Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Flair nie musi walczyć dla pieniędzy

sam sobie na to odpowiesz czy znowu chcesz zebrac pare pocisków?

Ty masz chyba coś z pamięcią, lub nie do końca dokładnie czytasz newsy. Jakiś czas temu był news że członkowie rodziny Carterów, głównie matka Dixie nalegała by Ric Flair jak najmniej pokazywał się bez koszulki, a Eric Bischoff ma wyfarbować włosy na czarno, wszystko to po to żeby sprawiać pozory że nie jest to federacja dla emerytów. Flair czy walczy czy nie walczy dostaje te same pieniądze, nikt go do walczenia nie zmusza, ba to on sam targnie się do ringu. Dlaczego to robi?? Wytłumacz mi skoro jesteś takim wielkim "znawcą".

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/231/#findComment-253675

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

Sondaż sondażem, ale założę się, że gdybyś TY miał głosować to jednak postawiłbyś na CM Punka w WWE i Bully Raya w TNA (nie wiem jak z Rayem ale z Punkiem to na pewno trafiłem). Ja ci zarzucałem, że wybrałeś te przykłady chytrze (bo Miz i Anderson to może czołówka ale są lepsi przy micu od nich), żeby poprzeć swoją tezę. Ale skoro twierdzisz, że jest inaczej - to oczywiście wierzę ci w zupełności.

Przykłady były takie a nie inne, bo miały być "wyraziste" dla czytających :wink: Jasne, że dla mnie obecnie to Punk by zatriumfował w WWE pod kątem mic skillsów (ew. Jericho jako #2), a w TNA - jeśli nie Flair, to obecnie na majku faktycznie najbardziej mi się podoba Bully, chociaz Andersona też oceniem bardzo wysoko (choć ogólnie nie przepadam jakoś za jego gadkami).

Powiem tak - gdyby Flair'a przeteleportowano do WWE, to i tak wg mnie byłby w ścisłym top 3 mikrofonowych nawijaczy.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/231/#findComment-253679

ArthurzeWF, jako wielki znawca wrestlingu znasz się na pewno na czymś takim jak PPV, bo to cześć wrestlingu, będziesz wiedział na bank, że pojawianie się tam w roli wrestlera daje kolejne bonusy do wypłaty, wypłaty której Ric potrzebuje jak Ryba wody, bo długów to ma w pip. No a pokazywanie Rica w ringu to cały czas również atrakcja i zdobywanie telewidzów i podnoszenie ratingów... ale na pewno ty to wszystko wiesz, więc na pewno chodziło ci o coś zupełnie innego, widocznie znowu źle zrozumiałem twój wpis :razz:
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/231/#findComment-253682

ArthurzeWF, jako wielki znawca wrestlingu znasz się na pewno na czymś takim jak PPV, bo to cześć wrestlingu, będziesz wiedział na bank, że pojawianie się tam w roli wrestlera daje kolejne bonusy do wypłaty, wypłaty której Ric potrzebuje jak Ryba wody, bo długów to ma w pip. No a pokazywanie Rica w ringu to cały czas również atrakcja i zdobywanie telewidzów i podnoszenie ratingów... ale na pewno ty to wszystko wiesz, więc na pewno chodziło ci o coś zupełnie innego, widocznie znowu źle zrozumiałem twój wpis :razz:

No rzeczywiście twój argument ma jakiś sens, gdyby nie to że z wszystkich walk jakie Flair stoczył w TNA to chyba tylko jedna była na PPV, było to na Lockdown 2011. A i jeszcze chyba walczył raz w 2010 roku z Jayem Lethalem na jakimś PPV z tego co pamiętam.

Z tego co ja wiem to Flair dostaje kasę za każde pojawienie się w TV a także za występy na house showach i nie uważam że Flair musi walczyć w TNA żeby jakoś przeżyć. Ile on tych walk stoczył? 3-4? On walczy tylko dla przyjemności, bo to kocha, czy to tak trudno zrozumieć?

