Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Jeszcze co do Gunnera, to nie rozumiem takiego liczu. Może nie jest wirtuozem ringu ani mikrofonu ale ma świetny wygląd i charyzmę. Nie wiem czy ME już teraz to dla niego nie za dużo, ale zobaczymy bo napewno on znajdzie się w finałowej czwórce BoG Series.Pewnie nikt się ze mną nie zgodzi, ale ja wole jego od Crimsona. Karmazyn nie jest dla mnie przekonujący.

Przeglądam sobie roster TNA i dochodzę do wniosku, że na push zasługują - Roode, Matt Morgan, Samoa Joe, Pope, Daniels, właśnie Crimson (ja go kupuje i tyle) i nie boję się użyć tego określenia - lekko szmacony ostatnio - AJ Styles. Siódemka którą tutaj przedstawiłem, ma wszystko co Gunner, a nawet wiele więcej. Prawdopodobnie żaden z tej siódemki nie jest słaby na mikrofonie. Prawie wszyscy z siódemki którą wymieniłem, na pas w najbliższym czasie szans nie mają żadnych. Prawie żaden z tej siódemki nie jest wyrzutkiem z WWE ( niby Morgan i Pope, ale żeby oni w tym WWE coś zdobyli), tak więc do cholery jasnej nie rozumiem, jak ktoś taki jak on może otrzymywać tak wielki push, kiedy dużo lepsi od niego gniją się w midcardzie.

Ja sam też nie jestem wielkim zwolenikiem Gunnera, ale nie podoba mi się, że wszyscy tak strasznie go hejtują. Ma charyzmę, wygląd i kogoś kto go lubi w CT (a obecny WHC w WWE ma coś więcej?), więc ma potencjał na bycie gwiazdą. Jest dosyć młody (ma 29 lat) więc ma czas na podszkolenie swoich ring skilli. Po prostu odpowiada mi ten wrestler.

A co do tej 7 to zdadzam się z prawie wszystkimi. Mam wątpliwości co do Matta Morgana i Crimsona. Pierwszy miał już swoją szansę, nawet dwie na pas. Oczywiście to nie jego wina, że bookerzy boją się w niego zainwestować, ale jednak muszą mieć jakieś pobudki. Nie za bardzo lubie też jego prace z mikrofonem, jest poprawny, ale nie ma takiej charyzmy jaką potrzeba do bycia Gwiazdą mainstreamu. Dla mnie charyzmą nie jest jakięś trząśniecie linami, czy grymas lub napinanie mięśni. To całkiem dobrym power wrestlerem, ale jest dla mnie jednak obojętny. A Crimsona po prostu nie lubie. Podwójna podróbka. Goldberga i jakiegoś CK3 z Michigan.

Member of Christian's Coalition

There's a love-hate relationship beetwen Mike

Bennet and fans of RoH. Mike love himself an he hates all the fans. ;)

7674352084f2c2dc0ae610.jpg

podszkolenie swoich ring skilli

Ja sobie przypominam 5 walk Gunnera po rozpadzie jego teamu z Murphym(tej z EY nie wspominam):

- słaba o pas TV(ale przeciwnicy byli bardzo słabi)

- bdb/dobra z Danielsem

- zjadliwa w TT z Andersonem vs. Sting/Young

- dobra z Andersonem

- bardzo dobra z Stylesem

Jeżeli da mu się dobrego przeciwnika to myślę, że bez problemu wykręciłby walkę godną main eventu gali PPV, także ring-skillse nie powinny stać na przeszkodzie do zostania gwiazdą mainstreamu. Wygląd i charyzmę także posiada.

7614081404f146f966c931.jpg

Nie za bardzo lubie też jego prace z mikrofonem, jest poprawny, ale nie ma takiej charyzmy jaką potrzeba do bycia Gwiazdą mainstreamu

nie zgodzę się, przypomnij sobie jak mówił o sobie w liczbie mnogiej, MY kiedy to szukał sobie partnera do obrony pasów, to była szkoła wyższa przy mikrofonie.

Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

11779036984f6668615c651.jpg

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  iPhone

Dokładnie. Również będę bronił Morgana. Wśród wielkich chłopów w main streamie obecnie jest w czołówce. I bardzo żałuję, że Matt miota się od dłuższego czasu bez dobrego feudu. Można by z niego duuużo wycisnąć.

16476371734edf391100c30.jpg

Ja sam też nie jestem wielkim zwolenikiem Gunnera, ale nie podoba mi się, że wszyscy tak strasznie go hejtują. Ma charyzmę, wygląd i kogoś kto go lubi w CT (a obecny WHC w WWE ma coś więcej?)

Nie i nikt nie powiedział, że go lubię. ;)

Oczywiście to nie jego wina, że bookerzy boją się w niego zainwestować, ale jednak muszą mieć jakieś pobudki.

Tak, odstawili go bo do federacji przybył trzy razy gorszy Gunner. Szkoda, że TNA nie ma jakiejś swojej rozwojówki, bo właśnie tam widziałbym jego miejsce. Za mikrofonem Morgan wcale nie jest zły, a w ringu jak na takiego olbrzyma jest naprawdę bardzo zjadliwy. Charyzmy też mu nie brakuje, bo co takiego były ochroniarz robi, że ma jej wiele?

bo co takiego były ochroniarz robi, że ma jej wiele?

a czy musi cos robić? Charyzmę albo się ma albo nie. Goldberg też nic nie robił poza wyginaniem pyska i spinaniem się, a jednak ludzie za nim pociągnęli. Gunner ma coś w sobie, ale widocznie nie na każdego to działa. Na mnie akurat tak, widać w na jego twarzy wyrysowane psychol i na ten przykłąd ze wszystkich w TNA pewnie to na niego nie chciałbym trafic w ciemnej uliczce.

Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

11779036984f6668615c651.jpg

• Urządzenie:  Windows

Gunner ma coś w sobie, ale widocznie nie na każdego to działa. Na mnie akurat tak, widać w na jego twarzy wyrysowane psychol i na ten przykłąd ze wszystkich w TNA pewnie to na niego nie chciałbym trafic w ciemnej uliczce.

Wizualnie jest ok, ale ja wciaz nie widze w nim zadnego potencjalu. Dalej mnie do siebie nie przekonal, ale chcialbym zeby sie to zmienilo. Psychopate ma wypisanego na twarzy, a TNA chyba nie do konca to widzi, bo wcale nie promuja go na takiego kogos.

50608915156a3743c1fa34.jpg

A czy to ważne Flair miał wyjść do publiczności, a wypiął się na nią i poszedł sobie. Na początku podpisywał chyba tylko autografy.

No dla mnie akurat ważne bo jestem ciekawy. :D Co do Flaira to się chamsko zachował nawet nie wiedziałem o tym.

Co do Gunnera to jeśli dadzą mu dobrego rywala to jest w stanie wykręcić bardzo dobry pojedynek, ring skille ma dobre także mnie również przekonuje do siebie. A ostatni pojedynek z AJ był bardzo dobry ( na początku wkurzyłem się, że Gunner wygrał, ale po takim pojedynku to ok )

1 miejsce w typerze TNA w 2011 r

http://total-nonstop-action.blogspot.com/ --> najlepszy blog o TNA

Fan wrestlingu od 25.02.2005r

Reprezentant TNA Originals

Podwójna podróbka. Goldberga i jakiegoś CK3 z Michigan.

Sprawa się wyjaśniła. Krimson ma gimmick Jokera, taki jaki obecnie przyjął Sting(swoją drogą nie wiem o co te pretensje do Impact Wrestling, skoro obydwa gimmicki są podróbką Heatha Ledgera). Także TNA'owski Crimson nie ma nic wspólnego z Krimsonem z CK3, następnym razem nie osądzaj kogoś na podstawie plotek.

7614081404f146f966c931.jpg

Oh my god... koles po prostu próbuje to wykorzystać aby zrobić wkoło siebe hałas i tyle. Joker to taka postać z której korzysta wielu bo to swoista legenda ze stajni DC

Cześć, to mój pierwszy post na tym forum i chciałem się odnieść do ostatniej tygodniówki, mam nadzieję, że nie obrazicie się jeżeli użyję schematu "plusów i minusów"

Plusy:

-Postać Stinga jako "Joker" jest dużo ciekawsza. Mimo tego, że ten motyw jest bardzo objechany w prawie wszystkim to Borden przestał tak bardzo zanudzać.

-Walka X o miejsce na DX - Według mnie najciekawsza walka spośród 3 które mogliśmy zobaczyć. Bardzo mnie cieszy powrót Low-Ki oraz dobra postawa Wang Yanga. Skok z ringu był naprawdę niesamowity, jednak nie widzę dla niego stałego miejsca w rosterze, w WWE był zbytnio szmacony abym mógł teraz spojrzeć na jego postać jakoś przyszłościowo, za to Low-Ki'ego chcę by jeszcze trochę polatał.

-Bully Ray po heel turnie stał się dla mnie wreszcie zjadliwy a to co zrobił na ostatnim Impact'cie zasługuje jak najbardziej na pochwałę.

-Bardzo zjadliwa walka Knockouts, bardzo fajnie że dają im dość dużo czasu, choć James jako championka już mi się z lekka znudziła, sądzę że już najwyższy czas na nową posiadaczkę pasa.

-Podpisanie kontraktu na DX. Walka AJ i Danielsa będzie na pewno czymś godnym obejrzenia, ale oczywiście brakuje w niej postaci Joe do którego odniosę się później. Liczę że Fallen Angel przejdzie heel turn w czasie zbliżającego się PPV bo jego postać jest niemrawa i robi na razie za "kolegę" AJ'a.

Minusy :

- Bardzo denerwują mnie LAX. Hernandez kiedyś był jednym z moich ulubieńców jednak teraz jest cieniem samego siebie chociaż jego postura polepszyła się od czasu gdy wrócił z Meksyku. A Anarquia (nawet nie wiem jak to poprawnie napisać) absolutnie jest za słaby na tą federację, nie wyróżnia się ani przy mikrofonie ani w ringu.

-Brak głównych zawodników Dywizji X czyli Reda, Kendricka i Generation Me.

Inne:

-Walka Joe vs Devon sama w sobie dobra. Co prawda Joe przegrał ale sposób w jaki prowadził przez większość walki próbując osiągnąć wygraną poprzez Submission daje mi nadzieję że "obudzi się" w tym rankingu i przez zdobywnie 10 punktów znajdzie się w finałowej czwórce.

-Cieszy mnie powrót Douga oraz Magnusa (chociaż sądzę, że Williams już dawno mógłby zagościć w ME bo go uwielbiam), jednak mogli by sobie dać spokój z Terrym, jest on bardzo przeciętny na micu a jego walki są z reguły bardzo nudne.

Ogółem Destination X jest promowane bardzo dobrze, co tydzień dostajemy bardzo solidne walki X'ów jednak mieli być oni "zniszczeni" przez Abyssa, a oprócz tego że zgarnął pas i pokonał parę razy zawodników X to nic zbytniego się nie dzieje. Mimo wszytko Karta na chwilę obecną zapowiada się bardzo dobrze i mam nadzieję że to będzie najlepsze PPV w tym roku w mainstreamie.

Plusy:

-walka X'ów - Wang, Matt i Low Ki zmietli totalnie w iMPACT Zone, świetna szybka skoczna i dynamiczna walka - zwycięzca mógł być tylko jeden, Low Ki który miejmy nadzieje wygra na DX a jeżeli nie to będzie miał jakąś inną role w IW.

-segment tagów Brytolów i Meksykańców bardzo mi się podobał, ogólnie uwielbiam british mic skill i Magnus pokazał że dysponuje zajebistym okazem takowego - ich walka zapewne będzie ciekawa, boje się tylko o to aby żaden Bryt nie doznał kontuzji, przecież z tego słyną Mexican America

-knockouts i wszystko co z ich wyglądem związane

-Sting jako joker który terroryzuje Immortal po prostu teraz Borden doznał jakby mu ubyło z 10 lat, ciesze się że doznał tej przemiany i jest taki no nie wiem, świeższy ?

