Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Kolejny IW zaliczony:

+ Segment otwierający ze Stingiem i Flairem zajebisty :) Strasznie mi się podobał i mimo, iż mają swój wiek to ich walkę z chęcią obejrzę jeszcze raz :) Wiem, że zarówno Stinga jak i Flaira stać na ostatni świetny pojedynek :D

+ Mecz 8 zawodników z dywizji X bardzo fajny, szkoda że taki krótki. W kolejności od najsłabszego do najlepszego w tym pojedynku wg mojej skromnej osoby: (8- Roobie E., 7- Anthony Nese, 6- Alex Shelley, 5- Mark Haskins, 4- Jesse Sorensen, 3- Austin Aries, 2- Kid Kash, 1- Zema Ion) ---> Kash pomógł Ariesowi, wydaje mi się że również będzie po stronie Immortal...

+ Walka M. James z ODB bardzo dobra jak na kobiety. Krótko -> podobało mi się :)

+ AJ vs RVD - bardzo dobra walka, końcówka wyraźnie mówi o feudzie między Jerrym, a RVD... Osobiście chętnie zobaczę Jerrego w ringu ponownie.

+ Fajny Segment ze Stingiem, który zniszczył Gunnera....

- Nowi mistrzowie TT najgorsi jakich mogli dać... odnawiają dywizję X, proszę niech odnowią dywizję TT, dawać z powrotem MCMG oraz jakieś dobre TT, bo MA są ciency jak kartka papieru...

- Dość parodii z EY i dość szmacenia pasa TV, albo niech go dadzą komuś kto go wypromuje, albo niech go zniosą, bo już mnie zaczyna to wkurwi...

INNE:

* Walka Steinera z Devonem naprawdę wychodziła nie najgorzej (jak na dwóch starszych panów), co więcej zaczynała mi się podobać, a tu taki szybki i niespodziewany koniec... szkoda, bo naprawdę jak na nich to walka zapowiadała się dobrze...

* Samoa Joe zaczyna rozkurwiać... czyli mamy nowego Terminatora... zobaczymy co z tego wyjdzie, narazie nie oceniam, poczekam na rozwój sytuacji... feud z Devonem - raczej nie wchodzi w grę. Połówka Team3D była tu najprawdopodobniej tylko przykładową ofiarą...

* CRIMSON w końcu wyglądał na prawdziwego wkurzonego wielkiego monstera na miarę Goldberga :) I to mi się podoba ! Czekam na więcej !!!!

PRZEMYŚLENIA:

& Dawać Chavo, który będzie zabookowany jako obrońca rodziny Guerrero i honoru Meksykańskiego wrestlingu i niech nawet odbierze Jeffowi ten pas AAA !!

& W celu wzmocnienia pozycji stajni MA niech dadzą kobitkom pasy TT kobiet i może ta stajnia naprawdę będzie miała silną pozycję...

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/225/#findComment-252243

• Reputacja:   258
  • Urządzenie:  Android

dawać z powrotem MCMG

Niestety nie jest to teraz możliwe. Sabin jest kontuzjowany i wróci nie prędzej jak w 2012.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/225/#findComment-252248

Trochę przesadzacie z tą dywizją TT, fakt pewnie BM się rozpadnie. Jednak TNA ma szansę wzmocnić dywizję TT np. poprzez reaktywowanie AJ & Daniels. Mogli by zdobyć pasy na BfG a potem trzymać je aż do powrotu MCMG. Chciałbym zobaczyć feud MCMG vs AJ & Daniels mogli by stworzyć świetny feud. Albo chociażby dać feud MA vs Pope & Devon lub MA vs British Invasion. Myślę że to by wystarczyło do powrotu MCMG.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/225/#findComment-252252

Są jeszcze Ink. Inc, jeśli Devon przejdzie na ciemną stronę mocy to reaktywacja Dudleys ... podobno Low Ki ma kontrakt więc może reaktywacja Daniels & Ki. British Invasion ? Tak, ale bez Terry'ego. Może Iksi będą mieli jakiś Team. Natomiast mi się wydaje że zobaczymy feudzik Sorrensen vs Kash
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/225/#findComment-252253

Albo chociażby dać feud MA vs Pope & Devon lub MA vs British Invasion

MA vs British Invasion jestem za, ale opcja Pope z Devonem zdecydowanie odpada.

