Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Za tydzień szykuje się mocny IW. Oprócz rewanżu o WHC, zobaczymy 3-Way o pasy TT: BroMans vs Wolves vs Sanada & Tigre Uno - MVP zapowiedział to w #impact365. W 2014 roku produkt TNA wyraźnie się poprawił, ale wciąż nie rozumiem decyzji o rozpisywaniu takich atrakcji na odcinek, który będzie puszczany "z puszki" (pamiętacie Genesis part2?). To powinno lecieć na żywo.
"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

Storyline został zbyt mocno przyspieszony, a i z logiką jest na bakier, bo Shaw wozi się z kukłą jak jakiś sfiksowany romantyk, choć nieco wcześniej jechał po Christy...

Akurat to moim zdaniem się TNA bardzo fajnie udało, bo wiarygodnie odzwierciedlili zachowanie psychopaty w Shawie - najpierw zabiegał o Christy, stąd te kolacje, później to nie przynosiło skutków, stąd ta agresja (atakowanie każdego, kto się do niej zbliżał, w końcu "przemoc" wobec niej samej), a teraz całkowicie się rozjechał i mu już doszczętnie odwaliło na jej punkcie, ma prawdziwą obsesję. Już pomijając aspekt gry aktorskiej Shawa, na temat której to opinie są różne, ale sam zamysł na rozwój postaci jest wg mnie bardzo słuszny i realny, co można zaobserwować przyglądając się takim sytuacjom w życiu prawdziwym. Aczkolwiek zgodzę się z tym, że bardzo mocno zepsuli całość, tak szybko informując Hemme o tym, że Shaw jest niebezpieczny i trzeba się od niego trzymać z daleka - z tych segmentów dało się dużo więcej wyciągnąć, tak myślę.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

11985408557829e91eb351.jpg

• Reputacja:   25
  • Urządzenie:  Windows

Storyline został zbyt mocno przyspieszony, a i z logiką jest na bakier, bo Shaw wozi się z kukłą jak jakiś sfiksowany romantyk, choć nieco wcześniej jechał po Christy...

Akurat to moim zdaniem się TNA bardzo fajnie udało, bo wiarygodnie odzwierciedlili zachowanie psychopaty w Shawie - najpierw zabiegał o Christy, stąd te kolacje, później to nie przynosiło skutków, stąd ta agresja (atakowanie każdego, kto się do niej zbliżał, w końcu "przemoc" wobec niej samej), a teraz całkowicie się rozjechał i mu już doszczętnie odwaliło na jej punkcie, ma prawdziwą obsesję. Już pomijając aspekt gry aktorskiej Shawa, na temat której to opinie są różne, ale sam zamysł na rozwój postaci jest wg mnie bardzo słuszny i realny, co można zaobserwować przyglądając się takim sytuacjom w życiu prawdziwym. Aczkolwiek zgodzę się z tym, że bardzo mocno zepsuli całość, tak szybko informując Hemme o tym, że Shaw jest niebezpieczny i trzeba się od niego trzymać z daleka - z tych segmentów dało się dużo więcej wyciągnąć, tak myślę.

Moim zdaniem w okolicach Lockdown Samuel Shaw powinien kończyć obijanie jobber' ów, imponując tym samym coraz bardziej zauroczonej nią Christy. Potem powinien zmanipulować ją do tego stopnia, że zdolna byłaby zrobić dla niego wszystko. Później mogliby się pojawić dwaj ,,wybawcy" Hemme - pierwszym mógłby być jakiś low carder, który nawet nie chciałby wybawić Christy, a po prostu znalazł się w niewłaściwym miejscu o niewłaściwej porze. Drugim mógłby być już ktoś o mocniejszej pozycji, zatroskany o Hemme, chcący ukrócić sadystyczne zapędy Shawa. Samuel mógłby nawet wygrać ten konflikt, ale już bez Christy u swojego boku. Niestety kolejne nowe postaci + ograniczenia aktorskie Shawa (dlatego porównałem go do ,,sfiksowanego romantyka", ponieważ naprawdę słabo wypadły jego błagania o zostawienie ,,Christy" przez Andersona) nie zachęcają TNA do dalszego promowania tej postaci...

70800448856fb97a41e5eb.jpg

IW naprawdę miodny, dawno się tak dobrze nie czułem oglądając TNA ( a oglądałem na trzeźwo ;) ).

Sanada z miejsca zdobył moje serce, nie mam nic przeciwko aby dzierżył pas X i TT, niech tylko broni pasa X division. Wygrany rewanż z AA dałby jego postaci sporego kopa.

A teraz coś dla marud i narzekających na brak logiki w TNA, Cowboy i Gunner mają shota na pasy TT, ciekawe jak ( o ile ) to rozwiążą. Miłego narzekania :)

Nie bierz życia za poważnie,

Bo i tak trafisz do piachu.

1240828704e1eb65585182.jpg

Willow całkiem nieżle się prezentuję (poza odpustową maską), moveset w porząsiu, trochę szkoda, że nawet Hardasowi się nie chciało koszulki zmienić do ringu. Starcie ze spudem, krótkie i rozrywkowe.

Gdyby nie to, że zapewne będą oponentami w jakimś feudzie dywizji X to nawet byłbym chętny na Tag team Sanady i Extreme Tigera. Panowie dobrze się czują i czułbym dobry feudzik z Bad Influence.

Impact przyjemny, nic kopiącego 4 litery ale poziom Smacka prześcignięty.

nWo 4 life!

Just 2 sweet!

861576481480fa62cbd549.jpg

Moim zdaniem Samuel Shaw lepiej sprawiłby się w gimmicku SS-mana. :lol: odpowiedni wygląd ma (ta fryzurka), heat by zebrał a umiejętności aktorskie (a raczej ich brak) dałoby się łatwiej zamaskować...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

IW wyszło na prawdę dobrze, czuć było tą świeżość. MVP, Sanada, Tigre Uno, Lashley Willow (jako postać), facowy Bully, powracająca Angelina a z osób, które nie wystąpiły to Wolves. Bardzo dobrze, że Dixie już nie ma na wizji, mam nadzieję, że ten feud o panowanie nad Impactem się zakończył i Carter nie wystąpi w TV przez bardzo długi okres.

Bardzo śmiesznie wyglądał Abbys w swojej nowej masce. W ogóle śmiesznie to rozegrali zakładając mu w ogóle maskę na twarz, biorą pod uwagę, że został on zdemaskowany przez Younga. To tylko takie życzenie, ale niech TNA da Joe i Abbysowi Monster's Ball na Sacrifice, ponieważ ich walka jest nieunikniona, a normalny single match może wyjść bardzo kiepsko.

Spud mnie rozwalił swoim zachowaniem. Z typowego szaraka jobbera, który po trasie w Anglii w zeszłym roku, nie załapał się na żaden Impact, teraz ma całkiem strawne mic-skille, w dodatku jest ważną postacią na IW. Jakby nie gabaryty 13-sto latka, gościu byłby już dawno Main Eventerem.

106454733352d6a8573c2d7.jpg

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

A teraz coś dla marud i narzekających na brak logiki w TNA, Cowboy i Gunner mają shota na pasy TT, ciekawe jak ( o ile ) to rozwiążą. Miłego narzekania :)

Nie wiem, czy dobrze pamiętam sens tamtego segmentu, ale czy przypadkiem Gunner nie oddał walizki z shotem Stormowi? Jeżeli tak, to rozwiążą to w najprostszy możliwy sposób: albo Kowboj dobierze sobie innego partnera, albo straci walizkę na rzecz Wikinga.

1005187806541accfacb3d6.jpg

Rozwiązanie jest tylko jedno: powrót Beer Money !

Rozwiązanie jest tylko jedno: powrót Beer Money !

A potem powtórka z rozrywki, czyli Feud Rooda z Stormem ;)

A tak na poważnie nie wierzę w reaktywację BM. Robert będzie miał program z Bubbą, a Cowboyowi odświeżyli gimmick, więc ( mam nadzieję) coś mu szykują .

Nie bierz życia za poważnie,

Bo i tak trafisz do piachu.

1240828704e1eb65585182.jpg

-Magnus bardzo dobrze wywiązuje się z roli papierowego mistrza ale trzeba też powiedzieć, że taki gimmick nie wymaga jakichś większych nakładów energii czy też wielkiej twórczości. Czy już nie można bookować mistrza jako typowego kozaka nie bojącego się nikogo? Przegra walkę lub też podeprze się swoim poplecznikiem i tyle. Abyss jako ochroniarz mistrza? W ostatnim czasie jakoś za dużo mamy tych wątków typowo ochroniarskich czy to w WWE czy to w TNA. Już w tamtym tygodniu po segmencie Magnusa i Dixie można było podejrzewać, że Magnus weźmie sprawy w swoje ręce ale nie tego się spodziewałem. po pierwsze nie spodziewałem się, że mistrz potrzebuje ochroniarza, po drugie Abyss był jedyna osobą, której tutaj chciałem.

-Jeszcze jeżeli chodzi o Abyssa to nie zdziwiłbym się gdyby doszło do feudu z Youngiem. Ani Joe nie skończył z Magnusem a i historia Abyssa i Younga ciągnie się już jakiś czas i wreszcie będzie musiało dojść do ich walki. Co do nowego ubioru Monstera to ani mnie to ziębi ani grzeje - tak powinien wyglądać cały czas

-Brittany dostała chyba wymarzony debiut pokonując kogoś takiego jak Kim. Nie zdziwiłbym się gdyby jej debiut był jej największym osiągnięciem ponieważ miałem wrażenie, że jej debiut był tam tylko po to aby uzasadnić rozpad Kim i Tapy - to ta dwójka w najbliższym czasie dostanie krótki feudzik.

-Mówiło się o feudzie Sanady i Uno dlatego zdziwiłem się gdy zobaczyłem ich razem w teamie. O zwycięstwie pasów raczej nie ma mowy ale będzie to idealna okazja aby podgrzać atmosferę przed ich ewentualnym feudem.

Podoba mi sie to co dzieje się z Sanadą. Co prawda był to tylko jeden Impact ale segment z Mutohem na zapleczu pokazał, że raczej nie przepadnie wśród innych zawodników - naczelny wódz Wrestle-1 mu to zagwarantuje i bardzo dobrze. Może nie stanie się z nim to co dajmy na to z Okadą jakiś czas temu.

-Spodziewałem się, że Anderson i Shaw jeżeli kolejny raz spotkają się w ringu to będzie oto dopiero na Sacrifice tymczasem rozwiązują to już po 4 minutach. Dla mnie feud wydaje się być zakończony bo tak naprawdę nie widzę dalszego punktu zaczepienia historii. Shaw dalej ma się uganiać za Christy, która będzie ochraniana przez Andersona?

-Powracająca Love to zawsze bardzo przyjemny widok. Po segmencie z Velvet spodziewałem się rozpoczęcia jakiegoś feudu obu zawodniczek...i pewnie do takiego niebawem dojdzie. Nie widzę innego powodu dla którego doszło do reaktywacji.

-Takiego Hardasa kupuje w 100%. Klimatyczna wejściówka, fajny ring name i ubiór + genialne zachowanie. Odgrywa swoją rolę perfekcyjnie i aż rodzi się pytanie czy dosypują mu czegoś do jedzenia czy już ma takiego świra naprawdę. Jedyne z czego mogliby zrezygnować to z tego dziwacznego rozmazania obrazu, który utrzymuje się aż do rozpoczęcia walki. Tak jak pisałem, Willowa kupuje w całości jednak czar pewnie pryśnie jeżeli tylko sięgnie za mikrofon.

--Ray vs Roode? Dla obu nie ma planów więc może być to dla nich zbawienie. Całośc zapowiada się interesująco i czekam na dalsze rozwinięcie historii.

Co bardzo mnie interesuje w sytuacji z Sanadą, to czy przypadkiem to nie jest tak, że TNA stara się sobie wychować japońską gwiazdę po tym jak spi*rdolili koncertowo możliwość zrobienia z Kazuchiki Okady reprezentanta TNA w kraju Kwitnącej Wiśni?

Ja zaryzykowałbym stwierdzenie, że obecna sytuacja Sanady to zasługa tylko i wyłącznie Muty. Czy widzą w nim drugiego japońskiego Okadę? Być może pośrednio tak ale wydaje mi się, że większa jest tutaj zasługa Great Muty. Trzeba też patrzeć na to, że Wrestle-1 kuleje pod względem promocyjnym kuleje i to bardzo a Sanada nawet jako mistrz X-Disivion może pewien rozgłos przynieść. Wątpie, że Muta zgodziły się aby ze swojego zawodnika robić kogoś takiego kim był chociażby Okada w 2010 roku.

Bardzo fajny Impact. Nie chce mi się bardzo rozpisywać więc po prostu odniosę się do najważniejszych rzeczy.

Duet Magnusa z Abyssem mi się nie podoba. Story z Dixie skończyło się wcześniej niż miało (i bardzo się ciesze bo nie przeżyłbym tego do Bound For Glory) a Magnus jednak musi mieć jakiś punkt zaczepienia bo bez Carterównej szybko przestałby się liczyć. Nowa maska Abyssa po mnie spływa ale mogli mu jej jednak nie dawać, mógł straszyć dzieci swoją mordą bez jedynek.

Brittany jak najbardziej na plus. Wygląd ma(a więc to co najważniejsze w dzisiejszym pro wrestlingu jeśli chodzi o divy :D) a umiejętności ringowe... cóż niewiele można o tym powiedzieć bo walkę zrobiła Gail ale pierwsze wnioski mam takie że za dobre walki jednak chwalić jej nie będziemy. To co ważniejsze jednak, Gail i Tapa wreszcie rzucają się na siebie i pierwsza mistrzyni Knockouts zostaje oklepana. Szczerze to nie wiem która z nich tam była face'owa, z jednej strony Tapa została sprowokowana ale z drugiej to Gail później heroicznie walczyła z olbrzymem zamiast spieprzyć z ringu po heelowskiemu. No zobaczymy co z tym TNA zrobi, wiele czasu temu raczej nie poświęcą ale chyba TNA doszło do wniosku że Lei'D nie potrzebuje już nikogo kto będzie ratował występy z nią w TV ringowo.

Za szybko Anderson zbeształ tego Shawa. Przyszło mu to odrobinę zbyt łatwo a Street Fightu to tam za grosz nie było. Plus za manekina, obsesja Samuela się coraz bardziej uwidacznia i tak jak pisano już wyżej - postępuje w obłędzie.

Shaw dalej ma się uganiać za Christy, która będzie ochraniana przez Andersona?

Chyba jednak powinno tak być. Obsesja Samuela przecież nie zniknie tak po prostu a żeby Anderson nie stawał Shawowi na drodze, ten jednak musi go wykończyć. Wątpię żeby po tym wszystkim w story tej dwójki, Ken tak po prostu uznał że może już pozwolić na robienie Samowi czego chce bo już mu nakopał, on będzie chciał wbić Shawowi do głowy słowa "odpierdol się od niej". Może się w sumie jeszcze skończyć na tym że Samuel zostawi Christy i będzie się woził tylko z manekinem ale to oznacza utratę pushu i stop w promowaniu postaci.

Love musi zaatakować Velvetkę. Zrobiono z nich przyjaciółeczki więc zdziwię się jak w najbliższych tygodniach Angelina nie przejdzie heel turnu. Segment aż się o to prosił. Z drugiej strony jeśli zresetują nam Beautiful People to będzie mi brakować Lacey Von Erich :D.

Segment Spuda i Cartera był zajebisty :D. "Dixie's Lap Dog!", Rockstar się świetnie sprawuje w tej roli :D. Trochę mało było w tym Cartera ale fajnie jednak że zaczyna feud z Bobbym Lashleyem. Oby tylko wykorzystali jego mic skille do czegoś więcej niż narzekań a potem przechwałek bo to się zrobi nudne, porównanie do Angle'a pada co Impact.

Przyznaje, na razie w postaci Willowa podoba mi się dosłownie wszystko. Entrence, chory śmiech, mistycyzm, szaleństwo, theme song, parasolka, maska, płaszczyk, rozmazany ekran w trakcie wejścia, zachowanie w ringu. Takiego Hardy'ego można oglądać, a i gimmick jest idealny aby dawał proma na backstage'u, co eliminuje kolejny problem jakim są jego mic skille. Willow będzie facem, fani wiedzą że to Jeff Hardy a samo to nazwisko generuje cheer, nie będzie jednak słodkopierdzącym "Creatures of the night" a fejsikiem z pazurem, który ma w dupie i jebnie przeciwnika parasolką w jaja w środku pojedynku :D.

Podczas segmentu Bully'ego myślałem trochę nad jego postacią i doszedłem do wniosku że jego poprzedni face'owy run można wymazać. Według storyline'u Ray grał aby wejść do dupy Hogana i to aktorstwo nie musiało mu wychodzić dobrze :D. Myślę że ten face'owy Bully będzie bardziej naturalny, ujrzymy mniej zmian w jego gimmicku i nie będzie pierdział lawendom. Sam motyw tego co działo się między nim a resztkami stajni Dixie był okej. Jeśli dostałbym taki wpierdol od Raya nie chciałbym mieć z nim nic do czynienia a to zostawia nam Raya i Roode'a w feudzie jeden na jednego. A do tego, chyba będzie to Tables Match, nie będzie on jakiś wybitny ale trzask zawsze przyjemnie usłyszeć ;).

• Reputacja:   25

Love musi zaatakować Velvetkę. Zrobiono z nich przyjaciółeczki więc zdziwię się jak w najbliższych tygodniach Angelina nie przejdzie heel turnu. Segment aż się o to prosił. Z drugiej strony jeśli zresetują nam Beautiful People to będzie mi brakować Lacey Von Erich :D.

A mnie się wydaje, że to Velvet Sky jest bliższa przejścia heel turnu. Sky jest facem od blisko czterech lat, nie sprawdziła się jako face' owy terminator, ale ciągle jest pod względem marketingowym najbardziej rozpoznawalną kobietą w TNA i nie zrezygnują z niej. Poza tym Velvet miałaby powody do przejścia heel turnu - kilka ,,kontuzji" w imię walczenia fair + przyjaciółka, która wraca sobie do TNA i zaczyna się panoszyć proponując reaktywację Beautiful People. Oczywiście, Angelina Love wraca, Madison Rayne jest face' ową mistrzynią i być może pójdą w tę stronę, czytaj po najmniejszej linii oporu. Nie zdziwi mnie jednak, jeśli to partnerka Chrisa Sabina przejdzie na ciemną stronę mocy.

70800448856fb97a41e5eb.jpg

Pierwszy Impact po utracie władzy przez Dixie wypadł nieźle, choć oczywiście dotyczące niej motywy musiały się ukazać. Przynajmniej tektura z jej facjatą na coś się przydała, bo Rockstar dostał nią po głowie. Fani na arenie również pozytywnie mnie zaskoczyli, bo obawiałem się kiepskiej, kurnikowej atmosfery, a tymczasem bało głośno, co sprawiało że show lepiej się oglądało.

Abyss jako ziomek Magnusa zupełnie mnie nie przekonuje. Szczególnie ta maska, która wygląda dziwacznie i sama w sobie i z racji tego, że przecież miał już występować bez niej, a tu dają mu kolejny model. Jego walka z Joe była dobra bo była krótka. MVP zablokował Samoańczykowi walkę pomimo obitego brzucha. Ciekawe jak sprzedadzą walkę o pas za tydzień, tym bardziej że pewnie była kręcona tego samego wieczora co ta.

Walka Sanady i Tigera Uno przeciwko BroMans wypadła dobrze, choć była krótka. Ale przynajmniej dostaliśmy kilka efektownych akcji, a nie było czasu na zamulanie. Mnie bardziej niepokoi fakt, że Japoński wrestling coraz częściej współpracuje z amerykańskimi federacjami. Walki z tego oczywiście będą porządne, tylko feuda już nie bardzo, co można było zobaczyć na przykładzie segmentu pokazanego na tej gali, czyli mówionego w całości po japońsku, Napisy napisami, ale całego story tak się przelecieć nie da.

Walka Willowa z Rockstarem krótka, bo właściwie było to jedynie lanie kurdupla. Hardy ładnie to zakończył z drabiny. Szczerze powiedziawszy mi się jego postać nie bardzo podoba. Mam nadzieje że to się zmieni, ale ta kiczowata maska i dziwne odgłosy przez niego wydawane nie sprawiają że polubiłem jego osobę.

28054889252fa02dfba372.jpg

Tyle osób narzeka na tą maskę Abyssa... Really? Nie dość, że wcale nie jest aż taka tragiczna, to przypomina mi się podobna sytuacja z Kanem - tyle że wtedy jakoś mniej było narzekań 8)

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg