Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Plusy:

* - Wiele mu slodzilem, ale znowu jestem do tego zmuszony. Ric Flair jest jednym z wiekszych plusow Impacta. Krotki segment z zaplecza mi juz wystarczyl.

* - Jesli Chris Harris troche nad soba popracuje, to wciaz moze byc wystarczajaco dobry na main stream (Braden Walker nie byl). Bardzo fajnie, ze wrocil, bo walka o pasy Tag Team nabrala kolorkow. Oby tylko nie poniesli sie na reaktywacje AMW (plotki takie sa), bo to powazny krok wstecz dla Storma. Jedynie mozna sie czepic tego, ze nie dali mu mikrofonu

Minusy:

* - Daleki jestem od euforii, ze Chyna pojawila sie w TNA. Kolejny "emeryt", ale innej plci. Sporo czasu poswiecili na feud Kurta i Jeffa, wiec nie wiem, czy 9 cud swiata, to odpowiednia osoba na tak wazny program.

* - Styles musi sie borykac z Dreamerem

* - Powiazanie Foleya z Network to ta czarna wizja, ktora rodzila sie w mojej glowie. Nie wazne, czy jest tylko ich przedstawicielem, czy zostanie mozgiem operacji... boli fakt, ze w ogole wraca

Inne:

* - Impact Wrestling ma na celu podkreslenie tego, ze wrestling jest wciaz kluczowy. Dixieland ma nadzieje na pozyskanie fanow, ktorzy zawiedli sie na ostatnich decyzjach Vince'a (odejscie od terminologii)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/177/#findComment-233824

No może i byli dłużej ale nie byli tak wypromowani jak są teraz.

Styles gdy posiadał wszystkie tytuły, czy nawet przy okazji przedostatniego runu z WHC nie był tak wypromowany?

To samo Joe, pokonał Angle'a na Lockdown oraz trzymał World Title, teraz nic z nim się nie dzieje.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/177/#findComment-233847

Impakt wypadł całkiem przyzwoicie i trochę podgrzał atmosferę przed słabo wypromowanym PPV. Foley jest tylko przedstawicielem Network i oceniam to za dobry wybór. Gdyby okazało się, że on jest cały Network to byłby to błąd, ale w tej chwili nie wiemy kim jest Network. Narazie Mick pokazał jaką władze ma Network. Podczas tego segmentu poraz pierwszy po Lockdown Jarrett pojawił się wraz Immortals.

Co do Jarretta to początkowy segment z jego i Karren udziałem wyglądał komediowo to momentu wejścia Kurta. Chyny w ringu nigdy nie widziałem, ale obawiam się, że pokaże niewiele więcej od Karren.

Jeśli ponownie zwycięży Jarrett to będzie to nieporozumienie. Kurt jest jednym z najlepszych wrestlerów w federacji mimo 40 na karku i uważam, że zasługuje nie tylko na zwycięstwo w tym feudzie, ale również długi title run z pasem. Mam nadzieję, że po zakończeniu tego programu rozpocznie jakiś program o pas.

Będe się powtarzał, ale feud RVD-Sting jest tak przesłodzony, że prawie wcale nie interesuje mnie ta walka. Zastanawiam się czy Anderson nie zechce wykorzystać swojego title shota po walce tych dwóch wrestlerów i zgarnie pas. Dobrym wyjściem będzie jeśli RVD przejdzie heelturn, ale jednocześnie nie zdobędzie pasa.

Mam też nadzieję, że Beer Money nie stracą pasów, gdyż są znakomitym tag teamem, a Chris Harris wygląda gorzej od Matta, więc ciężko będzie im zrobić dobry pojedynek, ale może się mylę. Co do walki Stylesa z Dreamerem to jedynym jej pozytywem jest to, że AJ wystąpi na PPV i to iż walkę z Bullym Rayem dostaniemy na Slammiversy. Tommy jest już heelem co pokazał na tym Impakcie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/177/#findComment-233899

Plusy

-Chyna.Co innego słyszeć o niej w erze Attitude a co innego zobaczyć ją "na żywo".Jest to miłe zaskoczenie.

-Backstage z Flairem Ericiem i Hoganem wypadł bardzo przyzwoicie tak jak ich gadka na ringu.(A to co zrobił Flair z Suicaidem to masakra :twisted: :) )

-Pojedynek między przebierańcami.Miło ze w natłoku tak ważnych zdarzeń jak NETWORK etc można zobaczyć walkę na bardzo dobrym poziomie co poza PPV nie jest normą :roll:

-Eric Young.Po walce zaczął popierdalać z pasem TV,kto wie może na Sacrifice dojdzie do pojedynku o ten pas.

Minusy

-Battle Royal i wygrana Andersona.Nudzi mnie niemiłosiernie ta saga na lini Sting&RVD&Anderson.Teoretycznie wypadało żeby wygrał i dostał tą walkę o pas,ale jak dla mnie to Dixieland mógł to zrobić już teraz w niedziele i zacząć nowy program o WHC.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/177/#findComment-233903

Impact zaliczony,

żeby się zbytnio nie rozpisywać, to największym plusem ( jak dla mnie ) był fakt, że Foley jest tylko przedstawicielem Network :)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/177/#findComment-233933

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  iPhone

The Pope D'Angelo Dinero posted the following on his Twitter today�

My time has come, It's time to move on. I've served well. Hope none has been disappointed; hope my hard work has been Applauded & Appreciated.

Na to niestety wygląda. TNA zmarnowało kolejnego zawodnika. Brawo..

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/177/#findComment-233936

Heh, rozchodzi się o wpis, który Pope umieścił na Twitter

"My time has come, It's time to move on. I've served well. Hope none has been disappointed; hope my hard work has been Applauded&Appreciated."

Jak dla mnie to oznacza co najwyżej koniec ale nie kariery a pobytu w TNA. Z drugiej strony równie dobrze może to być wszystko ze zmianą gimmicku na czele :smile:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/177/#findComment-233937

Cóż, w tym roku stoczył jedną walkę i jak dla mnie to w chwili obecnej najbardziej przereklamowany match roku.

Dla Ciebie, tylko dla Ciebie. Dobra, przesadzam, czekam aż któryś mark TNA się ze mną nie zgodzi, dziwne, że tylko Wy tak uważacie, nie? ;)

Natomiast u Takera widziałem jedynie spot/2 min zamulania/spot/3 minuty zamulania/spot, że szczena opada/5 minut zamulania itd.

A czy czasem nie jest to część, tak zwanej psychologii ringowej? Dziwne byłoby, gdyby Undertaker przyjął spinebustera na stół, wstał jakby nigdy nic, by jakiś tam fan TNA nie mógł czepiać się go, że co chwilę odpoczywa :twisted: .

Boże dzieciaczku naprawde nie chce mi sie juz z toba klocic poniewaz dostalem juz jedno ostrzezenie i narazie mi wystarczy wiec powiem to łagodnie. Tylko marki TNA tak uwazaja ta? a Wdług mnie uwazaja tak dzieciaczki co łykaja wszystko co Vince im poda na tacy ( z pewnymi wyjatkami). Ogladam obie federacje i wole WWE ale Under to juz nie jest Wres.... Ehy Superstars tylko jakas imitacja dawnego Takera. Sting jest starszy od Takera i radzi sobie lepiej niz on (niewiem jakim cudem). Wniosek z tego jest krotki albo nie widzisz tego co sie dzieje z umarlakiem albo nie chcesz tego widziec ja bym stawial na to 2.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/177/#findComment-233940

Boże dzieciaczku naprawde nie chce mi sie juz z toba klocic poniewaz dostalem juz jedno ostrzezenie i narazie mi wystarczy wiec powiem to łagodnie. Tylko marki TNA tak uwazaja ta? a Wdług mnie uwazaja tak dzieciaczki co łykaja wszystko co Vince im poda na tacy ( z pewnymi wyjatkami). Ogladam obie federacje i wole WWE ale Under to juz nie jest Wres.... Ehy Superstars tylko jakas imitacja dawnego Takera. Sting jest starszy od Takera i radzi sobie lepiej niz on (niewiem jakim cudem). Wniosek z tego jest krotki albo nie widzisz tego co sie dzieje z umarlakiem albo nie chcesz tego widziec ja bym stawial na to 2.

Nosz w morde jedyną, masz 'dzieciaczku' niemałe opóźnienie, to trzeba Ci przyznać. Ten temat został zamknięty wczoraj, a ty nadal szukasz kłótni i chcesz pokazać, jaki jesteś zajebisty. Nie będę się wywodził an temat 'łykania', bo akurat niektórzy piszący w tym temacie wiedzą to najlepiej, ale piszesz, łagodnie mówiąc - pierdoły. Sorki, ale dziwne, żeby nie był imitacją dawnego Takera, skoro doznał mnóstwo kontuzji (a przecież wiadomo jest, że Sting zawsze był lepszy ringowo, więc nie wiem do czego pijesz :roll: ). Problem w tym, że Taker ma na koncie dwie walki roku z rzędu, a Sting wielką kupę. Następny problem jest taki, że przenigdy nie byłem jego fanem (chciałem żeby HBK przerwał streak, chciałem też, żeby zrobił to i Triple H), więc kolejny raz grubo się mylisz. Pozdrawiam, nie odpisuj, ja tam na warny za kłótnie nie zamierzam pracować.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/177/#findComment-233942

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  iPhone

Nie no bez jaj. Po pierwsze: jakim prawem dałeś sobie rolę pana, który ustala jak jest w rzeczywistości a reszta się myli? Po drugie również oglądam obie federacje i mimo tego, że bliżej mi do TNA to uważam, że Sting odwala w ringu kichę i w porównaniu do Takera wymięka. I ta jedna walka Grabarza na WrestleManii jest IMO więcej warta niż wszystkie walki Sting z tego roku razem wzięte. Po trzecie: ten "dzieciaczek" powyżej pisze poprawniej od Ciebie i głupie jest osądzanie kogoś tylko ze względu na wiek. Po czwarte: Wymień dobrą lub bardzo dobrą walkę Stinga z ostatnich miesięcy, lat?

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/177/#findComment-233946

Po czwarte: Wymień dobrą lub bardzo dobrą walkę Stinga z ostatnich miesięcy, lat?
Victory Road :twisted:

I zgadzam się z panem up. Sting to już dziatwa, walczyć nie powinna, nie mówiąc o lataniu z głównym pasem, do którego zajebiście długa kolejka.

Niemniej jednak, co do słów, iż dzieciaczek lepszy, ja tam w Sebu widzę niestety trolla (wyrafinowanego wyjątkowo w słownictwie, co szanuję, ale jednak) - jeszcze nic chyba dobrego nie powiedział tutaj, a to jest przecież dyskusja , a nie disskusja. Za bardzo forumowe mody w niego weszły. Z całym szacunkiem, ale ciągłe wytykanie wszystkiego, co można jest nudne. Mógł raz powiedzieć, ze mu się TNA nie podoba, ok. Ale jak się w kółko to powtarza, wszczynając niepotrzebnie burdy, to jest nudne i wkurwiające. Jak tylko zobaczyłam jego wpis w poznajmy się, wiedziałam, że jego obecność tutaj będzie, delikatnie ujmując, prowokacyjna.

Teraz, kiedy TNA ekstremalnie daleko do ideału, nawet do bycia dobrą federacją, ostatnie czego brakuje, to fani WWE próbujący za wszelką cenę zniechęcić do oglądania produktu Dixie. A mówi to osoba, która mainstream rzuciła niemalże permanentnie.

A i muszę się zgodzić z jednym, co powiedział Letni - i Andrzej jest cieniem dawnego Terkera, gimmickiem jak i skillami.

Ale cóż, wiek i polityka CEO robią swoje.

Oboje powinni się już wycofywać z ringu, z zaznaczeniem jednak na Stingera, który jest starszy o te 5 czy 6 lat.

Teraz odnoście iMPACTu. Jak już mówiłam, raczej mnie teraz to MS nei ciągnie, więc opiszę to, czego nie przewinęłam (walki pomijając - może zarodek nowej X division coś wykręcił, jednak wszystkie walki po kolei o kand dupy rozbić, jak na TNA przystało)

Miło zobaczyć z powrotem Chynę - nie jest już napakowana, ale chcę zobaczyć, jak obije mordę Jarretowi (oby tylko to rozpisali dobrze). Mam nadzieję, że nie zapomniała fachu, żeby się tacy panowie

Chyny w ringu nigdy nie widziałem, ale obawiam się, że pokaże niewiele więcej od Karren.
poznali na czymś, co w przeciwieństwie do div (i niestety obecnych KO z nielicznymi wyjątkami), umie przynajmniej walczyć.

Teraz TT partner Matta - czytałam sobie spoilery. Jej, Harris wraca, będzie może znowu AMW, iMPACT głównie dla niego pobrałam, już tron widzę i ku memu rozczarowaniu, wychodzi jakaś świnia. Sorry, Matt przy nim jest dashing. Oby tylko coś umiał skleić, bo wątpię niestety w wygraną BM (jeśli już, to albo przy interwencji, jednak ja typuję rewanż na Slammy i atak wściekłego, głodnego zemsty braciszka :P )

Mr. Network. Przedstawicielem jest Mick. Czyli dalej nie wiemy, kim jest sam network. Pośród typów samego Spike/Dixie jest jeszcze parę ciekawych typów, z samym Stingiem (sic!) włącznie. Sytuacja dla mnie na plus.

Tess nawet wyrabia w ringu, entrance może nawet w przyszłości konkurować o laury AttiAwardz z TBP :)

Więcej grzechów nie pamiętam albo przewinęłam, a, Ken jest contenderem. Cóż, oryginalne wyjście niewątpliwie ;0

@down

nie piję tu tylko do tej jednej sytuacji, to jest moja opinia na temat całokształtu twej twórczości.

Edytowane przez Rei Ashikaga
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/177/#findComment-233959

Niemniej jednak, co do słów, iż dzieciaczek lepszy, ja tam w Sebu widzę niestety trolla (wyrafinowanego wyjątkowo w słownictwie, co szanuję, ale jednak) - jeszcze nic chyba dobrego nie powiedział tutaj, a to jest przecież dyskusja , a nie disskusja. Za bardzo forumowe mody w niego weszły. Z całym szacunkiem, ale ciągłe wytykanie wszystkiego, co można jest nudne. Mógł raz powiedzieć, ze mu się TNA nie podoba, ok. Ale jak się w kółko to powtarza, wszczynając niepotrzebnie burdy, to jest nudne i wkurwiające. Jak tylko zobaczyłam jego wpis w poznajmy się, wiedziałam, że jego obecność tutaj będzie, delikatnie ujmując, prowokacyjna.

Ej no ja przepraszam, ale dyskusja na temat Stinga zakończyła się wczoraj rano. Ktoś pisze głupoty na mój temat, mam się temu przyglądać, by nie zostać uznany za trolla? No bez jaj.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/177/#findComment-233962

Otwierajacy segment niezły. Może to i mark-mode ale Kurt potrafi wzbudzać emocje, a i Karen za majkiem nie jest tragiczna.

Co do div to przewinąłem ale Ms.Tessmacher zajebiście wchodzi na ring :D Tara jakos nie bardzo wyglądala z tymi wszystkimi wstażkami, na czarno wyglada zdecydowanie lepiej. Co do Madison szkoda, ze diva(tudzież knockOut) która tak dlugo trzymała pas teraz wszytsko przegrywa.

Segment Hulk/Bischoff/Flair jak na tych trzech dał rade. Flair naprawde wykonuje swietna robote, i chce go oglądać jak najdłużej pod warunkiem, że nie będę już go oglądać walczącego.

Szkoda, że AJ musi sie użerać z Dreamerem zamiast być w ME. Co prawda walka pewnie będzie zjadliwa, ale dlaczego do cholery nie może tych umiejetności pokazywać w walce o pas tylko wplątuje się go w idiotyczne feudy?

Wraca Chris Harris, ale wygląda na nieco "ulanego" co może znacznie spowolnic walkę. Pamiętam walkę Harrisa ze Stormem jeszcze zanim odszedł z TNA. Pamietam że polalo sie tam troche krwi, ale oglądałem ją dosyć dawno. Nie jestem pewien czy ta para powinna dostać pasy TT, ale zobaczymy jutro w jakiej formie jest Wildcat.

Walka Sangriento z Suicidem dobra myślę że w sam raz na tygodniówkę. Nie wiem czy zauwazyliście ale Sangriento w pewnym momencie pokazał część twarzy, i nie wiem czy nie jest to przypadek, mający na celu wygranie przez Sangriento pasa X-Div a następnie zdjęcie maski, przez co Red chciałby udowodnić że Red jako Red nie dostałby walki o pas X-Div. Ale to są tylko luźne przypuszczenia. Nie zmienia to faktu że kostium jest kiczowaty.

To co zrobił Ric Flair Suicide'owi warte odnotowania. Mała rzecz a cieszy :D

To że pojawili się Chyna i Mick Foley sam nie wiem czy to plus czy minus. Jesli Foley ma być tylko takim przedstawicielem Networku to w sumie nie jest to najgorsza opcja. Oby tylko nie zachciało mu się wracać do ringu. Odniśnie Chyny... w WWF pamiętam że rywalizowała nawet z facetami, więc jeśli coś kolwiek pamięta z tamtych czasów to na Sacrifice nie powinno być źle, tym bardziej że walki JJ'a z Kurtem zawsze trzymają poziom.

Triple Threat słaby, jedyne co przykuło moją uwagę, że Abyss stracił trochę ząbków, i jego dolna szczęka przypomina szczękę BoogeyMana :P

Co do battle Royal to zawsze to jakaś odmiana od standardowych iMPACT'ów ale jakoś nie bardzo raduje mnie wygrana Andersona. Cały czas mamy 3 wrestlerów koło pasa i zaczyna się to powoli robić nudne. Miałem nadzieję, że może Kurt wygra i pokręci się koło pasa bo feud z Jarretem trwa również zdecydowanie za długo. po cichu liczyłem też na Morgana, ale on raczej skupi się na feudzie(?) ze Steinerem. Co dziwne obaj panowie nie będą walczyć na Sacrifice(w karcie ich nie ma). No ale TNA zdecydowało sie nam znowy dać Anderona w walce o pas choć zapewne Ken zainterweniuje na Sacrifice, na Slammiversary zainterweniuje przegrany, i tak pewnie przeciągnie się nam to wszytsko do Bound for Glory, czego naturalnie bym nie chciał.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/177/#findComment-233987

Przyznam szczerzę, że jestem przeciwny zmianie nazwy. Nie po to TNA wyrabiało show przez tak długi okres czasu spychając dobrych wrestlerów całkiem na bok, aby teraz ich wycierać z kurzu i przywracać. Czy naprawdę TNA jest aż tak zapatrzone w WWE jak małe dziecko naśladujące starszych żeby nie postarać się o coś swojego własnego, wyjątkowego? Wychodzi na to, że Dixie zatańczy jak jej Vince i Spike TV zagrają co jest tak tragiczne i co teraz wręcz eksplodowało. Myślałem, że baba jako właścicielka federacji poradzi sobie, ale widać, że potrzebna jest tu zdecydowana i stanowcza męska łapa a nie delikatna babska, która chwyta się wszystkiego co proponuje jej pomoc. Co do powrotów, w sytuacji kiedy potrzeba dobrych wrestlerów TNA sięga po starych, przeżutych? No dajcie spokój, jak tak można? Mało jest pajaców, jeszcze więcej nam potrzeba? Totalna załamka.

Ale dobra żeby nie było całkowitej jazdy, patrząc z innej strony wreszcie niby wracają dobre walki, tylko ciekawe, kto nam je dostarczy? Gen Me, MCMG, Red i to wszystko... W rolę suicide niema kto się wcielić (Daniels zajęty w ROH zaś Kaz zamiast dalej kleić dobre pojedynki potrzebny przecież jest do show, tak samo jak AJ), nasz maestro w szlafroku wątpię aby tak nagle wyskoczył z puszki i dostarczył nam dobrych walk zaś reszta... zaraz zaraz jaka reszta? niema już nikogo przyzwoitego. Także więc kolejna szalona decyzja ze strony TNA nie mająca żadnego silnego podłoża, a co za tym idzie? na 80% wyjdzie z tego totalna kicha i po za kosmetycznymi zmianami i jakimiś tam przebłyskami na początku, po jakimś czasie wszystko nadal będzie trzymało stały poziom jaki ma TNA. Szkoda gadać :mad:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/177/#findComment-233996

Czy naprawdę TNA jest aż tak zapatrzone w WWE jak małe dziecko naśladujące starszych żeby nie postarać się o coś swojego własnego, wyjątkowego?

WWE zmienia nazwę żeby wykluczyć słowo wrestling, TNA zmienia nazwę by wyeksponować słowo wrestling. Jednak dla pana Psyhxxx "TNA jest aż tak zapatrzone w WWE". Nie ma to jak wpływ otoczenia o zwichrowanej psychice.

Mnie osobiście cieszą te całe zmiany w TNA, z pewnością trochę to odświeży wizerunek iMPACTa jak i całej federacji. Podobno w iMPACT! Zone ma być małe przemeblowanie, przeważać mają kolory niebieski i złoty, a także ma być przebudowana cała scena, hmm scena to dziwnie brzmi, no to stage.

Miałem racje że Hogan i Bischoff będą chcieli wybielić swój wizerunek. Foley jako przedstawiciel Spike TV będzie szantażował Hogana że jeśli będzie mu się sprzeciwiał to w każdej chwili iMPACT! może zniknąć z ramówki Spike TV i wtedy całą "swoją" federację będzie mógł o kant dupy rozbić. Mimo iż jest tutaj w tym wszystkim ukryty interes Hogana i Bischoffa, którzy będą chcieli udowodnić że to nie oni zabili WCW ale telewizja która i tak w ostatecznym rozrachunku pociąga za sznurki, to cała ta sytuacja mi się podoba. Z pewnością jest to jakiś tam element realizmu co działa zdecydowanie na plus. Chciałbym tutaj dodać, no już ktoś o tym wspomniał że mamy kolejny już "wielki" iMPACT a mimo wszystko znalazło się miejsce na X Dywizję co jest jakby zwiastunem wiosny dla Dywizji X.

Edytowane przez Arthur Credible
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/177/#findComment-234020