Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Coś tam jeszcze miało byc z Sheltonem Benjaminem, czyż nie? ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/115/#findComment-215473

• Urządzenie:  Windows

Coś tam jeszcze miało byc z Sheltonem Benjaminem, czyż nie?

Razem z Charlie Haasem sie zdecydowani na RoH, wiec odpada.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/115/#findComment-215480

Jeszcze jedną z opcji jest Zorro, ale wszystkie gwiazdy na niebie wskazują, że będzie to starszy z braci Hardy. A może jakiś powrót, np. Stinga?
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/115/#findComment-215484

Jeden z lepszych Impact'ów od kilku tygodni.

-JJ dostał za swoje :)

-wszystkie segmenty można było oglądać z ciekawością a nie jak to czasem bywa że chciało by się przewinąć

- sylwester też mi się nawet dobrze oglądało - taka odskocznia

Impact na plus

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/115/#findComment-215499

Sting? O ile wiem to on przecież starał się zwalczyć własnie Hogana i Bischoffa to jaki to byłby sens jeżeli teraz Sting dołączyłby do Immortals i był przeciwnikiem Van Dam'a? Co do Matt'a, myślę, że jednak to nie będzie on. Jakoś nie było słychać, że negocjuje jakiś kontrakt z TNA i myślę, że wrzuciliby go jako face'a, żeby pofeudował z braciszkiem. W końcu Matt był już heel'em i wszyscy wiemy jak to się skończyło..
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/115/#findComment-215500

Wolfe finally made his return on December 10, 2010, at the tapings of the January 6, 2011, edition of Impact!, when he and Magnus saved Douglas Williams from Fortune members A.J. Styles and Rob Terry. In the process Wolfe and Magnus turned face and re–formed The British Invasion with Williams.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/115/#findComment-215517

siwyzel, dawałem to już wcześniej w spoilerze ale skoro dałeś to Ty jeszcze raz to..

Jestem ciekaw jak Desmond będzie sprawował się w roli face'a i czyżby to British Invasion było namiastką tej stajni która "ocali" TNA od "złych" Immortals. Mam nadzieje, że dzięki temu częściej Desmond będzie pojawiał się na iMPACT'ach i wybije go to jakoś do góry bo póki co w TNA znaczy tyle co nie wiem Amazing Red?

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/115/#findComment-215520

Co do reaktywacji British Invasion, to moim zdaniem jest to zabieg który ma na celu zwiększyć zainteresowanie TNA w UK, bo przecież zbliża się Maximum Impact Tour w UK. Także według mnie oni jakiejś kluczowej roli nie odegrają, nie twierdze że rozpadną się po miesiącu, ale na pewno nie oni będą wybawcami TNA

Co do iMPACTu to był to jeden z lepszych iMPACTó ostatnimi czasami, po pierwsze nie za dużo Bischoffa, wcale Hogana i dużo walk i to w większości całkiem dobrych walk. Oczywiście znowu się ujawnia, problem TNA polegający na tym że tak bardzo chcą promować walki na PPV że robi się z tym lekkie zamieszanie> Co robili Dudleye w walce między Andersonem i Morganem to sam nie wiem, według mnie powinny tam być osoby bardziej związane z tym feudem. Segmenty z OJ i EY mimo wszystko nie wypadły tragicznie, mnie trochę to rozśmieszyło, no ale trzeba przyznać że odrobinę za dużo tego było. Double M A Challange Jarretta, trochę rodem z WWE, Supron by wyskoczył pewnie z tekstem: "Ty się bij a ja polecę po kij" :D , według mnie to to takie trochę naiwne, mi się to średnio podobało.

Co do tajemniczego przeciwnika dla RVD to raczej na pewno to nie będzie Matt Hardy, po pierwsze to jeszcze nie skończyła mu się klauzula 90 dni, a po drugie to chyba na 13 stycznia ma zapowiedzianą walkę w jakiejś federacji. Ja osobiście stawiam na Helmsa, ale głowy sobie nie dam uciąć. Idąc raczej w strefę marzeń można powiedzieć że może to być Jericho, który jakiś czas temu udzielił wywiadu dla "The Sun" i powiedział coś takiego:

"Never say never. I hope they do great and although I've taken jabs at Eric Bischoff on Twitter, I like him and I'm happy that he's in TNA... So it would have to be some kind of really crazy circumstance for me to not be working there until the day I retire."

jednak to jest mało prawdopodobne i całkiem bez sensu w takiej sytaacji jaka jest, dlatego osobiście stawiam na Helmsa.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/115/#findComment-215523

IMPACT wypadł bardzo dobrze.Postawiono na walki,co mnie bardzo cieszy.Nie o było się jednak bez minusów.

Bezkonkurencyjnie najlepszym meczem było starcie Roberta z Chrisem.Szybkie tempo,ciekawe kontry.Mała rozgrzewka przed nadchodzącym Genesis.

Niepotrzebnie dawali dla RVD Robbiego.Wiadomo było,że Rob go zniszczy.Walka bez jakichkolwiek emocji.Bardzo interesująca sprawa z przeciwnikiem Roba.Styczniowa gala to gala debiutów.Może nie inaczej będzie tym razem.Po głowie chodzi mi Helms.

Speech Kazarian fajny.Jeszcze fajniejsze były te blondynki obok Kaza :D

Pojedynek pań jak zwykle nudny.

W tym tygodniu Double J Double M A Challenge wyjątkowo przypadło mi do gustu.Reakcja Jeffa na przyjście brata Reda genialna.Wydaję mi się,że jeszcze JJ i Amazing Red się spotkają w ringu.

Czyżby reaktywacja brytyjskiego tag teamu?Możliwe,że Doug straci pas i zobaczymy feud między Brytyjczykami a Piwoszami.Beer Money mistrzami raczej zostaną.

Madison super wyglądał w samej bieliźnie. :P

Dudley w mian evencie to zły pomysł.Co oni mają wspólnego z Andersonem i Morganem.Na siłę wepchnięci.

Sylwestrowa impreza podobała mi się,choć może za dużo ją pokazywali.

Ten IMPACT na tle poprzednich wyróżniał się.Przez to moja ocena to 4 w skali szkolnej. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/115/#findComment-215623

Świetny Impact, takie właśnie powinny być te tygodniówki i cieszę się że wszystko idzie ku lepszemu po napompowanym przesadnie balonie rok temu z okazji przyjścia nowych gwiazd.

Walka nr 1 nie była dla mnie ciekawa. Rozumiem że większości mogła się podobać bo w miarę szybka i coś tam pokazali, ale emocje dla mnie żadne. Dobrze że wygrał Roode jako zawodnik o większej possturze i cięższy a także wyżej notowany.

Walka RVD vs Robbie - wynik do przewidzenia, RVD pokazał to co zwykle i zgarnął kasę za występ. Ale znowu dobrze że tak to zostało poprowadzone - jeśli stają naprzeciw siebie main eventer i kandydat do WHC z przeciętnym kolesiem z X dywizji to niespodzianek być nie może. Hierarchia musi być i tak trzymać.

Dobrze że znowu pojawia się Sarita - lubię popatrzeć :) Tak samo jak potem Madison w sukni i bez - zmiana koloru włosów i strojów świetnie jej zrobiła po odejściu z BP. Mam nadzieję że zrewanżuje się Mickie za tydzień - też byłoby na czym oko zawiesić :)

Wreszcie ciekawa walka tag teamowa, choć para AJ- Terry trochę dziwnie dobrana. Sama walka dobra, AJ ledwo dał radę z finisherem Douga przez różnicę w posturze między nim a Magnusem. Na szczeście ten ostatni nie dostał pusha, czego się obawiałem.

Trochę rozczarowałem się doborem partnerów dla Morgana i Andersona przez co więcej było krzyków i biegania niż chwytów ale emocji też nie zabrakło i całkiem ciekawie wypadła ta walka. Oby za tydzień było równie dobrze.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/115/#findComment-215798

• Urządzenie:  Windows

Plusy:

* - Kolejny raz poczatkowy segment trzymal dobry poziom. Szczegolnie podobala mi sie postawa RVD. Jak łapał za mikrofon, to bylem przekonany, ze to popsuje jak ma w zwyczaju.

* - Powrot Kurta. Sam w sobie byl ok, ale najlepsze w nim jest to, ze to moze oznaczac koniec MMA Challenge'ow Jarretta.

* - Bardzo dobry segment Joe i Pope'a. Ciekaw jestem, czy nie skonczy sie on jakims heel-turnem Dinero.

Minusy:

* - Kompletnie mnie nie interesuje feud bylych "braci" z Team 3D. Wszystko wskazuje na to, ze on jeszcze troche potrwa

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/115/#findComment-216276

Tym razem iMPACT jakoś mnie ani nie zachwycił ani nie powalił. Troche wkurzać mnie zaczyna, że zawsze na początku tyle minut z iMPACT'u ucieka przez te głupie niepotrzebne gadki. (Akurat w tym przypadku nawet było to potrzebne ale praktycznie co tydzień na początku są jakieś gadki które nie są niezbędne..) Jakoś nie bardzo chce mi się rozpisywać a więc.. Póki co byłem wręcz pewny, że to Anderson wygra starcie Morgan-Anderson ale teraz już taki pewny tego nie jestem. AJ "znów" zostaje odliczony, myślę, że zdobędzie pas na Genesis ale potem Bischoff prędzej czy później i tak go wyrzuci z grupy Immortals, Fortune. Kurt Angle pworaca, ta gadka, że to nie jest wrestling match a exibition nawet do kupienia lecz to, że Kurt wróci na stałe do ringu TNA by walczyć w normalnych walkach jest chyba nie uniknione, pytanie tylko jak to rozwiążą? Zaczyna co raz bardziej mnie ciekawić "feud" na linii Joe- Pope, jeżeli TNA się do tego przyłoży to wyjdzie nam coś na prawdę fajnego no i RVD zaczyna mi przypominać Cene, mogłoby go nawet i 100 okładać to on i tak się podniesie i ich rozwali. Co prawda przegrał no ale to co się stało przed interwencja Hardy'ego, pozsotawie to bez komentarza.. A i ten Chair Shot który Morgan otrzymał od Andersona, przypomniała mi się sytuacja gdy Ken trafił w podobny sposób Hardy'ego jakiś czas temu.. Tak wiem jest to wszystko napisane cahotycznie i wgl. ale jakoś nie czuje się na siłach by teraz to wszystko uporządkować i złączyć w jedną nadającą się do przeczytania całość..
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/115/#findComment-216298

Bardzo dobry segment Joe i Pope'a. Ciekaw jestem, czy nie skonczy sie on jakims heel-turnem Dinero.

A ja się nie zdziwię, jak Heel turn przejdzie Joe :twisted:

Kwestia czasu jak Immortals będą mieli swoje koszulki.TNA ostatnio wypuszcza bardzo fajne koszulki i mam nadzieję ,że nie zwalą i nie zrobią koszulki z napisem "immortal" z najgorszą czcionką tylko zrobią coś na wzór nowej koszulki Kurta która mi się bardzo podoba :)

Sama gala nie powaliła.Początek gali strasznie średni.Kiedy Eric dopierał przeciwników dla mistrzów to liczyłem na coś fajnego.Najpierw Jay który dostał Abyssa (WTF?) :roll: .Doug dostał Roba (WTF? X2) :roll: No i mcmg dostali AJ'a i Kaza.Tutaj się ucieszyłem, że przynajmniej to będzie wyglądało jak walka.

Wszystkie trzy walki mnie rozczarowały.Walka TT nie tak bardzo, ale liczyłem na więcej, z drugiej strony to tylko tygodniówka więc nie oczekujmy zbyt wiele, ale mogli się bardziej postarać.Doug-Rob skończyło się szybko więc nie narzekam.Doug nic by z Roba nie wycisnął więc teraz tylko czekać na Genesis i walkę AJ'a z Williamsem.No i ostatnia walka to też lekka masakra.Ogólnie źle dobrani przeciwnicy (nie licząc AJ'a i Kaza).

JJ Chalange na plus.Było fajnie, na końcu powrócił Kurt w nowej koszulce :P .Jestem ciekaw co będzie z Jeffem po Genesis.Mam nadzieję, że będzie jeszcze kilka segmentów z Jeffem i MMA i że wreszcie wezmą tego grubego z pierwszego rzędu :P :P

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/115/#findComment-216303

Tradycyjnie na sam początek dostaliśmy niezły segment. Zdziwił mnie tylko dobór przeciwników na dzisiejszy Impact. Widać, że oszczędzają się na Genesis, bo walki były krótkie i słabe. Tylko starcie AJ/Kaz vs MCMG trzymało poziom. Wreszcie najwyższy czas na pojawienie się Angle. Niby powrót na walkę MMA wydaje się logiczny, ale ciekawe jak rozwiążą to dalej. Kurt powróci do czynnego uprawiania wrestlingu, to pewne. Pytanie, jak to rozwiążą? Po tym Impakcie nie mam pewności, czy AJ już teraz wyleci z Immortals. To pastwienie się nad ręką Angola możne wykorzystać, jako pretekst i skontuzjowanie Williamsa. Podobało mi się starcie Pope'a z Joe i liczę, że zrobi się z tego większy feud. Nie ważne kto będzie przeciwnikiem RVD na Genesis. Czy to Abyss, Terry, czy Hernandez, ważne żeby przegrał, bo TNA robi powoli z niego drugiego Cene. To tyle przed Genesis. Szału nie było i mam nadzieję, że na pierwszej gali w 2011 otworzą nowy rok mocnym uderzeniem.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/115/#findComment-216317

Impact dobry, choć gorszy od poprzedniego. Na początku jak zawsze przypomnienie poprzedniego impactu, a następnie pogadanka. Dobór przeciwników według mnie jak najbardziej trafny, ponieważ tutaj chodziło o to, żeby zranić jak najbardziej rywali Immortals. Walki same w sobie nie były rewelacyjne. Walka TT trzymała poziom jak zawsze. Pozostałe walki krutkie i przeważnie kończyły się DQ. Kurt Angle wraca, aby walczyć w MMA z JJ. Powrót jak najbardziej na plus, ale tak jak i marcel_tna najbardziej mnie zastanawia to, jak to zrobią, aby Angle dalej walczył. Jestem ciekaw w jakiej formie jest Kurt Angle. Walka KO również krutka, ale co oni robią z BP? Czyżby miały się rozpaść? Love ma pas z Winter, a Sky walczy sama lub z Mickie James. Jeżeli BP się rozpadną to jestem pewien, że pasy TT kobiet w niedługim czasie po tym całkowicie znikną.

Ogólnie 4-/6

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/115/#findComment-216334