Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Dla mnie zmiana królowej w dywizji pięknej na plus. Ludzie piszą, że częste zmiany na szczycie obniżają wartość pasa, ale według mnie dzięki tym zabiegom feud Sasha vs Charlotte dalej da się oglądać. Ba, dzisiaj zrobili bardzo sprytny zabieg, bo Ric Falir gratulujący Sashy zdobycia tytułu mistrzowskiego w mieście swojej córki, to bardzo mocny motyw, na którym da się zbudować ostateczne starcie Sashy i Szarlotki. Plus również za to, jak budują obie zawodniczki: Flairówna jest niepokonana na PPV, natomiast Sasha ma streak na tygodniówkach. Gdy jedna z pań w końcu przełamie streak swojej przeciwniczki, to będzie to duże wydarzenie.

Szczerze mówiąc, to nudziłem się podczas Highlight Reel, bo Owens i Y2J mówili praktycznie to samo, co tydzień temu. Ja rozumiem, że ta dwójka to świetni mówcy, ale mówienie co tydzień o tym samym jest nużące. Ciekawie zaczęło się robić dopiero, gdy do ringu wszedł Reigns, który wypadł bardzo przyzwoicie. Reigns vs Owens to ciekawe zestawienie, ale szkoda, że już teraz dochodzi między nimi do kontaktu fizycznego, bo to sprawia że nie czekam aż tak bardzo na ich pojedynek na PPV.

Co do Owensa, to jest to bardzo dobry worker, ale jako Universal Champ czegoś mi w nim brakuje. Pewnie to kwestia bookingu, ale w tej chwili Kev nie jest dla mnie Main Eventerem, przez co pas który trzyma nie ma dla mnie wartości tego najważniejszego pasa na Raw. To co teraz napiszę nie spodoba się pewnie wielu znafcom, ale uważam, że Reigns powinien przejąć Universal Title od Owensa, bo on jako jeden z nielicznych z aktualnego rosteru jest mocno wypromowanym gościem, a więc przejęcie przez niego pasa Universal może sprawić że ten pas faktycznie będzie tym najważniejszym na Raw.

Dobrze, że w końcu zaczęli jakoś budować Samiego jako tego nieposkromionego Underdoga, bo facet ma papiery na solidnego upper mic cardera. I mimo, że w feudzie z Braunem nie biorę nawet do świadomości zwycięstwa Samiego, bo jakby to powiedział Jack Doomsay, w zwycięstwie Strowmana jest Bigger Picture, tak Sami może sporo ugrać na tym feudzie. Mogą na tym feudzie upiec dwie pieczenie na jednym ogniu:

a) sprawić by Strowman był jeszcze większym potworem

b) sprzedać Samiego jako naczelnego Underdoga Raw.

Mi się podobał segment Cesaro i Sheamusa. Było to jakieś urozmaicenie w porównaniu do ciągle gadających to samo Enzo i Cassa, wiecznie zamulonych łysoli z Japonii, czy New Day.

6/5/2016 - matura z Angielskiego...

1401452856576993aff03a4.jpg

• Reputacja:   1

Feud Sashy z Charlotte pod względem ringowym jest bardzo dobry, a jak na standardy WWE to nawet świetny. Ale kreatywni na pewno im nie pomagają. Niby jakaś historia tu jest (Sasha wygrywa 3 raz na Raw, Charlotte niepokonana na PPV), ale no ludzie - ile można drążyć ten temat. Poza tym jak się robi title change co 3 tygodnie to nie ma co liczyć że ludzie będą brali tytuł na poważnie.

Poza tym Heyman jak zawsze świetny, no ale to akurat żadna niespodzianka. Reigns-Owens na Rołdblak - albo jakiś chujowy finisz żeby chronić Romka, albo zobaczymy w końcu title change. Jakoś zbytnio tej walki nie wyczekuję, ale ringowo powinno być bardzo dobrze.

2036019559a718103ce0a.png

No i proszę, pisałem w zeszłym tygodniu, że nie odważę się stwierdzić, że Sasha teraz na pewno nie przejmie tytułu i dobrze, że tego nie zrobiłem :twisted:. Z jednej strony promują obydwie jako równe sobie ale z drugiej strony bardzo nie lubię jak z pasów robi się gorące ziemniaki. Będą musieli to wreszcie zakończyć... przełamać. Charlotte nie może wiecznie wygrywać na PPV a Sasha na tygodniówkach... któraś musi się potknąć i przegrać 2 razy pod rząd. Jeśli planem WWE na WM'kę wciąż jest Bayley vs Sasha to teoretycznie nie ma już teraz sensu w dawaniu pasa Szarlotce ale po raz kolejny... nie odważę się niczego stwierdzić :D.

Skoro już zacząłem od najważniejszego wydarzenia to kontynuujmy tą hierarchię. Koniec JeriKO? Czy może przejściowy zabieg? Y2J jest rozważany jako zwycięzca Royal Rumble... moim zdaniem można brać go na poważnie, teraz zajmie się Rollinsem a Road to Wrestlemania będzie idealnym okresem dla powrotu do storyline'u z Owensem.

Świetne promo Heymana, najlepsze od bardzo długiego czasu. Lesnar w Royal Rumble to dobra marketingowa decyzja... ale nie podoba mi się promowanie Royal Rumble Matchu jako największy w historii bo kiedy WWE to robi, zwykle ostatecznie dostajemy gówno. Więc ok, Goldberg i Lesnar w RR Matchu... nie wiem jak to rozwiążą aby żaden nie wygrał ale trochę się tego obawiam.

Feud Strowmana z Zaynem nabiera kolorów. Sami wreszcie był jakiś, może się okazać, że to story jest nie tylko szansą dla Brauna ale i dla niego.

Pominę rzeczy typu Cedric i Alicia Fox bo nie chce mi się o tym pisać ale ogółem to było to bardzo dobre Raw

• Urządzenie:  Windows

Jakoś zdecydowanie przyjemniej oglądało się to RAW w porównaniu z poprzednimi. Takie segmenciki jak te Zayna z Foley'em, czy Cesaro z Sheamusem bardzo przypadły mi do gustu, bo czegoś dodały w storyline'ach i były fajną odmianą dla typowych segmentów w ringu. Tak samo nawet brawl Rollinsa z Jericho lepiej mi się oglądało.

To samo dotyczy proma Heymana - to, że jest świetnym mówcą jest wiadomo nie od dziś. Ale wyjątkowo zmieniony motyw i dodanie emocji zrobiły swoje. Kupiłem po części to, że zignorowali Lesnara. Teraz spodziewam się dwóch opcji: albo Brock i Bill wzajemnie wyeliminują się w Royal Rumble Matchu, albo wykorzystają ku temu kogoś innego, by tego podpromować przed wmką. Raczej nie mam wątpliwości, że na WM dojdzie pewnie do ostatecznego rewanżu i finału historii, bo zwykłą, kolejną konfrontacją podczas RRM nie może się to skończyć.

No i wreszcie podobało mi się także rozpisanie Owensa, po raz pierwszy od dłuższego czasu. O ile same segmenty wspólne KO i Jericho są świetne (no, może ten otwierający RAW był najsłabszy od dłuższego czasu), tak chcę zobaczyć wreszcie tego Owensa walczącego, nie pizdeusza posługującego się albo brudnymi zagrywkami, albo pomocą innych. Jeżeli rozpad JeriKO ma do tego prowadzić, to jestem jak najbardziej za.

Wyjątkowo mało zapychaczy na tym RAW, co też jest na plus, aczkolwiek nie obraziłbym się jakby dywizja cruiserów rzeczywiście była tylko osobnym programem, bo w końcu się to naprawdę przeje.

Edytowane przez Giero

Sasha Banks vs Charlotte to AJ Styles vs Daniels wersja WWE? Ciekawe kiedy będzie motyw z dzieckiem :twisted:

To już nie jest dobre. Sasha od dawna zasługuje na przykręcenia kurka z pushem. Na Roadblock znowu wygra Charlotte i co później? Na święta kolejne przejęcia pasa przez Banks?

Roman nie był godzien i nie dał sobie rady z namieszaniem w przyjaźni Kanadyjczyków. Całość przez to wyszła kiepsko. Romek nie potrafił nikogo przekonać swoim gadaniem.

Enzo w programie z Rusevem odżył. Przez pewien czas cholernie mnie zaczął irytować, ale teraz jego teksty są fenomenalne.

NACZELNY HEJTER FINNA BALORA

• Reputacja:   1

Jakoś tak powiało świeżością na tym RAW. Nie był to huragan, a ledwo wietrzyk, ale diabeł tkwi w szczegółach. Darowano sobie te sztuczne segmenty z "biura" Foleya, zamiast tego Mick wychodził gadać na wizję. Miał miejsce przyzwoity brawl na parkingu, a nawet takie głupotki ostatnimi czasy gdzieś przepadły. Oprócz tego, widziałem coś, co od dawna jest rzadkością. Segment na zewnątrz, w tym przypadku w barze. Gdy zaczęła się rozróba była strasznie sztucznie, ale zawsze to jakaś próba odświeżenia.

Ogólnie rzecz biorąc, mam wrażenie, że było mniej zapychaczy, a więcej konkretów. Na pewno RAW wypadło lepiej niż przed tygodniem.

Na Roadblock znowu wygra Charlotte i co później?

No jak to co? Rewanż na RAW i strata. Wtedy do zrównania się z ojcem, zostanie jej tylko 11 tytułów. :D

Edytowane przez Rogos
I Miejsce - Typer NXT 2017

Zayn na szczęście się pojawił. Braun może go miażdżyć, ale chociaż pojawia się na wizji i ma jakieś story.

Cedric jest u siebie, wreszcie cruiser dostaje porządną reakcję... i poracha. Nie pomagają im.

A do tego jeszcze dojdzie Alicia Fox. Chociaż to akurat może coś dać. Wyróżni gościa na tle reszty.

Enzo miał mocne teksty :D Rusev go oczywiście zmiażdżył, to typowy zapychacz, ale właśnie tak powinni zapychać RAW. Miło się to oglądało, póki trwało. W sumie jak większość tego RAW.

Swann ma chyba milion finisherów.

Cesaro i Sheamus idą do baru... i to nie żaden dowcip. Brakowało tego typu segmentów. Nie wiem, czy chciałem tu widzieć akurat ich, ale nadal na plus ;)

No i Reigns poskładał Owensa.

1. Ja mam myśleć, że Universal Title jest ważniejszy?

2. Skoro Romek znów wali do ME, to po co mu dawali US Title?

a) Cena chociaż coś z nim robił - zanim się wziął za Setha, złożył pół rosteru w Open Challenge, a Romuald po sklepaniu Ruseva zrobił... niewiele

b) mniejsze rostery, ubogie PPV, a tu wylatuje możliwy Title Match, bo dwóch mistrzów siedzi w ME

Lesnar oficjalnie w RR Matchu. Niby to się wydawało oczywiste, ale bez zapowiedzi i tak byłoby ciekawiej.

Bardzo dobry ME. Pomijam wynik - bo PIĄTA wymiana tytułem to przesada. A się nie zdziwię, jak na Roadblock będzie szósta. Pozostaje liczyć na jakieś DQ, by Charlotte mogła wyjść z PPV bez pasa i bez porażki.

Mimo tego hot potato... To i tak może być legitny contender do feudu roku.

NIE BYŁO STEPHANIE!

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

To RAW było naprawdę przyzwoite do momentu, w którym Sasha nie zdobyła finalnie tego tytułu. To można było zrobić lepiej, skoro był tam Flair mogli go wykorzystać jako ten X Factor, który spowodowałby heel turn Sashy + jej ostateczne zwycięstwo. Poza tym miało to być zakończenie ich rywalizacji, tzn. kłamali bo muszą odbębnić rewanż na Roadblock, to może tam dojdzie do turnu? Przegrana przez DQ i kończcie te cyrki ze zmianami pasów, to już się robi nudne w dodatku niczego nie buduje, bo obie klepią się między sobą od pół roku bez celu.

Jericho v Rollins potwierdzone, Romuś v KO potwierdzone, Cass v RuRu potwierdzone? Swoją drogą na Bułgara nie mają pomysłu, bez tej Lany by mu nawet feudu nie wymyślili, a tak typowo Enzo ma większego = good stuff bro! Jedziemy z tą historyjką, 10 lat doświadczenia w branży i pisaniu scenariuszów to chyba mało by wpaść na tak genialną historię.

Cesaro i Rudy zbijają sztamę, nie był to segment najwyższych lotów, ale w końcu coś budują poza ringiem za to propsy, bo panowie prawdopodobnie ograbią New Day z pasów, całe szczęście bo ich run, gdzieś tak od pół roku jest bardzo słaby. Zasłużyli na te 485 dni ale końcówka jest w fatalnym stylu, face'ów bookują na heel'ów tylko po to by heel'ów mogli dalej trzymać przy pasach, bo w końcu Nowy Dzień oszukiści!

Dobre RAW jeśli chodzi o segmenty, wynik walki o pas kobiet po mnie spłynął, bo już to widzieliśmy ... Nawet nie raz ...

• Reputacja:   38

Wgrana Ssahy cieszy, ale na litość boską skończyć można już z tą zmianą mistrzyni co chwila. Powoli zaczyna dochodzić do tego, że po podziale na brandy ten tytuł po tylu zmianach zaczyna być nic nie warty, że można by było powrócić do tytułu z przed rewolucji o kształcie motylka. Lepiej by było aby Sasha była mistrzynią raz a porządnie, a budowanie streaku Charlotte mogłoby być pociągnięte już na innych zawodniczkach a nie tylko na Sashy, przecież mamy Danę, Bayley, Nię, Alicię, Summer czy Emme. Podziałowi na brandy mówię stanowcze NIE jeśli ma to wyglądać tak jak to wygląda w przypadku mistrzostwa kobiet biało czerwonego pasa.

collage.png

Problem z feudem Sashy i Charlotte jest taki, że Charlotte jest niemal idealną heelową mistrzynią, a Saszka idealnym materiałem na fejsowego pretendenta, w dodatku blondi bardzo dobrze nadrabia w ringu braki bossówny, więc to jest właśnie takie neverending story. Szkoda tylko że WWE odebrało Sashy ten moment zwycięstwa... odgrywając go już trzeci raz, a ona trzeci raz taka wzruszona.

Polecam nie oglądać RAW regularnie. Na prawdę pomaga to w pozytywnym odbiorze (nie pisze tego ironicznie). Przestałem oglądać RAW regularnie jakieś 6-7 tygodni temu (oglądam jak jestem rano w domu) i na prawdę produkt staje się w miare solidny w moich oczach (oczywiście moje zdanie o Goldberg vs Lesnar każdy zna...) tym bardziej, że na youtube jest masa filmików która praktycznie pokazuje wszystko! z RAW. Coraz bardziej sie przekonuje do RAW na youtube + Wrestling observer radio z raportem RAW do spania. Co by nie mówić, ale to jednak 140 minut co tydzień gdzie nie ma się gwarancji, że człowiekowi nie popsują nerwów. Edytowane przez PH93

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

@up

Ja tam jestem zdania, że wystarczy nawet wypuszczane przez WWE TOP10 wydarzeń z RAW. A to już poniżej 5 minut tygodniowo :D

Smutałke z powodu rozwodu pary JeriKO. Wszelkie znaki na niebie i ziemi od jakiegoś czasu na to wskazywały. Mam nadzieję, że w końcu dojdzie do walki między nimi z dużą ilością wzajemnych pretensji, co będzie gwarantowało emocje i adrenalinę.

Brawa dla Romana za to, że w końcu wygarnął dla Owensa, że bez Krzycha nie może zwyciężyć.

Seth pojawił jak Filip z konopi kopiując zachowanie Dean'a, który niegdyś wyskoczył z bagażnika.

Trochę za późno na zemstę Flair'a na córce, która się go wyrzekła. Mam nadzieję, że Szarlotka odzyska pas, bo Sashy z nim nie widzę.

Prezent dla Amy :D

2877324958a34e082e833.jpg

• Reputacja:   17

Co by nie mówić, ale to jednak 140 minut co tydzień gdzie nie ma się gwarancji, że człowiekowi nie popsują nerwów.

kto normalny ogląda 140minut?? Od tego jest przewijanie w odtwarzaczu.

• Reputacja:   2

Highilight Reel

Początek JeriKO w ich stylu. Ze wszystkiego najlepsze jak Owens wybrnął z przejęzyczenia i reakcja Jericho po tym jak kumpel podniósł na niego głos. Romek nie przeszkadzał mi zbytnio, wypadł zjadliwie. Rozkręcają powoli jego feud z KO.

Niestety, ale wygląda na to, że Romek doprowadził do końca przyjaźni Kanadyjczyków. Ten moment wisiał w powietrzu od dłuższego czasu. Bez Jericho, Kevin z Reignsem będzie miał dużo ciężej.

Pierwsza walka - R-Truth vs Braun Strowman

Pomijając squash to bardzo dziwnie przerwali ten brawl. Obraz znika, wraz z nim Strowman, a dostajemy Zayna dyskutującego z Foleyem. :roll: Oczywiście to underdog dostaje opiernicz od menadżera, ale plus za dialog. W końcu ktoś na głos powiedział, że Mick odbiera rozkazy od Stefki. Co prawda nie wprost, ale zawsze.

Druga walka - Tony Nese vs Cedric Alexander

Bardzo ciepło przyjęty przez swoich Cedric. Zaskakuje wygrana Alexandra, ale cieszę się, że nie kazali jobbować Nese'owi.

WWE znowu bierze się za parking brawl. Ten rzut bramką był dosyć słaby, ale reszta do przełknięcia.

Trzecia walka - RAW Women's Championship: Sasha Banks vs Charlotte ©

Zmiana zasad po podwójnym wyliczeniu i przeniesienie do Main Eventu? Coś dużego się stanie.

Czwarta walka - Rusev vs Enzo Amore

Bułgar już drugi raz pojechał Enzo. Tym razem niezgodnie z przepisami, ale jednak. Amore i kumpel są silni w gębie, lecz póki, co to Rusev tutaj rozdaje karty.

Henry wróci do ringu żeby jednorazowo pojechać Tytusa? Niech sobie darują.

Piąta walka - Rich Swann vs Noam Dar

Dar dzisiaj pokazał kilka brudnych zagrywek. Wygrana Swanna bez niespodzianki. Musiał podkreślić swój shot na tytuł.

Podkreślili współpracę Sheamusa i Cesaro bójką w barze. Nie spodziewałem się tego rozwiązania, ale jak dla mnie całkiem spoko. :D

Szósta walka - Roman Reigns vs Kevin Owens

Dla mnie trochę za szybki koniec. Romuś przejął inicjatywę i właściwie bez problemu skończył walkę. Owensowi bez Chrisa będzie ciężej, ale dla mnie nie stracił tutaj całkowicie twarzy. Pozytyw z tego, że pół starcia dominował i ostro nabijał się z rywala.

Na razie nie widać innego rywala dla Romka... Tak mi chodzi po głowie czy, aby na pewno nie chcą z niego zrobić podwójnego mistrza.

Goldberg połamał żebra Lesnarowi? Już przed walką spear Billa był najmocniejszym Spearem w historii wrestlingu, ale teraz można śmiało to porównać do torpedy. :twisted: Paul wypadł bardzo dobrze, naturalnie jakby serio był podłamany porażką klienta. Bill i Brock w RR? Poczyszczą ring, zostaną w nim sami i będą się tłuc do momentu wkroczenia innego kozaka. Cena w takim momencie moim zdaniem, by zwiększył monumentum jeszcze bardziej. :D

Siódma walka - RAW Tag Team Championship: Big E & Xavier Woods vs Luke Gallows & Xavier Woods

Kolejna wtopa. Niech łysole dadzą sobie spokój z tymi tytułami.

Ósma walka - RAW Women's Championship: Sasha Banks vs Charlotte ©

Dobra walka. Znowu się poobijały dziewczyny. Nie będę oryginalny mówiąc, że te zmiany są męczące. Charlotte została upokorzona we własnym mieście, a ponadto jej ojciec pogratulował nowej mistrzyni wygranej. Nie ma opcji żeby ktoś z takim ego jak Flairówna odpuścił taką zniewagę. Dziewczyny jeszcze się zmierzą. Niech Banks wybroni tytuł i przestaną nim rzucać.

Całkiem spoko RAW. Sporo godnych uwagi momentów.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg