Dixie?

-Fajny segment Ariesa i Kendricka.

Minusy:

-Walka Robbiego z EY.

Szykuje się dłuższy program o pas TV. Robbie E ze swoim nowym przydupasem będą się teraz częściej pokazywać na wizji. Trzeba będzie to jakoś strawić.

Ja osobiście z dwojga złego wolałbym żeby pas ponosił przez chwile Rob Terry i oddał go później komuś kto będzie lepiej go reprezentował, niż wygłupiający się Eric Young odliczający D'Lo Browna gdzieś na stacji benzynowej, tym bardziej że jest kilku wrestlerów którzy nie mają na razie szans na WHC a taki pas mógłby być dla nich przystankiem do ME.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/234/#findComment-255239

Plusy:

+ niezły początkowy segment, który oby był przedsmakiem rozpadu Immortal

+ Gunner wygrywa 4 Corners Match, czyli napewno nie wygra finału na No Surrender

+ Aries i Kendrick podobał mi się ich segment, szkoda że Ariesa robią na frajera, choć z drugiej strony paradoksalnie zwiększają się jego szanse na zdobycie X Division Title na PPV

Minusy:

- Eric Young vs Robbie E po walce atak Roba Terrego zapowiada się dłuższy program, niestety...

- brak AJ, Danielsa, gdzie Kaz, dla TNA przydała by się poważniejsza druga tygodniówka

- Kurt w Immortal, kurde niedawno feudował z Jarnettem a teraz do nich dołączył WTF?

Inne:

* PPV zapowiada się ciekawie przez Kurt vs Sting vs Anderson, mamy kilka rozwiązań:

- Kurt wygrywa wtedy zapewne na BfG zmierzy się z kimś z Beer Money, bardzo prawdopodobne

- Anderson wygrywa wtedy zmierzy się z Bully Rayem o pas

- Sting wygrywa wtedy Hulk vs Sting będzie o WHC, na szczęście najmniej prawdopodobna opcja

Niezły Impact Wrestling 4-/6

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/234/#findComment-255245

• Urządzenie:  Windows

Plusy:

* - Swietny segment z pretendentami BfG Series. Dobrze, ze Gunner nie dostal mikrofonu ani na chwile. Widac, ze maja tam swiadomosc o jego nieudolnosci.

* - Kendrick blyszczal tak jak powinien za mikrofonem.

Minusy:

* - Devon & Pope beda walczyc o pasy na No Surrender? Gdzie ta wielka dywizja tagow? - N!KO sie pyta do znudzenia

* - Gadka Lynna i RVD jest definicja sztucznosci w wrestlingu.

Inne:

* - Bardzo przecietna wypowiedz Andersona na poczatek show. Fajnie go znowu uslyszec, ale Sting byl o wiele ciekawszy. Nie umniejszajac pomalowanemu, Anderson powinien blyszczec na tej plaszczyznie. Inaczej traci swoj najwiekszy atut. Czekam na poprawe.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/234/#findComment-255277

• Reputacja:   615
  • Urządzenie:  Windows

Plusy-

* Znakomity segment i całkiem niezła walka z finałową czwórką BFG Series. Myślę, że ten zabieg podgrzeje atmosferę przed półfinałami, zobaczymy tylko co TNA ma zamiar zrobić ze Stormem, jeśli nie będzie w stanie walczyć. Wielki plus dla Raya i Roode'a.

* Angle vs. Anderson - bardzo dobry pojedynek jak na tygodniówkę, oczywiście szkoda tylko schematycznej końcówki. Takie rozwiązania walk federacja Carter serwuje nam co drugi impact. Trzeba przyznać, że była to najlepsza walka w tym tygodniu.

* Kendrick. Ostatnio bardzo polubiłem jego postać, a podczas tego segmentu byłem nim wręcz zachwycony. Naprawdę kawał dobrej roboty. Oczywiście Aries też nie odstawał i dzięki temu dostaliśmy dobry segment.

* 3 way o pas wagi ciężkiej na PPV. Jest to chyba najlepsze rozwiązanie z możliwych, ponieważ kolejny single match pomiędzy np. Kurtem czy Stingiem lub Andersonem nie byłby już w żaden sposób emocjonujący. Mam nadzieję, że po BFG w TNA zmieni się trochę w ME, bo ostatnio Ken czy Sting dostają zbyt dużo szans na walki o pas. Może Morgan, jest Roode czy AJ. Jest naprawdę sporo możliwości, tylko TNA musi się wysilić.

* Hardy.. pomimo tego, że nie bardzo go lubię i chciałem, aby został zwolniony z TNA, muszę przyznać, że w tym segmencie wyglądał bardzo realistycznie. Mam wrażenie, że Jeff poprzez właśnie TNA będzie chciał pokazać, iż to jeszcze nie jego koniec i dalej potrafi być gwiazdą w tym biznesie. Zobaczymy co z tego wyjdzie, aczkolwiek jak na razie jestem daleki od mówienia, że Hardy dostał swoją kolejną szansę. W tej chwili musi się pozbierać i w końcu pokazać swoją klasę, bo tego po prostu się nie zapomina.

Minusy-

* Pierwszy segment był nudny. Schematyczność niektórych sytuacji w TNA, aż poraża. Naprawdę za takie coś można wstawić np. walkę X dywizji czy też jakiś dobry single match. Jednak my dostajemy po raz kolejny Stinga i Andersona, którzy tak naprawdę już mieli tyle szans na zdobycie złota, że stają się po prostu nudni i wypaleni. Dobrze, że na PPV mamy 3 way, tak naprawdę to jedyny plus.

* Pope/Devon walczą o pasy Tag Team.. Really ? W takim razie w tej chwili dywizja teamów w TNA leży i kwiczy. Myślałem, że British Invasion wygrają ten pojedynek, a tu niestety taka niespodzianka in minus. Na pewno ten match na No Surrender będzie należał do najsłabszych, ponieważ skład tej walki jest tragiczny. Mistrzowie w tej chwili są nudni jak flaki z olejem, a drugi team został połączony pewnie w kilka minut i zarząd wpadł na pomysł takiej walki. Nie wróżę tu nic dobrego. Do tego ten Anarquia ( tak to się pisze ;D ) komentujący walkę, ludzie dajcie spokój.

* TV Title, to tytuł, który mógłby spokojnie nie istnieć, bo TNA z jedną tygodniówką po prostu nie ma na niego czasu. Tymczasem my dostajemy jakąś walkę o pas, która nie jest nawet dobra, a zabiera tylko cenny czas. Do tego szykuje nam się arcyciekawy feud na linii Young - Terry, który powinien przewrócić wrestlingowy świat do góry nogami.. Szkoda słów.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/234/#findComment-255279