Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Śmiesznie wyglądały okresy dominacji Spuda nad Kurtem. To WWE otworzyło furtkę cruiserom, kiedy Rey rywalizował jak równy z równym z Kane'm czy Takerem, ale ja takich motywów z zawodnikiem prosto z wagi koguciej stającym do walki z mistrzem nie jestem w stanie kupić. Spud powinien być pierwszą osobą, która wykłada lachę na "opcję c", walnąć konkretne promo nt. znaczenia X Division i zostać z pasem. Prestiż tytułu od razu by wzrósł.

Segmenty ze zbijaniem wagi były nawet zabawne, ale Destination X to nie jest miejsce dla Grado. W kwalifikacjach odpadli dużo lepsi. Powinni inaczej zestawić składy. Z pasem go nie chcę oglądać, a najgorsze, że jego triumf jest całkiem prawdopodobny. Low Ki niedawno był w posiadaniu złota, Tigre Uno często przepychają do finałów, ale na kilku spotach w jego wykonaniu się kończy.

Crimsona widziałem na jednym z ostatnich One Night Only i zastanawiałem się, kiedy zawita na Impact. Dobrze go widzieć ponownie. Jedna z nielicznych ofiar cięcia kosztów, której mi szczerze było żal. Oby został na stałe.

Aries bez powodzenia inkasuje walizkę - pozbyli się problemu. Jestem ciekaw, jak zakończą serię w tag teamach. Jeśli Wolves rozstrzygną rywalizację w stosunku 3:1 bez finałowej walki na Slammiversary, to już wtedy przyszłość A Double się rozjaśni. Kurt nieźle przyterminatorzył w tym odcinku. Nie dość, że musiał walczyć dwukrotnie, to jeszcze przyjął na klatę sporo od Ariesa. Wygrana Cartera będzie czymś wielkim dla niego i ciężko im przyjdzie znalezienie osoby, która będzie godna zakończenia jego streaku.

"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

• Urządzenie:  Windows

Dla mnie to Destination X było takie mdłe i słabe w porównaniu z poprzednimi, co pokazuje w jakiej kondycji jest obecnie dywizja X'ów. Brakuje jakichś wyróżniających się zawodników i takich, których można podpromować, by w przyszłości rzeczywiście byli wartościowi i godni wykorzystania opcji C. Najbliżej według mnie jest Kenny King, ale jeżeli TNA w najbliższym czasie nie wzmocni tej dywizji jakimiś nowymi gwiazdami to będzie naprawdę słabo za rok.

Kurt broni pasa dwukrotnie i teraz ECIII przy ewentualnej wygranej na Slammiversary będzie miał naprawdę mocną pozycję w TNA. Tak naprawdę z obecnych zawodników chyba tylko Lashley zrobiony ponownie na terminatora byłby realnym zagrożeniem. I tutaj Dixie ma kolejny problem. Chyba, że będziemy mieli bardzo długi reign Cartera.

Fajnie, że Crimson wrócił.

O matko! O matko! Gdzie mój stary avatar? :D

The man with two personalities

6939757594f665b525713a.jpg

Strasznie ciężko oglądało mi się openera. Emocje jak na grzybobraniu, publika też spała. A sama "opcja C" jakby straciła tej nocy na znaczeniu.

Co musi zrobić Kong, by dostać shota na pas Taryn? Coś, czego ABSOLUTNIE NIKT nie chce oglądać.

Jessie zapolował na DJa Z. Może trafi się na Slammi jakiś three way jako zapychacz do karty.

Taryn :spoko:

Wow, X-Division znowu nie ma limitów :twisted: To dobrze, a jednocześnie dziwnie, ciągle mieszają.

Nie mam nic przeciwko Grado na Impactach, ale, cholera, nie w X-Div...

Po składach każdy się domyśli, która trójka Xów wypadła najlepiej. Ta, gdzie nie było komediowych zapychaczy. Ta, w której (oby) pokazali nam nowego mistrza. Pomijając, że może kogoś kontuzjuje, bo finisher wyszedł fatalnie.

Bram niszczy przeszłość TNA - brawo, mam drugi(EC3) powód, by zaglądać do IW. Jakby jeszcze ludzie reagowali na powroty, byłoby cudnie. Pomijam fakt, że BYLI członkowie rosteru czekają na zapleczu gotowi do walki - to nadal dobre TV. I niech to ciągną do Slammi, choć czasu zostało mało.

ME trochę poprawił wizerunek tej tygodniówki, naprawdę dobra walka.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Three Way'e wypadły różnie. Zdecydowanie najlepszy był ten w którym było najwięcej X-Divison... choć właśnie tam wygrał gość który na pas nie ma żadnych szans... a jeśli miał to pogrzebał je tym Pheonix Splashem. Byle tytułu nie wygrał Grado... nic nie mam do gościa ale komedia wokół pasa X'ów to ostatnia rzecz której potrzebuje.

Bardzo fajny segment kobitek. Dollhouse - hell no, Heelowa Taryn Terrel - hell yes. Brakuje pretendentek w dywizji więc z kosmosu ściągają do tytułowego obrazka Brooke... cóż, bardzo to sytuacji wśród knockoutek nie poprawi.

Bram vs Crimson

Nie stęskniłem się za tym drugim. Poległ jak miał i może znowu znikać. Wizerunek koleś ma, ale poza nim to reszty mu brakuje. Co do Brama, ciekawe co czeka go na Slammyversary... choć to ile zostało czasu do PPV sugeruje mi, że nie będzie to raczej nic przełomowego.

Austin Aries vs. Kurt Angle

Bardzo fajny pojedynek, ale na tym pozytywy się kończą. Przepraszam bardzo, jak ktoś teraz ma uwierzyć w walizke Feast or Fired skoro Aries przegrywa mimo, że walczy z osłabionym mistrzem? W ogóle to czy któraś walizka FoF z shotem na główny pas została scashowana udanie? Kurwa, no niby reguły jak podczas Money in the Bank a tam masz prawie 100% pewność, że zostaniesz mistrzem gdy tu niemal zerową.

EC3 idzie po WHC i mam nadzieje, że na Slammiversary to właśnie on wyjdzie z pasem. Koleś jest po prostu świetny. Oby tylko jego title run trwał chociaż do Bound for Glory, gdzie mógłby się zmierzyć z Roodem.

Pierwsza walka o pas WHC wypadła tak jak się spodziewałem, czyli Kurt Angle pozamiatał ring Spudem. Walka nie była długa, ale w końcu Kurta czekała jeszcze jedna i to dużo bardziej męcząca walka z Ariesem. Wynik tej walki był do przewidzenia i chyba nikt nie wierzył w zwycięstwo Spuda.

Walki eliminacyjne był ok choć brakowało w nich czegoś. Gdybym ja miał wybierać finałową trójkę to wybrałbym Manika, Kinga i Mandrewsa. Tigre Uno znów był bliski skontuzjowania swojego rywala i nie wiem czy spadł na głowę Mandrewsa czy nie.

Segment KO miły dla oka, ale szału nie było. Teraz przy pasie pewnie pokręci się Brooke co mi osobiście nie przeszkadza.

Dobrze jest widzieć ponownie Crimsona w TNA i mam nadzieje, że zostanie na dłużej. Sama walka była ok. Publika podczas tej walki na ogromny minus. Żywsze reakcje były na pogrzebie Aces & Eights...

Main Event wypadł bardzo dobrze. Aries vs Angle... to nie mogło się nie udać. Jak na Impact to dostali nawet sporo czasu, który w pełni wykorzystali. Dobrze, że pas nie zmienia właściciela, bo do Slammiversary zostało bardzo mało czasu i taka zmiana nie była potrzebna. Angle świetnie został podpromowany przed PPV pokonując na jednej gali dwóch zawodników. Dzięki temu przyszłe zwycięstwo EC3 będzie jeszcze lepsze. Ogólnie Destination X należy zaliczyć na plus.

W ogóle to czy któraś walizka FoF z shotem na główny pas została scashowana udanie?

Nigdy w historii nie wykorzystano udanie walizki na pas WHC.

Edytowane przez Tupak

1 miejsce w typerze TNA w 2011 r

http://total-nonstop-action.blogspot.com/ --> najlepszy blog o TNA

Fan wrestlingu od 25.02.2005r

Reprezentant TNA Originals

Podpisanie kontaktu wypadło jak zwykły ringowy segment, ale aluzje Cartera do zawodników konkurencji trzeba wypunktować. Dawno nie byłem tak nakręcony na walkę. Kurt z tytułem spisuje się nie najgorzej, ale jak EC3 tego nie wygra, to będę rozczarowany. Tu już nie ma na co czekać. Carter nie musi dłużej udowadniać, że ma to "coś".

Takie stypulacje jak Full Metal Mayhem powinno się zostawiać na zamknięcie rywalizacji. Szczególnie jeśli na dniach mamy ppv. Odnoszę coraz większe wrażenie, że sprawę mistrzów rozstrzygną w stosunku 3:1.

Mam nadzieję, że Bram na Slammiversary będzie kontynuował niszczenie przeszłości TNA i za rywala dadzą mu kogoś bardziej wymagającego. Ten motyw z Open Challege jest dobrą okazją do wprowadzenia nowej osoby do HOF (mówiło się o tym, że w tym roku chcą tam dodać ex-gwiazdę). To co: Raven, Shamrock, czy Lynn?

"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

EC3 z kolejnym fajnym promem. Jeszcze tylko 2 tygodnie :)

Full Metal Mayhem będzie fajny. A dzisiaj Edwards solo pokonał niedawnego WHC. Dziwnie to wygląda.

Joseph Park :shock: To w końcu nie wyjaśnili, że to był Abyss? Już nie pamiętam.

W każdym razie: wlazł tylko po to, by dostać wpieprz od Brama, więc OK :)

Young też ciekawie gadał. Obawiam się, że Melendez może go pokonać. Póki co jest nikim... ale ma za sobą historię.

Godderz z nowym theme songiem wypadł nawet imponująco, za majkiem też nieźle. Jestem ciekaw, co dla niego mają. Przede wszystkim musi roznieść w pył gościa zwanego Robbie E. Tak żebym zapomniał o niedawnym hattricku.

Gdzieś tam w trakcie gali wyemitowali ogniste promo. Można się domyśleć, że to będzie KnockOutka, ale o kogo konkretnie chodzi?

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Reputacja:   1

Z jakiegoś powodu ten IMPACT obejrzałem z dużo większą przyjemnością niż kilka poprzednich.

EC3 nigdy nie zawodzi na mikrofonie, ale i tak wymienianie ludzi konkurencji po przydomku było świetne. :grin: Gdy już Carter odniesie zwycięstwo sytuacja wokół pasa WHC w końcu po miesiącach stanie się ciekawa.

Fajnie, że znalazła się rola dla Brama bo po feudzie z Magnusem chłop po prostu zniknął, a lubię go oglądać. Aż prosi się, aby na wyzwanie odpowiedziała jakaś konkretna postać, która się nieco postawi.

Chris Melendez chce zemsty na Young'u. Stary jak świat motyw z amerykańskim bohaterem wskazuje na jakiś tam sukces weterana, ale EY robi wrażenie takiego, którego żołnierzyk nie ruszy. I tak też powinno się stać bo nie widzę sensu w jakimkolwiek promowaniu Melendeza na znacznie lepszych od siebie.

Dollhouse sprawił, że pierwszy raz od niepamiętnych czasów jestem zainteresowany dywizją kobiet w jakiejkolwiek federacji. O dziwo w ostatnich tygodniach to był dla mnie jeden z najciekawszych motywów na tygodniówkach od TNA.

Generalnie przewijam wszystko co jest jakimś rodzajem love story, ale sytuacja ze Stormem i Magnusem jest wyjątkiem. Lubię, gdy konflikt staje się osobisty, a do tego James jest odpowiednią osobą na odpowiednim miejscu.

Jak dla mnie IMPACT na plus.

I Miejsce - Typer NXT 2017

Moja kontrowersyjna opinia. Bo liczę ze wywolam jakąś dyskusje poza wyliczaniem tego co wydarzyło się na tygodniowce(jakby ktoś jej nie oglądał). Lubię TNA, spojrzeć na ich produkt, kiedys ssledzilem ich co tydzień teraz raz na jakiś czas kiedy mi się przypomni. I wobec całej sympatii do nich nie uważam żeby mogli tytułowac Kurta Angle 14 krotnym mistrzem świata. Sorry ale swój tytuł, federacji na której galę przychodzi po 500 widzów stawiają na równi z tytułem federacji którą oglądają co tydzień miliony ludzi a ich gale są zawsze wyprzedanE. Ogólnie rzecz biorąc Lubie TNA, ale nawet nie powinni się porownywac do WWE, bo nie mają na obecną chwilę startu, a ich mistrzostwu świata bardziej się równa te od ROH lub PWG, niż WWE

Noi tak BTW

Jeśli masz twarz federacji genialna jako Heel lub face, za mikrofonem lub w ringu, nie udupiasz jej w tagu który tylko ma podłożyć się wilkom(Bobby Roode) :D

Edytowane przez KrUlik

nie powinni się porownywac do WWE
Masz racje że nie powinni ponieważ produkt mają o wiele lepszy. Tyle w temacie.

Ostatni Impact był przyjemny choć nie działo się na nim nic nadzwyczajnego.

Fajnie wyszło to podpisanie kontraktu. Angle jak i EC3 dobrze się spisali i coraz bardziej czekam na ich walkę. Szkoda, że nie odbędzie się ona na Slammiversary... Bardzo fajnie wypromowana walka, która spokojnie spełnia wymagania Main Eventu takiej gali.

Segment Wilków z Bobbym również należy zaliczyć na plus. Ale nie ma się co dziwić, tam gdzie Bobby tam dobry poziom. Sama walka również była ok. Skoro już teraz dostaniemy Full Metal Mayhem to jestem ciekaw co szykują na finałowe starcie. Szykuje się gruby finał.

Bram nadal rozwala co mi się bardzo podoba. Niech dadzą mu jakiegoś ciekawego rywala na dłuższy feud, który wygra, a będzie mógł iść powoli po pas. Koleś ma szanse w TNA sporo osiągnąć.

Muszę przyznać, że Taryn Terrell w roli heela spisuje się dobrze. Byłem ciekaw jak połączy tą swoją cukierkowość ze złym charakterem, ale przez taki gimmick wychodzi to całkiem dobrze.

James Storm jest po prostu fenomenalny. Uwielbiam go i jako face'a i heela. Jak pojawił się ten wózek to byłem ciekaw czy Storm może go pchnie, żeby wózek z dzieckiem poleciał na dół rampy, ale wózek poleciał w innym kierunku. Ten moment oglądałem kilka razy. Ich walka może być jedną z lepszych na Slammi. Nie wiem jak inni, ale ja czekam z niecierpliwością na to starcie.

Main Event na dobrym poziomie. Carter miał mocnego rywala przed starciem z mistrzem olimpijskim. Końcówka walki w stylu TNA, czyli pobijmy wszystkich sędziów. Szkoda, że Carter nie wygrał tej walki czysto, bo umocniłoby go to jeszcze bardziej.

1 miejsce w typerze TNA w 2011 r

http://total-nonstop-action.blogspot.com/ --> najlepszy blog o TNA

Fan wrestlingu od 25.02.2005r

Reprezentant TNA Originals

• Reputacja:   52
  • Urządzenie:  Android

To lubię w tna-nic nie zapowiadało czegoś takiego.

Da się zrobić dobry impact? Da się.

Full metal mayhem match był dobry. Przenieśli walkę o pasy na następną tygodniówkę, szczerze jestem zadowolony. Davey vs Aries pięknie

Współpraca GWF z Tna wielce prawdopodobna, jeśli już jej nie potwierdzili. Upadek tna-where?

Jarett powraca i walczy w king of the mountain matchu- bardzo fajnie. Ciekawe kto tam się jeszcze znajdzie. Erick Young jest głównym kandydatem a reszta jest nie wiadomą, bo dużo wskazuje na to, że Rising z Bdc dostaną osobny match. Hernandez? Who cares No chyba, że powrót LaX. Nie mam pojęcia jak tam z Homicadem.

Bram pokonuje Vadera i idzie na Morgana. Znajomo mi to brzmi :P

Pewnie to tylko jeden wieczór, ale jestem cholernie zadowolony jeszcze raz zobaczyć Blue Printa i to w dodatku z moim ulubieńcem z tna

Tigre Uno mistrzem-myślałem, że bliżej mu do zwolnienia. Może x division się odrodzi-GFW mają kogo tam posłać.

Naprawdę fajny odcinek tna. Raz na jakiś czas warto tam zajrzeć. Mimo wszelkich problemów w tna(konieczność odkładania title matchy na późniejszy termin) to karta Slamiversary prezentuje się całkiem dobrze. Choć wiadomo, że kilka rzeczy jest lekka z dupy i nie reprezentują one poziomu jedynej gali tna?

Edytowane przez Caribbean Cool

163870508457e2d890447a3.jpg

Bardzo dobry odcinek! Nie ma co rozpisywać się nad poszczególnymi segmentami, czy walkami, ale jestem w stanie zaryzykować, że każdy fan wrestlingu będzie zadowolony po obejrzeniu tej tygodniówki. No...!

GFW&TNA? Poproszę!

Edytowane przez Gaca

Nawet nie wiem od czego zacząć, tyle się wydarzyło...

Bez wątpienia pojawienie się Jarretów to najważniejsze wydarzenie odcinka. Wiadomo, że to powrót jednorazowy i po niedzielnym PPV wszyscy pójdą w swoją stronę, ale Jeff zasługuje na godne odejście. Ostatni występ w swojej stypulacji (nie znamy rangi tego meczu i składu, ale Double J pewnie to wygra) i wielce prawdopodobne dodanie do HOF - tak powinno się żegnać zasłużone osoby.

Bałem się, że postawią na Grado. Misiowaty śmieszek odpadł jednak dość szybko i już było wiadomo, że dostatecznie nie pogrzebią tej dywizji. Zważywszy na to, że Low Ki niedawno tytuł zrzucił, Tigre z tego składu był najlepszą opcją. Fruwać potrafi, a na nic więcej X Division nie może liczyć (nowy champ nie będzie musiał ponownie pokazywać jak bardzo kaleczy język angielski).

Niefortunnie w ostatnim czasie układają się losy byłych kolegów z LAX. Gdy zwalniali Hernandeza, to za chwilę powracał Homicide. Gdy ten drugi odniósł kontuzję, to odkurzyli Supermexa. Niewykluczone, że spotkają się jeszcze w szeregach BDC. Tymczasem czekam na jakieś świeże wzmocnienie Rising. Ostatnio ta stajnia stała się bezbarwna mimo niezłego początku.

Vader nie miał aż tak bogatej historii w TNA, żeby go podczepić pod Open Challenge. Widocznie akurat był uchwytny. Lubię Morgana, ale jeszcze większą sympatią darzę Brama i szkoda by było go podkładać powracającemu Blueprintowi. Anglik jest jednym z nielicznych heeli z torbą pełną wielkich jaj i tak powinno pozostać.

Nadal nieznana jest przyszłość Ariesa. Jeśli odejdzie, to przynajmniej pożegna się w dobrym stylu. Z Daveyem na Slammiversary skradną show. Full Metal Mayhem wypadł całkiem przyjemnie. Przedwczesny to jednak wybór, bo na ostatnią walkę muszą wybrać coś jeszcze mocniejszego.