Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Plusy:

- początkowe intro z Hardym

- kolejny członek grupy EV2.0 odchodzi i bardzo dobrze, czekać tylko jak całkiem zniknie ta grupa.

- Matt Morgan - według mnie on może być tym głównym, który będzie walczył o odzyskanie TNA dla Dixie.

- Robbie E/Cookie/Generation Me vs Jay Lethal/Velvet Sky/Motor City MachineGuns - podobała mi się ta walka, Velvet dawała rade nawet ( choć dużo nie robiła )

- Angelina Love vs Mickie James - dobra walka jak na panie i MJ zdobywa shota na pas Knockout

Ogólnie iMPACT 4/6

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/109/#findComment-211725

Czy wydawało mi się czy na tym iMPACT! nie pojawił się Easy E? :o

To chyba największy plus iMPACT! :lol:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/109/#findComment-211733

Plusy:

+ Raven opuszcza TNA... czyli o jednego dziadka mniej w federacji, oby tak dalej

+ Rozwałka w wykonaniu Joe

+ Face-turn Anglika który z pewnością pozwoli mu częściej występować na ringu, a co za tym idzie w najbliższym czasie możemy liczyć na ładny, techniczny pojedynek...

minusy:

- JJ i jego pajacowanie

- Monster i trumienka czyli mulenia ciąg dalszy

- War Machine vs EV2.0 czyli za przeproszeniem pieprzenie tracąc cenny czas antenowy (Miny widowni kiedy Rhino razem z Tomkiem pluli do mikrofonu można porównać z wyrazem twarzy młodego łebka oglądającego serial miłosny typu M jak Miłość...)

- Rick Flair w main evencie? Osobiście wolałbym zobaczyć AJ lub Kaza którzy niestety od dłuższego czasu wykorzystywani są przeważnie do niszczenia grupowo face'a... czemu nie dostaną czasu aby skleić dobrą walkę? Tak jakby nie mieli z kim...

iMPACT coś kulał... zbyt wiele momentów których ciężko było nie przewinąć... Daje takie naciągane 3-/6

Chciałbym jeszcze poruszyć temat X Dywizji (+TT) a immortals show. Czy wam to nie przeszkadza, że TNA podzielone jest na dwa światy? Z jednej strony mamy świat MMG, GenME, Robbiego i Lethala zaś z drugiej resztę rosteru która ani trochę nie jest powiązany z nimi. Skoro nowi "władcy" rządzą całą federacją, to powinno być całą, a nie tylko WHC...

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/109/#findComment-211756

jeszcze raz przypomnijmy taką "drobnostkę" - ludzie w iMPACT! Zone to głównie turyści, częśc wie co to wrestling, zawsze się jednak znajdzie parę osób co jest tam pierwszy raz, jeszcze trochę co nie wie co to TNA itd WIĘĆ JAK TU SIĘ SPODZIEWAĆ SUPER REAKCJI???????????????

jakbym mial wyznaczyc iMPACT Player of the Week to byłby to... Rhino!

"i kick ass and if you piss me off i`m gonna kick your ass tonight" - jeśli w myśl tego prowadzona byłaby osoba Rhino byłoby świetnie, wiem że są to marzenia ściętej głowy, ale byłoby fajnie. W końcu Rhino pokazał się z naprawdę wyrazistej strony. Wyjaśnił co, jak, po co i dlaczego i zgnębił Dreamera. Coś pięknego :D

intro iMPACT! z Jeffem, świetne!

sam segment Ric/Matt piękny dopóki się nie dowiedziałem że Ric wejdzie na ring w main event... no ale jakoś to się dało przeżyć.

Jarrett jako z nową miłością - MMA, zajebisty segment, usmiałem się do łez. Oczywiście Alvarez nie omieszkał zauważyć że JJ nie trzyma się obecnych czasów i przywoływał osoby Shamrocka, Gracie i Mira(no coż tu akurat było na czasie) za co przysłowiowa blaszka dla pajaca, bo JJ dał radę, wkurwiał fanów Joe i Kurta i o to chodziło w tym segmencie przede wszystkim, a nie to że nagle JJ wymyślił sobie MMA jako swoją rozrywkę.

promo Bubba Reya dobre, gdyby nie fakt, że nie powinniśmy go już widzieć w TNA powiedziałbym, że wręcz super.

walka mixed tag team - elegancka. Do tego Tara przed walką podkręciła ładnie chłopakom :D

Angelina vs Mickie - walka może niezbyt porywająca, ale Angelina bardzo ładnie wprowadzała klimat.

Coś też od razu dla pseudoznawców z różnego rodzaju audycji radiowych - odwalcie się od dziewczyn i ich kształtów dopóki robią swoje w ringu.

in minus:

Raven - Hardy, zupełnie bez emocji na koniec... pożeganie Ravena zupełnie bez żalu.

Main Event - mimo wszystko nie powinno być tam Rica, no i coś Fortune nie dobierało się na koniec do Morgana, kiedy pozował w ringu a Ric leżał we krwi. Fajnie jeszcze popatrzeć na pewne spoty Rica w ringu, ale to spotkanie z Morganem było zupełnie niepotrzebne.

casket match na tygodniówce - tak... Do tego Pope chyba został wampirem ;P i Shannon Moore odpowiadający na wyzwanie Abyssa...

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/109/#findComment-211785

IMPACT niezły.Dużo lepiej mi się podobał od kilku poprzednich...wreszcie jakaś poprawa w produkcie TNA.

Początkowy segment dobry.Przyjemnie się słuchało.Nawet mnie nie zraziła informacja,że Ric wystąpi w main evencie gali.

Tara i Generation Me-pomysł na pewno ciekawy.Ta motywacja z jej strony świetna.

Pierwsza walka bardzo ładna.Kilka ciekawych akcji,dobre,szybkie tempo.Ogólnie przyjemny match.

Ten segment Jarretta jako fightera MMA jak dla mnie słaby.Było to nudne do momentu wpadnięcia Joe,który rozkręcił imprezę i rozwalił wszystkich uczniów.

Nie rozumiem,dlaczego Stevie Richards pojawił się na antenie.Na ostatnim IMPACT w walce ze Stylesem dostał ciężkiej kontuzji,a teraz wraca po tygodniu cały i zdrowy.Gdzie jakakolwiek logika...

Odejście Ravena ciche.Nie mieli na niego pomysłu,ma już swoje lata.Dobrze,że odszedł.

Segment z udziałem Dreamera,Roba i Rhino przyzwoity,chociaż jak już wcześniej wspominałem mało mnie interesuje ten storyline.

Na nadchodzącym PPV może dojść do walki między RVD a War Machine.

Gdy Mickie podpisała kontrakt z federacją byłem do tego dość sceptycznie nastawiony.

Z biegiem czasu moje zdanie się zmieniło.James wniosła do dywizji pań sporo ożywienia i bardzo mnie to cieszy,że dostała title shota.

Nie wiem po co rozpieprzyli 3D.Tworzą super drużynę,nie widzę ich jako solowych wrestlerów.

Czas na main event.Ric trzyma się świetnie.Dało się patrzeć.

Ah,te jego wywracanie się.Kocham to :D

Doug przeszedł face turn.Trudno mi go wyobrazić w roli tego dobrego.

Jako heel spisywał się świetnie.Zarówno w The British Invasion czy jako solowy zawodnik.

Dla IMPACT dam 4/6. ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/109/#findComment-211805

Impact niezgorszy. Wprawdzie Ric w main evencie to już przesada, ale na szczęście walka nie trwała długo. A Matt potwierdził swą dominację z małą pomocą Douglasa. Na plus brak easy e, wprawdzie zeszłotygodniowe segmenty z nim i popem były śmieszne, jednak co za dużo Easy e w tv to niezdrowo.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/109/#findComment-211833

Zastanawiam się, czy przypadkiem tymi segmentami z Jarrettem (a dwa (?) tygodnie temu z trenującym Bischoffem) writerzy nie starają się zwyczajnie zirytować fanów, wywołać takiego "zdrowego heatu". Nie ma raczej opcji, żeby podobało się to więcej niż, powiedzmy, dziesięciu procentom widzów. Pozostaje tylko pytanie, jak gruba jest granica między pozytywnym a negatywnym heatem. Na myśl przychodzi nWo w WCW, które w roku 1996 było w pewnym sensie straszne, a w 1998 tylko wk*rwiające. Obawiam się, że wizerunek the Immortal niebezpiecznie szybko zmierza w stronę tego drugiego typu reakcji.

No, ale co by nie powiedzieć, to segment z Double J-em był jak dla mnie jedynym naprawdę kiepskim na tym Impakcie. Podobał mi się motyw z Pope'em (w ogóle cały feud jest świetny - rywale są naprawdę dobrze dobrani, głównie ze względu na gimmicki), podoba mi się właściwie wszystko co związane z Fortune i całkiem dobry też empty arena match na Reaction (chociaż z drugiej strony, była to właściwie jedyna dobra walka w tym tygodniu, co jest dosyć smutnym faktem).

Dodam jeszcze, że dosyć poruszające było pożegnanie Ravena na Reaction (do tego ta muza, byłem naprawdę pod wrażeniem). Oczywiście ciężko się wzruszać fake pożegnaniem w fake sporcie, ale jeśli ogląda się Ravena już drugą dekadę i ma się świadomość, że jest spora szansa, że tym razem widzi się go po raz ostatni, to jest to nielekkie.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/109/#findComment-211945

Plusy

Dobre promo Jeffa H

W wiekszosci nawet ciekawe walki

kolejny członek EV 2 odchodzi

Minusy

pseudo MMA

Main Event

Williams lepiej mi pasuje jako heel zamiast niego mógł by to być AJ

Smenty 3D

Imact nawet dało się oglądać ale momentami było nudno -4/6

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/109/#findComment-211947

Zwróciliście uwagę, że druga połowa Impact 'u miała niższą oglądalność ?

Czyli Rick (który jeśli pojawi się w ringu, to możemy być pewni na 101%, że będzie krwawił jak zażynana świnia) w ME to nie był najlepszy pomysł.

Osobiście w moim odczuciu lepszym pomysłem byłby 2 vs 1 handicap match, czyli Morgan vs AJ Styles and Kazarian, to naprawdę mogła by być walka godna PPV.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/109/#findComment-212138

Meh, za dużo ostatnio handicap matchy, nie ma co udziwniać. Jak dla mnie Flair może walczyć raz na jakiś czas (ale zdecydowanie rzadziej niż obecnie, żeby było to jakimś 'wydarzeniem'), ale krwawienie rzeczywiście bym ograniczył. Pamiętam, jak jakiś rok temu Vince zarzucił TNA, że federacja ta jest 'niesmaczna' (nie pamiętam angielskiego słowa), na co Dixie odpowiedziała, że mówi to właściwie król złego smaku, odpowiedzialny za storyline'y o nekrofilii itp. Z tym że obecnie sytuacja się trochę zmieniła - WWE się hamuje, a TNA - niestety - z owym złym smakiem (hardcore, krew) przegina.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/109/#findComment-212208

Niezle porownanie: krew i hardcorowe walki vs nekrofilia :shock:
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/109/#findComment-212214

Impact średni, kolejny face turn urodzonego heela (a AJ dalej błaznuje). Nie wiem czemu ma to służyć. Dla mnie ten cały storyline z Immortals połączonymi z Flairem i jego ekipą to jeden wielki niewypał...
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/109/#findComment-212325

• 2 tygodnie później...

Ostatni przystanek przed Final Resolution... :-)

Starcie między czterema drużynami świetne.Najlepsza walka gali.Szczególnie mi się podobały akcje między MCMG a GM.

ZWycięscy tego meczu zaskakujący.Czyżby się coś szykowało dla Ink Inc?

Boże,ile Tara z Mickie będą się okładać.To się nudne robi.Co za dużo to nie zdrowo.

Śpiew Mickie niepotrzebny.Ale James na pewno chce się promować jako piosenkarka.

Porażka Kazriana też jest niespodzianką.Najpierw Beer Money teraz on,dwa zaskoczenia na IMPACT.

Match pań tragiczny.Jeden z gorszych walk jakie ostatnio widziałem u kobiet w TNA.

Denerwuje mnie Winter,głupi gimmick,w ringu się nie pojawia.Jej zatrudnienie było zbędne.

Mr.Anderson sędzia walki o mistrozstwo TNA.Zapowiada się niezwykle ciekawie.

Przyjemnie się jego słuchało.

Szkoda mi,że Jeff Hardy tylko raz przybiegł z krzesełkiem i tyle jego roboty.Mało ostatnio walk dostaje na tygodniówkach.Wielke szkoda,przekonuje mnie jego postać.

Jarrett znów jako fighter-żałosne.Nie mogę na niego patrzeć.

Kurt powraca,zobaczymy czy odegra jakąś rolę na grudniowym PPV.

IMPACT niezły.Wycenię go na 4/6.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/109/#findComment-212536

pozwolę sobie lekko skomentować wypowiedzi KACPERt...

Szkoda mi,że Jeff Hardy tylko raz przybiegł z krzesełkiem i tyle jego roboty.Mało ostatnio walk dostaje na tygodniówkach.Wielke szkoda,przekonuje mnie jego postać.

I o to właśnie chodzi... Jeff jest kreowany na nieśmiertelnego, z którym każdy pojedynek będzie wyczekiwany z niecierpliwością. Jest to też swojego rodzaju "umocnienie" WHC, czyli nie ma tak dobrze, że na każdej gali jest możliwość zdobycia pasa... jedynie raz na jakiś czas ktoś dostanie szansę aby spróbować sił. Bardzo mnie cieszy takie rozwiązanie sytuacji.

Kwestia gustu, ale moim zdaniem lepiej oglądać Jarreta jako takiego wykręta niż gościa, który nawala wszystkich bezsensownie. Mi ten jego nowy gimmick MMA podoba się, ważne że chociaż wyróżnia go coś z innych stron. Jak na jego wiek to takie tylko popisywanie się jest chyba najsensowniejszym wyjściem z sytuacji... nooo chyba że ktoś woli szarego Jarreta bez gimmicka... coś na wzór obecnego gimmicku Jaya Lethala

jak dla mnie gala była gorsza od poprzedniczki, ale biorę pod uwagę to, że tuż przed PPV nie ma co spodziewać się lepszego show. Jedyny minus co nie daje mi spać to Pope i jego magiczna Trumna... czy TNA niema już innych pomysłów? Wyjście z trumny Kurta było do przewidzenie... mam nadzieje że starcie papierza z Abyssem będzie ostatnim elementem ich bezsensownego feudu a co za tym idzie końcem bezsensownego pajacowania ze skrzynią przy ringu.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/109/#findComment-212557

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

Mr.Anderson sędzia walki o mistrozstwo TNA.Zapowiada się niezwykle ciekawie.

Po tej całej tonie wazeliny ze strony Andersona w kierunku Morgana, mam dziwne przeczucie, że Immortals powiększą się o jednego członka a Ken pomoże Jeff'owi i wydyma Matt'a...

A nie sądzicie, że ten gimmick jest robiony typowo pod feud z Kurtem, żeby TNA znowu miało okazję wykręcić jakąś walkę "w stylu MMA" na kształt "Joe vs. Angle", czy "AJ vs. Frank Trigg"?

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/109/#findComment-212571

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• RomanRZYMEK
      Tydzień temu pisałem, że boję się, że przez zmianę formatu na 3h poziom spadnie na łeb na szyję, ale ten SmackDown wypadł serio bardzo przyjemnie! Oglądało mi się go nawet lepiej niż RAW na Netflixie, ale po kolej:   - Nie pierdola się w tańcu - Romek po spławieniu Solisty chce odzyskać to co jemu należne. Heyman w promo z Rhodsem brzmiał już bardziej jak Heyman którego znamy z ostatnich lat Bloodline - „That’s a Spioler!”. W sumie to dosyć logiczne, ale chciałbym zwrócić uwagę na jeden fakt - fani na arenie w reakcji na słowa Heymana o chęci odzyskania pasa przez Romka nie dali już prawie żadnego popu. Zamiast tego pojawiły się chanty “Cody”. Mimo że Title Run Romka oceniam jako najlepszy w XXI wieku, to ludzie nie chcą oglądać go znowu z pasem. Ewentualny program z Rhodsem o pas wróciłby Romka do punktu wyjścia - fani znowu by się od niego odwrócili. Mi to na rękę, bo Reignsa ogląda się najlepiej jak jest Heelem czy Tweenerem (patrz program z Undertakerem i słynny segment - This is My Yard Now). Plus też za to, że nie robią z nas debili jeśli chodzi o Romana - od czasu jego powrotu nie dał żadnego słodko pierdzacego proma, że kocha fanów ITP. Dalej jest Tribal Cheefem, tylko dzięki strory z Solo ludzie automatycznie opowiedzieli się po jego stronie.     - Kevin Owens używa tak logicznych i trafnych argumentów, że nie chce się na niego buczeć. Wiedziałem po tym segmencie na RAW gdzie Cody zbija piony z Rockiem, że Kev wyciągnie to Cody’emu i słusznie. Plus jeszcze ten argument, że przez Rhodesa Reigns znowu odbudowuje swoje wpływy i zatruje federacje - zajebiste. Uwielbiam takie przecinanie się różnych historii, kiedy ma to sens i podłoże storylineowe.     - Mochy początek Tiffy - bardzo fajne promo. Nie ma słodkiego gadania, to Tiffy Time. Podoba mi się jak prowadza poszczególne postacie. To nie jest tak, jak za Vince’a, że każdy Heel czy Face ma się zachowywać tak samo. Nie. W erze Tryplaka fani utożsamiają się z postacią, a nie z Heelem/facem.     - ciekawy jestem co z Solo. Dzisiaj się nie pojawił, ale nowe Bloodline, a raczej Fatu dzięki temu mają szansę żeby jeszcze bardziej zaistnieć. Przy promo Fatu przed walką nie było już „I love you Solo”, czyżby rozbrat z Solistom? 
    • HeymanGuy
      WWE SmackDown! 10.01.2025  Heyman: SmackDown zaczęło się naprawdę mocnym segmentem z Paulem Heymanem. No bo, kto inny może zacząć show i sprawić, że cała sala milczy z podziwu? Paul, jak to Paul, opowiadał o powrocie Romana Reignsa na szczyt, co było całkiem epickie, ale od razu wyczułem, że coś się szykuje. Przewidywałem chaos, ale… gdy Rhodes i Owens zaczęli się wzajemnie kopać, a Heyman pozostał sam na ringu, wiedziałem, że będzie to jedna z tych gal, gdzie wszystko może się zdarzyć. Potem przyszli Jacob Fatu i Tama Tonga, i po prostu wiedziałem, że coś się święci! To była dobra zapowiedź tego, co zdarzy się potem. WWE Women's US Title Match - Chelsea Green (c) vs. Michin: Cała ta walka była solidna, ale brakowało mi większego „wow”. Michin to zawodniczka, którą chcę zobaczyć w większych rolach, bo ma coś w sobie, ale w tej walce była trochę przytłoczona. Green? Cóż, z jej aktualnym gimmickiem była całkiem nieźle dopasowana, zwłaszcza z pomocą Piper Niven przy boku. Jednak, jak na mistrzynię, nie widać w niej jeszcze aż takiej charyzmy, która trzymałaby mnie na krawędzi fotela. Może to kwestia czasu, ale tej walki nie zapamiętam na długo. To była walka, którą można było potraktować lepiej, bo potencjał był. Los Garzas vs. Pretty Deadly: Przyznam, że tu miałem mieszane uczucia. Z jednej strony Los Garzas naprawdę pokazali, że są drużyną, której trzeba będzie się bać w przyszłości – ich współpraca na ringu była świetna. Z drugiej strony – Pretty Deadly... nie wiem, co o nich myśleć. Mają coś, ale na pewno muszą popracować nad tym, żeby nie zostać zapomnianymi. Kiedy Wilson krzyczał o pomoc od DIY, naprawdę się uśmiechnąłem, bo to było takie "niedorzeczne", że aż zabawne. Zwycięstwo Los Garzas jest okej, bo ci goście zasługują na więcej. To ten TT, który może być na topie, więc fajnie, że wygrali. Pretty Deadly? Ehh, jeszcze muszą coś udowodnić. WWE US Title Match - Shinsuke Nakamura (c) vs. LA Knight:  To była naprawdę dobra walka, bo obaj ci zawodnicy mają świetną chemię. Knight to mistrz trash talku, ale z Nakamurą robią naprawdę fajną dynamikę. Ich wymiany na ringu były naprawdę solidne, chociaż… no właśnie, zakończenie. Znowu, WWE, naprawdę? Wchodzi Fatu i Tonga i psują zabawę, jak co tydzień? Oczywiście, trochę się tego spodziewałem, ale jak patrzyłem na to jak walka się układa i zaczyna dobrze wyglądać, to naprawdę szkoda, że nie dostała ona solidnego zakończenia. Była energia, była akcja, ale ta końcówka była po prostu niewykorzystanym potencjałem. Walka, która miała potencjał na coś więcej. Szkoda tego zakończenia, które pewnie do niczego wielkiego nie doprowadzi. A-Town Down Under vs. Motor City Machine Guns: Patrząc na różnicę we wzroście, wiedziałem, że to będzie jedno z tych starć, gdzie „David” znowu pokona „Goliata”. Sabin i Shelley dali naprawdę świetną lekcję szybkiego, precyzyjnego wrestlingu, a Waller i Theory – choć byli więksi – musieli się bardziej postarać, żeby dotrzymać im tempa. To była naprawdę szybka, zwięzła walka, w której obie drużyny miały szansę się wykazać, ale to Motor City Machine Guns wyszli na prowadzenie, co było absolutnie zasłużone. Ich hot tagi to czysta przyjemność do oglądania. Jeden z najlepszych momentów gali. Wspaniała energia i świetne starcie, poproszę o więcej MCMG w WWE. Naomi vs. Bianca Belair vs. Bayley vs. Nia Jax: Cały segment z Tiffany Stratton był fajny, bo jak ją zobaczyłem, od razu poczułem, że ma ten charakter, który przyciąga fanów. Jest trochę niegrzeczna, ale jednocześnie można ją polubić, zobaczymy co pokaże jako nowa mistrzyni. Z kolei sama walka... cóż, każda z zawodniczek miała coś do udowodnienia. Bayley w końcu otrzymała swoją chwilę, wygrywając z Naomi, ale to była raczej okazja do dalszego rozwoju fabuły, a nie jakiś wielki breaking point, który zapadłby w pamięć. Z kolei Jax... Czułem, że jej progres na ringu widać. Naprawdę zrobiła ogromny postęp, co sprawia, że zaczynam się cieszyć na każdy jej występ. Odczułem, że Bayley i Jax miały naprawdę swoje momenty. Fajnie zobaczyć, jak Jax staje się lepsza, ale pasa pewnie długo nie tknie z powrotem. Jimmy Uso & Cody Rhodes vs. Jacob Fatu & Tama Tonga: No i na koniec... Z jednej strony - świetny brawl, bo te wszystkie dymy i zgrzyty między Rhodesem, Owens'em, Fatu i Tonga były budowane przez całe miesiące. Fatu i Tonga to naprawdę intensywni goście, ale szczerze mówiąc, to wszystko było do przewidzenia. Owens musiał pojawić się, by „rozgrzać” walkę, Cody musiał zrobić swoje, a na koniec... no cóż, Fatu i Tonga po prostu zdominowali. Walka była dobra, ale końcówka była jak z książki w pierwszej klasie, przewidywalna od A do Z.  Niestety, brakowało tego „wow” na końcu. Całe SmackDown miało momenty, które sprawiały, że było warto go obejrzeć, ale zabrakło większej liczby momentów w stylu ,,OMG", które sprawiają, że gala zostaje w pamięci na długo. Kilka dobrych walk, trochę fabularnych wstawek i segmentów, ale brakowało czegoś, co naprawdę przyciągnęłoby uwagę na dłużej. Kiedy kończyła się gala, miałem mieszane uczucia – bo chociaż była to solidna robota, to trochę brakowało tego czegoś, co by wybuchło. Solidny, ale nie wybitny odcinek. Czasami zastanawiam się, czy WWE nie za bardzo polega na przewidywalnych zakończeniach, zamiast zaskakiwać nas bardziej, zwłaszcza jeśli rozmawiamy o niebieskiej tygodniówce.
    • RomanRZYMEK
      Bardzo ciekawa opinia. Podparta mocnymi argumentami! Sam przyznam, że jestem dosyć nostalgicznym typem człowieka jeśli chodzi o wrestling i taki Last Dance Ceny wygrywający 17 mistrzostwo obejrzałbym chętnie, ale po Twoim poście i argumentach patrzę teraz na to z innej - z Twojej strony i jestem w stanie dojść do wniosku, że kurczę masz dużo racji. Wygrana Ceny już w Royal Rumble zamyka furtkę do dużo ciekawszego story, mianowicie - pogoń Ceny za tym 17 tytułem mistrza świata. Czy nie lepiej zrobić story w którym Cena goniący za tym rekordem w czasie Last Dance wpada w frustrację, zawód. Może to dać furtkę choćby do teasowania jego Heel Turnu. Dosyć łatwo i w logiczny sposób to rozpisać na dłuższą metę, aniżeli Cena wygrywający Royal Rumble. 
    • Kaczy316
      W sumie teraz ja dodam swoją kontrowersyjną opinię, ale tylko jedną, bo obecnie chyba tylko jedną taką mam.   Cena NIE POWINIEN wygrywać już Royal Rumble Matchu, pomimo tego jak ta walka jest obecnie traktowana czyli w sumie zazwyczaj kiepsko, większość zawodników wygrywających RR przegrywa, a na przestrzeni lat 2010-2019 to większość nawet nie Main Eventowała największej gali roku pomimo wygrania tej walki, więc to mówi samo za siebie, dopiero od tej dekady to się zmieniło, gdzie od 2020 to każdy zwycięzca RR Main Eventował WM'kę, także dobrze, że to zmienili, ale wracając do Lidera Cenation, tu nie chodzi o brak szacunku dla legendy jaką bez wątpienia jest, nie chodzi, że nie zasługuję na pobicie rekordu Flaira czy zrównanie się zwycięstwami w RR Matchu z SCSA, chodzi o to, że jeśli chcieli to zrobić to powinni