Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Początkiem gali przedłużono Lockdown. Wejście Stylesa efektowne, ale ostatnio nieco nadużywane. Chętnie zobaczyłbym Stinga opuszczanego z góry.

Zupełnie nie rozumiem co robią z Madison. Dopiero co pobiła rekord w długość trzymania pasa, a tu tak źle się zaczyna dziać. Najpierw traci pas w minutę, a teraz przegrywa walkę po leciutkim Clothesline'ie. Gdzie tu konsekwencja ?

Segment z użyciem nieczystości nieco oklepany, ale tu pasował bardzo dobrze. Za dużo kobiet w TNA nosi koronę. Nie wiedzieli tylko, kiedy puścić muzykę Kurta, bo ten ciągle miał coś do dodania. Angle Slam na krzesło dość niebezpieczny.

Wynik walki Abyss vs RVD pewny przed jej rozpoczęciem. Hogan chodzi wkurzony i nie wie co z tym Network.

Żaden pas nie może się zmarnować. Matt wziął stary tytuł Jeffa. Tyle tylko, że Hogan wyrzucił go jak śmieć, co oznaczało, że młodszy Hardy nie liczy się już dla Immortal. Nagle taka zmiana nastawienia. Kolejna niekonsekwencja.

Na koniec Anderson, który mnie niezmiernie denerwuje i ledwo mogę go oglądać.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/162/#findComment-230080

iMPACT ocenie na +/-

Na +

- Początkowy segment z udziałem Stylesa, szkoda tylko że Bully Ray uciekł z klatki,

- Po raz kolejny Kurt przerywa ważny moment dla państwa Jarrettów,

- Podoba mi się stajnia Mexican – American i trawię ją,

- Wreszcie Crimson zaatakował Abyss'a i liczę na ich feud,

- Dobrze, że zakończył się feud na linii Morgan - Hernandez, i niech Matt jak najszybciej dostanie title shota o najważniejszy pas w TNA.

Na -

- Brak X- Divison, podobno TNA miało ją trochę podpromować,

- Denerwuję już mnie Mr. Anderson,

- RVD najprawdopodobniej znów będzie pretendentem do pasa,

Inne:

- Pas Immortal powinien nosić OJ, a nie Matt Hardy,

Teraz jeszcze taka moja mała sugestia

Niedawno mówiono, że do TNA ma dołączyć Aloisia, która miałaby pomóc Kurtowi i wydaje mi się że tak się stanie i za tydzień na iMPACIE Kurt Angel zaprezentuję Miss Angel która chętnie pozna Karen Jarrett.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/162/#findComment-230120

iMPACT ocenie na +/-

Na +

- Segment Stylesa wysmienity taka kontynuacja Lockdown oczywiscie bylo by za pieknie jakby AJ skoczyl z klatki, ale coz wszystkiego miec nie mozna

-Prawdopodobnie koniec tagu Crimson i Steinera.

-Walka Matta z bardzo trudnego debiutu idzie mu coraz lepiej jednak do perfekcjii brakuje niemniej jednak umieszczam jego walke w plusach

- Mnie tam Anderson wcale nie denerwuje wrecz przeciwnie

Na -

- Gdzie jest X division? ta dywizja sluzy tylko jako opener gal? To jest najlepsze co TNA moze zaoferowac tymczasem oni wogole nie stawiaja na zawodnikow z tych o to dywizjii

Inne

- Wydaje mi sie ze szykuja cos bardzo duzego do jeffa nie bez powodu sting po raz kolejny o nim wspomina.

Podsumowujac moje wypociny Impact oceniam na 4+ w skali szkolnej

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/162/#findComment-230122

iMPACT ocenie na +/-

Na -

- Gdzie jest X division? ta dywizja sluzy tylko jako opener gal? To jest najlepsze co TNA moze zaoferowac tymczasem oni wogole nie stawiaja na zawodnikow z tych o to dywizjii

A co jest to mniej najlepsze ?

Jakoś ostatnio natężyło się małpowanie poprzednich postów.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/162/#findComment-230130

A co jest to mniej najlepsze ?

Bo to jest śmieszne, co zroblłi z tą dywizją i przyzwyczaj się, że teraz narzkeać będzie każdy, choćbyś zdanie o małpowaniu powtarzał tysiąc razy. Ludziom nie podoba się to i póki tego nie zmienią (a na zmiany przed obejściem dwójki wspaniałych się nie zapowiada), wszyscy będą narzekać. Oni chcą im osobne PPV zrobić? Przecież gdybyś chciał zliczyć teraz wszystkich wrestlerów owej dywizji, mógłbyś zmieścić ich w jednej, pięcioosobowej walce.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/162/#findComment-230131

A ja mam takie pytanko, ktoś ostatnio wspomniał że chyba "reakcje" publiki są dodawane później :twisted: . Oglądając ostatni impact chyba też jestem tego zdania, coś za głośno tam jest ostatnio :D. Ale czy ktoś może to potwierdzić, jakimś komunikatem ze strony spike tv or smth?
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/162/#findComment-230140

Tego nikt nigdy nie potwierdzi, tak samo jak nikt na iMPACT! nie powie, że wrestling jest udawany. Takie wstawianie reakcji publiczności to element show, więc raczej ciężko będzie znaleźć na to dowód wprost. Moim zdaniem wszelkie wątpliwości rozwiewa Lockdown. Tam ogromna hala nie była nawet w połowie tak głośna, jak małe iMPACT! Zone i to bez sekundy przerwy.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/162/#findComment-230154

Odnośnie X-Division: Być może to wygląda jak małpowanie postów, ale taka jest prawda, ja TNA oglądam aktywnie od 2007 roku i jeszcze w tamtych czasach (przed 2h impactem itd.) X-Division było ważną częścią TNA(a wcześniej TNA opierało się kompletnie na X-Div), może nie ciągneli całej gali, ale czas był podzielony mniej więcej pół na pół a Impact trwał 45 min. Potem stopniowo X-Division traciło na wartości, a teraz traktują to jak gów**. Dlatego ludzie którzy oglądali TNA troszkę dłużej narzekają na sytuację,pamiętając jakie show potrafiło dać wtedy TNA, bo niejednokrotnie decyzyjni TNA mówili, że X-Div jest bardzo ważne i podpromują tą dywizję, a tymczasem nic się nie dzieje. Szkoda patrzeć jak marnuje się taki potencjał. A jeśli chcą stworzyć oddzielną galę dla X-Div to może czas pomyśleć o jakichś, chociażby szczątkowych początkach feudów na tą galę, bo prawdopodobnie zaserwują nam zlepek walk bez historii, żebyśmy się odwalili...
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/162/#findComment-230155

Inne

- Wydaje mi sie ze szykuja cos bardzo duzego do jeffa nie bez powodu sting po raz kolejny o nim wspomina.

Pas Immortal powinien nosić OJ, a nie Matt Hardy,

Miałem właśnie napisać o powtarzaniu postów.Czy ktoś ma tu jeszcze własne zdanie ?

Żeby nie było , że OT.

Segment z Karen, Kurtem i Jeffem w ringu jak dla mnie przebił cały iMPACT!

--> :grin: <-- Morda Kurt'a

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/162/#findComment-230164

Czy ktoś ma tu jeszcze własne zdanie ?

Jasne, czasem bywa to denerwujące, ale zrozum, że jak coś jest D.O D.U.P.Y to powtórzy to każdy, nie ważne czy skopiowane słowo w słowo czy też nie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/162/#findComment-230174

Czy ktoś ma tu jeszcze własne zdanie ?

Jasne, czasem bywa to denerwujące, ale zrozum, że jak coś jest D.O D.U.P.Y to powtórzy to każdy, nie ważne czy skopiowane słowo w słowo czy też nie.

Albo jak jakaś opcja jest genialna jak np pas Jeffa dla OJ. Ciesze się że tyle osób zaczyna powoli przełamywać swoją niechęć i zauważa te trochę uroku ;) w OJ i EY:P. Są jobberami (ktoś musi) i błaznami ale moim zdaniem naprawdę dają rade.. chociaż są słabsi niż uśmiech Kurta;P (wiadomo w jakich sytuacjach).

Dodatkowo czemu TNA nie da OJ pasa KO!! Zasługuje!

Co do Reda w nowym stylu mam nową teorie, jeżeli to prawda że to spowodowane naciskami SPIKE to hmmm. Z jednej strony jest to max głupie, tyle czasu nie zauważali Rey Mysterio, a teraz Sic Cara i od razu zachciewa im się powiewu zamaskowanych wojowników?

Z drugiej pewnie pojawi się dla zaspokojenia dwa razy na Explosion i raz na Impact! pewnie na Destination X i koniec kariery, TNA ma z głowy Spike... Chyba że publiczność go kupi.

Po za tym jestem max zdziwiony TNA ponoć miało szukać wrestlerów w AAA (sobie zaraz zobaczę gale) a tam jest kilka naprawdę obiecujących Lucha, a tak dają reda. Teoria z zaspokojeniem Spike i skasowaniem go z życia na pewno się sprawdzi w tym świetle, choć TNA lubi zaskoczyć.

Ostatnio zauważyłem jeden problem, w TNA praktycznie każda walka musi mieć tło/powód/wytłumaczenie. Możliwe ze dlatego właśnie X odeszli w odstawkę. Chociaż jest tam paru dających rade za majkiem to w większości sobie nie radzą. W związku z tym nasz szalony mistrz tworzenia emocji na Impact! odstawił ich dalej.

Co do odejścia Lethala ja się tym nie przejmuje, ma za mało wyrazistości do WWE a jak będzie obijać się po niezależnych, to po pewnym czasie TNA jak będzie potrzebować i tak go ściągnie:P

Ale powiem wam szczerze po ostatnim impact jestem pozytywnych myśli na Sacrafice i hmmm nawet bardziej pozytywnych niż na Lockdown, jednak coś czuje że to TNA popsuje w walce o Ratingi.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/162/#findComment-230181

Wykorzystanie pasa Jeffa nie było pomysłem TNA, lecz samego Matta, który obiecał braciszkowi, że z nim wyjdzie, żeby pokazać że go wspiera. Chyba nie trzeba mówić, ze Jeffro jest teraz w gigantycznym gównie, co na bank się na nim odbija - zwłaszcza, że ma kochających i szanujących go fanów, którzy po pijanemu szkalują go na YT czy gdziekolwiek indziej.

A i znalazłam coś ciekawego. O ile ktoś wcześniej już nie wspomniał, Desmond Wolfe nie może występować. Wg. jednego ex pracownika dzieje się tak, gdyż Nigel ma Zapalenie wątroby typu C (Hepatitis C). Ma on ponoć mieć zaoferowaną pracę w TNA za biurkiem - czyli kolejny agent do kolekcji. Trzymam kciuki oczywiście, żeby z tego wyszedł (o ile to prawda, a to niestety prawdopodobne), bo miażdży pół rosteru TNA ring skillami, bardzo go lubię i strasznie mi go szkoda.

[ Dodano: 2011-04-24, 22:18 ]

Bo jak ktoś ma inne, to go obrońcy krzy.. ekhm.. TNA zmiażdżą. Znam taką jedną, co potwierdzi ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/162/#findComment-230184

Ja tam do Jeffa wiele nie mam niech wraca do siebie. Ale teraz jak wróci musi to zrobić raz a porządnie! I to bez żadnej wpadki bo nie zostanie mu to na pewno wybaczone. Wiem jak to jest być sportowcem łatwo się uzależnić lub załamać, (środki przeciw bólowe są bardzo pociągające... co jest smutne) jednak hmm od profesjonalisty wymaga się tego by nie pokazywał swej słabości. Zdarzyło się raz i nie może więcej.

Wsparcie od Matta ok, jednak zostało to podkopane mocno przez akcje wyrzucania pasa do kosza. Ucierpiał na tym sens działania z przywracaniem pasa, a sytuacja mocno podpowiadała odwołanie się do pasa który zagarnął EY, czyli zagarnięciem go przez OJ. Gdyby nie wyrzucali pasa do kosza całą akcja Matta była by 100% ok.

Co do samego Matta, kolesia nie znoszę przez duże N. Ale mu oszczędzę.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/162/#findComment-230186

Może jestem jednym z nielicznych, którzy popierają ten pomysł, ale ja chyba nawet chętnie widziałbym Hardy'ego jako face'a po powrocie. Mi tam ten WWE'owski cukierek nie przeszkadzał, w ringu pokazywał o wiele więcej, a majka za często też brać nie musiał. Nowy gimmick wziął sobie chyba za bardzo do serca :twisted: .
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/162/#findComment-230191

Nowy gimmick wziął sobie chyba za bardzo do serca :twisted: .

Oj bo się nasza dama zdenerwuje. A tak serio to hmmm jako face? Albo musi dużo wody upłynąć, albo TNA musi coś mocnego wymyślić. Chociaż mogą skombinować jakąś pierdołę w stylu "podtruł go Abyss bo Hogan sam chciał ten pas...." mam nadzieje jednak że do tego nie dojdzie. Licze predzej na Jeffa samotnika ala stary Sting żyjący na dachu, coś jak duch starający sie uleczyć TNA z Immortals jako klątwe która go zniszczyła. Coś jednak nie pozwala mi uwierzyć w taki pasujący mi scenariusz.

PS jeśli TNA chce lucha to niech weźmie Xtreme Tigera idealny kandydat

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/162/#findComment-230192