Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Ric Flair jak zwykle mnie rozczulił swoim płaczem :cry:

Na 99% pomoże Charlotte wygrać na Roadblock, po to żeby na święta zrobili kolejny rewanż i wtedy wiadomo jak się skończy. Taki bieg wydarzeń doprowadzi do PIERWSZEGO W HISTORII Three Stages Of Hell w wykonaniu pań na Royal Rumble. Może jakieś combo Deathmatch, Inferno Match i Buried Alive Match? W końcu tworzymy historię....

Kurwa ile można... Dajcie ten pas Flairównie dożywotnio

Szczerze mówiąc gdzieś mam feudy na linii Shield-JeriKO..Rusev Maćka! Enzo vs Rusev skradli show. Pan Amore w takiej roli jest przegenialny i o wiele lepiej ogląda mi się go z tego typu segmentów niż wychodzący po raz enty na arenę robiąc te wygibasy i cisnąc teksty, które szybko mnie nudziły.

Może Big Show i Mark Henry dawno powinni być na emeryturze, ale widząc jednego i drugiego na gali jakoś się uśmiechnąłem. Serio brakuje mi takich gigantów....oh wait....gdzie był Strowman? :twisted:

NACZELNY HEJTER FINNA BALORA

Gala obejrzana rano, więc zobaczmy co jeszcze pamiętam.

Rzeczywiście ten Seth odnoszący się z czapy do HHH wyglądał jakoś słabo, ale akceptowalnie, bo potraktował go jako ostatni szczebel drabiny, a wcześniej musi pokonać kolejne.

Pierwsze dwa z Gifts of KO raczej przewidywalne, za to powrót Big Showa mimo wszystko miły. Dobrze Giant wygląda, rzeczywiście dużo schudł.

Jak już było o jednym monsterze to od razu o drugim. Thank you Henry! Clap, clap, clap! Chyba jedynie w takich walkach da się oglądać Titusa.

Będzie debiut Emmaliny. Zupełnie nie rozumiem po co grzebali teraz w jej postaci, skoro przed kontuzją była naprawdę ciekawa, ale już trudno. Ta dywizja i tak ma tylko jedną gwiazdę (w tym względzie kobiety na Smacku wypadają lepiej, bo są bardziej wyrównane). Charlotte to chyba progres roku. Z każdym miesiącem jest coraz lepsza. Iron Woman Match już jest pozytywem, bo zawsze to jeden zapychacz mniej, a przynajmniej mam taką nadzieję.

Owens w końcu zalicza czyste zwycięstwo, bez żadnej pomocy. Już nie pamiętam kiedy takie miał. Inaczej być nie mogło, bo Sami ostatnio ma raczej słabą pozycję. Jeśli potwierdzą się plotki o jego udziale w walce o Universal Title to będę zdziwiony.

No i najjaśniejszy punkt programu, czyli Enzo. Tak jak mnie ostatnio nudził gadaniem tego samego w kółko, a tu z miejsca odzyskał moje zainteresowanie. Najbardziej podszedł mi chyba segment z Flairem, którego w końcu rozumiałem (pewnie był trzeźwy). Brakowało w ostatnich latach takich segmentów na zewnątrz, więc ostatnia bójka w bardzie, czy teraz w hotelu to miła odmiana. Czekam teraz aż Cass wjedzie na bułgarską chatę :)

• Reputacja:   2

Przemowa Setha Rollinsa

Bardzo dobrze, że przypomniał sobie o HHH. Też bym wolał żeby to Tryplak sam wbił i o sobie przypomniał najlepiej utrudniając życie Rollinsowi, ale cóż. Ważne, że w ogóle zaczynają powoli budować ten konflikt.

Pierwsza walka - Seth Rollins vs Big Show

Nawet miło zobaczyć powracającego giganta. Zrzucił trochę wagi, co jest zauważalne. Już myślałem, że powraca jako Heel, lecz jak widać nie. :twisted:

Druga walka - Ariya Daivari vs Jack Gallgher

Bardzo fajnie, że dali zadebiutować Gallagherowi. Nie wiem tylko czemu lżejsi występują dalej na RAW kiedy dostali własny program? Czy to się nie mija z celem? Już miałem napisać, że Ariya został naczelnym jobberem tej dywizji. Jeżeli ten atak oznacza feud to niech Gallagher go rozwala. Zawsze wygrany feud na koncie.

Pomijając Tytusa rozdającego jakieś tam ulotk toi podkreślają focha Jericho. Owens raz poczuł kłopot i stara się jak to Heelowy cwaniaczek zyskać sojusznika. Niby mogą się pogodzić, ale nie pogardziłbym feudem miedzy nimi.

Motyw z Laną i Enzo zaczyna być ciekawy. I na pewno jej plan pójdzie nie tak jak powinien. :twisted:

Druga walka - Sami Zayn vs Kevin Owens

Wynik do przewidzenia, ale pojedynek bardzo miły dla oka. Nie podłożyli tak po prostu Zayna. Walczył jak równy z równym.

Iron match babek. Będzie ciekawie. Stypulacja dosyć poważna, więc może razem z tym pojedynkiem zakończy się ten feud. Nie ważne, która wygra to będzie dla niej nie lada triumf. Osobiście, jednak wolałbym żeby już Banks obroniła pas, bo ile można go przerzucać.

Trzecia walka - Rich Swann vs T.J. Perkins

Kolejny bardzo fajny pojedynek, ale tak dwójka akurat nie mogła zawieść.

Czwarta walka - Alicia Fox vs Bailey

Szybko poszło. Trochę szkoda, że Bailey musiała znowu się odsunąć w dal. Tym bardziej uważam, że na Roadblock Charlotte powinna zmierzyć się z Sashą po raz ostatni.

Piata walka - Tytus O'Neil vs Mark Henry

To już nawet z klopa bym nie zdążył wrócić. :lol:

Szósta walka - US Championship: Roman Reigns © vs Chris Jericho

Myślałem, że potrwa to ciut dłużej. Bardzo mi się podoba kontynuowanie tego "kryzysu" w przyjaźni Kanadyjczyków. Albo ktoś przez kogoś przegra albo wygra. Bardziej bym się kierował w pierwszą opcję, lecz gdyby zdecydowali się przedłużyć dobre relacje między nimi to byłbym zadowolony, bo ogląda się ich naprawdę dobrze.

Mogłem się domyślić, że to tak się zakończy. Może marki znienawidzą Lanę, ale ja ją polubiłem bardziej. Wiarygodnie udawała słodką kobitkę, która ma problem w związku, a jak się okazało zmanipulowała Enzo. Jak dla mnie dobre zagranie. :D

Siódma walka - Luke Gallows & Karl Anderson vs Sheamus & Cesaro

Walka zakończona brawlem z udziałem ND żeby po chwili zapowiedzieć Triple threat za tydzień o tytuły. Spodziewałbym się bardziej zmiany mistrzów na PPV. Po tak długim runie trochę głupio gdyby "Nowy Dzień" stracił pasy na RAW.

Przemowa Charlotte

Charlotte po raz kolejny pokazuje jak cholernie wyrobiła się w roli Heela. Punkt dla niej na tym RAW. Mocny moment, w którym wychodzi górą, zatem bardziej kieruje się w stronę obrony pasa przez Banks za 11 dni.

Kolejne naprawdę niezłe RAW z dużą ilością rzeczy wartych uwagi w ringu i poza nim.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• Urządzenie:  Windows

New Day zgodnie z przypuszczeniami bija rekord Demolition. Teraz domagam się, żeby już te pasy oddali. Incydent ze Stephanie na celebracji podpowiada, że McMahonowa może postawić im przeszkodę nie do przeskoczenia.

Sami bardzo fajnie wypada w tej historyjce z Mickiem. Oby nie poszło na marne. Oby ktoś zauważyl i w gościa uwierzył. Już nie pierwszy raz emocjonalnie wypada za mikrofonem, jak tylko ma jakiś feud na tacy.

The Rollins Report nie wydaje się mieć dalekiej przyszłości. Seth raczej nie jest gościem, któremu potrzebny jego "talk-show". Nie wydaje sie być adekwatnym prowadzącym. Aż strach pomyśleć, jak to by wyglądało, gdyby ex-przyjaciele nie byli uczestnikami. Było trochę takich tworów WWE i nigdy nie osiągały statusu Cutting Edge, Highlight Reel, czy nawet VIP Lounge - o Pipers Pit religia mi zabrania wspominać.

The Brian Kendrick zaszczepia wątpliwość u mistrza. Man with the Plan!

Sami Zayn za Eve Marie? Brzmi fair!

50608915156a3743c1fa34.jpg

New Day dalej z pasami po dwóch Triple Threatach, a Chris i Kevin dalej skłóceni. Czyżby oficjalny rozpad bromansu? Czekam na ruch Y2Ja - może by tak pozbawić swojego ex pasa? Romek jako podwójny mistrz zbierałby mocarny heat, a to popchnęłoby go do heel-turnu. Chyba że to Owens rzuci to w cholerę i odeśle Jericho na kolejną przerwę, interweniując w walce z Rollinsem na Roadblock. Kto następny dla rekordzistów? Revival!

Sami to prawdziwa marka, marka o wartości Evy Marie :D Foley mnie rozwalił. Zayn wytrzyma ze Strowmanem 10 minut, tylko ciekawe, czy po tym czasie walka zostanie przerwana, a Sami uznany za zwycięzcę. Dziwnie to rozplanowali i nawet nie wytłumaczyli do końca, o co w tym chodzi.

Cass skopał Ruseva za przyjaciela, dlatego też na Roadblock powinien polec za przyjaciela. Taka kolej rzeczy, a z Bułgara i tak więcej wycisną. Chyba że zainterweniuje Enzo i będzie miał decydujący wpływ na wynik starcia zakończonego pozytywnie na korzyść Dużego.

Druga albo trzecia walka Bayley z Alicią, setna albo dwusetna Kendricka z Perkinsem - przewijamy.

Edytowane przez Carrik

6774900356019a1789f59a.jpg

Czy tylko dla mnie to raw było fatalne? Obejrzałem to o połowę szybciej niż zwykle... Poza Rollins Report, segmentu Sami-Mick i rozpadem Jeri-KO nic ciekawego.... Szopka z ND broniącymi pasy tuz przed pobiciem rekordu stupid TV

Talent równej wartości co Sami... Eva Marie. Co za strzał w ryj :D

Najlepsze będzie jak na Roadblock Vince zabookuje wygraną Strowmana w minutę :D To by było :D

Mocarnie dziś wyglądało New Day. Dwie walki, obie wygrane. Styl jak styl, tak musiało się to skończyć. Fajnie jednak że tak mocno podkreślili ich wielki dzień. Pytanie co dalej? Chciałbym, żeby pasy zdobyli Owens i Y2J, ale ich konflikt jest w takiej fazie że raczej nie ma na to szans. No chyba, że to świadome zagranie WWE i zasłona dymna by przed PPV myśleć że Y2KO są w dupie a potem na gali wrócić do ich przyjaźni i w ten sposób dać im wygrane. Potem mogliby zdobyć pasy, a potem konflikt znów mógłby narastać. Wtedy łatwo mogą oddać pasy TT nawet komuś nowemu (np. Revival). Bo tak szczerze, po tym co dziś pokazało New Day nie widzę za bardzo godnego rywala. A nie chcę by ktoś nowy dostał aż tak mocarny push i w pierwszej walce w głównym rosterze pokonywał rekordowych mistrzów.

Szkoda, że ostatnie 100 dni runu New Day nie wyglądało jak ten wczorajszy. Bardzo dobre wejście jednorożców w rekord, szczególnie triple threat w Main Evencie był kozacki.

Niech Zayn przetrwa te 10 minut. Słomiany może go nawet po nich zbesztać, byleby Sami miał jakąś promocje bo może wreszcie coś z nim wystrzeli. Do spółki z Foleyem znów mnie zainteresowali.

Sami Zayn = Eva Marie... nie będę już pisać co o tym sądzę, napiszę za to jak bardzo podobała mi się reakcja Gravesa xD

Mam nadzieje, że RuRu pojedzie Big Cassa na Roadblock. Dla Bułgara ma to więcej sensu, Duży i tak wróci do Tagowania z Enzo a Ruseva nie można tak po prostu spuścić w klopie... szczególnie po tym jak dobry był w tym roku. Ba, ja bym mu dał title shota na face'owego Universal Champa w przyszłości... oczywiście mam nadzieje, że tym face'owym champem nie będzie Romek.

Edytowane przez DashingNoMore

• Reputacja:   2

Pierwsza walka - RAW Tag Team championship: Kofi Kingston & Big E © vs Luke Gallows & Karl Anderson vs Cesaro & Sheamus

Starcie było całkiem niezłe, zwłaszcza pod koniec kiedy wszedł do akcji Cesaro. Wynik nie sprawia żadnej niespodzianki. I już nie chodzi o to, że nawet pokazali miejsce gdzie odbędzie się segment z celebracją, ale już dawno temu WWE zaplanowało zrobić z ND rekordzistów.

I skoro mowa o celebracji... Naprawdę Stefka nie spodziewała się, co Xavier zamierza z tymi szampanami? :roll:

Druga walka - Braun Strowman vs Curtis Axel

Braun dalej rozwala jobberów, a Zayn w końcu dostanie ten pojedynek. Nie ma opcji żeby przenieśli go na Smack'a.

Trzecia walka - Ariya Daivari vs Lince Dorado

Zbytnio nie pozwolili się wykazać Lince'owi. Za to Gallagher biorący odwet i przy tym zachowujący angielską klasę... Gość się dobrze czuje w tym gimmicku. To widać. :D

The Rollins Report

To był raczej krótkotrwały zryw JeriKO. Zjednoczenie pewnie do ME, w którym przewalą i ponownie jeden będzie zwalał winę na drugiego. Seth za to zaciska na nowo więzi z Romkiem i wciąż wspomina o Tryplaku. Czekam aż HHH w końcu odpowie na wezwanie.

Triple Threat na Roadblock o tytuły Cruiserweight. Ciekawie wygląda zestawienie czołowej trójki tej dywizji. Podoba mi się, że Brian cały czas stara się kombinować. Motyw z nieufnością Richa wobec Perkinsa - szczegół jakie lubię.

Czwarta walka - T.J. Perkins vs Brian Kendrick

Kendrick w ostatnim czasie wydaje się dosyć bezradny wobec rywali, zatem to zwycięstwo mu się przyda.

Kolejna obrona pasa przez ND w walce wieczoru. To pewno przez ten szampan. :twisted: Skład mocarny, ale wesołe murzynki nie stracą tytułów na tej gali.

Piąta walka - Bailey vs Alicia Fox

Bailey dosyć ośmieszyła Fox, ale ta walka i tak nie ma większego znaczenia.

Segment z Laną i Rusevem

Był heat. Lana zagrywką z Enzo zrobiła z siebie dosyć znienawidzonego Heela. Zdecydowanie wolę ją jako zimną s**ę, która stoi murem za mężem niż słodką, delikatną blondyneczkę.

Brawl dla Cassa, więc PPV powinno należeć do Bułgara.

Szósta walka - Jinder Mahal vs Sami Zayn

Zdążyłem zapomnieć, że Mahal powrócił. :twisted: Sami musiał to wygrać dosyć pewnie. Strowman jest dużo większym wyzwaniem.

Wymiana za Evkę? Też bym się zraził. :twisted:

Zayn w końcu dopiął swego. Musiał wypruć sobie gardziel, co uwiarygodniło dialog. Trochę zabawne, że Foley tak się martwi o Samiego, ale innych jobberów rzuca na pożarcie Braunowi. Rozumiem, że Kanadyjczyk cenniejszy, ale jobbera też można uszkodzić. Zależy nam chyba na zdrowiu wszystkich, prawda? :twisted:

Siódma walka - RAW Tag Team Championship: Big E & Xavier Woods © vs JeriKO vs Seth Rollins & Roman Reigns

Walka niezła. Sporo się działo, ale mogliby chociaż raz inaczej zabookować wygraną New Day. Który to już raz jeden przytrzymuje za nogi rywala żeby partner dokonał pinu w ringu?

Tak jak podejrzewałem JeriKO przechodzi do historii. Podobało mi się, ze Owens do końca próbował tłumaczyć Chrisowi, że to nie jego wina i został popchnięty. Opuszczenia ringu i pozostawienia na pastwę Reignsa, Kevin już nie wybaczy.

RAW ciut gorsze od poprzedniego, ale oglądało się całkiem dobrze.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• Urządzenie:  Android

Można się było spodziewać, że NjuDejsi pobiją rekord. Za długo to wszystko ciągnięto, żeby pozbawiać ich tytułów w ostatniej chwili. Dostali z tej okazji niezły prezent-poświęcono im sporo czasu i nie było nudno. Teraz aż prosi się o zemstę Stefy, która da im takich przeciwników, że stracą pasy. Szkoda, że nie będą to Cesaro i Sheamus, którzy po pierwsze znowu przegrali z Jednorożcami, a po drugie nie są heelami, a to pewnie taka drużyna odbierze im teraz pasy. Chyba że nie pociągną wątku z zemstą Stefki. A w walce wieczoru kibicowałam Sethowi i Romkowi, choć wiadomo było, że szans na wygraną nie mają.

Rollins Report nie porwał, a sam Seth jakoś nie pasuje mi do roli prowadzącego taki segment. Całość nie spadła oczywiście poniżej pewnego poziomu, co zawdzięczamy w dużej mierze JeriKO. Ciekawi mnie w którą stronę pójdą z tą dwójką. Feud jest raczej pewny, pytanie tylko kiedy. Czy do ostatecznego rozstania dojdzie na Roadblock, czy jeszcze trochę z tym poczekają.

Ciekawe czy Emma-lina pojawi się na Raw jeszcze w tym roku :twisted:

Ale bym się wkurwiła na miejscu Zayna jakby mnie chcieli wymienić na Evkę :D

I miejsce w Typerze WWE 2016

I miejsce w Typerze WWE 2017

I miejsce w Typerze WWE 2018

279305855c4b695f1deda.jpg

Stało się, New Day pobili rekord, ledwo bo ledwo ale dociągnęli jako najdłużej panujący mistrzowie Tag Team. Warto zauważyć że dzisiaj murzynki byli zabookowani wręcz mocarnie, pokonać dwa topowe teamy w dywizji i jeszcze na koniec uwalić czwórkę absolutnych main event'erów, nieźle. Ogólnie run New Day można ocenić bardzo dobrze, jeden z nielicznych projektów który wyszedł ostatnio WWE. Heel'owy run był genialny, końcówka już niestety nie była tak dobra. Oby szybko stracili pasy bo ten produkt potrzebuje odświeżenia.

Sami Zayn za Eve Marie? Nie ma co, opłacalny trade :lol: :lol:. Bardzo fajne promo Sami'ego, wczuł się i sprzedał niesamowite emocje. Ten gość ma bardzo dobre mic-skille, o czym często zapominamy. Uważam że na SmackDown Zayn otrzymałby więcej szans na pokazanie się, ale mam nadzieję że promocja postaci Samiego pójdzie choć trochę do przodu.

Średnie RAW, nie czuć żeby było ono ostatnie przed PPV. Duża szansa dla niebieskich żeby po dwóch tygodniach górowania RAW, odbić piłeczkę w swoją stronę.

1807567559522728e3a44bf.jpg

• Reputacja:   38

Mi się nasuwa tylko jedno pytanie po tym RAW. Gdzie jest w końcu Emma niby miała się pojawić już na tym RAW a tu nadal nic. Szczerze to jestem bardzo ciekawa Jej nowej odsłony. Już nie mogę się doczekać jej re-debiutu. Dawać mi już tą Emmalinę jak najszybciej.

collage.png

Gallagher dostaje reakcję, Daivari zbiera baty, a Lince to zapchajdziura - prawidłowo :D

"I'm worth a thousand Eva Maries" - piękne :twisted:

Sami na SD? Może tam ugrać więcej - szczególnie przy tak małej ilości face'ów. I byłoby miło, gdyby po PPV to zrobili. Po Strowmanie nie czeka go na Raw nic lepszego, niestety.

...gdzie jest Emma?...

New Day mają rekord! I bardzo dobrze - lepszych TT na Raw NIE MA. I, szczerze mówiąc, nie chcę, by tracili pasy na Roadblock. Bo kto z obecnego rosteru ma je przejąć? Może i nie są tak fajni, jak na początku runu z pasami, ale... Zlepek Sheamusa i Cesaro? The Club, którzy dalej nie są ciekawi? Reszta? JeriKO się rozpada, Enzo i Cass mają Ruseva... Jedyną ciekawą opcją jest mocny debiut Revival.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

aRo, wg mnie Enzo i Cass przejmą od nich te pasy na Wrestlemanii i dlatego zajmują ich póki co feudem z Rusevem.

1. New Day na pewno nie powinno tracić pasów na rzecz ranodomowego teamu jakim jest Sheamus i Cesaro. Bądźmy ze sobą szczerzy. Ten team powstał tylko po to żeby odwrócić uwagę fanów od faktu że Cesaro nie idzie po główny pas. A tego chyba wszyscy chcą? Dla mnie mógłby być chociaż US championem. Reing Romana to jest policzek w twarz Ceny który się zdegradował żeby promować ten pas. A Roman pewnie nim sobie dupę podciera.

2. Druga sprawa warta odnotowania to gimmick Foleya. Trzyma się ze złą szefową. Droczy się z spoko ziomkiem Zaynem. Daje mu walkę "wytrzymaj 10 minut" (pozdro).

- New Day broni pasy w triple treacie bez ingerencji trzeciego

- New Day przypadkiem oblewa Stephanie

- Zła szefowa za karę daję im kolejną walkę

- Mick randomowo dodaje kolejnych zawodników do walki i robi kolejny triple treat.

Nie wiem jak wy ale jakbym był markiem to Foley byłby dla mnie najgorszym skurwielem.

3. Ostatnie co mi się rzuca w oczy. Monday Night Raw. Foley mówi że Zayn przejdzie na SmackDown. Publiczność na RAW cheeruje :twisted: . Najlepsze jest to że chyba przy żadnym segmencie tak nie cheerowali. Widać każdy fan wie że na SD zawodnicy mają lepsze szansę pokazania się.

"Nie mam czasu na spodnie"

~Johnny Mundo 2017

13924869559388e42a4721.jpg