to zrobić NAJPÓŹNIEJ w 2018 roku kiedy Cena jeszcze potrafił w miarę regularnie występować  i był w formie, żeby dać zarówno dobry feud jak i walkę, a nie teraz, gdzie gość nie ma formy, co wyjdzie na ring to daję to samo promo, a walki nie miał dobrej chyba od walki z Romanem w 2021, chociaż tej walki zbytnio nie oglądałem, ale ponoć była solidna, niemniej jednak tak jak mówię jedna jaskółka wiosny nie czyni, wcześniejsza jego dobra walka była z Wyattem, a to i tak był bardziej jakiś teatr czy coś niż walka z WM 36, a jeszcze wcześniej to musimy się cofnąć do chyba nawet 2017, bo w 2018 to już powoli przechodził na ten part timing i ciężko mi coś znaleźć dobrego z jego strony jak tak szukam pamięcią, ale chyba początek jeszcze nie wyglądał najgorzej po WM było o wiele gorzej, bo przed to jeszcze tam kręcił się wokół głównych tytułów i tam jakieś wieloosobówki były solidne czy nawet pojedyncze walki ze Stylesem, ale od okresu 2018 po WM to już tragedia była, przejście na part timing i kompletny brak formy z roku na rok co raz gorzej, 2018 to był dla mnie ostatni dzwonek dla niego, teraz już za późno ze względu na to, że to będzie totalny zawód, a danie mu takiego czegoś jako forma "nagrody" za cały rok to słaba sprawa, wygranie EC to najwyżej co może zrobić według mnie i pójście na tego Rhodesa powiedzmy, ale ten feud i walka nie będą dobre jeśli ma taką formę jaką miał ostatnim razem chociażby, a to już będzie dużo, a co dopiero mówić o wygraniu RR i kreowaniu WM wokół niego, nie jestem tego fanem, dla mnie nawet najlepiej jakby zawalczył na WM z kimś singlowo bez tytułu na szali jakaś walka Orton vs Cena, McIntyre vs Cena, Rollins vs Cena, naprawdę uważam, że jest sporo rywali, z którymi Cena mógłby się zmierzyć na WM bez tytułu, Punk vs Cena to byłoby coś, a jak już musi być tytuł to dałbym mu walkę o tytuł IC, Breakker vs Cena też chętnie bym zobaczył i Cena nawet mógłby to wygrać i to byłaby najlepsza nagroda dla niego jeśli mówimy o ostatnim runie, zdobycie tego tytułu, którego mu brakuję do bycia Grand Slam Championem, a Cena w tym feudzie nawet za wiele by nie musiał, to się samo piszę, Cena, który jest jak zwykle miły dobry super hero i Bronik, który rozwala go za każdym razem gdy go widzi, nawet nie dając mu dojść do słowa, nie trzeba wiele, a Rhodes vs Cena tu trzeba się mega postarać i wątpię, żeby WWE to rozpisało dobrze, bo oboje są jednowymiarowi i tacy sami, także to jest moja opinia, że jeśli chodzi o okres Road To WM, to Cena powinien próbować gonić za tytułem, ale nie powinien wygrywać ani RR ani EC w mojej opinii, ani nawet walczyć o tytuł na WM, po prostu fajnie byłoby zobaczyć tą pogoń i tyle, a po WM już mógłby dla mnie walczyć, po prostu nie lubię sytuacji w której zawodnik sobie powraca, dalej jest part timerem, totalnie niczym nie zasłużył na to, żeby zdobyć takie wyróżnienie, a szczególnie, że miał je już nie raz w przeszłości, w sensie, że był kluczową postacią w drodze do WM czy to jako pretendent czy jako Champion, od kilku lat mówi i robi to samo i jest z nim co raz gorzej, a nagle ma wygrywać najważniejszą walkę i być w ME największej gali.....tymczasem zawodnicy, którzy cały rok(Drew, Jey, Gunther, Punk, Rollins, Priest) lub nawet od kilku lat(Tak mam na myśli Ciebie Sami Zayn) pracują na to, żeby chociaż zdobyć jeden jedyny raz tytuł mistrza świata.......Nigdy nie byłem i nie będę fanem takich zagrywek, żeby to jeszcze storyline'owo się zgrywało jak w przypadku wygrania RR przez The Rocka by się to zgrywało to byłoby git, bo dla story, ale w takiej sytuacji jaka jest teraz to jest to dla mnie nie do pomyślenia i z całego serca liczę, że nie pójdą w wygranie RR Matchu przez Cenę. 
    • Kaczy316
      To lecimy z kolejnym SD i w sumie pierwszym, które można obejrzeć na Netflixie od razu, Knight vs Nakamura, kurde fajnie by było jakby Knight odzyskał ten tytuł, zobaczmy co Tryplak nam zgotował!   Ulala zaczynamy od Paula Heymana, ale zobaczymy czy ma coś znaczącego do powiedzenia. No mówi o tym, że Romuald jest prawdziwym i jedynym Tribal Chiefem i teraz ogólnie Reigns chcę się skupić na czymś innym, Heyman wie na czym, ale chcę się podzielić tym z jedyną osobą, która musi to usłyszeć oficjalnie przy spotkaniu twarzą w twarz i jest to Cody Rhodes! Którego Heyman chętnie zaprasza do ringu, a ten wychodzi, tak przypuszczałem. Oczywiście dowiadujemy się, że Roman po odzyskaniu władzy w rodzinie i "wisorka z papryczek" xD chcę z powrotem swój tytuł, a jego obecne plany zakładają, a właściwie to nie plany, a jest to spoiler, że Romuald wygrywa Royal Rumble i idzie po swój tytuł na WM i Heyman chcę wiedzieć czy Cody chcę o tym porozmawiać i w sumie to się nie odzywa, ale KO bardzo chcę o tym porozmawiać. KO wypomniał Rhodesowi to wszystko, wypomniał mu pomoc Reignsowi na Bad Blood i na ostatnim Raw, wypomniał mu uścisk z The Rockiem oraz wypomniał mu uścisk dłoni z Heymanem obecnie oj gruby feudzik, KO jedzie po całości mega mi się to podoba, a Cody jak zwykle gdy nie ma racji to wkurzony idzie zatłuc Kevina na trybuny xD. KO i Rhodes idą sobie gdzieś w otchłań korytarzy areny, natomiast w ringu Heyman się temu przyglądał, a za plecami pojawili się Jacob i Tama Tonga, czuję, że chcą mu oddać to co jego czyli hołd nowemu Tribal Chiefowi, ale zobaczymy. Nie wiemy w sumie co planowali, bo wyglądało to jakby chcieli zaatakować Heymana, ale tego nie zrobili, a w końcu przybiegł Jimmy Uso na ratunek! Już myślałem, że sam Jimmy rozwali dwójkę w tym JACOBA, ale na szczęście Fatu się obudził i przypomniał, że ma kody na nieodczuwanie bólu xD. Kodeusz uporał się z KO i teraz leci na pomoc Jimmy'emu. No i w sumie udało mu się i tyle, fajny segmencik łączący kilka wątków, podobał mi się i story poszły na przód, nie był on bez znaczenia jak wiele potrafi ostatnio być.   Hmm dzisiaj 2 Title Matche mamy, komentatorzy coś o tym wspominali, jeden znałem, ale o drugim kompletnie nie wiedziałem, a to też rewanż tylko, że za Saturday Night's Main Event Chelsea vs Michin o tytuł kobiet United States, nie jestem fanem, bo Michin cały czas dostaję te same walki z tymi samymi zawodniczkami, to już nudne się robi, ale no dajmy szansę. Niecałe 9 minut pojedynku, który wygrywa Green, nie wiem czy walka nie była lepsza niż ta z SNME ostatniego, być może, niemniej jednak sam pojedynek był przyjemny, może nie jakiś wybitny, ale tego raczej od tego typu Pań nie oczekujemy, był dobry i tyle, a Green broni tytułu, możemy teraz wycofać Michin z TV na dobre pół roku? Ja bym chętnie od niej odpoczął, mam wrażenie, że co chwila dostaję walki z tymi samymi osobami lub title shoty z niczego.   Los Garza vs Pretty Deadly lecimy! Kolejne niecałe 9 minut walki, ale bardzo dobrej walki, Garza, Berto, Elton i Kit każdy dał z siebie wszystko moim zdaniem, fajnie to wyglądało i przyjemnie się oglądało, Los Garza wygrali, zemścili się za kłamanie PD i dobrze, walka oddała moim zdanie, jedyny minus to praktycznie martwa publika na tej gali, druga walka i druga walka ma taką ciszę, jak na pogrzebie po prostu, masakra jakaś.   Shinsuke Nakamura vs LA Knight o tytuł United States, druga walka mistrzowska dzisiaj, zapowiada się interesująco, a wiecie co nie jest interesujące? Kolejny run Nakamury z mistrzostwem mid cardowym hehehehe, miejmy nadzieję, że to koniec tej tragedii. Lekko po ponad 14 minutach mamy No Contest, Jacob i Tama wbili i zaatakowali Knighta za to, że wypchnął ich z areny po segmencie początkowym jak byli już na backu i wsparł ochroniarzy, no cóż zdarza się niestety, ale sama walka jak Panowie się rozkręcili to naprawdę bardzo dobra i nawet Knightowi udało się rozruszać publikę, która była praktycznie martwa xD, więc gitara, Knight rozwalony, więc Cody i Jimmy mogą wbić i rozwalić Fatu oraz Tonge, a Cody potem proponuję Cody i Jimmy vs Jacob i Tama i to dostaniemy zapewne w ME, ciekawe jak to się skończy xD.    Piękna powtórka jak Tiffany zrobiła Cash In na Jax w zeszłym tygodniu, świetnie to wyglądało i ten Theme, który był jakby Tiffany była jakimś herosem czy największym facem w federacji, pasowało to mega do momentu, świetne rozpoczęcie roku to było dla kobiecej dywizji na SD.   MCMG vs A-Town Down Under, to może być bardzo dobry pojedynek. Ponad 12 minut naprawdę bardzo dobrego pojedynku, Panowie z czasem się ładnie rozkręcili, MCMG wygrało i pewnie pójdą na pasy WWE Tag Team z powrotem, ale naprawdę walka mega przyjemna, szkoda, że o większości walk dzisiaj nie da się napisać nic więcej, bo są i tyle, żadne to walki feudowe w większości ani nic, po prostu są dobre solidne i zobaczymy co dalej dla zwycięzców, więc zobaczymy jak to się rozwinie wszystko, niemniej ta walka naprawdę dobra.   It's Tiffy Time! Oj tak dostaniemy teraz Tiffany, mega czekam na ten segment i ciekawe co się w nim wydarzy, Nia chcę jej niby pogratulować, no zobaczymy czy faktycznie tak będzie xD.  Pięknie Tiffy wyglądasz z tytułem, pasuję jak ulał. To tylko zwykły wywiad no cóż jest jak jest, ale powiedziała, że to wszystko to był plan, który opracowała, bo Nia myślała, że Tiffy to tylko durna blondynka, a pokazała jej, że się myliła i wszystko przerywa Jax, xDDDDDDDDDDDD co to za kłamstwa z ust Jax, ona stworzyła Tiffany? BABO zobacz sobie reakcję na Stratton z przed sojuszu z Tobą, a na reakcję na Ciebie nawet do tej pory, NIA JEST NIKIM! To Tiffy sprawiła, że run Jax był jakkolwiek interesujący. Nia daję wybór albo Tiffy oddaję dobrowolnie tytuł jej albo Nia sobie go zabierze, ciekawe co dostaniemy xDDD, a dostaliśmy Bayley! Może być ciekawie, chociaż kolejne Bayley vs Nia tym razem możliwe, że o pretendenta do WWE Women's Championship....meh. Bayley nic ciekawego nie powiedziała, a wszystko przerywa Naomi i wszystkie zapewne chcą po prostu walki o tytuł hmm, może jakiś F4W na Royal Rumble? W sumie to bym brał, ale pewnie zdecydują się na jakiś Triple Threat Match o pretendentkę. Ostatecznie doszło do brawlu, który w sumie ładnie zakończyła Tiffany, a Aldis sobie wbił obok Stratton i zapowiedział ostatecznie F4W o pretendentkę do tytułu WWE Women's, spodziewałem się Triple Threatu, ale Pianek jeszcze się dołączył xD, no cóż liczę na wszystkich poza Jax, ale pewnie ona wygra, no to lecimy.   Liczę tutaj na wygraną kogokolwiek naprawdę, nawet Pianek niech to wygra, byle nie ta Nia xD. Po ponad 17 minutach świetnej w sumie walki mi się ona mega podobała, sporo near falli, prób finisherów i ogólnie finisherów nawet, dobre tempo, każda z Pań miała swoje 5 minut, Pianek i Bayley największą robotę tutaj moim zdaniem zrobiły, naprawdę bardzo dobre starcie i generalnie kontrowersyjna opinia, ale Tag Naomi z Piankiem wygląda o wiele lepiej niż Pianka z Jade, Bayley ostatecznie wygrała i mi się to podoba chętnie obejrzę Tiffy vs Bayley na Royal Rumble, będzie coś świeżego!   Next Week: Tiffany Stratton vs Bayley o tytuł WWE Women's aha, jakie Royal Rumble, jakie SNME, damy to za tydzień, a na SNME albo RR dajmy Nia vs Tiffy no tak xDD logiczne meh, Tiffany vs Bayley za tydzień ehh, świetne starcie, a dajemy to na zwykłym SD...... szkoda. MCMG vs Los Garza, oj tak pojedynek może być świetny. Ulala prawdziwy Tribal Chi.....a nie czekaj on już nie ma Ula Fali, szyli powraca zwykły mid cardowy Solo Sikoa, a zapowiadają go jako nie wiadomo kogo, znaczy no w walce z Reignsem pokazał się bardzo dobrze według mnie i jako main eventer, ale no w sumie to ciekawi mnie co dla niego dalej, dajcie mnie to. To tyle i w sumie aż tyle, mocne walki, mocny powrót po wielkiej przegranej, ja czekam.   No to pora na Main Event! Jacob Fatu & Tama Tonga vs Cody Rhodes & Jimmy Uso, pewnie face'owie tutaj wygrają, bo The New Bloodline już nie musi być wiarygodne dla OG Bloodline xD, więc można ich gnoić zapewne, ale sama walka może wyjść ciekawie. Kurde RR Match zapowiada się mega ciekawie, dwie pierwsze gwiazdy zapowiedziane na tę walkę to Cena i Roman, samo RR też jak na razie nie najgorzej KO vs Cody w Ladder Matchu o Undisputed WWE Championship, naprawdę oczekiwania znowu pewnie będą spore, a wyjdzie jak zwykle xD, ale przejdźmy do ME. No powiem tak pierwsza połowa to standardowy nudnawy Tag Team Match, a druga połowa oddała, bardzo fajnie się oglądało, Cody ostatecznie opuścił Jimmy'ego, bo zobaczył Kevina na stage'u, którego zaczął atakować i dlatego Jimmy przez to, że był w pojedynkę to przegrał i ostatecznie to Fatu i Tama wygrali, więc jest git, a na koniec mamy jeszcze brawl Kevina i Rhodesa, który zakończył się połamanym stołem, ciekawe jakie pokłosie będzie tego wszystkiego, czuję obwinianie Rhodesa o wiele rzeczy jak zwykle xD, ale solidna walka, a przynajmniej druga połowa, a sama walka trwała około 13,5-14 minut.   Plusy: Segment otwierający Women's United States Championship Match Pretty Deadly vs Los Garza United States Championship Match MCMG vs A-Town Down Under Segmencik It's Tiffy Time Fatal 4 Way o pretendentkę do WWE Women's Championship Main Event   Podsumowanie: Nie widziałem większych minusów w tej gali, bardzo mi się podobała i oglądałem z przyjemnością, walki były moim zdaniem bardzo dobre, nie było złego pojedynku, dostaliśmy kontynuację feudów i podbudowy już trwających, a także pokazanie, kto gdzie zmierza w niektórych przypadkach, jak chociażby w przypadku Romualda, który wiemy już, że leci po wygranie RR Matchu i osobiście uważam, że nie byłby to taki głupi pomysł, na pewno lepszy niż wygrywający ledwo dychający Cena, który jeśli by wybrał Rhodesa to ani nie będzie to dobry feud ani nie będzie to dobra walka, więc ja jestem na stanowcze NIE dla Ceny wygrywającego RR i Main Eventującego prawdopodobnie drugi dzień WM, to powinno się stać najpóźniej w 2018 roku, bo potem to już tendencja spadkowa była w wykonaniu tego zawodnika i jest co raz gorzej, jak zobaczę, że jest lepiej to może bym zmienił zdanie, ale po tym co pokazywał na przestrzeni ostatnich kilku lat to zdecydowanie NIE! Ale wracając do samego SD to tak jak mówię bardzo dobre show i polecam, fajne do obejrzenia, dużo story, nawet sporo się działo, ja jestem usatysfakcjonowany.
  • Dodaj nową pozycję...