Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Jedyny chyba "ciekawy" spoiler z przyszłego tygodnia:

W czwartek Abyss pokona Kaza i zostanie nowym mistrzem X division

O Boże...

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/181/#findComment-234437

ja bym dodał moze nie spojler ale info.. Pope nie odszedł
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/181/#findComment-234441

Zdecydowanie, wygląda zeYebiście, kopia pasa UFC.

Widzisz, głęboko w tyle mam UFC i nawet nie wiem jaki maja pas. Podoba się - źle, nie podoba się - źle

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/181/#findComment-234448

Co? Czy ich już całkiem poj.... Dawać pas X Division Abyssowi i jak teraz mają promować walki Xów? Kaz przecież jest jednym z lepszych możliwości na posiadacza tego pasa, a tu prosze... Brak słów co oni tam robią

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/181/#findComment-234456

Widzę że niektórzy dalej nie rozumieją o co chodzi w tym całym storyline'ie z X Dywizją. To wszystko polega na tym że obecnie i jeszcze przez jakiś czas zawodnicy X dywizji będą po prostu totalnie szmaceni, już od pewnego czasu się to dzieje. Pamiętacie jak przyszli raz do Bischoffa i się żalili że nie mają czasu? Bischoff ich totalnie spławił, to samo ostatnio Flair na IMPACTcie kopnął w jaja Suicide'a. Są duże plany związane z X Dywizją w związku z zbliżającym się Destination X, które ma być niemal w całości poświęcone X Dywizji, między innymi na jedną noc do X Dywizji mają wrócić AJ, Daniels, Samoa Joe itp. Po Slammiversary pewnie wybuchnie bunt wrestlerów dywizji X i będzie to coś podobnego jak w przypadku EV 2.0.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/181/#findComment-234459

Widzę że niektórzy dalej nie rozumieją o co chodzi w tym całym storyline'ie z X Dywizją. To wszystko polega na tym że obecnie i jeszcze przez jakiś czas zawodnicy X dywizji będą po prostu totalnie szmaceni, już od pewnego czasu się to dzieje. Pamiętacie jak przyszli raz do Bischoffa i się żalili że nie mają czasu? Bischoff ich totalnie spławił, to samo ostatnio Flair na IMPACTcie kopnął w jaja Suicide'a. Są duże plany związane z X Dywizją w związku z zbliżającym się Destination X, które ma być niemal w całości poświęcone X Dywizji, między innymi na jedną noc do X Dywizji mają wrócić AJ, Daniels, Samoa Joe itp. Po Slammiversary pewnie wybuchnie bunt wrestlerów dywizji X i będzie to coś podobnego jak w przypadku EV 2.0.
Ja doskonale wiem, o co chodzi, ale dawanie pasa Abyssowi to już kompletna przesada - Abyss nigdy nie miał NIC WSPÓLNEGO z Xivision, dostał walkę z dupy, a Hogan przecież ma już mniejszą kontrolę nad TNA niż, przed "Wrestling Matters" - a właśnie, to drugi powód, dla którego Abyss nie powinien tego pasa dostawać. Już lepiej go dać Cow Bloodowi - i tak wkurzy, ale formę przynajmniej jakąś ma i z dywizjami cruzopodobnymi miał już do czynienia, ba był nawet champem w WWE/F. Komukolwiek, byleby nie Terryemu/Abyssowi - to w tej chwili są najsłabsze ogniwa TNA na moje oko.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/181/#findComment-234472

Właśnie o to chodzi, teraz nadejdą czasy największego szmacenia X Dywizji, Hogany i Bischoffy będą się wyśmiewać pewnie z wrestlerów X Dywizji że są za mali i mają gówno do gadania i że nie przynoszą pieniędzy dla federacji. Jednak dojdzie do tego że podniosą bunt i pokarzą na co ich stać. To wszystko ma na celu wypromowanie X dywizji, zobaczycie, że mam rację.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/181/#findComment-234491

Ok, co nie zmienia faktu, że wszyscy, tylko nie Abbys.

Ja bym polecał przenieść ową dyskusję do tematu z wynikami, o ile takowy się już pojawił.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/181/#findComment-234494

Abyss jest największy z tych co stoją po stronie Hugonów, więc nawet to pasuje. Mi się to wszystko ogólnie podoba, bo lubię takie shootowe storyline'y, przecież wszyscy wiemy jak Hogan i Bischoff traktowali dywizję cruiser w WCW, teraz to pewnie będzie taka zemsta. Teraz się będą nabijać z wrestlerów X Dywizji że są mali i nie dadzą rady Abyssowi.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/181/#findComment-234496

Ja pierdole... Abyss champem X-Division? Tak jak pisze ArthurWF, to na pewno "prowokacja" w kierunku innych supe... ekhm, wrestlerów X Division, ale mogli by ten tytuł dac większemu Hardy'emu (bądź Bully Ray'owi), który porusza się po ringu nieporównywalnie lepiej (lecz do iksów mu daleko). Sądzę, że efekt odnieśli by ten sam, a lud byłby szczęśliwy nie mając Abyssa jako champa ^ ^.

Warto też pamiętac, że Abyss na Sacrafice dołożył do swojego movesetu splash z narożnika, więc teorytycznie możemy go zaliczac do X Division. :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/181/#findComment-234498

Sebu napisał coś mądrego a w w kółko swoje;P do tematu z wynikami jak jest, lub czekać aż się pojawi:D
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/181/#findComment-234517

Ja na temat walki na Slammiversary:

Chodzi mi o Angle vs. Jarrett o pretendenta, wydaje się wręcz pewne, że to Kurt wygra dlatego wychodzi na to, że któreś PPV z kolei ujrzymy main event o główny pas w zestawieniu face vs. face, niezależnie od zwycięzcy pojedynku Anderson vs. Sting. Dodatkowo feud Sting vs. Angle był przy okazji MEM, a feud Anderson - Angle w zeszłym roku tuż po debiucie Mistera. Mam nadzieję, że nie wpadną na pomysł aby to Jarrett wygrał, gdyż dodatkowo na szali jest medal olimpijski Kurta, co oznaczałoby kontynuacje feudu. Przyjrzyjmy się jakie mogłyby nastąpić rozwiązania: Anderson heel turnuje i zdobywa pas, czyli powtórka Anderson-heel vs. Angle-face, raczej nie. Sting heel turnuje-nie możliwe ze względu na 'jego misję'. Angle turnuje - brak sensownego wyjaśnienia, więc raczej odpada. Wydaje mi się, że Stinger jobnie z pasa Andersonowi, Angle wygra swój pojedynek. Na następnej gali Anderson pojedzie Kurta żeby umocnić swoją pozycję jako mistrza, a Angle pójdzie swoją ścieżką. W międzyczasie pojawi się jakiś sensowny heelowy pretendent, może Bully Ray po feudzie z Stylesem wmiesza się w obrazek tytułu? Zapewne walki tej dwójki by ssały, ale jaka magia byłaby za mikrofonem? Chyba nie muszę mówić. Zostaję tylko czekać na rozwój wydarzeń w Impact Wrestling.

Swoją drogą...

słyszałem, że Anderson wyjdzie przebrany za retro Stinga. A tak w ogóle to w federacji w której "wrestling matters" na najbliższej tygodniówce nie ujrzymy pojedynku w main evencie karty.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/181/#findComment-234541

Plusy:

- Abyss mistrzem X Division. Wpieniłem się nieźle, ale po głębszym zastanowieniu uznałem to za dobre rozwiązanie. Parks ze względu na swoje warunki najmniej nadaje się na ten pas z całego rosteru. Eric w ten sposób chciał podkreślić, że ma gdzieś dywizje X i to będzie główny zalążek do storyline. Swoją drogą, czy Abyss dzięki temu nie został drugim po Stylesie Grand Slam Championem?

- Kurt Angle od dzisiaj będzie mi się kojarzył tak -> :grin:

http://i53.tinypic.com/3134z6v.jpg

:grin: :grin: :grin:

Cieszę się, że skończą to walką 1vs1 na Slammiversary i dodatkowo na szali jest medal Kurta i No1 Contender. Zwycięstwo Angle'a wydaje się być oczywiste. No chyba, że to Jarrett będzie tym, który postara się zdobyć pas dla Immortal, co byłoby głupotą.

- Pamiętam Andersona z feudu z Dinero, kiedy przebrał się za księdza i strzelił super promo. Teraz nie musiał nic mówić, wystarczyło, że pojawił się w starym gimmicku surfera. Wrócił wspomnień czar.

- Powoli zaczynam się interesować dywizją Knockouts. Najpierw Velvet przekonała mnie do siebie swoim udziałem w storyline Jarretts vs Angle, a teraz do TNA powróciła ODB, której kiedyś markowałem. Chciałbym zobaczyć jej feud z Chyną, bo obydwie pasują do siebie gabarytowo.

Minusy:

- Ze Stylesa robią ostatnio straszną cipę, która daje się kontuzjować każdemu i bez pomocy Danielsa nie potrafi sobie poradzić

- O ile jestem pozytywnie nastawiony do storyline z X Division, to irytuje mnie tendencja do kończenia konfliktów bez słowa wyjaśnienia. Jeremy dla dobra X Division wybaczył starszemu bratu, że ten go zlał? Bullshit.

DOG ostatnio słusznie zauważył, że od Lockdown TNA ma serię bardzo udanych iMPACT'ów, czego za ery Hogana do tej pory nie było. Nie wiem, kto teraz odpowiada za booking, ale na pewno nie jest nim Russo :)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/181/#findComment-234957

Debiutancki impact wresling za nami więc czas coś napisać o nowym/starym kierunku TNA.. tfu, impact wrestling :???:

Intro bardzo przypadło mi do gustu, zawsze jest to jakieś odświeżenie (znalazło się nawet miejsce dla Jeffa Hardasia). No i te błękitne ognie.. power :P

Segment otwierający na plus. Oczywiście wojna 2, 3 ekip na otwarcie to nic nowego, ale X-Division wrócili na ring i zaczęli skakać po Immortal co zrobiło fajne wrażenie. Bischoff jak zwykle zabawny, znowu straszył gościa, który trzymał napis 'epic fail' i przezywał karłów z dywizji X :twisted:

Walkę six man (woman) tag, spędziłem głównie na oglądaniu tyłka Tessmacher. W ringu dużo się działo, ale jednak Tessmacher rozwaliła mi system.. :smile: Koniec walki jest kontynuacją storyline'u na lini Tara/Rayne co oczywiście ma sens.

Abyss - Kaz okazało się lepsze niż myślałem, po przeczytaniu wyniku tapingów myslałem, że TNA/IW spaprze to jednak nic takiego. Dostaliśmy solidny pojedynek szybkiego gościa z gigantem. Szybki przeważał przez większość walki, ale ostatecznie poległ. Teraz karły X dywizji muszą odzyskać pas. Chętnie obejrzę dalej ten program.

Samoa Joe w szybkim squashu z Amazing Redem. Cóż, Joe w swoim stylu zdewastował przeciwnika a Crimson ocalił brata. Podoba mi się w jaki sposób TNA/IW pushuje Crimsona. No i kolejnym, który spróbuje przerwać winning streak będzie Joe.

Segment AJ/Tommy Dreamer wypadł przyzwoicie. AJ dobry za mikrofonem, Dreamer też nic nie zepsuł. Bully Ray to prawdziwy bad ass :smile:

Konflikt na linii Flair/Roode podoba mi się. To chyba furtka do jakiegoś większego programu dla Bobby'ego. Obaj tradycyjnie świetni za mikrofonem.

Wygląda na to, że Gunner ma pierwszy prawdziwy feud. Zastanawiałem się jaki wpłynie na to fakt, że jego przeciwnikiem będzie Eric Young, ale po dzisiejszym IW jestem przekonany, że Gunner nie straci na swoim wizerunku.

Angle/Jarrett, cóż ciągnie się to już pół roku i końca nie widać. Angle stawia wszystko na jedną kartę i tym razem stawką będzie jego medal (czy ja już tego gdzieś nie widziałem?). Z chęcią obejrzę ten pojedynek na Slammiversary, ale pod warunkiem, że będzie to już na 100% ich ostatni match.

Starcie Generation Me vs Hardy/Bischoff nic specjalnego nam nie pokazało. Na plus Matt Hardy w opałach i pajacujący karate Bischoff.

Velvet vs Winter/Angelina. Jestem chyba jednym z niewielu, którym podoba się ten storyline. Niestety w ringu nie jest już tak dobrze bo Velvet to jeszcze nie poziom Sarity czy Tary. Z drugiej strony fajnie, że znajdują dużo czasu dla Sky bo ją się zawsze fajnie ogląda nawet jeśli kaleczy jakieś akcje :smile:

No i ostatni segment w którym Sting stanął twarzą w twarz z.. Surfer Stingiem! Dla mnie bomba. Anderson wygląda jak prawdziwy klon Stinga z lat 80/90. Do tego Sting (ten prawdziwy) świetny dziś za mikrofonem.

Podsumowując. Przyjemnie oglądało mi się debiut IW w TV. Tym razem nie było żadnego matchu w main evencie, ale dostaliśmy świetne promo Sting/Anderson. Z chęcią obejrzę wydanie za tydzień bo zawodnicy X dywizji, którzy zostali zniszczeni muszą się jakoś odpłacić. Ciekaw jestem jak potoczą się losy Abyssa jako X champa. Pomysł mi się podoba ale mam nadzieję, że do Destination X straci pas. Na koniec.. więcej Miss Tessmacher! Dwa segmenty to za mało!

Nie wiem, kto teraz odpowiada za booking, ale na pewno nie jest nim Russo :)

Wierząc w to co mówią na zapleczu TNA to największy udział w bookingu ma.. Hogan :grin:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/181/#findComment-234959

Sądząc po plakacie Destination X, wraca sześciokątny ring. Pytanie, czy to zmiana na stałe, czy tylko na jedną galę?

http://tnauk.files.wordpress.com/2011/05/tnaukdestinationx2011.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/181/#findComment-235050