Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   313
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

TNA Genesis 2026

AJ Francis vs. Rich Swann: Miło widzieć Ryszarda z powrotem w obiegu ringowym, zwłaszcza że wydaje się, że po odejściu z First Class czekają go same dobre rzeczy, za długo w tym tkwił przed przerwą i chwilę po niej. Ja pienię, kto to booknął? Swann przegrywa z Francisem po takiej smole w ringu ze strony wygranego, że to aż przestępstwo klepnąć taki booking. Klepnąć taki wynik. Ja chyba konsekwentnie od kilku lat zaliczałbym AJ Francisa do jednego z najgorszych wrestlerów roku, o ile nie najgorszego. A oni mu podkładają takiego kocura jak Swann, ,,świetny" początek gali.

Czemu Santana jest wymalowany na Veera Mahaana? Z jednej strony dobrze, że ma ten pas, Kazarian jest spoko ale na reign z głównym pasem to o pare, może nawet parenaście lat za późno było, nie sprawdził się i tak. 

Mustafa Ali vs. Elijah: Fajnie wygląda ten Elijah w TNA nawet, ostatnio nawet na koniu jeździł na Impact XD Ali musiał pokonać Elijah kantem, a był już tak dobrze bookowany przez pewien czas, kolejny wynik bez sensu. Nie czuję tego Mustafy w TNA, może na początku coś robił wrażenie, ale teraz to jest taka stagnacja, że masakra w jego i zresztą wykonaniu całego Order 4. Z tego Agenta Zero mogłoby coś być, ale wolą go mrozić ile się da. 

JDC vs. Eddie Edwards: No i nadeszła pora na ostatnią walkę JDC aka Dirty Dango aka Fandango aka Johnny Curtis w karierze. Cholera, ten gość pokonywał Y2J'a na WrestleManii, a teraz zamyka rozdział w... TNA na zwykłym Genesis. Tyle dobrego, że walczy z Edwardsem z którym należą razem do stajni The System. Jak możemy podsumować jego karierę? No bardzo róźnie i róźnie możemy ją zinterpretować, czy była ona dobra? W TNA w sumie to mało co zrobił. W WWE? Mógł zrobić o wiele więcej i w sumie ciężko mi coś więcej powiedzieć na temat jego kariery jako ogółu. Za dużo ceregieli z tym związanych jest imo, chyba że to nie prowadzi w ogóle do zawieszenia butów na kołku, ale obawiam się, że prowadzi. No i Edwards z wygraną, dziwnie w sumie by było jakby JDC wygrał mimo motywu tej walki. Brawa mu na rampie biją, jakby był mistrzem TNA z 5 razy przynajmniej, no jak tak chca to niech biją xd Na pewno będę go dobrze wspominał w ringu i poza nim, tego mu nie odmówię.

Ryan Nemeth vs. Mara Sade: O cholera, intergender matche w TNA jeszcze istnieją, spoko :D Nemeth wygrał, Sade mogła spokojnie złapać linę, ale tego nie zrobiła. Uraz? Przy samym narożniku została przypięta, bez kitu. Jeszcze Ryan trzymał linę, chciałoby się krzyknąć niczym publika w Ergo Arenie: Sędzia hooy!

TNA Knockouts World Championship Match - Lei Ying Lee (c) vs. Zaria: Wynik jest mi tu obojętny, Lei jest spoko, mocno się wyrobiła względem przeszłości, Zaria jeszcze lepsza, ale oba wyniki przyjmę spokojnie na klatę. Za bardzo lubię Zarię, żeby się znowu wkurzać, że rozdają znowu NXT metale należące do TNA. No jednak nie tym razem, udana obrona Lei, przyjemna walka, zresztą nic nowego przy takim zestawieniu. Ale po walce wyszła Elayna Black (ex- WWE aka Cora Jade). Czyli co, w TNA wystarczy się zjawić po walce mistrzyni aby dostac walkę o pas? Bo pewnie tak zaraz się okaże. Zaria też się jakoś bardzo bardzo nie starała o ten shot. 

TNA Tag Team World Championship Match: The Hardyz (c) vs. The Righteous: Trzeba przyznać na wstępie jedną rzecz, klasę Hardysów wszyscy znamy, ale to jaką aurę w moim odczuciu ma Righteous też zasługuje na osobny akapit, od wejścia po prezencję do występów w ringu, są po prostu dobrzy w takiej odsłonie jaką dostajemy w TNA, ciekawe czemu z WWE ostatecznie się nie dogadali, czytałem kiedyś, że Hunter będzie rzucał w ich stronę spławik, ale dziś są w TNA. Brakowało mi porównania, albo jakiegoś wyobrażenia dla The Righteous i mam perfekcyjne. Vincent i Dutch byliby idealni jako antagoniści w którymś Far Cry'u, ich muzyka wejściowa nadaje mi taki mocno Far Cry'owi vibe, bodajże z 5-tki jeśli się nie mylę, pierwsze skojarzenie :D No ale Hardysi jednak mimo wszystko powinni tu obronić te pasy. No i tak się stało, mimo przegranej dobry początek The Righteous w TNA, te ich uśmiechy po walce nie zwiastują nic dobrego :P

Cedric Alexander vs. Joe Hendry vs. Moose: Tu miała być walka Leona Slateraz Moosem bodajże o pas TNA jeśli się nie mylę, ale pewnie ciężko było żeby się po SD z Londynu wyrobił. To w sumie pokazuje co jest priorytetem czy dla zawodników, czy dla TNA xD Robisz PPV swoje i zapowiadasz mistrza X-Div w walce o pas, potem wysyłasz (albo każą ci wysyłać) właśnie jego na SmackDown do Londynu (może i słusznie, Slater pewnie jakoś mocno nie protestował, wolał wystąpić na SD niż na Genesis, tak myślę), ale w jakim świetle stawia to TNA? Z jednej strony rozumiem, z drugiej można to różnie zinterpretować. Też bym wolał lecieć na SD do Londynu. Jak zdejmą z niego zaraz pas, to będziemy znali przyczynę :P Czy to ostatnia walka Hendry'ego w TNA? (Przynajmniej jako ich zawodnik?) Cedric niby jest w tym TNA ale nic wielkiego nie robi, a Moose odkąd zmienił pare rzeczy w sobie (np. wrócił do theme songu z ROH, który jest przekozacki) to jest nawet oglądalny. Wygrana Joe to rozsądne posunięcie, choć przypięcie przez Moose'a Cedrica też by mnie jakoś nie obraziło. Muszą wypuścić gotowy produkt do WWE (choć on w sumie już jest gotowy) to go zboostowali na Genesis. 

Nigdy nie przestanie mnie bawić jak Santino przekręca różne ringname'y, np. teraz Mike Santanana, kiedyś John Chena, Baptista i tak dalej xd Nie wiem czy widzieliście, ostatnio o krzesełko GM'a w TNA czy jak to się  tam u nich nazywa ubiega się w telewizji Daria Rae (ex-WWE aka Sonya Deville). Ciekawe czemu nie występuje już w formie zawodniczej, jakiś uraz czy coś? Ale w sumie nie jestem za tym, żeby przejmowała funkcję Santino. Marella jest jaki jest, ale ubarwia te tygodniówki swoimi komediowymi wstawkami, a jak trzeba to jest stanowczy i po komediancie jest tylko wspomnienie, dźwiga to TNA trzeba mu to oddać jako GM czy tam Director of Authority, dla mnie się sprawdza.

TNA World Championship Texas Deathmatch - Mike Santana (c) vs. Frankie Kazarian: Kiedy pominąłem moment w którym ogłosili Nica Nemetha specjalnym sędzią gościnnym? On przecież ma w posiadaniu ten pucharek, który chyba działa jak walizka MITB. No to co, Nemeth mistrzem jeszcze dziś? Kaz tak samo został mistrze przy użyciu pucharku. Ale by przerypali Santanę takim posunięciem drugi raz XD Do ringu wchodzi Veer Mahaa... to znaczy Mike Santanana, bez kitu nie moge się wyzbyć tego wrażenia, że z tym facepaintem to jest Veer, gdzie są winietki co tydzień przez 30 tygodniówek? Oni jak nic dadzą pas Zigglerowi znowu XD Dobra, Santanana obronił, zostało parę minut i... No przecież to było oczywiste, że Zig Zag przepraszam Danger Zone siądzie po podniesieniu reki mistrza. Ale Pucharek nie został wykorzystany, bo Santanana nagle wstał i się zaczął bronić. No to teraz Zyga pójdzie na Santanę. Spoko.

wrestlers-on-the-road.jpg

• 2 tygodnie później...

• Reputacja:   1 356
  • Urządzenie:  Windows

Myślałem, że ona skończyła z wrs

...

• Reputacja:   413
  • Urządzenie:  Android

Ash by Elegance też jednak nie skończyła kariery od początku to było podejrzane żadnych przecieków co jej było.

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg