Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Samoa Joe vs Gunner krutki pojedynek, Samoa Joe pokazał, że szybko kończy z takimi pachołkami

I właśnie to jest dziwne że taki pachołek jest w stajni o nazwie Immortal. Nazwa w porównaniu do członków jest dość groteskowa. Z SJ walczył Murphy. Widać, że drugi z ochroniaży jest bardziej promowany, nie ma zresztą co się dziwić bo Gunner jest po prostu bardziej wyrazisty, i przy odpowiednim gimnicku jestem całokwicie za tym aby występował jak najczęściej, jednak uważam że chyba jednak nie zasłużył na pas TV, dawniej Legends, który nosili Booker T czy też Styles. Uważam że to jeszcze nie ta liga, i zaniża to dosyć wartość pasa.

18064125974da1994d7a3f9.jpg

:D mnie to śmieszy :D jak pas ma AJ to Aj jest szmacony jak ma go ktoś kogo można powoli wypromować to jest szmacony pas:D proponuje dać kogoś z middle... a sorry jak ma Abyss też źle już nie wiem sam:D

A tak szczerze ja się ciesze że ma go ktoś nowy i z dołu karty, jednak wymagam od TNA aby dać mu walki na poziomie z ludźmi na poziomie np z Samoa Joe, czy z Pope czy Abyssem czy Hernandezem by udowodnić że pas i zawodnik który go broni ma jakąś wartość. Bez tego danie tego pasa jest idiotyczne:D

Sądzę że tag team Gunnera powinien się zamienić na Robb & Murphy a niech Gunner będzie nimi pomiatał :D

mnie to śmieszy jak pas ma AJ to Aj jest szmacony jak ma go ktoś kogo można powoli wypromować to jest szmacony pas:D proponuje dać kogoś z middle... a sorry jak ma Abyss też źle już nie wiem sam:D

Czy naprawde uważasz, że Gunner swoimi występami zasłużył już na to żeby stawiać go w szeregu z AJ Stylesem czy Bookerem T? Bo mnie się wydaje że nie. Czy na prawdę w TNA nie ma innych zawodników którzy mogli by walczyć o ten pas? Inna sprawa, że głupotą było odbierać pas Abyssowi, który wrócił bodajrze tydzień po tym jak Gunner dostał pas, więc pytanie, czy nie mógł by po prostu wrócić z tym pasem?

Uważam że Gunner ani razu nie dostał okazji by czymś zabłysnąć oprócz kilku fragmentów robił za jobbera. W tej sytuacji nie można go oceniać jako wrestlera, bardziej rozważam to na szanse którą może wykorzystać ale nie musi. Mym zdaniem zbytnio przesadzasz acz masz troche racji

Mym zdaniem zbytnio przesadzasz acz masz troche racji

I vice versa. Konstruktywna wymiana zdań zawsze jest dobra i pozwala spojrzeć na dana rzecz z innej strony. Może jednak czymś tam się pokazał, że dostał ten pas, niekoniecznie w TV. Jak zobaczyłem kto ma walczyć o pas TV to z tej trójki wybralbym wlaśnie Gunnera, jednak teraz pozostaje kwestia jak jego postać będzie prowadzona i czy TNA tego nie spieprzy. Chętnie bym zobaczył po LockDown feud Gunnera z Morganem właśnie o pas TV i myślę, że to by ostatecznie dało odpowiedz na pytanie czy Gunner jest już gotowy aby dzierżyć ten pas, a dla Morgana stanowiło by przetarcie przed walkami o pas Heavyweight, w których niewątpliwie chciałbym go zobaczyć.

Ok. Po prostu źle cie zrozumiałem. Zdarza sie. I z tym internetowym gangsterem nie trafiłes za bardzo. Czasami tylko niestety zapominam o zasadzie "piłeś-nie pisz" :D

Spoko. Po prostu jestem trochę przewrażliwiony na niecenzuralne słownictwa w necie pisane do kogoś konkretnie.

Rei - wiem ze Macho ma gadane, pewnie inne dziadki też mają. Jest przecież jeszcze Piper, Halla można po odwyku zatrudnić... Tylko niedługo będzie open Impaktu następujący - Flair przemawia, Sting wtrąca swoje 2 słowa, po czym wychodzą Hogan z Machem i puszczają im ripostę. Na to wszystko wpada Scott Steiner i pije do wszystkich. Jak już zapewne niektórzy wiedzą jestem ostatnią osobą która wysyła stare gwiazdy na emerytury, ale to wszystko zaczyna już niepokoić. Gościnny występ, jakiś krótki storyline dla urozmaicenia - niech będzie. Udział na dłużej - nie.

Egoista, alkoholik, fan wrestlingu lat 90-tych :)

7062611814df90a2160f60.jpg

ArthurWF napisał/a:

Nie zainteresowało was to że jakiś czas temu brat Macho Mana, Lanny Poffo ogłosił że Randy Savage zrobi coś spektakularnego i będzie o nim głośno?

Osobiście bardzo lubiłem Macho Mana ale jeśli okaże się że Randy podpisze kontrakt z TNA to niekoniecznie będę w niebo wzięty, bo walka Macho Man vs Hogan będzie tylko kwestią czasu, a jak będzie wyglądała to chyba każdy potrafi sobie wyobrazić. Na prawdę zaczynam się bać że to może być Macho Man.

Ja myśle że TNA narazie nie będzie mówic że 'ktoś' za tym stoi, będzie to po prostu network

zapomnielismy wszyscy o Foley`u

a propo ewentualnych turnów - wydaje mi się że należy się bacznie przyglądać właśnie Danielsowi.

Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

11779036984f6668615c651.jpg

TNA obejrzane na szybko. Ogólnie jedno z najlepszych ostatnio. Więcej napisze potem jak zobaczę raz jeszcze i jak wróce do domu

• Urządzenie:  Windows

Plusy:

* - Zwyciestwo OJa powinno dac spokojne zwyciestwo British Invasion na PPV. Anglicy i wykrety, byly moimi glownymi faworytami w tym starciu, bo poza nimi, jeden team jest z przypadku, a drugi dopiero co walczyl o pasy i chyli sie ku upadkowi.

* - Mickie mnie pozytywnie zaskoczyla w swojej gadce. Sporo emocji, jak na kulawa w tej dziedzinie (tj. mic skillsy) kobiety

Minusy:

* - Niepotrzebnie podlozyli Gunnera w Main Evencie. Strzelaja sobie w stope takimi zagrywkami

Inne:

* - O ile gadka Andersona w poczatkowym segmencie byla ok, to stajnia jobberow mi to troche popsula, wiec nie poniose sie na pelnoprawny plus. Immortals juz dawno nie sa sila, na ktorej barkach mozna oprzec Impact. Niestety, TNA jeszcze do tego nie doszlo. Dawno nie widzialem, zeby dominujaca stajnia sie tak cieszyla po zbesztaniu jednego zawodnika.

* - Madison ruszyla z Tara. Nie wykluczone, ze to byla Victoria bedzie odpowiedzialna za (dosc oczywisty) triumf Mickie.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Plusy:

- dobrze, że nie zapomnieli o zemście Abyssa na Crimsonie, ale źle to zabookowali. Powinni dać im walkę, żeby raz na zawsze to zakończyć. Monsters Ball na Sacrifice byłby mile widziany

- fajny pomysł z Best of 3 series o przewagę w Lethal Lockdown. Bardzo podobała mi się walka Hardasa z Kazem i trzeba wspomnieć o zwycięstwie Matta poprzez Submission

- Ultra Male Rules to dodatkowa stypulacja walki Jarretta z Angle. Zapowiedź jej pozostawia wiele do życzenia. Po prostu dodali ją do karty, bez słowa wyjaśnienia i dopiero dzięki wujowi Google dowiedziałem się, o co w niej chodzi. Ultra Male Rules to nic innego jak 2 out of 3 falls (1 fall - pin, 2 fall - submission, 3 fall - escape the cage), także można się spodziewać dobrej walki

Minusy:

- po tym, jak face'owie co tydzień dostają łomot, rezultat kilku walk na Lockdown staje się łatwy do przewidzenia

Podczas iMPACT! Tenay wszystko ładnie wyjaśnił, lecz nie pamiętam w jakim dokładnie momencie. Wydaje mi się, że chwilkę po 6-man tag matchu.

Skoro tak to musiałem przeoczyć. Mimo wszystko, powinni dać Kurtowi segment, w którym by to zapowiedział

Edytowane przez marcel
"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

Po prostu dodali ją do karty, bez słowa wyjaśnienia i dopiero dzięki wujowi Google dowiedziałem się, o co w niej chodzi. Ultra Male Rules to nic innego jak 2 out of 3 falls (1 fall - pin, 2 fall - submission, 3 fall - escape the cage), także można się spodziewać dobrej walki

Podczas iMPACT! Tenay wszystko ładnie wyjaśnił, lecz nie pamiętam w jakim dokładnie momencie. Wydaje mi się, że chwilkę po 6-man tag matchu.

Muszę przyznać, że nie bardzo podoba mi się ten nowy theme Abyssa. Poprzedni był całkiem spoko, choć ten może też będzie się sprawdzał. Co do zemsty to jak dla mnie ok, coś w stylu Triple H'a i Sheamusa na tydzień po powrocie HHH'a, czyli krótki wyrok kary bez większego halo z powodu innych ważniejszych spraw na głowie(tu feud z Fortune).

Nie podoba mi się natomiast jedna rzecz w dywizji TT. To, że na Lockdown zwycięsko powinien ze starcia wyjść jedyny heelowy team w tym zestawieniu, bo przecież pasy są w posiadaniu face'ów, a tym teamem jest British Invasion. Sam fakt, że to ta powracająca drużyna wmiesza się w feud z Beer Money podoba mi się, ale nie podoba mi się jak nas do tego przygotowują, mianowicie podłożenie Williamsa Jordanowi, a na Xplosion przegrana z Ink Inc., myślałem, że Brytyjczycy zaczną dominować dywizję aż w końcu jako godni pretendenci staną do walki z Beer Money, a tu trochę kiepsko to jest prowadzone wg mnie, no chyba, że planują wygraną innej drużyna, ale jak dla mnie byłaby to jeszcze większa porażka.

Podobnie jak N!KO nie podoba mi się podłożenie Gunnera, mogli spokojnie go w to nie mieszać. Tzn. mógł tam być, ale tylko po to aby sponiewierać swoich 'kumpli', którzy przegrali z Assholem. Jako 3 wszedłby Bully Ray, a oni by zniknęli. Tak podłożyli mistrza i marny pas stał się jeszcze marniejszy, a jak przypomnę sobie jakie nadzieję z nim wiązałem podczas panowania AJ'a i późniejszego feudu z Dougiem... Wielka szkoda, że wtedy AJ doznał kontuzji, pas przejął Monster i zaczęło się ponowne szmacenie/zapomnienie tego złota.

7614081404f146f966c931.jpg

• Reputacja:   66
  • Urządzenie:  Android

Impact mi się bardzo podobał. Bischoff zaczyna się dziwnie zachowywać. Coś mi tu śmierdzi Netwark:)

Kobitki pominę. Jedyne co mi się podobało to tekst Madison do Tary, że jest jej dziwką. Wszystko wskazuje na to, że Mickie wygra na Lockdwon, prawdopodobnie przy pomocy Tary.

Na duży plus walka Hardy vs Kazarian. Matt daje radę i naprawdę widać, że się stara. Pozytywnie mnie zaskakuje. Dobrze odgrywa swoją rolę. Oby tak dalej.

Flair jak zwykle niszczy. Ten facet nic nie musi mówić. Wystarczy, że po prostu jest. Kolejne spięcie z sędzią i to pokazywanie 2:0. Mistrz:)

Fajna akcja na linii Angle vs Jarret/Karen. Tekst Kurta do byłej żony po tym jak Jarrett uciekł samochodem trafiony idealnie w punkt. Mimo wszystko Karen chyba jednak nie odwróci się od Jeffa:)

ME mi się średnio podobał (po cholerę szmacą Gunnera skoro dali mu pas?) do momentu wejścia Bully'ego. Już pachniało kolejnym Power Bombem aż tu nagle wychodzi Hogan i to on chce "polecieć" na stoły. Śmiesznie to wyglądało. Facet, który ledwo chodzi i Power Bomb:)

Na szczęście wyszedł Sting i tradycyjnie rozwalił wszystkich kijem. Podobał mi się moment gdy Borden podszedł do Andersona. Pokazał kto tu jest mistrzem i rządzi na Impact.

