Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Kolejny IW zaliczony:

+ Segment otwierający ze Stingiem i Flairem zajebisty :) Strasznie mi się podobał i mimo, iż mają swój wiek to ich walkę z chęcią obejrzę jeszcze raz :) Wiem, że zarówno Stinga jak i Flaira stać na ostatni świetny pojedynek :D

+ Mecz 8 zawodników z dywizji X bardzo fajny, szkoda że taki krótki. W kolejności od najsłabszego do najlepszego w tym pojedynku wg mojej skromnej osoby: (8- Roobie E., 7- Anthony Nese, 6- Alex Shelley, 5- Mark Haskins, 4- Jesse Sorensen, 3- Austin Aries, 2- Kid Kash, 1- Zema Ion) ---> Kash pomógł Ariesowi, wydaje mi się że również będzie po stronie Immortal...

+ Walka M. James z ODB bardzo dobra jak na kobiety. Krótko -> podobało mi się :)

+ AJ vs RVD - bardzo dobra walka, końcówka wyraźnie mówi o feudzie między Jerrym, a RVD... Osobiście chętnie zobaczę Jerrego w ringu ponownie.

+ Fajny Segment ze Stingiem, który zniszczył Gunnera....

- Nowi mistrzowie TT najgorsi jakich mogli dać... odnawiają dywizję X, proszę niech odnowią dywizję TT, dawać z powrotem MCMG oraz jakieś dobre TT, bo MA są ciency jak kartka papieru...

- Dość parodii z EY i dość szmacenia pasa TV, albo niech go dadzą komuś kto go wypromuje, albo niech go zniosą, bo już mnie zaczyna to wkurwi...

INNE:

* Walka Steinera z Devonem naprawdę wychodziła nie najgorzej (jak na dwóch starszych panów), co więcej zaczynała mi się podobać, a tu taki szybki i niespodziewany koniec... szkoda, bo naprawdę jak na nich to walka zapowiadała się dobrze...

* Samoa Joe zaczyna rozkurwiać... czyli mamy nowego Terminatora... zobaczymy co z tego wyjdzie, narazie nie oceniam, poczekam na rozwój sytuacji... feud z Devonem - raczej nie wchodzi w grę. Połówka Team3D była tu najprawdopodobniej tylko przykładową ofiarą...

* CRIMSON w końcu wyglądał na prawdziwego wkurzonego wielkiego monstera na miarę Goldberga :) I to mi się podoba ! Czekam na więcej !!!!

PRZEMYŚLENIA:

& Dawać Chavo, który będzie zabookowany jako obrońca rodziny Guerrero i honoru Meksykańskiego wrestlingu i niech nawet odbierze Jeffowi ten pas AAA !!

& W celu wzmocnienia pozycji stajni MA niech dadzą kobitkom pasy TT kobiet i może ta stajnia naprawdę będzie miała silną pozycję...

• Reputacja:   304
  • Urządzenie:  Android

dawać z powrotem MCMG

Niestety nie jest to teraz możliwe. Sabin jest kontuzjowany i wróci nie prędzej jak w 2012.

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

Trochę przesadzacie z tą dywizją TT, fakt pewnie BM się rozpadnie. Jednak TNA ma szansę wzmocnić dywizję TT np. poprzez reaktywowanie AJ & Daniels. Mogli by zdobyć pasy na BfG a potem trzymać je aż do powrotu MCMG. Chciałbym zobaczyć feud MCMG vs AJ & Daniels mogli by stworzyć świetny feud. Albo chociażby dać feud MA vs Pope & Devon lub MA vs British Invasion. Myślę że to by wystarczyło do powrotu MCMG.

5098708654e2b2a2fd00e6.jpg

Są jeszcze Ink. Inc, jeśli Devon przejdzie na ciemną stronę mocy to reaktywacja Dudleys ... podobno Low Ki ma kontrakt więc może reaktywacja Daniels & Ki. British Invasion ? Tak, ale bez Terry'ego. Może Iksi będą mieli jakiś Team. Natomiast mi się wydaje że zobaczymy feudzik Sorrensen vs Kash

Albo chociażby dać feud MA vs Pope & Devon lub MA vs British Invasion

MA vs British Invasion jestem za, ale opcja Pope z Devonem zdecydowanie odpada.

Jeśli chodzi o dywizje Tag to już niebawem mogą wzmocnić ją byli mistrzowie Tag Team z WWE, którzy mają obecnie kontrakt z TNA, ale nie występują chodzi mi tutaj o braci Hardych. Pojawiły się dziś zdjęcia ukazujące nowy pas, który zrobiła ekipa z Top Rope Belts dla Jeffa. Pas jest podobny do tego, którego Jeff miał gdy był w Immortals. Pas nazwa się Omega Enigmatic Championship. Parę dni temu bodajże na Twiterze Matt napisał, że jest gotów wrócić do ringu. Być może wróci razem z bratem i będą walczyć jako Tag Team.

Są jeszcze Ink. Inc, jeśli Devon przejdzie na ciemną stronę mocy to reaktywacja Dudleys ... podobno Low Ki ma kontrakt więc może reaktywacja Daniels & Ki. British Invasion ? Tak, ale bez Terry'ego. Może Iksi będą mieli jakiś Team.

Reaktywacja Teamu 3D raczej nie wchodzi na razie w grę, przecież Bully Ray ma feud z Mr.Andersonem. Z Ink. Inc jest problem Jesse Neal jest kontuzjowany? Low Ki & Daniels raczej nie zobaczymy, bo Low Ki nie ma podpisanego kontraktu z TNA. Wolał bym zobaczyć Danielsa z AJ. A British Invasion chodzi mi jako TT, jakby byli z Terrym było by słabo, chociaż na ochroniarza się nadaje. A co do Hardy Boys jest za, tylko że Jeff musiałby rzucić pewne środki. :). Mogli by też wprowadzić do rosteru na jakiś czas Jacka Evansa & Xtreme Tigera, współpraca z AAA trwa. Chciałbym też zobaczyć TT Abyssa z Judas Mesias, a James Mitchell mógłby być ich menadżerem. :twisted:

5098708654e2b2a2fd00e6.jpg

Albo chociażby dać feud MA vs Pope & Devon lub MA vs British Invasion

MA vs British Invasion jestem za, ale opcja Pope z Devonem zdecydowanie odpada.

Jeśli chodzi o dywizje Tag to już niebawem mogą wzmocnić ją byli mistrzowie Tag Team z WWE, którzy mają obecnie kontrakt z TNA, ale nie występują chodzi mi tutaj o braci Hardych. Pojawiły się dziś zdjęcia ukazujące nowy pas, który zrobiła ekipa z Top Rope Belts dla Jeffa. Pas jest podobny do tego, którego Jeff miał gdy był w Immortals. Pas nazwa się Omega Enigmatic Championship. Parę dni temu bodajże na Twiterze Matt napisał, że jest gotów wrócić do ringu. Być może wróci razem z bratem i będą walczyć jako Tag Team.

Jeff jest za dużym drawem żeby się kisić w TT, choć z drugiej strony nagrabił sobie straszne i nie wiem czy jeszcze kiedyś powącha Main Eventy w TNA. Nazwa Omega niebezpiecznie kojarzy mi się z dawną backyardową fedką Hardych, którą ponoć chcą reaktywować.

Jeff jest za dużym drawem żeby się kisić w TT, choć z drugiej strony nagrabił sobie straszne i nie wiem czy jeszcze kiedyś powącha Main Eventy w TNA.

Czym sobie nagrabił ??

zećpał się po raz kolejny jak świnia i zawałił main event PPV.

Z minusów tej gali podać można:

- zbyt krótki czas na X-Gauntlet i jobnięcie Alexa w sposób wręcz urągający mu,

- czas dla Erica Younga, jesli już muszą go dawać do Tv w jakichś debilnych spotach, to niech chociaż będą śmieszne i do rzeczy, a nie o dupie maryni,

- czy tylko ja widziałem jak podczas psychicznego nekania Flaira przez Stinga na zapleczu mignęły dwie osoby przed kamerami? No i brak samej walki. Skoro już miała się odbyć to dawać to gówno i jazda dalej z programem, im szybciej będzie za nami to starcie emerytów tym lepiej. Albo robią z tego jeden pojedynek sentymentalny, albo na iMPACT! i jazda z tematem, ale niech nie zabierają czasu innym. Akurat ich walka nie potrzebuje niewiadomo jakiej podbudowy,

- czas zmienić format show żeby nie zaczynał się od gadania, chocby niewiadomo jak dobry był speech na dzień dobry, mam już serdeczenie dość zaczynania od gadania.

Z pozytywów:

+ jeśli chodzi o walki to trzymały poziom, a walka Mickie vs OBD naprawdę fajna i dobrze zabukowana, dodatkowy plusik dla Jackie za granie złej dzieczynki, która chciałaby, ale nie może :)

+ Jarrett pomagający Latin America. Bardzo logiczne, w końcu kto jest teraz King of the Mexico?

+ promo Winter. Tak mówiła o posiadaniu pasa jakby to naprawdę była ważna sprawa i spełnienie jej pragnień, naprawdę świetne promo uwydatniające pas!

+ Joe`s gonna KILL YA! Miejmy nadzieje że duży zły Joe wraca!

+ Nature Boy! What can I say, stęskniłem się trochę, a segment z Hoganem kupa śmiechu,

+ Crimson i Angle, w końcu mamy szanse na długo prowadzony feud uwieńczony walką o najwyższe laury.

Niewątpliwie więcej pozytywów, chociaż niedociągnięcia są i cały czas brakuje wyjścia poza Orlando.

Ogólnie rzecz biorąc Thumbs Up TNA.

Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

11779036984f6668615c651.jpg

Nazwa Omega niebezpiecznie kojarzy mi się z dawną backyardową fedką Hardych, którą ponoć chcą reaktywować.

Podobno Matt na swoim kanale Youtube zamieścił informacje, że w czasie kiedy biorą wolne od TNA reaktywują organizację, która zakończyła swą działalność w 1999 roku a dokładniej Organization of Modern Extreme Grappling Arts. Walczyli w niej m.in. Gregory Helms, Shannon Moore, Joey Matthews, C. W. Anderson, Amy Dumas(Lita).

• Reputacja:   825
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows

Plusy:

+ Pierwszy segment bardzo mi się podobał, głównie ze względu na Rica. Jego powrót należy uznać za plus, ponieważ rządził na tym impakcie w segmencie z HH.

+ Walka X dywizji była dobra, jednak TNA mogło dać im jeszcze trochę czasu, a wyrzucić np. Younga, na którego ewidentnie brakuje większego pomysłu. Już się cieszę na starcie Kendricka z Ariesem.

+ Segment Crimsona z Kurtem. Szczerze nie spodziewałem się, że Crimson tak dobrze sobie poradzi za mikrofonem, naprawdę nie było źle.

Minusy:

- Atak Joe na Devona. Muszę przyznać, że mam problem z kupieniem gadki Joe, ponieważ w tej chwili w TNA on jest tak groźny dla innych zawodników jak Horns w WWE. Przegrywa walkę za walką co niestety źle wpływa na odbiór jego postaci.

- Lynn vs RVD coraz bliżej.. szkoda tylko, że to pewnie Jerry będzie musiał jobbować rywalowi.

- Mexican America z pasami. Kompletnie nie wiem czemu taki team dostaje pasy, ponieważ zupełnie nie kupuję tej stajni. Ciekawe co teraz z Beer Money.

Ogólnie impakt na plus. Szczególnie podobały mi się w tym tygodniu segmenty, które były naprawdę dobre.

Ej CzaQ, widać po mnie???:D

sr.jpg.c870ab4188908c3d6d06c5f5101bfd2b.jpg

Plusy:

- X-Division Gauntlet Match naprawde dobry pojedynek, dużo nowych twarzy niektórych z nich chętnie bym widział na dłużej w TNA. Zaczyna się robić coraz ciekawiej w tej dywizji.

- Powrót Flaira do Impactu i Sting. Obaj panowie pokazali klase, strasznie mi brakowało Rica i jego speecgy.

- Crimson dostaje mikrofon i u boku Kurta wypada bardzo dobrze. Mam nadzieje, że będą mu dawać mikrofon częściej bo chłopak naprawde się sprawdził.

- Czy ktoś jeszcze ma wątpliwości, że Joe nie podszkoczy w BfG Series?

- ODB vs James mi się ta walka nawet podobała, byłem ciekaw jak wyjdzie ten pojedynek i było dobrze.

Minusy:

- Devon vs Steiner jak dla mnie niepotrzebny pojedynek.

- RVD.... Czy on ku..... nie może przegrać czysto?

- MA mistrzami TT to pewnie doprowadzi do rozłamu BM i ich walki na BfG. Aktualnie z TT nie dzieje się dobrze w TNA.

Ogólnie 4/6

1 miejsce w typerze TNA w 2011 r

http://total-nonstop-action.blogspot.com/ --> najlepszy blog o TNA

Fan wrestlingu od 25.02.2005r

Reprezentant TNA Originals

Jeśli chodzi o dywizje Tag to już niebawem mogą wzmocnić ją byli mistrzowie Tag Team z WWE, którzy mają obecnie kontrakt z TNA, ale nie występują chodzi mi tutaj o braci Hardych.

No i nici z tego scenariusza za sprawą wybryku Matt'a. Zabawne, że kilka postów wcześniej dyskutowaliśmy o słynnym wydarzeniu z marca z Jeff'em w roli głównej. Co ciekawe TNA według plotek miało poważne plany co do braci Hardy i planowano zrobić ich powrót w październiku w okolicach BFG. Teraz jednak nic z tego nie będzie i powróci sam Jeff co też nie jest takie pewne biorąc pod uwagę ciągłe zamieszanie wokół niego i Matt'a. Zwolnienia Jeff'a nie będzie bo TNA wydaje teraz jego DVD + kilka bajerów w sklepiku, jakieś ubrania na halloween i inne pierdoły :wink:

Plusy:

X-Division Gauntlet Match naprawde dobry pojedynek, dużo nowych twarzy niektórych z nich chętnie bym widział na dłużej w TNA.

Będziesz miał ku temu okazję, bo podpisali kontrakty ze wszystkimi. Ich profile zostały dodane do rosteru na oficjalnej stronie.

"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)