Minusy:

-push Gunnera - ziomek który pół roku temu robił za ochroniarza teraz gnoi main eventerów, niech jeszcze dadzą mu mnóstwo shootów o WHC i zrobią main heela to chyba się wnerwie - zero skill, zero mica, zero charyzmy, zero niczego ....

-szmacenia Joe ciąg dalszy czyli jak z gwiazdy fedki zrobić popychle który co chwile bije kogoś w barze

-RvD który chyba przejdzie heel turn - nie trawie go jako wrestlera ani jako człowieka który uważa się za mega super gwiazdę i wypina dupe na innych, teraz chyba zapowiada się jego heel turn a co za tym idzie może odzyskać pas WHC jako lider Immortal - one big wtf

Low Ki dobry był, ale ten Yang wymiatał najlepiej. Z walki 1 i 3 wziął bym po 2 zawodników, z tej sprzed tygodnia żadnego. Na pewno jednak ci przygodni dla TNA zawodnicy X dywizji nie są gorsi od tych w rosterze.

Steiner trochę odświeżył Immortal. Trochę mnie dziwiło że walczył z Kurtem i w sumie jest po drugiej stronie rzeki - przecież to Angle go ściągnął niedawno jako swojego kumpla z MEM. Sam Angle pomaga Stingowi, z którym o ile dobrze pamiętam ostatni wspólny segment miał jeszcze w MEM gdzie szczerze się nienawidzili i opluwali.

AJ vs Daniels było już kilka razy i nie wiem czy cokolwiek da się jeszcze z ich wspólnych pojedynków wycisnąć. Tak samo Kurt miał już feud z Andersonem więc mam nadzieję że odgrzewanego kotleta nie będzie.

Jeżeli stan zdrowia Hulka jest rzeczywiście tak zły to nie ma sensu robić walki na BFG. Sting jeszcze 5 min walki jest w stanie zrobić, no może 10 jak pobiegają sobie po trybunach ale do czego miałoby to prowadzić? Do wygranej Stinga? Po co? Do interwencji Immortal? Po co? Co by ta walka wprowadzała? Bo to ani o pas ani o cokolwiek. A akcja typu "wejdą i zejdą" to może być równie dobrze jako main event na Impakcie a nie najważniejszej gali. I od razu dodam - w 99 roku jak zeszli to zaraz była walka Goldberga ze Stingiem co było wówczas atrakcyjne.

Egoista, alkoholik, fan wrestlingu lat 90-tych :)

7062611814df90a2160f60.jpg

Ktoś wie jakie są zasady BfG Series? Nie dziwne jest, że Styles i Gunner walczą 3ci raz z rzędu w ramach tego turnieju ?

10136801454e08b07ab2e86.jpg

• Urządzenie:  Android

Zasad nie ma :)

- liczone są walki na Impact, PPV i live eventach

- mogą być toczone w różnych systemach (np. 1 vs 1, 2 vs 2, 1 vs 1 vs 1)

- punktacja jak poniżej

Sposób zwycięstwa / Liczba punktów

submission / +10

pinfall / +7

countout / +5

zwycięstwo przez dyskwalifikację / +3

remis / +2

porażka przez dyskwalifikację / -10

No i zestawienie aktualne:

Zawodnik / Punkty / Liczba walk

1. Gunner / 21 / 4

2. Crimson / 17 / 3

3. Matt Morgan / 14 / 3

3. James Storm / 14 / 3

3. AJ Styles / 14 / 4

4. Rob Van Dam / 7 / 1

4. Bully Ray / 7 / 1

4. Scott Steiner / 7 / 2

4. Devon / 7 / 4

5. Samoa Joe / 0 / 2

5. Bobby Roode / 0 / 3

5. The Pope / 0 / 5

Tu jest dokładny spis walk, kto z kim walczył do tej pory

http://www.impactwrestling.com/images/stories/galleries/bfgseriesupdate/bfgseriesup.jpg

Edytowane przez Vercyn