Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Jack Swagger Cash Money In The Bank

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Jack wykorzystał walizkę na ostatnim Smackdown przeciw World Championowi, Chrisowi Jericho. Więc co dalej ? Czy coś tam z tego przyniesie ? Jak Jack będzie się sprawował jako prawowity World Champion ?

http://www.youtube.com/watch?v=dbn-0W9ylys&feature=channel

Edytowane przez patik421
https://forum.wrestling.pl/topic/19759-jack-swagger-cash-money-in-the-bank/

• Odpowiedzi 96
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

19

• Diesel

8

• SixKiller

7

• iwulBRAND

5

Top użytkownicy w tym temacie

Ta walka to najlepsze podsumowanie całego runu Jericho - tytuł zdobył przy znacznej pomocy HBK, a stracił go na rzecz wrestlera, który w NXT powinien być rookie. W międzyczasie cały czas obrywał od Edge'a.

Niestety, Y2J jako mistrz świata wypada słabo za każdym razem. Nie dlatego, że nie potrafi udźwignąć tego ciężaru, bo publiczność go kocha jako showmana, a w ringu spisuje się przyzwoicie. Jego wiarygodność podkopuje fatalny booking.

https://forum.wrestling.pl/topic/19759-jack-swagger-cash-money-in-the-bank/#findComment-175565

Czy to oznacza powolny face turn?Przecież wykorzystał to na heelu,chyba że zacznie feud z Edgem,podobno za tydzień ma być walka o pretendenta na ER Jericho vs Edge więc nie wiadomo.

Jak dla mnie to Jack nie jest zły.Technikę zapaśniczą ma ponad przeciętną,tylko speeche ubolewają,może jednak się trochę poprawi bo wydaję się,że ostatnio trochę się polepszył :)

Chyba,że zakończy już swój run na Extreme Rules...

https://forum.wrestling.pl/topic/19759-jack-swagger-cash-money-in-the-bank/#findComment-175567

Według mnie Jericho dostał pas trochę na siłę. Od dawna było wiadomo, że na WM ma być walka Y2J vs Edge. Undertaker musiał stracić pas, bo jego walka miała inny cel. Nagle okazało się, że WWE nie wie co zrobić z pasem mistrzowskim, który musiał być broniony na najważniejszej gali w roku. Wcisnęli go do feudu Edge vs Jericho, który początkowo miał tylko pokazać, który z Kanadyjczyków jest lepszy. Tak krótki run Chrisa jest tylko konsekwencją tego co napisałem.

Jack Swagger jako mistrz ? Ja mam spaczony pogląd na ten temat przez wychowanie na WCW, gdzie mistrzami byli raczej ludzie z masą i tacy mi odpowiadają. Teraz jest moda, że mistrzami zostają raczej techicy, więc może All American American będzie dobrym mistrzem, choć dla mnie osobiście jest niewiarygodny, ale moja ocene nigdy nie będzie obiektywna. Nie przewiduję jednak, żeby pas trzymał dłuższy przez okres czasu.

https://forum.wrestling.pl/topic/19759-jack-swagger-cash-money-in-the-bank/#findComment-175571

Swagger jako WHC? Bardziej jako, że ma przydomek All American American to pasuje mi na US Champa lub Intercontinental. WWE powinno wprowadzić jakąś norme dla mistrzów wagi ciężkiej, bo to tak jakby Floyd Mayweather Jr.(ten boxer) zdobył pas jakiejś federacji w wadze ciężkiej.
https://forum.wrestling.pl/topic/19759-jack-swagger-cash-money-in-the-bank/#findComment-175572

Jack Swagger niedawno feudował z Santino Marellą. A teraz jest mistrzem świata wagi ciężkiej.Na extreme rules pewnie będzie walka Triple Theart match Edge vs Jack Swagger vs Chris Jericho. Jericho jak dla mnie nie spisywał się najlepiej jako mistrz wagi ciężkiej 8-)
https://forum.wrestling.pl/topic/19759-jack-swagger-cash-money-in-the-bank/#findComment-175574

WWE powinno wprowadzić jakąś norme dla mistrzów wagi ciężkiej, bo to tak jakby Floyd Mayweather Jr.(ten boxer) zdobył pas jakiejś federacji w wadze ciężkiej.

I że niby czym Swagger nie pasuję na mistrza,że go porównujesz do Mayweathera?Może nie ma warunków fizycznych?Weź się nie ośmieszaj ;)

Jack Swagger niedawno feudował z Santino Marellą. A teraz jest mistrzem świata wagi ciężkiej.Na extreme rules pewnie będzie walka Triple Theart match Edge vs Jack Swagger vs Chris Jericho. Jericho jak dla mnie nie spisywał się najlepiej jako mistrz wagi ciężkiej

No może trochę nie pasuję ale czyż nie od tego jest walizka?aby midcarder wspiął się na wyżyny?

Co do Triple Threat Matchu jest to bardzo prawdopodobne,może nawet ladder match?Jak dla mnie są jeszcze dwie opcję,face trun Jacka i rozpoczęcie programu z Chrisem lub feud z Edgem.Jeżeli kreowaliby to na feud 3 gości to Swaggera nie widzę za długo w Main Eventach bo raczej obdarzą pasem któregoś z panów Edge,Y2J.Chyba,że ci zaczną feud bez pasa a Swaggerowi zostanie wyznaczony inny pretendent,może np.Orton po draft'cie ?:D

https://forum.wrestling.pl/topic/19759-jack-swagger-cash-money-in-the-bank/#findComment-175576

• Reputacja:   1

Cóż muszę przyznać że WWE po raz kolejny mnie zaskoczyło... Byłem przekonany że Swagger zrealizuje walizkę żeby przejąć US Title z rąk Miza... W sumie sytuację w jakiej znalazł się Jack porównuję do niedawnej sytuacji Tommiego Dreamera... Chłop po przejściu na RAW nie był uwikłany w żaden znaczący angle, przeciwników w single match'ach miał słabych (bo cóż to za wyczyn dla przyszłego triumfatora MiTB pokonać Santino w meczu kwalifikacyjnym).. Jednym słowem Swagger nie zrobił nic co by go uwiarygadniało jako mistrza (choć mistrzem ECW był niezłym ale Smack i ECW to zupełnie inne ligi)... Co się dzieje dalej? Z ni gruszki, ni pietruszki wygrywa Money In The Bank Match na WrestleManii potem inkasuje walizkę i zostaje World Heavyweight Championem... Identyczna sytuacja jak z Sheamusem... Choć All American-American jest w tyle dobrej sytuacji że ma przynajmniej i doświadczenie i nienaganne umiejętności (walczył przecież trochę w ECW a Sheamus praktycznie od razu z FCW wskoczył na RAW) czego Celtic Warrior niestety nie posiada, do poprawienia jest jedynie praca z mikrofonem...

Podsumowując: uważam że przy odrobinie szczęścia i pushu od wujka Vince'a Jack może przejść podobną drogę co CM Punk...

Jednak uważam że dawanie mu od razu najważniejszego pasa na SD absolutnie mija się z celem... Najlepsze rozwiązanie moim zdaniem to żeby nie zdobył tytułu po wykorzystaniu walizki i zaczął ewentualnie feud z Y2J'em i Edgem wygrywając ostatecznie Triple Threat Match na Extreme Rules... Feud Y2J-Edge toczyłby się dalej już bez mieszania w to tytułu mistrzowskiego a Jack byłby już trochę podpushowany...

Niestety stało jak się stało, osoba która w naszej ankiecie nt zwycięzcy MiTB dostała najmniej głosów i której prawie każdy nie dawał najmniejszych szans nie dość żę zdobyła walizkę to jeszcze zdobyła pas: cóż obstawiam że Swagger straci pas na ER właśnie w Triple Threat Matchu z udziałem Edga i Y2J'a i jeśli oficjele uznają że ten jego krótki run przebiegał dobrze to być może wygra w lipcu po raz kolejny Money In The Bank Match...

https://forum.wrestling.pl/topic/19759-jack-swagger-cash-money-in-the-bank/#findComment-175578

WWE powinno wprowadzić jakąś norme dla mistrzów wagi ciężkiej, bo to tak jakby Floyd Mayweather Jr.(ten boxer) zdobył pas jakiejś federacji w wadze ciężkiej.

Przecież zmiana kategorii wagowej jest w boksie możliwa.

A wszelkim regulacjom wagowym we wrestlingu jestem przeciwny - piszę to pro forma, jako że takie zmiany są niemożliwe. WWE już na początku lat 90. zrezygnowało z promowania wielkich wrestlerów - po części z powodu wielkiej afery sterydowej, po części dlatego, że zrozumiało, iż formuła z lat 80. przedstawiająca wrestling jako walki gladiatorów już się nie sprawdza. Dlatego śmieszy mnie ta afirmacja gabarytów u niektórych fanów, którzy pamiętają tamte czasy. Moim zdaniem, o ile nie dochodzi do ewidentnych przegięć, takich jak danie WHC Reyowi, to wszystko jest w porządku. Jednak pod względem promocji Rey w chwili przyjścia do WWE miał silniejszą pozycję niż Swagger obecnie. I tego dotyczyła moja krytyka - że to wrestler bez nazwiska czy czegokolwiek (nawet tych gabarytów, które w kontekście takiego zwycięstwa mogłyby być usprawiedliwieniem), co mogłoby go uwiarygadniać. Pas ze zmęczonym Jericho wygrałby nawet Brooklyn Brawler.

https://forum.wrestling.pl/topic/19759-jack-swagger-cash-money-in-the-bank/#findComment-175581

A i jeszcze chciałbym dodać, że powinno być takie coś, ze teraz Jericho kiedy chce może wziąźć rewanż.
https://forum.wrestling.pl/topic/19759-jack-swagger-cash-money-in-the-bank/#findComment-175584

Ogólnie powierzenie pasa mistrzowskiego Swaggerowi to dobra decyzja, ale spóźniona w czasie. Problem tkwi w tym, że niedawno miał feud z Santino i nawet w jednej "śmiesznej" walce przegrał, gdzie zadaniem było wyrzucenie rywala przez górną linę (było to pewnie przed Royal Rumble na jakimś RAW). Na WM chłopak niesamowicie męczył się z odpięciem walizki, a teraz został WHC. Szkoda, że WWE na ten pomysł padło dopiero teraz - gdyby odbyło się to wcześniej, pewnie nie robiliby z niego kretyna, by teraz dać mu jeden z najważniejszych tytułów w federacji. Sam pomysł jest bardzo dobry, Swagger może odświeżyć trochę Main Eventy, poza tym zawsze to ktoś nowy z pasem, ale pozostaje żałować, że WrestleMania nie odbyła się trzy-cztery miesiące wcześniej.
https://forum.wrestling.pl/topic/19759-jack-swagger-cash-money-in-the-bank/#findComment-175585

• Reputacja:   1

piotrzek123, jest coś takiego... Takie coś nazywa się rematch.. Rematche odbywają się i na tygodniówkach ale częściej na następnej gali PPV...
https://forum.wrestling.pl/topic/19759-jack-swagger-cash-money-in-the-bank/#findComment-175586

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

OMG :shock: Bardzo lubię Swaggera i nadal uważam, że facet ma duży potencjał na przyszłość, ale dawać pas HW totalnie niewypromowanemu kolesiowi, który jobował ostatnio niemal każdemu, to jeszcze większa ułańska fantazja niż pas dla "zielonego" Celta. Widzę, że pas HW zaczyna u Vince'a coraz mniej znaczyć, podobnie zresztą jak stało się z pozostałymi tytułami w McMahonlandii (gdzie te czasy, kiedy "nawet" tytuł IC dzierżyli na prawdę wielcy kozacy i wielkie "nazwiska"...) :?
https://forum.wrestling.pl/topic/19759-jack-swagger-cash-money-in-the-bank/#findComment-175590

Nie zauważamy najważniejszego. Przecież Swagger nie wygrał pasa po walce 1 na 1, tylko wykonał Guttwrench Powerbomb na mocno zmasakrowanym Chris'ie. Jak inaczej miałby wykorzystać walizkę heel, którą prędzej czy później trzeba by było zrealizować. W ten sposób pas mógłby wygrać każdy. Myślę, że WWE nie odważyłoby się jobbnąć Jericho wobec Swagger'a i że jest to tylko sytuacje chwilowa, mająca na celu "zmarnowanie" walizki, którą sensacyjnie zdobył Jack. Pokazuje to tylko, że MITB na WM był całkowicie niepotrzebny, a teraz jest jeszcze kłopot z konsekwencjami tej walki. Widać, że WWE robi kolejny raz coś na siłę, pod publikę, a do końca sami nie wiedzą jak to rozwiązać.
https://forum.wrestling.pl/topic/19759-jack-swagger-cash-money-in-the-bank/#findComment-175592

Ojjj, idą świeta i są JAJA!! Za to lubie MITB oraz walizeczkę, nigdy nie wiesz kto, gdzie i kiedy.

Szkoda, że WWE na ten pomysł padło dopiero teraz - gdyby odbyło się to wcześniej, pewnie nie robiliby z niego kretyna, by teraz dać mu jeden z najważniejszych tytułów w federacji

RAcja, wódki mu dać! Przecież po jego title runie z pasem ECW i po przetransferowaniu na RAW mógł sobie wyrabiać powoli swój prestiż w nowym brandzie. A tu go ośmieszali z Santino, kręcił się wokół pasa Stanów Zejdnoczonych, lecz było to za mało, by teraz w niego uwierzyć jako mistrza. Wcześniej, jako były mistrz jednego brandu, z walizeczką staje sie najważniejszą postacią innej tygodniówki. A tak? I jego walizeczka wydaje się wzięta z dupy, i tytuł też. Po prostu WWE przespało, przez co postac Swaggera straciła moc. Jego blask nigdy nie był porażający, na RAW zbladł niczym karnacja Sheamusa, a teraz ma świecić jako mistrzowska gwiazda? Nie teraz, powtarzam, nie to miejsce, nie ten czas.

I wątpie, by po odejściu HBK i przerwie Undertakera Vince musiał poszukiwać na siłę main eventerów czy mistrzów. Rey też ma mieć przerwę, więc może dłuższy title run Jericho nie byłby zły? Poza tym, rywalizacja dwóch Kanadyjczyków bez pasa? Trochę to trąci badziewiem.

https://forum.wrestling.pl/topic/19759-jack-swagger-cash-money-in-the-bank/#findComment-175593