Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Przyjmując twoją teorię Niko, że Storm i Roode nie będą walczyli o pas, to moim zdaniem rozwiązania są trzy: Styles, Joe lub Ray. Każda wydaje się sensowna:

- Joe - od początku jest promowany na zwycięzce, jego postać w końcu jest ciekawa. Do tego myślę, że wraz z Ariesem mogliby dać bardzo ciekawy program i do tego jeszcze świetną walkę.

- Styles - Styles, to Styles, na pewno bym go kupił jako pretendenta i być może mistrza, do teog należy mu się to, bo jest ikoną, a pasa nie miał od prawie 2,5 lat. Również program mógłby być ciekawy, aczkolwiek nie wiem czy nie było by zbyt cukierkowo, a mam nadzieję, że nie wpadną na pomysł turnowania nikogo z tej dwójki, a już szczególnie Styles'a

Ray - Prawdopodobnie podpisał nowy kontrakt, więc być może postawił warunek, że zdobywa pas = podpisuje nowy kontrakt, feud na majku powinien być świetny, bo Ray to najlepszy heel w TNA, a Aries też należy do czołówki

• Urządzenie:  Windows

Jak dla mnie czwórka - Storm, Joe, Styles i Ray na No Surrender byłaby odpowiednia. Nie chcę tam w żadnym wypadku widzieć RVD.

Obyś miał racje, ale obawiam sie, ze TNA nie podziela naszego zdania. Wedlug nich to wciaz jest wielkie nazwisko, ktore podniesie prestiz takiego turniejowego finalu. Bedzie - glownie nas - straszyl zwyciestwem, ale na jego koncowy sukces bym nie stawial - choc wiadomo, ze nie wypada stawiac w Dixielandzie przeciwko taunt-maniacowi...

Ray - Prawdopodobnie podpisał nowy kontrakt, więc być może postawił warunek, że zdobywa pas = podpisuje nowy kontrakt, feud na majku powinien być świetny, bo Ray to najlepszy heel w TNA, a Aries też należy do czołówki

Dla mnie Bully - z cala sympatia - odpada. Tutaj potrzebujemy kogos wielkiego, kto wesprze Ariesa na plakatach najwiekszej gali. Ja wiem, ze dla nas Austin to alfa i omega, ale prawda jest taka, ze jeszcze sam gali nie sprzeda. Do spolki z Rayem bedzie mial taki sam problem. Sam sie zastanawiam, czy AJ to juz taka marka. Po prostu idealnie mi tu pasowal Kurt, bo druga opcja - ktorej ringowo nie chce ogladac na tak wysokim szczeblu - jest - juz raczej zajety na BfG - Sting.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Hmm no nie wiem, według mnie jeżeli Ray nie sprzeda ppv, to nie sprzeda też AJ(Co sam napisałeś) czy Joe. Podobny poziom wypromowania. Wszyscy są w TNA od lat i wszyscy są na dorobku.

Pod tym względem może lepiej było pozostawić pas przy Roodzie. Ale z drugiej strony, jeżeli ludzie nie kupią walki dla Ariesa, to kupią dla Roode'a i Storma, dla którcyh tak samo kupili by, gdyby ta dwójka walczyła o pas. A to, że nie będzie złota w obrazku, nie wiele, IMO, zmienia.

Triple Thread Match - Aries vs Roode vs Storm - to by dobrze sprzedało galę. BFG Series ma za zadanie wypromować zawodnika, tutaj rozmyślacie tak jakby Aries wygral BFG Series i miałby zostać podpromowany - w sumie nie wykluczam tej teorii, ale Storm był w tym roku bardzo widoczny i TNA będzie raczej stawiało na Originalsów niż na gwiazdy wypromowane przez inne federacje jak Angle.

Bully przecież przegrał z Ariesem na Sacrifice, co mu jeszcze ten drugi wypomniał ostatnio. Joe przegrał na Slammiversary co Aries często powtarzał, więc zacieślają się nam możliwości.

AJ Styles vs Austin Aries - to urwałoby jaja na pewno, tylko chciałbym zobaczyć szybkie tempo jak w dywizji X, a nie walkę w wadze ciężkiej. Austin Aries kilka miesięcy temu w wywiadzie powiedział, że ludźmi z którymi chciałby stoczyć walki to Roode i Styles, a jak wiemy kiedy Roode powiedział, że Aries vs Roode byłoby świetną walką to dostaliśmy tą walkę.

Aries vs Storm, Roode vs Storm, Aries vs Roode vs Storm, Aries vs Styles - jestem pewien, że któraś z tych możliwości będzie tą właściwą, chociaż TNA potrafi czasem zaskoczyć.

BOBBY ROODE - LONGEST REIGNING TNA WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPION

17298674fa58df4e3b7a.jpg

Oto nowe zestawienie po live evencie, na którym AJ pokonał RVD (pin + 7 pkt).

4. AJ Styles 50 points (4-3-1) 8 MATCHES

.

No lepszej informacji nie mogłem sobie wymarzyć z rana.

BfG = new TNA WHC "of the world" AJ Styles

Yes

Yes

Yes

[ Dodano: 2012-08-22, 11:23 ]

Ja wiem, ze dla nas Austin to alfa i omega, ale prawda jest taka, ze jeszcze sam gali nie sprzeda.

W chwili obecnej gdy przemysł PPV powoli się odradza, ( a był konsekwentnie zabijany przez ostatnie kilka lat ) fakt czy do Ariesa dodamy czy Kurta czy Raya na sprzedaż gali i tak nie będzie mieć większego wpływu - może z 5k wykupień w tą albo "tamtą" - bo tak naprawdę kto ma kupić i tak kupi ( chyb że do ME wrzucimy Robbiego :D ) więc lepiej zadbać o posiadany już "elektorat" niż na siłę wrzucać kogoś z "nazwiskiem".

Nie bierz życia za poważnie,

Bo i tak trafisz do piachu.

1240828704e1eb65585182.jpg

Styles vs Aries o WHC na najważniejszej gali roku brzmi wspaniale. Oni jeszcze ze sobą nie walczyli 1na1 (chyba, że na iMPACT! w jakieś krótkiej, mało znaczącej walce), więc byłaby to na pewno wielka atrakcja gali i ludzie z chęcią by coś takiego zobaczyli. Dodatkowo AJ w końcu uwalnia się od Danielsa i na BFG muszą dla niego przygotować nowy program. Najgorzej wygląda sytuacja Kurta. Z czołówki jako jedyny ma tylko 1 walkę do rozegrania i może się do półfinałów nie załapać. Podzielam teorię Vercyna co do czwórki: Styles, Ray, Storm, Joe. RVD odpada, musieliby wtedy zrezygnować z Joe, a do tego nie dojdzie z uwagi na odbudowywanie jego postaci. Ray również jest nietykalny (jakiś heel musi wejść do półfinałów.

Wymarzona karta na BFG:

WH Championship : Austin Aries © vs AJ Styles

TT Championship : Kaz/Daniels © vs Chavo/Hernandez

X Division Championship: Zema Ion © vs Donjay Dutt vs Kenny King

Knockouts Championship: skład obojętny, bo i tak bym przewinął

Monster's Ball: Abyss vs Bully Ray

Contract on the line: Joey Ryan vs Al Snow

A88A vs Team TNA (Sting, Angle, Hardy, Anderson, RVD) w./Hulk Hogan

Bobby Roode vs James Storm

Samoa Joe vs Magnus

9 walk, czyli standard, jaki serwuje nam TNA.

"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

Styles vs Aries o WHC na najważniejszej gali roku brzmi wspaniale. Oni jeszcze ze sobą nie walczyli 1na1 (chyba, że na iMPACT! w jakieś krótkiej, mało znaczącej walce), więc byłaby to na pewno wielka atrakcja gali i ludzie z chęcią by coś takiego zobaczyli.

Nie walczyli jeszcze 1na1, mieli ze sobą do czynienia w Battle Royal(Mike Tenay: what about dream match) na Impakcie przed odcinkiem OFN gdzie Roode został najdłużej panującym mistrzem historii.

Samoa Joe vs Magnus - liczyłem, że do tego starcia nie dojdzie, bo te walki byłych Tag teamów zaczynają się przejadać jak każdy team się rozwala, przykładowo Crimson & Matt Morgan to już było beznadziejne posunięcie, w TT fajne walki robili. Beer Money to akurat dobra decyzja, mimo, że mogli pokazać jeszcze więcej, ale sądzę, że dojdzie do złączenia ich z powrotem. Generalnie Magnus vs Joe to będzie łatwe do przewidzenia, gdyż to jeszcze nie jest czas Magnusa, a Joe się odradza, nie lubię pojedynków, w których łatwo przewidzieć wynik, np. BFG rok temu, oprócz main eventu wszystko do przewidzenia.

KO Title Match - stawiam na Mickie James vs Gail Kim, dostały się do proma Bound For Glory, więc to chyba one stoczą pojedynek.

BOBBY ROODE - LONGEST REIGNING TNA WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPION

17298674fa58df4e3b7a.jpg

Kiedy pod filmikami na kanale YT TNA było pełno wpisów z prośbami o Styles vs Aries na BFG, to śmieszyła mnie wyobraźnia fanów. Kiedy to się zaczęło, to pas był dalej u Roode'a. Jednak wygrana AJa na HJ jak dla mnie jasno wskazała, że facet będzie w Top 4. A poza nim Joe[który nie tak dawno przegrał z Austinem], Storm[który będzie miał Roode'a] i ktoś jeszcze, najprawdopodobniej Ray[któremu wypominają porażkę z Ariesem, do tego jest wg. mnie skazany na Abyssa].

Moje wnioski - ME BFG to będzie Dream Match, który urwie jajca 8-)

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Wagi takiej ewentualnej potyczce dodawałby fakt, gdyby Styles był naprawdę silnie ostatnio promowany, mówimy o jakichś paru miesiącach conajmniej, a tymczasem jeszcze do niedawna był "zagubiony." Ok, niecj dają mu wszystko wygrywać do końca BfG series i promują odrodzenie Syna nr.1 TNA, a to naprawdę może być dream match.
Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

11779036984f6668615c651.jpg

Hmm ... nie wiem czy to błąd , ale chyba każdemu wyjdzie to na dobre. Jak wiele osób wie można kupować PPV na Youtube. Ale BFG 2006 jest za darmo !

http://www.youtube.com/watch?v=JoV8648a2qU&feature=player_embedded

Hmm ... nie wiem czy to błąd , ale chyba każdemu wyjdzie to na dobre. Jak wiele osób wie można kupować PPV na Youtube. Ale BFG 2006 jest za darmo !

To nie błąd. TNA umieściło BFG 2006 za darmo. Jest to niespodzianka dla fanów w związku ze zbliżającym się BFG 2012. Jak dla mnie jedna z najlepszych gal TNA.

Co do samego Impactu to nie był rewelacyjny, ale jak zwykle stał na wysokim poziomie. Końcówka niczym na Nitro w 97 :smile:

* - Promo Storma na poczatku idealnie sie wpisywalo w teorie, ze to on jest liderem Asow. Skojarzenie nasunelo sie od razu, ale jesli o Roodzie bedzie cicho przez pare tygodni, to najpewniej jego ubiora w maske i kamizelke.

* - Robbie E poskladal Stylesa i RVD? Gdyby to zrobili na PPV, to ciekawe ilu z nas by postawilo na taki wynik. Ciekaw jestem, czy to przypadkiem nie ma za zadanie wywindowac Techno ponad kontuzjowanego Papieza... i nic poza tym.

* - Ja pier... pozbyli sie Claire, to dali jakas stara babe, ktora aktorsko jest na tak samo niskim poziomie. Dobrze, ze to koniec.

* - Hogan nokautuje trzech kolesi jednym ciosem. Szkoda, ze nie wpadli na to, zeby ich demaskowac... Nie mniej jednak brawa dla Stinga za ten segment.

* - Milo wiedziec, ze Silva zyje i ma sie dobrze. Ciekawe czy kazdy zwyciezca Gut Check skonczy na promach. W takim wypadku zaczynam kwestionowac ten caly patent.

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Reputacja:   1

O ile IMPACT był średniawy, o tyle końcówka dla mnie rozwaliła system. Doliczyłem się chyba 12 członków Aces and Eigths - zauważyliście że byli praktycznie wszędzie i cały czas dochodzili nowi? Byłem pewny że zdemaskują już ich, ale ciągną to dalej :)

A Hogan warczał jak pies.

W sumie oryginalny skład A88A mieliśmy na końcu, kiedy zaatakowali Ariesa - reszta była pewnie tylko dla zmyłki, aby odwrócić uwagę, jak ten koleś na początku (who da fuck was that?).

Podoba mi się ten storyline - z tygodnia na tydzień, oczekujemy co nowego może się wydarzyć. Oby tylko nie przedobrzyli i nie przeciągali tego za długo.

O ile ja cieszę się na myśl że mogą to być Gallows, Knox itp. - o tyle większość może się zawieźć tymi nazwiskami, no ale przecież każdy musi się jakoś wybić, a obecny, "domniemany skład" ten potencjał posiada i ja go widzę.

Olbrzymi plus za zakończenie tego shitu z Claire - nie wiem N!KO coś się tak uczepił tej "pani adwokat" dzisiaj - IMO poszło jej całkiem, całkiem :D

Bring back Sinn Bodhi!

12349846194ddaab2b512c5.jpg

W sumie oryginalny skład A88A mieliśmy na końcu, kiedy zaatakowali Ariesa - reszta była pewnie tylko dla zmyłki, aby odwrócić uwagę, jak ten koleś na początku (who da fuck was that?).

"The Irish Lionheart" CJ O'Doyle. Wrestler indys, ostatnio miał swój tryout z Samem Shawem (zwycięzca Gutcheck). Mnie interesuje coś innego. Kim jest ten wielki gość, który zachowuje się jak ich lider? Zrobił clothesline Ariesowi, a później dobił go krzesłem. Wcześniej myślałem, że to D'lo Brown, ale jakoś nie pasuje mi na ich przywódcę :wink: Ostatecznie i tak będzie to ktoś inny. Jestem natomiast przekonany, że w składzie był Luke Gallows i Wes Briscoe (jego łatwo poznać).

Pani prawnik dawała radę, przecież nie będzie jechała tekstami jak Cena. Największy plus jest taki, że już jej więcej nie zobaczymy :smile: