Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Zobaczcie tą walkę, bo to chyba ostatni występ Lethala w TNA. Dzisiaj pojawiła się informacja, że jego drogi z federacją się rozeszły... Nie ma go już w rosterze na stronie TNA.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/160/#findComment-229721

Zobaczcie tą walkę, bo to chyba ostatni występ Lethala w TNA. Dzisiaj pojawiła się informacja, że jego drogi z federacją się rozeszły... Nie ma go już w rosterze na stronie TNA.

No to w takim razie wielka szkoda bo był to dob ry zawodnik. Ostatnio jednak nie był widoczny w tv i od straty pasa na rzecz Kaza praktycznie nie występował. Myslę, że mógł sam poprosić o zwolnienie. Wielka szkoda.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/160/#findComment-229723

Mimo, że ostatnio przestałem regularnie oglądać fed z Orlando to wielka szkoda, że ten facet opuszcza tą organizację.

Cholera, Jay przecież kawałek czasu temu tworzył prze-zajebiste segmenty z Flairem, a do tego ostatecznie wygrał z nim feud. To miało go wynieść na wyżyny jednak od tamtego momentu wszystko się zatrzymało. Zmienili mu gimmick na strasznie niemrawy, a segmentów o jego rodzinie nie dało się już po jakimś czasie oglądać.

Na pewno jest w tym trochę winy CT, na pewno też i jego, ale mówiąc wprost... szkoda.

;)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/160/#findComment-229727

Pozwolę sobie skomentować to tak - ja pierdole. Faktem jest, że ostatnio nie mieli na niego pomysłu, ale to od kilku lat czołowa postać X Division. Sześciokrotny posiadacz tego pasa. Po feudzie i znakomitych segmentach z Flairem sądziłem, że kwestią czasu jest jego awans do Main Eventu. Jeżeli sam chciał się rozstać z TNA - ok, szanuje decyzję. Jeśli to TNA z niego zrezygnowało - wielka bura dla Creative Team za wypuszczenie z rąk takiego talentu. Szkoda mi strasznie. Mam nadzieję, że kiedyś jeszcze wróci.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/160/#findComment-229735

• Urządzenie:  Android

Mi znowu ktoś pojedzie ale wybaczcie Sin Cara to w WWE nic nie pokazuje by robić jego kopie:P

Tak, z pewnościa możesz wywnioskować to po jednej walce. Pomijając już fakt, że pokazał w niej bardzo dużo i mimo tego, że było kilka botchy - jest kapitalny. Ale co ja tam wiem, to WWE...

Kategoria czytaj ze zrozumieniem. Ja nie wiem ale każdy widzi co chce w tym co pisze. Powiem w prost moze być najlepszym zawodnikiem świata, może zjadać każdego łącznie z Kurtem itd ale...

Mi chodzi o to że aktualnie nic nie pokazał, nie jest też największą gwiazdą i bożyszczem takim jak Rey Mysterio. Wiec niby czemu TNA miało by dawać maskę Redowi z jego powodu?

Po za tym odpuść sobie:) jak Sin Cara da niezłą walkę nie martw się nie będę mówić że tak nie jest;) narazie nie dał:D bo pare fajnych ruchów ok ale zero emocji nawet przy najlepszych ruchach nie da niezłej walki.

Ale z was marki TNA, tylko dlatego że Red dostał gimmick, który może być wzorowany na gimmicku Cary (aczkolwiek nie jest to pewne), jeździcie po Meksykaninie. Mistico staje się coraz bardziej over, przecież dostaje całkiem niezłą reakcję publiczności w czasie walk (cheer gdy wykona jakąś ciekawszą akcję, chantowanie jego ringname'u), więc jego walki nie są bez emocji. Do tego WWE próbuje zrobić z niego gwiazdę, inaczej nie szczuliby nim main eventerów i mocnych midów (Miz, Sheamus, Riley). Można jeszcze dodać to, co opowiadają o nim komentatorzy, nazywają go 'International Sensation', międzynarodową gwiazdą itd.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/160/#findComment-229744

Ale z was marki TNA, tylko dlatego że Red dostał gimmick, który może być wzorowany na gimmicku Cary (aczkolwiek nie jest to pewne), jeździcie po Meksykaninie. Mistico staje się coraz bardziej over, przecież dostaje całkiem niezłą reakcję publiczności w czasie walk (cheer gdy wykona jakąś ciekawszą akcję, chantowanie jego ringname'u), więc jego walki nie są bez emocji. Do tego WWE próbuje zrobić z niego gwiazdę, inaczej nie szczuliby nim main eventerów i mocnych midów (Miz, Sheamus, Riley). Można jeszcze dodać to, co opowiadają o nim komentatorzy, nazywają go 'International Sensation', międzynarodową gwiazdą itd.

No i co w związku z tym? :o kto tu jedzie po nim? Jedna czy dwie własne opinie można już podciągać pod zbiorowy atak?

W sprawie Jaya Lethala, twitter donosi:

"Jay lethal asked for his release from TNA this week and was granted it.

He had been used sparingly on TV these past several weeks (if at all)."

krótko mówiąc sam poprosił o zwolnienie. Może to być spowodowane (przynajmniej mam taką nadzieje) osobistymi sprawami, i miejmy nadzieje, że niedługo powróci :) w końcu każdy potrzebuje trochę odpoczynku.

Tak na pocieszenie, jeżeli powodem opuszczenia TNA był brak docenienia i wykorzystania jego osoby, to przypuszczam, że w niedalekiej przyszłości powinien zaliczyć parę ciekawych epizodzików na scenie niezależnej, gdzie z pewnością zostanie przyjęty z otwartymi rękoma :)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/160/#findComment-229757

krótko mówiąc sam poprosił o zwolnienie.

Czyli tak jak myślałem.

Tak na pocieszenie, jeżeli powodem opuszczenia TNA był brak docenienia i wykorzystania jego osoby, to przypuszczam, że w niedalekiej przyszłości powinien zaliczyć parę ciekawych epizodzików na scenie niezależnej, gdzie z pewnością zostanie przyjęty z otwartymi rękoma

Oby tylko się nie okazało, że przy jego umiejętnościach pójdzie do WWE i bedzie się kisił w FCW tak jak jego kolega z TT Creed/Xavier Woods.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/160/#findComment-229758

Możecie mówić że jeżdze na Sin, raczej twierdze że jego czas nadejdzie i nie ma na chwile obecną powodów by się nim zachwycać:) Po za tym ktoś napisał że jest sprowadzony by z czasem zastąpić Reya i wpisać się w meksykański zamaskowany gimnick a nie po to by walki dobre robić. Ja dodam że nie przeszkadza mu to wykręcać nawet co gale 5starów, a także uparcie na to czekam bo wszystkim dobrze życzę.

Co do Reda jeżeli ma być to stały gimnick to TNA chyba powaliło!!! Jest to dla mnie mocno idiotyczne, przecież można ściągnąć autentycznego meksykańca który nie musi udawać ech trochę to smutne. Zważywszy szczególnie na to że Reda można by podpiąć pod Crimsona i Stainera z dość dużą łatwością!! Dla mnie to by było niezłe:D Oczywiście jak zakładamy scenariusze marzeń to automatycznie TNA pozbawia mnie złudzeń

Trochę niestety tego jest... nie ma pasa dla OJ (mówię o tym w koszu), niby powrót angoli, dziwna walka na lockdown pań itd... TNA lubi zaskakiwać

Co do Lethala to myśle że będzie jak z Upadłym Aniołem... wezwą jak będzie potrzebny, co też jest smutne

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/160/#findComment-229765

Po za tym ktoś napisał że jest sprowadzony by z czasem zastąpić Reya i wpisać się w meksykański zamaskowany gimnick a nie po to by walki dobre robić.

Co do Reda jeżeli ma być to stały gimnick to TNA chyba powaliło!!!

Nie robię tego złośliwie, ale rzuca mi się to strasznie w oczy, więc muszę interweniować. Nie gimnick, tylko gimmick. ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/160/#findComment-229802

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Android

[MoimZdaniem]Dobrych walk od Sin Cary niema co oczekiwać, ściągnięcie typka z pewnością nie miało na celu podniesienia jakości walk, lecz odpowiednią promocje federacji poza granicami kraju.

A moim zdaniem można oczekiwać a wręcz należy nawet! Sin Cara (Mistico) to nie jakiś lamus ściągnięty z Meksyku (nie raz wcześniej udowadniał, że w ringu potrafi pokazać klasę), ale zawodnik, który oprócz tego, że ma być magnesem na widzów i następcą Rey'a - może też podtrzymać jego poziom ring skillsów, bo ma ku temu umiejętności. Jasne, że Vince liczy przede wszystkim na kasę Latynosów mających w przyszłości markować Sin'owi, ale dlaczego by nie spodziewać się po Meksykańskim zawodniku dobrych walk, skoro nie raz takowe wcześniej montował? Dajcie chłopakowi szanse, wystarczy że McMahon jedzie po nim jak po burej suce (przez co zapewne gość pali się w blokach). Jak będzie notorycznie dawał dupy, to wtedy go będziecie mogli ukamienować :D

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/160/#findComment-229829

• Urządzenie:  Windows

Plusy:

* - Nie czesto sie to zdarza, ale Eric Young mnie rozlozyl na lopatki segmentem ze swoimi przyjaciolmi. Wzmianka o 4 Horsemen rewelacyjna.

* - Matt Morgan i Scott Steiner sprzeczajacy sie o miano pretendenta, to motyw malo przekonywujacy. Licze, ze na to miejsce wskoczy ktos nowy niebawem, ale na chwile obecna nie widze zadnego z nich tak wysoko w hierarchii. Ze slabnacej (ale wciaz) nadziei w stosunku do tego pierwszego, oraz uwielbienia i szacunku do tego drugiego... na tym zakoncze, bo mimo wszystko mi sie ta wymiana pogladow podobala

Minusy:

* - Karoca Jarrettow. Strasznie mnie nudza te ich milosne zagrywki.

* - Nie wiem co ćpał Hogan, ale pod koniec swojego segmentu (bardzo fajnie wypadl Sting) wypowiadal sie tak chaotycznie, ze az skutecznie rozbawil publicznosc.

Inne:

* - Krzyczenie "I'm Back" po tak krotkiej absencji mnie srednio przekonuje. AJ mogl sobie to smialo darowac, ale to tylko mala dygresja dotyczaca przecietnego segmentu.

* - Moze po wczorajszym wieczorze kawalerskim mam wade sluchu, ale Rob Terry mnie nie zirytowal trzymajac mikrofon. Nie mowie, ze to bylo dobre... ale jak na niego - bajka

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/160/#findComment-229877

Plusy:

- segment otwierający iMPACT! AJ i Rey dali popis. Po udekorowanej w przeróżne bronie klatce liczyłem na niezły brawl, ale jak zwykle przerwali to w najlepszym momencie

- segmenty z Jarrettami i Kurtem trzymają poziom. Zaczęło się co prawda od zamulającej przejażdżki dorożką, ale im dalej tym było lepiej. Niepokoi mnie tylko zapowiedź pani Angle. Jeśli plotki się potwierdzą i okaże się nią ten wielki babsztyl z NXT to może to zabić ten świetnie prowadzony feud

- dobrze, że będą kontynuować program Crimsona z Abyssem. Jest dobra okazja na podpromowanie Little Reda, tylko jestem ciekaw, jak on zamierza zrobić swój finisher na Abyssie

Minusy:

- jakoś nie uśmiecha mi się oglądanie feudu Steinera z Morganem. Ich pojedynki na mic skille będą zapewne miłe dla ucha, ale ringowo nie będzie już tak dobrze

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/160/#findComment-229881

Wydaje mi się, że szykują coś większego dla Jeffa H. i Sting'a . Może sprowadzenie antychrysta na dobrą drogę.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/160/#findComment-229888

Wydaje mi się, że szykują coś większego dla Jeffa H. i Sting'a . Może sprowadzenie antychrysta na dobrą drogę.
Hardasa raczej przed wrześniem nie zobaczymy - rozprawa przesunięta na 1szy lipca, a Jeff wybiera się na rehab (czyli + min. miesiąc na odwyku), a i tak raczej nie wróci od razu po kuracji. IMO, może mieć wielki comeback na BFG jako zbawiciel TNA, o ile przeciągną tą szopkę do właśnie do tej, największej gali TNA. BTW, trochę offtop szczeliłeś.

Chociaż... może coś walnąć Dixie do głowy, żeby Jeffra sprowadzić przed końcem rozprawy - wiemy w końcu, że CT TNA jest zajebiście słowny. Wtedy jego turn jest praktycznie pewny.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/160/#findComment-229891

iMPACT w miarę przyjemny. Początek bardzo fajny, obaj panowie pokazali, że w rosterze zajmują górną półkę. Jedyne czego szkoda, to ucieczka Reya z klatki. A mogło być tak ciekawie. Interesuje mnie, co TNA planuje dla Gunnera? Czy będzie takim pomocnikiem ratownikiem czy może jednak zacznie jakiś cholerny feud?

Segmencik tag teamów przyjemny. Rob o dziwo dał radę przy mikrofonie. Trzeba przyznać, jeżeli taki booking freak'a będzie nadal trzymany, to nie mam nic przeciwko, aby pojawiał się regularnie na iMPACTach. Teraz, kiedy z Monstera zrobili miękką faje, przyda się kolejny pan zniszczyć i rozerwać. Byle, żeby tylko nie dostawał po dupie, jak w walce z piwoszami. Zawsze można zapodać jakieś DQ.

Dalej mamy "rozmowę" Hogana, RVD i stinga którzy odwalili najlepszy segment z pośród ostatnich kilku iMPACTów. The Icon coraz bardziej mnie zaskakuje zaś hogan, trzeba przyznać tym razem nieźle się rozkręcił. Takiego chcę widywać częściej! :)

Pajacowanie młodej pary wychodzi już bokami. I pomimo starań Kurta, robi się ta cała szopka nudna.

Matt Morgan vs Steiner? Z jednej strony walki gigantów niezbyt ciekawie wypadają, ale z drugiej, jeżeli miałoby to przygotować Blueprinta do powrotu po krótkiej przerwie na main eventy, a przy okazji dostaniemy fajne segmenciki (Trzeba przyznać obaj panowie z mikrofonem w ręku pokazują klasę) to nie mam nic przeciwko.

Ogólnie mówiąc bardzo przyjemne segmenty zatarły niesmak po walkach, i jestem gotów dać iMPACTowi 80% :) oby tak dalej.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/160/#findComment-229903