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/231/#findComment-253687

Ile można ciągnąć na pomarszczonych legendach? To jest rozwiązanie na krótką metę, prowadzi do dupy, a nie na wyżyny.

Akurat TNA ciągnie na tym rozwiązaniu już kupę czas :)

Podobnie jak na cyklicznym ściągnięciu kogoś z WWE, wydaje mi się, że TYLKO Heyman miał by dość Jaj by powiedzieć STOP takiej polityce.

Wydaję mi się, że jeszcze kupę czasu będziemy mieć to co mamy.

Jak dla mnie jeszcze nie ma tragedii póki mamy Icona w tym "cyrku emerytów", bo coś mi się wydaje, że jak "tryb mark: off" to zacznę bluzgać na emerytów.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/231/#findComment-253689

walczył raz w 2010 roku z Jayem Lethalem na jakimś PPV z tego co pamiętam.

Victory Road

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/231/#findComment-253708

Hmmm, tego można się było spodziewać. DEBILIZM TNA SIĘGA SZCZYTU OSTATNIO.

A kto czytał spoilery ten wie, że utrzymuje się na tym poziomie.

Update: IMPACT WRESTLING officials received results this morning from doctors regarding Crimson's injury by Samoa Joe: A severe Hairline Fracture of his ankle. The good news is that it is a "non-operative injury" (ie, he won't need surgery). The bad news is that Crimson will be forced to wear a fiberglass cast and use crutches due to the swelling. Tune into Thursday's IMPACT WRESTLING on SpikeTV at 9/8c for another update on Crimson, as well as his status in the Bound For Glory Series

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/231/#findComment-253784

Pod TYM linkiem można zobaczyć jak sprzedają się bilety na BFG. Dla mnie to jest szok, że półtorej miesiąca przed galą już wyprzedano tyle biletów, jak tak dalej pójdzie to są nadzieję że hala zapełni się do ostatniego miejsca.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/231/#findComment-253851

Ja to ujmę trochę inaczej, porażką będzie jeśli hala się nie wypełni do ostatniego miejsca, biorąc pod uwagę całą podbudówkę pod BfG i olewke poszczególnych PPV.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/231/#findComment-253853

Ja to ujmę trochę inaczej, porażką będzie jeśli hala się nie wypełni do ostatniego miejsca, biorąc pod uwagę całą podbudówkę pod BfG i olewke poszczególnych PPV.

.. i jakby nie patrzeć to najważniejsza gala roku.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/231/#findComment-253872

Ostatnie BFG też było bardzo mocno promowane, a mimo to skończyło się lekką klapą jeśli chodzi o frekwencję na trybunach. Moim zdaniem to nie tylko sama promocja gali odegrała tutaj rolę. Gdy ogłoszono że tegoroczne BFG odbędzie się w Filadelfii, to widziałem bardzo dużo pozytywnych komentarzy z których wywnioskować można było że stan Pensylwania jest jakby jednym z najbardziej przychylnych TNA. Chodzi o to że ten stan zalicza się do stanów w których TNA ma najwięcej fanów i podobno sama federacja głównie tym się kierowała wybierając miejsce w którym ma odbyć się największa gala roku.

W ogóle to ile dokładnie ma pojemności ta hala? bo chyba jestem trochę ślepy, jakoś nie mogę tego znaleźć.

Q1: Impact opened with a 1.26 rating, which was the highest Q1 rating in 17 weeks dating back to April 28. The segment featured Angle and Crimson's show-opening exchange interrupted by Immortal and one full commercial. (up 4.8% vs. 2011 average)

Q2: Impact increased slightly to a 1.27 rating for the first-hour peak rating. Eric Bischoff and Ric Flair had a backstage conversation to start the quarter-hour, followed by a Knockouts tag match, a commercial, and the first-half of an X Division match. (up 8.1% vs. 2011 average)

Q3: Impact dropped close to a tenth-of-a-ratings point to a 1.19 rating. The segment included the second-half of the Kid Kash-Sorensen match, one commercial, and Rob Van Dam vs. The Pope. (up 1.0% vs. 2011 average)

Q4: Impact dropped slightly to a 1.15 rating - the low point for the first hour - for several non-wrestling segments and two full commercial breaks. (up 1.6% vs. 2011 average)

Second Hour Break Down

Q5: Impact popped a 1.44 rating for the Hogan-Sting-Flair mid-ring confrontation and one commercial break at the end of the segment. (up 14.5% vs. 2011 average)

The segment did not retain the increased audience, though, as Impact returned to a 1.15 rating for the remainder of the show.

Q6: Impact scored a 1.15 rating for the Styles-Daniels exchange, one commercial, and the Immortal vs. Fortune six-man tag Falls Count Anywhere match. (down 3.3% vs. 2011 average)

Q7: Impact scored the same 1.15 rating for Mr. Anderson arriving to take out Immortal, Mickie James backstage promo, one commercial, and the Eric Young-Scott Baio video bit. (down 1.8% vs. 2011 average)

Q8: Impact scored the same 1.15 rating for the final segment, which included one commercial break and the Kurt Angle vs. Crimson main event promoted at the top of the show after two weeks of TV build-up. (down 5.0% vs. 2011 average)

No dobra, teraz wielcy "znawcy" dalej mi mogą wciskać kity że Hogany, Stingi, Flairy nikogo nie interesują i że nikt nie chce obejrzeć walki Hogan vs Sting czy Flair vs Sting. To show ciągnął legendy, może to nie wróży dobrze na przyszłość ale to jest prawda i koniec.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/231/#findComment-253938

W ogóle to ile dokładnie ma pojemności ta hala? bo chyba jestem trochę ślepy, jakoś nie mogę tego znaleźć.

Hala ma 10,200 miejsc przy czym należy odjąć ok. 20% ze względu na specyfikę wrestlingowego show (droga w stronę ringu, backstage itd.)

Co do miejsca w którym odbywa się BFG to Filadelfia jest pełna smartów. W przypadku kijowego bookingu walki Hogan/Sting (zakładając, że się odbędzie i zobaczymy długi zamulający pojedynek) będzie pewnie dużo buczenia i upokarzające chanty. Z drugiej strony jest tyle ciekawych możliwości na bookingu walki Hogan/Sting, że TNA powinno dźwignąć ten "problem" :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/231/#findComment-253940

Capacity 10,206

Hala

[ Dodano: 2011-08-30, 20:59 ]

Z drugiej strony jest tyle ciekawych możliwości na bookingu walki Hogan/Sting, że TNA powinno dźwignąć ten "problem" :wink:

Znając Russo - aż boję się myśleć co on może wymyśleć :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/231/#findComment-253942

Capacity 10,206

A widzisz, chyba rzeczywiście jestem trochę ślepy :roll:

Co do walki Hogana za Stingiem, to czy ktokolwiek wierzy w to że ta walka zakończy się w normalny sposób, czyli że sędzie (czyt. Earl Hebner ew. Brian Hebner) nie zostanie znokautowany i że nie wbiegnie ktoś kto przechyli szalę zwycięstwa na korzyść czy to Stinga czy Hogana?

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/231/#findComment-253943

• Reputacja:   51
  • Urządzenie:  Android

1.44 rating for the Hogan-Sting-Flair mid-ring confrontation - no to mówi wszystko. Każdy może na nich narzekać, ale wciąż to Sting, Hogan i Flair ciągnął ten wózek.

Ja tam czekam bardziej na walkę Stinga z Hoganem niż Ceny z Rockiem. To świadczy nie najlepiej o mnie czy o tych drugich?:)

Pewnie o mnie, bo markuje Stingowi od początku mojej przygody z wrestlingiem, czyli czasów WCW.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/231/#findComment-253970