Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

, wiec o czym tu pisac) probujac po prostu wmowic ze masz racje.

Czyli chcesz powiedzieć, że bardzo dobrze pamiętasz wszystkie 111 gal tygodniowych PPV? :)

ale nie mozna patrzac na dobre jego strony mowic ze ssie pałe :)

Dobre strony, czyli co? Dla mnie pozytywny jest tylko heel turn Hardy'ego i Motor City Machine Guns jako mistrzowie tag team, a dla Ciebie?

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/103/#findComment-210635

Czyli chcesz powiedzieć, że bardzo dobrze pamiętasz wszystkie 111 gal tygodniowych PPV

Bonkol pozwól że przedstawie Ci to jak widzieli to forumowicze:

TY: tak nie było, to nieprawda, a nawet jak tak było i to prawda to nie widziałem, ALE ZNAWCĄ TEMATU I TAK JESTEM.

koniec z mojej strony :lol:

dobre strony, ok:

to co podałeś z Hardym to już sprawa względna, ale można przyjąć, że jest ok.

+dywizja tag znowu się dźwignęła.

+wątpie żeby Mick Foley lub Sting miał znowy tytuł, dobieranie mistrzów jest ok.

+panie powoli nabierają rozpędu bo okresie mega słabym.

+Abyss w końcu nie jest cukiereczkiem

+Flair przy mikrofonie

+no i wymieniać mogę mnóstwo drobnych rzeczy, takich drobniutkich, które ratowały tygodniówki bądź gale, które mnie osobiście rozrywały, jakbyś nie wiedział to podam Ci to na przykładzie który podałeś w temacie o PPPV, dla mnie takie sytuacje jak Gore Rhino na Roode dodają całej walce koloru i przez to ją ratują choćby całość była słaba.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/103/#findComment-210639

Odejscie Sabu

Odejście 3d

Faceturn Morgana

Joe Back:P

Nowy hardy

Nowa panienka daje rade:P

Nie ma Nasha

Sting zaginął

MCMG maja wreszcie pas

RVD nie jest już tak wielką gwiazdą

Rick Więcej komentuje niż walczy

Dywizja tak zyje MCMG i BEAR MONEY to klasa światowa totalnie nie ma mocnych

Dużo mniej Dixie ostatnio

OJ wreszcie da sie ogladac

Pope ma więcej czasu

Dla niektórych nowy abyss

Rhino

To z zalet dla mnie:D wad pewnie wypiszecie więcej:D ale dam pare

- Amazing Red... gdzie jestes?

- Mała różnorodność wśrod kobiet ale zapowiada się lepiej

- Zlewka i dzwine ruchy w X

- Ciagły konflikt Immortals vs EV2

- niewiadoma stinga i andersona

- troche brak nowych twarzy

- 4 kątny ring

- dla niektórych nowy abyss

- ostatnio mniej wrestlingu w wrestlingu

- szybkie za szybkie promowanie shore

- wyciagniete z rekawa historie

- zapominanie o wątkach historii:D pojawia sie ktos odgraza potem juz nie pojawia sie nigdy wiecej

- zaniedbany hernandez/ jak mozna

- EV2 oprócz Rhino

- wymyślanie rzeczy na kolanie a potem nie zgodność

- przeciaganie rzeczy na reaction

- niektórzy twierdzą że fani są wadom wiec wpisze siebie: DOG

Oczywiście to nie wszystko

Jest to moja ocena można się nie zgadzać:P bo sie nie znam

Ponoć mówie na wszystko cacy, a tak nie jest:P ale gadanie bonkol w stylu kiedys bylo lepiej nic nie da

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/103/#findComment-210641

TY: tak nie było, to nieprawda, a nawet jak tak było i to prawda to nie widziałem, ALE ZNAWCĄ TEMATU I TAK JESTEM.

Widziałem, ale nie pamiętam to jest wielka różnica. Ty jako wielki znawca tematu z całej historii TNA doczepiłeś się tego, że spadł pas podczas pierwszego Ultimate X Matchu. Koniec z mojej strony. :lol:

No, po storyline'owym odejściu 3D mamy 4 tag teamy: MCMG, Beer Money, Generation Me i Ink Inc(z czego ci ostatni bez żadnej promocji). O tagu typu Young+Jordan wole nie wspominać.

+wątpie żeby Mick Foley lub Sting miał znowy tytuł, dobieranie mistrzów jest ok.

Ale kto wie czy Jarrett znowu nie dostanie, a tego jako mistrza przecież wyjątkowo nie trawisz. Zresztą nie ma co mówić hop, Sting pewnie nie powiedział ostatniego słowa.

Z resztą powiedzmy, że się zgadzam, ale gdy już doszedłeś do detali to sam możesz teraz przyznać, że tych pozytywów za dużo to nie ma. :)

Ponoć mówie na wszystko cacy, a tak nie jest:P ale gadanie bonkol w stylu kiedys bylo lepiej nic nie da

Nie da, ale prawda jest taka, że TNA wtedy produkowało lepsze gale PPV, gdzie poziom jak wspomniał -Raven- zjadał federacje Vince'a na śniadanie, a teraz tak nie jest, po prostu.

Bonkol pozwól że przedstawie Ci to jak widzieli to forumowicze:

Co ciekawe, możesz wierzyć lub nie, wielu forumowiczów powiedziało, że nie chce im się czytać tego tematu głównie z Twojego powodu, a nie mojego. To ciekawe dopiero co nie? ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/103/#findComment-210644

Co ciekawe, możesz wierzyć lub nie, wielu forumowiczów powiedziało, że nie chce im się czytać tego tematu głównie z Twojego powodu, a nie mojego. To ciekawe dopiero co nie? ;)

No ja tam czytam chętnie, lepsze niż nie jedna polska współczesna komedia (em.. zły przykład, to łatwo przebić), ale jeśli mam do pisania przystąpić, to mi poczyna klawiatura spod rąk uciekać...

Poza tym, praktycznie nie mam co pisać, gdyż panowie Six i Bonkol mnie pięknie wyręczyli.

Rzeczywistość jest taka, że obecny produkt serwowany przez Dixieland jest nudny, przepromowany (nie mam tu na myśli reklamy, która też przy okazji w TNA kuleje), walki w porównaniu z Nashville times cieniutkie, dywizje KO i X są praktycznie na wymarciu. I cały czas się kiszą w Orlando. Posprzątali trochę w storylinach, ale teraz są tak durne i bezsensowne, że ja już ten stary burdel wolę.

Ta. Ink Inc o kant dupy rozbić, u GME źle turn przeprowadzili, Beer Money teraz bawi się z EV2, 3D na emeryturze. Zostaje MCMG. Naprawdę jest tak fajnie?
- troche brak nowych twarzy
Żeby pododawać nowe gęby, musieli by zrobić nową tygodniówkę (znamy Dixie, prędzej TNA odsprzeda za lalkę Barbie) albo powywalać stare mordy. I tu można się powawić - Neal, Terry, Von Erich, Tessmacher, RVD (dziada nie znoszę jak mało kogo, zbiera chyba 15k$ od występu), Dreamer (no chyba, że przestanie grać Brooke z Mody na Sukces), Nash, ew. Nawet Jordan do odstrzału. Teraz masz na promocję i możesz zatrudniać nowe ryje.
- niewiadoma stinga i andersona
Czy mógłby mi pan rozszerzyć swoją tezę? Bo nie za bardzo rozumiem, o co chodzi.
to co podałeś z Hardym to już sprawa względna, ale można przyjąć, że jest ok.
A co Ci się tak w jego turnie nie podobało? IMO to teraz gimmickowo jedna z lepszych postaci w TNA, mic skill mu poszedł niesamowicie w górę, bardzo wiarygodnie gra heela. Troche za mało czasu dostaje i go w ringu nie widać, ale może się to z czasem zmieni, bo w sumie to jego chowanie się za kamerą daje lekki posmak tchórzostwa i jakośtam wpływa na heat.
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/103/#findComment-210649

Na tapingu iMPACTA! został zaprezentowany nowy pas TNA World Heavyweight

Daje to w spoiler bo nie wiadomo co komu może odwalić

http://www.tnawrestlingnews.com/images/galleries/newtnatitle/1.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/103/#findComment-210651

Wygląda jak divowski w WWE :P
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/103/#findComment-210652

Co ciekawe, możesz wierzyć lub nie, wielu forumowiczów powiedziało, że nie chce im się czytać tego tematu głównie z Twojego powodu, a nie mojego. To ciekawe dopiero co nie?

schizofrenia? :)

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/103/#findComment-210680

Na tapingu iMPACTA! został zaprezentowany nowy pas TNA World Heavyweight

Daje to w spoiler bo nie wiadomo co komu może odwalić

Obrazek

WTF? Chyba ktoś sobie jaja robi. To .. ma być mistrzostwo TNA? Chyba kupili to na bazarze. Stary TNA WHC był lepszy - mam wielką nadzieje że jak Hardy i całe towarzystwo wzajemnej adoracji(czytaj Immortials) zaczną tracić władzę to wróci stary belt. Tego czegoś nie mogę po prostu przełknąć - mimo że już dużo niezbyt trafionych zmian, to jeszcze pas.

Spoiler odnośnie jednej z walk z TP oraz jej konsekwencji(pytanie czy panowie z TNA znają takie słowo)

Rozumiem że jak Twardy dostał pasujący do jego gimmicku pas, to techno Robbie dostanie Techno X Division Belt. Już widzę ten mega, spuer błyszczący pas, który będzie się świecił jak psu jaja :D Iną sprawą jest to że Robbie dostał tytuł po tak krótkim czasie. Ken prawie rok siedzi w TNA, walczy na PPV, daje dobre proma i żadnego tytułu nie ma. Hardy na WHC czekał 10 miechów. Czyli Robbie jest większa gwiazdą niż Jeff i Ken. Aha, a morze jest czerwone - kolejne nie zrozumiałe posuniecie TNA. Mam nadzieje że Mr. Techno straci pas na iMPAC'ie lub na Final Resolution

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/103/#findComment-210685

Ej ponoć TNA jest niezadowolony z Robbiego E, może Lethal go pokonia poderwie Coockie i Robbie odejdzie:P Coockie troche się zmieni i nada charakteru Lethalowi :D hehe dobra wiem to niemożliwe:D
https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/103/#findComment-210808

co do Lehala, taka ciekawostka, został zapowiedziany jako jeden z reprezentantów federacji JAPW (Jersey All Pro Wrestling) na gali, której współorganizatorem jest CZW... Wynika z tego, że Lethal nie jest aż taki słaby w ringu, tylko TNA go mocno ogranicza. Również można wywnioskować, że Jay będzie miał trochę wolnego, czyli wątpię aby Rob-E z powrotem oddał pas.

"ponoć TNA jest niezadowolony z Robbiego E" Oficelom nie pasuje u niego brak chęci do tworzenia dobrych walk. On mocny jest tylko przed mikrofonem... chociaż podobno posiada parę pasów w mniejszych federacjach (ciekawe za co... chyba że znowu mamy do czynienia z ograniczeniami narzuconymi przez federacje).

Pozostając jeszcze tak przy X dywizji, podobno TNA dążyć będzie do tego, aby to immortals miało wszystkie pasy w federacji, a co za tym idzie możemy mieć powrót walk BM vs MCMG no i w X dywizji ponownie zawitać powinien Kaz zdobywając pas, który mógłby feudować z Dougiem po jego face-turnie... oczywiście to tylko przypuszczenia.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/103/#findComment-210810

co do Lehala, taka ciekawostka, został zapowiedziany jako jeden z reprezentantów federacji JAPW (Jersey All Pro Wrestling) na gali, której współorganizatorem jest CZW... Wynika z tego, że Lethal nie jest aż taki słaby w ringu, tylko TNA go mocno ogranicza. Również można wywnioskować, że Jay będzie miał trochę wolnego, czyli wątpię aby Rob-E z powrotem oddał pas.

Hahaha, to są ludzie którzy myślą, że Lethal jest słaby w ringu? :lol:

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/103/#findComment-210812

Hahaha, to są ludzie którzy myślą, że Lethal jest słaby w ringu?

Nie ma co tu się śmiać, wiele osób nie ogląda federacji indy a TNA śledzi po pojawieniu się Hogana w federacji... W ogóle większość obecnych widzów TNA to odłamki z WWE które przerzuciły się po przejściu Hardego, RVD i innych ulubieńców oraz starzy fani którzy liczą nadal na to, że era Hogana dobiegnie końca i ponownie będziemy mieli walki na wysokim poziomie ze storylinami które będą w miarę sensowne. Także więc większość fanów zna Lethala jako słabego wrestlera który jedynie za czasów parodiowania Flaira był do obejrzenia...

co do nowego wyglądu pasa, typowe zagranie ze strony TNA aby zwrócić na niego uwagę. Gdyby dali szary pasek większość osób nawet nie zauważyłaby różnicy zaś takie różowe cacuszko z pewnością każdemu zapadnie w pamięć :P

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/103/#findComment-210813

Psyhxxx, pisząc o tym, że większość fanów TNA do niedawna była fanami WWE, oraz o stosunku tej większości do Lethala, popadasz w coś, czego nawet nie można nazwać przesadą, bo będzie to za małe słowo ;).

Odnośnie pierwszego: jeżeli nie liczyć kryzysu, który nastąpił po przeniesieniu iMPACT! na poniedziałek, to gala ta notuje w tym roku podobne ratingi do tych z roku ubiegłego. Oznaczałoby to więc, że TNA musiało stracić około miliona swoich starych fanów i zyskać tyle samo nowych. A mając na uwadze, że spośród jego nowych nabytków status drawa można przyznać tylko Hardy'emu (a i to bez wielkiego przekonania), taki przypływ i odpływ widzów w krótkim czasie jest po prostu niemożliwy. Moim zdaniem TNA ma żelazną widownię, która zapewnia mu oglądalność na poziomie około 0.7-0.8 (widać to było po przeniesieniu iMPACT! na poniedziałek, a teraz po ReAction), a więc ponad połowę. Reszta widzów jest dość ruchoma, tzn. raz obejrzy, raz nie obejrzy, ale tak było zawsze.

Odnośnie drugiego: skoro już się okazało, że większość widzów to jednak fani TNA, to umiejętności ringowe Lethala są im doskonale znane. Problem Jaya polega jednak na tym, że dopóki nie odgrywa roli Black Machismo (Flair to był tylko epizod), czyli w pewnym sensie inkarnacji Randy'ego Savage'a, jest jako postać nudny jak flaki z olejem. W złotej erze TNA większość wrestlerów X-Division była nijaka, co zresztą było powodem do narzekań i pod tym względem nie chcę powrotu do tamtych czasów. Lethal znalazł się w ślepym zaułku, bo albo przejdzie do historii jako parodysta Macho Mana (co nie powinno być szczególnym powodem do dumy), albo w ogóle, dlatego polecałbym TNA, żeby przywróciło mu stary gimmick lub wymyśliło jakikolwiek inny.

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/103/#findComment-210818

Moim zdaniem TNA ma żelazną widownię, która zapewnia mu oglądalność na poziomie około 0.7-0.8 (widać to było po przeniesieniu iMPACT! na poniedziałek, a teraz po ReAction), a więc ponad połowę. Reszta widzów jest dość ruchoma, tzn. raz obejrzy, raz nie obejrzy, ale tak było zawsze.

tylko że pewna grupa osób z żelaznej widowni opuściła TNA, a ich miejsce zajęli nowi fani. Nie widać było zmiany, ponieważ kiedy liczba dotychczasowych widzów zmalała i rating powinien się zmniejszyć, to ilość ciekawskich wzrosła (można wywnioskować to z dość dużych wahań ratingu w czasie trwania show). W większości to co nie podobało się starym widzą, nowych zaciekawiało. Ruchomi stanowią tylko 0.1 - 0.2 części ratingu więc ich obecność jest prawie niezauważalna

https://forum.wrestling.pl/topic/19846-tna-wrestling-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/103/#findComment-210821