Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Myślę, myślę i nie zaimponowało mi pierwsze RAW 2017 roku. Ciężko żeby było inaczej skoro WWE poleciało sztampą w rozpisywaniu walk, kolejne starcie pomiędzy kimś z dwójki Owens/Jericho v Romuś/Rollins. Rollinsa z Owensem wałkują od września więc mam tego dość a Jericho już walczył o pas US na RAW, więc też mnie ta perspektywa nie jarała, zwłaszcza, że pas nie zmieni właściciela.

Generalnie pierwszy segment był okej, póki nie wyszła Stephanie, która jest najgorszą postacią non-wrestler w WWE, Baron Sexton jest chujowy ale jest 3cim komentatorem, który nie ma takiego wpływu na odbiór produktu jak Stefcia. Dopiero bez Huntera u boku widać jak jej postać jest fatalna, szefowa z rozdwojeniem jaźni, wstanie lewą nogą - heel, wstanie prawą nogą - face.

Większość historii i walk po mnie spłynęła, ale na spory + muszę zapisać segment New Day z ... Tytusem. Szczerze powiedziawszy podstawy ku tej pogadance były, w końcu pasują do siebie kolorem skóry ... Sam Tytus spisał się nieźle w komediowej roli a zakończenie pogadanki nader dobrze zrealizowane. Być, może będzie to powód dla Big E, który spowoduje rozpad New Day - bolec Xavier hamuje jego solową karierę a przez jego brak skilla nie mogli obronić/odzyskać pasów. W sumie jest to jakiś powód ku rozpadowi New Day. Sama walka ssała, ale coś New Day musi robić do WMki.

Finalny segment mocno przypakowany gwiazdami. Jericho i Owens zgarnęli po 3 segmenty na gali, jakby ktoś zapomniał czemu ostatnio RAW ogląda się lepiej to dostał jasną odpowiedź, kto trzyma poziom. WWE nas troszkę pomerdało możliwością walki Jericho v Owens na WMce oraz Goldberg v Reigns na WMce? Pierwsza opcja - 3x TAK, co do drugiego pomysłu, sam nie wiem. Jeśli to ma być o pas to wolę dostać strzałę w kolano niż odbyć tę podróż, jeśli nie o pas to z braku laku mogę obejrzeć tę walkę na dzidy.

Gdy zobaczyłem ten pojedynek na miny i wchodzącego Strowmana do ringu, sobie powiedziałem "Czyżby double spear?", przewidywalne ale warto było to obejrzeć.

To do czego mogę się doczepić to to, że wszyscy "ogłaszają", że wchodzą do Royal Rumble Matchu. Co podziało się z pomysłem na walki eliminacyjne? Teoretycznie 15 z RAW i 15 ze Smacka powinno się znaleźć w pojedynku + jakiś Joe z NXT, więc przydałby się takie eliminacje, żeby Zayn albo inny Rusev czy Enzo wywalczyli ten udział, by mieli szansę pokazania się na RAW w walce o coś, by zwyczajnie dać inny pojedynek a nie kolejną powtórkę, powtórki. Bo jak dobrze liczę to 7 nazwisk z RAW już jest w RR. Anyway póki co promocja większej gali znów spoczywa głównie na barkach RAW, bo Smack bardziej skupia się na tygodniówkach?

Za tydzień Taker i HBK, biorą nas na sentyment. O ile Dead Man, dostanie jakiś segment w ringu o tyle HBK pewnie jakąś nudną pogadankę na zapleczu, bo pewnie nie wpadną na lepszy pomysł by ich wykorzystać. Chyba, że Rollins zrobi Pedigree na HBK coby HHH sprowokować, myślę że i tak nie wpadną na nic ciekawszego.

RAW jest po prostu tragiczne.

Ile razy można oglądać w kółko te same zestawienia, Reings/Owens/Jericho/Rollins, tylko w pozmienianych kombinacjach + dodana jakaś stypulacja albo pas, żeby nie było spiny że to już było...

Tak naprawdę na + można dać tylko walkę Zayna z Strowmanem (i kto by powiedział, że za rok ktokolwiek będzie go propsował), no i ostatni segment ze względu Goldberga, Jericho i Owensa.

Romek tak bardzo szanuje swój pas US, że nawet z nim nie wchodzi... :)

drink it in man

92214206157e11dc32014b.jpg

Chyba, że Rollins zrobi Pedigree na HBK coby HHH sprowokować, myślę że i tak nie wpadną na nic ciekawszego.

Byłoby to coś ciekawego i na pewno dałoby to kopa postaci Setha, ale myślę że WWE nie zdecyduje się na taki ruch, bo Rollins jest face'm, a w WWE face bijącego legendę to bardzo rzadki widok. No chyba, że HBK jakoś sprowokuje Rollinsa, czym ściągnie na siebie heat fanów - coś jak Bryan łapiący Michaelsa w Yes Lock w ramach zemsty.

Nie chcę się znęcać nad Raw, ale faktycznie ta tygodniówka była bardzo słaba. Miała może dwa dobre momenty. Segment z New Day oraz Titusem był nawet ciekawy. O'Neil już wcześniej miał przebłyski komediowe i tu również spisał się całkiem nieźle. New Day na standardowym dla siebie, dobrym poziomie. Szkoda, że stracili pasy, bo czy oni je mają, czy nie mają, w tej dywizji i tak nic się nie dzieje. Cesaro i Sheamus to dobzi ringowi ciemiężyciele, ale jeśli mówimy o dawaniu rozrywki, to New Day dalej nie ma sobie równych w dywizji Tag Teamów. New Day Rocks!

Drugim mocnym punktem Raw był Kevin Owens Show. Prowadzący spisali się na standardowym, dobrym poziomie. I nie zrozumcie mnie źle, lubię duet Owensa i Y2J'a, ale ich teksty zaczynają mnie nudzić. Tam na gwałt potrzeba odświeżenia. Czworokąt Rollins/Reigns/Owens/Y2J wałkują już prawie pół roku! To zdecydowanie zbyt długo. Do tego Owens jest prowadzony fatalnie. Przy jego face-offie z Goldbergiem nie było żadnej reakcji. A jeśli główny mistrz Raw nie generuje emocji przy face-offie z kimś takim jak Goldberg, to wiedz, że dzieje się źle.

Jeśli to ma być o pas to wolę dostać strzałę w kolano niż odbyć tę podróż, jeśli nie o pas to z braku laku mogę obejrzeć tę walkę na dzidy.

Już samo Reigns vs Goldberg byłoby dużym wydarzeniem. Można nie lubić Reignsa, ale w tej chwili to chyba jedyny wrestler z aktywnego rosteru Raw, który miałby jakiekolwiek szansę w starciu z Goldim. Universal Title byłby wskazany w ich rywalizacji. Dlaczego?

a) bez pasa w tle ich ewentualna rywalizacja byłaby nudna

b) universal Title w rękach Owensa znaczy mniej niż IC Title na SD, przynajmniej dla mnie. Reigns vs Goldberg to duże wydarzenie. Jeśli Universal Title ma być traktowany na równi z pasem WWE Championship, to taka walka o Universal Title byłaby zbawieniem dla tego pasa. Mimo mojej sympatii, Jericho vs Owens na WM'ce o pas UN brzmi jak starcie mid-cardera z legendą o midcarderowy pas. Zresztą miejsce w karcie mieliby pewnie niskie. Tak jak w tej chwili, nisko w hierarchii jest ten pas w rękach Kevina.

Braun wygląda na prawdziwego dominatora po czym wychodzi do ringu w którym są Romek oraz Goldberg i automatycznie staje się New Day w handicap matchu z Brockiem Lesnarem.

Według mnie Braun nic nie stracił na tym Double Spearze. Przecież był w sytuacji 2 vs 1 i to nie z jakimiś jobberami, tylko z Goldim i Romkiem. Tydzień temu Braun sam zniszczył Romka i Rollinsa. Teraz padł po Double Spearze i to w dodatku od dwóch największych terminatorów w WWE. Musiałby być chyba Chińskim Murem, by nie paść po tej akcji. Skoro żądamy realizmu, to w tej sytuacji jak najbardziej go dostaliśmy. Zresztą ten zabieg może pozwolić dosyć zgrabnie przejść do feudu Romka ze Strowmanem.

6/5/2016 - matura z Angielskiego...

1401452856576993aff03a4.jpg

Powiedziałem sobie że do Royal Rumble, nie tylko będę oglądał Raw w całości, ale nawet zacznę znowu pisać posty o tej tygodniówce .... Po co mi było komplikować sobie życie, skoro już tak dobrze się wszystko poukładało...

Owens i Jericho ciągną tą cholerną tygodniówkę za uszy byleby jakoś to wyglądało, w zasadzie o niczym innym nie ma co pisać. Powoli przedstawiają kombinacje jakie można układać w main evencie WM. Słodko, wszak obstawiam człowieka z Raw do wygrania RR. Undertaker za tydzień pewnie ogłosi swój udział (choć ja mam dla niego inną drogę, prowadzącą przez komory), ale mam jedną rozkminę - Reigns zapowiedział swój udział w RR? Chyba nie, zresztą to byłby strzał w stopę, w końcu ma title matcha, a to byłoby lekkim spoilerem co do jego ew. zwycięstwa (albo i braku zwycięstwa) pasa Miss Universe.

Z innych rzeczy .... Drew Gulaka nigdy nie lubiłem ale jakkolwiek ceniłem go jako workera, po tym Raw, facet spadł do poziomu dna i wodorostów; kobiet podczas TNA One Night Only o Knockoutkach; WTF roku 2016 naszego forum - gość wpadł na genialny pomysł z bodyslamem na liny - wykonał go tak genialnie że Cedric wylądował na karku. No kurwa nie-na-wi-dzę takich rzeczy, gówniana tygodniówka, gówniana nic nie znacząca walka, a ten mając zdrowie drugiego człowieka w rękach .... I on ma być szykowany na, kurwa, trenera w Performance Center! Powodzenia życzę.

Reszta totalnie bezwartościowa, u Cruiserów niby można posłuchać komentarzu Ariesa, ale to jak szukanie rodzynek w gównie, cytując klasyka. Bayley spinowała Nię Jax - to chyba pierwsza porażka na Raw kuzynki Rocka, nie? Byłoby fajnie gdyby jeszcze ktoś o tym wspomniał.

To że Dabju zawsze się opierdziela z tygodniówkami na przełomie roku wiadomo nie od dziś. Ale żeby ... dobra, mniejsza, cały swój hejt zrzucę na Gulaka, a reszcie czym prędzej zapomnę.

Przypomniałem sobie jeden pozytyw z Raw - nowa koszulka Sheamusa mi sie cholernie podoba. Lubię takie pasiaki.

Edytowane przez Jack Doomsday

• Urządzenie:  Windows

To smutne, że jedyne, pozytywne punkty na tym RAW to był ostatni segment i walka Zayna ze Strowmanem. Mielą ciągle te same zestawienia na linii Rollins/Reigns/Owens/Jericho przynajmniej od września, co staje się już po prostu mdłe. Oby RR przyniosło trochę odświeżenia w postaci jakiegoś debiutu, czy nawet powrotu do czerwonego brandu.

I wcale mnie nie zdziwi jeżeli kolejny tydzień z rzędu SD pokona RAW. Może i na niebieską tygodniówkę też zapowiedzieli zestawienia, które już widzieliśmy, ale tam przynajmniej mamy o jakieś 1/3 gówna mniej, nie mówiąc o tym, że po prostu tam jest mniej zapychaczy.

BTW Emma powinna wrócić jako Emmasoon

• Urządzenie:  Windows

Anderson, chyba najgorzej bookowana postać w rosterze w zeszłym roku, wygrał z Cesaro - więc na pierwszą pozycję na liście "cieniasów" wskakuje Enzo! Primo i Epico nie liczę, bo oni praktycznie nie istnieją ;)

Sami się starał, ale Braun pozamiatał nim podłogę. Można się było spodziewać, ale miałem nadzieję na jakieś ciekawsze akcje. Poza lądowaniem Strowmana na stole było tego niewiele. I końcówka też niezbyt fajna. Niby ludzie się powinni stawić za Zaynem, ale nie jestem pewien, czy on na tym feudzie cokolwiek zyska...

Titus? I PUSH MY FINGERS INTO MY EYYYYYYYYYYYYYYYES! Jedynym plusem tego segmentu była mina zbitego psa, jaką zaprezentował Big E. Legitnie bym chciał zobaczyć, jak on wygrywa RR :D

Akcja z pasem w stylu Guerrero to był piękny pomysł na zrzucenie pasa z Supermana. Nic by mu nie ubyło, nadal byłby Supermanem. Czemu tego tak nie skończyli? Ten pas dla Romka nic nie znaczy.

Gość robiący za reklamę Owensa - mistrzostwo świata!

Jericho trzeci w RR Matchu? Zapomniał w The New Day :(

Miło, że Kev wreszcie dostał swoje show, ale grał tu drugie skrzypce. Robią hype na Royal Rumble. Reigns, Lesnar, Goldberg, Strowman, Jericho - to już wygląda konkretnie. Fakt, Roman nie będzie w tej walce, ale może być rywalem zwycięzcy. Oby nie - rok temu widzieliśmy, jak się kończy wpychanie go na siłę.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Niczego to RAW nie urwało. Były tylko momenty.

Chyba pierwszy raz w jego karierze nie narzekałem na występ Titusa, nie licząc momentu zaraz po wyjściu oczywiście. Potem zrobili całkiem niezły segment, bo i O'Neil bardzo przyzwoicie opanował styl New Day. I o dziwo nie przerżnął w mniej niż minutę. Takie podważanie Woodsa przez kolejnych heelowych jobberów to bym nawet z chęcią zobaczył w następnych tygodniach.

Strowman wygrał z Samim tak jak powinien i przy okazji Kanadyjczyka nie zakopali, bo walczył do końca. Wynik inny być nie mógł, bo Braun wyrasta na jedną z głównych postaci RRM, a może i nawet WM.

Eat, Sleep, (Reigns vs. Y2J, Owens vs. Rollins, Bayley vs Jaxx, Kendrick vs. TJP), Repeat.

Tak jak lubię duet Chris & Kevin, tak powinni ich rozdzielić, bo przez to run Kevina z pasem wygląda jak tania komedia. Niestety za kilka tygodni się pewnie skończy i nie będzie można mieć o to pretensji. Owens vs Jericho na WM to teraz kaliber na co najwyżej US Title i w sumie takiego scenariusza się spodziewam tj. albo jeden albo drugi skroi z US title Romana przy pomocy drugiego i ten bez pasa odwróci się od tego co pas będzie mieć. Czyli pewnie Jericho zabierze kantem pas Romanowi po RR, żeby na WM stracić go na rzecz Kevina.

A Universal Title na WM pójdzie wraz z Romanem.

Lecąc od początku, fajny segment otwierający, ale gdyby tam był ktoś inny niż Jericho i Owens, to słabo pewnie by wyszło. Jericho vs. Reigns, Chris nie może pojawić się przy ringu, a to ciekawa stypulacja! First time ever!

Zayn vs. Strowman na plus. Idą w promocje Strowmana, co pokazał również ostatni segment.

Tytus w New Day, tylko dlatego, że jest czarny? Nawet w tej komediowej formie nie chce oglądać Titusa... no nie trawie.

Bayley vs. Charlotte na Royal Rumble, mistrzyni zapewne obroni, a na WM zobaczymy nową mistrzynie. Na papierze wygląda nieźle.

Kevin Owens Show... człowiek znak rozwalił system. Już przy wejściu Romka miałem wrażenie, że trochę tych ludzi tam za dużo. Heyman przyszedł, ale w zasadzie wpadł tylko na minutę, biorąc przykład z Lesnara i Survivor Series. Werbalnie najlepiej wyszedł tu Owens. Co za to robi Reigns? Wychodzi bez pasa. Traktuje tytuł gorzej niż Ambrose w swoim czasie. Niby jest nam pokazywane, że trzyma pas mid-cardowy, ale wciąż kręci się w topie. A żeby go przegrał, to nie wypada, bo wtedy Roman nie będzie strong.

Już samo Reigns vs Goldberg byłoby dużym wydarzeniem. Można nie lubić Reignsa, ale w tej chwili to chyba jedyny wrestler z aktywnego rosteru Raw, który miałby jakiekolwiek szansę w starciu z Goldim. Universal Title byłby wskazany w ich rywalizacji. Dlaczego?

b) universal Title w rękach Owensa znaczy mniej niż IC Title na SD, przynajmniej dla mnie. Reigns vs Goldberg to duże wydarzenie. Jeśli Universal Title ma być traktowany na równi z pasem WWE Championship, to taka walka o Universal Title byłaby zbawieniem dla tego pasa. Mimo mojej sympatii, Jericho vs Owens na WM'ce o pas UN brzmi jak starcie mid-cardera z legendą o midcarderowy pas. Zresztą miejsce w karcie mieliby pewnie niskie. Tak jak w tej chwili, nisko w hierarchii jest ten pas w rękach Kevina.

Wiesz dlaczego ta rywalizacja nie powinna być o pas? Bo Goldberg odwiesza buty na kołku po WM'ce. Nie dość, że ten pojedynek niczego nie zbuduje, będzie cholernie przewidywalny, do tego siermiężny w ringu aha no i byłbym zapomniał, żaden absolutnie żaden solowy feud Romusia nie był dobry, żaden. Dobre walki się zdarzały ale segmenty/storyline zazwyczaj były fatalne. Kolejnej próby zbudowania Romusia zwyczajnie nie widzę, jeśli ktoś próbuje 3-4ty raz zrobić coś dokładnie w ten sam sposób i oczekuje innego efektu zwyczajnie jest idiotą.

Argument odnośnie pozycji pasa Universal jest na tym samym poziomie, co Twój argument wobec innych, że Roman zasługuje na main event i jest to świetna postać/wrestler, ktoś uważa inaczej i to jego prawo, tak samo większość uważa, że run Owensa jest całkiem niezły, głównie dzięki Jericho, ale runu nie buduje pozycja pasa tylko segmenty/feudy i walki. Bo jeśli na tej podstawie chcesz porównywać run Owensa do run'ów Romka, to Rzymianin powinien wiązać rzemyki Steen'owym sandałkom.

Universal Title byłby wskazany w ich rywalizacji. Dlaczego?

....cause Johnboy set soł!

Z pasem w tle na pewno unikniemy nudy :twisted:

Najlepszy z całej gali był chyba wstęp do pierwszego odcinka Kevin Owens Show, żywa scenografia robiła wrażenie, jednak głównie przypadł mi do gustu KO stawiający się Goldbergowi - ten pozbył się z ringu dziecięcego leżaka, on wywalił stół i dwa fotele, Goldberg chciał mu ponownie przerwać - nie tym razem, a przekrzyczenie Billa to chyba większe osiągnięcie niż przekrzyczenie Joli Rutowicz :roll:

Kevin potrafi być kimś innym niż pizdą chowającą się za plecami Jericho, tylko trzeba dać mu szansę.

Reszta segmentu była właściwie niepotrzebna, jednakże kolejny triumf żyda pozwala mieć nadzieję, że nikomu nie przyjdzie do głowy dać mu wygranej w RR matchu.

Bayley postawiła ostatni krok w kierunku title shota, Jericho był o krok od przejęcia US Championship, Enzo tych kroków nadal nie stawia :D

Najlepsza walka w karierze Strowmana, jakby się tak zastanowić, to Sami całkiem dzielnie walczył, a gdy przelecieli przez stół miałem obawy, że mogą nawet chcieć mu dać wygraną, nie po takich spotach ludzie padali w LMS matchach. Nie mogę sobie przypomnieć, kogo jakiś czas temu promowano w podobny do Brauna sposób - tzn. wychodził we wszystkich ważnych segmentach z main eventerami i dawał fanom do zrozumienia, że sam też jest liczącym się graczem, ale chyba wtedy owa taktyka również była skuteczna.

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

Wystarczyło pójść do fryzjera i Foley wygląda na 50kg mniej wow. Facet wygląda kapitalnie porównując to do starego wyglądu.

Pierwsza godzina to jeden średni segment (Sexy Piniata! :D), dwie walki/zapychacze i filmiki promujące Last Man Standing i Goldberga...i niech dalej się dziwią, że ratingi Raw lecą na łeb na szyję, a Smackdown rośnie w siłę.

Niezwykle przyjemny Last Man Standing, tylko szkoda końcówki. Moim zdaniem Zayn mógł przyjąć coś większego. Tak czy siak dobrze się oglądało.

Jeśli mam być szczery to dla mnie Strowman jest gotowy na bycie mistrzem na Raw. Nie zdziwię się jeśli jednak zdecydują się na Owens vs Jericho bez pasa w tle i Roman vs Strowman. Skoro potrafili podłożyć Reignsa takiemu Balorowi, który jest najbardziej przereklamowanym wrestlerem od lat to Strowmana spokojnie mogą dać w tytułowym obrazku. To jest wreszcie jakiś nowy, młody i perspektywiczny monster heel z kapitalnym wizerunkiem.

Undertaker na Raw? Bullshit! Vince zobaczył, że SD jest za mocne i już przerzuca Grabarza na Raw? Jeszcze miesiąc temu mówił jak to Smackdown jest jego domem...zero konsekwencji, byle Raw dostało ratingi...

Kocham dźwięk pyro w wejściówce Goldberga. Te petardy mają takie jebnięcie jakby Bill miał zaraz rozwalić arenę tymi uderzeniami.

Może ostatni segment nie był arcydziełem, ale czekam na Royal Rumble jak pojebany.

NACZELNY HEJTER FINNA BALORA

Tak jak bardzo się cieszyłem, gdy Foley zostawał generalnym menadżerem RAW tak teraz zaczyna mi to trochę utrudniać odbiór u czerwonych, który i tak nie jest prosty. Oprócz nowego looku niestety Mick kontynuuje swoją serie wpadek. Rozumiem, nikt nie jest maszyną i błędy się zdarzają, ale są to rażące błędy przez co takiej postaci jak GM nie jestem w stanie traktować tak poważnie jakbym chciał. Może warto aby decyzje o walkach odbywały się z poziomu zaplecza? Albo częściej wysyłać Stephanie na mównicę...

Anderson składa Cesaro, jeszcze w połowie tamtego roku w ogóle nie miałbym z tym problemu ani nie byłbym zaskoczony. Jednak booking Klubu przez ostatnie miesiące był tak żałosny, że trochę zdziwko złapało. Może jednak to i dobrze, bo potencjał jest w obydwu tych teamach i jest szansa na przyzwoite starcia pewnie na Royal Rumble i troszkę później, choć sam w sumie nie wiem czy to nie jest nawet pomysł federacji na Wrestlemanię, bo któż by inny?

Przyzwoity Last Man Standing Match, ale zakończenie jakoś do mnie nie przemówiło. Nie czułem tej mocy Brauna, a ta walka miała mocno podkreślić jego moc, ale tego nie zauważyłem. Braun idzie na RR Match gdzie może i jest jednym z głównych kandydatów aczkolwiek nie widzę go wygrywającego ten pojedynek.

Ostatni segment bardzo fajny, kilka smaczków którymi nas uraczyli Chris i Kevin, występ Goldberga dość krótki, ale konkretny. Warto zaznaczyć fajne zachowanie Owensa gdy Goldberg zaczął "szaleć" w ringu, koleś w takich momentach umie sprzedać emocje i nie peszy się. Według mnie niepotrzebne wejście zarówno Romana jak i Brauna, rozumiem promocję, ale wolałbym aby obrazek czerwonej gali został zakończony na widoku Goldberga z mistrzem Owensem patrzącym sobie twarzą w twarz.

Wiesz dlaczego ta rywalizacja nie powinna być o pas? Bo Goldberg odwiesza buty na kołku po WM'ce. Nie dość, że ten pojedynek niczego nie zbuduje, będzie cholernie przewidywalny, do tego siermiężny w ringu aha no i byłbym zapomniał, żaden absolutnie żaden solowy feud Romusia nie był dobry, żaden. Dobre walki się zdarzały ale segmenty/storyline zazwyczaj były fatalne. Kolejnej próby zbudowania Romusia zwyczajnie nie widzę, jeśli ktoś próbuje 3-4ty raz zrobić coś dokładnie w ten sam sposób i oczekuje innego efektu zwyczajnie jest idiotą.

Gościu, w swoim wywodzie na temat feudu Romusia z Goldbergiem miałem na uwadze to, że Goldi zostałby choćby do SummerSlam. Mówisz, że ich ewentualny feud o PAS nic by nie zbudował. Przeczytaj to, co napisałem w poście wyżej na temat pasa Universal. Dzięki rywalizacji Romusia z Goldim ten pas zyskałby z automatu prestiż i dzięki tej walce mógłby być w końcu traktowany na równi z WWE Championship. Tak duża walka o ten pas, automatycznie zbudowałaby pozycję pasa Universal. A teraz mam pytanie do Ciebie. Co zbuduje feud Kevina z Y2J z pasem Univesral w tle?

aha no i byłbym zapomniał, żaden absolutnie żaden solowy feud Romusia nie był dobry, żaden. Dobre walki się zdarzały ale segmenty/storyline zazwyczaj były fatalne. Kolejnej próby zbudowania Romusia zwyczajnie nie widzę, jeśli ktoś próbuje 3-4ty raz zrobić coś dokładnie w ten sam sposób i oczekuje innego efektu zwyczajnie jest idiotą.

Mi się tam podobały rywalizacje z Ortonem, gdzie walka jak i podbudowa były całkiem dobre. Feud o pas ze Stylesem, czy Rollinsem również stał na solidnym poziomie. Jeśli feudy Romusia z tymi panami Ci się nie podobały, to co dopiero powiesz na obecne feudy Kevina o pas Universal, które są słabe. I Ja wiem, że to nie jest wina Kevina, który jest fatalnie bookowany, ale czy Romuś jest bookowany lepiej? Wydawać by się mogło, że Reigns dostał wszystko na złotej tacy, ale tak nie jest. Romuś już dawno powinien przejść turn, ale przez głupi booking terminatora jego postać cierpi. Babyface Roman Reigns to już spalona postać. W takiej formie on nigdy nie dostanie popu, jaki ma choćby AJ Styles na SmackDown. W tej kwestii nie ma wątpliwości. Chciałbym jednak zwrócić uwagę, że sam Regins czyni postępy, szczególnie w ringu, gdzie słabe walki w jego wykonaniu na przestrzeni 2016 roku można policzyć na palcach jednej ręki. Na mikrofonie również się poprawił. Nie jest to poziom Owensa, Y2J czy innych mikrofonowych wyjadaczy, ale w porównaniu z tym, co było w 2014 roku, progres jest widoczny.

Argument odnośnie pozycji pasa Universal jest na tym samym poziomie, co Twój argument wobec innych, że Roman zasługuje na main event i jest to świetna postać/wrestler, ktoś uważa inaczej i to jego prawo, tak samo większość uważa, że run Owensa jest całkiem niezły, głównie dzięki Jericho, ale runu nie buduje pozycja pasa tylko segmenty/feudy i walki. Bo jeśli na tej podstawie chcesz porównywać run Owensa do run'ów Romka, to Rzymianin powinien wiązać rzemyki Steen'owym sandałkom.

Wiesz akurat moja opinia o pozycji pasa UN nie jest odosobniona. Wiele ludzi nawet na atti pisało o tym, że obecnie ten pas wygląda jak midcardowy tytuł. Może kiedyś pisałem, że Reigns to świetna postać/wrestler i biorę to na klatę. Teraz na przestrzeni czasu wiem, że była to głupota. Dlaczego? Po pierwsze nie bierzmy wrestlerów w kategoriach "on zasługuje na coś, a on nie, bo nie umie walczyć/jest chujowy na MIC'u/nie ma prezencji itp.". Gdyby patrzeć na to, kto powinien mieć push pod względem zasług, to ludzie tacy jak Zack Ryder, czy The Miz powinni się wymieniać głównym mistrzostwem w Main Evencie WM'ki. Po drugie, teraz perspektywy czasu wiem/zawsze wiedziałem, że Reigns nie jest bogiem wrestlingu. Ja staram się ludziom tylko uświadomić, że Romek nie zasługuje na taki hejt, jaki obecnie dostaje. Tyle, albo aż tyle.

Bo jeśli na tej podstawie chcesz porównywać run Owensa do run'ów Romka, to Rzymianin powinien wiązać rzemyki Steen'owym sandałkom.

Zgadzam się z Tobą w 100 %. Za mikrofonem czy w segmentach, Owens gdyby tylko chciał, to zaorałby pół rosteru. I jeśli tylko w tej materii ocenialibyśmy jego run, to faktycznie można byłoby go nazwać dobrym. Problem leży jednak w kwestii bookingu, gdzie Kev bookowany jest czasami nawet gorzej od Punka czy Rollinsa, gdy Ci byli mistrzami. Przez to cierpi pas Universal, jak i ranga całego rosteru Raw, które obecnie wydaje się być bez głównego mistrzostwa. Sad, but true.

....cause Johnboy set soł!

Ciesze się, że w końcu to pojąłeś! :twisted:

6/5/2016 - matura z Angielskiego...

1401452856576993aff03a4.jpg

Owens'a zbanowali. I dobrze. Chociaż jak można było zaobserwować później walka ta nie miała sensu, gdyż Seth się nie pojawił. No chyba że Seth miał tylko i wyłącznie powstrzymać Owens'a od ingerencji w walce jego BFF, co z resztą mu się udało w ładnym stylu.

Strowman vs Zayn, czyli nudna powtórka z rozrywki. Ile razy można oglądać taką jednostronną walkę. W końcu nadejdzie taki dzień, w którym Zayn nie pozbiera się i zginie śmiercią tragiczną.

Reklamówka 205 live genialna :D

Krzychu był poniewierany, jednak mocno się odgryzał Romanowi, który też neźle obrywał. Jaki Jericho szczwany lis się zrobił. Pomysł z pasem - genialny. Myślałam, że mimo wszystko wbije Owens i pomoże Krzychowi.

On the next Monday Night Raw the chair will made The List. ;)

Prezent dla Amy :D

2877324958a34e082e833.jpg

• Reputacja:   2

Przemowa Micka Foleya

Jeżeli chodzi o wygląd Micka to już nie pierwszy raz ogolił się tak krótko, a wygląda lepiej niż w tych długich. Może powinien przestać je zapuszczać po raz kolejny. Kanadyjczycy tradycyjnie pociągnęli segment. W porównaniu do Foleya wypadają nieziemsko lepiej na mikrofonie. Micka lubię i szanuję za nadstawianie karku (dosłownie) przez te wszystkie lata, ale niestety nie jest wiarygodny na mównicy. Stephanie może wkurzać, ale przynajmniej dalej wygląda pewnie jako szefowa i sprawia, że menadżer RAW wygląda jakby sobie ze swoją pozycją zwyczajnie nie radził.

Pierwsza walka - Kevin Owens vs Seth Rollins

Przyjemne dla oka, ale niczym się nie wyróżniło. Tym razem dyskwalifikacja? Coś dla "odmiany".

Druga walka - Cesaro vs Karl Anderson

Sheamus chciał pomóc, a schrzanił sprawę. Przynajmniej dostał bardzo ładną koszulkę.

Trzecia walka - Sami Zayn vs Braun Strowman

Sami został zmasakrowany i to on posłużył promocji niezniszczalnego Strowmana, a nie na odwrót. Widać, że Zayn zrobi sobie przerwę, więc o jego momencie możemy na teraz zapomnieć.

Czwarta walka - Xavier Woods vs Tytus O'Neil

Tytus chciał się zintegrować, a tu nie pykło. Xavier wyzwał kogoś na pojedynek. Kolejna rzecz do zapisania w kronikach. Jego wygrana nie zaskakuje, ale mogli wymyślić lepsze zakończenie.

Bayley vs Nia o tytuł pretendenta? Wynik już wiadomy.

"Sweet cheeks"?! Nie dość, że Szkot sam w sobie nie jest zbyt interesującą postacią to wygląda na to, że dali mu gimmick mentalnego szczeniaka. Po prostu cudownie. :?

Piąta walka - Drew Gulak vs Cedric Alexander

Bardziej od pojedynku urzekła mnie Alicia zrzucająca Nese'a z ringu. Gdyby miała taką odwagę stając w ringu to pewnie byłaby żeńską twarzą RAW. :lol:

Szósta walka - US Championship: Roman Reigns © vs Chris Jericho

Pas na szali zupełnie zabiera wątpliwości, co do wyniku. Najlepszy moment kiedy Jericho rzucił Romkowi ten tytuł, a ten nie wiedział, co z nim zrobić. Stara zagrywka wymyślona bodaj przez The Rocka lata temu, ale wciąż mnie śmieszy. :D

Siódma walka - Brian Kendrick vs T.J. Perkins

Lepiej rok zaczyna Perkins. Szybko Brian odklepał, więc miło byłoby zobaczyć jego wygraną w nadchodzącym czasie.

"Długo, ale warto czekać". No nie wiem Emma... .

Ósma walka - Rusev & Jinder Mahal vs Big Cass

Dobrze, że to Bułgar spinował Cassa.

Zabawnie się ogląda Enzo, który na wózku spędził święta i sylwestra po wyrzuceniu z pokoju hotelowego. W takim razie niedługo powinniśmy mieć RAW "In memory of Sami Zayn". :twisted:

Dziewiąta walka - o tytuł pretendenta nr. 1 do pasa RAW Women's Championship: Bayley vs Nia Jax

Trochę szkoda, że Bayley wygrała jedynie dzięki Sashy, ale widać musieli pociągnąć do przodu feud Banks. Jeżeli chcą żebyśmy w Bayley widzieli skaczącą jak dziecko dziewczynkę, która rzuca się na głęboką wodę to im wychodzi... .

Kevin Owens Show

Gość tabliczka - new meme. :twisted: Cały segment ratuje RAW. Owens i Jericho jak zawsze w formie, Goldberg wyjątkowo mi się tu podobał. Nikt go chyba nie przekrzyczy, a jego postawa "jesteś mistrzem Universe, jak słodko" tylko pokazała, że może i maestro mikrofonu nie jest, lecz to wciąż duża postać w WWE. Plus również za Heymana. To, że Brocka nie będzie było wiadome, ale fajnie zagrał na nosie wskazując za siebie. :twisted: Jakby wszedł przy muzyce to bym markował. Romek i Strowman w tym segmencie może i dużo nie zrobili, lecz samo ich pokazanie uświadamia, że w RR weźmie udział sporo potencjalnych destroyerów.

Prócz ostatniego segmentu praktycznie reszta nie ma większego znaczenia.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg