Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

W końcu się postarali i zrobili naprawdę kilka niespodzianek na LIVE. Hernandeza to się nie spodziewałem, bo przecież ostatnio w LU sobie pomykał. Vadera i Jeffa Jarretta to chyba nikt się nie spodziewał :D

Jeżeli Jeff ma ratować TNA współpracować z nimi to jestem jak najbardziej za!

• Reputacja:   1

- Vader walczył w TNA w... 2002 roku :P Nie mam nic przeciwko, gościnny występ - spoko.

- Morgan wrócił, wcześniej Crimson, reaktywacja tagów?

- Walka z best of 5 jak zwykle świetna,

- Powrót JJ do TNA (na jeden występ ?) - to r*zjebało system. Co z tego wyniknie? To tak na stałe, czy nie? Cholera wie, czego się spodziewać i to jest najlepsze. A hejterzy nie mogą już pisać na necie, że robią King of Mountain Match bez pomysłodawcy,

- Hernandez mnie zaskoczył - on ma jakieś relacje z MVP/Low Ki? (o Homicide wiem). Trochę dziwi, że LU nie dopilnowało kontraktów w przerwie między sezonami.

Tigre Uno nowym mistrzem X-Division. Należy się cieszyć, że nie został nim Low Ki, bo nabijania rekordów byłby ciąg dalszy. Uno to zawsze jakiś powiew świeżości, który nie idzie w komedie, jakby to było z Grado. Osobiscie chciałbym wygranej roztańczonego grubaska. Wiadomo, że walki najsłabsze, ale segmenty najlepsze. Coś za coś. Rozumiem tych, którzy byli za wszystkimi tylko nie za Brytyjczykiem. Byłby to kontrowersyjny wybór.

Pisałem czemu EC3 i Kurt zostali przeniesieni na Impact. Pisałem, czym się kierowali w federacji. Muszę jednak przyznać, że wrzucenie swojego topu do tak beznadziejnego Tag Team Matchu na Slammiversary, to dość przykry widok. Chyba wolałbym, żeby go tam nie było, żeby tylko wygłosił promo.

Swoją drogą, Velvet vs Angelina, to też materiał na walkę na PPV.

Jeff Jarrett w TNA. Mocny shocker, za który TNA należą się brawa. Samemu Jarrettowi również należą się brawa, bo wkręcił się "pomóc" TNA, ale promował swój produkt. O ile WWE z Dreamerem może sobie na to pozwolić, co do Dixielandu się przekonamy. Przekonamy się, jeśli GFW wystrzeli i będzie rywalizować z takimi fedkami jak TNA. Jeśli nigdy do tego nie dojdzie, TNA nigdy nie pożałuje tej decyzji.

A generalnie to Double J'a, jak nie lubiłem, tak nie lubię.

Vader? Really? Matt Morgan? Really? W sumie jarałem się bardziej nimi, niż Jeffem.

Powrót Hernandeza ułatwia mu dalszą egzystencje w TNA. Będzie mógł się skupić na spotach w walce, będąc częścią większej ekipy. Pewnie znów patrząc na niego pomyślą - "cholera, powinniśmy z niego zrobić gwiazdę". Jednak zaraz powinni sobie przypomnieć, że w pojedynkę to bardzo zagubiona i nijaka jednostka.

Wartościowy Impact - WRESZCIE!

50608915156a3743c1fa34.jpg

Jak TNA robi Impact live to zawsze stoi na wysokim poziomie i mamy kilka niespodzianek. Tym razem było podobnie.

Walka o pas Xów mi się podobała. Cieszy mnie to, że wygrał Tigre Uno z bardzo prostego powodu. Low Ki ten pas już miał i jak się okazało nie jest już częścią TNA. Grado na mistrza Xów się nie nadaje. Tigre to zawodnik, który lubi sobie polatać, a od tego jest właśnie X Division. Niech tylko popracuje nad wykańczaniem akcji, żeby nie zrobić nikomu krzywdy i będzie dobrze. W Xach mic skille nigdy nie były potrzebne, a i w ostatnich latach za często nie mieli okazji dostawać mikrofonu, więc tutaj jego braki z angielskim nie będą widoczne.

Velvetka wróciła oficjalnie do rosteru TNA. Nie ma tu żadnego zaskoczenia, ale trzeba przyznać, że wyglądała ślicznie.

Full Metal Mayhem. Walka gali po prostu. Mieliśmy tutaj wszystko. Fajne tempo, mnóstwo akcji w ringu, krzesełka, drabiny, stolik też się gdzieś złamał. Takich walk od nich się wymaga i mam nadzieje, że finał będzie jeszcze lepszy.

JEFF JARRETT!!!!! Cholernie miło jest zobaczyć go ponownie w TNA. W dodatku wystąpi na Slammiversary w swojej firmowej walce. Lepszej niespodzianki po prostu nie mogli zrobić. Internet już huczy od plotek, że GFW będzie współpracowało z TNA ( co jest dość realne mimo wszystko ), a nawet pojawiły się głosy, że Jarrett wykupi większościowy udział TNA i zobaczymy Invasion Angle. Warto czekać. Tym pojawieniem ( mimo, że pojawił się tak bez przysłowiowego pierdo***cia ) sprawili, że jeszcze bardziej czekam na Slammiversary.

Bram vs Vader. Kolejna legenda na liście Brama. Cały czas dobrze go promują. Dodatkowo wrócił jeszcze Matt Morgan. Ciekaw jestem czy na dłużej czy tylko do obicia się na Slammiversary. Ich walka może wyjść dobrze o ile będzie brutalna.

Hernandez dołącza do BDC. Nie powiem jest to zaskoczenie zwłaszcza, że miał kontrakt z LU. Jednak sytuacja LU jest bardzo nieciekawa, a dodatkowo Hernandez nie zgodził się na nowy kontrakt i wydymał LU idąc do konkurencji w Meksyku, więc pewnie na dłużej zagości w TNA. Ciekaw jestem co pokaże.

Main Event średni, ale fajnie podpromowali jeszcze walkę o pas między EC3 i Kurtem.

Ogólnie Impact bardzo dobry. Było kilka niespodzianek, które pozytywnie zaskoczyły. Oby tak dalej.

Wartościowy Impact - WRESZCIE!

Zrobiłbym screena, bo nie wiem czy będzie mi dane przeczytać to ponownie :D

1 miejsce w typerze TNA w 2011 r

http://total-nonstop-action.blogspot.com/ --> najlepszy blog o TNA

Fan wrestlingu od 25.02.2005r

Reprezentant TNA Originals

Jednak sytuacja LU jest bardzo nieciekawa

Wiem, że to temat o TNA, ale... możesz rozwinąć myśl? Domyślam się, że chodzi o talary, ale jakieś szczegóły?

Wiem, że to temat o TNA, ale... możesz rozwinąć myśl? Domyślam się, że chodzi o talary, ale jakieś szczegóły?

Obstawiam, że chodzi o to, że osoby pod kontraktem w LU mogą występować w innych fedkach, ale to LU zawsze ma pierwszeństwo w bookowaniu tych zawodników, czyli np. Jak TNA sobie zaabokuje Hernandeza na jakiś taping, ale w tym samym terminie będzie jakiś taping LU, to gosc bedzie musiał wystąpić w Lucha, i wpływa to dość negatywnie na morale w ich szatni (jeżeli wierzyć niusą).

Ostatnie tapingi były gdzieś w marcu, albo kwietniu. Już nie pamiętam dokładnie, bo nagrywali je w dużych ilościach i w pewnym momencie nagrali gale na 3 - 4 miesiące w przód. Wtedy wszystko wskazywało na to, że nowy kontrakt z TV jest tylko formalnością. Jednak po kilku rozmowach nadal nie doszło do podpisania kontraktu. Dodatkowo na zapleczu zawodnicy coraz bardziej się martwią, że już od tak długiego czasu nie dostają żadnej informacji o nowym sezonie. Dlatego zawodnicy są w dość nieciekawym położeniu, bo z jednej strony nie chcą podpisywać jednorazowych kontraktów z innymi federacjami, bo jeśli wszystko dobrze się ułoży to będą musieli wszystkie występy odwoływać, a z drugiej strony nie mają żadnej wiadomości, że kolejne tapingi LU w ogóle się odbędą, a w tym czasie mogliby sobie dorobić.

1 miejsce w typerze TNA w 2011 r

http://total-nonstop-action.blogspot.com/ --> najlepszy blog o TNA

Fan wrestlingu od 25.02.2005r

Reprezentant TNA Originals

TNA ogólnie nie oglądam, ale słysząc o powrocie Jeffa postanowiłem rzucić okiem na ten moment i... jak można podejść do bardzo dużego, o ile nie największego returnu w historii federacji, tak bez emocjonalnie???

Komentatorzy sobie gadają, muzyka gra, a Ci dalej gadają i nagle tylko "what?" od Dinero (swoją drogą nie wiedziałem, że komentuje on Impacty), połowa oglądających to ludzi, szczególnie tych co dołączyli dopiero kiedy TNA weszło na DA (a tacy też są) nie ogarnia co i jak, a tu nagle kamera pokazuje będących przy ringu Jarrettów, którzy weszli nie wiadomo kiedy, nie wiadomo skąd... pomijam reakcję publiki, bo to wiadomo czynnik niezależny od federacji, ale jeśli tak mają wyglądać momenty, przy których TNA może spokojnie zrobić EMOCJE, to widzę, że nie tracę NIC nie oglądając tego gówna, bo mimo że po cichu liczyłem na powrót JJ'a i zaprowadzenie przez niego porządku, pomimo, że słysząc, że wrócił mocno się podjarałem, to zanim jeszcze przemówił emocje opadły do zera, a to co mówił słuchałem pisząc ten komentarz, bo już mnie to średnio obchodzi....

Tigre Uno zdobywa pas, Grado wylatuje pierwszy, dobra walka - X-Div wróciła :D Pewnie tylko na dziś, ale cieszy.

Velvet to nie odzywająca się rockówa, walcząca bardziej jak brawler niż jak kiedyś. I Stunner na finishera. Taką ją mogę oglądać. Nie będę narzekał, jak kiedyś pokona Taryn.

Fajny Full Metal Mayhem, mamy remis. Kreatywnie rozwiązali walkę na Slammi: Aries vs Richards, zwycięzca wybiera rodzaj walki na kolejnym IW. Ze spoilerów ktoś może go znać, ale trudniej wytypować kto to wybrał. O organizacji gali już powiedzieliśmy wszystko, ale ten pomysł liczę im na duży plus.

Jarretta chyba nikt się nie spodziewał. Mamy pierwszą osobę w KOTM. Trochę dziwne, że nie zapowiedzieli reszty. Znaki zapytania nie zachęcą do kupienia PPV. A chyba im zależy na tym, by to mimo wszystko ktoś obejrzał. Chyba.

Vader vs Bram, tego się też nie spodziewałem. Do tego jeszcze wraca Matt Morgan. Ja się cieszę :) Może bym go wrzucił w innym miejscu, bo nie mam pewności, że Bram z nim wygra(a powinien), ale jest OK.

Pierwszy słaby moment IW, Young vs Melendez. Na całe szczęście wygrywa Eric.

Hernandez tez wraca :D Jako członek BDC. Prędzej bym się spodziewał kolejnej osoby w The Rising. Tam jest ciągle trójka, a w drugiej ekipie co chwila się ktoś pojawia(...i znika).

Matt Hardy jako przeciwnik Kurta - fajne, bo nie pamiętam żeby kiedyś walczyli. Angle zgarnia pewne zwycięstwo, a za tydzień... oby stracił pas, teraz jest czas EC3.

Ogółem: najlepszy Impact od dawna :D

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Komentatorzy sobie gadają, muzyka gra, a Ci dalej gadają i nagle tylko "what?" od Dinero (swoją drogą nie wiedziałem, że komentuje on Impacty), połowa oglądających to ludzi, szczególnie tych co dołączyli dopiero kiedy TNA weszło na DA (a tacy też są) nie ogarnia co i jak, a tu nagle kamera pokazuje będących przy ringu Jarrettów, którzy weszli nie wiadomo kiedy, nie wiadomo skąd... pomijam reakcję publiki, bo to wiadomo czynnik niezależny od federacji, ale jeśli tak mają wyglądać momenty, przy których TNA może spokojnie zrobić EMOCJE, to widzę, że nie tracę NIC nie oglądając tego gówna, bo mimo że po cichu liczyłem na powrót JJ'a i zaprowadzenie przez niego porządku, pomimo, że słysząc, że wrócił mocno się podjarałem, to zanim jeszcze przemówił emocje opadły do zera, a to co mówił słuchałem pisząc ten komentarz, bo już mnie to średnio obchodzi....

Najlepsze co mógłbyś zrobić to wyłączyć streama i jednocześnie darować sobie pisanie tego posta.

Kolejny bardzo dobry Impact.Świetna walka TT, dużo powrotów. Za tydzień Bell to Bell zapowiada się jeszcze lepiej #ec3forchamp

Nie oglądam zazwyczaj TNA, ale po tak dobrych recenzjach postanowiłem rzucić na nie okiem. Okej, ringowo było bardzo dobrze. Pomijam feudy itd. bo nie jestem w temacie. Publika ssała na maksa. Katastrofa. Wraca JJ a tu cisza. Wraca Vader (co jak co, legenda) i cisza. Wraca Hernandez - cisza. Przez to te powroty nie były tak widowiskowe. Ciągłe walki o pasy na Impact to nic dobrego. Karta na Slammiversary słaba i chyba się na nie nie skuszę :smile:

71873036054fe0f048f170.jpg

Najlepsze co mógłbyś zrobić to wyłączyć streama i jednocześnie darować sobie pisanie tego posta.

A mogę spytać: dlaczego? Ten temat służy również do wyrażania swojej opinii (wszak w tytule zawiera słowo "komentarze") więc ja wyraziłem swoją subiektywną opinię. Jeśli się z nią nie zgadzasz to podyskutujmy, a nie że każesz mi tak po prostu się zamknąć... resztę odcinka przewinąłem więc się na ten temat nie wypowiadam, powiedziałem, że powrót zwalili, a nie oceniłem całego impactu jako gówno, bo gdybym tak zrobił to rzeczywiście miałbyś prawo sie wkurzyć...

Co do publiczności, to nie mogę się zgodzić, bo jak na panujące w TNA warunki, to było całkiem żywo, co wcale nie jest takie naturalne, bo na ogół właśnie najbardziej irytuje mnie śpiąca publika, więc nie, nie masz racji. A i nazwania Sakuraby jobberem Ci nigdy nie zapomnę ;-)

"Najlepsze co mógłbyś zrobić to wyłączyć streama i jednocześnie darować sobie pisanie tego posta. "

Darować sobie pisanie posta na... forum... o wrestlingu... w temacie o TNA? Nie popieprzyło Ci się coś? Wiesz, to nie działa na zasadzie, że wypowiadamy się tylko pochlebnie. Facetowi się nie spodobało i dzieli się tym z resztą zainteresowanych danym temat. E, no, kolego, o to chodzi. O dyskusje.

Tigre Uno vs Low Ki vs Grado

Cholera jasna... Tigre Uno :lol: . Ogółem w tym zestawieniu nie było dobrej opcji, odchodzący Low Ki, Grado, który zeszmaciłby tytuł X'ów i bezbarwny botchman jakim bezapelacyjnie jest Tigre Uno. WIem, że u X'ów chodzi o loty ale mam nadzieję, że długo pasa dzierżyć nie będzie. Chłopak znalazł się w dobrym miejscu w dobrym czasie bo pas według mnie mu się nie należy.

Velvet Sky vs Angelina Live

Velcia dostała beznadziejny theme song :D. Ale możliwe, że go jej zmienią jak w przypadku Dollhouse. Walki nie obejrzałem ale Sky wreszcie znów wyglądała smoking :D.

Full Metal Mayhem: Dirty Heels vs The Wolves

Świetny FMM... i NARESZCIE taki jaki powinien być. To jest Full METAL Mayhem, kosze na śmieci, pokrywki i inne tego typu zabawki są wskazane. To nie powinien być zwykły TLC Match i tak było na tym Impacie. Dużo ładnych spotów, brawa dla całej czwórki za ten pojedynek z naprawdę fajną końcówką.

Holy Shit, Jarrett był ostatnią osobą jakiej się spodziewałem... ale wreszcie jest za co pochwalić TNA, nakręcili na Slammiversary i to nie byle jak, PPV właśnie zyskało na starpowerze. Gdyby jeszcze te wszystkie Title Matche odbyły się właśnie tam, dostalibyśmy PPV na jakie czekamy od TNA od czasu ogłoszenia czterech PPV w roku. Współpraca TNA z GFW może być jakimś ratunkiem dla TNA i dobrym startem dla GFW... win-win. Ciekawe czy coś z tego wyjdzie czy skończy się jak współpraca TNA z Wrestle-1(bezowocny śmieć).

Bram vs Vader

Nie ziębi ani nie grzeje. Powrót Vadera po mnie spłynął ale Matt Morgan... kolejny niespodziewany i bardzo miły powrót. Szkoda, że dopiero teraz bo można by było skonfrontować Morgana z Bramem na Slammiversary a teraz przydałoby się to jednak trochę przed konfrontacją podbudować.

Eric Young vs Chris Melendez

...Dobrze, że Young go pojechał bez mydła... to wszystko.

Kolejny niespodziewany powrót... choć najmniej interesujący. Hernendez... kolejna morda do wyżywienia w BDC... czy potrzebna? Absolutnie nie. Czy pomoże umierającemu feudowi Rising z BDC? Absolutnie nie. Szkoda w tym wszystkim Drew który wszedł z pierdolnięciem i już stracił całe momentum. Niech to skończą i rozwalają obydwie stajnie, żadna nie ma sensu bytu po zakończeniu tego "story".

Matt Hardy vs Kurt Angle

Należy pochwalić TNA... potrafili sensownie zabookować Matta w walce mimo tak małego movesetu :D. Nie było innej opcji niż to co się stało, Kurt musiał to wygrać. Jeśli w TNA można kierować się zasadami z WWE to według zasady "osoba która dostała wpierdol na ostatniej tygodniówce wygrywa" w przyszłym tygodniu EC3 zostanie mistrzem... i na to liczę, bo zaczyna brakować mi powodów do oglądania TNA mimo bardzo dobrego Impactu.

Edytowane przez DashingNoMore

to widzę, że nie tracę NIC nie oglądając tego gówna
Darować sobie pisanie posta na... forum... o wrestlingu... w temacie o TNA? Nie popieprzyło Ci się coś? Wiesz, to nie działa na zasadzie, że wypowiadamy się tylko pochlebnie. Facetowi się nie spodobało i dzieli się tym z resztą zainteresowanych danym temat. E, no, kolego, o to chodzi. O dyskusje.

Prosze Cie, dyskusją nazywasz przyrównanie to co sie dzieje na impactach z gównem?