Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

"stupid horses"

Eh, tam było, bodajże, "shut up, hookers", czyli "zamknąć się, dziwki", i ani słowa o koniach ;).

No właśnie, chodziło mi o "hookers", tylko nie wiedziałem jak to się pisze :)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/112/#findComment-213614

Plusy

- Obecna sytuacja AJa w fortune i jego całkiem fajny segmencik-atak na Williamsa

- Debiut nowego Raya nawet fajnie wypadł. Nareszcie nie jest już szarym zwykłym bratem z 3D. Tak na marginesie, czy tylko mi jego nowy gimmick przypomina z deka obecny gimmick Nick Gage'a? :)

- Zmiana posiadacza pasa X Dywizji. Teraz tylko czekać na walki Kaz vs Lethal.

- Nowy posiadacz starego pasa WHC i jego TT Battle Royal match :D Widziałbym Younga w X Dywizji :D ma fajny gimmick i do twarzy mu z pasem... szkoda tylko, że musi męczyć się z OJ w TT.

Minusy

- Powrót Roba. A już myślałem, że w TNA go nie zobaczę. Miejmy tylko nadzieje, że był to razowy wyskok, i nie odegra żadnej roli, bo prezentowanie go na wizji to strata czasu... już wolę urywki z reaction oglądać :P

iMPACT nawet ciekawy... po za walką Roba i RVD nie było nic takiego, co musiało być przewinięte :) bez dłuższego gadania (bo nie ma o czym...) wystawiam mocne 3+/6

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/112/#findComment-213624

EY i Rob Terry za to, ze w ogole musialem ich ogladac

Rob Terry wrócił i najprawdopodobniej zasili Immortals. Niestety... Oby jego rola nie wybiegała poza bycie ochroniarzem Flair'a

Powrót Roba. A już myślałem, że w TNA go nie zobaczę. Miejmy tylko nadzieje, że był to razowy wyskok, i nie odegra żadnej roli, bo prezentowanie go na wizji to strata czasu... już wolę urywki z reaction oglądać :P

Co wyście się do tego Roba tak doczepili? Dla mnie jest to bardzo dobry wybór jako na nowego członka Immortal, po odejściu Morgana potrzeba tam było jakiegoś gościa od "brudnej roboty" czyli takiego gianta, który będzie rzucał przeciwnikami nowego reżimu.

po za walką Roba i RVD nie było nic takiego, co musiało być przewinięte :)

Jak dla mnie nie za bardzo ta walka różniła się od starcia Bully Raya z Redem czy też Lethala z Robbie E, po prostu taka mierna walka na tygodniówkę.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/112/#findComment-213627

Co wyście się do tego Roba tak doczepili? Dla mnie jest to bardzo dobry wybór jako na nowego członka Immortal, po odejściu Morgana potrzeba tam było jakiegoś gościa od "brudnej roboty" czyli takiego gianta, który będzie rzucał przeciwnikami nowego reżimu.

Rob jedynie nadaje się do rzucania przeciwnikami. Odgrywać może tylko rolę potwora i nic więcej. W porównaniu z Morganem, którego ma zastąpić w immortlas ma 0 umiejętności w ringu i mniej niż 0 przed mikrofonem, czyli ogólnie chodząca kłoda z niezmiennym wyrazem twarzy... jeżeli miałby odgrywać taką rolę jak na początku Blueprint czyli tylko prezentować się jako goryl na łańcuchu to jeszcze ujdzie, ale jego walka na iMPACT niezależnie z jakim przeciwnikiem i tak będzie stratą czasu... chyba że, byłby jobberem, to inna sprawa. Tak czy inaczej sam fakt jego powrotu jest minusem.

Co do słów AJa; Jeżeli faktycznie użył słów "hookers" to nie powinny być one ocenzurowane?

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/112/#findComment-213630

Terry znowu jobberem? Nie, ja już go wolę jako kłodę która taranuje wszystko na swej drodze. Zresztą nie powinno się szachować wrestlerami umieszczając ich raz w roli jobberów, za chwilę dawać im pusha i potem znowu w dół. To bez sensu. Rob dostawał bęcki na początku, potem dostał dużego pusha i jakoś tam się odnalazł w tej roli a i taki zawodnik w rosterze według mnie też się przydaje. A teraz znowu do roli jobbera? Bez sensu...

Dla mnie to Immortals to nadal rozczarowanie roku, albo coś z tym zrobią albo niech w piździec to rozwiążą i tworzą coś nowego od podstaw.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/112/#findComment-213639

Co najbardziej mnie irytuje to fakt, że pas znów zmienił właściciela na tygodniówce. Normalnie śmiech na sali.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/112/#findComment-213643

Co najbardziej mnie irytuje to fakt, że pas znów zmienił właściciela na tygodniówce. Normalnie śmiech na sali

PPV jest zarezerwowane dla przepięknych walk MMA Fajtera Jeffa Jarreta.Więc pasy trzeba zmienić na tygodniówce.. Są plusy i minusy tej walki.Do plusów zaliczamy oczywiście pojawienie się Christy :D no i i na tym się kończą plusy :D

Ogólnie impact średni i to nawet bardzo.

Na początku mamy dobry speech Andersona i Morgana. Pomimo, że Morgana nie lubię za mikrofonem to Anderson ratuje każdy segment.Wszystko zaczęło tracić urok jak wszedł Hardy,nie było źle ale na BS radzi sobie o wiele lepiej.

Następnie mamy walkę o pas Dywizji X. Najbardziej mnie zdziwiło, że nie było ukrytej kamery na BS pomiędzy Speechem Hardego,Andersona i Morgana a pierwszą walkę.To na pewno na Plus :D. Co do samej walki to jak wbiła Christy morda mi się uśmiechnęła i aż lepiej się oglądało. Co do nowego mistrza to jestem jego przeciwnikiem, głównie chodzi mi tu o jego gimmick albo jego brak, z drugiej strony Robbie E stracił pas mając jakiś tam gimmick.Ogólnie to jakoś nie przeżywałem tej walki.Takie coś odsyłam na PPV.

AJ vs Doug na BS ? średnio mi się to podobało.Ogólnie ta "chata" tak dziwnie wyglądała i tak to dziwnie odebrałem.Sam nie wiem czemu.

BS z Orlando i Young'iem mi się podobał,sam nie wiem czemu ale nawet mordka mi się trochę uśmiechnęła i nie dlatego że Jordan tam był -.-

Kolejna walka to dla mnie kpina i nie wiem co ona w ogóle tam robiła.Tak bezsensowego gówna nie widziałem od bardzo dawna.Takie rzeczy tylko zabierają czas.Pomimo, że lubię Young'a to proszę żeby więcej nie występował, niech siedzi na BS i robi za kucharz dla Immortal.

Brother Ray z nowym themem który mi się spodobał.Reszta dla mnie do wywalenia, ile razy już takie rzeczy się widziało.Wchodzi jeden który dostaje Jobbera, w tym przypadku był to Red.Następnie ten się nad nim znęca po czym wygrywa walkę, po walce ten go próbuje zabić ale save'a robi przeciwnika zabijającego... ehh

Powrót Roba jest gorszy od tego, że kilka impactów do tyłu Jarret zabijał co tydzień Samoa Joe xD

Teraz perełka gali czyli mma fajter Jeff Jarret. Myślałem, że go nie będzie no ale cóż.. bywa.Dla mnie to jest porażka i jak ktoś wspomniał wyżej to jest kwestia czasy kiedy wyzywanie przyjmie Kurt.

ME taki średni, nie było czegoś wielkiego co by mnie np zwaliło z krzesła.Zwykły ME, gorszy od tego z przed tygodnia.

4/10 normalnie ale dam 5/10 bo Impact nie przeniósł się na Reaction :D :D

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/112/#findComment-213668

Co najbardziej mnie irytuje to fakt, że pas znów zmienił właściciela na tygodniówce. Normalnie śmiech na sali.

X-Division to nie pas teraz,ale gówno warty pasik. Nie wiem czy zauważyliście, ale na uczcie Immortals nikt nie wspominał o X-Division. Gold dla Bishoffa ogranicza się do HW, TV i TT.

Mnie tam sie podoba, że wrócili na Impact dawno nie pokazywani zawodnicy.

Terry mi nie przeszkadza i niech se będzie kolejnym przydupasem Rica, bo oprócz Abyssa (zupełnie z innej bajki) to słabo tam jeśli chodzi o giantów...

Ci co chrzanią o marnowaniu czasu, może woleliby zamiast walk po raz tysięczny Hogana telepiącego się do ringu albo Bishoffa przez 10 minut, co??

Comedy relief w stylu Erica jest bardzo fajny i naprawdę przydatny. Poza tym, ciekawi mnie czy ten "Pas ze śmietnika" nie nabierze wagi po ewentualnej porażce Hardy'ego. Przecież nikt o zdrowych zmysłach nie będzie latał z tym gejowatym różowiutkim czymś, co może być tylko przyczepione tylko i wyłącznie do pępka Jeffrey'a... :lol:

Miss Tess na wrestlerkę się nie nadaje, ale kształty ma cudne... :razz:

Pope jeździ Jagiem XJ - co to za alfons, co nie jeździ Cadillac'iem, Shhiiitt!

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/112/#findComment-213679

X-Division to nie pas teraz,ale gówno warty pasik. Nie wiem czy zauważyliście, ale na uczcie Immortals nikt nie wspominał o X-Division. Gold dla Bishoffa ogranicza się do HW, TV i TT.

Na uczcie faktycznie nie było mowy o X title, ale o ile dobrze pamiętam na ostatnim iMPACT był krótki segment, gdzie Easy E oglądał z AJem wygraną walkę o pas Lethala i wspominał, że jeżeli pas TV nie wróci do immortals, to Bishoff zamiaruje zastąpić AJa nowym mistrzem X Dywizji.

Sama zmiana posiadacza jest z pewnością celowa... przewiduje, że na najbliższym iMPACT immortals zakręcą się w X Dywizji. W końcu jak wszystkie pasy, to wszystkie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/112/#findComment-213697

A ja jestem za zmianami pasów na tygodniówkach, bo to podwyższa ich rangę i wprowadza element zaskoczenia. W dywizji cruiserweight WCW, którą fani lubią wspominać w nie mniejszym stopniu, co dawne X-Division, mistrz wielokrotnie zmieniał się na Nitro, a nikt nie narzeka, że, na przykład, ikona tej dywizji, Billy Kidman, to tak naprawdę żaden mistrz, bo zdobył pas trzy razy, w tym raz na house show i raz na Nitro. Druga ikona, Rey Mysterio, pięć mistrzostw, w tym trzy zdobyte na Nitro, jedno na Thunder i tylko jedno, jak w przypadku Kidmana, na PPV. Trzeba dodać, że wszystkie te zmiany, z wyjątkiem jednej, miały miejsce zanim do WCW przyszedł Vince Russo, a więc zanim z pasami zaczęły się dziać dziwne rzeczy. Jak widać, nie chodzi o to, czy walka jest na PPV czy na tygodniówce, tylko o to, jaka to jest walka (na iMPACT! też można urządzić klasyk) i z kim. Zgadzam się, Robbie E w historii raczej się nie zapisze, ale widzę, że tu problemem nie jest on, ani Lethal, ale to, że zmiana pasa nie odbyła się na PPV.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/112/#findComment-213715

W dywizji cruiserweight WCW, którą fani lubią wspominać w nie mniejszym stopniu, co dawne X-Division, mistrz wielokrotnie zmieniał się na Nitro, a nikt nie narzeka,

Nie narzekają bo dywizja wcw cruiserów dostawała czas na Nitro i idealnie go wykorzystywała (oczywiście według mnie :) ).Druga sprawa to, że na PPV też były walki i nie koniecznie o pas wcw cruiser tylko ogólnie cruiserów.W przypadku TNA to przez ostatni rok ta dywizja jest jak piąte koło u wozu, od czasu do czasu dostanie czas na impakcie i od razu jest walka o pas i od razu mamy nowego mistrza.Możliwe, że jak Immortals zdobędą te wszystkie pasy (łącznie z Dywizją X ) to może wreszcie zacznie się coś dziać, ale myślę, że raczej jest to mało prawdopodobne.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/112/#findComment-213717

SixKiller zmiany pasa na iMPACT oczywiście wprowadzają lekki element zaskoczenia, ale i również przy obecnym traktowaniu X Dywizji przez TNA jest to jeszcze mocniejsze szmacenie pasa, porównywalne z okresem, kiedy swój title run miał RVD z WHC... czyli walka o pas na każdej gali co automatycznie obniża prestiż pasa który obecnie jest, jak to trafnie ujął Naseem Achmedov gówno wartym pasikiem. Pewnie się na mnie zaraz rzuci połowa forum xD ale szczerze mówiąc lepiej już byłoby podziwiać dobre walki x dywizji tylko na PPV niż cotygodniowe pajacowanie w ringu... te 10 minut na iMPACT lepiej by były wykorzystane tworząc segment podgrzewający sytuacje przed starciem na PPV a nie "szare" mecze które nie mają końca... jeżeli na następnym tapingu ujrzę po raz enty starcie Robbiego E vs Lethal to się załamie... rozumiem to, że TNA niema kogo dać do dywizji (oczywiście myśląc tak jak główni bookerzy) ale to nie powód aby non stop dawać nam tę samą walkę i to w dodatku o pas.

Co do nowego posiadacza, jak już wcześniej pisałem wyjdzie to na plus... teraz tylko czekać aż w końcu! Kaz zakręci się w dywizji przejmując pas i miejmy nadzieje przywracając ten w miarę dopuszczalny poziom jaki był prezentowany za czasów Williamsa jako mistrza.

Six, jeszcze jedno, pisząc o WCW i jego wspólnych cechach z obecnym TNA narażasz temat na ponowny atak ze strony antyfanów, krzyczących - "TNA kopiuje pomysły z WCW" :P

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/112/#findComment-213719

Element zaskoczenia to oczywiście pozytyw zmiany pasów na tygodniówkach, ale jeżeli się z tym przesadza to przeradza się to w duży minus, bo jeżeli patrzeć na to w ten sposób, to z kolei na PPV nie ma prawie żadnego zaskoczenia jak mistrz broni swojego tytułu. :)
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/112/#findComment-213726

Co prawda jeszcze nie oglądałem iMPACT 'u ( w końcu mam DVD stacjonarne, więc koniec z męczarnią na 17" monitorze kompa ), ale wyrażę swe zdanie na temat pasa X - Div. - z racji tego, że zaistniała tu taka polemika - otóż uważam, że jeśli w X Div, nic się nie zmieni, to najlepiej aby ten pasy, również wyrzucili do kosza. Bo to, co obecnie mamy to jest jawna kpina, Samoa Joe jakoś nigdy nie był High Fly 'erem a jako mistrz X Div zjada na śniadania obecnego i poprzedniego mistrza a i walki były o 2 nieba lepsze ( w koću nie na darmo walkę Joe vs AJ vs Daniels o pas X Div. uważa się za jedną z najlepszych w historii TNA ).
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/112/#findComment-213730

Mam dość interesującą informacje którą dla bezpieczeństwa daje jako spoiler, chociaż zapowiedź dwóch pojedynków na najbliższym iMPACT ( specjalne świąteczne wydanie :) )to nie za bardzo spoiler :P

TNA Television Champion Douglas Williams will defend the gold against former titleholder against AJ Styles in an Ironman Match!

Zapowiada się niezły mecz. Mam nadzieje, że obaj panowie postarają się i dadzą nam naprawdę dobre show... w końcu stać ich na to :)

-- Plus, it will be Kazarian vs. Robbie E. Max Buck vs. Jeremy Buck to determine the new #1 contender to new TNA X Division Champion Jay Lethal!

A jednak moje przewidywania są bardzo prawdopodobne... czyli spodziewajmy się na najbliższym PPV starcia Lethal vs Kaz :P

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/112/#findComment-213736