Co do spekulacji z Netwark. Chodzą plotki, że na Lockdwon ma się pojawić Macho Man. A więc czyżby już w niedzielę wszystko się wyjaśniło? Jakoś mi to nie pasuje. Na moje TNA powinno to jeszcze pociągnąć. No i Bischoff w najbliższym czasie na bank odwróci się od Immortal.

Według mnie Sting obroni swój pas. Wskazuje na to chociażby plakat kolejnego PPV. Nie zgodzę się, że Borden przejdzie heel turn. Taka opcja już, ze Stingerem była, poza tym on się do tego nie nadaje. Zresztą, skoro Hogan jest heelem to Sting musi być facem. Tak pokazuje historia.

RVD wydaje się tu pewniakiem do przejścia na złą stronę mocy. Ja jednak postawię na "dupka". To jest najbardziej nielogiczna opcja, a więc automatycznie najbardziej prawdopodobna.

Tak na marginesie. Lockdown >Wrestlemania.

www.boxingnews.pl - najlepsza polska strona o boksie.

2 out of 3 falls (1 fall - pin, 2 fall - submission, 3 fall - escape the cage)

To się nie nazywało jakoś 3 stages of hell czy 3 degrees of pain? Bo pamiętam że Angle z Desmondem mieli kiedyś taką stypulacje.

Na Impakcie kilka rzeczy mnie zdziwiło, a w szczególności atak Abyssa na Crimsona. Czemu po powrocie Abyss nie feudował z nim skoro to on był powodem jego nieobecności? Immortal w początkowym segmencie wyglądali jak turyści, a Hogan był ich przewodnikiem. Skoro Immortal uważają się za siłę dominującą tą federacją to czemu cieszą się jak małe dzieci ze zniszczenia 1 osoby? A tak wogóle to o co będzie ten 4 zespołowy tag team match o miano pretendentów do pasów tag teamowych czy tylko o pietruszkę? Ostatnia dziwna rzecz to Scott Steiner. Czy on wracał tylko po to aby walczyć w tag teamie ze Steinerem, czy rzeczywiście chcieli wskrzesić Main Event Mafia.

Walka Hardy-Kazarian stała na całkiem przyzwoitym poziomie, ale może lepiej, że Matt nie trafił z tym Moonsaultem. Widać, że Hardy trochę się za siebie wziął i wygląda trochę lepiej niż kiedy odchodził z WWE. Coraz bardziej prawdopodobne staje się przejście RVD do Immortal i jemu wyjdzie to na dobre, gdyż Anderson ma tak ciekawy gimmick, że niepotrzebny jest mu heelturn, a Sting sam mówił, że powrócił by zwalczyć Hogana i Bischoffa. Trzeba przyznać, że Knockout dostają całkiem dużo czasu antenowego na Impaktach. Zastanawiam się czy to, że Gunner gryzie swój pas jest częścią jego Gimmicku czy robi to sam z siebie? Koniec Impakta całkiem ciekawy Sting niszczący wszystkich swoim kijem, ale ten pomysł żeby kończyć tygodniówki segmentami w szatni moim zdaniem nie jest dobry.

czemu po powrocie Abyss nie feudował z nim skoro to on był powodem jego nieobecności?

Nie oglądałem ostatnich tygodniówek, ale wnioskuję, że Crimson nie jest zbyt ważną postacią obecnie(jakby co to poprawić), więc Abyss jako 'nieśmiertelny' nie będzie zawracał sobie dupy jakimś Crimsonem, skoro ma ważniejsze sprawy na głowie(Fortune). Ta sama sytuacja co z Triple H'em(zniszczył Sheamusa, ok, teraz może zająć się Takerem).