Jeśli chodzi o dywizje Tag to już niebawem mogą wzmocnić ją byli mistrzowie Tag Team z WWE, którzy mają obecnie kontrakt z TNA, ale nie występują chodzi mi tutaj o braci Hardych. Pojawiły się dziś zdjęcia ukazujące nowy pas, który zrobiła ekipa z Top Rope Belts dla Jeffa. Pas jest podobny do tego, którego Jeff miał gdy był w Immortals. Pas nazwa się Omega Enigmatic Championship. Parę dni temu bodajże na Twiterze Matt napisał, że jest gotów wrócić do ringu. Być może wróci razem z bratem i będą walczyć jako Tag Team.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/225/#findComment-252255

Są jeszcze Ink. Inc, jeśli Devon przejdzie na ciemną stronę mocy to reaktywacja Dudleys ... podobno Low Ki ma kontrakt więc może reaktywacja Daniels & Ki. British Invasion ? Tak, ale bez Terry'ego. Może Iksi będą mieli jakiś Team.

Reaktywacja Teamu 3D raczej nie wchodzi na razie w grę, przecież Bully Ray ma feud z Mr.Andersonem. Z Ink. Inc jest problem Jesse Neal jest kontuzjowany? Low Ki & Daniels raczej nie zobaczymy, bo Low Ki nie ma podpisanego kontraktu z TNA. Wolał bym zobaczyć Danielsa z AJ. A British Invasion chodzi mi jako TT, jakby byli z Terrym było by słabo, chociaż na ochroniarza się nadaje. A co do Hardy Boys jest za, tylko że Jeff musiałby rzucić pewne środki. :). Mogli by też wprowadzić do rosteru na jakiś czas Jacka Evansa & Xtreme Tigera, współpraca z AAA trwa. Chciałbym też zobaczyć TT Abyssa z Judas Mesias, a James Mitchell mógłby być ich menadżerem. :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/225/#findComment-252261

Albo chociażby dać feud MA vs Pope & Devon lub MA vs British Invasion

MA vs British Invasion jestem za, ale opcja Pope z Devonem zdecydowanie odpada.

Jeśli chodzi o dywizje Tag to już niebawem mogą wzmocnić ją byli mistrzowie Tag Team z WWE, którzy mają obecnie kontrakt z TNA, ale nie występują chodzi mi tutaj o braci Hardych. Pojawiły się dziś zdjęcia ukazujące nowy pas, który zrobiła ekipa z Top Rope Belts dla Jeffa. Pas jest podobny do tego, którego Jeff miał gdy był w Immortals. Pas nazwa się Omega Enigmatic Championship. Parę dni temu bodajże na Twiterze Matt napisał, że jest gotów wrócić do ringu. Być może wróci razem z bratem i będą walczyć jako Tag Team.

Jeff jest za dużym drawem żeby się kisić w TT, choć z drugiej strony nagrabił sobie straszne i nie wiem czy jeszcze kiedyś powącha Main Eventy w TNA. Nazwa Omega niebezpiecznie kojarzy mi się z dawną backyardową fedką Hardych, którą ponoć chcą reaktywować.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/225/#findComment-252273

Jeff jest za dużym drawem żeby się kisić w TT, choć z drugiej strony nagrabił sobie straszne i nie wiem czy jeszcze kiedyś powącha Main Eventy w TNA.

Czym sobie nagrabił ??

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/225/#findComment-252277

zećpał się po raz kolejny jak świnia i zawałił main event PPV.

Z minusów tej gali podać można:

- zbyt krótki czas na X-Gauntlet i jobnięcie Alexa w sposób wręcz urągający mu,

- czas dla Erica Younga, jesli już muszą go dawać do Tv w jakichś debilnych spotach, to niech chociaż będą śmieszne i do rzeczy, a nie o dupie maryni,

- czy tylko ja widziałem jak podczas psychicznego nekania Flaira przez Stinga na zapleczu mignęły dwie osoby przed kamerami? No i brak samej walki. Skoro już miała się odbyć to dawać to gówno i jazda dalej z programem, im szybciej będzie za nami to starcie emerytów tym lepiej. Albo robią z tego jeden pojedynek sentymentalny, albo na iMPACT! i jazda z tematem, ale niech nie zabierają czasu innym. Akurat ich walka nie potrzebuje niewiadomo jakiej podbudowy,

- czas zmienić format show żeby nie zaczynał się od gadania, chocby niewiadomo jak dobry był speech na dzień dobry, mam już serdeczenie dość zaczynania od gadania.

Z pozytywów:

+ jeśli chodzi o walki to trzymały poziom, a walka Mickie vs OBD naprawdę fajna i dobrze zabukowana, dodatkowy plusik dla Jackie za granie złej dzieczynki, która chciałaby, ale nie może :)

+ Jarrett pomagający Latin America. Bardzo logiczne, w końcu kto jest teraz King of the Mexico?

+ promo Winter. Tak mówiła o posiadaniu pasa jakby to naprawdę była ważna sprawa i spełnienie jej pragnień, naprawdę świetne promo uwydatniające pas!

+ Joe`s gonna KILL YA! Miejmy nadzieje że duży zły Joe wraca!

+ Nature Boy! What can I say, stęskniłem się trochę, a segment z Hoganem kupa śmiechu,

+ Crimson i Angle, w końcu mamy szanse na długo prowadzony feud uwieńczony walką o najwyższe laury.

Niewątpliwie więcej pozytywów, chociaż niedociągnięcia są i cały czas brakuje wyjścia poza Orlando.

Ogólnie rzecz biorąc Thumbs Up TNA.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/225/#findComment-252286

Nazwa Omega niebezpiecznie kojarzy mi się z dawną backyardową fedką Hardych, którą ponoć chcą reaktywować.

Podobno Matt na swoim kanale Youtube zamieścił informacje, że w czasie kiedy biorą wolne od TNA reaktywują organizację, która zakończyła swą działalność w 1999 roku a dokładniej Organization of Modern Extreme Grappling Arts. Walczyli w niej m.in. Gregory Helms, Shannon Moore, Joey Matthews, C. W. Anderson, Amy Dumas(Lita).

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/225/#findComment-252320

• Reputacja:   615
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows

Plusy:

+ Pierwszy segment bardzo mi się podobał, głównie ze względu na Rica. Jego powrót należy uznać za plus, ponieważ rządził na tym impakcie w segmencie z HH.

+ Walka X dywizji była dobra, jednak TNA mogło dać im jeszcze trochę czasu, a wyrzucić np. Younga, na którego ewidentnie brakuje większego pomysłu. Już się cieszę na starcie Kendricka z Ariesem.

+ Segment Crimsona z Kurtem. Szczerze nie spodziewałem się, że Crimson tak dobrze sobie poradzi za mikrofonem, naprawdę nie było źle.

Minusy:

- Atak Joe na Devona. Muszę przyznać, że mam problem z kupieniem gadki Joe, ponieważ w tej chwili w TNA on jest tak groźny dla innych zawodników jak Horns w WWE. Przegrywa walkę za walką co niestety źle wpływa na odbiór jego postaci.

- Lynn vs RVD coraz bliżej.. szkoda tylko, że to pewnie Jerry będzie musiał jobbować rywalowi.

- Mexican America z pasami. Kompletnie nie wiem czemu taki team dostaje pasy, ponieważ zupełnie nie kupuję tej stajni. Ciekawe co teraz z Beer Money.

Ogólnie impakt na plus. Szczególnie podobały mi się w tym tygodniu segmenty, które były naprawdę dobre.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/225/#findComment-252339

Plusy:

- X-Division Gauntlet Match naprawde dobry pojedynek, dużo nowych twarzy niektórych z nich chętnie bym widział na dłużej w TNA. Zaczyna się robić coraz ciekawiej w tej dywizji.

- Powrót Flaira do Impactu i Sting. Obaj panowie pokazali klase, strasznie mi brakowało Rica i jego speecgy.

- Crimson dostaje mikrofon i u boku Kurta wypada bardzo dobrze. Mam nadzieje, że będą mu dawać mikrofon częściej bo chłopak naprawde się sprawdził.

- Czy ktoś jeszcze ma wątpliwości, że Joe nie podszkoczy w BfG Series?

- ODB vs James mi się ta walka nawet podobała, byłem ciekaw jak wyjdzie ten pojedynek i było dobrze.

Minusy:

- Devon vs Steiner jak dla mnie niepotrzebny pojedynek.

- RVD.... Czy on ku..... nie może przegrać czysto?

- MA mistrzami TT to pewnie doprowadzi do rozłamu BM i ich walki na BfG. Aktualnie z TT nie dzieje się dobrze w TNA.

Ogólnie 4/6

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/225/#findComment-252400

Jeśli chodzi o dywizje Tag to już niebawem mogą wzmocnić ją byli mistrzowie Tag Team z WWE, którzy mają obecnie kontrakt z TNA, ale nie występują chodzi mi tutaj o braci Hardych.

No i nici z tego scenariusza za sprawą wybryku Matt'a. Zabawne, że kilka postów wcześniej dyskutowaliśmy o słynnym wydarzeniu z marca z Jeff'em w roli głównej. Co ciekawe TNA według plotek miało poważne plany co do braci Hardy i planowano zrobić ich powrót w październiku w okolicach BFG. Teraz jednak nic z tego nie będzie i powróci sam Jeff co też nie jest takie pewne biorąc pod uwagę ciągłe zamieszanie wokół niego i Matt'a. Zwolnienia Jeff'a nie będzie bo TNA wydaje teraz jego DVD + kilka bajerów w sklepiku, jakieś ubrania na halloween i inne pierdoły :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/225/#findComment-252464

Plusy:

X-Division Gauntlet Match naprawde dobry pojedynek, dużo nowych twarzy niektórych z nich chętnie bym widział na dłużej w TNA.

Będziesz miał ku temu okazję, bo podpisali kontrakty ze wszystkimi. Ich profile zostały dodane do rosteru na oficjalnej stronie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/225/#findComment-252469