Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

- ODB i Jacie, nie ogarniam wogóle czemu tak się zachowywały, czyżby face turn?

Komentatorzy mówili, iż walczą one po części o kontrakt, żeby udowodnić oficjelom, że potrafią się "zachować", zresztą Jackie w pewnej chwili powiedziała nawet do ODB coś w stylu "we must behave" :)

I tak do czasu pewnie :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/223/#findComment-251028

skoro w WCW ci sami ludzie którzy rządzą w TNA

Ci sami ludzie, którzy teraz rozpierdalają to co było najlepsze w federacji. Wtopiłeś z pasem Tv kreując się na kolejnego insidera co to wisi na telefonie z Bischoffem. A co ma niby dać ożywczego jak to chłopacy określili kolejna dywizja Cruiser? Co to za przebłysk geniuszu Erica o którym tyle PIERDOLISZ? Przecież to najzwyklejsze powielanie... Zepsucie czegoś co miało się dobrze(pomijająć wyjątki takie jak np Abyss czy nietrafiony w tej kategorii Robbie).

Brednie które wypisujesz ArthurzeWF bolą już moje oczy:

WCW zawsze olewało dywizję Cruiser

Dlatego Bischoff podkupował z ECW takich ludzi jak Rey, Juvi, Dean, Chrisów dwóch, Mikey całą masę luchadorów i sprowadzał fenomenalnych cruiserów z Japonii(Liger żeby dać choć jeden przykład). Pasy Tag cruiserów, próba ożywienia, w ostatnich podrygach, WCW właśnie poprzez dywizję Cruiser(no tu niekoniecznie decydował o tym Eric). A to wszystko BO MIAŁ W DUPIE JAK TO MÓWISZ DYWIZJĘ CRUISER...

Człowieku to co piszesz to jakaś paranoja, poczytaj może co napiszesz albo przemyśl zanim to wrzucisz.

Skąd Ci się biora takie teksty:

Przecież w WCW to częściej sami wrestlerzy dbali i starali się o to żeby wypromować dany pas niż federacja.

gdzie są przykłady na poparcie tego. Ja pierdole... skąd Ty bierzesz takie brednie??????????????????????????????????????????????????????????????? Jeśli są to Twoje odczucia to lepiej zostaw je sobie i nie przedstawiaj ich jako jakichś faktów, bo ludzie głupieją czytając twoje farmazony.

Z mojej strony choć jeden przykład na poparcie promowania pasa Tv = seria walk pomiędzy Benoit i Bookerem T... Ale pewnie wiesz lepiej i sami na to wpadli i sobie to zrobili na antenie, na żywo bez wiedzy wujka Erica.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/223/#findComment-251035

ArthurWF napisał/a:

WCW zawsze olewało dywizję Cruiser

Dlatego Bischoff podkupował z ECW takich ludzi jak Rey, Juvi, Dean, Chrisów dwóch, Mikey całą masę luchadorów i sprowadzał fenomenalnych cruiserów z Japonii(Liger żeby dać choć jeden przykład). Pasy Tag cruiserów, próba ożywienia, w ostatnich podrygach, WCW właśnie poprzez dywizję Cruiser(no tu niekoniecznie decydował o tym Eric). A to wszystko BO MIAŁ W DUPIE JAK TO MÓWISZ DYWIZJĘ CRUISER...

Słuchajcie, ja się wychowałem na WCW i na Nitro i cruiserweight divison oglądałem zawsze, bo tym się rozpoczynały się tygodniówki. Później niekiedy zasypiałem na main evencie, ale przy początkowych wyczynach wrestlerów wagi średniej i lekkiej miałem oczy rozpierdoloneeeee z wrażenia. I chyba Ceglak widział to samo. Cruiserweght division mówiło o różnorodności WCW i za to im chwała. Zaraz, oni nawet zrobili pasy tagteamowe dla tej wagi i to było olewanie?

Z mojej strony choć jeden przykład na poparcie promowania pasa Tv

Takich przykładów było kilkadziesiąt, tak samo jak obniżeń lotów dla tego tytułu. Raz było lepiej, czy nawet zajebiście, a raz gorzej. Prawdę (w końcu) napisał Arthur, że w WCw było mnóstwo wrestlerów czy pseudozapaśników, i nie każdy title run z tym czy innym pasem wbijał w fotel.

A wracając do pasa wagi średniej. To Vince zabił ten pas gołymi rękami, choć 3 main eventerów miało kiedyś ten pas, właśnie w WCW.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/223/#findComment-251047

Wydaje mi się że największa różnica między mną a wami polega na tym że wy patrzycie na to po prostu jak fani, ja do was o to pretensji nie mam. Mnie jakoś zawsze bardziej niż to co jest w TV interesowało to co się dzieje wewnątrz federacji. W WCW w TV jakoś zawsze wszystko wyglądało jako tako, ale tak na prawdę to samą federację interesował tylko ME. Może nie tyle samą federacje co te wielkie gwiazdy z ME typu Hogan, Nash, Hall, Goldberg itp. Piszę tylko tych no bo wydaje mi się że to oni byli największymi egoistami tej federacji i poniekąd uważam że mocno przyczynili się do jej upadku. Gówno z tego że pas Cruiser w oczach fanów znaczył bardzo wiele, jak w samej federacji i przez nawet samych wrestlerów był postrzegany jak kula u nogi. Dlaczego Booker zawsze się bronił przed walkami z Cruiserami? Bo wiedział że to może mu zamknąć drogę do ME, ktoś kto był Cruiserem z miejsca już odpadał. Nawet gdyby sama federacja chciała by takiego cruisera wypromować to zaraz wyskoczył by Hogan czy Hall z pretensjami ze oni nie będą się poniżać walkami z cruiserami. Sytuacja rzeczywiście się zmieniła za czasów New Blood, ale WCW to miało taką głupią manię popadania z skrajności w skrajność.

Prawda jest taka że taki typowy WCW TV Champion miał za przeproszeniem gówno do gadania w federacji w przeciwieństwie do Mistrza Świata, który niejednokrotnie znacząco odstawał umiejętnościami od mistrza TV czy Cruiserweight. Taka po prostu była prawda, to że w TV wyglądało to inaczej to głównie zasługa samych wrestlerów którzy robili wszystko by zabłysnąć.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/223/#findComment-251101

Wydaje mi się że największa różnica między mną a wami polega na tym że wy patrzycie na to po prostu jak fani, ja do was o to pretensji nie mam.

No a jak mamy na to patrzeć? A kogo to jest forum? Nie kminie twoich argumentów za chuja.

Poza tym, przeskakujesz ot tak z krytyki pasa TV u Dixie i Teda Turnera, po pas cruiserwieght, po krytykę całego backstage'u w WCW, co nawet mark widział, że coś na przełomie XX i XXI wieku w tej federacji nie gra i coś jest nie tak.I z tematu Impact zrobi się temat upadek WCW, bo ty krążysz wokół swojego durnego porównania i starasz się nam zamydlić oczy, że tyyyyyle wiesz na temat wrestlingowego świata. No bro, trochę pokory. Ja już nie będę pisał w tej kwestii, następny post napiszę po następnym Impakcie.

Może z Ceglakiem sobie podyskutujesz, bo ja już nie widzę sensu. Ceglak ma moje wielkie bless, bo chyba kochamy WCW tak samo, lecz ja nie mam siły na takie dumanie ArthurWFa, które wydaje mi się, jest tooootalnie wymuszone.

ELOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/223/#findComment-251114

Wydaje mi się że największa różnica między mną a wami polega na tym że wy patrzycie na to po prostu jak fani, ja do was o to pretensji nie mam. Mnie jakoś zawsze bardziej niż to co jest w TV interesowało to co się dzieje wewnątrz federacji.W WCW w TV jakoś zawsze wszystko wyglądało jako tako, ale tak na prawdę to samą federację interesował tylko ME

w tamtych czasach miales jakies 5 lat i ch*j mogles wiedziec, case closed, bo też mam dosyć tego głupio mądrego gadania z twojej strony.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/223/#findComment-251267

Wydaje mi się że największa różnica między mną a wami polega na tym że wy patrzycie na to po prostu jak fani, ja do was o to pretensji nie mam. Mnie jakoś zawsze bardziej niż to co jest w TV interesowało to co się dzieje wewnątrz federacji.W WCW w TV jakoś zawsze wszystko wyglądało jako tako, ale tak na prawdę to samą federację interesował tylko ME

w tamtych czasach miales jakies 5 lat i ch*j mogles wiedziec, case closed, bo też mam dosyć tego głupio mądrego gadania z twojej strony.

Ale ty się tak nie spinaj, przecież podyskutować zawsze można. Co prawda w tamtych czasach tego nie oglądałem, ale jestem wielkim fanem WCW i wszystko nadrabiam, jednak ja bardzo lubię takie zakulisowe różne historie nie historie itp. Po prostu bardziej mnie to kręci niż to co się dzieje w TV. Że tak powiem bardziej mnie interesuje to w jaki sposób dany storyline powstawał niż jak on wyglądał w TV. Także różnica naszych zdań pewnie się z tego bierze że gadamy o tym samym lecz ja patrze na to pod innym kątem, a ty pod innym.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/223/#findComment-251273

tym się różnimy że my piszemy na temat, a Ty zmieniasz zdanie jak Ci wytkniemy babola w twoim bełkocie. Co chwile dopowiadasz jakieś pierdoły, powołujesz się na rzeczy o których nie masz pojęcia, a potem kwitujesz jakimś głupim zdaniem, że inaczej patrzymy na coś...
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/223/#findComment-251279

Nie widzę w regulaminie punku że wszyscy mają mieć na wszystko takie samo zdanie jak ty. Więc nie rozumiem, powiedz tylko że się ze mną nie zgadzasz i sprawa załatwiona. A nie piszesz że ja się nie znam bo to tylko ty wszystko wiesz najlepiej.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/223/#findComment-251349

człowieku nikt ci nie każe mieć takiego samego zdania, ale jeśli ty zamiast pisać na temat który zaczynasz zmieniasz zdanie i wątek, a potem wyjeżdzasz z tekstem że ktoś ci narzuca swoje zdanie to świadczy że albo nie rozumiesz co sie do ciebie pisze, albo piszesz sam do siebie.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/223/#findComment-251365

• Urządzenie:  Android

albo piszesz sam do siebie.

Obstawiam to drugie, bo i tak walka Hogan vs Sting na BfG przyćmi walkę The Rocka z Ceną na WM28 i Ceny z Punkiem na MitB :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/223/#findComment-251368

Cholera wie czy w ogóle dojdzie do tej walki, bo ja już aż taki pewien nie jestem. Jednak wiele razy już to powtarzałem że ta walka będzie miała znaczenie tylko sentymentalne. TNA od zawsze lubiło takie storyline'y, można powiedzieć od samego początku federacji. Ile legend wrestlingu przewinęło się przez TNA? Na pewno jest to jakiś tam sposób na zwabienie takich starszych fanów, no ale z drugiej strony to może spowodować że młodzież jakby odwróci się od TNA. Jak to mawiają, jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził. ale według mnie kompromisowym rozwiązaniem było by zrobienie walki tag teamowej Hogan & Sting vs np: Gunner i ktoś z młodszych. To by trochę tak ukazało zmianę pokoleniową. W sumie nie będę ukrywał że jeśli dojdzie do walki Hogan vs Sting, czy Sting vs Flair to nie będę narzekał, bo niezmiernie lubię takie momenty. Nie bez przypadek gala Hardcore Justice 2010 jest chyba moją ulubioną galą TNA. Jest czas na poważny wrestling, na promowanie młodych ale i jest też czas na odrobinę sentymentu.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/223/#findComment-251370

Punk widzenia zależy od punktu... markowania. Jak na ring wraca (przykładowo) lubiany przeze mnie Kevin Nash to cieszę się jak dziecko, a jak ma dojść do starcia zawodników, którym nigdy nie markowałem to będę albo narzekał albo podchodził do tego z przymrużeniem oka. A że Hoganowi i Stingowi nigdy nie markowałem (chociaż zdaję sobie sprawę, że to żywe legendy) to reaguję krytyką... Chociaż - jak napisał ArthurWF - ta walka wcale nie jest już taka pewna.

A wracając do ostatniego Impactu to chciałbym tylko dodać, że cieszę się, że Kurt przeszedł heelturn i że rozpoczął się jego feud z Crimsonem. Jak dojdzie do walki obydwu panów to po raz pierwszy realnie zapachnie możliwością porażki Crimsona.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/223/#findComment-251526

I można się spodziewać najlepszej/ych walk/i Crimsona w TNa.

Bo Kurt z każdego wyciśnie Maxa.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/223/#findComment-251530

• Reputacja:   258
  • Urządzenie:  Android

Mam takie spostrzeżenie odnośnie zawodników w TNA, którzy zdobyli ostatnio WHC. A mianowicie wszyscy byli faceami w momencie zdobycia pasa, a tuż po jego zdobyciu lub trochę później przechodzili heel turn. Byli to Jeff Hardy, Mr. Andersona i Kurt Angle. A w dodatku wszyscy dołączyli do Immortal. Wyjątkiem był jedynie Sting.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/223/#findComment-251568