Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

tak znajdzie się ktoś, kto powie, że teraz jest lepiej, bo kiedyś spadał znaczek "X"

W czasach, gdy spadał, był to akurat powód do rugania TNA i z całą pewnością, gdyby dziś to się powtórzyło, też nikt nie zostawiłby na federacji Dixie suchej nitki. A jaka była afera, gdy na którymś PPV (Hard Justice 2006?) na zapleczu zapalił się ogień... Ludzie się skarżyli, ze organizacja do niczego, że w WWE awarie się nie zdarzają (choć to akurat nieprawda, vide: IYH 8 ) itd.

O nowym designie TNA Title wyraziłem się już wcześniej, choć wówczas tylko na podstawie zdjęcia, które, jak wiemy, było dość niewyraźne. Podtrzymuję jednak zdanie, że to najbrzydszy pas, jaki kiedykolwiek widziałem. Np. DDW Title bije go na głowę, aczkolwiek wspominam o nim wyłącznie dlatego, by pokazać, że nawet w malutkich federacjach można się doszukać ciekawszych wzorów, a nie dlatego, że uważam pas DDW za brzydki (moim zdaniem ma niezły design, nie wnikając, z czego jest zrobiony). Akceptuję (i tylko akceptuję) nowy TNA belt jako element postaci Jeffa, ale nie rozumiem, jak można takiej tandety bronić i pisać, że w sumie nie wygląda tak źle. Istotnie, "tak źle" nie wygląda, wygląda po prostu fatalnie.

Edytowane przez SixKiller
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/105/#findComment-210969

• Reputacja:   1

Co do spieprzonego finishera w walce AJ ze Steviem, daje głowę że to był work.

Sam Styles podczas proma zapowiadał że złamie Richardsowi kark,

a o to co mowi nam strona tnawrestlingnews.com w sprawie richardsa:

"Stevie Richards was not injured at the iMPACT! tapings last night. We won't spoil it here."

Zreszta oglądałem dokladnie ta sytuacje kilkukrotnie, i smiem twierdzic ze jak dobrze sie przyjrzec, to widac ze to bylo spieprzone celowo, a Stiviemu na szczescie nic sie nie stalo.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/105/#findComment-210971

Początkowy segment (jak dla mnie) świetny. Początek trochę przymulił ale jak pojawił się Hogan, nowy pas, później Pope i reszta to było ciekawie. W sumie nie jest źle w promocji utalentowanych zawodników bo teraz dużo z nich dostanie szansę (Pope, Joe, Morgan). Wiele osób narzeka że niema promocji dla młodych itd. Wystarczy spojrzeć, całe Fortune złożone jest z młodych i świetnych zawodników, do tego dochodzi opozycja dla nich przy której inni również zostaną wypromowani.

W sumie Robbie i Cookie nie są tacy źli :). Bez nich dalej W X div nic by się nie działo. A teraz "coś" przynajmniej jest. Fajnie by było jak by Cookie przyłączyła się do Lethala, coś na za zasadzie że by ją wyrwał od Bobbiego :-). Lethal'owi jak dla mnie brakuje takiego smaku, takiej goryczki, ostrości w jego postaci. Jest strasznie niemrawy. Myślę że najlepiej zacząć od jego themu. Pojedynek trochę wolny, ale to przez to darcie ryja Cookie i ciągłe zamieszanie. Nie wiem dlaczego tak tu jedziecie po Wilde, mi tam się ona podoba :roll:. Jay niedługo odzyska pas- to pewne.

Niczego na początku się nie spodziewałem. Że jeden zaatakuje drugiego. Taki team nie powinien się rozpadać, to już legenda, nie można ich tak po prostu rozdzielić. Pojedynczo... nie wyobrażam ich sobie pojedynczo po prostu. Cieszyłem się że jednak ich nie rozdzielili a teraz chcą to znowu zrobić. Po co? Nie wiem.

Fajny segment z przekupywaniem sędziów. Podobało mi się to, trzeba pokazać kto tu rządzi.

Następnie Joe rozpie*dala Gunnera i Murpiego, wszystko fajnie tylko niech oni już sobie idą, pa pa. Najpierw były segmenty z Andersonem, teraz z Joe, to wszystko niepotrzebne. Nie lepiej ten czas sensownie wykorzystać na promocje młodych zawodników? Jarret zakłada Ankle lock, zwabił Kurta. Dobrze że Gold Medalist wrócił bo darzę go wielką sympatią. Kurt nie odda tak łatwo TNA, nie ważne czy przegrał czy wygrał, nie odda. Teraz tylko niech dobrze przeprowadzą ten cały gangbang. Dobrzy muszą się zjednoczyć i mam nadzieje że za niedługo to nastąpi.

Pope zmorą Bitchoffa, przyjemny segmencik.

Tutaj 10 minut wyrwy bo materiał tam gdzie oglądam został zablokowany (fuck).

Walka następna była również dobra. Wiadomo że ten spot nigdy im tak dobrze nie wyjdzie jak HBK/ Shelton ale ładnie to wyglądało :o. Co do samej kontuzji, bardzo to brzydko wyglądało że aż mnie kark zabolał :? . Nie wiem czemu ale widać było że jakby Stevie się zawahał, jakby nie ufał Aj'owi. Mimo wszystko bardzo mu współczuję.

Bitchoff w trumnie, heh :D. Na ppv będzie casket jak nic. A wyląduje w nim (mam nadzieje) Abyss.

ME tragiczny nie był ale też jajec nie urywał. Storm zapożycza moves'y od mentora- spoko. Dziwne i zarazem zjebane było to że przy założonym subie, 20cm od liny Morgan się jej nie łapie :?. Świetny Eric ze swoim "shut the hell up" :twisted:. Niezłe to było. Zjebanie że znów musiałem sięgać po reaction, takie sztuczne przeciąganie ratingów TNA. Przestańcie bo mi się ściągać nie chce :twisted:. Morgan ma shot'a ale to pewnie Anderson zawalczy na ppv. A publika dalej popuje Hardiego. Znów niezłe promko od Jeffa, świetnie prezentuje się jako heel, bez tych dziecięcych makijaży i tak dalej...

Jak dla mnie przyjemny Impact, nic nie przewijałem (!) , co przy oglądaniu Impact rzadko mi się zdarza :P. Tą jedną część obejrzę jak tylko zostanie zaktualizowana, to dopiszę.

Edytowane przez Mentosvv
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/105/#findComment-210985

. Bez nich dalej W X div nic by się nie działo.

Już wole żeby nic się nie działo, niż żeby działo się coś takiego :roll:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/105/#findComment-210995

A publika dalej popuje Hardiego.

Nie chcę, by wyszło na to, ze Hardy zbiera jakiś wielki heat, ale gdy wygłaszał promo, na pierwszy plan wysunęły się okrzyki "Overrated! Overrated!", które z popem mają niewiele wspólnego ;). Szczerze mówiąc, nie wiem, o co tej publice chodzi, bo jest cholernie niekonsekwentna: potrafi skandować "Hardy! Hardy!", gdy nowy pas zjeżdża na ring, i bić brawo, gdy Hogan wręcza mu ten pas, nazywając go najlepszym mistrzem wszech czasów. Dwie sekundy później, gdy Hardy ściska rękę Hogana i pozuje z nowym pasem, potrafi go natomiast wygwizdać i wybuczeć. Niepokojące może być to, że Hardy, który miał przyciągnąć do TNA tłumy, nie wywołuje reakcji całej widowni, tylko jakichś poszczególnych grupek, podczas gdy reszta hali milcząco się mu przygląda. Jeff jest obecnie jedną z najciekawszych postaci w federacji Dixie, ale jego wartość marketingowa jest mocno przeszacowana.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/105/#findComment-210996

Nie wiem czemu narzekacie na pas.

On jest TYLKO DLA Jeffa. Wystarczy zobaczyć jak ten pas wygląda.

Na środku widnieje podobizna Jeffa Hardiego

a oznacza to ze szybko go nie straci

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/105/#findComment-211000

Hardy cały czas próbował jak najbardziej negatywnie nastawić do siebie publikę. Na te okrzyki odpowiedział jakże inteligentną ripostą "Overrated my ass", czy coś w tym stylu :twisted:. Widać że chcą z niego zrobić ewidentnie heelową postac co potwierdza nie dawny work z autografami.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/105/#findComment-211003

• Urządzenie:  Windows

Sam w sobie wygląda jak gówniany dodatek do lalek Barbie, ale na Dżefie prezentuje sie całkiem przyzwoicie. Może wam się on z pasem div kojarzy, ja tu mam trochę inne skojarzenia.

Jedna skojarzenie sie pojawilo w internecie juz po nagraniu tapingu tego Impacta i musze przyznac, ze jest ono dosc trafne.

Na potęge posępnego czerepu... Mocy przybywaj...

http://i377.photobucket.com/albums/oo213/SkullFace69/Merman.jpg

Edytowane przez N!KO
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/105/#findComment-211004

Sam w sobie wygląda jak gówniany dodatek do lalek Barbie, ale na Dżefie prezentuje sie całkiem przyzwoicie. Może wam się on z pasem div kojarzy, ja tu mam trochę inne skojarzenia.

Jedna skojarzenie sie pojawilo w internecie juz po nagraniu tapingu tego Impacta i musze przyznac, ze jest ono dosc trafne.

Na potęge posępnego czerepu... Mocy przybywaj...

Obrazek

Mi się skojarzyło od razu z tym. Na pewno było wzorowane na tej masce, bo coś dostrzegam ogromne podobieństwo.

http://img577.imageshack.us/img577/7672/pasikjeffa.jpg

Ten pas będzie tak wyglądał tylko dla Jeffa, innej opcji nie widzę.

To może niech każdy wkleja obrazek z czym mu się ten title skojarzył :twisted:.

Edytowane przez Mentosvv
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/105/#findComment-211006

• Reputacja:   1

Przecież to jest zagranie prosto z WCW. Gdy Hogan był w posiadaniu pasa ten był ponazany sprajem nWo. Teraz mamy podobny zabieg, który ma uświadomić kto trzęsie całym TNA.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/105/#findComment-211007

To może niech każdy wkleja obrazek z czym mu się ten title skojarzył .

... Tego wlasnie sie obawialem wrzucajac to zdjecie. Przyjmijmy, ze to skojarzenie, ktore wrzucilem jest dobre i dosc zabawne. Spam rysunkow zrobilby z niego smietnik. Ten temat ostatnio jest wystarczajaco oblegany po przez dyskusje, ktora nie ma konca. Jedni twierdza, ze TNA kiedys bylo lepsze, a obecne sie stacza coraz bardziaj, a drudzy szukaja pozytywow w obecnym produkcie. Wszysto pieknie, ale sie nie dogadaja nigdy. Obie strony maja swoje racje, choc na pewno blizej mi do tych, ktorzy sa za starym TNA. Oczywiscie nie bylo to show bez wad, ale ciekawsze niz to co sie dzieje teraz (nie mowie, ze Impacty to kompletne dno, bo jakby tak bylo to wypadaloby skonczyc swoja przygode z Dixielandem, a nie czekac, az oni wypadna z biznesu).

Edytowane przez N!KO
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/105/#findComment-211008

Nie wiem czemu narzekacie na pas.

eee... np. dlatego, że zakłóca moje (mógłbym napisać - nasze, bo widzę, że inne osoby mają podobne zdanie) poczucie estetyki? Przecież to jest napisane dość wyraźnie.

On jest TYLKO DLA Jeffa. Wystarczy zobaczyć jak ten pas wygląda.

WWE Title typu spinner (a wcześniej US Title tego samego typu) też miał być tylko dla Ceny, bo w związku z jego gimmickiem powstał. Mimo to nie zdecydowano się go wycofać nawet, gdy Cena stracił go na dwa lata (od października 2007 do września 2009).

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/105/#findComment-211009

A publika dalej popuje Hardiego.

Nie chcę, by wyszło na to, ze Hardy zbiera jakiś wielki heat, ale gdy wygłaszał promo, na pierwszy plan wysunęły się okrzyki "Overrated! Overrated!", które z popem mają niewiele wspólnego ;). Szczerze mówiąc, nie wiem, o co tej publice chodzi, bo jest cholernie niekonsekwentna: potrafi skandować "Hardy! Hardy!", gdy nowy pas zjeżdża na ring, i bić brawo, gdy Hogan wręcza mu ten pas, nazywając go najlepszym mistrzem wszech czasów. Dwie sekundy później, gdy Hardy ściska rękę Hogana i pozuje z nowym pasem, potrafi go natomiast wygwizdać i wybuczeć. Niepokojące może być to, że Hardy, który miał przyciągnąć do TNA tłumy, nie wywołuje reakcji całej widowni, tylko jakichś poszczególnych grupek, podczas gdy reszta hali milcząco się mu przygląda. Jeff jest obecnie jedną z najciekawszych postaci w federacji Dixie, ale jego wartość marketingowa jest mocno przeszacowana.

Bo w publice jest dużo marków Jeffa(takich jak ja) i po prostu nie mogą się powstrzymać przed oklaskami gdy na niego spojrzą ja ich rozumiem,ale za chwile sobie uświadamiają że mają robić show i zaczynają buczeć :PWspółczuję im :P

A co do pasa to mi się podoba.Widać że Jeff go projektował ,bo ten sam styl co w jego obrazach i pasuje do niego ,co innego gdyby był dla kogo innego(pas).

Ogólnie iMPACT trochę przynudzał ale speeche antychrysta były boskie.Bałem się ,że po zmianie gimmicku Jeff nie będzie robił high risk maneuvers ale miło się zaskoczyłem.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/105/#findComment-211010

Ogladam wlasnei ReAction i warto zwrocic uwage na wypowiedz Lethala o calej sytuacji zwiazanej z Techno Shore. Otoz Jay stwierdzil, ze potrzebuje kogos do pomocy. Naturalnie chodzi mu o kobiete, ktora odciagnie Cookie. Ponarzekal troche na Taylor, ze nie umniejszajac jej, ale potrzebuje kogos bardziej przebieglego... Najpewniej nam sie szykuje kontynuacja tej historyjki i moze jakas nowa Knockout w Dixielandzie, ktora wzbogaci mdłą postać afroamerykanina z biednej rodziny, ktoremu spelnily sie marzenia.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/105/#findComment-211011

Mentosvv, Hardemu się też tak skojarzyło... Mi osobiście również, ale z puli tego, że właśnie przechodzę Lakebed Temple w Legend Of Zelda, to pierwej pojawiło się skojarzenie z Zorami z TP.

Moje przemyślenia odnośnie tego belta się już pojawiły stronę temu.

Przy okazji. Oficjalnie Lacey pożegnała się z TNA. PRAISE THE LORD YEAH!!!

No i jeszcze jedno. Oglądałam ReAction i w związku z segmentami z Jeffem i Morganem, mam przeczucie, że ta dwójka może mieć walkę o stypulacji TLC na Final Resolution. Co o tym myślicie? Czy jest to możliwe i jak by taka walka wypadła? Bo jeżeli o mnie chodzi, to ja chętnie ponownie zobaczę Jeffa w TLC. Jeff z Heelowymi zagraniami w takiej stypulacji może wypaść genialnie. Z resztą, chyba writerzy stwierdzili, że "Jeff oszczędny", czyli bez Swantonów z Bóg wie czego i bez hardkoru to żaden Jeff, stąd powrót jego finishera na tym iMPACT'cie mimo tego, co wcześniej mówił na ReAction. Odnośnie Matta to nie wiem, bo nigdy mi się powerzy przy drabinach nie widzieli. Ale Morgan ma sporo skilla i w jego przypadku to może wypaść nieco lepiej niż przy normalnym wielkoludzie.

Widzi mi się również scenariusz, że Hardy rozwali Morgana przed PPV i na jego miejsce wskoczy ktoś inny, np. Robert albo Ken, żeby nie robić feudu a la Orton/Cena. A taka Walka Robert versus Hardy w TLC (z wynikiem oczywistym :P ) mogłaby bardzo przyzwoicie wypaść, biorąc pod uwagę ich walkę na iMPACT'cie po Lockdown, gdzie Jeff będąc w niżu swojej formy ukleił całkiem strawne show.

WWE Title typu spinner (a wcześniej US Title tego samego typu) też miał być tylko dla Ceny, bo w związku z jego gimmickiem powstał. Mimo to nie zdecydowano się go wycofać nawet, gdy Cena stracił go na dwa lata (od października 2007 do września 2009).

Przyjrzyj się. Tam jest w 2 miejscach morda Jeffa, 2 jego autografy i design ewidentnie też jego. Więc wątpię.

Edytowane przez Rei Ashikaga
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/105/#findComment-211012