Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Ładny tribute dla Snuki. Za to zawsze federację można chwalić.

Ale jeszcze lepsze promo Kurta. Aż mnie ciarki przeszły jak zaczęli tą część z theme songiem. Nie mogę się doczekać.

Lesnar po staremu, czyli wchodzi, robi rozpierdol i wychodzi, ale tym razem udało się też na tym podbudować Strowmana, czyli wilk syty i owca cała. Chciałbym zobaczyć w RRM konfrontację Lesnar - Stromwan - Goldberg.

Fajny motyw z tym atakiem Jax jeszcze przed całą galą. Dobre urozmaicenie.

Ludzie narzekali na niekończące się kombinacje wielkiej czwórki, to dorzucili im Zayna i Brauna i dali do main eventu, ale przez to dostaliśmy aż za dużo cruiserów. Nie po to mają własne show, żeby tutaj robić za zapchajdziury.

Ale wypada pochwalić dzisiejsze wykonanie finishera Cedrica. Kendrick spadł idealnie.

Charlotte dzisiaj mnie nudziła. Bayley była lepsza, ale i tak nie porwała. Bez kurnika to nie ta sama Bayley, tam widownia sama zrobiłaby ten segment.

Ogólnie, to dostaliśmy całkiem niezłe RAW. Widać, że wchodzimy w najważniejszy okres roku.

• Urządzenie:  Windows

Ludzie narzekają na New Day, a ja nadal ich uwielbiam. Mimo że ich segmenty są do bólu powtarzalne i można by przy nich skreślać stałe elementy które zawsze się pojawiają to ja zawsze mam w ich trakcie banana na twarzy. Wczoraj wygrali jednak czymś innym: podjazdem po Titusie na temat jego kariery footballowej. Prawie się zakrztusiłem jak to usłyszałem. Piękna rzecz.

Ciekawe co szykują dla nich po RR (bo teraz wyraźnie czekają z nimi do tej gali). Nie robiłbym im na siłę rozpadu. Ten można przeprowadzić nawet po WMce w czasie draftu. Ważne tylko by znaleźć im coś właśnie na WMkę.

Piękny był też segment z Lesnarem i resztą. Taki typowy przed Royal Rumble. Do tego dostaliśmy tu całkiem ładny star power. No i Vince na pewno jest szczęśliwy z tego segmentu, a dokładniej z reakcji ludzi gdy przed sobą stanęli Lesnar i Strowman. Już widziałem dolary w oczach Vince'a gdy na to patrzył. No i co trochę mnie bardziej martwi, to zapewne upewnił się on tym by na WMce zrobić walkę Undertakera z Strowmanem.

W końcu RAW o którym można coś konkretniejszego napisać ;)

• Reputacja:   2

Przemowa Romana Reignsa

Gadka Romka o tym, że jest najlepszy za bardzo nie zagrzewa do dalszego oglądania. Jak dobrze, że zjawili się pozostali. Po prostu dostaliśmy przedsmak tego, co nas czeka na nadchodzącym PPV. Po cichu mam nadzieję, że nie podarują sobie zestawienia choć przez moment Brauna z Brockiem. Jeszcze jakby w tym momencie wbił Goldberg to Strowman miałby swój moment kariery. :P

Pierwsza walka - Rusev & Jindel Mahal vs Enzo Amore & Big Cass

Dali Cassowi swój moment. Ważne, że Enzo już stoi na nogach. :P

Druga walka - Ariya Daivari vs Lince Dorado

Daivari musiał wygrać przez submission. Na 205 sam odklepie. :twisted:

Nia zaatakowałą Sashę... Przed galą w trakcie przygotowań? Coś nowego. Zazwyczaj wszystko odbywa się podczas show.

Trzecia walka - RAW Tag Team Championship: Sheamus & Cesaro © vs Luke Gallows & Karl Anderson

Ludzie tam krzyczeli "This is Awesome", a dla mnie "same old... story". Nie powiem "shit", bo tragedii nie było i mają u mnie plusa za małe zagranie na emocjach pod koniec, chociaż z góry wiedziałem, że tych pasów Club nie będzie miał.

Jimmy Snuka opuścił ten świat. Nie wiem czy był winny czy nie, ale nie będę obgadywał zmarłego.

Motywacja według Samiego to jeden z lepszych momentów na zapleczu ostatnim czasy. :lol:

Czwarta walka - Tony Neese vs Rich Swann

Neville wciąż się sprzedaje. Uwielbiam jak wyrzucił wyższego od siebie Neese z ringu jak jakąś kukłę. :twisted: Swann Oberwał mocno, więc na RR może obronić tytuł, chociaż Anglik jest promowany z taką parą, że ja bym mu nawet dał ten tytuł. :D

Piąta walka - Big E vs Tytus O'Neil

Nawet pominąłem gadkę na początku. tytus próbował zabłysnąć i wybronić się dystansem podśpiewując, że on "sucks" i nawet mu przygrali muzyczkę, lecz jeżeli nie wywołał reakcji nawet u tych dla, których walka o pasy była świetna to mówi samo za siebie.

Big E wygrał walkę. Świetnie, możecie skończyć tą szopkę.

Przemowa Charlotte

Patrzę na ten segment i dopiero teraz ujawniła się w całości różnica między tymi postaciami. Charlotte dalej robi dobrą robotę jako wiedźma, a Bayley dalej jest małą dziewczynką. To "what are you doing" w jej głosie... Aż mi się smutno zrobiło. Wiem, że taki jest zamiar, lecz mogliby nie robić z niej takiego dzidziusia. Na szczęście potem było lepiej (może poza wierszykami).

Szósta walka - Brian Kendrick vs Cedric Alexander

Przyznam, że pioronujący finish. Groźnie to wyglądało. Cedric dalej się focha na Foxównę, a Szkot szuka okazji. Nic nowego.

Kurt w HoF. Szkoda, że wczoraj przeczytałem newsa. Co tu mówić. Typek ma już HoF TNA, a teraz zawita do WWE. Jestem jak najbardziej za pożegnalną walką jeżeli planują.

Siódma walka - Kevin Owens, Chris Jericho & Braun Strowman vs Sami Zayn, Seth Rollins & Roman Reigns

Jak dla mnie całkiem niezłe starcie. Oczywiście totalna dominacja Strowmana, ale inni dostali również swoje momenty. Biedny Zayn musiał zostać przypięty, ale niestety najmniej się liczy z całej stawki. Duży plus, że Owens jako jedyny przetrwał brawl stojąc o własnych siłach, bo ostatnio nie miał najlepszego okresu.

RAW może nie było jakieś wybitne, ale nie męczyło podczas oglądania.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Ja wiedziałem że pracownicy WWE to banda idiotów ale to co oni odwalili przebiło wszystko co widziałem :lol: . Mike Rome - konferansjer z NXT (najlepszy jakiego mają), gość od wywiadów na RAW. Gościu ma około 188 (równy z Nakamurą na zdjęciach) w TV jest pokazywany jako niższy od: 1. Nevilla - zawodnika wagi lekkiej! 2. Nia Jax - kobiety, dosyć sporej ale wciąż kobiety.

Ja rozumiem jakby oni chcieli w taki idiotyczny sposób wywyższyć np Owensa bo chcieliby żeby główny mistrz wydawał się duży ale Cruiserweight? Kobieta? HAHAHA. Dlaczego ci kompletni idioci nie zatrudnią po prostu niskiego gościa do tych wywiadów? Albo jeszcze większe WTF. Mają chyba z 5 tych malutkich ładnych brunetek a do wywiadów dają wysokiego gościa który musi się rozkraczać :lol: .

"Nie mam czasu na spodnie"

~Johnny Mundo 2017

13924869559388e42a4721.jpg

Dobry pierwszy segment, fajny wstęp w wykonaniu JeriKO, mocny występ Brocka. Co bym zrobił inaczej? Gdy już Lesnar rzucił Romkiem jak psem i został sam na sam w ringu z Zaynem, powinien na niego popatrzeć, roześmiać się i iść do domu :D

Atak Jaxowej na Sashy podczas treningu - nie mieli lepszego pomysłu, czy chcieli przyciągnąć widzów do oglądania kamerki live z Performance Center?

Pozytywny występ Charlotte, był pomysł na ten segment, niszczenie dziecięcych marzeń to świetny motyw dla heela, co zrobiłbym inaczej? Na miejscu Bayley wyśmiał mistrzynię że przynajmniej w dzieciństwie nie była mężczyzną.

No i Kurt, tu od razu przejdę do "co zrobiłbym inaczej" - od jakiegoś czasu przestałem się denerwować na WWE, że psują zapowiedziami pojawienie się dawno nie widzianej gwiazdy, lecz tym razem, gdy ludzie podłapali stary motyw i zachantowali You suck do jego muzyki, zrobiło mi się żal, że nie miało to miejsca na Royal Rumble.

Ja wiedziałem że pracownicy WWE to banda idiotów ale to co oni odwalili przebiło wszystko co widziałem . Mike Rome - konferansjer z NXT (najlepszy jakiego mają), gość od wywiadów na RAW. Gościu ma około 188 (równy z Nakamurą na zdjęciach) w TV jest pokazywany jako niższy od: 1. Nevilla - zawodnika wagi lekkiej! 2. Nia Jax - kobiety, dosyć sporej ale wciąż kobiety.

Co ty masz gościu z tym wzrostem zawodników, gdzie nie spojrzę, to rozpisujesz się, kto jest większy od kogo XD

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

Co ty masz gościu z tym wzrostem zawodników, gdzie nie spojrzę, to rozpisujesz się, kto jest większy od kogo XD

Haha w końcu ktoś to zauważył. Nie wiem czemu tak mam ale zawsze muszę dokładnie wiedzieć kto ma ile wzrostu. Chore. Staram się z tego "wyleczyć" ale jak widzę takie coś jak było na RAW to nie mogę się powstrzymać xD.

[ Dodano: 2017-01-17, 21:51 ]

Tak swoją drogą (nie o wzroście :D ) to jestem ciekaw jak wyglądałby booking Lesnara gdyby był na Smackdown.

"Nie mam czasu na spodnie"

~Johnny Mundo 2017

13924869559388e42a4721.jpg

• Styl:  Jasny

Jakieś story ruszają do przodu, ale prawie nie ma o czym pisać... Wspomnijmy o tym, że prawdopodobnie nie zobaczymy już O'Neila przy The New Day, co jest mega plusem odcinka. Byli mistrzowie TT będą mieli śmieszne teksty i bez Titusa.

Charlotte zacną mendą jest. A Bayley ma swoje Basic Huganomics. Jest pocieszna, dziewczynki po segmencie może będą jeszcze bardziej zakochane. Nie odważę się jej oceniać. Swoją rolę zapewne spełnia.

O Kurcie było wiadomo już wczoraj, ale wypada o nim wspomnieć. Tym bardziej że reakcja na to info była jedną z lepszych dzisiaj...

W sumie... ME wyszedł spoko. Od niepamiętnych czasów nie przewinąłem. I na koniec tygodniówki Owens stał jako ten silny. Szkoda, że to pewnie chwilowe, bo Romek.

To bardzo miłe z ich strony, że Mick i Stefka się nie pojawili, jednak produkt się magicznie nie poprawi z tego jednego powodu. To tylko mały krok w dobrą stronę.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Reputacja:   725
  • Styl:  Ciemny

Teraz pewne że na Royal Rumble, powróci Kurt wygra ten mecz i stoczy ostatni pojedynek z Ceną i to jest ta wielka niespodzianka Vancenta.

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

Wielką niespodzianką Vince'a jest:

ZAKLEPUJE PIERWSZY!.

Taker zakończy karierę na WM i po walce pojawi się Sting który odda hołd legendzie... Mark zrobi to samo w drugą stronę i wszyscy żyli długo i szczęśliwie. Obrazek Stinga i Takera (tak jak ten HHH, HBK i Takera z WM 28) przejdzie do historii i będzie tym wielkim wydarzeniem. I wilk syty i owca cała - nie dostaniemy walki Stinga z Takerem która już nie ma sensu, ale dostaniemy to co zawsze chcieliśmy... Spotkanie dwóch legend.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

PH93, całkiem zacny pomysł, mnie się baaardzo podoba :wink:

Grins, Kurt vs Cena, face vs face na WM? Chłopie, brać to w ciemno, to też będzie mega.

To bardzo miłe z ich strony, że Mick i Stefka się nie pojawili, jednak produkt się magicznie nie poprawi z tego jednego powodu. To tylko mały krok w dobrą stronę.

Nazwiesz mnie durniem ale dla mnie właśnie z tego powodu to Raw oglądało mi się tak dobrze. To była ta magia :grin: Oni razem we dwójkę zabierają przynajmniej te pół godziny na coś kogo nikogo nigdy nie będzie obchodzić. Nikogo nie pogrzebią.... znaczy Stefka nie pogrzebie, Mick nie będzie robił z siebie durnia, dajemy się wyszaleć panom i paniom wrestlerom. Dla mnie, osobiście, to nie mały kroczek - to gigantyczny kroczek :wink:

Mi niby też się dobrze oglądało, ale mimo wszystko nie zajęło mi to dwóch godzin, a nawet nie mam pewności, czy całą jedną ;)

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Wszedł Lesnar i zrobił to, co robi zwykle, czyli rozpierdol. Niby fajnie, ale czy dzięki temu zostało coś zbudowane? Mam mieszane uczucia, bo gdybym Ja był bookerem, zrobiłbym to trochę inaczej - dałbym jakiemuś perspektywicznemu wrestlerowi > powalić Lesnara. Wtedy dostalibyśmy kontynuację storyline'u z Survivor Series, czyli Bestia tracąca swoją pewność siebie. Za tydzień na Raw mają być Goldberg i Brock, więc mogliby to łatwo sprzedać. Do tego osoba, która by powaliła/pobiła Lesnara dostałaby zastrzyk promocji. Mogłoby się nawet z tego wywiązać jakieś ciekawe zestawienie na Fastlane. Zamiast tego dostaliśmy zwykłą rozwałkę Lesnara.
6/5/2016 - matura z Angielskiego...

1401452856576993aff03a4.jpg

Tak właściwie to na te prawie dwie i pół godziny jedynie 3 kwestie są warte uwagi.

1. Fajny początkowy segment. Mocno zabookowany Lesnar, nawet nieźle przedstawili Strowmana choć ja dalej nie widzę w nim Main Eventera, tylko szkoda pozostałych zawodników. Ja rozumiem jak takie pseudo brawle są rozpisywane, ale to że tacy zawodnicy jak Jericho, Owens, Zayn czy Rollins po jednym ciosie leżą poza ringiem przez pare minut jest przykre. Rozumiem, że to wszystko po to aby w jak najlepszym świetle pokazać Lesnara czy Strowmana, ale jakoś mi to w oczy kole.

2. Wprowadzenie Kurta do Hall of Fame. Lekkie zaskoczenie, spodziewałem się prędzej jego niespodziewanego powrotu na RR i walki na Wrestlemanii, a nie takiego ogłoszenia, że już w tym roku przyjmie pierścień. Oczywiście to nie wyklucza jeszcze jednej walki, ale wydaje mi się że gdyby WWE miało duże plany co do tego to właśnie wybrali tą pierwszą opcje, a wprowadzili go w przyszłym roku. Niemniej jednak cieszy mnie to, że wraca do Vinca, zawsze bardzo go lubiłem więc i zasługuje na taki przywilej.

3. Kosmetyczna zmiana w walce wieczoru, zamiast 2 na 2 pomiędzy mistrzami, a byłymi członkami Shield dostaliśmy 3vs3 z dodatkiem Zayna i Strowmana. Coś to zmieniło? Kompletnie dla mnie nic... Same old shit od kilku tygodni.

• Reputacja:   391

Wszedł Lesnar i zrobił to, co robi zwykle, czyli rozpierdol. Niby fajnie, ale czy dzięki temu zostało coś zbudowane? Mam mieszane uczucia, bo gdybym Ja był bookerem, zrobiłbym to trochę inaczej - dałbym jakiemuś perspektywicznemu wrestlerowi > powalić Lesnara.

Tjaaaa, po podłożeniu Brocka, OldBergowi w kilkuminutowym squashu, dodatkowo pozwolić żeby mu jeszcze łupnia dał jakiś (stosunkowo pod kątem wypromowania, w porównaniu do Lesnara) przeciętniak... Zdecydowanie to idealny przepis na to, jak do końca spuścić w klopie promocję Brocka "Nie Powalisz Mnie Nawet Bombą Atomową" Lesnara, którą WWE skrupulatnie budowało przez kilka ostatnich lat.

Lesnar właśnie teraz to powinien wszystkich mielić na drzazgi, żeby przekonać niedowiarków, że to z The Bill'em, to był tylko wypadek przy pracy.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

[Tjaaaa, po podłożeniu Brocka, OldBergowi w kilkuminutowym squashu, dodatkowo pozwolić żeby mu jeszcze łupnia dał jakiś (stosunkowo pod kątem wypromowania, w porównaniu do Lesnara) przeciętniak... Zdecydowanie to idealny przepis na to, jak do końca spuścić w klopie promocję Brocka "Nie Powalisz Mnie Nawet Bombą Atomową" Lesnara, którą WWE skrupulatnie budowało przez kilka ostatnich lat.

Lesnar właśnie teraz to powinien wszystkich mielić na drzazgi, żeby przekonać niedowiarków, że to z The Bill'em, to był tylko wypadek przy pracy.

Wystarczyła porażka z Goldbergiem i ludzie są w stanie udupić Lesnara z byle kim, coś na zasadzie Shane'a, który według wielu był brany pod uwagę jako zwycięzca walki z Takerem na WM :lol:

Skoro jesteśmy przy Goldim/Lesnarze to nie wiem jak wy, ale bardzo boję się potencjalnego starcia na WM. No bo jak oni to zrobią? Lesnar udupi Goldberga w 90 sekund? Goldberg znowu zrobi to co na SS? Przecież nikt nie chce ich walki na dłużej niż 2 minuty.

NACZELNY HEJTER FINNA BALORA